mac_bakos 27.10.06, 19:44 Nie wiem dlaczego konserwator dopuscil do wyburzenia spichlerza i tak drastycznym i srednio udanych zmian. Slaby projekt... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ser.86 Re: Hotel z duchem przeszłości 27.10.06, 21:48 Architektura przyszłego hotelu będzie w znacznej mierze o tyle dobra o ile dobra jest architektura samego młyna. Nie będzie tu co prawda żadnego mistrzostwa świata, jeśli chodzi o nowe partie budynku, ale też nie będzie przynajmniej psucia tego co zostało- a to już dużo jak na nasze miasto. Tylko że napisałem "tego co zostało". Bo absurd trwa w najlepsze- a mianowicie w ramach "przywracaniu miastu rzeki Brdy" powstały np. Tesco, Media Markt a teraz wyburzony został spichrz. Co teraz planują w ramach Programu ? Odpowiedz Link Zgłoś
mac_bakos Re: Hotel z duchem przeszłości 27.10.06, 22:07 Ja twierdze, ze budynek zostal popsuty (zwlaszcza jak bryla)i pozbawiony wartosciowej czesci(wyburzonej). Nowa architektura bedzie jego najslabsza czescia. Odpowiedz Link Zgłoś
marboro2 Re: Hotel z duchem przeszłości 28.10.06, 00:20 Aha to lepiej aby nastepne kilka lat stal odlogiem i aby sily natury go zburzyly ? Ludzie jest prywatny inwestor wyklada kase buduje cos co jest bardzo potrzebne nie jest to w koncu market a wy oczywiscie niezadowoleni. Te budynki to zadne cacko dosc sentymentow ze cos jest stare to trzeba chronic.Chronic to trzeba starowke a wy podniecacie sie kamienica Sowy ktora bedzie nijak pasowc do kamienic obok. Obym sie mylil Odpowiedz Link Zgłoś
mac_bakos Re: Hotel z duchem przeszłości 28.10.06, 01:06 Cos brałeś? Nie mial stac odlogiem - projekt powinien byc tylko zmieniony. Spichlerz byl na tyle stary, ze konserwator mogl miec cos do powiedzenia. To, ze Ty akceptujesz architektoniczna tandete to juz Twoja osobista sprawa. P.S. Mylisz sie. Po pierwsze nikt sie nie podnieca. Po drugie akurat do kamienic obok bedzie pasowac ;) Odpowiedz Link Zgłoś
0maniek0 Re: Hotel z duchem przeszłości 28.10.06, 01:53 > Cos brałeś? moim zdaniem mysli trzezwo... i ma racje po prostu Odpowiedz Link Zgłoś
mac_bakos Re: Hotel z duchem przeszłości 28.10.06, 02:14 Moim zdaniem nie mysli trzezwo i po prostu nie ma racji Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Hotel z duchem przeszłości 28.10.06, 08:17 Mysli trzezwo .Jezeli miasto nie mialo pieniedzy aby o niego zadbac to dobrze ze znalazl sie ktos kto przynajmiej w jakies czesci zachowa budynki wyrmontuje okolice .Z twoim podejsciem jezeli czekalbys na inwestora ktory odtworzylby w 100% to co bylo to moglbys czekac iles lat az wszystko zawaliloby sie.Wtedy bys byl zadowolony? Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Hotel z duchem przeszłości 28.10.06, 08:21 To trzeba bylo znalezc kogos kto wylozylby na to kase.A co do architektonicznej tandety to spojrz na druga strone mostu Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Hotel z duchem przeszłości 28.10.06, 09:36 Masz w 100% rację. Malkontenci, ze nie ma co. Ich gusta są jedyne i niepodważalne. Sami mieli by problem z tym aby zaprojektować. Jest inwestor, zmieni obraz tego fragmentu Bydgoszczy, zachowa najważniejsze budynki. Pora cieszyć się, a nie marudzić! Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 I komin zostanie :-))) 28.10.06, 12:48 Najbardziej martwilem sie o przyszlosc komina ale po obejrzeniu projektu i przeczytaniu artykulu jestem juz spokojny, komin ocaleje :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mac_bakos Re: Hotel z duchem przeszłości 28.10.06, 18:46 Skad wiesz, ze mielibysmy problem z projektem? Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Hotel z duchem przeszłości 28.10.06, 21:16 Z takim projektem, który zaspokoił by gusta wszystkich! Wasze na pewno, pytanie czy wszystkich! ps. jakoś nic o Was nie słychć na rynku projektantów!Pokażcie swoje tylko szkice tego obiektu. Odpowiedz Link Zgłoś
mac_bakos Re: Hotel z duchem przeszłości 28.10.06, 18:58 Nie wiem po co chcesz szukac kogos z kasa. Chodzilo o zmiane projektu - nie zmiane inwestora. Lepszy projekt nie oznacza takze wyzszej ceny. Elewacja kamienicy pomalowana na dziki niebieski (Magdzinskiego) jest drozsza od np: stonowanego beżu, ale wyglada duzo gorzej. Wyburzony spichlerz byl na tyle stary, ze konserwator mialby cos do powiedzenia. Po drugiej stronie mostu widac wlasnie przyklad Twojego podejscia do inwestorow. To, ze Ty to akceptujesz nie znaczy, ze powinien tak postepowac architek miejski. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Hotel z duchem przeszłości 28.10.06, 20:53 Co ty porownujesz? Koszt farby z kosztem przebudowy calych budynkow? Najlepiej zbojkotuj zablokuj wszystkie inwestycje ktore nie beda do zludzenia przypominac pierwotnego stanu.A co do tego konkretnego miejsca to znajdz mlynarz ktory odbuduje mlyn.A co do Tesco to ja nie bylem urzednikiem ktory zezwalal na to badziewie. A tak w ogole to bezowych snow Odpowiedz Link Zgłoś
mac_bakos Re: Hotel z duchem przeszłości 28.10.06, 22:57 Znowu nie zrozumiales. Twierdze po prostu, ze lepszy projekt nie musi byc drozszy. Nie musi byc tez identyczny z istniejaca zabudowa, ale przynajmniej nie powinien byc gorszy. Niestety nie wszyscy widza, ze jest gorszy. Nie zmienia to faktu, ze ciesze sie z inwestycji, ale projekt mnie bardzo zawiodl. Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Hotel z duchem przeszłości 28.10.06, 21:18 A co można było zrobić z tym wyburzonym spichlerzem? Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Tesco = Jasiakiewicz !! 29.10.06, 09:25 Drodzy jego zwolennicy. To on pozwolił na takigo gniota w środku miasta, z Geantem poszło lepiej, ale jest odwrócony tyłkiem do kamienic za nim. Żenada. Jednak Wasz znienawidzony Dombrowicz to projekty o klase, czy nawet dwie wyżej!!! Focus Park, Astoria, czy nawet młyn! :) PS. Uważam, że nowa część powinna być w takim razie kontrastowa= szklana! Tak by było widać co nowe, a co stare. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnik.szorstkowlosy Projekt w wyborczej jest bardzo slaby 29.10.06, 10:47 Jezeli hotel ma wygladac tak jak na zaprezentowanym projekcie w piatkowej GW do przyznam szczerze ze jestem zawiedziony Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Degradacja= Dombrowicz 29.10.06, 13:15 Drogi zwolenniku Dombrowicza.To on wyprowadzil nam uczelnie z miasta to on ogolnie (wg mnie)wstrzymal rozwoj miasta.Teraz chociaz gdyby wydal pozwolenia na markety o 5 klas wyzsze to ja temu panu mowie NIE.Po za tym na tyle go tylko stac (wg mnie)na wydawanie pozwolen na markety.Oj przepraszam kwiaty jeszcze te kwiaty na rondach.Wez pod uwage ze bycie prezydentem nie polega na zatwierdzaniu tylko projektow. Trzeba dac cos od siebie nie tylko kwiaty Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Degradacja= Dombrowicz 29.10.06, 13:16 Zgadzam sie z tym, Dombrowicz musi odejsc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Tesco = Jasiakiewicz !! 29.10.06, 13:31 Widzę, że polityka Ciebie wciąga, a jest to jedno bagno. Twoj Pan ostatnio gra bardzo nie fair! Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Tesco = Jasiakiewicz !! 29.10.06, 13:37 Urodzilem sie i wychowalem w Bydgoszczy, dlatego wlasnie chce dla tego miasta jak najlepiej Nie moge juz dluzej patrzec na degradacje Bydgoszczy jaka ma miejsce za rzadow pana Dombrowicza! Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Re: Tesco = Jasiakiewicz !! 29.10.06, 14:22 np. miliard dla wodociagów, fabryka APV, imprezy sportowe lepsze niż za Pana Jasiakiewicza, więcej zbudowanych dróg, rozbudowa monitoringu... Ileż to fabryk powstało za Pana Romana czasów?? Osób o lewicowych poglądach nie przekonamy do Dombrowicza- człowieka prawicy. Szkoda :( Dwa uniwersytety to też sprawa nieistotna... Odpowiedz Link Zgłoś
mac_bakos Re: Tesco = Jasiakiewicz !! 29.10.06, 14:58 Niewykorzystane srodki z UE!!!!!,praktycznie zerowe inwestycje sportowe, drogi????jakie drogi??? (nawet od Focusa niczego dobrego nie wytargowal) Kadencja to jedna wielka porazka. Napisal: Czlowiek o pogladach centrowych, ktory niestety oddal kiedys glos na nieudolnego K.D. Odpowiedz Link Zgłoś
krysmat Re: Dombrowicz=degradacja 29.10.06, 15:25 Nie mam podladow lewicowych.Ale nie bede glosowal na Dombrowicz tylko dlatego ze ma poglady prawicowe.Tak samo nie bede glosowal na Jasiaka bo jest bardziej lewicowy.Dla mnie to moze byc i sinopapuziaty w d.... mam czy lewy czy prawy ma poprostu dzialac dla dobra miasta.Co do uniwerkow o UKW starania zaczely sie duzo wczesniej niz nastal Dombrowicz.Co do imprez sportowych to tak gduby nie hala to moglbys te imprezy rozgrywac na powietrzu.Stadiony zaczely byc modernizowane za Jasiaka tamtego czasu byl to drugi stadion pilkarki w Polsce . Zgadnij kto zaczal modernizowac Polonie?Co do wodociagow to nie miasto przygotowywalo projekt(cale szczescie).Co do drog to o jakich mowa tych co pekaja? Monitoring? Wymog czasu.APV? Wiedzialem ze w koncu sobie to przypiszecie.Pochwal sie zarzadzaniem lotniska i parku przemyslowego Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Tesco = Jasiakiewicz !! 29.10.06, 16:15 Powstanie w Bydgosdzczy Uniwersytetow to nie zasluga Dombrowicza!!! O jakich srodkach z Unii ty mowisz, Bydgoszcz zajmuje oststnie miejsce na liscie miast wojewodzkich- na jednego mieszkanca przypada zaledwie 250 zl dofinansowania- to tragedia!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Tesco = Jasiakiewicz !! 31.10.06, 21:56 Zonc widzę, że już fantazjujesz. Co ma Dombrowicz do dwóch uniwerków. Zapytałbym sie co zrobił, aby AMB nie weszła w struktury UMK?! Wodociągi to sprawa spółki, wydzielonej spółki. Imprezy lepsze niz za Jasiakiewicza, a powiedz mi kto wybudował Łuczniczkę? Zoncu zimna woda na łeb i otrzeźwiej! Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Hotel z duchem przeszłości 31.10.06, 17:10 Nie przesadzałbym.Projekt nie jest zły a o wyburzeniach zadecydowało co innego a nie widzimisię inwestora - plany zagospodarowania , biznesplan itd.itp.Uważam że to świetna inwestycja której mocno kibicuję - zwłaszcza otoczenie - taksówka wodna , marina , restauracja , odnowa biologiczna... Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Hotel z duchem przeszłości 31.10.06, 17:12 Ja tez sie ciesze lepsza taka adaptacja mlynow niz zadna! Odpowiedz Link Zgłoś
mac_bakos Re: Hotel z duchem przeszłości 31.10.06, 19:20 O wyburzeniu spichlerza nie zadecydowaly plany zagospodarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
jamnik.szorstkowlosy Re: Hotel z duchem przeszłości 31.10.06, 21:23 Ten domek stojacy na samym rogu jest beznadziejny, nadaje sie do rozbiorki Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Inwestycja stanela w miejscu? 12.11.06, 13:37 Od kilku dni nic sie nie dzieje na placu budowy, czyzby inwestycja stanela w miejscu?! Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: Inwestycja stanela w miejscu? 12.11.06, 13:39 Nic nie stanęło, rozpocznie się kolejny etap! Teraz jak wiadomo, ze u nas Mistrzostwa Świata juniorów i Mistrzostwa Europy w koszu to Pani Komorowska będzie pilnować swojej inwestycji! Odpowiedz Link Zgłoś
gracz_nr_1 Re: Inwestycja stanela w miejscu? 12.11.06, 13:40 a jaki jest kolejny etap tej inwestycji? Odpowiedz Link Zgłoś