Dodaj do ulubionych

Zawisza - Stal 2:0

06.10.06, 22:41
Imeh z Lechią chyba nie zagra? Z różnych powodów... :-)))
Obserwuj wątek
    • fordoniak-z Re: Hydrobudowa - Stal 2:0 06.10.06, 23:38
      uuu juz pan borakiewicz napisal 1500 widzów, czyli jakies 900 pewnie bylo.
      coraz mniej ludzi chodzi na lidera? ojoj, chyba powoli wszyscy maja dosyc tej
      podróby
      • elamaniek Re:Zawisza - Stal 2:0 07.10.06, 00:12
        Wszyscy mają dość ciebie, pajacu!!!
        • fordoniak-z Re: Hydrobudowa - Stal 2:0 07.10.06, 00:25
          aha, to dlatego coraz mniej ludzi tam łazi
          • geigers Re: Zawisza - Stal 2:0 07.10.06, 09:40
            Zdaje się że z zazdrosnych pseudokibiców Aluminium Konin został tylko ten jeden
            z podbydgoskiej wioski. Reszta zmądrzała czy widzi że kopie się z koniem? Co do
            meritum: 2000 ludzi na takim kiepskim widowisku w piątek i w strugach deszczu
            to i tak niezły wynik, porównując z innymi drugoligowcami. Oczywiście o
            niższych klasach rozgrywkowych, gdzie chodzi 100 członków rodzin piłkarzy i
            paru odwróconych d... do boiska nawiedzonych z litości nie wspomnę.
            • fordoniak-z Re: Hydrobudowa - Stal 2:0 07.10.06, 10:28
              o, teraz 2000 nagle? hehe
              900 góra, prasa im zawsze zawyża, wiec skoro napisali 1500 to bylo nei wiecej
              niz 900
              • geigers Re: Zawisza - Stal 2:0 07.10.06, 10:57
                Mylisz się, miłośniku stania d... do boiska: pan redaktor zawyżał frekwencję,
                ale ostatnio najwyraźniej się przestraszył i zaczął "jechać" po Zawiszy, a
                grzecznie pisać o IV-ligowych chuliganach. Dlatego też teraz zaniża frekwencję
                na stadionie. A ty niedługo napiszesz, że stadion był kompletnie pusty (900? a
                dlaczego nie 823?), chociaż cię tam nie było. A może byłeś, chowając się za
                krzakami, żeby obejrzeć mecz i nie podpaść swoim koleżkom? Rzetelne informacje
                o frekwencji na meczach są na sportowefakty.pl i telegazecie tvp1 str. 220 (II
                liga). Stąd wiem, ile osób chodzi na mecze IV ligi w Bydgoszczy (100). A skoro
                już tak sobie rozmawiamy, zastanawiam się, co by było, gdyby kiedyś Zawisza SA
                i SP spotkały się w jednej lidze, oczywiście teoretycznie. Zbojkotowalibyście,
                tak jak żądacie od całej Polski? A może jednak byście się wyłamali z własnego
                bojkotu i dołączyli do Lechii Gdańsk? Ciekawy dylemat, co? Piłkarzom SP
                współczuję, że będą grali jutro przy światłach na kompletnie pustym stadionie
                (to musi być dołujące...) i życzę im zwycięstwa. Vivat Zawisza!
                • geigers Re: Zawisza - Stal 2:0 07.10.06, 11:10
                  Jeszcze jeden drobiazg - jeśli ktoś myśli naiwnie, że tylko Lechia ma gdzieś
                  ten śmieszny bojkot, to polecam stronę www.stalowka.pl. Że kibice Stali byli,
                  wiemy doskonale, bo bez zażenowania rozmawiali podczas meczu przez komórki i
                  relacjonowali mecz znajomkom. Chyba wiedzą, że chuligaństwo na II ligę nie
                  chodzi i mogą sobie na to pozwolić. Teraz opisują wyjazd na swojej stronie. Bez
                  komentarza.
                  • kubok Chyba za długi tekst mu dałeś... 08.10.06, 21:49
                    Biedak nie zrozumiał i tyle, ale tak to już jest, że jak ktoś mądrze odpowie to
                    cisze ze strony SP. Ciekaw, że większość z "tych kibiców" ma wyroki, kuratopra itp

A wyzywają innych od bandytów, złodziei i sprzedwaczyków itd.....
    • pikus42 Re: Zawisza - Stal 2:0 07.10.06, 14:10
      mamy lidera , w Bydgoszczy mamy lidera , pieski IV ligowe ujadaja ,karawana
      jedzie dalej , do OE
    • gracz_nr_1 Re: Zawisza - Stal 2:0 07.10.06, 14:12
      Bravo chopaki!!!
    • coooler1 Re: Zawisza - Stal 2:0 07.10.06, 14:13
      Brawa to może dopiero po zakończeniu rundy jesiennej ?
      • gracz_nr_1 Re: Zawisza - Stal 2:0 07.10.06, 14:14
        Ja wierze ze ekstraklasa jest juz nasza!
        • 0maniek0 Re: Zawisza - Stal 2:0 07.10.06, 21:28
          w zeszlym sezonie tez to pisales...
          zanudzasz juz czlowiku
          • gracz_nr_1 Re: Zawisza - Stal 2:0 09.10.06, 12:35
            Znam osobe scisle zwiazana z Zawisza i wiem ze klub nie w zeszlym zezonie
            odpuscil sobie walke o ekstraklase bo nie mial wystarczajacys srodkow
            finnsowych, gdyby nie to Zawisza juz by grala w tam gdzie grac powinna!!!
            • bartodzieje Re: Zawisza - Stal 2:0 09.10.06, 14:13
              tak zgadza sie kolego GRAŁA BY TA WASZA ZAWISZA bo to JAKAS ONA JEST:)KIBICU
              SEZONOWY
    • bartodzieje <a href="http://stalowka.pl/15.1,2101,reports.html" target="_blank 07.10.06, 20:03
      tak maja ten protest w dupie ze herb hydrobudowy im sie pomylił:):):)
      • pikus42 Re: <a href="<a href="http://stalowka.pl/15.1,2101,rep" target 07.10.06, 20:40
        strasznie to przeżyliśmy że kibice stalowki nie przyjechali , normalnie ciężko
        się pozbierać , szkoda że nie wspomniałes że Lechia ma głeboko w .... wasz
        bojkot i przyjeżdża do miasta , a wy poganiajcie sie z chłopakami z Wagańca czy
        Rypina no i pamietać o składkach
        • fordoniak-z Re:Hydropsy 07.10.06, 21:18
          jedno jest pewne, wy nie przyszlibyscie na pewno na mecz z nami jesli takowy by
          był :)
          zakmnijcie pyski parówy, nie macie pojęcia o Zawiszy, zajmijcie sie Hydrobudową
          lub Kujawiakiem, to jest wasz klub. żal mi was lamunki
          • 0maniek0 Re:Hydropsy 07.10.06, 21:30
            buc
            • geigers Zawisza SA 07.10.06, 21:53
              A nam ciebie nie żal, fordoniak, bo niby dlaczego? A jak ty nas tak kochasz, to
              byś chyba nas nie pobił, co? Zrobisz wyjątek? Bardzo cię prosimy, daruj nam,
              przywódco wielkiej hordy (tak tak, wiemy).
          • kptnikt Re:Hydropsy 07.10.06, 22:09
            Puknij się w głowę, tylko nie za mocno, by ci echo czaszki nie rozwaliło :D
            • dozorcazdworca1 Re:Hydropsy 08.10.06, 12:40
              No proszę co się dowiaduje :)
              "kibice" hydro drą japy "Lechia Gdańsk ku.wa szajs" ponadto bluzgi na Widzew,
              Jagę, Toruń i przyśpiewki o Golobie a wszystko to przez podchmielonych
              wodzirejów od płatnego kibica "koguta" to nic, że "młyn" (też pijani ?)
              podchwycił le jak to się ma do kulturalnego wizerunku ?!
              Banda pijaków. U innych widzą same zło a u siebie cacy !!
              Borakiewicz zadzwoń do Kowalkowskiego ile sprzedał biletów a nie piszesz liczby
              z kapelusza (no ale jak musisz tak pisac :P)
              • geigers Zawisza SA! 08.10.06, 18:40
                Po prostu "kibice" z IV ligi zaczęli chodzić na II ligę (tzn. zawsze chodzili,
                ale chowali się w krzakach), zrozumieli pewne rzeczy - no i mamy efekt uboczny.
    • maxkolonko1 Zawisza - Stal 2:0 08.10.06, 22:14
      Na ten mecz sprzedano 776 biletów. Info potwierdzone.
      • geigers Re: Zawisza - Stal 2:0 09.10.06, 07:39
        A ja byłem na meczu z całą rodziną na jeden bilet. Info potwierdzone. A ile
        sprzedano na IV ligę? 25. Info potwierdzone. Internet przyjmie wszystko, jak
        papier.
        • maxkolonko1 Re: Zawisza - Stal 2:0 09.10.06, 17:48
          Kolego geigers - moje dane pochodzą z protokołu ochrony, która zobligowana jest
          podać liczbę sprzedanych na mecz biletów.
          Piszej,że byłeś na meczu z całą rodziną - czyli ty i twoi rodzice.
          A co do bieltów sprzedanych na IV ligę na mecz z Lechem Rypin to bylo ich 394.
          I bez napinki proszę.
          • geigers Re: Zawisza - Stal 2:0 09.10.06, 20:51
            Dopóki będziesz sam się napinał i niby to inteligentnie sugerował że jestem
            gó..arzem takim jak ty, to nie licz na żadną grzeczność z mojej strony. Co do
            meritum -nawet gdyby twoje dane były rzetelne - powtarzam - gdyby, ale nie są z
            przyczyn o których pisałem wcześniej - to i tak na wspaniały honorowy klub z
            tradycjami chodzi mniej osób niż na tego przeniesionego, niehonorowego
            hydrotwora. MNIEJ i nic tego nie zmieni, nawet wawsze głupkowate tłumaczenia,
            że IV liga, że II liga, że duże miasto itp. Na swojej stronie napisaliście, ze
            było 500 kibiców - jak to się ma do liczby 394, którą podałeś? Czyżby reszta -
            106 osób, wdarło się bez biletów, popełniając wykroczenie i okradając swój
            ukochany klub?
            Jak ktoś tu już zauważył, na celne pytania nie otrzymujemy odpowiedzi, więc nie
            czekam.
            • fordoniak-z Re: Hydropsy 10.10.06, 12:18
              Kobiety i dzieci wchodzą za darmo barani łbie, byli tez przyjezdni z Rypina,
              czego u was nie uświadczysz.
              Zginiecie tak jak Astoria hydrobandyci
              • geigers SP Aluminium Konin 10.10.06, 18:14
                Fordoniak - wytłumacz to swojemu koleżce o pseudonimie maxkolonko1, bo ja o tym
                wiem, a on nie i nie rozumie różnicy pomiędzy ilością sprzedanych biletów a
                ilością kibiców. Czytaj wszystkie posty, zanim coś wypocisz, bo tylko
                ośmieszasz siebie i swojego koleżkę. Baranim łbem cię nie nazwę, bo to obraza
                dla baranów, a bandytą też nie, bo jak mawiali cyrenaicy, nazywanie Słońca
                Słońcem to nie poezja.
                • fordoniak-z Re: Hydropsy sa 11.10.06, 13:52
                  powiedz znawco gdzie byles przez ostatnie lata, po wyccofaniu Zawiszy? czemu
                  nie byles na meczach? teraz sie obudziles? jak zwykły szczur? bandytów szukaj w
                  tej zapijaczonej spółce
                  • geigers Aluminium Konin 12.10.06, 19:06
                    Jak zwykle brak odpowiedzi, same inwektywy. Nie dziwię się - sam bym nie
                    wiedział co odpowiedzieć na twoim miejscu. Co do meritum - byłe zawsze z
                    Zawiszą, i tym zlikwidowanym, i z tym który został przejęty przez oszołomów, z
                    którymi się utożsamiasz. Nie będę przebywał na jednym sektorze z osobnikami
                    którzy (tu wszystkie przewinienia, przrstępstwa i wykroczenia, których nie chce
                    mi się wymieniać). Ostateczną decyzję o niechodzeniu na IV ligę podjąłem po tym
                    gdy dowiedziałem się, że jeden z najbardziej znanych przestępców,
                    terroryzujących całe miasteczko na południu województwa, był waszym kumplem.
                    • dozorcazdworca1 Re: Aluminium Konin 12.10.06, 19:43
                      To chodziłeś na mecze dla kibiców czy dla piłkarzy ?
                    • dydol77 Re: Aluminium Konin 13.10.06, 11:45
                      jesli ci o ktorych piszesz sa oszolomami, to ty gaigersiku ze swoja
                      nadinteligencja do pantofelka i ameby powinienes mowic panie profesorze ...
                      • zawisza_bch Re: Aluminium Konin 13.10.06, 12:18
                        Dobra , zakończcie tę bezsensowną dyskusję , wyjaśnimy sobie te sprawy w
                        wekend. Pewnie do Janikowa jedziecie to my tam będziemy a jak wam za daleko to
                        przyjdźcie na mecz waszych rezerw tam też będziemy. Zobaczymy co pokażecie
                        hydrokibice.
                      • geigers Re: Aluminium Konin 13.10.06, 14:11
                        Dydol, ty już mówisz??? Naucz się chociaż pisać, bo nawet nicka nie umiesz
                        poprawnie przepisać. Do dozorcy - chodziłem dla piłkarzy, a nie chodzę z
                        powodu "kibiców". Zresztą nie tylko ja jak widać. Trzeciemu nie odpowiadam, bo
                        popisuje się tylko tym co potraficie najlepiej - straszeniem.
    • kmyszka Re: Zawisza - Stal 2:0 13.10.06, 14:39
      Bravo...
      • bydgoszcz4 Re: hydro - Stal 2:0 14.10.06, 14:00
        geigers(poprawnie?;-)), wyobraź sobie, że prześledziłem wszystkie twoje posty. niestety,sił mi starczyło tylko na ten temat;-) myślę, że nie będzie nieprawdą stwierdzenie,że jesteś jednym z "forumoholików", jeśli wiesz o czym mówię;-) strasznie się spinasz na te wszystkie ataki ze strony zwolenników prawdziwego Zawiszy,jednocześnie podkreślając swój dojrzały wiek. dlaczego więc brakuje tobie dystansu w tych (często pozbawionych sensu) dyskusjach? ja te wasze kłótnie traktuję z przymrużeniem oka ';-)' takim właśnie. od dawna już przestałem się udzielać na tym forum, robiłem to zresztą tylko w tematach poświęconych walce z hydrozłodziejaszkami i hydrofanami. złożyło się jednak tak, że wpadł mi przed oczy ów temat o pokonaniu Stalówki, więc nie omieszkałem się wypowiedzieć.
        otóż zdenerwowałeś mnie 'człowieczku bez honoru';-) nie tyle obrazami rzucanymi w kierunku m.in. mnie - zdecydowanego fana IV-ligowego i zarazem jedynego Zawiszy, ile raczej swoim zaślepionym postrzeganiem tejże całej sprawy. uznajesz się za reprezentanta inteligencji,nieprawdaż? wobec tego czemu ,po pierwsze, nie widzisz co za cyrk się dzieje z tymi przenosinami Kujawiaka Włocławek(!!!) i jednocześnie jesteś w nim małpką(jakże zadziornie broniącą swojego cyrku)??? po drugie, zarzucasz kibicom Zawiszy, że wykorzystują swoją fizyczną przewagę i straszą, a przecież sam wykorzystujesz swoją przewagę intelektualną nad niektórymi z nich. nie sądzisz, że jako 'mędrzec pośród głupich', ośmieszasz się nieco działając w ten sposób?
        rozpisałem się nadmiernie, wobec czego zmierzam ku końcowi... zrozum geigersie, że cała ta 'hydrozagadka' to jest jakaś paranoja, którą w pierwszej kolejności właśnie m.in. ty, inteligent, powinieneś odrzucić. może znasz się na innych dziedzinach, ale sport i duch sportu jest tobie jak najbardziej obcy.
        dawno już zrezygnowałem z uświadamiania hydrofanów jakim bagnem jest ta cała sprawa, więc nie spodziewam się żadnych rozsądnych kroków z waszej strony również i po tym poście. ubolewam tylko, że w mieście, które kocham, są tacy durnie, co trąbią na meczach piłkarskich, zapełniali Łuczniczkę tylko jak Astoria dobrze grała lub też wspierają każde 'byleco' będące na fali(hydro mam na myśli, żebyśmy mieli jasność;-)). i właśnie z tego, a nie z naszego protestu, śmieje się cała Polska!
        Lechia, jeśli przyjedzie, wywinie nam świństwo, ale przeżyjemy. to, że inni przyjeżdżali nic nie znaczy-w proteście chodzi o zorganizowane grupy siedzące w klatce i dopiero Lechia być może to zrobi. zresztą już w ubiegłym sezonie niezbyt przekonywująco nas popierali. cóż, Lechia to Lechia, nigdy ciepło między Bydgoszczą a Gdańskiem nie było...
        na koniec poproszę cię o jedną rzecz-przestań się już ośmieszać z wciskaniem nam kontynuacji dzieła Nowaka o nazwie KP Konin, ok? dowiedz się najpierw jak sprawy się miały, a dopiero potem używaj tego, jako 'miażdżący argument';-)
        ZAWISZA JEST JEDEN, IV-LIGOWY
        • geigers Re: Zawisza - Stal 2:0 15.10.06, 10:04
          Rzeczywiście - rozpisałeś się.
          • bydgoszcz4 hydro 15.10.06, 10:55
            rozczarowałeś mnie geigersie. napisałem sporo, przyjrzyj się temu, na pewno do czegoś dasz radę się przyczepić;-) bo rozumiem, że oszałamiających asów w rękawie nie masz, skoro tylko na taką ripostę się zdobyłeś?;-)
            jak tam było w Janikowie??? ufam, że tam byłeś, skoro tak dzielnie bronisz swojej hydrodrużyny. Chorzów też pewnie zaliczyłeś, bo zdaje się, że i tu, i tam darmowe busy wam podstawili...
            • geigers Re: hydro 15.10.06, 18:25
              Tematu nie zmieniam, bo słowo hydro nikogo nie obraża. Jeśli chcesz
              podyskutować, to proszę, ale na argumenty, a nie na głupawe docinki o
              autokarach itp., bo ja ci zaraz wyjadę ze starą litanią od Brodnicy przez
              tartan i Tomex po Chełmżę, a chyba nie o to ci chodzi?
              • bydgoszcz4 hydro 15.10.06, 19:56
                no właśnie widzisz, nie podyskutujemy, ponieważ nie mam zamiaru odwodzić cię od twojej nowej miłości;-) i nie mam też zamiaru czytać twoich prób odwiedzenia mnie od mojej. docinki sam stosowałeś choćby w postach powyżej, ale rozumiem, że wreszcie uznałeś je za głupie. to cieszy;-) szczerze powiedziawszy zresztą, sprawy z pobiciem sponsora czy kupieniem meczu raczej średnio się mają do waszego stosunku do hydrozagadki. zresztą, nigdy nigdzie nie napisałem ani nie powiedziałem, że popieram spalony tartan i resztę incydentów. niemniej jednak nie wiem jaka jest zależność między tymi zdarzeniami a m.in. twoim wyborem hydro. myślę, że tak naprawdę te wszystkie pierdoły o wybrykach Zawiszaków są tanim pretekstem(usprawiedliwieniem? czymkolwiek...)do wyboru zespołu klatta. a prawda jest taka, że gdyby hydrobudowa weszła do Polonii, to ty też byś był na Sportowej. nie znoszę was, hydrofanów, właśnie dlatego, że nie jesteście kibicami nawet tej sztucznej drużyny, tylko ligi i "poziomu piłkarskiego"(w cudzysłowie, bo wiemy jaki jest poziom piłki w Polsce...). rozumiesz o co mi chodzi? tak zwane pikniki, sezonowcy, kibice sukcesu,itd. ja mam Zawiszkę w sercu i nie wyobrażam sobie zrobienia czegoś takiego jak m.in. ty zrobiłeś. owszem, zacząłem chodzić na mecze jak Zawisza był w I lidze,a nie w II czy III(siłą rzeczy,miałem 7 lat;-)), ale chodziłem na mecze również później w lidze II, IV, czy V. kilka wsi też się odwiedziło. możesz mi wierzyć, że nikt z nas nie był i nie jest zadowolony z IV-ligowego marazmu. jasne, że popełnionych zostało dużo błędów, że wielu chłopców nie jest świętych, ja temu nie przeczę! jednak wszystkich nas, niezależnie od wykształcenia, pochodzenia czy wieku, łączy wielka miłość do naszego klubu. dlatego nie chcemy hydro, nie chcemy kupionego miejsca w lidze(chociaż nie spadliśmy z drugiej...). pewnie nie widziałeś meczu, po którym przypieczętowany został awans do IV ligi. szkoda, bo może wtedy byś inaczej o tym wszystkim myślał. 175 rac, prawie 2 tysiące ludzi cieszących się jakby z awansu do ekstraklasy, ten cały trud wreszcie został nagrodzony...i miałbym to olać i zostać hydrofanem tylko dlatego, że gra dwie ligi wyżej? NIGDY! za to też szanuję chłopaków(wiesz, tych "bandytów" z IV-ligi;-)), bo wiem, że oni myślą tak samo.
                no i to właściwie zamyka dyskusję na linii hydro-Zawisza. mam nadzieję, że w miarę jasno wyraziłem ci o co mi w tym wszystkim chodzi...
                ZAWISZA JEST JEDEN, IV-LIGOWY !
                • geigers Re: hydro 16.10.06, 10:10
                  Jeśli nazywasz mnie hydrofanem, analogicznie możesz siebie nazwać jancofanem -
                  to po pierwsze. Ponadto popełniasz błąd twierdząc, że Zawisza jest jeden - IV-
                  ligowy. Albo się nie znasz (o co cię nie podejrzewam), albo świadomie
                  wprowadzasz w błąd mniej zorientowanych. Zawisza SA jest pełnoprawnym podmiotem
                  zrzeszonym w CWZS, tak samo jak SP Zawisza; obydwa te podmioty mają prawo i
                  obowiązek stosować nazwę i barwy. Rozumiem 15-latków, którzy biegają w
                  kapturach i niewiele z sytuacji prawnej rozumieją, ale z twojej strony to chyba
                  tylko cynizm?
                  Na Polonię chodzę, bo to bydgoski klub, a to ważniejsze niż jakieś idiotyczne
                  uprzedzenia - tego też oczywiście nie pojmiesz. I jeszcze jedno - szanuj
                  pikników, bo to oni więcej płacą za bilety niż setka najbardziej nawet
                  fanatycznych dzieciaków. A że ich nie ma na IV lidze, a byli na V (ja też
                  byłem) - to tylko wasza wina. Bo wy gardzicie piknikami, a to z nich żyją
                  kluby! Pozdrawiam.
                  • bydgoszcz4 hydro 16.10.06, 11:29
                    • bydgoszcz4 hydrozaraza;-) 16.10.06, 12:52
                      mój powyższy post nie był żadną odpowiedzią na postawione przez ciebie pytania, nie doszukuj się więc w nim ukrytych podtekstów;-)
                      do rzeczy...masz rację, hydro jest pełnoprawnym członkiem CWZS i ze strony formalnej mają prawo, czy, jak twierdzisz, wręcz obowiązek używania nazwy i barw. problem jest ze stroną moralną...myślę, że wiesz o co mi chodzi i nie trzeba tego wątku rozwijać.
                      za 'jancofana' też się nie uważam i szczerze rozbawiło mnie to porównanie;-) ale ok, skoro tak twierdzisz, mogę być i jancofanem(byle nie hydro) ;-)
                      jeśli chodzi o Polonię i twoje do niej podejście to w szok cię, być może, wprawię, ale pojmuję to;-) ja Polonii nie lubię z różnych względów i to się nie zmieni, nie chodzi tu tylko o to, że "Zawisza nie lubi Polonii". nie o tym jednak tu dyskutujemy.
                      no pikników doprawdy ciężko jest szanować;-) bo to jest taka szara masa, która pojawia się, jak się coś dzieje, jak się coś nagłośni, jak liga jest dobra, jak są darmowe wejściówki czy inne atrakcje. owszem, wpływ na taką a nie inną frekwencję mają "dobre chłopaki", ale to nie jest aż taki wpływ, jak się niektórym wydaje. moim zdaniem, w przypadku awansu do III ligi ludzi byłoby więcej, niezależnie od tego co by się nie działo na trybunach. potem załóżmy awans do II ligi i znowu więcej osób,itd. nawet najbezpieczniejszy stadion(choć na Zawiszy jest, do jasnej cholery, bezpiecznie! nawet podczas tego calego dymu z Elaną nikt postronny nie mógł ucierpieć!) nie ściągnie, dajmy na to, pięciu tysięcy osób na IV ligę. reasumując, nie przeceniałbym pikników, bo przy awansie sportowym oni i tak zawsze się pojawią, a po drugie są to ludzie co używają formy żeńskiej mówiąc o Zawiszy...
                      jeszcze o tych chuliganach kilka słów dodam. otóż fani Zawiszy w "sportowym" sensie słabi w skali kraju nie są. niemniej jednak w takim Gdańsku, Poznaniu, Łodzi czy Warszawie są chuligani mocniejsi. a spójrzmy na tamtejszą frekwencję... i jak to się ma do twoich słów mówiących, że "przez was mnie tam nie ma"?! wracamy w tym momencie do akapitu powyżej i pikników-oni przyjdą zawsze, gdy będzie sukces sportowy! no i kluby zdecydowanie z samego przyjścia kibiców na mecz i sprzedanych biletów się nie utrzymają;-)bardzo naiwnie to przedstawiłeś. rozumiem, że celowo uprościłeś sprawę...
                      lubisz dorzucać nam właśnie w sprawie frekwencji na meczach, ale czy wy macie się czym chwalić??? spójrz ilu ludzi przychodzi na mecze Ruchu lub Jagiellonii. spójrz ilu ludzi przychodziło choćby na Zagłębie Lubin w sezonie, w którym wracało do ekstraklasy. a, jak wiadomo, Lubin nigdy frekwencją nie zachwycał. nie będę podawał przykładów łódzkich czy szczecińskiej Pogoni, bo tam różnice są już miażdżące! i w żadnym z tych miast nie było darmowych biletów i innych bonusów za przyjście na mecz. natomiast porównywanie ilości widzów na meczu IV i II ligi to jakaś kpina, więc nawet na ten temat nie polemizujmy.
                      nie pozdrawiam cię, bo sam fakt, że potrafisz się wypowiedzieć, nie jest wystarczającym ku temu powodem.
                      a Zawisza nadal jest jeden, IV-ligowy...;-)
                      • geigers A jednak Zawisza 16.10.06, 14:28
                        A jednak zgadzasz się, że w II lidze gra Zawisza? W wielu punktach się z tobą
                        zgadzam, poza oczywiście traktyowaniem tzw. "pikników" z pogardą. Sam
                        twierdzisz, że gdyby nastąpił awans z IV ligi do III i II, to kibice by się
                        pojawili. Jacy kibice? Ci którzy dziś jeżdżą do Wagańca nagle by się w cudowny
                        sposób rozmnożyli? Rozmnażacie się przez pączkowanie na weekend czy co?
                        Oczywiście że przyszłyby "pikniki". Nie doceniasz ich siły, gdyż bierzesz pod
                        uwagę tylko dochody z biletów. Niestety, każdy sponsor zanim wyda złotówkę,
                        najpierw sprawdza frekwencję na meczach i zapewniam cię, że chętniej
                        zainwestuje w klub, któremu kibicuje 10000 ludzi niż 100 - to chyba jasne.
                        Pogardzasz tysiącami ludzi, a jednocześnie oczekujesz,że przyjdą na IV ligę.
                        Jeśli chcesz szukać 10000 hooligans, to powodzenia.
                        Co do frekwencji i nie tylko - to raczej na waszej stronie co chwila pojawia
                        się wpis typu "na hydro(...) tu wyrażenia wulgarne) było tylko x hydro(...) -
                        jw.), wielkie miasto, lider, a ty tylko x, itp". To wam najwyraźniej
                        przebijanie się frekwencją jest na rękę. Warto jednak porównać ilość kibiców na
                        SA z innymi meczami II-ligowymi, ale uczciwie, bez sztucznego zawyżania i
                        zaniżania - wyjdzie na pewno powyżej średniej. Tye że 2500 na stadioniku w
                        Janikowie tworzy lepszy klimat niż 2 razy tyle na naszym stadionie.
                        Reasumując - tak, wszędzie są bandyci i chuligani, prędzej czy później pojawią
                        się i na Zawiszy SA, co do tego nikt rozsądny nie ma złudzeń. Ale to jeszcze
                        nie jest powód, by to chuligaństwo wspierać, rozgrzeszać i legitymizować.
                        Pozdrowię cię tak jak ty mnie (bo to taka nowoczesna forma pozdrowienia): ;-)
                        • maxkolonko1 Re: A jednak Zawisza 17.10.06, 19:31
                          Cyt"...Zawisza SA jest pełnoprawnym podmiotem
                          zrzeszonym w CWZS, tak samo jak SP Zawisza; obydwa te podmioty mają prawo i
                          obowiązek stosować nazwę i barwy..."
                          Ja bym się chciał dowiedzieć z czego ten "obowiązek" wynika? Moze jakiś
                          dokument, umowa itp.? Czy bardziej widzimisie jegomościa geigersa.
                          • geigers Re: A jednak Zawisza 17.10.06, 19:42
                            To się dowiedz i nie rób sobie wstydu prezentując publicznie swoją ignorancję.
                            • maxkolonko1 Re: A jednak Zawisza 18.10.06, 00:34
                              Ja się dowiedzaiłem już dawno - i ni jak nie pasuje do twojego stanowiska -
                              wymysłu. Tradycje dawnego WKS są nasze. Tylko nasze - przekazał je nam WKS w
                              2005 r. I nie mógł tego samego przekazać CWZS - owi (tak jak np. nie można
                              sprzedać jedego samochodu 2 osobom). Ale dla ciebie to za skomplikowane. To
                              mnie akurat nie dziwi.
                              • geigers Re: A jednak Zawisza 18.10.06, 23:24
                                Jeśli nie odróżniasz godła, nazwy i barw (pojęcia prawne) od tradycji (wymiar
                                prestiżowy) to jest to twój problem. Czy coś poza obrażaniem jeszcze umiesz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka