Dodaj do ulubionych

heineken (zywiec) wiecej nie wydam na nich grosza.

03.11.06, 20:03
bardzo jestem ciekawy jakies byly kulisy zamkniecia naszego browaru..
nie do konca chce mi sie wierzyc ze (przy dobrym zarzadzaniu) ten zaklad nie
mogl zarobic na siebie..
nieudacznicy "wykonczyli" browar ktory przez 150 lat egzystowal czytaj mozna
bylo na tym zrobic pieniadze...
i nagle w ciagu 3 lat okazuje sie to nieoplacalny interes.....
OD DZISIAJ (mimo ze lubię kujawiaka) NIE KUPIE TEGO PIWA nawet gdybym mial
wyschnac na wior....
heineken (zywiec) TO FIMRA KTOREJ OD DZISIAJ NIE DAM ZAROBIC ANI GROSZA...
Obserwuj wątek
    • blockk Re:heineken (zywiec) wiecej nie wydam na nich gr 03.11.06, 20:08
      i jeszcze jedno dla jasnosci w temacie...
      marke kujawiak sobie zostawili...z nadzieja ze beda nabijac ludzi w butelke ze
      to niby nasz regionalne...
      chociaz od jakiegos juz czasu to piwo nie bylo tu produkawane ale browar zyl...
      i wspomagal chociazby lokalny sport....
      heineken (zywiec) PARWIE JAK PIWO.....
    • coooler1 Re: heineken (zywiec) wiecej nie wydam na nich gr 03.11.06, 22:23
      ja również.
      Zresztą piłem tylko raz heinekena w Galerii ( kręgielnia), to była raczej woda,
      niż piwo.
      • tytt Re: heineken (zywiec) wiecej nie wydam na nich gr 04.11.06, 10:36
        coooler1 napisał:

> ja również.
        > Zresztą piłem tylko raz heinekena w Galerii ( kręgielnia), to była raczej
        woda,
        >
        > niż piwo.

L O L
    • tunhotel Gdańsk 03.11.06, 22:24
      Tak jak wykończyli gdański browar tak i wykończyli bydgoski.
      • tlss Re: Gdańsk 03.11.06, 23:15
        Przejeli lokalne rynki zbytu a teraz rżną głupa.
        Jak to dobrze że Jutrzenka nie sprzedała sie byle komu bo podobnie by ją
        załatwili (tylko tam związki zawodowe i załoga była mądrzejsza).
        • t.king Re: Gdańsk 03.11.06, 23:18
          co Wy stękacie, a kto pił te szczochy pod nazwą Kujawiak???
          cooler nigdy nie pij piwa z kija,bo to na pewno nie jest heineken:)
          • tlss Re: Gdańsk 03.11.06, 23:19
            ja piłem
      • tytt Re: Gdańsk 04.11.06, 10:36
        tunhotel napisał:

> Tak jak wykończyli gdański browar tak i wykończyli bydgoski.

L O L
    • siudmy7 Re: heineken (zywiec) wiecej nie wydam na nich gr 03.11.06, 23:51
      pieprzyc tego niby heinekena i tak to były siury, lepiej pic warke strong
      poland rules!!!!!!!
    • tytt Re: heineken (zywiec) wiecej nie wydam na nich gr 04.11.06, 10:35
      blockk napisał:

> bardzo jestem ciekawy jakies byly kulisy zamkniecia naszego browaru..
      > nie do konca chce mi sie wierzyc ze (przy dobrym zarzadzaniu) ten zaklad nie
      > mogl zarobic na siebie..
      > nieudacznicy "wykonczyli" browar ktory przez 150 lat egzystowal czytaj mozna
      > bylo na tym zrobic pieniadze...

a od kiedy to,ze cos egzystowlo w prlu jest rownoznaczne z tym,ze na siebie
      zarabiało?

> i nagle w ciagu 3 lat okazuje sie to nieoplacalny interes.....

nie zauwazyles mega niszowej pozycji kujawiaka nawet w rodzimej bydgoszczy?
      pojawiło się w segmencie szczochów mnostwo piwek i to jeszcze tańszych! z kim
      mial kujawiak konkurowac?

> OD DZISIAJ (mimo ze lubię kujawiaka) NIE KUPIE TEGO PIWA nawet gdybym mial
      > wyschnac na wior....
      > heineken (zywiec) TO FIMRA KTOREJ OD DZISIAJ NIE DAM ZAROBIC ANI GROSZA...

ja dam, ponieważ żywiec to moje ulubione piwo! a i heinekena uwielbiam!
      • wielloryb1 Re: heineken (zywiec) wiecej nie wydam na nich gr 04.11.06, 11:48
        Ja piję kujawiaka od ponad 10 lat. Kiedyś piwo rzeczywiście było średniej
        jakości jednak od jakiś 6 lat nie ustępuje innym i moim zdaniem jest dużo
        lepsze od wodnistego heinekena.

Więc nie zaliczaj Kujawiaka do segmentu szczochów bo to nieprawda.

Ale widze że jesteś idealnym konsumentem i będziesz szczęśliwy za kilka lat gdy
        na półce z piwem nie będzie żadnych lokalnych marek tylko twoje ulubione żywiec
        heineken i ewentualnie carlsberg... Ja w życiu wole różnorodność

Pozdrawiam
        • tytt Re: heineken (zywiec) wiecej nie wydam na nich gr 04.11.06, 18:54
          kujawiak delikatnie mówiąc jest piwem przeciętnym i to,ze wywodzi sie z mojego
          rodzimego miast ato trochę za mało by mnie do niego przekonać..

carlsberg - probaly the best bear in the world
          kujawiak - powinnismy go opatentować

chocby w reklamie widac mega roznicę :D niepotrzebnie kujawiak probowal bić się
          o segment lecha czy tyskie.. albo bardzo nieudolnie.. no nie wiem-nie widzę w
          ogole szansy dla tego browaru.. juz dawno sie zastanawialem co z nim! no i sie
          wyjasnilo..

heineken tak btw to trochę inne piwo, mało balingów, mało alkoholu.. to nie
          jest poslki miód na zimę, to nie jest piwo pite na łąwce przy trzepaku, to nie
          jest piwo za 2pln po którym kręci ci sie w glowie wiec porownywac nie masz co z
          kujawiakiem np.. ja najbardziej lubie zywca,a jak wiesz to bardzo wyraziste
          piwo, z wysookim ekstraktem-dfaleko mu do heinekena!

pzdr!
        • a_creep Re: heineken (zywiec) wiecej nie wydam na nich gr 04.11.06, 19:04
          > Ja piję kujawiaka od ponad 10 lat.

No i dalej będziesz mógł go pić. :-)
    • unsatisfied6 ładują tandetę w ładne opakowania 04.11.06, 19:21
      blockk napisał:

> bardzo jestem ciekawy jakies byly kulisy zamkniecia naszego browaru..
      > nie do konca chce mi sie wierzyc ze (przy dobrym zarzadzaniu) ten zaklad nie
      > mogl zarobic na siebie..
      > nieudacznicy "wykonczyli" browar ktory przez 150 lat egzystowal czytaj mozna
      > bylo na tym zrobic pieniadze...
      > i nagle w ciagu 3 lat okazuje sie to nieoplacalny interes.....
      > OD DZISIAJ (mimo ze lubię kujawiaka) NIE KUPIE TEGO PIWA nawet gdybym mial
      > wyschnac na wior....
      > heineken (zywiec) TO FIMRA KTOREJ OD DZISIAJ NIE DAM ZAROBIC ANI GROSZA...

robią z Polaków głupków grabiąc ich ze wszelkiego potencjału gospodarczego
      i możlwości tworzenia konkurencyjnego towaru a tym samym konkurencyjnej
      gospodarki .

sprzedają im nazwę i ładne opakowanie zgarniając zyski , a w opakowaniach
      znajduje się to co Polacy sami wyprodukują za marne pieniądze ( co da się za
      kilkadziesiąt groszy wyprodukować ? )
      • goniec_bydgoski Re: ładują tandetę w ładne opakowania 05.11.06, 20:35
        Te wszyskie zywce, warki, heinekeny, millery, fostersy to masowka robiona w milionach hektolitrow, rowniez milionami wydawanymi na reklame wtlacza sie ludziom do glow, ze to dobre piwo. Marka moze i dobra, ale piwo liche. Sama technologia jego wyrobu powoduje, ze to piwo jest kiepsciutkie, zbyt krotki proces produkcji i mamy skutek. Im mniejszy browar, tym lepsze piwo. Takie browary, zobaczcie jak to robia w Niemczech, moga liczyc na pewne ulgi i dotacje, takze z UE. W dupie maja pospiech, wiec robia to co robia spokojnie i z pietyzmem. Jak dorwiesz takie piwko, mordka sie sama smieje.

A bydgoski browar tez mial dobre piwa. Nie tylko kujawiaka, ktory jest czy byl wlasciwie trunkiem raczej ze sredniej polki. Ale takie bractwo kurkowe bylo naprawde fajniutkie.

A Grupa Zywiec juz dla mnie nie istnieje
        • tytt Re: ładują tandetę w ładne opakowania 06.11.06, 10:28
          z tymi browarkami w niemczech masz trochę racji-to są czesto piwa warzone przez
          mnichów i nie mają nic wspólnego z wolnym rynkiem.. są atrakcją turystyczną i w
          bogatuych niemczech pielęgnowaną tradycją

co do reszty gadasz głupoty-najnormalniej w swiecie napij się żywca i napij się
          jakiegoś lokalnego browarka - porównania nie ma.. co za gadanie! a bractwa
          kurkowego nei widziałem już dawno-być moze jest,ale to tym bardziej gratulacje
          dla browaru,że go już dawno nie widziałem! a kujawiak był specyficznie
          kojarzony i z taką polityką nic się z nim już nie dało zrobić..
          nie dopatrujcie się znowu jakichś działań sił złych przeciw dobrym! w jakim
          celu grupa żywiec miałaby likwidować mały browarek o jeszcze mniejszym udziale
          w rynku, który w dodatku należy do niego?
          jasne, szkoda, może i lezka się w oku kręci.. ale rzeczy przemijają..

m,nie bardziej interesuje co będzie w tych budynkach pobrowarnych!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka