ga.and5 18.02.07, 20:32 Tylko ze Boniek bardzo rzadko przyznaje sie ze pochodzi z Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ga.and5 Współczesne ikony Bydgoszczy 18.02.07, 20:35 Proponuje Soroko kilera bydgoskiej koszykowki i piłki nożnej Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Współczesne ikony Bydgoszczy 18.02.07, 20:40 Jaki dziennikarzyna takie ikony. Gdzie podział sie Rejewski, gdzie Filharmonia Pomorska, gdzie wiele postaci ze świata kultury i nauki? Odpowiedz Link Zgłoś
radca ikony inne sa dla mieszkancow - inne dla obcych 18.02.07, 21:16 i tak to nalezy to rozdzielac jak rowniez wplyw na to ma wiek i zainteresowania oraz pewne sprawy zawodowe i spoleczne radca Odpowiedz Link Zgłoś
maximus100 Re: ikony inne sa dla mieszkancow - inne dla obcy 18.02.07, 21:23 radca napisał: > i tak to nalezy to rozdzielac jak rowniez wplyw na to ma wiek i zainteresowania > oraz pewne sprawy zawodowe i spoleczne > proponuje Kostka Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: cóż za dobór ikon 19.02.07, 00:45 Uznanie konfliktu miedzy miastami, czy Bońka za ikonę to chyba ponury żart:/ Odpowiedz Link Zgłoś
maximus100 Re: cóż za dobór ikon 19.02.07, 07:22 intervention napisał: > Uznanie konfliktu miedzy miastami, czy Bońka za ikonę to chyba ponury żart: lepsza ikona jest Kostek Odpowiedz Link Zgłoś
paig Re: cóż za dobór ikon 19.02.07, 17:01 Myslecinek, swietna filharmonia, dzielnica sielanka, hala Łuczniczka, bazylika, szpital onkologiczny, Rajewski, stadion "Zawisza", seceska, hotel "pod Orlem" to tylko niektore symbole, ktore wlasnie przyszly mi na mysl, a nie byly ujete. Wg mnie bardziej sie kojarza z Bydgoszcza niz Boniek, czy Rulewski.... Odpowiedz Link Zgłoś
budlex_polonia Konflikt z Toruniem, 2 miejsce. żenada. 19.02.07, 17:06 Konflikt z Toruniem, 2 miejsce . żenada. nie ma innych rzeczy??????? Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: 19.02.07, 17:28 Wypada: Marian Rejewski, Bazylika Mniejsza św.Wincentego a'Paulo, Filharmonia Pomorska, Sielanka itd! Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: 19.02.07, 18:25 Piękno naszego ojczystego języka polskiego i tzw zasady pisowni! Odpowiedz Link Zgłoś
infoth Jestem z Więcborka 19.02.07, 18:46 I Bydgoszcz to żal od dziecka, że nie mieszkam pod....Włoszczową. Kojarzy mi się z blokami pokrytymi czerwoną blachodachówką na Osowej Górze, koślawymi krawężnikami i mleczami spowijającymi alejki przy Brdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: 19.02.07, 19:25 Witam serdecznie ! Co tam ciekawego w Więcborku? Piękne jeziora zastałem zanieczyszczone. Dlaczego zlikwidowano kręgielnię w parku przy jeziorze ? Miasteczko z ładnym rynkiem,pięknymi zabudowaniami starego klasztoru mogło by stanowić turystyczny raj. Coś tam nie bardzo się staracie! Odpowiedz Link Zgłoś
keny-1 Re: 19.02.07, 19:43 ja proponuje Nasze Bydgoskie Zuki kto bywal na Ich koncertach w Parku Ludowym? Mysle,ze bardziej Kultowych Ludzi w Bydgoszczy nie znajdziemy przynajmiej ten rocznik co ja Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Jestem z Więcborka 19.02.07, 20:28 infoth napisał: > I Bydgoszcz to żal od dziecka, że nie mieszkam pod....Włoszczową. Kojarzy mi > się z blokami pokrytymi czerwoną blachodachówką na Osowej Górze, koślawymi > krawężnikami i mleczami spowijającymi alejki przy Brdzie. Nie wiem jak mam odczytać twój post. Jadąc z Więcborka, albo Sępólna jedzie się przez same pola, lasy nie licząc np. Mroczy. W końcu zza lasu wyłania się Osowa Góra. Cywilizacja. Nie wiem czy ta czerwona blachodachówka to jakiś kiepski żart, ale gdzie jak gdzie to w Więcborku takich bloków się nie uświadczy. A dworzec PKP, a raczej to co z niego zostało to lepiej się nie wypowiadam... "żal od dziecka, że nie mieszkam pod....Włoszczową" ?? tu kompletnie nie rozumiem o co ci chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zarobiony Re: Współczesne ikony Bydgoszczy 19.02.07, 23:28 Rejewski jako jedna z osób której działanie przechyliło zwycięstwo w II WŚ na stronę Aliantów. Odpowiedz Link Zgłoś
mgrusia Współczesne ikony Bydgoszczy 24.02.07, 19:07 Przeciez on nie od dzisiaj nosi glowe na patyku i urodzil sie w Turynie peewnie a jego babuszka pochodzi z Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
hoomboog Re: Współczesne ikony Bydgoszczy 24.02.07, 20:08 no i rzede wszystkim ta kultowa szczotka klozetowa Odpowiedz Link Zgłoś
marecki_m Re: Współczesne ikony Bydgoszczy 24.02.07, 20:59 hoomboog napisał: > no i rzede wszystkim ta kultowa szczotka klozetowa nie pamietam juz szczegolow,bylo to w operze,czy ta szczotka byla juz urzywana? przez naszego cesarza? Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczankaa Re: Współczesne ikony Bydgoszczy 26.02.07, 20:04 dla mnie Bydgoszcz od zawsze się kojarzy z żużlem, świetnymi żużlowcami, szczególnie Tomkiem Gollobem i żeby nie było, że nie jestem obiektywna, bo stąd pochodzę to powiem ,że jeśli pytam ludzi z odległych miast, nawet tych nie użużlowionych ,że się tak wyrażę to odziwo im się Bydgoszcz kojarzy głównie z żużlem na wysokim poziomie i oczywiście jakby inaczej T. Gollobem to mi mówił między innymi pewnien Tyszanin i Zakopiańczyk:) Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Zalezy, dla kogo 06.03.07, 23:22 Dla mnie to Spichrze i Luczniczka. Dla znajomego Dunczyka to Gollob, zreszta to jest jedyny Dunczyk, ktory w ogole slyszal o tym miescie, chyba dlatego, ze sam jest zuzlowcem :o) Odpowiedz Link Zgłoś
infoth W piątek przeleciałem 11.03.07, 12:04 się po gdańskiej, patrzę a tu jakaś istota z brązu koło Rywala na ławce siedzi...aż mnie odżuciło- co jak co ale w Polsce to nie możliwe było by nie rypnięcie tego paskudztwa na ulicy-ohyda, żenada zadupie-jak my możemy żyć gdy liderzy serwują nam takie perełki-normalnie skręca w żołądku-a świat patrzy z zarzenowaniem. Tylko rypnąć w to z jakiejś armaty. Proponuję, kolejny pomnik, może stanąć na lotnisku-Boniek siedzący na ławce z torbą sportową, albo papieża w kajaku obok Kaskady-w fontannie. Z gołąbków wokół mogą tryskać strumienie wody. Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: W piątek przeleciałem 11.03.07, 12:16 przez długi czas nikt Ci nie odpisywał ale nie wytrzymalem. Czy ktoś mieszkający w Polsce może być aż tak głupi , żeby nie wiedzieć kto siedzi na tej ławeczce i dlaczego? Czy można nie doceniać zasług tegfo czlowika dla szybszego zakończenia wojny? Czyż nie wiesz, że to jeden z najsłyn niejszych Bydgoszczan? Czy dzieło jednego z najsłynniejszych bydgoskich rzeźbiarzy pana Kubiaka można nazwać tak jak ty to nazwałeś? Idź może zamiast przelatywać się Gdańską do jakiejś galerii podrywać różowe barbie albo na meczyk piłkarski albo gdzieś tam byle daleko od centrum. No chyba że masz żal bo ławeczka powstała w miejscu ulubionego do żebrania murku? Odpowiedz Link Zgłoś
lokinex Re: Współczesne ikony Bydgoszczy 07.03.07, 17:49 Bydgoszcz obecnie niema ikon a jak dla mnie Bydzia kojarzy się z bankami,marketami,dwoma zwaśnionymi klubami sportowymi Zawisza i BKS Odpowiedz Link Zgłoś
rok1978 Re: Współczesne ikony Bydgoszczy 07.03.07, 20:34 1. Animozje z Toruniem 2. Gollob Pozdrowienia z Wroclawia :) Odpowiedz Link Zgłoś
keny_1 Re: Współczesne ikony Bydgoszczy 13.03.07, 16:23 Z tym pierwszym to trafiles dziesiatke Od lat niczym sie nie zajmuja tylko wymyslami Odpowiedz Link Zgłoś