yaraz82 21.09.06, 23:30 Bydgoszczy jako włodarz potrzebny sprawny manager! ANDRZEJ WALKOWIAK prezydentem Bydgoszczy ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a_creep Re: Andrzej Walkowiak prezydentem Bydgoszczy! 21.09.06, 23:34 > Bydgoszczy jako włodarz potrzebny sprawny manager! Na jakiej podstawie uważasz, że pan poseł Walkowiak to sprawny manager? Odpowiedz Link Zgłoś
kacza_zaraza Re: Andrzej Walkowiak prezydentem Bydgoszczy! 21.09.06, 23:43 ALE WALNALES TERAZ... idz spac... Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Ten co się zapytał o drogę i ...tyle? 21.09.06, 23:50 Interpelacja w sprawie S5 to jego największy sukces.Szczerze mowiąc podziękuję partii która wprowadza cenzurę i antyliberalną gospodarkę (czyli upadek państwa).Masz na myśli tego pana co poparł pomysł zamknięcia Starego Rynku w Bydgoszczy dla wszelkiej maści imprez masowych chcąc uczynić z niego miejsce pamięci narodowej? Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Andrzej Walkowiak ---> Bydgoszcz w ekstraklasie ! 22.09.06, 00:00 Po pierwsze nie poparł żadnego pomysłu zamknięcia Starego Rynku, tylko chciał by Ministerstwo ustosunkowało się do tego wrażliwego tematu, który wymaga konsultacji społecznych i politycznych. Pozwolę sobie wkleić uproszczony życiorys posła Andrzeja Walkowiaka: Od października 2005 r. jest posłem na Sejm V kadencji. Od początku kadencji bronił interesów Bydgoszczy. Złożył między innymi interpelację w sprawie powołania w Bydgoszczy sądu i prokuratury apelacyjnej. Pisał w niej między innymi: do sądu apelacyjnego w Gdańsku wpływa bardzo wiele spraw z naszego regionu (w 2003 r. 3952), w tym najwięcej z Bydgoszczy (2175 w 2003 r.). Oznacza to, że spośród wnoszonych z regionu kujawsko-pomorskiego spraw ponad 55% pochodzi z okręgu bydgoskiego, 45% zaś z okręgów toruńskiego i włocławskiego razem wziętych. Interweniował też w sprawie specjalnej strefy ekonomicznej w Bydgoszczy. Wygłosił kilkadziesiąt wypowiedzi na forum parlamentu, zgłosił także wiele zapytań i interpelacji. Wcześniej pracował jako koordynator ds. sportu wyczynowego w Urzędzie Miasta Bydgoszczy. Był współtwórcą koncepcji ratowania sportu po upadłej „Polonii", polegającej m.in. na powołaniu BTŻ POLONIA - klubu, który co roku zdobywa medale w żużlowej ekstralidze. Doprowadził też do przekazania obiektów sportowych Akademii Bydgoskiej - dzisiejszemu Uniwersytetowi. Zaprojektował również koncepcję powołania Cywilno Wojskowego Związku Sportowego Zawisza - spadkobiercy po zadłużonym na kilka milionów złotych WKS Zawisza. Krótkim, ale niezwykle istotnym okresem życiorysu Andrzeja Walkowiaka są dwa miesiące roku 2003, kiedy to pełnił funkcję dyrektora Bydgoskiego Klubu Sportowego „Polonia". Ujawnił nieprawidłowości związane z marnotrawieniem publicznych pieniędzy przez poprzednią ekipę, co skończyło się aresztowaniami klubowych działaczy i kilkunastoma aktami oskarżenia. W pierwszych miesiącach 2003 r. pracował jako pełnomocnik Prezydenta Bydgoszczy ds. walki z korupcją. Doprowadził do wyrejestrowania kilkudziesięciu firm prowadzonych przez urzędników Ratusza, likwidując korupcjogenne sytuacje. We wcześniejszych latach był Rzecznikiem Prasowym i Radcą Ministra Środowiska. Najdłuższy jednak okres publicznej i zawodowej działalności kandydata związany jest z dziennikarstwem. Przez 7 lat był redaktorem naczelnym Polskiego Radia Pomorza i Kujaw, gdzie kierował pracą zespołu 30 dziennikarzy. Pracował też w Expressie Bydgoskim, Ilustrowanym Kurierze Polskim i Gazecie Pomorskiej. Zawsze interesował się polityką, ale także światem mediów, zwłaszcza elektronicznych. W kręgu jego zainteresowań od najmłodszych lat jest też sport. W latach 1972 - 1985 był zawodnikiem WKS Zawisza, wielokrotnym mistrzem Polski w kajakarstwie. Ukończył warszawską Akademię Wychowania Fizycznego, a następnie Pomagisterskie Studium Dziennikarstwa na Uniwersytecie Warszawskim. Maturę zdawał w Technikum Elektrycznym w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Śmiem wątpić... 22.09.06, 00:05 Jak wyjaśnisz to że posła kandydującego na prezydenta Bydgoszczy najbardziej obchodzą sprawy...Gdańska? orka.sejm.gov.pl/czas.nsf A co do sprawy z miejscem pamięci narodowej - poseł Walkowiak nie powiedział nie - to mi wystarczy żeby powiedzieć że popiera ten pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Śmiem wątpić... 22.09.06, 00:09 Może pan poseł skoro ma takie dobre kontakty w Gdańsku mógł się jakoś dogadać z samorządem województwa pomorskiego w sprawie postępowania spółki Neptun Film z bydgoskimi kinami ? Czy też to pana posła nie zainteresowało? Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Śmiem wątpić... 22.09.06, 00:15 > Może pan poseł skoro ma takie dobre kontakty w Gdańsku mógł się jakoś dogadać z > samorządem województwa pomorskiego w sprawie postępowania spółki Neptun Film z > bydgoskimi kinami ? Czy też to pana posła nie zainteresowało? Poseł wysłał interpelacje, to PiS zrezygnował nawet z drogi pisoekspresowej (jednojezdniowej). Jest obawa, że jeśli zajmie się kinami, to zlikwidują nawet Multikino u nas. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mordkakofana Re: Śmiem wątpić... 23.09.06, 23:51 Budują Cinema City w Focus Parku Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Śmiem wątpić... 24.09.06, 00:05 > Budują Cinema City w Focus Parku O ile wiem, PiS się sprzeciwia sklepom wielkopowierzchniowym. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Andrzej Walkowiak ---> Bydgoszcz w ekstra 22.09.06, 00:12 > Po pierwsze nie poparł żadnego pomysłu zamknięcia Starego Rynku, tylko chciał > by Ministerstwo ustosunkowało się do tego wrażliwego tematu, który wymaga > konsultacji społecznych i politycznych. Czyli analogicznie przyznasz, że tylko chciał, dowiedzieć się o plan (a raczej jego brak) budowy porządnych dróg koło Bydgoszczy, bo sam nie potrafił znaleźć tego w Internecie? Chociaż zdania "Czy miejsca o symbolicznym znaczeniu, jak bydgoski pomnik, są w Polsce objęte wystarczającą ochroną prawną? Czy nie należałoby miejsca tego uznać za miejsce pamięci narodowej?" sugerują, że jednak coś popiera w związku z pomnikiem... > Pozwolę sobie wkleić uproszczony życiorys posła Andrzeja Walkowiaka: Podałbyś źródło - Wikipedia. :P Ale dobrze, że wkleiłeś. Tu widać doświadczenie pana posła, jako managera - można mu zaliczyć dwa miesiące, po których zarządzana przez niego spółka upadła. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Re: Andrzej Walkowiak ---> Bydgoszcz w ekstra 22.09.06, 00:40 Wikipedia... hehe :D No więc a czytałeś te pytanie? Poseł Walkowiak odnosi się w nim do bydgoskiego muzeum Solidarności :-) Więc polecam je :) Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Andrzej Walkowiak ---> Bydgoszcz w ekstra 22.09.06, 09:11 > Wikipedia... hehe :D W sumie masz racje. Głupi to był zarzut. > No więc a czytałeś te pytanie? Nie raz i nie dwa. A ty czytasz posty zanim na nie odpowiesz? > Poseł Walkowiak odnosi się w nim do bydgoskiego muzeum Solidarności :-) W pytaniu o pomnik koszykarzy zawierającym sugestie, by wyrzucić ludzi ze Starówki nie było ani razu użyte słowo "muzeum" ani słowo "Solidarność" (obojętnie w jakim przypadku). Nie wiem, jak wpadłeś, że on mimo wszystko się do tego odnosi. Odpowiadający też na to nie wpadł, bo nie poruszył tego wątku w odpowiedzi. > Więc polecam je :) Myślę, że większość (o ile nie wszyscy) politycy PiS nie czytają tyle o mieście, co ja. :P Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Re: Andrzej Walkowiak ---> Bydgoszcz w ekstra 22.09.06, 10:09 Chodziło mi o link który wkleił Ethanak czyli pytanie dotyczące Europejskiego Centrum Solidarności w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Andrzej Walkowiak ---> Bydgoszcz w ekstra 22.09.06, 10:22 > Chodziło mi o link który wkleił Ethanak czyli pytanie dotyczące Europejskiego > Centrum Solidarności w Gdańsku. To czemu odpowiadasz na _mojego_ posta? Nie chce mi się wierzyć, że prawidłowe pisanie na forum przerasta twoje możliwości. :P PS. Wracając do twojego pierwszego posła. Na stanowisku prezydanta widzisz bardziej managera czy bardziej posła Walkowiaka? Odpowiedz Link Zgłoś
pingwin34 Re: Ten co się zapytał o drogę i ...tyle? 22.09.06, 15:03 Podobno kto pyta nie błądzi ;----) Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Re: Andrzej Walkowiak prezydentem Bydgoszczy! 22.09.06, 10:54 Zawsze można połączyć i powstanie kandydat idealny - a więc kontakty z rządem posła i zdolności managerskie przy zarządzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: bełkot 22.09.06, 11:02 > Zawsze można połączyć i powstanie kandydat idealny Trochę przesadzasz z tym spamem. > a więc kontakty z rządem posła Kontakty z rządem posła dały nam tylko to, że Bydgoszcz ma być jedynym dużym miastem bez porządnej drogi. Z niewyjaśnionych dla mnie przyczyn PiS postanowił doprowadzić do degradacji miasta. Poseł do tego wymyśla jakąś ekstraklasę, chociaż doskonale wie, że dzięki jego partyjnym kolegą (i jego kontaktom w rządzie) jest to niemożliwe. > zdolności managerskie przy zarządzaniu. Przez 20 lat swojej zawodowej kariery był sportowcem, dziennikarzem i politykiem. Z wyjątkiem 2 miesięcy po których Polonia padła nie zajmował się zarządzaniem. Podsumowując: - Kontakty posła z rządem nie zapobiegły planom PiS degradacji Bydgoszczy. - Poseł nie ma doświadczenia w zarządzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Re: Andrzej Walkowiak prezydentem Bydgoszczy! 22.09.06, 11:15 Panie Marku R. przeczytaj lepiej link co wkleił Ethanak i proszę zobaczyć o co pytali posłowie Jacek Tomczak i Jan Filip Libicki i jaka była odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Andrzej Walkowiak prezydentem Bydgoszczy! 22.09.06, 11:25 > proszę zobaczyć o co pytali posłowie Wiem, o co pytali posłowie. > jaka była odpowiedź. Jest gdzieś w sieci odpowiedź? Ostatnia z tego tematu, którą pamiętam była taka, że ponieważ S-5 na pewnym odcinku jest w w sieci europejskiej, to mimio, iż to nie jest priorytet jest szansa na zbudowanie drogi pisoekspresowej na jej części. Jeśli jednojezdniową drogę nazywasz tym, co nam trzeba i z czego powinniśmy się cieszyć, to rzeczywiście PiS okazał się łaskawy. Wymień proszę miasta z wspominanej przez posła Wlakowiaka ekstraklasy, które już teraz nie mają lepszych dróg niż to PiS nam wymyślił w planach za 10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Andrzej Walkowiak prezydentem Bydgoszczy! 22.09.06, 11:30 > Panie Marku R. Inna sprawa, czy was w PiSie uczą takiego prowadzenia rozmowy i zmiany tematu, czy wy tak we własnym zakresie. Przypomnę również, że nawet SLD, które za bardzo Bydgoszczy nie lubiło, planowało normalną drogę ekspresową, na całej długości i szybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: Andrzej Walkowiak prezydentem Bydgoszczy! 22.09.06, 11:34 > Panie Marku R. W szczególności, czy to ma mnie zastraszyć, że jeśli tylko będę pisał prawdę w odpowiedzi na twój spam, to rozpowszechnisz moje dane osobowe, które masz od posła Walkowiaka? Załatw jeszcze podsłuch na moją komórkę, może Ethanaka też zidentyfikujesz. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pingwin34 Re: Andrzej Walkowiak prezydentem Bydgoszczy! 22.09.06, 13:09 Trzeba przyznać że Walkowiak to najlepszy z kandydatów... Odpowiedz Link Zgłoś
yaraz82 Re: Andrzej Walkowiak prezydentem Bydgoszczy! 22.09.06, 22:26 Oj a_creep a_creep ;-) Odpowiedz Link Zgłoś