zorra1 15.11.06, 22:21 Witam Bydgoszczan, mam pytanie, nie mogę nigdzie znaleźć informacji, w którym konkretnie miejscu na Wyspie Młyńskiej znajdowała się MENNICA. Z góry dziękuję za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mikimaus11 Re: Pytanie o Wyspę Młyńską 16.11.06, 10:15 Według mapki, którą posiadam, to było gdzieś pomiędzy Białym Spichrzem, a obecną Karczmą Młyńską - dokładniej: pomiędzy czerwonym spichrzem i białym jest mały budynek - to gdzieś w tym miejscu. Trudno mi to dokładnie odczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
zorra1 Re: Pytanie o Wyspę Młyńską 16.11.06, 12:57 Wielkie dzieki, pewnie to taka rudera z napisem ostrzegajacym przed zawaleniem. Jakbys mogl(a) zeskanowac te mapke i przeslac mi na maila swordman@poczta.onet.pl, to bylbym wdzieczny. Dziekuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
mikimaus11 Re: Pytanie o Wyspę Młyńską 16.11.06, 15:07 Niestety, nie mam technicznej możliwości, ale odsyłam do miejskiej biblioteki. Książka ma tytuł "Szkice z dziejów dawnej Bydgoszczy" z 1975. r. autorstwa Zenona Guldona i Ryszarda Kabacińskiego. W środku jest wkładka z mapką o formaci enieco większym niż A3. Odpowiedz Link Zgłoś