Dodaj do ulubionych

Śmierć po alkoholu

15.04.07, 19:14
Teraz nie dziwię się, że zakłady ubezpieczeniowe stosują zwyżki składek do 26
roku życia. 25 lat i takie fiu-bździu we łbie. Gdzieś doczytałem się, że
jedna z tych dziewczyn osierociła małą córeczkę. Owszem tragedia, ale do
choinki co ta kobieta robiła w środku nocy w samochodzie pędzącym 200 km/h w
dodatku pijana?! Teraz jedyne co może przekazac swojemu dziecku to przykład
totalnej nieodpowiedzialności, bezmyślności.
Tak w ogóle to przy każdej knajpie powinien stać radiowóz z alkomatem i
testem na prochy. Obawiam sie tylko, że Sądy 24 godzinne wówczas pracowałyby
całą dobę, a nie raz na kiedyś.
Obserwuj wątek
    • brzeszczot_bdg Re: Śmierć po alkoholu 16.04.07, 00:10
      jeszcze niedawno na tym forum byl watek o tym wypadku i spora czesc osob
      zarzekala sie ze "kierowca tego wozu jechal przepisowo tylko zostal zepchniety
      przez inny samochod" a tu nagle okazuje sie ze bylo inaczej - gdzie teraz sa ci
      wszyscy obroncy tych "biednych i pokrzywdzonych"?

zdecydowane stop wszystkim idiotom zabijajacym co roku niewinne tysiace osob na
      naszych drogach!!!!!!!!! popieram aby pod kazda knajpa stal radiowoz wylapujacy
      potencjalnych zabojcow!
      • keny_1 Re: Śmierć po alkoholu 16.04.07, 00:33
        A co to da ,nic samemu trzeba wiedziec co sie robi po prostu wypilem nie jade.
        • tom_mzk Re: Śmierć po alkoholu 16.04.07, 06:55
          Własnie dla tych co sami nie wiedzą, że po "jednym małym" piwku nie wolno
          siadać powinny stać te radiowozy. Jeśli sami nie wiedzą to może pudło i
          konfiskata bryki wbije im to mózgownicy (zakładam, że w ogóle ją mają).
          • rokoman Re: Śmierć po alkoholu 16.04.07, 10:06
            Co roku ginie w Polsce ok. 5000 osób na polskich drogach. Zdecydowanoa
            większość to efekt głupoty, brawury i niestety alkoholu. Szkoda,że po fakcie
            nie ma odwrotu. Młode, pijane kobiety w samochodzie pędzącym przez miasto ponad
            150 km na godzinę. Dobrze, że nie zabrały na drugi świat przypadkowych ofiar.
            Tragiczne, smutne i pouczające!
            • temida3 Re: Śmierć po alkoholu 16.04.07, 12:57
              W latach 94-2000 przejechałem 550 tys km( musiałem pracować na rodzinę, na
              mieszkanie-pamiętacie mój finał w ZPD Czersk
              - ani 1żł oszczędności i mieszkanie służbowe-zakładowe, które po 2,5 roku
              opusciłem-*na zawsze*. 2,5 roku pracy po 12-16 godzin na dobę NON STOP
              Częśto w podróże woziłem " krzyż dębowy" z ZDP Czersk, który 42 lata leżał w
              szufladzie u wdowy po b. dyrektorze ZPD).
              W tym czasie widziałem dziesiatki wypadków, kilka zabitych i w kilku wypadkach
              udzielałem pomocy( zawsze z kims..., kto juz udzielał przede mną).
              Przejechałem do 2000 r 550 tys. km.
              Kolejne 5 lat( pilnowałem " eldorada paliwowegO' w ok. Włocławka- oipisywałem
              w NOWOŚCIACH- Pan K. D z WYB(...)RCZEJ-uznał, że nie warto!!!)
              to tylko 250 tys km. Razem w l. 95-2005 ponad 800 tys km!!!
              UWAGA
              -to jest kolejne " experto credite", które powinno spełnić pedagogiczne
              przesłanie!!!
              Dnia 15 stycznia( sobota) 2005 r w ok. Czernikowa( wracałem spod Sierpca)
              zdarzyło się coś co nie jest typowe. W kolumnie jadącej naprzeciw mnie( ok 11
              samochodów) po lewym pasie, " wyskoczyło dwóch wariatów osobówkami".
              Jakbym przewidział ich " wyczyn" i zacząłem hamować z pełna kontrolą reakcji.
              Nawet nie " zagrał ABS...", spokojnie wypuścłem ostatniego przed moją maską(
              odbił w prawo( jego prawy kier.) i wpasował się pomiędzy mną a TIR-em( łotewska
              rejestracja). Wówczas mogłem jechać z prędkoością ok. 25-30 km/ H. Nie zdążyłem
              odreagować na udany manewr, aż tu nagle - straszny " łomot od tyłu"
              , tracę panowanie nad kierownicą i moje auto( OPEL COMBO- 1,5 miesięczny-
              nówka) stało sie niesterowne. Jakby płynęło popychane straszną sił a od tyłu.
              Nie miałem wpływu na jego przemieszczanie. To był " błysk" ułamki sekund i "
              biało w kabinie" przy strasznym łomocie-pekającego szkła i miażdżonych blach
              (...). Przytomny i zszokowany patrze -a przede mną( obróciło mnie) ujrzałem
              pole-rów. To jest moment, którego nie zapomina się:
              w oczach biało od opadającego pyłu od "poduszki powietrznej", która sie
              zwijała(...). Koszmar, szok i patrzę na nogi - całe!!!
              Spojrzałem na ręce-całe!!!
              - szyba potłuczona -nic nie widać- szarpnałem drzwi -trzymają jak zaryglowane.
              Zaczałem wyważać nogą i za drugim razem-pusciły.
              Wyszedłem i ... oczom nie wierzyłem! Po drugiej stronie TIR bez osi z urwanym
              kołem , mój COMBO-kupa złomu, za mna OPEL Calibra( sprawca wypadku), a w nim
              kierowca i obok kobieta - żona.
              Do mnie pędził mały mężczyzna z uradowana twarzą -niczem zwiastującą
              zmartwychstanie i łamaną polszczyzna - patrząc na mnie zapytał -
              .." pan żijee".
              A ja żyłem, trzymając się za piersi( żebra dawały mi znać, że coś je zgniotło,
              powietrze łapałem jak "snąca ryba" zszedłem na pobocze, po czym kleknałem.
              Zobaczyłem, że nie mam różańca( na palcu, z którym nie rozstaję się od 1995r).
              Podniosłem głowę i poprosiłem ludzi, którzy zbiegali się ze swoich samochodów,
              zeby poszukali w kabinie małego RÓŻANCA" . Po chwili jeden z tych
              obserwujących przyniósł mi różaniec i ucałowawszy krzyz
              podziekowałem Bogu za zycie(SIC!).
              Po 20 minutach bylismy już w szpitalu. Kilka dni obserwacji i we wtorek
              zostałem zwolniony do domu! Nie miałem złamanego żebra, ani palca , ani
              krwotoku. Dodam jeszcze istotny, kto wie czy nie najważniejszy szczegół:
              DWA DNI WCZEŚNIEJ MOJA ŚREDNIA CÓRKA( "ŚRODKOWA") WRAZ Z CHÓREM Z TORUNIA
              ŚPIEWAŁA NASZEMU PAPIEŻOWI JANOWI PAWŁOWI II NA AUDIENCJI!!!
              • swinski.ryjek Re: Śmierć po alkoholu 16.04.07, 22:35
                no i ?
              • radca do Temidy3.. 16.04.07, 22:48
                z ogromnym zaciekawieniem czytam azwsze Twoje teksty i opowiadania - z zycia
                wziete.... te ktore scenariusz napisalo zycie

moge tylko przypuszczac, ze Aniol Stroz czuwal nad Toba w tym wlasnie momencie
                .... masz jeszcze zyc - bo jestes Tutaj potrzebny....

pozdrawiam serdecznie
                radca
                • swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 16.04.07, 22:57
                  tak, do spolecznego ruchu na rzecz rozwoju Bydgoszczy, ktory zaklada radca
                  steskniony.
                  Bog tego wlasnie chce.

tylko jak sie to ma do rozbitego na drzewie przy Wałach BMW i trzech w nim
                  trupow?
                  Bog ich nie wytypowal do uczestnictwa w projekcie radcy?
                  ciagle nie widze logicznego polaczenia miedzy owym wypadkiem a historia temidy.
                  kazdy moglby przytoczyc tu tysiace historyjek drogi.
                  zaraz.
                  jesli ja zyje, to znaczy ze Bog mnie tez wytypowal do projektu radcy
                  stesknionego?
                  • radca Re: do Temidy3.. 16.04.07, 23:12
                    swinski.ryjek napisała:

> tak, do spolecznego ruchu na rzecz rozwoju Bydgoszczy, ktory zaklada radca
                    > steskniony.

- jakos nigdzie nie napisalem,ze "do Spolecznego Ruchu na rzecz rozwoju
                    Bydgoszczy " :)

... ale tutaj wprawdzie dobrze wytypowales - nawet poprzez swoja zlosliwosc :)

oczywiscie,ze nasze miasto by tylko zyskalo - gdyby takie osoby jak Temida3
                    wlaczyly sie do takiego Spolecznego Ruchu.... byloby to napewno korzystne

> Bog tego wlasnie chce.

- niezbadane i niewiadome sa nam Plany Boskie.... mozemy tylko sie domyslac
                    i przypuszczac.... ale " Badzmy Dobrej Mysli " :)

> tylko jak sie to ma do rozbitego na drzewie przy Wałach BMW i trzech w nim
                    > trupow?

- Temida3 bardzo ciekwie opisal swoje przezycie i wypadek drogowy, gdzie bylo
                    wielkie zagrozenie.... i opisal nam o Opatrznosci Bozej , rozancu i krzyzu

> Bog ich nie wytypowal do uczestnictwa w projekcie radcy?

- tutaj zmanipulowales swoje zlosliwosci - bo nigdzie nie bylo o tym...

> ciagle nie widze logicznego polaczenia miedzy owym wypadkiem a historia
                    > temidy.kazdy moglby przytoczyc tu tysiace historyjek drogi.

- a ja widze i bardzo mnie to wzruszylo, a przytoczyc nie kazdy potrafi
                    i nie kazdy przezyl ..... tak jak w przypadku np. Tych Sp ofiar

> zaraz.
                    > jesli ja zyje, to znaczy ze Bog mnie tez wytypowal do projektu radcy
                    > stesknionego?

- zyjesz - by kpic sobie :) zyjesz by manipulowac i czynic zlosliwosci :)))
                    ale i tacy sa przeciez potrzebni - prawda ?:)))

wiec ciesz sie,ze zyjesz :)))

radca
                    • swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 16.04.07, 23:14
                      moherowa armia rosnie w sile. Chwalmy Pana!
                      • swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 16.04.07, 23:19
                        ale zaraz. twoj syn zginal w wypadku po brawurowej jezdzie.
                        To Bog tak chcial, to Bog przyslal pijanego lekarza, wiec dlaczego masz zal do
                        calej sluzby zdrowia i od okolo 5 lat spamujesz to forum wszelkimi potknieciami
                        lekarzy?
                        BOG tak CHIAL!
                        AMEN!
                        • radca Re: do Temidy3.. 16.04.07, 23:32
                          swinski.ryjek napisała:

> ale zaraz. twoj syn zginal w wypadku po brawurowej jezdzie.
                          > To Bog tak chcial, to Bog przyslal pijanego lekarza, wiec dlaczego masz zal
                          do
                          > calej sluzby zdrowia i od okolo 5 lat spamujesz to forum wszelkimi
                          potknieciami
                          >
                          > lekarzy?
                          > BOG tak CHIAL!
                          > AMEN!

- akurat tak samo jak ty teraz - kpil z szyderczym usmiechem zastepca
                          komendanta KRP-FORDON Andrzej K. przed swoim domem w Fordonie.Kpil i szydzil
                          ze smierci Sp.Dawida.... i ze smiechem mowil:" Bog tak chcial "...smiejac sie
                          przy tym....

gdy zapytalem sie jego wtedy....* Andrzej - masz syna * ?... wtedy na jego
                          twarzy ukazal sie "grymas strachu "....i wyrzekl: " mam "

....a wracajac do smierci Dawida i calych tych tragicznych okolicznosci....
                          a moze Bog poprzez smierc Dawida i tych wszystkich kolicznosci - chcial nam
                          pokazac jak wielkie ZLO panuje jeszcze w Sluzbie Zdrowia ? Jak wielkie jeszcze
                          ZLO panuje w strukturach Policji, Prokuraturze i Sadach ?

...a moze Dawid mial byc Ta ofiara ?

bo wiele na to wskazuje...

radca

ps. zastepca komendanta KRP-FORDON kpil.... ale okazalo sie,ze to on rowniez
                          pomagal przestepcom w zacieraniu sladow - kpil z Boga ... a sam byl....
                      • radca Re: do Temidy3.. 16.04.07, 23:19
                        swinski.ryjek napisała:

> moherowa armia rosnie w sile. Chwalmy Pana!

- akurat tutaj naprawde sie pomyliles....nie jestem fanatykiem

radca
                        • swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 16.04.07, 23:22
                          ktory moher ma sie za fanatyka, tak jak alkoholik za alkoholika?
                          • radca Re: do Temidy3.. 16.04.07, 23:33
                            swinski.ryjek napisała:

> ktory moher ma sie za fanatyka, tak jak alkoholik za alkoholika?

- na pytanie - ktore sobie zmanipulowales - musisz sobie sam odpowiedziec

radca
                            • swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 16.04.07, 23:40
                              tak w nawiazaniu do ostatnich dwu wypowiedzi. kiedy ostani raz ktos ci
                              powiedzial ze masz klopoty z bytami? ( nie mylic z odbytami)
                              glosisz rozne teorie, nijak majace sie do siebie i obu wersji bronisz.
                              glowa od tego nie boli?
                              to jak to jest z twoja wiara?
                              piszesz jeszcze placzliwe treny wzywajac Boga, jednoczesnie wykorzystujesz
                              wspominke o smierci syna by szukac sprawiedliwosci- zemsty na ziemi- poprzez
                              span na forum?

skad taka aktywnosc na forum, znowu probujesz zbic jakis kapital?
                              • radca Re: do Temidy3.. 16.04.07, 23:46
                                swinski.ryjek napisała:

> tak w nawiazaniu do ostatnich dwu wypowiedzi. kiedy ostani raz ktos ci
                                > powiedzial ze masz klopoty z bytami? ( nie mylic z odbytami)
                                > glosisz rozne teorie, nijak majace sie do siebie i obu wersji bronisz.
                                > glowa od tego nie boli?
                                > to jak to jest z twoja wiara?
                                > piszesz jeszcze placzliwe treny wzywajac Boga, jednoczesnie wykorzystujesz
                                > wspominke o smierci syna by szukac sprawiedliwosci- zemsty na ziemi- poprzez
                                > span na forum?
                                >
                                > skad taka aktywnosc na forum, znowu probujesz zbic jakis kapital?

- szukanie Sprawiedliwosci - to nie jest zemsta.Szukanie Sprawiedliwosci - to
                                pokazywanie PRAWDY.....

bo Niesprawiedliwosc to ZLO..... a jak powiedzial nasz Umilowyny Ojciec Swiety
                                " PRAWDA WAS WYZWOLI "... tak jak " NIE LEKAJMY "

ja opisuje Prawde - ale jak widac " prawda w oczy okole " - bo jest tak bardzo
                                niewygodna

radca
                                • swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 16.04.07, 23:53
                                  spam ktory kopiujesz z innych serwisow nie jest tutaj bardziej prawdziwy niz w
                                  miejscu z ktorego skopiowales. jest za to spamem. wirtualne smieci.

twoja prawda g. wno tu kogo obchodzi.tutaj totylko wielokrotnie powtarzany
                                  smiec.zasmiecaj prokurature. jesli nawet w IV RP, ktora z taka luboscia
                                  rozprawia sie z aparatem, nic nie uzyskales, to znaczy ze to ty mijasz sie z
                                  prawda.

umilowany ojciec swiety?
                                  rozumiem ze wygodnie akurat bylo sie powolac?
                                  bo tak sie sklada ze wiekszosc ludzi na tym forum zna cie z zacietrzewienia
                                  i chamstwa.
                                  • temida3 Re: do Temidy3.. 17.04.07, 06:37
                                    Brak mi słow łajdaku. O tm, że moja córka spiewała niecałe dwa dni wcześniej
                                    to fakty. Możesz sprawdzić w Toruniu w szkole, której Chór jako jeden z
                                    zaszczyconych śpiewał przed " umierającym juz z dnia na dzień" Ojcem Świętym.
                                    Teraz rzecz najważniejsza- sprawcą wypadku-tym, który mnie staranował i
                                    wepchnał pod TIR-a był( i jest pewnie) - OFICER WOJSKA POLSKIEGO wiozący żonę w
                                    ciąży!!! Wyobraź sobie- pomimo sugestii " ubezpiewczyciela" i inyych osób
                                    znających prawo- NIE WYSTĄPIŁEM WOBEC SPRAWCY Z ŻADNYM ROSZCZENIEM (SIC!).
                                    PS
                                    Wiedziałem b...ku, ze takich jak ty( nawet nie z dużej litery) na tym forum
                                    wyjątkowo dużo. Wiem, że cokolwiek bym nie napisał z 100 % towa prawdą
                                    -to tacy jak ty dandysi, ch...my z III R.P
                                    - pokolenie nihilistów spood sztandarów " robta co chceta"- bedzie ze
                                    wszystkich sił dyskredytowało. Ale ja znam poza przykładami opisywanymi w
                                    podręcznikach różnych, taka " obszerną ksiązkę", które nazywa się
                                    - Pismo Święte, w którym zapisane jest:
                                    ..." Synowie ciemności są roztropniejsi w rodzaju swoim od synów światła" i
                                    wiem, że III R.P była pelną -102 % tową tego EGZEMPLIFIKACJĄ, dlatego
                                    odkrywając moje tragedie-wiem, że docieram do Tych przez duże T.
                                    Tobą- zaiste nie warto nawet poświecić dwóch zdań. Tobie należałoby p... w
                                    " face"-wszak trudno to nazwać twarzą(...)!
                                    • swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 17.04.07, 12:58
                                      > Tobą- zaiste nie warto nawet poświecić dwóch zdań. Tobie należałoby p... w
                                      > " face"-wszak trudno to nazwać twarzą(...)!

bo to godnie i po katolicku. bedziesz trzymal wtedy w dloni rozaniec?
                                      z modlitwa na ustach? he he he he

a ja jestem ateista i nie nagrzeszylem 1/10 co ty. nie wstyd ci?
                                      ot bogobojna epoka braci kaczynskich nastala.

ciagle nie rozumiem co ma wspolnego wypadek BMW z wypadkiem temidy.
                                      cos je laczy? sluzby specjalne? wojsko?
                                      czy moze kazdy chwali sie jakie wypadki przezyl albo widzial.
                                      to tez sie moze pochwale?

• swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 17.04.07, 00:02
                                  szukanie Sprawiedliwosci - to nie jest zemsta.Szukanie Sprawiedliwosci - to
                                  pokazywanie PRAWDY.....

acha. ale juz pokazywales ja 1000 razy i co?
                                  wszedzie.
                                  czyzbys jednak szukal zemsty? liczysz na jakis sympatyczny wyrok korespondujacy
                                  z twoja nabrzmiala przez lata krzywda?

i to wszystko w imie Boga i przy powolywaniu sie na slowa papieza.
                                  no no no no.
                              • radca Re: do Temidy3.. 16.04.07, 23:49
                                swinski.ryjek napisała:

> skad taka aktywnosc na forum, znowu probujesz zbic jakis kapital?

- o jaki to niby " kapital " chodzi ? .... i co oznacza " znowu " ?

radca
                                • swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 16.04.07, 23:56
                                  > - o jaki to niby " kapital " chodzi ? .... i co oznacza " znowu " ?
                                  >
                                  > radca

o nic takiego. o historie w stylu c"hce byc senatorem", "chce byc
                                  poslem", "jak wstapic do PIS". nic, nic. takie tam wyrachowane gierki pod
                                  plaszczykiem wrazliwosci.

• rokoman Re: do Temidy3.. 17.04.07, 06:48
                                    Witam Cię Temido 3!
                                    Używasz bardzo ostrych słów , które w języku polskim stanowią najwyższy stopień
                                    upodlenia człowieka. Widzę w tych słowach, że zostałeś " dotknięty do żywego ".
                                    Smutne to, że musiałeś ich użyć, by sobie ulżyć. Cóż, niejednokrotnie słowa
                                    muszą zastąpić czyny, które stanowią otrzeźwienie dla osób obrażających innych
                                    bezmyślnie, bez zastanowienia się, powodując uczucie niemożności.
                                    Rozumię Cię i pozdrawiam!
                                    • temida3 Re: do Temidy3.. 17.04.07, 07:34
                                      Drogi rokomanie, "oni wręcz polują" na moje " experto credite". Oni wiedzą, że
                                      fakty, prawda to najważniejszy oręż walki ze spuścizną III R.P czytaj "
                                      michnikowszczyzną". To jest " chór dytyrambistów" ww choroby, który mając
                                      wiedzę ( ich redaktor K. D....ki zna sledzwo w mojej sprawie w ok. Włocławka,
                                      zna przypadek śmiertelnego wypadku k. Włócławka, zna akta- czytał je w
                                      Prokuraturze...) z zakresu przekonywujących doświadczeń -także zyciowych na
                                      poziom społecznej wrażliwości, wszystkimi siłami pragnie zmarginalizować fakty
                                      i bolesną prawdę, która obnaża na wylot " stajnię Augiasza", czytaj "republikę
                                      kolesiów" nad którą parasol " michnikowszczyzny" roztaczał ich GURU- i
                                      ich "tuba"- WYB(...)RCZA!
                                      PS
                                      Ale ponieważ napisane jest :
                                      " oddajcie co cesarzowi...."- to ja ich rozumiem i prowadzę PEDAGOGIKĘ , na ich
                                      forum(...). Za to, ze moja " dictum acerbum", nie jest cenzurowana-składAM
                                      serdeczne wyrazy wdzięcznosci wolnym mediom, do których to forum na pewno
                                      nalezy. To ..., już dużo -rokomanie.
                                      Zapalajmy ogniki prawdy, za łajdaków, ch..., ło.... cóż -innych normalnych i
                                      Ciebie- przepraszam!
                                      • keny_1 Re: do Temidy3.. 17.04.07, 07:57
                                        Czytajac to wszystko odnosze wrazenie ,ze jestescie troszke zazdrosni tylko nie
                                        wiem o co moze to BMW tak Was denerwuje. Mnie to nie rusza bo Smierc to Smierc
                                        i nie ma co Kogos obrazac moze lepiej zastanowic sie nad Wlasnym zyciem.Mysle
                                        nie raz Wielu pisze i pozniej gdy dojdzie do Konkretow znika by pokazac sie na
                                        innym Forum to,ze Nie Wszyscy z Was dorosli do kompa to zauwazylem ale Wy jak
                                        dzieci pod choinka musicie Bazgrac a,ze Wlazicie z Buciorami w Kogos nawet Po
                                        Zagrobowe Zycie nie interesuje to Zadnego no stalo sie i nie odstanie ale
                                        Zawsze Zal Pozostalej czesci Rodziny , no tak ale to juz Przekracza Granice
                                        Waszej Wyobrazni.Mam prawko od 71roku i wiem co to szybka jazda ale na
                                        Autostradzie i jezdze po nich 18lat bez Wypadku ale nie Drwie z Czyjejs Smieci
                                        i nie Dokuczam zadnej Poszkodowanej Rodzinie .Jestem z Polski ale wydaje mi
                                        sie,ze moja i Wasza to dwa odrebne Tematy .
                                        Serdecznie Pozdrawiam
                                      • swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 17.04.07, 12:48
                                        jak to jest ze polowanie na czarownice urzadzaja katolicy?
                                        im wiecej rozancow w dloni tym wieksze zacietrzewienie w szukaniu wrogow.
                                        to po katolicku?
                                        fajna ta IV RP. zamiast budowac- rozpierducha na calego. jutro pewnie jak za
                                        starych dobrych czasow ruszymy na saracenow krzewic chrzescianska wiare.
                                      • swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 17.04.07, 13:02
                                        > forum(...). Za to, ze moja " dictum acerbum", nie jest cenzurowana-składAM
                                        > serdeczne wyrazy wdzięcznosci wolnym mediom, do których to forum na pewno
                                        > nalezy. To ..., już dużo -rokomanie.
                                        > Zapalajmy ogniki prawdy, za łajdaków, ch..., ło.... cóż -innych normalnych i
                                        > Ciebie- przepraszam!

musimy sie trzymac razem. w imie PANA!
                                        coz niestety historia opisze to inaczej. nigdy tak nie kwitl nepotyzm i
                                        kolesiostwo jak teraz. pod przykrywka niszczenia aparatu :)
                                        kolesiostwo jak w III RP :) albo lepsze.
                                        • niebieski.kapturek Re: do Temidy3.. 17.04.07, 13:42
                                          Wiesz ryjku, emocje temidy 3 i radcy są o tyle zrozmiałe i usprawiedliwione, że
                                          obaj piszą o swoich bardzo sobistych i dramatycznych przeżyciach.

A u ciebie to tylko piana na ryju.
                                          • swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 17.04.07, 13:47
                                            chwalmy wiec pana emocjonalnie :)
                                            na saracena! w imie Boga!
                                            • niebieski.kapturek Re: do Temidy3.. 17.04.07, 14:01
                                              Rozumiem, że czegoś się boisz albo masz swoje obsesje. Albo jedno i drugie.

No i fajnie - to wolny kraj, wolno ci.

Ale nie zwalnia cię to od czytania odpowiedzi na własne posty - zanim znowu
                                              zaczniesz toczyć pianę.
                                              Nawet nie zauważyłeś, że Temida 3 napisał, że ODSTĄPIŁ od roszczeń, do których
                                              miał prawo. Jak na tym tle wyglądają twoje wrzaski?
                                              • swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 17.04.07, 14:08
                                                o ten krzyk chodzi? ale to nuie moj:

Brak mi słow łajdaku. O tm, że moja córka spiewała niecałe dwa dni wcześniej
                                                to fakty. Możesz sprawdzić w Toruniu w szkole, której Chór jako jeden z
                                                zaszczyconych śpiewał przed " umierającym juz z dnia na dzień" Ojcem Świętym.
                                                Teraz rzecz najważniejsza- sprawcą wypadku-tym, który mnie staranował i
                                                wepchnał pod TIR-a był( i jest pewnie) - OFICER WOJSKA POLSKIEGO wiozący żonę w
                                                ciąży!!! Wyobraź sobie- pomimo sugestii " ubezpiewczyciela" i inyych osób
                                                znających prawo- NIE WYSTĄPIŁEM WOBEC SPRAWCY Z ŻADNYM ROSZCZENIEM (SIC!).
                                                PS
                                                Wiedziałem b...ku, ze takich jak ty( nawet nie z dużej litery) na tym forum
                                                wyjątkowo dużo. Wiem, że cokolwiek bym nie napisał z 100 % towa prawdą
                                                -to tacy jak ty dandysi, ch...my z III R.P
                                                - pokolenie nihilistów spood sztandarów " robta co chceta"- bedzie ze
                                                wszystkich sił dyskredytowało. Ale ja znam poza przykładami opisywanymi w
                                                podręcznikach różnych, taka " obszerną ksiązkę", które nazywa się
                                                - Pismo Święte, w którym zapisane jest:
                                                ..." Synowie ciemności są roztropniejsi w rodzaju swoim od synów światła" i
                                                wiem, że III R.P była pelną -102 % tową tego EGZEMPLIFIKACJĄ, dlatego
                                                odkrywając moje tragedie-wiem, że docieram do Tych przez duże T.
                                                Tobą- zaiste nie warto nawet poświecić dwóch zdań. Tobie należałoby p... w
                                                " face"-wszak trudno to nazwać twarzą(...)! "

powiesze to sobie na scianie :)
                                                • swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 17.04.07, 14:14
                                                  a wracajac do tematu. jest sobie watek o wypadku po pijaku. taki majacy
                                                  charakter potepienczo- edukacyjny. ze nie pij jak masz zamiar usiasc za kolkiem
                                                  bo jestes w tym momencie morderca.

az tu nagle przychodzi katol i sie uwywnetrznia jaka to zla byla III RP, i ze
                                                  corka spiewala dla Jana Pawła i jakie on ma dobre serce.
                                                  spytalem grzecznie " no i?" szukajac sensu posadzenia tego typu wypowiedzi
                                                  w temacie alkoholowym.
                                                  na co odpowiedzial (zdaje sie ze to wlasnie mi :) w sposob iscie katolicki
                                                  grozac piescia owinieta rozancem.

sensu szukam. ktos pomoze?
                                                • niebieski.kapturek Re: do Temidy3.. 17.04.07, 14:18
                                                  Wracam do mojego pierwszego posta: Temida 3 dał się sprowokować (dał do pieca,
                                                  to inna sprawa), bo poczuł się zaatakowany (przez ciebie) w momencie, gdy
                                                  próbował szczerze napisać o ważnych i trudnych dla niego przeżyciach. Nie życzę
                                                  ci otarcia się o włansą śmierć ani nawet oglądania śmierci innych ludzi wokół,
                                                  ale może ci się jeszcze zdarzyć. Wierz mi, takie sytuacje budzą duże emocje.
                                                  Uzasadnione.

Natomiast ty szydzisz z przeżyć ludzi, którzy nic ci nie zawinili (chyba, że
                                                  się mylę??), ale za to mają czelność pisać o tym, co dla nich ważne. Nie
                                                  przyszło ci do głowy, że możesz tego nie czytać?

Dlatego skłonny jestem usprawiedliwić Temidę 3 i radcę, a twoje wypowiedzi
                                                  uważam za zwykłe, daleko posunięte chamstwo.
                                                  • swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 17.04.07, 14:26
                                                    > Nie życzę
                                                    > ci otarcia się o włansą śmierć ani nawet oglądania śmierci innych ludzi
                                                    wokół,

senkju, ale codziennie kazdy z nas sie ociera w mniej czy bardziej drastyczny
                                                    sposob o smierc. nie da sie uniknac.

niebieski.kapturek napisał:

> Wracam do mojego pierwszego posta: Temida 3 dał się sprowokować (dał do
                                                    pieca,
                                                    > to inna sprawa), bo poczuł się zaatakowany (przez ciebie) w momencie, gdy
                                                    > próbował szczerze napisać o ważnych i trudnych dla niego przeżyciach. Nie
                                                    życzę
                                                    >
                                                    > ci otarcia się o włansą śmierć ani nawet oglądania śmierci innych ludzi
                                                    wokół,
                                                    > ale może ci się jeszcze zdarzyć. Wierz mi, takie sytuacje budzą duże emocje.
                                                    > Uzasadnione.

> Dlatego skłonny jestem usprawiedliwić Temidę 3 i radcę, a twoje wypowiedzi
                                                    > uważam za zwykłe, daleko posunięte chamstwo.

to jest miejsce na tego typu wynurzenia? forum miejskie?
                                                    ale co maja wniesc takie wynurzenia w takim miejscu?
                                                    od naprawiania krzywd jest prokuratura i psychologowie a nie kazdy mozliwy
                                                    watek do zaspamowania swoimi przezyciami.

• niebieski.kapturek Re: do Temidy3.. 17.04.07, 14:37
                                                    > ale co maja wniesc takie wynurzenia w takim miejscu?

OK, tym razem konkret
                                                    (wiem, pisałeś to już wcześniej, ale potem przywaliłeś to atakami personalnymi).

Temida stworzył w ramach wątku o wypadku drogowym (czyli czytanym przez
                                                    zainteresowanych sytuacjami na drodze) własną gałązkę, w której, do takich
                                                    właśnie, zainteresowanych (choćby potencjalnie) czytelników, zwrócił się z
                                                    opisem innej trudnej sytuacji, o której chce rozmawiać.
                                                    Co w tym złego? Jeśli cię to nie kręci - nie czytasz, przeskakujesz dalej, a
                                                    nie rzucasz na ludzi z pianką na ryjku i wdajesz się w jakieś słowne
                                                    przepychanki. Też bym cię zignorował, gdybyś nie zdominował swoimi wrzaskami
                                                    całego wątku.
                                                  • swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 17.04.07, 14:48
                                                    skoro tak to podziele moze paroma swoimi przezyciami.
                                                    oto pierwsze:

dwa lata temu jechalem samochodem w nocy.droga krajowa.las. szybko. szybciej
                                                    niz wskazywalyby przepisy.KTOS postanowil zeslac na mnie otrzezenie: swinski
                                                    ryjku nie jedz tak szybko, chociaz trzezwys jak rzadko. wjezdzam na gorke, a za
                                                    nia naprzeciw mnie TIR wyprzedza TIR-a co robic? co robic? uciekam na pobocze,
                                                    hamuje tuz przed drzewem. TIR-y odjechaly kontynuujac wyprzedzanie i bycie
                                                    wyprzedzanym. po pierwszym szoku , uswiadomieniu ze KTOS wybral dla mnie inny
                                                    koniec, ze powinienem dostac szanse zapisac sie do ruchu radcy,uswiadomilem
                                                    sobie ze tez ze to niesprawiedliwe ze gosc uciekl z miejsca wypadku. juz
                                                    chwytalem za telefon by dzwonic po policje, ale nagle KTOS rzekl do mnie: daruj
                                                    mu jako i ja ci darowalem.

piekna historia, prawda?
                                                    i prawdziwa.
                                                    to teraz ty niebieski kapturku, udowodnij w tym pieknym miejscu zes i ty
                                                    godzine podzielic sie jakimis dramatycznymi przezyciami. a jak nie beda one
                                                    motoryzacyjne to nic, stworzysz nowa galazke.

p.s. wyjasnij mi tez o co ci chodzi z ta piana bo nie rozumiem, a co drugie
                                                    zdanie wspominasz jakas piane.
                                                  • niebieski.kapturek Re: do Temidy3.. 17.04.07, 14:58
                                                    Wiesz, ja chyba nie dość kumaty jestem...

Zwyczajnie nie zrozumiałem, co próbujesz mi powiedzić. Z braku pomysłów chcesz
                                                    się jeszcze trochę ponabijać, tak jak przedtem, bez sensu?

A piana na pysku to dość znany symbol dzikiej nienawiści. To własnie zobaczyłem
                                                    w twoim zachowaniu. A ryjek to twój własny nick. Przepraszam za łopatologię -
                                                    ale skoro pytasz...

p.s. Z twojego postu zrozumiałem tyle, że temat się nam wyczerpał. Żegnam bez
                                                    szczególnych pozdrowień.
                                                  • keny_1 Re: do Temidy3..i Ryjka oraz niebieskiego kapturka 17.04.07, 16:16
                                                    Jak widze nie potraficie czytac, jak bym wiedzial gdzie Cie znalezc dostalbys w
                                                    ten Ryjek. No niestety i Niebieski mialby pare na ten Kapturek nie moge
                                                    ZROZUMIEC dlaczego Tacy idioci Zanieczyszczaja strony Wy Nadajecie sie do
                                                    Bardzo Szybkiej EUTANAZJII moze ktos sie zlituje nad Wami i UCZYNI to SZYBKO.
                                                  • swinski.ryjek Re: do Temidy3..i Ryjka oraz niebieskiego kapturk 17.04.07, 20:46
                                                    > ten Ryjek. No niestety i Niebieski mialby pare na ten Kapturek nie moge
                                                    > ZROZUMIEC dlaczego Tacy idioci Zanieczyszczaja strony Wy Nadajecie sie do
                                                    > Bardzo Szybkiej EUTANAZJII moze ktos sie zlituje nad Wami i UCZYNI to SZYBKO.

keny, opowiedz nam w co wierzysz?
                                                    szybka kase, prawo piesci? przy przypadkiem tobie tez sie przypaletal do
                                                    skomplikowanej osobowosci jakis BOG?
                                                  • swinski.ryjek Re: do Temidy3.. 17.04.07, 20:44
                                                    > p.s. Z twojego postu zrozumiałem tyle, że temat się nam wyczerpał. Żegnam bez
                                                    > szczególnych pozdrowień.

a to rzeczywiscie dosc tepys.szerokich torow.
                  • temida3 Re: do Temidy3.. 09.05.07, 18:32
                    Nad tym "trzykrotnym ojcem" -rzeczywiście nie czuwał Pan(...).
                    <<<forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=71&w=62084912&a=62087541
                    ; : [*]
                    Zycie ludzkie..., jak mało o nie zabiegamy, a jak łatwo je wystawiamy na
                    ryzyko. C poczna te sieroty?
                    Kto im zapewni przyszłość?
                    Czy któreś z towarzystw ubezpieczeniowych?
                    To kolejna historia, którą zapisały nasze czasy-III R.P-tzw państwo prawa.
                    Po moim wypadku( OPEL COMBO- miał 1,5 miesiąca i 5,5 tys km przebiegu)-
                    towarzystwo ubezpieczeniowe sprawcy wypadku( przypomnę oficer Wojska ...) o
                    nazwie (????) w ramach amortyzacji zaniżyło wartosć mojego 1,5 miesięcznego "
                    combusia- kupy złomu po wypadku" o > 15 % do wartości zakupu- NETTO
                    ( bez VAtu- to oczywiste, ze bez VAT-u-samochód był jako śr. trwały...)..
                    Wiecie ile musiałem się procesować, zeby przystali na porównywalną wartośc
                    zmniejszającą( porównujac do PZU!)?
                    - ponad 8 miesięcy!!!
                    PS
                    Sędzia- był jak Patron; dziękuję Panie sędzio!
                    - pewna " ręka, czujne oko i refleks" po 25 minutach (pełnomocnik tyle otrzymał
                    czasu na kontakt z kierownictwem firmy ????)ZGODA na propozycję sędziego!
                    Wyższe od towarzystwa ????
                    UWAGA:
                    -ostrzegajac innych -UWAŻAJCIE na " towarzystwa...."(...),
                    a z Panem( pod postacią np różańca-) nie rozstajcie się!
                    Mam plan co do podjęcia kroków wobec sierot, czy są chętni by przystąpić do
                    niego???
                    • skarpety.wojta Re: do Temidy3.. 09.05.07, 20:40
                      temida3 napisał:

> -ostrzegajac innych -UWAŻAJCIE na " towarzystwa...."(...),
                      > a z Panem( pod postacią np różańca-) nie rozstajcie się!

A tak poza tym, to wszyscy w domku?
                      Czys ty sie z ch... na gowy pozamienial, Boga w TU mieszac.
                      • temida3 Re: do Temidy3.. 09.05.07, 21:18
                        Zniżę się do poziomu tak explicytnego i wyprzedzę twoją kolejną na poziomie
                        sugestię:
                        -gdybym miał do wyboru zamianę z " jednookim roz....", a na drugiej szali
                        leżałaby twoja, to wybrałbym na pewno nie twoją!
    • jacek_77 25 latki są zmanierowane, bez zasad moralnych, bez 19.04.07, 08:14
      25 latki są zmanierowane, bez zasad moralnych, bezmyslne. (oczywiscie nie
      zawsze)
      To jest przyczyna.
      • romek-romek Re: 25 latki są zmanierowane, bez zasad moralnych 20.04.07, 08:24
        Moze nie tylko 25 latki, tylko taka jest sytuacja patologgii u nas?
        • temida3 Re: 25 latki są zmanierowane, bez zasad moralnych 20.04.07, 08:59
          No, teraz dopiero sobie "nagrabiłeś".
          gumki-7, 3but-y, kazety i cała s..ra dytyrambistów epoki " wolno-
          chciectwa"(...), juz za chwile Cię dopadnie!
          • brzeszczot_bdg Re: 25 latki są zmanierowane, bez zasad moralnych 20.04.07, 13:20
            temida3 napisał:

> No, teraz dopiero sobie "nagrabiłeś".
            > gumki-7, 3but-y, kazety i cała s..ra dytyrambistów epoki " wolno-
            > chciectwa"(...), juz za chwile Cię dopadnie!

hehe, jak na razie jedynymi którzy zamierzaja kogokolwiek dopadac sa ziejacy
            nienawiscia do wszystkiego co ma inne zdanie niz oni katole, dawno nie bylo
            kogo powyrzynac w imie boga to dusza sie w swoim jadzie, inni jak na razie to
            co najwyzej moga miec inne zdanie...
            • temida3 Re: 25 latki są zmanierowane, bez zasad moralnych 21.04.07, 07:54
              brzeszczot_bdg napisał:
              > hehe, jak na razie jedynymi którzy zamierzaja kogokolwiek dopadac sa ziejacy
              > nienawiscia do wszystkiego co ma inne zdanie niz oni katole, dawno nie bylo
              > kogo powyrzynac w imie boga to dusza sie w swoim jadzie, inni jak na razie to
              > co najwyzej moga miec inne zdanie...
              To jest rzetelny opiniotwórca(kolejny operator na usługach...-JAKICH SIŁ?),
              ktory razem z jemu podobnymi( a oddani WYB(...)RCZEJ), nawet dramaty i
              niesprawiedloiwosć mają za nic. Byle rugować nawet na forum tych, którzy
              narażając się, będac wielokrotnie pokrzywdzonymi(nie tylko w wypadkach..., z
              winy sprawców) ukazuja Wam -drodzy normalni, prawi i obiektywni swoje " dictum
              acerbum"-gorzka i bolesną prawdę(SIC!).
              Przywołam kolejny dramat( ojciec chłopca to kolega mojego brata-r. 1942.
              Działo się to w tej samej miejscowości-pod tą samą jurysdykcją Policji i
              Prokuratur..., sięgnij do NOWOŚCI art. z 24 listopada 2006r pt. "
              Sprawiedliwość według temidy3"), który powinien swoim dramatem ofiary i Jej
              rodziców " ŚWIADCZYĆ O NASZEJ " SPRAWIEDLIWOŚĆI"-SPRAWIEDLIWOŚCI III R.P.(...)
              <<<<www.nowosci.com.pl/forum/read.php?3,117168,22553
        • marco776 taka jest sytuacja patologgii u nas? 23.04.07, 08:16
          > Moze nie tylko 25 latki, tylko taka jest sytuacja patologgii u nas?

To ze 20 latki maja fiubdzdziu w glowie, wiadomo - ale zeby od razu zabijac?
    • temida3 Re: Śmierć po alkoholu 27.04.07, 07:55
      Zanim odpowiem państwu na pytanie dlaczego na tym forum wracam do tragedii z
      przeszłosci, odpowiem tym wszystkim " gumkom_7, kazetom, 3but-om..." ,że jako I-
      sza o tym dziwnnie łagodnym dla sprawców wypadku i postępwoaniu prawnym
      dowiedział się( ba był u rodziców zabitego chłopca) jeden ze " sledczych
      wyborczej" K.D.... Panie K....- czy miajam się z prawdą?
      Teraz -"dictum acerbum" dla rodziców, ktorzy do dzisiejszego dnia rozpaczajac
      po śmierci syna nie spotkali się z zadoścuczynieneim tej władzy- IV tej władzy,
      ktora powinna "otwierać drzwi prawdy". Jaka ona była i jak ją " obchodzono w
      majestacie bezlitosnej kazuistyki " w rękach " znawców jej rewirów-furtek"-
      czytajcie i dedukujcie!!!
      <<<<www.nowosci.com.pl/forum/read.php?3,117751,22845#msg-22845
      PS
      Pozdrawiam radcę- także boileśnie doświadczonego ojca-pozdrawiam wszystkich,
      którym sprawiedliwość "dokuczyła-uwierając kantami kazuistycznego oręża, w
      rekąch..., tych co prawa uczyli się od młodzieńczych lat"(...)
      • skarpety.wojta Re: Śmierć po alkoholu 09.05.07, 20:42
        > Pozdrawiam radcę- także boileśnie doświadczonego ojca-pozdrawiam wszystkich,
        > którym sprawiedliwość "dokuczyła-uwierając kantami kazuistycznego oręża, w
        > rekąch..., tych co prawa uczyli się od młodzieńczych lat"(...)

Tak jest! My alkoholicy musimy trzymac sie razem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka