Dodaj do ulubionych

Zapomniałem hasła admina w winXP, co zrobić???????

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 18:39
Zapomniałem hasła administratora w Windows XP, jak je odzyskać??? POMOCY!!!
Obserwuj wątek
    • 3promile Re: Zapomniałem hasła admina w winXP, co zrobić?? 11.04.07, 18:45
      Łatwiej zresetować, niż odzyskać, ale i tak grubsza sprawa. Tu masz kilka
      wskazówek: tinyurl.com/yvv2f4
      • Gość: ojejku Re: Zapomniałem hasła admina w winXP, co zrobić?? IP: 193.0.116.* 11.04.07, 18:56
        Osz kurde, ciekawe rzeczy się tu dowiaduje :)

----
        Odzyskanie hasła na XP to masakra bo XP jest bardziej zabezpieczony niż 98.
        Zaszyfrowane hasło jest zlokalizowane w ukrytym pliku SAM (C:\WINDOWS\system32
        \config). Ten plik jest częścią rejestru zapisaną w formacie binarnym. Więc
        jeśli marzysz o czymś takim jak prawy klik na plik >>> Otwórz za pomocą i
        podglądnięciu hasła to zapomnij o tym raz na zawsze. Co więc można zrobić? Ano
        takie mamy możliwości (wszystko jest absolutnym i bardzo ryzykownym hardcorem):

1) Ściągnięcie specjalnego bootdiska NT Password & Registry Editor. Jest to
        bootdisk linuxa mający zdolność widzenia haseł i rejestru Windows. On zresetuje
        hasło którego ty nie pamiętasz. Zajebisty

2) Podobna akcja to start z bootdiska win 98 (jeśli masz XP na FAT32) lub z
        bootdiska NTFSDOS (jeśli masz XP na NTFS) i zmiana nazwy pliku SAM np. na
        SAMOLD. Jeśli masz możliwość przepięcia dysku na inną maszynkę to ten plik jest
        osiągany jeszcze łatwiej. Po tej akcji restart kompa co utworzy nowe konto
        administratora z pustym hasłem.

3) Shackowanie tego pliku czyli ekstrakcja zaszyfrowanej zawartości na format
        tekstowy. No comments............

4) Zwykle zapomniane hasło = reinstall systemu................
        • 3promile Re: Zapomniałem hasła admina w winXP, co zrobić?? 11.04.07, 19:18
          Jeżeli nie łapiesz, osso kamą, to rób backup i reinstaluj ;)
      • Gość: awdsdf Re: Zapomniałem hasła admina w winXP, co zrobić?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.07, 20:28
        Dzięki za link 3promile!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka