Dodaj do ulubionych

Wit. Ż. oskarża Zawiszę

21.01.07, 23:31
Niech ktoś teraz napiszę, że nie warto było inwestować kasę w 4 ligę. Za rok
byłaby 3, taka sama co czeka SA. Tylko z małą różnicą nie byłoby podziałów. Na
trybunach stadionu przy ul. Gdańskiej zasiadali by wspólnie fanatycy i
pikniki. To dałoby zbliżoną frekwencję przy walce w 3 lidze o awans jaka teraz
jest na 2 lidze SA. No ale po co, lepiej szybko i z wielka pompą. A potem z
jeszcze większą niech cała Polska usłyszy o Bydgoszczy w negatywnym brzmieniu.
Myślę, że powoli politycy boją się o swoje 4 litery, bo ta afera nie obejdzie
się bez echa, jak to niestety bywa często i gęsto w naszym kraju.

Żal bo to kolejna nie trafiona decyzja p. Soroko i UM, który już inwestował w
Astorie nie potrzebne 500 000, zamiast poczekać sezon i wywalczyć sportowy
awans. "Super" pomysł stworzenia drugiego Zawiszy, który podzielił Bydgoszczan
na 2 obozy i zamiast stworzyć klimat na meczach, nie potrzebnie tylko podgrzał
atmosferę i podzielił Bydgoszczan.

Tyle na temat.
Obserwuj wątek
    • kibic35 Nie powinni inwestować w IV ligowych psuedopiłkarz 22.01.07, 00:11
      Nie nie warto było po 100 razy mówie nie warto było inwestować w IV ligowych
      durni i pseudokiboli(pokazali znowu co potrafią na hokeju w Gdańsku)! Natash
      zawsze ich bronił jak inni z Asty i to wiadomo a ten B(u)orakiewicz jest nagle
      jak chorągiewa skurczybyk jeden i pseudodziennikarzyna!Chciałbyś pajacu tylko
      sukcesy a gorszych chwil nie chcesz przyjąć?Tylko ciebie zobaczę na meczu
      Zawiszy w drugiej lidze czy też na siatkówce to powiem tobie co o tobie myślę
      i kim jesteś ty marna pseudodziennikarzyno jedna! Tobie nie powinni dawać
      szpaltów w gazecie bo jesteś jak chorągiewa,która nie zna porażek,gorszych
      chwil i kłopotów a tylko sukcesy chcesz. Nie mam słów na ciebie normalnie,ze
      krew buzuje jak takie twoje wypociny sie czyta.
      Najpierw cacy i jechałeś po 4ligowcach a teraz nagle gdy wiadomo było jak moze
      byc odwracasz sie i nie chcesz,aby miasto dało pieniedzy na promocję dla nich!
      Ja jako taki sam Bydgoszczanin jak ty mówię,zeby właśnie przeznaczyc dużą sume
      na nich bo co winni są piłkarze,trener i obecni działacze gdzie posądzono
      Klatta a jego w klubie dawno nie ma?Moze odpowiesz na to pytanie jeśli umiesz
      normalnie myśleć co?
      Szkoda słów na ciebie już
      • natash_asta Re: Nie powinni inwestować w IV ligowych psuedopi 22.01.07, 08:24
        Poczekam, aż Baniaka zamkną. Ale to niedłudgo. Przekonacie się sami :).
        Zobaczymy czy zdanie "Co są winni trenerzy..." będzie nadal miało sens.
      • andrzejek7 Re: Nie powinni inwestować w IV ligowych psuedopi 22.01.07, 10:13
        i co chłopczyku?? prawda w oczy kole
        ??
        Jak Borakiewicz po nas jechal bylo dobrze?? (nie bronie go bron Boze przez tego
        czlowieka nie kupuje gazety od roku) teraz masz fachowosc i prawdomownosc
        dziennikarzy.
        co do twoich przepelnionych jadem wypowiedzi teraz w oczy nie bedziesz mogl
        spojzec znajomym kolegom rodzinie nikomu ty nedznykibicu sukcesu.
        po 100kroc wole identyfikowac sie z tymi jak to ty nazywasz chuliganami niz
        ponizyc sie do tego stopnia jak ty.
        ty nie jestes kibicem tylko netowym napinaczem nic wiecej
        czy jak hydro bedzie w 3-4 lidze to na mecz pojdziesz?? watpie na wyjazd
        pojedziesz?? smiech
        panie kibic 35 milosc do klubu trwa bez znaczenia czy jest on w 1 4 cz 8 lidze
        radze to zapamietac
        Zawisza zawsze był jest i bedzie mowie nie hydro przybledzie!!!
    • maximus100 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 00:12
      na temat sportu sie nei wypowiem
    • mac_byd Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 00:22
      Panie Borakiewicz walnij sie Pan w łeb!
      • bartodzieje redaktor przejrzał na oczy a hydrofani płaczą:):) 22.01.07, 00:33
      • dozorcazdworca1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 00:45
        :)
        No no krew buzuje nerwy puszczają :)
        Tylko się cieszyć :)

"Ja jako taki sam Bydgoszczanin jak ty mówię,zeby właśnie przeznaczyc dużą sume
        na nich bo co winni są piłkarze,trener i ___obecni działacze___ gdzie posądzono
        Klatta a jego w klubie dawno nie ma?Moze odpowiesz na to pytanie jeśli umiesz
        normalnie myśleć co? "

Chociażby dlatego iż w tamtym okresie działał własnie Krasicki który na temat
        korupcji równie wie dużo co Klatt.
    • lukahol Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 01:06
      natash_asta apropo astorii: jezeli astoria wywalczyłaby awans rok pozniej czy
      gwarantowaloby to pozyskanie pieniedzy na obecnie trwajacy sezon i nie wycofanie
      zespolu??czy raczej jest to kwesta odpowiednio kompetentnych i zaradnych
      ludzi,poukladania wszystkich spraw w klubie jak nalezy itd, itp. polpak tez
      kupil dzika karte na gre w pierwszej lidze, a jednak nie ma problemow jakie
      przezywala astoria
      co do zawiszy to bedziemy komentowac jak bezie decyzja o degradacji.
      ps.jesli maja degradowac za korupcje sprzed kilku sezonow to rownie dobrze moga
      juz teraz zdegradowac sp zawisza bo oni juz maja udowodniona korupce, wiec jesli
      ma byc sprawiedliwie niech smieszne minus 9pkt kary dla sp zamienia rowniez na
      degradacje
      juventus nie zostal zdegradowany tylko za ostatni sezon, tytuly odebrano mu
      rowniez za poprzednie sezony
      • wiecbork Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 01:45
        Pajacu Zawisza poniósł konsekwencje i jeżeli nam odjęto -9 pkt za takie coś to
        hydro za ustawienie całego sezonu bierzącego oraz przesłego we Włoclawku
        powinni wyje... do C klasy.

Co do artykułu Borakiewicza chyba zapomniał wspomnieć o tym:

"W piątek postawiono mu dwa zarzuty dotyczące korupcji. Miał między innymi - w
        porozumieniu z innym działaczem, Ryszardem F. pseudonim "Fryzjer" - wpływać na
        sędziów, aby forowali drugoligowego Zawiszę Bydgoszcz oraz wziąć 8 tysięcy
        złotych łapówki"
        • thauramarth Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 04:41
          Spuscic ich do C klasy. Jesli maja isc na dno - to wszyscy.
        • lukahol Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 12:32
          ja sie wam dziwie, ze tak spokojnie szczekacie "spuscic ich do C klasy".predzej
          czy pozniej prokuratorzy zawitaja do klubow nizszych klas, wiec raczej nie
          powinniscie miec powodu do spokojnego snu.bo wszyscy dokladnie wiedza, ze
          korupcje ktora wam udowodniono to tylko ulamek tego co przekreciliscie w
          poprzednich sezonach.czy zdegraduja sa do nizszej ligi czy nie, nic wam to i tak
          nie pomoże.bedziecie mili chwilowa satysfakcje, az do momentu kolejnej
          nieudolnej proby na kolejnej zapadlej stacji benzynowej
    • kuna_sogobi Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 06:48
      natash_asta napisał:

> Niech ktoś teraz napiszę, że nie warto było inwestować kasę w 4 ligę.

Ja napiszę, i to wielkimi literami: NIE WARTO było topić kasy w klubie,
      rządzonym przez nieobliczalnych szalikowców!!!!! Taka władza, kolego z asty,
      jest jeszcze gorsza od Słabęckiego + Rutkowskiego & company w Astorii!!!

Jeżeli warto było inwestować kasę w jakiś bydgoski klub, to trzeba było wybrać
      spośród Chemika, Polonii, Gwiazdy - klubów bez patologii.
      • natash_asta Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 08:25
        Faktycznie Polonia niema huliganki. Koleś żyj trochę na osiedlu.
        • znacznyproblem Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 10:34
          Pierzcie swoje brudy w swoim środowisku a Polonii do tego nie mieszajcie . I to
          ani klubu ani kbiców . Daliście cialato teraz trzeba odpokutować .
          • bydgoszcz4 hydro żegnaj! 22.01.07, 10:51
            TYLKO, ŻEBY ABSURD W POSTACI TEGO, ŻE hydro NIE BIERZE ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA SWOJĄ DZIAŁALNOŚĆ WE WŁOCŁAWKU, NIE ZOSTAŁ PRZEZ NIKOGO ODEBRANY POWAŻNIE!!!
            hydro, JESTEŚCIE ODPOWIEDZIALNI ZA WSZYSTKO, A baniak JUŻ MUSI CIERPIEĆ NA BEZSENNOŚĆ, BO PRZECIEŻ SAM NAJLEPIEJ WIE, CO ROBIŁ W PRZESZŁOŚCI:-)
            a dzieciaki niech spadają na jakieś kinder-forum, a nie bredzą tutaj o sprawach, o których nie mają pojęcia.
            • wiecbork Re: hydro żegnaj! 22.01.07, 13:08
              > " ja sie wam dziwie, ze tak spokojnie szczekacie "spuscic ich do C
              klasy".predzej
              czy pozniej prokuratorzy zawitaja do klubow nizszych klas, wiec raczej nie
              powinniscie miec powodu do spokojnego snu.bo wszyscy dokladnie wiedza, ze
              korupcje ktora wam udowodniono to tylko ulamek tego co przekreciliscie w
              poprzednich sezonach.czy zdegraduja sa do nizszej ligi czy nie, nic wam to i tak
              nie pomoże.bedziecie mili chwilowa satysfakcje, az do momentu kolejnej
              nieudolnej proby na kolejnej zapadlej stacji benzynowej "

POZOSTAŁO CI TYLKO SZCZEKANIE NA FORUM.PRAWDA W OCZY KOLE :)) NIE BÓJ SIĘ ŚPIMY
              SPOKOJNIE ,A JAK MAJĄ SIĘ WZIĄĆ ZA NIŻSZE LIGI TO POWINNI ZACZĄĆ OD KPZPN ,BO
              WYSTARCZY POJECHAĆ NA JAKIŚ WYJAZD ŻEBY WIDZIEĆ JAK SĘDZIOWIE DRUKUJĄ MECZE
              PRZECIWKO NAM.

WALKONIAK KUT... ZAPOMNIJ O EKSTRAKLASIE :))
        • kuna_sogobi Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 23.01.07, 10:18
          natash_asta napisał:

> Faktycznie Polonia niema huliganki. Koleś żyj trochę na osiedlu.

A ty czytaj ze zrozumieniem.
          Wyraźnie pisałem w poprzednim poście, że chodzi mi o RZĄDY chuliganów w klubie -
          i to jest właśnie patologia, kiedy banda zaślepionych szalikowców ma decydujący
          głos w klubie, a używa go nie kierując się dobrem klubu tylko nienawiścią
          wpojoną im przez garstkę przewodników tego "stada". Torpedują na walnym rozsądne
          posunięcia zarządu klubu (który sami wybrali), działają wbrew temu czego chcą
          zawodnicy, trenerzy, rodzice zawodników (SP to nie tylko IV liga, ale także
          kilkanaście drużyn młodzieżowych), nie mówiąc o normalnych kibicach (także tych,
          których sami wystraszyli ze stadionu swoimi bandyckimi burdami).
          O ile mi wiadomo, w Polonii tego nie ma. Choć przyznaję, że nie był to zbyt
          fortunny przykład, ale ze względu na słabość organizacyjną obecnego KP Polonia
          (tak się chyba teraz nazywa), który po rozbiciu BKS-u nie ma siły przebicia
          nawet na Sportowej...

W czymś się jednak zgadzamy: z twojego postu wynika, że chuligankę zaliczasz do
          patologii - ja również!!! Z tym, że o bandyckich wyczynach polonistów raczej
          rzadko słychać, to ekipa SP Zawisza budzi postrach wśród klubów, kibiców i
          normalnych ludzi w regionie.
    • jarantonn czas rozliczyc afery w bydgoskim sporcie!!!!!! 22.01.07, 15:59
      czas rozliczyc afery w bydgoskim sporcie!!!!!!
      W tym najglosniejsza. finansowanie SLD przez Zawisze i przewz Polonie za czasow
      Jasiakiewicza.
      • mac_byd Re: czas rozliczyc afery w bydgoskim sporcie!!!!! 22.01.07, 20:43
        Tobie biedny chłopczyku już nic nie pomoże!
      • no_comments1 Re: czas rozliczyc afery w bydgoskim sporcie!!!!! 23.01.07, 12:56
        Przede wszystkim skorumpowanych sędziow Zawiszy.
    • irizar Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 16:19
      Panie Borakiewicz,
      komentarz Pana utrzymany jest w bardzo kategorycznym tonie, jednak pamiętać
      warto, że rok temu ludzie z UM, o których Pan wspomina mieli podobną wiedzę na
      temat korupcji w Kujawiaku jak Pan - czyli żadną, nie mogło to więc mieć wpływu
      na ich decyzję.
      Jeżeli pogrzebie Pan w swoich własnych artykułach z wiosny 2006, to zapewne
      dostrzeże zdecydowanie inny ich klimat, aniżeli obecnie, co świadczy o
      prawdziwości tej tezy.
      Pomysł budowania piłki przez import II-ligowej licencji i drużyny z Włocławka do
      Zawiszy przy braku akceptacji SP Zawisza uważałem z wielu powodów za zły, ale na
      wyrażanie tych opinii przeze mnie jak i przez Pana czas był przede wszystkim
      przed faktem, który już się niestety dokonał. Nic takiego w Pana artykułach rok
      temu nie znalazłem, mimo że trochę interesuję się sportem.
      Dzisiaj jednak Zawisza S.A. jest już częścią CWZS Zawisza, który jest rozdarty
      na pół i skłócony jak nigdy. To są fakty.
      Gdybym posiadał Pana możliwości oddziaływania na umysły ludzkie i kształtowania
      opinii w środowisku kibiców, to z pewnością więcej uwagi poświęcałbym na
      poszukiwanie sposobu rozwiązania powyższego problemu, zachęcał do budowania
      jedności wśród kibiców, próbował budować dobrą atmosferę wokół futbolu.
      Jeżeli nie z miłości do Zawiszy (bo nie musi Pan być przecież Jego fanem), to
      chociażby z tego względu, że Zawisza jest najbardziej medialnym z klubów naszego
      regionu, a z tego przecież Pan żyjesz.
      Rolę natomiast podgrzewania niezdrowych emocji i publikowania niepotwierdzonych
      pogłosek chętnie zawsze na siebie wezmą brukowce, nie ma obawy.
      Czy Zawisza S.A. nie otrzyma ani złotówki z budżetu na promocję miasta o tym
      zadecydują radni, ja natomiast proponowałbym się zastanowić jak Bydgoszcz
      promują Pana artykuły (wliczając także te przyszłe - bo zakładam, że ciężkie
      czasy dla II i IV ligowego Zawiszy tak szybko się nie skończą).
      Jeżeli był Pan na meczach Zawiszy S.A. to być może jednak zauważył Pan ile
      zaangażowania w grę włożyli ci chłopacy. Niech Pan powie, że nie promował miasta
      "Vukowi", który stał się postrachem bramkarzy i obrońców w II lidze na Pana
      oczach, niech Pan to powie "Miodkowi", którego fantastyczne interwencje ratowały
      wiele razy bydgoski zespół z opałów, niech Pan to powie młodemu Klattowi, który
      wyszedł w Chorzowie na murawę z niedoleczonym obojczykiem na własną prośbę (bo
      chciał się między innymi Panu pokazać) i zapłacił za to bardzo bolesną kontuzją.
      Niech pan to powie Tomkowi Bekasowi, który w 90 minucie uciszył cały Sosnowiec
      Niech Pan to powie wszystkim pozostałym, którzy wylewają teraz w górach litry
      potu, żeby się między innymi Panu na wiosnę jak najlepiej zaprezentować.
      Tyle z mojej strony.

Połamania klawiatury.

• joker791 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 19:50
        ale z drugiej strony jak by na to niepatrzeć to litry tego potu wylanego na
        boisku tracą na znaczeniu skoro wynik i tak był z góry przesądzony. Jeszcze
        istnieje moźliwośc by wytoczyć hydrobudowie proces ( w przypadku wyroku
        prawomocnego skazującego klub za korupcję)o oszustwo i żądać zwrotu pieniędzy za
        bilety, bądż odszkoddowanie. I tak na chłodno za swoje błędy trzeba płacić, tak
        jak to było w przypadku SP na stacji benzynowej tak samo nie uczciwym było by
        pozwolenie na grę w OE czegoś takiego jak hydrotwór z jego grzechami. Jedyne
        wyjście dla tych kopasczy to zmienić klub i tyle. Osobiście jestem ża
        wyrzuceniem Sa z struktur PZPN. Ale to moje zdanie. Może nie jestem obiekrtywny
        gdyż kibicuje SP, ale takie jest moje zdanie. Albo skończymy z pseudo
        działaczami, albo za parę miesięcy znowu utkniemy w tym bagnie na dobre. W to że
        piłkarze nie wiedzieli o korupcji działaczy jestem jeszcze w stanie uwierzyć, o
        tyle cięźko mi uwierzuyć że członek zarządu w Kujawiaku p. Krasicki, trener
        Baniak nie wiedzieli o tym jest absurdalną tezą. Skoro pan krasicki był prawą
        ręką pana Wiśniewskiego musiał wiedzieć o znikających z kąt pieniądzach. ( kupić
        mecz w drugiej lidze to nie parę marnych groszy, to kwoty dziesiątek tysęcy zł)
        I satysffakcja z tego że hydro chyl się ku upadkowi topiąc się we własnych
        odchodach jest dla mnie wątpliwa. W całych tych przenosinach przegrała piłkarska
        bydgoszcz- kibice podzieleni jak nigdy przedtem,piłkarze ale przede wszystkim
        zbrukano imię Zawiszy. I kolego musisz wiedzieć że ratusz powinien dawać
        pieniądze na promocje miasta przez sport, ale nie moźna sponsorować organizacji
        korupcyjnych. To był znaka że w bydgoszcz zgadza się na korupcję i przez
        korupcje chce sie promować. Dla mnie żenujące jest to iź prezydent misata
        jeszcze nie ustosunkował się do całej tej sytuacjii, sam będąc ze swoją świta
        głębokim orędędownikiem przeniesienia Kujawiaka do bydgoszczy
        • mac_byd Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 20:49
          Genialne, Bydgoszcz zgadza się na korupcję. Sam to chyba wymyśliłeś!
        • mac_byd Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 20:50
          Imię Zawiszy zbrukano wcześniej, też przez łapówki. A imię to brukają głównie
          chamscy kibice (oczywiście nie wszyscy) Zawiszy SP!
        • irizar Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 21:23
          joker791 napisał:

> ale z drugiej strony jak by na to niepatrzeć to litry tego potu wylanego na
          > boisku tracą na znaczeniu skoro wynik i tak był z góry przesądzony. Jeszcze
          > istnieje moźliwośc by wytoczyć hydrobudowie proces ( w przypadku wyroku
          > prawomocnego skazującego klub za korupcję)o oszustwo i żądać zwrotu pieniędzy z
          > a
          > bilety, bądż odszkoddowanie. I tak na chłodno za swoje błędy trzeba płacić, tak
          > jak to było w przypadku SP na stacji benzynowej tak samo nie uczciwym było by
          > pozwolenie na grę w OE czegoś takiego jak hydrotwór z jego grzechami. Jedyne
          > wyjście dla tych kopasczy to zmienić klub i tyle. Osobiście jestem ża
          > wyrzuceniem Sa z struktur PZPN. Ale to moje zdanie. Może nie jestem obiekrtywny
          > gdyż kibicuje SP, ale takie jest moje zdanie. Albo skończymy z pseudo
          > działaczami, albo za parę miesięcy znowu utkniemy w tym bagnie na dobre. W to ż
          > e
          > piłkarze nie wiedzieli o korupcji działaczy jestem jeszcze w stanie uwierzyć, o
          > tyle cięźko mi uwierzuyć że członek zarządu w Kujawiaku p. Krasicki, trener
          > Baniak nie wiedzieli o tym jest absurdalną tezą. Skoro pan krasicki był prawą
          > ręką pana Wiśniewskiego musiał wiedzieć o znikających z kąt pieniądzach. ( kupi
          > ć
          > mecz w drugiej lidze to nie parę marnych groszy, to kwoty dziesiątek tysęcy zł)
          > I satysffakcja z tego że hydro chyl się ku upadkowi topiąc się we własnych
          > odchodach jest dla mnie wątpliwa. W całych tych przenosinach przegrała piłkarsk
          > a
          > bydgoszcz- kibice podzieleni jak nigdy przedtem,piłkarze ale przede wszystkim
          > zbrukano imię Zawiszy. I kolego musisz wiedzieć że ratusz powinien dawać
          > pieniądze na promocje miasta przez sport, ale nie moźna sponsorować organizacj
          > i
          > korupcyjnych. To był znaka że w bydgoszcz zgadza się na korupcję i przez
          > korupcje chce sie promować. Dla mnie żenujące jest to iź prezydent misata
          > jeszcze nie ustosunkował się do całej tej sytuacjii, sam będąc ze swoją świta
          > głębokim orędędownikiem przeniesienia Kujawiaka do bydgoszczy

Jestem jak najbardziej za ukaraniem wszystkich winnych, którzy dopuścili się
          korupcji i pozbawieniem ich korzyści, które w ten sposób osiągnęli. Jestem
          natomiast przeciwny generalizowaniu i spłycaniu pewnych faktów. To że ktoś z
          Kujawiaka (czy nawet Zawiszy S.A.) jest przestępcą nie oznacza, że jest to
          organizacja przestępcza. Tak jak SP Zawisza nie uważam za organizację
          przestępczą mimo, że udowodniono już korupcję działaczom IV-ligowym.
          Próbę pokazywania Zawiszy S.A. jako organizacji przestępczej przez pewne osoby,
          uważam za równie żałosną jak próbę pokazywania SP Zawisza jako organizację
          przestępczą po kolejnych wybrykach kibiców (jak choćby ostatnio w Gdańsku).
          Jeżeli kibicujesz SP to pewnie nie raz czułeś się skrzywdzony przez takie opinie.
          To jak zachowa się miasto naprawdę trudno przewidzieć. Możliwy jest jednak
          scenariusz, że Ratusz postanowi wypić to piwo i zdecyduje się właśnie na
          przejęcie pakietu kontrolnego w Spółce, aby przejąć nad nią kontrolę i
          zabezpieczyć na przyszłość przed tego typu niespodziankami. Wtedy to SP może
          znaleźć się w trudnym położeniu. Ja wtedy napiszę jednak to samo co dzisiaj
          mimo, że nie jestem na pewno w tej sprawie obiektywny:
          NIE życzę SP Zawisza wykluczenia ze struktur CWZS, mimo że za SP ciągnie się jak
          wrzód na dupie banda huliganów. Bandytami powinna zajmować się policja, a nie
          działacze. Działacze powinni zajmować się podnoszeniem potencjału finansowego i
          organizacyjnego swoich klubów (a nie kupowaniem meczów).
          Tak jak potrafię docenić większość kibiców, którzy pojechali z Tychami i ŁKS-em
          do Gdańska w celu normalnego kibicowania (biła się mała grupka), tak potrafię
          docenić pot wylewany przez zawodników, z których najprawdopodobniej większość
          również stara się po prostu jak najlepiej kopać piłkę i wygrywać dla Bydgoszczy.
          pozdro
          • joker791 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 23:07
            nie jest w tym momencie rzeczą ważną czy akty korupcyjne miały miejsce rok temu,
            2 lata temu, czy tydzień temu. Zawisza sa przechodząc do bydgoszczy przejął
            wszelkiego rodzaju zobowiązania wynikające z działalności Kujhawiak włocławek, i
            jest to sądownie potwierdzone w akcie przeniesienia spółki do bydgoszczy. A sam
            musisz przyznać że cięxko jest przełknąć myśl że Prezes krasicki będąc wysoko
            postawiona osoba w Zaerządzie Kujawiaka mógł nie wiedzieć o aktach korupcyjnych.
            Z tego co ja się orientuję to był człowiek który trzymał kasę. I muszę się z
            toba zgodzić żal tylko piłkazy, bo każdy z ich z pewnością zostawił kupę zdrowia
            na murawie. Ale tak to jest że pracę wielu może zniweczyć jedna
            nieodpowiedzialna osoba. Robienie z Klatta kozła ofiarnego jest głębokim
            ndużyciem, i uważam to za czcze gadane. Moim zdaniem był on tylko marionetką w
            rozgrywkach osób które trzymają kasę. Bajka o chuliganach jest odrębnym tematem
            i problemem do rozwiązania przez władzę i do tego jest osobna komórka powołana
            przez organa ścigania. Prawda jest taka że brakuje nam sporo do demokracji
            światowej, bo jeżeli nie prezydent to jego doradca p. Soroko i Walkowiak ,
            ojcowie przenosin kujawiaka do miasta powinni odejśc ze zajmowanych stanowisk by
            oczyściśswoajego szefa od wszelakich podejrzeń. Każdy płaci za swoje błędy, jak
            wodać tylko nie politycy. A w stanach , w anglii takowe zarzuty i podejrzenia
            generalna porazka tych Panów odpowiedzialnych za sport i promocję miasta pezeń
            dyskredytują polityków. Nawet mimo iż chcieli dobrze bo tego nie moźna im
            zarzucic (oczywiście w swoim rozumieni znaczenia dobrze)- a tu żaden z nich nie
            przygotował nawet żadnego oświadczenia. Znając życie okażą sie on tylko
            ofiaram. Po tym poznac że jeszcze daleko nam do standardów panujących w
            cywilizowanym świacie. Pozdrawiam
            • irizar Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 23.01.07, 00:32
              joker:
              Prawdę mówiąc nie mam raczej takiej wiedzy jak Ty na temat przepływów
              pieniężnych w klubach, które skutkują utworzeniem jakiegoś "lewego budżetu".
              Myślę, że możesz rozwinąć ten temat, bo z pewnością będzie bardzo interesujący
              dla wszystkich. :)

Co do Prezesa Krasickiego to odpowiem Ci tak:
              Istnieje jakiś stopień prawdopodobieństwa, że mógł coś wiedzieć lub brać w tym
              nawet udział (nie mam wtyków w prokuraturze we Wrocku), jednak z pewnością ten
              stopień prawdopodobieństwa nie jest wyższy niż tego, że CZĘŚĆ bandytów
              mieniących się kibicami Zawiszy jechała do Gdańska nie na mecz hokeja ale wziąć
              udział w akcji mającej znamiona przestępstwa (a używanie noży, pałek czy mieczy
              samurajskich w miejscu pełnym normalnych ludzi, dzieci i kobiet - dla niektórych
              nie jest mniejszym przestępstwem niż kupowanie meczów).
              Ponieważ jednak są to tylko hipotezy to proponuję zostawić to na razie w spokoju.
              Co do demokracji światowej, to faktycznie sporo nam brakuje nawet wewnątrz
              Zawiszy. Odnoszę wrażenie, że większość chciałaby jednak zakończenia tego
              smutnego okresu podziałów wewnątrz CWZS-u, a mniejszość zwołuje walne i mówi nie.
              Odnośnie udziału Ratusza, to z ostatecznymi wnioskami ja bym się jeszcze
              wstrzymał, bo Ci Panowie jeszcze nie skończyli. Sam Prezydent otrzymał
              demokratyczny mandat od demokratycznej większości mieszkańców Bydzi być może
              między innymi z tego powodu, że odważył się rzucić rękawicę bandytom
              przyczepionym do SP Zawisza (nie mylić z samym SP Zawisza, którego zarząd cenię
              za jego pracę dla Zawiszy) i zapowiedział w swojej kampanii, że zrobi z nimi
              porządek. Być może ludzie właśnie tego oczekują ? To tak odnośnie demokracji,
              ale to oczywiście także tylko hipotezy.
              Ja zresztą tego nie oczekuję. Ja od pierwszego dnia od zawiązania spółki Zawisza
              S.A. czekam, kiedy Zawisza będzie znowu jeden i myślę, że są inne na to sposoby
              niż rozwalenie SP Zawisza.
              pozdro

• joker791 Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 20:33
      a na potwierdzenie moich słów to piłkarze juź zaczęli opuszczać tonący okręt.
      Kaczorowski podpisał kontrakt ze Śląskiem, podobnie jak LASOCKI. Widać że co
      niektórzy jux zwijaja kramik
      • irizar Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 20:49
        Kaczorowski nigdy nie wsiadł do tego okrętu, a Lasocki ma podpisaną umowę do
        czerwca i od 1.07.2007 ma prawo grać tam gdzie zaproponowano mu lepsze warunki.
        To, że piłkarze przechodzą z klubu do klubu jest tak częste, jak wyciąganie
        podobnych wniosków do Twoich.
        pzdr
    • mac_byd Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 22.01.07, 20:44
      Jakoś Pan Wit mówi cały czas o korupcji sprzed dwóch lat!
      • bydgoszcz4 do mac_byd! 22.01.07, 21:00
        człowieku, weź się opanuj trochę. nie widzisz, że pośród tonów takich i owakich, jedynie twój głos pozostaje ciągle wierny hydro! jesteś głupcem, desperatem czy może nagle odkryłeś w sobie olbrzymi fanatyzm?;-) daj spokój. "chamstwo kibiców Zawiszy" jest już tak zdartą płytą, że odpuść w końcu ten temat. zobacz jak zamilkli pozostali hydrofani, zrób to samo. łapiesz każdy argument, a właściwie nawet argumencik, żeby bronić...no właśnie, kogo bronić? ekpiy ludzi, którzy mają z naszym miastem tyle wspólnego co ja z Jaworznem?
        poza tym jesteś zupełnym laikiem, bo od dawna już wiadomo było, że Kujawiak kręci wyniki i nie jest to żadna "sensacyjna, świeża sprawa".
        baniak też musi popłynąć-trener ratownik:-) chyba wystarczająco wymowne, nie?
        • typisb Re: do mac_byd! 22.01.07, 21:07
          Kiedy w Bydgoszczy ktos zrobi porządek z bandytami stadionowymi, Wit to temat
          zastepczy, huligani górą, 150 rządzi całym miastem, oni rozkazują co mamy
          oglądać i kiedy mamy oglądać. WSTYD dla miasta!!!
        • mac_byd Re: do mac_byd! 22.01.07, 21:12
          Po pierwsze fanem Zawiszy to byłem w latach 70 i 80 i 90. Moim kolegą był
          między innymi Mariusz Modracki. Moi koledzy byli mistrzami Polski juniorow
          (Zawisza i Polonia). Nie jestem żadnym entuzjastą Zawiszy SA. Byłem kilka razy
          na meczu. Uważam tylko za nadużycie pisanie, że Bydgoszcz przyzwoliła na
          korupcję zgadzając się na przeniesienie Kujawiaka do Bydgoszczy i że Wit mówi o
          łapówkach kiedy Kujawiak był w Bydgoszczy. Korupcją brzydzę się, ale nie lubię
          jak pisze się nieprawdę!
          ps. niektórzy zachowują sie tak jakby nic nie wiedzieli o korupcji w piłce
          nożnej, ta korupcja trwa dziesiątki lata. Film "Piłkarski poker" to tylko
          pokazanie co działo się i dzieje się. Tak prawdę mówiąc to powinni wszystkich
          zdegradować.
          A chamstwo kiboli Zawiszy SP jest niezaprzeczalne!
          • rokoman Re: do mac_byd! 22.01.07, 21:58
            Popieram Twoje opinie ! Dla mnie niezrozumiałym jest,że działacze sąsiadujący
            ze sobą w jednym klubie nie mogą się dla dobra budgoskiej piłki nożnej dogadać.
            Znam równie dobrze wszystkich piłkarzy, jak i klub. Przypominam,że przed laty
            spuścił WKS Zawiszę z I ligi niejaki sedzią LISTKIEWICZ. Nie uznał prawidłwo
            strzelonej bramki i na 10 min przed końcem meczu podyktował ze znanych tylko
            sobie powodów rzut karny przeciw zawiszakom. W całym piłkarskim światku huczało
            wtedy o korupcji! I co ? i rządzili Wit i Listkiewicz przez lata polską piłką w
            cieniu korupcji i sprzedawanych meczów. A dzisiaj grupka dziaaczy walczy ze
            sobą !Żenada !
          • rokoman Re: do mac_byd! 22.01.07, 22:03
            Popieram Twoje opinie ! Dla mnie niezrozumiałym jest,że działacze sąsiadujący
            ze sobą w jednym klubie nie mogą się dla dobra budgoskiej piłki nożnej dogadać.
            Znam równie dobrze wszystkich piłkarzy, jak i klub. Przypominam,że przed laty
            spuścił WKS Zawiszę z I ligi niejaki sedzią LISTKIEWICZ. Nie uznał prawidłwo
            strzelonej bramki i na 10 min przed końcem meczu podyktował ze znanych tylko
            sobie powodów rzut karny przeciw zawiszakom. W całym piłkarskim światku huczało
            wtedy o korupcji! I co ? i rządzili Wit i Listkiewicz przez lata polską piłką w
            cieniu korupcji i sprzedawanych meczów. A dzisiaj grupka działaczy walczy ze
            sobą !Żenada !
    • kuntakinte12 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 23.01.07, 02:45
      Od samego początku mówilismy, że to wszystko oparte było na jednym grubym
      przekręcie to wieszali na nas psy. Chcieli oglądać "wielką piłkę", puszyli się,
      domagali się delegalizacji prawdziwego Zawiszy, a okazało się że kibicowali
      złodziejskim machlojkom. Eeeee, szkoda słów.... I co, głupio wam chociaż teraz
      frajerzy?
      • irizar Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 23.01.07, 08:12
        Oczywiście, że przykro jest dowiadywać się takich rzeczy. Tak samo głupio się
        czułem jak IV-ligowemu Zawiszy odejmowano punkty za korupcję w zeszłym sezonie.
        Nie zmienia to faktu, że dopóki Zawisza S.A. jest częścią CWZS-u, będę starał
        się go bronić. Tak samo będę bronił SP Zawisza przed tymi, którzy mają zwyczaj
        wyciągać pochopne wnioski.
        • ujpest Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 23.01.07, 14:07
          ludzie wy sie w koncu ogarnijcie! jako kontrargument do naszych zarzutow ze
          hydro to be fuj fe bo korupcja to podajecie albo chuliganstwo w naszym wykonaniu
          (wogole to niektorzy inteligenci pisza chuligani z bledem przez samo h) albo
          afere korupcyjna sprzed grubo ponad roku. tylko musicie wiedziec o tym ze
          chuliganka jest wszedzie w kazdym klubie, wiekszym i lepszym od drugioligowego
          hydrotwora (przyklady awantur na meczach pierwszej czy drugiej ligi w ostatnich
          czasach mozna wymieniac dlugo) a co do naszej afery korupcyjnej to wszyscy
          siedzacy w temacie wiedza ze bylo to zdarzenie z gory zaplanowane i wykonane, w
          chwili kiedy prawdziwy i jedyny zawisza szedl w gore tabeli i mial szanse
          awansu panowie frajerzy w. i k. swoim dzialaniem to zaprzepascili bo kazdy z
          gornej polki wiedzial ze hydrobudowa czai sie do prac budowlanych w naszym
          miescie oraz do przenosin klubu, i w taki sposob musieli powstrzymac
          prawdziwego zawiszke od awansu, nieraz przeciez pan frajer w. powtarzal
          ze "jeszcze wam tu sponsora dobrego przyprowadze" i krecil interesy z panem
          lysym z poznania ktory byl scisle zwiazany z hydrobudowa, ale dopiero po naszym
          ujawnieniu jego przeszlosci gospodarczo-przestepczej hydrobudowa rozwiazala z
          nim umowe, ludzie wy o duzej liczbie nieujawnianych spraw zwiazannych z
          hydrobudowa nie wiecie wiec sie ogarnijcie!!!!!
          ZAWISZA JEST JEDEN CZWARTOLIGOWY
          • irizar Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 23.01.07, 15:08
            ujpest:
            Jeżeli tak się brzydzisz korupcją "hydro" z sezonu 2004/2005 ( i słusznie) to
            dlaczego nie widzisz problemu z korupcją w swoim klubie, za którą miał odjęte
            punkty w ubiegłym sezonie. Nie widzisz podobieństwa tylko dlatego, że różnił się
            numer ligi, w której się to działo, czy z jakiegoś innego powodu? :)

Korupcja jak się okazuje, miała miejsce w wielu klubach i to faktycznie jest
            ogromny problem. Jednak te kluby będą dalej funkcjonować, po poniesieniu
            zasłużonych kar - tak jak SP.
            Jeżeli nie wiemy, o "dużej liczbie nieujawnianych spraw ...." to jak się mamy
            ogarnąć. :) Ja akurat nie jestem "z górnej półki".
            Teoria, że ktoś z Bydgoszczy świadomie przeszkadzał w awansie Zawiszy do III
            ligi jest bardzo odważna. Zawisza miał odjęte 6 punktów, a do Victorii Koronowo
            brakowało ich 18 z tego co pamiętam.
            Korupcja martwi mnie tak jak każdego innego, ale jeszcze bardziej martwi mnie
            zacietrzewienie i brak woli dialogu wewnątrz CWZS-u.
            Załóżmy taką sytuację, że nie ma Zawiszy S.A. - wroga nr 1.
            Problemy do rozwiązania przed SP pozostaną takie same jak przez ostatnie kilka
            lat, kiedy Zawiszy S.A. jeszcze nie było, a bez woli i umiejętności dialogu nie
            zbuduje się ligowej piłki nigdy.

• dozorcazdworca1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 23.01.07, 16:41
              irizae
              Ciśnienie na was jest duże bo działacie pod nazwą Zawisza !!!!!!!!
              Gdybyście nazywali się KP Bydgoszcz czy Łuczniczka sytacja by wygladała
              zupełnie inaczej.
              Przemyśl to i nie ma co nawet pisać o fuzjach wide Poznań i dobrych wolach bo
              możesz mi niewierzyć ale otoczenie S.A. działao iście przestępczo w stosunku do
              Stowarzyszenia i mam nadzieję, ze te kilka spraw bedzie w prokuraturze !
              @!!!!!!!!
              • irizar Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 23.01.07, 17:03
                Gdyby ten klub nazywał się KP Bydgoszcz czy Łuczniczka to prawdopodobnie nigdy
                bym na mecze tego zespołu się nawet nie pofatygował, no może raz kiedyś z
                czystej ciekawości, tak jak się czasami ogląda OE w Canal+. Nazywa się jednak
                Zawisza.
            • ujpest Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 23.01.07, 19:07
              irizar ja widze problem korupcji ktory byl u nas nawet nie wiesz jakie ciezkie
              glowy i niezadowolenie bylo po tym fakcie w naszych szeregach a moja wypowiedz
              to bylo tylko wytlumaczenie waszych kontrargumentow ktore tylko i wylacznie
              ograniczaja sie do wypominania nam chuliganki i korupcji
              zawisza mial odjete 9 punktow i gdyby nie to awans by byl
              ZAWISZA JEST JEDEN CZWARTOLIGOWY
              • irizar Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 23.01.07, 19:36
                ujpest:
                Tabela z ubiegłego sezonu: www.90minut.pl/liga.php?id=2014,
                jeżeli masz jakąś inną wersję to podaj, proszę.
                Wymieniać kontrargumenty można by jeszcze długo, bo lista grzechów jest długa.
                Nie jest to jednak moim celem.
                Uważam, po prostu, że potrzebna jest jedność w Zawiszy, bo bez tego ten klub
                nigdy nie będzie taki jak kiedyś.
                Uważam, że trzeba o nią walczyć mimo korupcji, chuliganów i różnych błędów z
                przeszłości. Na forum Zawiszy S.A. pisałem wiele razy to samo i broniłem
                wizerunku SP jeszcze wtedy, kiedy nie były znane żadne fakty dotyczące korupcji
                w Zawiszy, a powszechnie znane były fakty korupcji w SP i wiele innych
                niechlubnych historii z kronik policyjnych. Nie jestem przeciwko Wam. Byłem
                jestem i będę za tym, żeby Zawisza był znowu jeden, a wbrew temu co napisałeś na
                końcu w tej chwili nie jest.
                pozdro
                • dozorcazdworca1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 23.01.07, 20:00
                  Wklejasz tabelę czyli suchy fakt a nie bierzesz pod uwage dołka w jaki wpadli
                  piłkarze po aferze. Gdyby nie to prawdopodobieństwo awansu byłoby bardzo duże.
                  Nie zgadzam sie z Tobą co do jedności, łączenia czy cokolwiek masz na myśli.
                  To co gra i przyjeło nazwę Zawisza w 2 lidze nigdy nie powinno być przeniesione
                  do Bydgoszczy. Tylko pracą od podstaw powinno się wywalczyć awanse do wyrzszych
                  klas rozgrywkowych i dziwię się Tobie i wielu innym którzy tak łatwo przeszli
                  nad tą sytacją do porządku dziennego.
                  Prawdziwy test dopiero przed Wami.
                  Czy znowu przejdziecie do porządku dziennego po kolejnych aferach i karach
                  Czy pójdziecie a własciwie pójdziemy wszyscy droga chociązby Katowic i sami coś
                  zrobimy.
                  • irizar Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 08:48
                    Oczywiście, że sprowadzanie drużyny z Włocławka było błędem i stało w
                    sprzeczności ze wszystkimi zasadami, w które również wierzę (praca u podstaw,
                    awans sportowy).
                    Mylisz się, że przyszło mi łatwo przejść nad tą sytuacją do porządku dziennego.
                    Wyszedłem z założenia, że jeżeli Zawisza S.A. został przyjęty do CWZS-u, to nie
                    powinien być obrażany w taki sposób, jak to miało miejsce chociażby na meczu na
                    wiosnę z Podbeskidziem. Sposób w jaki jest obrażany do dzisiaj nie pozwala mi
                    być z Wami na meczach SP Zawisza. Byłem ostatnio na sparingu Zawiszy z Łęczną
                    (1:4) i wyszedłem po odśpiewaniu przez kibiców hymnu: "każdy to powie -h......."
                    Jeżeli stałem przy S.A. wtedy kiedy szło z górki, to będę stał również teraz gdy
                    żadnej satysfakcji z tego nie ma.
                    pozdro
                    • dozorcazdworca1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 10:51
                      Troche sobie przeczysz i wychodzi na to, że chodzisz na S.A. wbrew własnym
                      zasadom i to jest dla mnie nie zrozumiałe.
                      Również mam swoje zasady i nie zmieniam ich bo "coś" przyjęło nazwę Zawisza
                      tylko tymbardziej staram się walczyć o klub który jest najbardziej poszkodowany
                      w tej sytacji dając chociażby cegiełkę przed nadchodzacą rundą.
                      Nas powinno nie być w tej sytacji a jesteśmy i jesteśmy silniejsi. Jeżeli uda
                      się osiągnąć zarządowi chociażby 50% tego co planują bedzie mocno do przodu.
                      Musisz być też świadomy, że wyjdą kolejne wątki przenosin Kujawiaka, wątki
                      kryminogenne i nie dotycza one kupowania meczy a sposobów jakich się
                      dopuszczali aby wykosić konkurencję w mieście. Dobry prawnik to rozegra ze
                      skutkiem sporego odszkodowania.
                      Przypomnę Ci kiedyś tu, że jedyna szansa na piłke na poziomie to praca od
                      podstaw a nie na skróty, czyli bierzemy przykład z Katowic i robimy atmosferę !
                      I przyznasz mi (nam) rację !
                      • irizar Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 12:23
                        Dla Ciebie Zawisza to SP dla mnie Zawisza to wszystko co się w CWZS mieści i
                        mieścić będzie.
                        Strony, które (wg mnie) w sprawach Zawiszy mają decydujące zdanie to Zarząd CWZS
                        (spadkobiercy i kontynuatora WKS Zawisza) oraz miasto, które jest właścicielem
                        obiektów.
                        Jeżeli przez te podmioty podjęta została bardzo kontrowersyjna decyzja o
                        przyjęciu Zawiszy S.A., to ja mogę się z nią nie zgadzać (w związku z moim
                        własnym systemem wartości), ale uważałem, że powinienem ją uznać ze wszystkimi
                        przyjemnymi i przykrymi konsekwencjami.
                        Ta sprawa dotyczy po prostu uszanowania decyzji osób, które miały formalne prawo
                        ją podjąć, mimo że nie miały moralnego do tego prawa.
                        Jeżeli sejm nie posiadający moralnego kręgosłupa uchwala prawo sprzeczne z moimi
                        wewnętrznymi przekonaniami to mimo tego muszę je respektować.
                        Osoby, które takie decyzje podejmują powinny być odsunięte od możliwości
                        podejmowania ich w przyszłości, ale fakty dokonane i ich konsekwencje należy uznać.
                        Budowanie atmosfery i praca u podstaw, o których piszesz, są to wspaniałe cele
                        do realizacji, ale przyznasz, że to co działo się w ostatnich latach na
                        trybunach i w swerze organizacyjnej wewnątrz SP stoi w dokładnej sprzeczności z
                        nimi. Nie zmuszaj mnie żebym wymieniał wszystko jeszcze raz, bo nie chcę obniżać
                        poziomu tej dyskusji.
                        Napisz, proszę jakie macie pomysły na zbudowanie tej atmosfery, jaki sposób
                        znaleźliście żeby zminimalizować "przykre" skutki "działalności" najbardziej
                        krewkich "kibiców" SP, bo to jest prawdziwą przeszkodą żeby przychodziło więcej
                        ludzi na mecze SP. Obawiam się, że SP tak naprawdę musi się zmierzyć z własnym
                        wizerunkiem w oczach zwykłych ludzi.
                        Gdyby te słuszne założenia i idee funkcjonowały praktycznie w SP, to sądzę, że
                        nikt w ogóle by nie wpadł na pomysł taki jaki wpadł.
                        Co do zasad przyznaję Ci rację, co do ich praktycznej realizacji przez SP Ty mi
                        przyznaj rację. Jeżeli nie przyznasz, to tak przynajmniej to wygląda w oczach
                        człowieka, który nie jest członkiem Stowarzyszenia.
                        pozdro

• dozorcazdworca1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 13:20
                          > (spadkobiercy i kontynuatora WKS Zawisza) oraz miasto, które jest właścicielem
                          > obiektów.

polemizowałbym ale ok niech bedzie

> Jeżeli przez te podmioty podjęta została bardzo kontrowersyjna decyzja o
                          > przyjęciu Zawiszy S.A., to ja mogę się z nią nie zgadzać (w związku z moim
                          > własnym systemem wartości), ale uważałem, że powinienem ją uznać ze wszystkimi
                          > przyjemnymi i przykrymi konsekwencjami.

Gratuluję ! Mi jak coś nie leży to to olewam a nie staram się akceptować.
                          Przykre, że dajesz sobie coś narzucać a jednocześnie dajesz sobą
                          manipulowac.Tak to należy rozumieć.

> Ta sprawa dotyczy po prostu uszanowania decyzji osób, które miały formalne
                          praw
                          > o
                          > ją podjąć, mimo że nie miały moralnego do tego prawa.

O moralności tych podmiotów można zaczać nowy wątek. Jedno wielkie zakłamanie i
                          branie kasy na niszczenie konkurencji. Kolejny powód dla mnie na nie.Ty
                          przechodzisz nad tym do porządku dziennego, chociaz zdaję sobie sprawę ze nie o
                          wszystkim jestes informowany.

> Jeżeli sejm nie posiadający moralnego kręgosłupa uchwala prawo sprzeczne z
                          moim
                          > i
                          > wewnętrznymi przekonaniami to mimo tego muszę je respektować.

Zagalopowałeś się. Prawo nakazuje ok a czy Wiśniewski z Krasickim kaze Ci
                          przychodzić na stadion ? jak tak to współczuję :)

> Budowanie atmosfery i praca u podstaw, o których piszesz, są to wspaniałe cele
                          > do realizacji, ale przyznasz, że to co działo się w ostatnich latach na
                          > trybunach i w swerze organizacyjnej wewnątrz SP stoi w dokładnej sprzeczności
                          z
                          > nimi.

Chuligaństwo to jest wygodny argument ale tak naprawdę żaden ! Trzymam się
                          Katowic. Pobili swoich piłkarzy, przykażdych derbach zadyma itd.itp.
                          mimowszystko są postrzegani jako wzór. Tak jest nawet u mistrza kraju więc nie
                          wmawiaj, ze dlatego jest to niemożliwe !
                          Co do zarządu Stowarzyszenia to jak ma ono normalnie funkcjonować skoro ma pod
                          nosem konkurencję i to w dodatku o tej samej nazwie 2 klasy rozgrywkowe wyzej ?!
                          Jesteś inteligentny to to pojmiesz w mig jakie są konsekwencje. Daję im czas
                          niezbedny do naprawy sytacji i zobaczysz na co stać Tych młodych zapaleńców.

> Napisz, proszę jakie macie pomysły na zbudowanie tej atmosfery, jaki sposób
                          > znaleźliście żeby zminimalizować "przykre" skutki "działalności" najbardziej
                          > krewkich "kibiców" SP, bo to jest prawdziwą przeszkodą żeby przychodziło
                          więcej
                          > ludzi na mecze SP. Obawiam się, że SP tak naprawdę musi się zmierzyć z własnym
                          > wizerunkiem w oczach zwykłych ludzi.

Pasjonujący wątek. Do szczescia potrzeba tylko i aż degradacji S.A. Ruszy się
                          i wtym kierunku poprawy wizerunku bo chuligansto było jest i bedzie ale
                          przenosi się ze stadionów w ustronne miejsca. Po karach na S.A. wcieli się
                          model Katowicki czy Gdański, oczywiście na nasze skromne możliwości. Praca od
                          podstaw i do tego bedziecie potrzebni Wy wszyscy od tych nie przekonanych, po
                          tych co dziś chodzą na 2 ligę.

> Gdyby te słuszne założenia i idee funkcjonowały praktycznie w SP, to sądzę, że
                          > nikt w ogóle by nie wpadł na pomysł taki jaki wpadł.

Nikt też nam nie pomagał. Uratowaliśmy za własne pieniądze drużynę i nikt nie
                          przyszedł z pomocą. wszyscy sobie przypomnieli przed wyborami i tak jak szybko
                          stali się ojcami i matkami przenosin tak szybko w momencie ogłoszenia kar
                          zostaniecie sierotami. Rozumiesz wszystko co osiągneliśmy to sami.

> Co do zasad przyznaję Ci rację, co do ich praktycznej realizacji przez SP Ty
                          mi
                          > przyznaj rację. Jeżeli nie przyznasz, to tak przynajmniej to wygląda w oczach
                          > człowieka, który nie jest członkiem Stowarzyszenia.

Tak to może wyglądac i każdy zdaje sobie z tego sprawę. Wenątrz wygląda to ciut
                          inaczej, rzucane kłody na każdym kroku ale będzie lepiej zobaczysz :)

• roeoender1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 14:34
                            "Pobili swoich piłkarzy, przykażdych derbach zadyma itd.itp.
                            mimowszystko są postrzegani jako wzór. "
                            Nawet z zainteresowaniem czytałem te waszą dyskusję, ale tym zdaniem
                            przeszedłeś sam siebie. I ty twierdzisz, że wasze chuligaństwo nie przeszkadza
                            w zbudowaniu w Bydgoszczy dobrej piłki? Chyba tylko tobie i paru dresom, którzy
                            nad pobiciami i zadymami potrafią przejść do porządku dziennego. To ja już wolę
                            oszustów i złodziei - przynajmniej szczęki będą całe. A wy, jak wam to tak
                            pasuje, umówcie się z tymi kolesiami z Katowic i naparzajcie się między sobą.
                            A jak już wam spuszczą wpier... to im podziękujcie i powiedzcie, jaki to
                            stanowią dla was wzór.
                            • dozorcazdworca1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 15:41
                              roeoender1 bardzo ładnie to sobie wytłumaczyłeś na swój wiadomy sposób ale
                              pudło bo nie o to chodziło :) nie ta kwestia ze wzorem :) chodziło o frekwencję
                              na 4 lidze siegającą nawet 11 tyś ale tego nie możesz wiedzieć więc Ciebie nie
                              winię. Czytaj dalej i sie nie wpieprzaj jak starsi rozmawiają :)
                              taki żart ;)
                          • irizar Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 15:28
                            > Gratuluję ! Mi jak coś nie leży to to olewam a nie staram się akceptować.

Jak mi coś nie leży to jednak staram się czasami to akceptować, z tego względu
                            pojawiam się czasami na meczach SP Zawiszy oraz Zawiszy S.A.

> Zagalopowałeś się. Prawo nakazuje ok a czy Wiśniewski z Krasickim kaze Ci
                            > przychodzić na stadion ?
                            Wiśniewski z Krasickim nie każe mi przychodzić na stadion. O tym co każe mi
                            przychodzić na stadion można by także cały wątek napisać, ale postaram się krótko:
                            Za to mogę mieć największe pretensje do mojego ojca. Przyprowadził mnie
                            dwadzieścia parę lat temu na stadion Zawiszy i od tej pory nic nie jest takie
                            jak przedtem. Nie potrafię nic na to poradzić, chociaż bardzo bym chciał nie
                            czuć tej potrzeby. Obawiam się co gorsza, że to jest nieuleczalne. :)
                            Apropo mojego ojca napiszę Ci jeszcze, że on, który nauczył mnie czym jest
                            Zawisza - powiedział mi także, że Zawisza S.A. jest także dla niego Zawiszą,
                            gdy byłem zniesmaczony rok temu okolicznościami Jego powstania. Powiedział też
                            coś o SP Zawisza, ale tego nie będę tu pisał bo nie jest moim celem Was obrażać.
                            Nie jest on typowym kibicem sukcesu, bo pamiętam jeszcze jak na początku lat
                            80-tych zaprowadzał mnie na Zawiszę na III-ligę.
                            To co utrudnia, czy uniemożliwia mi i moim dzieciakom chodzenie dzisiaj na mecze
                            SP Zawiszy napisałem w którymś poście wyżej na przykładzie sparingu z Łęczną
                            najdelikatniej jak tylko potrafiłem i nie będę tego, jeżeli pozwolisz dalej
                            rozwijał.

> >Obawiam się, że SP tak naprawdę musi się zmierzyć z własnym
                            > > wizerunkiem w oczach zwykłych ludzi.
                            >
                            > Pasjonujący wątek. Do szczescia potrzeba tylko i aż degradacji S.A. Ruszy się
                            > i wtym kierunku poprawy wizerunku bo chuligansto było jest i bedzie ale
                            > przenosi się ze stadionów w ustronne miejsca. Po karach na S.A. wcieli się
                            > model Katowicki czy Gdański, oczywiście na nasze skromne możliwości.

Obawiam się, że przeceniasz korzyści dla SP z ewentualnej degradacji Zawiszy
                            S.A. Łatwiej usunąć z klubu skorumpowane osoby (być może nie będzie to wcale
                            konieczne bo będą w więzieniach) niż zapobiec wybrykom chuliganów, co sam
                            przyznałeś.
                            Chuligani sami z własnej woli nie wyniosą się do lasu. Normalni ludzie oczekują
                            więcej niż stwierdzenia, że chuligani powoli wynoszą się do lasów. Ja także nie
                            znam sposobu rozwiązania tego problemu. Obawiam się, że tak jak PZPN nie był w
                            stanie oczyścić się z korupcyjnych układów, tak chuligani nie wyniosą się z
                            własnej woli do lasów. Być może stąd właśnie próba interwencji ministerstwa w
                            PZPN i miasta w Zawiszę (choć wykonana nieudolnie i także z naruszeniem ogólnie
                            przyjętych zasad moralnych).

> Nikt też nam nie pomagał. Uratowaliśmy za własne pieniądze drużynę i nikt nie
                            > przyszedł z pomocą.
                            Zgadza się. Miasto z tego samego powodu nie pomagało SP, z jakiego dzisiaj
                            wycofało dotacje dla S.A. - nie może wspierać środowiska, które nie jest
                            wiarygodne dla otoczenia, zarówno jeżeli chodzi o zasady jak też ich REALIZACJĘ.
                            Żadna ze stron dzisiejszego konfliktu nie jest bez grzechów, dlatego powtórzę,
                            warto rozmawiać i to szczerze z intencjami zbudowania czegoś na tych
                            dzisiejszych "zgliszczach" ,ze świadomością swoich słabych stron, które życie
                            obnażyło.

Co do modelu Katowickiego to nie ma obawy, znając życie i tak jeszcze nie raz i
                            nie dwa będziemy musieli go przećwiczyć.
                            Z ostatnim Twoim zdaniem się zgodzę w 100 % - będzie lepiej, a jeżeli nawet nie
                            będzie to warto na to czekać - to też ma swój urok. :)

pozdro

• dozorcazdworca1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 15:48
                              No i doszlismy do sytacji, że nikt nikogo nie przekonał :)
                              Cały czas bedziecie jechać na patentach o chuliganach co dla mnie jest śmieszne
                              bo zaraz mogę wypisac wszystkie kluby z 1 i 2 ligi które maja ten sam problem
                              (tak problem) a momo to buduje się piłkę na miarę potrzeb danych regionów.
                              Tylko u nas jakoś tego nikt nie umie czy nie chce zrozumieć.
                              Ja obstaję przy swoich zasadach i nie naginam ich bo coś przyjeło nazwę Zawisza
                              a tak naprawdę nim nie jest i zaraz się okaże, że zginie jak Nowak ze swoją
                              spółka. Dalej uważam, że najlepszy jest model katowicki tylko do tego potrzeba
                              odwagi, MY ją mamy i dązyc bedziemy tą droga.
                              • roeoender1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 16:42
                                Zdaje się że mylisz dwie sprawy. Czym innym jest poparcie dla takiego czy
                                innego rozwoju piłki w regionie, a czym innym poparcie dla chuliganów. Tobie
                                się wydaje, że model katowicki, jak to nazywasz, rozwija się dzięki bandzie
                                chuliganów i dlatego ty i twoi kumple jesteście potrzebni Bydgoszczy. A ja
                                twierdzę, że jeśli tam piłka powstanie z kolan, to MIMO przestępców mieniących
                                się kibicami, a nie dzięki nim. A wy macie - mniej lub bardziej zasłużenie,
                                tego problemu tu nie rozstrzygniemy - fatalną opinię w mieście i okolicach, na
                                co przez lata pracowaliście bardzo sumiennie. Sami więc spójrzcie w lustro i
                                odpowiedzice sobie na pytanie, kto bardziej szkodzi piłce - pseudodziałacze
                                zamieszani w bagno, w którym siedzi cała piłkarska Polska, czy wy.
                                W swoim zaślepieniu i nienawiści opluwacie Zawiszę SA, bo podobno ma coś na
                                sumieniu, a sami bez zażenowania gracie sparringi z Górnikiem Łęczna. Tu wam
                                jakoś afery nie przeszkadzały? Gdybyście byli tacy święci, to powinniście
                                pokazać swój legendarny "honor" i odmówić gry z takimi "aferałami". A wszyscy
                                świetnie się bawiliście, nieprawdaż? Moralność Kalego i tyle.
                                • dozorcazdworca1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 17:17
                                  Nadal nie łapiesz.
                                  Nie chodzi o chuliganów tylko pokazuję, że w Katowicach i wszystkich innych
                                  miastach z dużą piłką są chuligani i nie dzieki chuliganom bo to zamknięte
                                  grupy kilkunasto bądz kilkudziesięcio osobowe a kibicom kochającym swój klub.
                                  Dalej nie dyskutuję z Tobą bo masz manię przesladowczą widząc nawet we mnie
                                  chuligana. Dla Ciebie jest prosty wzór Zawisza = chuligani więc nie mamy o czym
                                  dyskutowac :)
                                  P.S. o opinię się nie martw gwarantuję, że są gorsze w kraju :)
                                  • roeoender1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 18:08
                                    No proszę - jaki delikatny! Jasne, że to nie ty ani twoi koledzy lali sponsora
                                    itp. itd. - nie będę waszych wyczynów wymieniał bo przeciez wiesz najlepiej ,
                                    czym najbardziej się szczycicie. A nawet jeśli sam jesteś czysty jak łza i
                                    tylko bijesz brawo, to dla mnie nic nie zmienia.
                                    "o opinię się nie martw gwarantuję, że są gorsze w kraju" - kolejny dowód na
                                    niezrozumienie dość prostej wydawałoby się zasady: to że inni są jeszcze gorsi,
                                    nie oznacza, że wy jesteście dobrzy.
                                    Po trzecie - jakikolwiek argument nie pada, zaraz - nie łapiesz, nie dyskutuję,
                                    masz manię. Tak jest najprościej, ale znaleźć odpowiedź na prawdziwe argumenty -
                                    to już jest za trudne?
                                    • irizar Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 18:34
                                      Martwi mnie, że ludzie nie widzą różnicy między IV-ligowymi chuliganami, a
                                      normalnymi, oddanymi Zawiszy ludźmi, którzy za darmo odwalają ciężką pracę na
                                      rzecz klubu.
                                      Przeczytałem jeszcze raz wszystkie posty "dozorcyzdworca" i nie znalazłem w nich
                                      nic, co by mogło świadczyć o tym, że jest chuliganem, a wręcz przeciwnie.
                                      Błądząc po różnych forach spotkałem sporo ludzi z SP, którzy zrobili na mnie
                                      naprawdę duże wrażenie i z pewnością ani ja ani Ty nie mamy prawa wrzucać ich do
                                      jednego worka z bandytami.
                                      Takim ludziom należy się szacunek i uznanie.
                                      Bandytom - więzienie i zakazy stadionowe.
                                      Skorumpowanym działaczom - więzienie.
                                      Piłkarzom, którzy na to zapracowali - uznanie, chwała i miejsca w naszych sercach.
                                      A normalnym kibicom, którzy kupują bilety - walka na całego przez 90 minut.

• roeoender1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 19:33
                                        Pełna zgoda - tylko co to ma do owego kulturalnego, a jakże, dozorcy, który za
                                        wzór nam stawia katowickich bandziorów? Poczytaj sobie inne wypociny "dozorcy",
                                        nie tylko te z grzecznej wymiany zdań z tobą, a może dostrzeżesz z kim masz do
                                        czynienia. W SP są normalni ludzie, tak samo jak w SA są lepsi i gorsi. Ale
                                        akurat twój nowy kolega nie jest, nazwijmy to eufemistycznie, najlepszym
                                        przykładem kulturalnego chłopczyka, który z sił całych zwalcza zło w bydgoskiej
                                        piłce.
                                        • dozorcazdworca1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 20:23
                                          Śmiać mi się chce z Ciebie a raczej Twoich wywodów na mój temat :)

> Pełna zgoda - tylko co to ma do owego kulturalnego, a jakże, dozorcy, który
                                          za
                                          > wzór nam stawia katowickich bandziorów? Poczytaj sobie inne
                                          wypociny "dozorcy",

Po raz 3 pisze że nie dałem za wzór "katowickich bandziorów" a model katowicki
                                          gdzie nie miałem o chuliganach nic na myśli, dotrze to do Ciebie ?
                                          NIC TAM NIE MA O CHULIGANACH ! Ty czytasz między wierszami i interpretujesz po
                                          swojemu.
                                          No i gratuluję że po moich "wypocinach" rozgryzłeś mnie jako chuligana hahaha

> Ale
                                          > akurat twój nowy kolega nie jest, nazwijmy to eufemistycznie, najlepszym
                                          > przykładem kulturalnego chłopczyka, który z sił całych zwalcza zło w
                                          bydgoskiej
                                          > piłce.

Nie zwalczam zła w bydgoskiej piłce bo mi ona najzwyczajniej wisi :) Dla mnie
                                          liczy sie tylko jeden klub i jedna reprezentacja ot taki szowinista.
                                          zdecydowanie nie chuligan :) Kulturalny też nie jestem bo zdarza mi się
                                          przeklnąć na meczu :)
                                          Tak naprawdę mam w dupie to co o mnie myślisz :) a dyskutowac mi sie z Tobą nie
                                          chce bo jesteś chamski i niekulturalny hehehe a powaznie bo masz sprany mózg na
                                          pewne sprawy i manię chuligaństwa :)
                                          NIE CHCE MI SIĘ Z TOBĄ GADAĆ :)

Widze irizar, ze wstawiasz się za mnie :)
                                          To jest właśnie różnica że z taką osobą idzie dyskutowac, nie uprzedzoną a
                                          otwartą. Jest to wsumie 2 moja dyskusja z hydrofanem :) Pierwszą uważam za
                                          zdecydowany sukces bo przekonałem sasiada do swoich racji. Ciebie też przerobię
                                          na chuligana :)
                                          I nawet pozwolę sobie pozdrowić Ciebie :)

• irizar 150 kamer na stadionie Zawiszy 26.01.07, 09:11
                                            dozorcazdworca1 napisał:
                                            > Widze irizar, ze wstawiasz się za mnie :)
                                            > To jest właśnie różnica że z taką osobą idzie dyskutowac, nie uprzedzoną a
                                            > otwartą. Jest to wsumie 2 moja dyskusja z hydrofanem :) Pierwszą uważam za
                                            > zdecydowany sukces bo przekonałem sasiada do swoich racji. Ciebie też przerobię
                                            > na chuligana :)
                                            > I nawet pozwolę sobie pozdrowić Ciebie :)

Pozwól, że ja też spróbuję przerobić Ciebie na NIE chuligana.
                                            Może nie musiałbyś tak bardzo się starać przerabiać mnie na chuligana. Każdy ma
                                            w sobie coś z chuligana. To czy ktoś jest w głębi serca chuliganem i co tak
                                            naprawdę ma ochotę robić na meczu nie zależy do końca od niego, a bardziej od
                                            tego jak został wychowany przez rodziców, co przekazali mu starsi koledzy po
                                            szalu itd. Jeżeli ma jednak świadomość jakie konsekwencje dla klubu (który
                                            przecież kocha) takie zachowanie pociąga to powinien się od tego typu zachowań
                                            na stadionie powstrzymać i jednoznacznie je piętnować.
                                            Piszesz, że w innych klubach, które się dobrze mają także są chuligani i nie
                                            jest to przeszkodą dla reszty kibiców, miasta, sponsorów a w Bydgoszczy jest
                                            jakoś inaczej.
                                            Można się oczywiście zastanawiać dlaczego tak jest, ale tak po prostu jest.
                                            Kibice, którzy deklarują bezgraniczne oddanie dla klubu chyba powinni to wziąć
                                            pod uwagę. W przeciwnym przypadku ich słowa o oddaniu są jedynie pustą
                                            deklaracją, sprzeczną tym co realne ich działania powodują.
                                            Unikasz jednoznacznego potępienia działań chuliganów, starając się trochę jednak
                                            zbagatelizować negatywne skutki ich działań. Nie wiem z czego to wynika. Być
                                            może ja, gdybym był wewnątrz tego środowiska i miał świadomość, że 80 (czy 81)
                                            chuliganów patrzy co ja wypisuję też nie byłbym do końca szczery, ale to tylko
                                            hipoteza.
                                            Ja mam ten komfort, że mogę napisać, że brzydzę się korupcją i jest mi zupełnie
                                            obojętne co pomyślą o tym osoby w nią zamieszane, bo nie spodziewam się żeby
                                            mogły one wyciągnąć wobec mnie jakieś konsekwencje. Jesteś inteligentny więc
                                            wiesz co mam na myśli. :)
                                            JEŻELI wewnątrz Zawiszy S.A. są jeszcze dzisiaj (po odsunięciu Wojciecha K.)
                                            osoby zamieszane w korupcję, to także jest mi obojętne co sobie pomyślą o mnie
                                            jeżeli to przeczytają, a ja razem z Tobą będę się domagał kary dla nich. Gdyby
                                            taką postawę wobec chuliganów miał Zarząd SP Zawisza, to z pewnością byłby
                                            bardziej wiarygodny w oczach wyżej wymienionego otoczenia i otrzymywałby wparcie
                                            dla swoich działań mimo działań samych chuliganów.
                                            Takie działania Zarządu SP nazwę wtedy "pracą u podstaw" jak to określiłeś.
                                            Ciche przyzwolenie na działalność chuliganów nazwę raczej "pozbawianiem podstaw"
                                            funkcjonowania klubu.

Na koniec prosiłbym Ciebie o krótki komentarz do prawdopodobnego pojawienia się
                                            na stadionie Zawiszy 150 kamer.

pozdrawiam
                              • irizar Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 16:49
                                W poprzednim poście zapomniałem podziękować za komplement. Dzięki.
                                Czytając Twoje posty też jestem prawie pewien, że nie jesteś "dozorca z dworca"
                                :) (nic nie ujmując dozorcom).
                                Przynajmniej one na to nie wskazują.

> Dalej uważam, że najlepszy jest model katowicki tylko do tego potrzeba
                                > odwagi, MY ją mamy i dązyc bedziemy tą droga.

Powodzenia
    • pantwardowski1 I po co było zabierac Kujawiakowi Hydrobudowe? 23.01.07, 15:17
      I po co było zabierac Kujawiakowi Hydrobudowe?
      • mac_byd Re: I po co było zabierac Kujawiakowi Hydrobudowe 23.01.07, 18:15
        Czy ty naprawdę nie widzisz, ze jestes mały i żałosny. Jestes naprawdę chorym
        czlowiekiem. Lepiej cos napisz w szkolnych wspomnieniach o UKW!
    • roeoender1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 20:52
      Skoro sam nie umiesz się bronić (nie odpowiedziałeś na żaden z moich
      argumentów), korzystaj do woli z pomocy kolegów - twoje prawo. To że sam nie
      jesteś (hehe) chuliganem niewiele oznacza. Znam paru takich, co (tylko)
      wykonywali rozkazy, a sami byli niewinni jak siostra zakonna. Możesz też mnie
      uważać za miłośnika spółki Hydrobudowa SA - też mi to jest obojętne, chociaż
      osobiśnie wskazałbym ci parę ciekawszych spółek. Szerz więc dalej w pospólstwie
      szacunek dla "kibiców" w całym kraju. Zobaczymy, jak daleko na tym zajedziesz.
      Życzę powodzenia.
      • dozorcazdworca1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 22:01
        Masz mistrza hahaha
        Dobra rada idz do lekarza :) masz manię przesladowcza
        Wszędzie chuligani :)
        Nawet znasz paru :)

Twój były prezes Wojtek za pośrednictwem Łysego czyli Dariusza Sz. straszył nas
        chuliganami tymi z Poznania i co Ty na to :)

Tośmy roeoender1 pochuliganili na forum GW :)
        Proponuję tego lekarza lub ziółka na uspokojenie.
        Lekarz bardziej wskazany bo gdy dojdą kary za korupcję to nie nadążysz
        odpisywać wszystkich chuliganom i bandytom cieszącym sie z tego faktu na tym
        forum :)))

• roeoender1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 22:14
          W przeciwieństwie do ciebie nie histeryzuję z powodu jakiegokolwiek klubu.
          Nadal brak odpowiedzi na argumenty - no ale cóż - zawsze łatwiej
          odmieniać "hydro" przez przypadki niż odpowiadać do rzeczy, gdy się nie ma nic
          do powiedzenia. A manię prześladowczą to masz sam, jak widać. Może jeszcze
          Amerykanie na was stonkę zrzucali? Jeśli nie potrafisz znaleźć odpowiedzi na
          najprostsze pytania, to się nie wysilaj i idź spać. Taki żart.
          • fordoniak-z Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 23:09
            hehe Ameryka tez maczala w tym palce. Stonki moze nie zrzucali ale w gazetach
            regionalnych byly obszerne wywiady z jakims kowbojem co to przyjechal pogodzic
            SP z SA :)))
            roeoe nie czaisz o czym dozorca chcial powiedziec, bo nie znasz realiów
            katowickich i w tej swojej niewiedzy tak sie burzysz, jak dziecko jakies.
            Otóż w Katowicach kibice są w radzie miasta, na meczach w 4 lidze bylo zawsze
            pare tysiecy ludzi. Miasto pomaga, prasa pomaga, lokalne firmy po trochu
            pomagają. A to wszystko zaczeli kibice. Udało im się już i tak duzo zrobic i
            idą dalej. A jak wiadomo są również chuligani, zawsze byli i zawsze będą,
            kiedys pobili swoich piłkarzy. I myslisz ze tam tak histerycznie wszyscy im to
            wypominają po latach?? nie, bo wiedzą ze wybryki chuliganskie to polska
            rzeczywistosc i oczywiscie starają się to zmienic ale nie odmawiają pomocy i
            nie reagują na wszystkich związanych z GKS-em jakby mieli do czynienia z
            bandytami. a juz na pewno tam nie znajdziemy tam takich płaczów w internecie,
            opanuj sie chopie
          • dozorcazdworca1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 24.01.07, 23:11

Ja odmieniam hydro a Ty nie potrafisz napisac "Ciebie" z dużej litery, więc nie
            badz moim sędzią :)
            Jak ktoś nie rozumie słowa pisanego to tymbardziej nie bedę odpowiadał na jego
            pytania.

Dobranoc :)

Ciekawe czy ktoś to wogóle czytał :)

Proponuje wrócic do tematu korupcji (nie chuligaństwa) bo to o wiele cikawszy
            wątek.
            Ciekawe czy zbadane zostaną okoliczności wyjazdu prezsa KPZPN na obóz
            przygotowawczy do Malezji wraz z drużyną Kujawiaka Włocławek ?

"Głównym celem jest kwestia związana z zarzutami korupcyjnymi i postępowaniem
            prowadzonym przez prokuraturę we Wrocławiu. Po pierwsze to jest źródło epokowej
            zmiany w polskiej piłce nożnej. Przez lata wszyscy mieliśmy powody podejrzewać,
            że korupcja ma miejsce, ale dopiero kilku ludzi w prokuraturze wrocławskiej
            spowodowało, że te wydarzenia zostały naświetlone" - przyznał Tomczak.

"Nie mogę na chwilę obecną mówić o jakichkolwiek karach dla klubów - nie
            widziałem do tej pory żadnego dokumentu, który by wskazywał na jakiekolwiek
            zarzuty. Znam te sprawy tylko z mediów. Poznanie takich dokumentów jest
            niesłychanie istotne dla działalności Wydziału Dyscypliny. Musimy uszanować
            integralność postępowania prokuratorskiego" - wyjaśnił Tomczak.

"Koncepcja czekania na prawomocne wyroki jest nie do zaakceptowania. Gdyby tak
            myślano we Włoszech, co jest punktem odniesienia, to prawdopodobnie
            czekalibyśmy cztery czy pięć lat na jakiekolwiek decyzje, ponieważ system
            wymiaru sprawiedliwości również jest opieszały. Nie wiem jednak, czy decyzje
            zapadną przed rozpoczęciem rundy wiosennej" - powiedział przewodniczący WD.

"Pan Tomczak nie będzie się spieszył. Nie zawaha się jednak dążyć szybko do
            celu. Pamiętajmy, że decyzja WD to pierwszy etap. Przysługuje od niego
            odwołanie do komisji, a następnie do trybunału arbitrażowego przy PKOl. Musimy
            rozpocząć postępowanie w lutym-marcu, by kluby zamieszane w korupcję nie
            uczestniczyły w kolejnym sezonie. Jest szansa, że do lipca zakończą się procesy
            odwoławcze i one będą prawomocne" - wyjaśnił kurator.

Zdaniem kuratora prokuratura we Wrocławiu jest w trudnej sytuacji - nie wszyscy
            winni nieprawidłowości, do których doszło w PZPN, zostali już zidentyfikowani.
            Ogranicza to zaufanie prokuratorów do przedstawicieli związku.

"Zadania WD w tej fazie spraw muszą polegać na dążeniu do zebrania takiej
            dokumentacji związanej z korupcją i takiego ich upublicznienia, żeby
            międzynarodowe władze piłkarskie nie miały wątpliwości, co do rzeczywistych
            motywów stojących za odwołaniem zarządu PZPN. Tego rodzaju sprawy we Włoszech
            zostały od początku do końca przeprowadzone przez włoską federację. Dlatego też
            nie zachodziła potrzeba interwencji władz" - wyjaśnił Tomczak.
            • kuna_sogobi Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 25.01.07, 06:15
              dozorcazdworca1 napisał:

> Ciekawe czy ktoś to wogóle czytał :)

A wyobraź sobie, że tak - ja czytałem ;) Od razu dodam, że z pozycji neutralnej
              - nie jestem fanem ani SA, ani SP.

> wcieli się
              model Katowicki czy Gdański, oczywiście na nasze skromne możliwości. Praca od
              podstaw i do tego bedziecie potrzebni Wy wszyscy od tych nie przekonanych, po
              tych co dziś chodzą na 2 ligę.
              > Nie chodzi o chuliganów tylko pokazuję, że w Katowicach i wszystkich innych
              miastach z dużą piłką są chuligani i nie dzieki chuliganom bo to zamknięte
              grupy kilkunasto bądz kilkudziesięcio osobowe a kibicom kochającym swój klub.

Z długiej wymiany postów przytaczam tylko dwa cytaty z "dozorcy".
              Tysiące kibiców i oddanie klubowi w Katowicach rzeczywiście jest godne podziwu
              (mojego także). Sam jednak podkreślasz, że chuligani wśród nich są tylko
              garstką! Więc nie jest to dzieło chuliganów, lecz "normalnych" kibiców - tych,
              których zwolennicy SP nazywają pogardliwie "piknikami" (to najdelikatniejsze z
              określeń). Rozpatrując Katowice trzeba też zauważyć, że na Śląsku futbol jest
              niemalże religią - tam nie liczy się żaden inny sport, z sukcesami czy bez.
              Piłka nożna jest numerem 1 z bezgranicznym uwielbieniem! W Bydgoszczy tego nigdy
              nie było, nie ma i raczej nie będzie.
              Natomiast w Bydgoszczy SP ma przede wszystkim chuliganów i garstkę kibiców,
              którzy nimi nie są (jak widzisz, biorę za dobrą monetę Twoje zapewnienia;). W
              dodatku chuligani SP na każdym polu swojej działalności (nie tylko mecze i
              wyjazdy, ale także jako siła decyzyjna w Stowarzyszeniu czy na forach netowych)
              robią wszystko, aby zniechęcić do SWOJEGO klubu zwykłych kibiców, okazać im
              pogardę. Ta swoista "splendid isolation" sprawia, że NA WŁASNE ŻYCZENIE
              będziecie zawsze wyalienowani i nie będziecie mogli do siebie przekonać ani
              szerokiego grona kibiców, ani decydentów miejskich czy CWZS-u, ani zwykłych
              mieszkańców.
              I pewnie mimo wszystko się ze mną zgodzisz, bo najwyraźniej dostrzegasz ten
              problem ["bedziecie potrzebni Wy wszyscy (...) po
              tych co dziś chodzą na 2 ligę"]. Czy kibice chodzący na II ligę będą
              kiedykolwiek chcieli przyjść na mecz SP po tych wszystkich pogardliwych i
              agresywnych wyzwiskach, bluzgach itp. wylewanych na nich przez ostatni rok gdzie
              się tylko da??? Uważam, że nie powinien im na to pozwolić choćby honor, na który
              tak często się powołujecie...

Z innej beczki:
              ujpest napisał:
              > w chwili kiedy prawdziwy i jedyny zawisza szedl w gore tabeli i mial szanse
              awansu panowie frajerzy w. i k. swoim dzialaniem to zaprzepascili
              irizar napisał:
              > Teoria, że ktoś z Bydgoszczy świadomie przeszkadzał w awansie Zawiszy do III
              ligi jest bardzo odważna. Zawisza miał odjęte 6 punktów, a do Victorii Koronowo
              brakowało ich 18 z tego co pamiętam.
              dozorcazdworca1 napisał:
              > Wklejasz tabelę czyli suchy fakt a nie bierzesz pod uwage dołka w jaki wpadli
              piłkarze po aferze. Gdyby nie to prawdopodobieństwo awansu byłoby bardzo duże.

Tylko częściowo mogę się zgodzić, "dozorco". Jakiś dołek na pewno był (SA też
              przegrała jeden mecz ze słabeuszem akurat po zwinięciu Klatta). Ale obiektywnie
              widzę inne, poważniejsze przyczyny braku awansu: brak sponsorów i kasy z
              wszystkimi następstwami, w tym osłabieniem kadrowym zespołu! Afera korupcyjna SP
              miała miejsce w 1/4 sezonu, kiedy zespół był na topie IV ligi. Dołek nie trwa
              wiecznie, była cała runda wiosenna na odrobienie tych strat. I nie mów, że brak
              sponsorów był efektem przeniesienia Kujawiaka - wiesz doskonale, że w grę
              wchodziło inne wydarzenie ;P

Jeszcze jedno:
              "dozorca" i inni zwolennicy SP wqrzają się, że gdy krytykują przestępczą
              działalność korupcyjną SA, wyciąga się SP zarzut chuligaństwa - Waszym zdaniem,
              niewspółmiernie "lżejszy" od korupcji...
              Z kodeksowego punktu widzenia macie może rację. Ale spytajcie przeciętnych,
              szarych mieszkańców, czego się bardziej boją: bandytów na ulicach czy
              skorumpowanych urzędników? (specjalnie abstrahuję od piłki i stadionów) Jaki z
              tych rodzajów przestępczości powinien być w pierwszym rzędzie ścigany przez
              policję i wymiar sprawiedliwości? Gwarantuję, że przytłaczająca większość
              zwykłych ludzi wybierze bandytyzm!
              • fordoniak-z Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 25.01.07, 08:19
                powiedz jakimi decyzjami w Stowarzyszeniu chuligani zniechęcają do Zawiszy
                resztę ludzi, ciekawe co napiszesz.
                podam przykład Legii W-wa, chyba kazdy slyszal o ich wybrykach na wielu
                meczach, podpalili swoj stadion itd. i ludzie sie odwracają?? NIE! na meczach
                czesto komplety, extra atmosfera. Gdyby okazało się, że kupili pełno meczów,
                założę się, że wielu kibiców na mecz by nie przyszło. Więc o tym chuligaństwie
                nie płaczcie tak, bo nigdzie indziej w Polsce chyba tak nie ma.
              • roeoender1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 25.01.07, 08:29
                Głęboko wierzę, że i dozorca i fordoniak chcieliby jak najlepiej. Dopóki jednak
                tacy jak oni będą uważali pobicia, demolowanie stadionów itd. za normę,"bo tak
                jest wszędzie", a każdego kto uważa inaczej od razu wyzywali od hydrofanów
                itp., dopóty nic na lepsze się nie zmieni. To tak, jakby pacjenta uważać za
                okaz zdrowia, bo inni też mają raka i żyją - na przykład w Katowicach.
                Jeszcze jedno, dozorco - ty mnie nie ucz jak co mam pisać - na szacuek trzeba
                zasłużyć.
                • dozorcazdworca1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 25.01.07, 13:50
                  > Jeszcze jedno, dozorco - ty mnie nie ucz jak co mam pisać - na szacuek trzeba
                  > zasłużyć.

ZIEEEEWWWWWWWW
                  W DUPIE MAM TWÓJ SZACUNEK !!!
                  Pouczasz mnie a sam robisz to samo i na dodatek albo strugasz durnia albo nim
                  jesteś skoro nie rozumiesz co się do Ciebie pisze !!!
                  (przeczytaj raz jeszcze o czym pisałem i być może zrozumiesz aluzję)
                  Kończę z Tobą polemikę. Nawet jak odpiszesz nie licz na odpowiedz po prostu
                  głubszym się ustępuje :) Taka zasada chuliganów :)
                  • dozorcazdworca1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 25.01.07, 15:25
                    głupszy oczywiście :)
                    Nigdy nie byłem orzeł z ortografii przyznaję się bez bicia :)
                    ale chuligani już tak mają, że są nieukami :)
              • dozorcazdworca1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 25.01.07, 13:44
                > A wyobraź sobie, że tak - ja czytałem ;) Od razu dodam, że z pozycji
                neutralnej
                > - nie jestem fanem ani SA, ani SP.

Z pozycji neutralnego coś za bardzo obstawasz przy S.A :) ale ok ;)

Sam jednak podkreślasz, że chuligani wśród nich są tylko
                > garstką! Więc nie jest to dzieło chuliganów, lecz "normalnych" kibiców - tych,
                > których zwolennicy SP nazywają pogardliwie "piknikami" (to najdelikatniejsze z
                > określeń). Rozpatrując Katowice trzeba też zauważyć, że na Śląsku futbol jest
                > niemalże religią

Tak na śląsku jest to religia. Z resztą się nie zgadzam gdyż istnieje podział
                wśród kibiców. Są sławetni chligani (jeden ma tu opsesję więc zółka szybko) są
                ultrasi zajmujący się oprawą meczową, jest stara gwardia, są kibice którzy nie
                należa do żadnej z wymienionych grup i dopiero są pikniki. Całość napedzają
                oczywiście Ci najbardziej oddani kibice. Żadne pie..nie o chuliganach w tym
                wątku nie ma miejsca. To jest układanka gdzie każdy znajduje swoje miejsce i
                jest ważnym elementem. We wronkach żaden element się nie sprawdził za wyjatkiem
                pikników i dlatego na trybunach była senna atmosfera.

> Natomiast w Bydgoszczy SP ma przede wszystkim chuliganów i garstkę kibiców,
                > którzy nimi nie są

Mylisz się bardzo ! Chuligani to zamknięta grupa z własnymi zasadami i szacuję
                ją na max 80 osób. 81 bo jeszcze ja (zółka) :) Przyznaję jednak rację oni są
                najbardziej utożsamiani z klubem !

Czy kibice chodzący na II ligę będą
                > kiedykolwiek chcieli przyjść na mecz SP po tych wszystkich pogardliwych i
                > agresywnych wyzwiskach, bluzgach itp. wylewanych na nich przez ostatni rok
                gdzi
                > e
                > się tylko da??? Uważam, że nie powinien im na to pozwolić choćby honor, na
                któr
                > y
                > tak często się powołujecie...

Tu bede brutalny. Uwierz mi, że jak bedzie 2 czy 1 liga to bedą chodzić bo oni
                nie chodza dla klubu a dla widowiska sportowego.Honor mają głeboko schowany w
                kieszeni. Przykład nie kibicują Chemikowo w lidze siatkówki a bksch i nie ma to
                żadnej różnicy. Jak bedzie progres sportowy to oni też beda.

> "dozorca" i inni zwolennicy SP wqrzają się, że gdy krytykują przestępczą
                > działalność korupcyjną SA, wyciąga się SP zarzut chuligaństwa - Waszym
                zdaniem,
                > niewspółmiernie "lżejszy" od korupcji...
                > Z kodeksowego punktu widzenia macie może rację. Ale spytajcie przeciętnych,
                > szarych mieszkańców, czego się bardziej boją: bandytów na ulicach czy
                > skorumpowanych urzędników? (specjalnie abstrahuję od piłki i stadionów) Jaki z
                > tych rodzajów przestępczości powinien być w pierwszym rzędzie ścigany przez
                > policję i wymiar sprawiedliwości? Gwarantuję, że przytłaczająca większość
                > zwykłych ludzi wybierze bandytyzm!

Znowu nie do końca zostałem zrozumiany.
                Pokazuję tylko, że podawanie przykładu chuligaństwa jest wygodnym
                wytłumaczeniem dlaczego nie chodza ludzie na 4 ligę. Zobacz co się na Wiśle
                dzieje a momoto walą tam tłumy. Nie bronię chuliganstwa (ziółka, wdech
                wydech) !!!
                • roeoender1 Re: Wit. Ż. oskarża Zawiszę 25.01.07, 15:03
                  To chyba je jestem ten "głubszy", który ma "opsesję". I po co ja się wdawałem w
                  polemikę z nieukiem, zamiast od razu doradzić wizytę w księgarni i inwestycję w
                  słownik ortograficzny?
                  • bydgoszcz4 Re: Wit. Ż. oskarża hydro 26.01.07, 09:16
                    roeoender1 - argumenty się skończyły, to trzeba sięgnąć po ten uniwesrsalny,
                    tak?;-) mam tu na myśli twój powyższy post oczywiście. a swoją drogą to nie ty
                    geigers? chyba od jakiegoś czasu przestałeś się udzielać na tym forum, a może
                    nicka zmieniłeś sobie?:-)
                    ale do rzeczy. po pierwsze, powiedz mi kolego sympatyczny (roeoender1), jakie
                    znaczenie ma w tej dyskusji czyjś poziom intelektualny, wykształcenie, etc.???
                    owszem, również uważam, że fajnie by było, gdyby każdy umiał odpowiednio władać
                    ojczystym językiem, ale tak nie jest - życie... po stronie hydrofanatycznych:-)
                    również błędów nie brakuje, więc się nie wygłupiaj z takimi uwagami, ok?
                    po drugie, przechodząc już do meritum - myślę, że zażegnanie konfliktu między
                    hydrofanami a Zawiszakami choćby tu, na tym forum, jest niemożliwe z jednej,
                    podstawowej przyczyny: otóż mamy zupełnie inne podejście do kibicowania. dla
                    ciebie i reszty "zakochanych w II lidze" nie stanowi specjalnej różnicy to, czy
                    idzie na mecz koszykówki, siatkówki bądź ewentualnie żużla, czy też na mecz
                    piłkarski. to z waszej strony niejednokrotnie słyszałem hasła typu "jestem
                    kibicem całej Bydgoszczy". a my myślimy inaczej. w naszych sercach zawsze był,
                    jest i oczywiście będzie Zawisza! tylko Zawisza i tylko piłka nożna! Astę lubię,
                    żużla gwardyjskiego nie, a reszta jest mi obojętna. i tak myśli większość z nas.
                    kocham moje miasto, ale w moim mieście kocham tylko jeden klub. proste?
                    także daj spokój z tymi dennymi atakami na czyjąś inteligencję, alfą i omegą w
                    końcu nie jesteś(chyba, że się mylę;-)), więc po prostu odpuść. nie masz do
                    napisania nic, co mogłoby wnieść coś do tematu, to nie pisz.
                    Zawiszę w Bydgoszczy mamy tylko jednego...
                    • roeoender1 Re: Wit. Ż. oskarża hydro 26.01.07, 09:40
                      No i na zdrowie.
                      • bydgoszcz4 Re: Wit. Ż. oskarża hydro 26.01.07, 13:59
                        żadnych wniosków nie wyciągasz, ale ty uparty jesteś:-)
                        wiem, wiem, nie jestem godny pouczania ciebie:-)
                        • roeoender1 Re: Wit. Ż. oskarża hydro 26.01.07, 14:45
                          Ależ wyciągam: podstawowy wniosek jest taki, że ta dyskusja nie ma sensu. Ale
                          skoro tak ci zależy...
                          Słuszna jest uwaga, że istnieją różni kibice: są hordy niszczące wszystko co
                          spotkają na swojej drodze i są tacy, którzy chcą od czasu do czasu pójść na
                          stadion i obejrzeć mecz. Ja należę do tych drugich. I jeśli na tej podstawie
                          niektórzy z nożem w ręku (dozorco! to przenośnia!) rzucają się do komputera by
                          nazwać mnie hydrofanem, piknikiem, itp., żeby użyć tylko najdelikatniejszych
                          określeń, a przy tym udają delikatnych i ułożonych obrońców jedynego i
                          sprawiedliwego Zawiszy, to wybacz - nie bedę udawał, że deszczyk pada.
                          Czy można jednocześnie brzydzić się stadionowym chuligaństwem i korupcją,
                          zarówno II- jak i IV-ligowym? Można. Ale można też przyjąć wygodną tezę, że
                          ktokolwiek ośmieli się krytykować wyczyny IV-ligowców, musi być jednocześnie
                          miłośnikiem panów K. i walić jak w bęben. Jeśli w ten sposób chcecie pozyskiwać
                          potencjalnych kibiców płacących za bilety, to powodzenia. Acha, jeszcze twój
                          znak firmowy, specjalnie dla ciebie:-)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka