Dodaj do ulubionych

SWIETY....MIKOLAJ

05.12.01, 17:41
Z czym nam sie kojarzy ?

pozdrawiam
radca
Obserwuj wątek
    • scoopa_84 Re: SWIETY....MIKOLAJ 05.12.01, 17:54
      Hmm z czym mi sie kojarzy .... z dużą ilością jedzenia:)))
      No i chyba z prezentami:)))

pozdrawiam scoopa
    • rhemek Re: SWIETY....MIKOLAJ 05.12.01, 18:03
      Prezenty, prezenty, prezenty....
      rhemek
      • da.killa Re: SWIETY....MIKOLAJ 05.12.01, 18:30
        mnie z klotnia.... wczoraj sie poklocilem z moja polowica, o to czy naszemu
        dziecku (w przyszlosci ofkorz) wmawiac istnienie tego faceta czy nie...
        poklocilismy sie tez o same swieta, wigilie i takie tam...., ale to dluuuga
        historia ;-)

da ”mickolay” killa
    • Gość: SDB Re: SWIETY....MIKOLAJ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.12.01, 19:49
      Kurcze co do wmawiania to jest ciezka sprawa. Bo jak sie dziecku wmowi to dla
      niego swiat jest ciut piekniejszy(chociaz samo o tym jeszcze nie wie bo jest za
      male). Ale trzeba sie liczyc z tym, ze w koncu dzieciaczek dorosnie dojdzie do
      prawdy, przezyje jakistam zawod i bedzie znowu trzeba sprawe "odkrecac". Inna
      sprawa: rok albo dwa temu widzialem biegajacych po starowce 4 Mikolajow
      rozdajacych cukierki i ulotki Ery gsm. Era powinna sie zastanowic czy czegos w
      ten sposob nie niszczy. Nie tylko Era, ale wiele innych firm. Mysle ze pare dni
      przed swietami podczas wypadu do centrum handlowego na zakupy bedzie mozna
      spotkac ich kilku. To zle. Zle dla dzieci, bo ile mozna im wmawiac ze Mikolaj
      istnieje, a potem jak sie go spotka mowic dziecku ze to byla podrobka? Złe.
      • Gość: atomski Re: SWIETY....MIKOLAJ IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 11:28
        Mnie Snięty Miękkołaj kojarzy się z wielkim zaklinowanym,czerwonym dupskiem
        wystającym na dachu z komina - to wynik kreskówek :))
        Nie pamiętam przejścia z wiary w Mikołaja ...
        • Gość: #kasia Re: SWIETY....MIKOLAJ IP: 194.204.138.* 06.12.01, 11:32
          a mi.. Anolkiem na czubku chonki...

to efekt pewnego maila z historyjka wyjasniajaca skad sie biora aniolki wlasnie
          tam..
          • krotoss Re: SWIETY....MIKOLAJ 06.12.01, 16:37
            Mi z 3 rzeczami: Windowsem XP® spora iloscia RAM'u i nowym GeForcem ^_^ a
            tak na serio to kojarzy mi sie ze swietami bozego narodzenia-co jest
            oczywiscie zlym kojarzeniem... ale wiem ze nie tkwie w tym bledzie sam hi hi.

KroTosS
    • Gość: ochman Re: SWIETY....MIKOLAJ IP: 194.203.162.* 06.12.01, 16:47
      radca napisał(a):

> Z czym nam sie kojarzy ?

od tego roku bedzie z masazem :-)))
    • Gość: zoe Re: SWIETY....MIKOLAJ IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.12.01, 23:12
      z dzieciństwem i bezgraniczną wiara w cuda
      • Gość: atomski Re: SWIETY....MIKOLAJ IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.12.01, 09:27
        zoe ma rację.Mi chyba też.Coraz bardziej.Chyba się starzeję, mam wrażenie ,ze
        jako dziecko dużo marzyłem .Zycie pozbawia niestety wszelkich złudzeń .Mówi:
        Przestań marzyć -weź sie do roboty :)))

Ale ja nie chcę !!!!
    • .sonia. Re: SWIETY....MIKOLAJ 07.12.01, 20:25
      od dzisiaj nie kojarzy mi się z niczym!!!!!!!!! czekam i czekam, jest juz
      następny dzień, a jego jak nie ma, tak nie ma!!!!!!!!!!!!!!
      • tygrysiczka ???????? 07.12.01, 23:35
        jak to ?! to nie ma świętego mikołaja?!!!!!!!!!
        • radca Re: ???????? 07.12.01, 23:51
          Ja oczywiscie zawsze wierzylem w SWIETEGO MIKOLAJA.Wierze w Niego ciagle
          do dzisiaj.Ten dzien 6 grudnia,zawsze bedzie dla mnie DNIEM SWIETEGO MIKOLAJA.
          Jak milo i przyjemnie bylo sie obudzic w tym dniu (jako dziecko) i poszukac
          buta ze slodyczami.Pamietam,jak nalezalo w przed dzien-wyczyscic porzadnie buty.
          Wiedzielismy,ze jesli przyjdzie MIKOLAJ i zobaczy niewyczyszczone buty-moze nic
          nie wlozyc.W naiwnosci dzieciecej-czyscilismy tak mocno-by tylko cos otrzymac.
          W tym dniu SWIETEGO MIKOLAJA widac bylo,ze ktos z NIEBA-o nas PAMIETA.
          To bylo takie dzieciece myslenie-bardzo mile i przyjemne.Kiedy zaczelismy
          dostrzegac,ze jednak ktos pomaga w tym SWIETEMU MIKOLAJOWI-nadal pragnelismy w
          Niego wierzyc.Dzisiaj,kiedy wiemy,ze jednak pomagaja inni SWIETEMU MIKOLAJOWI-
          jestesmy ciagle zadowoleni z tego SWIETA.

Kiedys inni pomagali SWIETEMU MIKOLAJOWI-by nas obdarzal.Dzisiaj my POMAGAMY
          SWIETEMU MIKOLAJOWI - obdarzac dzieci.

W kazdym z nas moze byc czesc SWIETEGO MIKOLAJA.

radca
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka