elawid 22.02.08, 11:32 Pilnie poszukuję opinii o tym hotelu, Z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elawid Re: Falcon Hills***-Sharm El Sheikh 25.02.08, 13:59 Widzę, że chyba nie jest to zbyt popularny hotel wśród Polaków. Pogrzebałam troszkę w internecie i znalazłam krótki filmik z tego hotelu. Gdyby ktoś tam się wybierał to warto zerknąć: pl.youtube.com/watch?v=IbUGEv_Wgyc Odpowiedz Link Zgłoś
gaiga502 Re: Falcon Hills***-Sharm El Sheikh 21.04.08, 21:19 a w jakim terminie tam lecisz? bo ja 08.07-22.07 Odpowiedz Link Zgłoś
barabados Re: Falcon Hills***-Sharm El Sheikh 31.05.08, 15:02 Ja tez sie w sierpniu wybieram do tego hotelu i za nic nie mogę znaleźć opinii na jego temat, bardzo proszę o jakieś informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
elawid Re: Falcon Hills***-Sharm El Sheikh 06.06.08, 07:35 Nie wiem, czy wolno wklejać linki, ale zaryzykuję-najwyżej mnie zbanują Troszkę informacji o tym hotelu jest na wakacje.pl, a dziś znalazłam jeszcze to: www.eholiday.com.pl/id6941_wczasy_w_egipcie_hotel_falcon_hills.html oraz to: www.holidaycheck.pl/hotel.php? hid=41272&agent=hc.aw.82.00&gclid=CIe-rOuM35MCFQtTugodzlN_WA W tym drugim linku jest trochę fotek od ludzi, którzy tam byli. Ja lecę do Sharm już we wtorek (10-go czerwca), jak wrócę to postaram się podzielić opiniami i fotkami, bo faktycznie o Falcon mało jest w necie. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
agakudosz Re: Falcon Hills***-Sharm El Sheikh 06.06.08, 22:28 ja byłam w tym hotelu,jak dla mnie super,pyszne jedzonko,kameralnie,w dobrym punkcie,polecam gorąco...warto Odpowiedz Link Zgłoś
agakudosz Re: Falcon Hills***-Sharm El Sheikh 06.06.08, 22:26 byłam dokładnie w viva sharm jest to kompleks falcon hills w sharm el sheik,polecam gorąco,jest to kameralny hotel z miłą obsługą i pysznym jedzonkiem...ja byłam zaskoczona pozytywnie i z czystym sumieniem polecam,ja na pewno tam wrócę.... Odpowiedz Link Zgłoś
yousta74 Re: Falcon Hills***-Sharm El Sheikh 11.06.08, 21:40 a jak jest z plażą? a z dojazdami do jakiegoś centrum gdzie jest tłuczno i tętni życiem? Odpowiedz Link Zgłoś
elawid Re: Falcon Hills***-Sharm El Sheikh 22.06.08, 19:39 Falcon Hills polecam z czystym sumieniem. Miły, kameralny hotel. Mimo tylko 3* obsługa była bardzo miła, a żarełko wyśmienite. Ponadto w all inc. były dobre alkohole (whisky Red Label, Finlandia, gin Gordon, wina, lokalny browar robiony przez heinekena itd.). Hotel jest czysty, pokoje dokładnie sprzątane, nic nie ginie.Do plaży jest ok.450m (ok.7min.spacerem).Jest to dobre m-ce do snurkowania (piękna rafa i rybki). Za leżak można zapłacić w hotelu $3 lub na plaży $8. Inna plaża jest ok. 10min. busem, jest piaszczysta, ale nie ma rafy. Woda jest tam spokojna (zatoka Sharm Bay), ale nie polecam miłośnikom snurkowania. na trzeciej hotelowej plaży nie byłam.Do wszystkich trzech jeżdża bezpłatne hotelowe busy. Tłoku nie było. Do Naama Bay, czyli takiego centrum, gdzie jest mnóstwo restauracji, sklepów, klubów itp. można dojechać za darmo hotelowym busem lub taxi za ok $5.Generalnie taksówki kosztują grosze,trzeba tylko pamiętać, żeby przed kursem ustalić cenę.Targowanie wskazaneW okolicy hotelu też jst kilka sklepów i aptek. W hotelu było sporo Anglików i Holendrów, trochę Polaków.Atmosfera bardzo miła. Klima w pokojach trochę głośna, ale da się przeżyć (miałam stopery do uszu. W hotelu jest centrum nurkowe, w ramach all inc.można spróbować nurkowania z akwalungiem w basenie. Generalnie polecam Falcon Hills, jak i całe Sharm bardzo gorąco. Chętnie wróciłabym tam jeszcze w tym roku! Odpowiedz Link Zgłoś
yousta74 Re: Falcon Hills***-Sharm El Sheikh 11.06.08, 21:45 który jest lepszy? FALCON INN VIVA? czy HILLS? podobno są obok siebie Odpowiedz Link Zgłoś
bendpiramidka Re: Falcon Hills***-Sharm El Sheikh 20.08.08, 12:50 All Inclusive w hotelu wygląda następująco: - Powitalny drink przy zameldowaniu (cóż może akurat brakło), - Śniadanie (7-10), Obiad (13-15), Obiado-kolacja (19-2130) w formie bufetu, - Śniadanie kontynentalne na tarasie (11-12), - Snaki z frytkami (1630-1730) –czasem nieco później, - Nocne przekąski (23-24), - Napoje bezalkoholowe (Pepsi, Fanta, Sprite, Soki), lokalne alkoholowe (piwo Luksor, wino białe i czerwone), drinki, kawa, herbata (11-23), - Sesja szkoleniowa nurkowania w hotelowym basenie, - 15 minut masażu (raz na pobyt), - Możliwość korzystania z siłowni, - Wizyta u kosmetyczki (raz na pobyt) - Plac zabaw dla dzieci, - Bilard i tenis stołowy - Bezpłatny dowóz hotelowym busikiem na hotelowe plaże i do Naama Bay, - Dwa razy w tygodniu występy artystów na hotelowym tarasie, - Występy DJ –pięć razy w tygodniu (20-2330) Hotelowy Busik zapewniał bezpłatny transport na następujące plaże: - Plaża Marhba (Maya Bay) –Bezpłatna, piaszczysta plaża dostępna dla każdego. Odjazdy miały miejsce w godzinach –9, 12, 14. Powrót do hotelu odbywał się w godzinach –930, 1230, 1430, 1730. - Plaża z Rafami (Hadaba) –Płatna 15 LE w recepcji. Plaża posiada dwa zejścia do wody. Tuż przy brzegu znajdują się wspaniałe koralowce, a tuż za nimi zaczynają się głębiny. Jest to z pewnością najlepsza z plaż oferowanych przez hotel. Odjazdy miały miejsce w godzinach –10,13. Powrót do hotelu odbywał się w godzinach –1030, 1330, 1800. - Plaża Wind (Naama Bay) –Płatna 15 LE w recepcji. Piaszczysta z niewielkimi rafami. Odjazd o godzinie 11. Powrót do hotelu w godzinach 1130 i 1830. - Dojazd do centrum Naama Bay o godzinie 2130 –powrót do hotelu o 0030. pl.youtube.com/watch?v=d3oEh4-ssQU Odpowiedz Link Zgłoś
koalabis Re: Falcon Hills***-Sharm El Sheikh 03.12.08, 20:59 Witam Spędziliśmy urlop w hotelu Falcon Hills *** w lipcu 2008. Szczegółowy opis pobytu i hotelu dostępny jest w mojej stopce, tam również dziesięciominutowy film z pobytu. Zapraszam do lektury i do oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia30.pl Re: Falcon Hills***-Sharm El Sheikh 13.01.09, 10:28 dzieki za wszystkie linki i zdjecia ja wlasnie juz załatwiłam do Falcon Hills wczasy po 4 tyg. sprawdzaniu ofert i uwazam ,ze za ta cene jest super, hotel jak rowniez jego połozenie MOZE sie ktos wybiera 30.06.09 ja lece z Katowic. Odpowiedz Link Zgłoś
nelin2 Re: Falcon Hills***-Sharm El Sheikh 18.06.09, 18:43 wczoraj wrocilismy z tego hotelu. Pomimo 3 gwiazdek nic nie mozna zarzucic. Pokoje czyste, codziennie sprzatane, all inclusive do 23.00, jedzienie OK + w pokojach sejf. Obsluga bardzo mila i pomocna (jak slyszelismy hotel ten nalezy do chlubnej czolowki w tym wzgledze) - przyklad? po powrocie z Kairu recepcjonista sam nas "przypilnowal" zebysmy zasiedli do snack baru, czyli dzieki niemu nie bylismy glodni ) Oczywiscie napoje byly dodatkowo platne (po polnocy). Odnosnie platnosci: nie ma koniecznosci placenia za drinki czy napoje od razu (przypominam platne sa po 23.00) - mozna spokojnie poprosic o dopisanie do rachunku pokoju, a cala naleznosc uregulowac tuz przed wyjazdem. Karty Visa i Maestro sa oczywiscie honorowane. Kelnerzy sami dbaja (jak nas oczywiscie zapamietaja) o ulubione przez nas napoje do posilkow, gdzie lubimy siadac etc. A pan w sklepiku jest w stanie zciagnac dla nas asortyment, ktorego nie ma (nas interesowaly CD z tradycyjna muzyka). Dwa razy w tygodniu wieczor "folklorystyczny". Mozna juz na poczatku przenegocjowac pokoj cichy i daleko od zgielku barowego i basenowego. Wystarczy poprosic i sie pieknie usmiechnac (dziewczyny to nasza specjalnosc!!). W ogole - Egipcjanie maja miekkie serce, sa nieslychanie otwarci i zyczliwi (w naszej opinii nie sa tacy ani Jordanczycy ani Palestynczycy). Plaze sa trzy, z tego my poznalismy 2: jedna (bezplatna) jest srednia (bez rafy), druga - Reef Beach (3 dolary od osoby jesli platne w recepcji) to raj dla "rafowiczow", ale dla osob nie umiejacych dobrze plywac = dosc trudna. Zejscie do morza pomostem i od razu na glebie siegajaca kilkudziesiu metrow. Widoki zapierajace dech w piersiach = warto zatem nie zapomniec o masce i rurce do plywania. Konieczne buty (lub pletwy). Do wszystkich plaz dowozi bezplatnie hotelowy bus, rozklad jazy dostapny w recepcji. Bus dowozi rowniez do pobliskiego centrum - Naama Bay, w poblizu hotelu jest mnostwo i innych atrakcji (old market = czyli suk, Fantasia = miejsce, gdzie odbywaja sie pokazy egipskiego tanca i inne atrakcje + delfinarium). Odpowiedz Link Zgłoś