Dodaj do ulubionych

CZARNA LISTA

04.07.07, 09:11
orientacja.wm.pl/lajf/Czarna-lista-zespolow-satanistycznych,26750
TYLKO NIE MÓWCIE, ŻE TO ROBOTA PIS ALBO GIERTYCHA. RYSZARD NOWAK TO LEWAK.
NALEŻAŁ DO UNII PRACY.
Obserwuj wątek
    • sauber1 Re: CZARNA LISTA 04.07.07, 10:01
      bzyku654321 napisała:

RYSZARD NOWAK TO LEWAK.

"Nie należy sądzić, że diabeł kusi jedynie ludzi genialnych. Gardzi zapewne
      głupcami, ale nie lekceważy ich pomocy. Przeciwnie, pokłada w nich wielkie
      nadzieje" - Charles Baudelaire
      • bzyku654321 Re: CZARNA LISTA 04.07.07, 12:32
        ZNAM TEN KAWAŁEK SAUBERZE.
        • bzyku654321 Re: CZARNA LISTA 11.07.07, 15:50
          Ryszard Nowak ściga satanistów

Ryszard Nowak, szef Ogólnopolskiego Komitetu Obrony przed Sektami w
          najbliższych daniach złoży w prokuraturze doniesienie o popełnieniu
          przestępstwa przez kilka zespołów satanistycznych. Zdaniem Nowaka, zespoły te,
          swoimi piosenkami obrażają uczucia religijne. Nowak chce też ścigać kapele z
          zagranicy – dowiedziała się gazeta internetowa Wiadomości24.pl.

Nowak od kilku lat przygląda się satanistycznym kapelom. – Zebrałem mocne
          dowody na to, że piosenkarze obrażają uczucia religijne i nawołują do
          nienawiści – mówi. – Oni nie mogą tak śpiewać. To przestępstwo. Za kilka dni
          zawiadomię o tym prokuraturę – dodaje. Jako materiał dowodowy Nowak chce
          przedstawić wypowiedzi liderów zespołu oraz fragmenty tekstów piosenek.

Zawiadomienie będzie dotyczyło około 10 kapel. W sądzie z Nowakiem spotkają się
          m.in. zespoły: Bestials Raids, Besatt czy Thunderbolt. Szefa Ogólnopolskiego
          Komitetu Obrony przed Sektami niepokoją takie m.in. wypowiedzi
          liderów: "powstaliśmy po to, by wbijać gwoździe martwej ku...e na
          krzyżu", "nasza nowa płyta to osiem nowych kompozycji pełnych agresji i
          nienawiści do chrześcijańskiego Boga", czy "ja proponuję dla odmiany
          zdelegalizować Kościół katolicki jako instytucję zbrodniczą. Historia mówi sama
          za siebie, więc do gazu sk.....y". Takim wypowiedziom Ryszard Nowak mówi
          stanowcze "nie". – Oni myślą, że jak udzialają takich wywiadów w niszowych
          czasopismach, to ich wypowiedzi nie wypłyną na światło dzienne. Przez wiele lat
          obrażali uczucia religijne i przez ten czas uchodziło im to na sucho –
          podkreśla. Teraz staną przed sądem.

– Przestępstwo polegające na obrazie uczuć religijnych jest zagrożone grzywną,
          karą ograniczenia wolności lub pozbawienia wolności do lat dwóch – wyjaśnia
          podkomisarz Robert Horosz z zespołu prasowego Komendy Głównej Policji. – Jeśli
          sąd uzna, że społeczna szkodliwość czynu nie jest znaczna może odstąpić od
          wymierzenia kary, orzekając środek karny (np. obowiązek naprawienia szkody) –
          dodaje.

Oprócz polskich zespołów zawiadomienie będzie dotyczyć również zespołów
          zagranicznych, które koncertowały w Polsce. Wśród nich znajdzie się Burial
          Hordes z Grecji. – To, że jest to grecki zespół nie znaczy, że mogą spać
          spokojnie – mówi Nowak – oni muszą ostosować się do polskiego prawodawstwa –
          dodaje. Jego zdaniem, teksty głoszone przez lidera zespołu typu: "je...ć
          skurwysyńskiego raka Jezusa" są niedopuszczalne. Do odpowiedzialności karnej
          Nowak chce pociągnąć również amerykański zespół Morbid Angel. – W piosence
          pt. "Kaplica wampirów" zespół nawołuje do zabicia księży – mówi.

Lista zespołów, z którymi Nowak chce spotkać się w sądzie jest otwarta. Bo -
          jak mówi - wciąż odnajduje nowe dowody na popełnienie przestępstw. Jego zdaniem
          najciekawszy materiał dowodowy znajduje się w satanistycznych czasopismach typu
          zin (nieregularnie ukazujący się magazyn). – Na jego łamach wokaliści
          satanistycznych kapel mówią to, co naprawdę myślą – mówi Nowak i dodaje –
          Piosenkarze są przekonani, że ich wypowiedzi w niszowym magazynie zostaną w
          podziemiu. Przed sądem będą także zeznawać byli sataniści. Rozmawiałem już z
          kilkoma osobami, które zgodziły się pójść do sądu – mówi Nowak.

Jeszcze w lipcu ukaże się raport Nowaka "Rockowe zespoły satanistyczne w
          Polsce". Praca będzie podzielona na kilka części: spis kapel, które szerzą
          ideologię satanistyczną, analiza treści utworów, symbolika używana przez
          muzyków i kalendarz imprez, które od 1986 roku odbyły się w Polsce. Zapowiedź
          publikacji wzbudziła wiele kontrowersji, dlatego też Ryszard Nowak chce
          poszerzyć raport o kilka rozdziałów. Znajdą się w nim m.in. rozdziały dotyczące
          wypowiedzi internautów, gróźb pod adresem autora raportu, wypowiedzi satanistów
          na temat raportu oraz informacja o zawiadomieniu prokuratury.

MOŻE I MA RACJĘ. ZOBACZCIE PARE TYCH ZESPOŁÓW:

www.besatt.net

www.animadamnata.com

www.thunderbolt.pl

ZERKŁEM SE NA TE WITRYNY I MNIE TROCHE RUSZYŁO.

• bzyku654321 Re: CZARNA LISTA 12.07.07, 14:46
            OBOK KAPEL, KTÓRE ZASŁUŻENIE ZNALAZŁY SIĘ NA LIŚCIE SĄ RÓWNIEŻ TACY WYKONAWCY,
            KTÓRYCH OBECNOŚCI CHYBA TZREBA SIĘ DZIWIĆ. WŚRÓD NICH:

TRUBADURZY

JAN BO

MYSLOVITZ

Z ZAGRANICZNYCH WYKONAWCÓW NP>

THE POLICE

INNI NA TEGO TYPU LISTACH NA ŚWIECIE JUŻ BYWALI: LED ZEPPELIN, THE DOORS...
            • bzyku654321 Re: CZARNA LISTA 12.07.07, 14:46
              A I LINK media.wp.pl/kat,38214,wid,9013158,wiadomosc.html?
              rfbawp=1184244140.057&ticaid=14166
      • qarina Re: CZARNA LISTA 14.09.07, 23:57
        Ja nie zgadzam się z tym cytatem.Diabeł kusi wszystkich ludzi,
        jednak,że są ludzie bardziej lub mniej podatni na pokusy.Po wtóre
        gardzi wszystkimi,których udało mu się dopaść i lekceważy właśnie ich
        pomoc,dlatego,że wykorzystuje ich do swoich celów a gdy sa już
        niepotrzebni pozbywa sie ich odbierając im dusze.
        • sauber1 Re: CZARNA LISTA 16.09.07, 16:29
          qarina napisała:

> Ja nie zgadzam się z tym cytatem.

Przestań, nie wierzysz chyba w diabła, to dobre dla dzieci, niemniej jednak
          trzeba jakoś racjonalnie próbować wytłumaczyć pewne obserwowane zjawiska, ale
          czy zachodzi konieczność usprawiedliwiania poczynań samego diabła??? Jak
          poczytasz jeszcze i się czegoś dowiesz to będziesz miał lepszą orientację, bierz
          się chłopie do roboty, nie marnuj czasu na szczątkowe informacje, tego nie da
          się połączyć w całość ...
        • bzyku654321 Re: CZARNA LISTA 17.09.07, 08:40
          qarina napisała:

> Ja nie zgadzam się z tym cytatem.Diabeł kusi wszystkich ludzi,
          > jednak,że są ludzie bardziej lub mniej podatni na pokusy.Po wtóre
          > gardzi wszystkimi,których udało mu się dopaść i lekceważy właśnie
          ich
          > pomoc,dlatego,że wykorzystuje ich do swoich celów a gdy sa już
          > niepotrzebni pozbywa sie ich odbierając im dusze.

JA SIĘ Z TYM ZGADZAM CO MÓWISZ KARINKA. WIERZĘ W TAKIE RZECZY.
          POZDRO!
          • hornad1 Re: CZARNA LISTA 20.09.07, 16:36
            diabeł, satan, belzebub i wiele innych.... tak naprawde to my ludzie
            stworzylismy sobie taką postac aby wytłumaczyc zjawiska, które nas otaczaja.
            Wszyscy jestesmy tacy bogobojni i wierni, chodzimy do kosciolka w niedziele a za
            chwile zlecamy zabojstwo zony, wywolujemy wojny i takie tam. Metal tak jak kazdy
            rodzaj muzy niesie ze soba przekaz, pokazuje w brutalny sposob kim potrafimy
            byc, oczywiscie ze wszyscy tacy nie jestesmy, ale niestety sa wsrod nas
            mordercy, psychopaci, fanatycy, to niestety tez cechy ktore nas okreslaja i to
            chyba o to chodzi, zeby wreszcie przestac sie nazywac swietym wznaszac raczki do
            gory a za chwile kogos gwalcic, tylko moze zaczac od siebie i zobaczyc ile jest
            tego we mnie o czym tak ten facet ze sceny growluje. Niestety najbardziej boli
            okrutna prawda rzucona w twarz, a najtrudniej byc samokrytycznym. Ale tez
            badzmy szczerzy jak w kazdym zjawisku tak i w metalu jest wiele zachowan
            komercyjnych, no sorry ale z jakiegos powodu kreca nas te obrazy, skoro tyle o
            tym gadki. to my jestesmy ludzmi, to my zyejmy na tym swiecie i to od nas zalezy
            kim i jacy mamy byc a nie od tego czlowieka na scenie.
            • sauber1 Re: CZARNA LISTA 21.09.07, 01:53
              hornad1 napisał:

> diabeł, satan, belzebub i wiele innych.... tak naprawde to my
              > ludziestworzylismy sobie taką postac aby wytłumaczyc zjawiska,
              >które nas otaczaja.

Nie straszmy się diabłem, to dobre dla dzieci, choć on jak zwykło się mawiać
              tkwi w szczegółach, no bo i nie tylko dla aniołów świat stworzono, a to chyba
              nie jest powodem, by się od razu chlastać??? Big Brother, a parlament, czy
              łączy coś te dwie niby różne ... ale co ja tu będę? zobaczcie sami jak ktoś nie
              czytał jeszcze
              pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070918/REPORTAZ/70917029/0/ARCHIWUM
              • bzyku654321 Re: CZARNA LISTA 21.09.07, 08:46
                NA ŁONIE METALU TEŻ TRZEBA PARE RZECZY ROZRÓŻNIĆ. SĄ ZESPOŁY KTÓRE
                RZECZYWIŚCIE PORUSZAJĄ SIĘ W TEJ KONWENCJI A WIĘC KONWENCJI HORROR-
                THRILLER OGÓLNIE MÓWIĄC GROZA. SAM BYŁEM KIEDYŚ FANEM IRON MAIDEN I
                EDIEGO. SĄ TACY JAK BEHEMOT, KTÓRZY OPOWIADAJĄ CIEKAWIE, SĄ TACY
                CHYBA "SPOKO I WPORZO" SZATANIŚCI JAK PETER Z VADERA. ALE SĄ TEŻ
                TACY CO SZERZĄ NIENAWIŚĆ I PODJUDZAJĄ DO ROBIENIA ZŁYCH RZECZY.
                PRZYKŁADY: BESATT, THUNDERBOLT, ANIMA DAMNATA, HATE - POLSKIE
                WYNALAZKI KTÓRYMI SIĘ ZAINTERESOWAŁEM BO PISANO ŻE SIĘ ZNALAZŁY NA
                LIŚCIE POSŁA NOWAKA.
                WYSTARCZY NA ICH STRONY WEJŚĆ I CHYBA NIE MA WĄTPLIWOŚCI ŻE TAM
                CHODZI O KULT ZŁA.
                A ZŁO JEST ZŁE CO NIE???

A WIĘC METAL METALOWI NIE RÓWNY.
                • sauber1 Re: CZARNA LISTA 21.09.07, 11:24
                  bzyku654321 napisała:

> ...
                  > - POLSKIE WYNALAZKI KTÓRYMI SIĘ ZAINTERESOWAŁEM BO PISANO ŻE SIĘ
                  > ZNALAZŁY NA LIŚCIE POSŁA NOWAKA.
                  > ...

Co do listy i samego posła Nowaka to proponowałbym zachować większy dystans, ale
                  dobrze niech próbuje, niech działa chłopina, może ...
                  • bzyku654321 Re: CZARNA LISTA 21.09.07, 12:11
                    EJ SAUBER TY TO BYŚ SIĘ TYLKO MĄDRZYŁ. NOWAK NOWAKIEM (KTO BIERZE GO
                    NA POWAŻNIE, NO POWIEDZ KTO???) A BESATT BESATTEM (LUKNIJ SOBIE NA
                    ICH STRONKĘ www.besatt.net/ )

NA TEJ STRONCE WIELOKROTNIE JEST POWIEDZIANE W JAKIM CELU ZESPÓŁ TEN
                    POWSTAŁ I JAKI BYŁ ZAMYSŁ PANÓW O WDZIĘCZNYCH PSEUDONIMACH: VERMIN,
                    MORBID, BALDAROH, FULMINEUS... MIŁEJ LEKTURY ŻYCZĘ.

PRZECZYTAJ SOBIE KONIECZNIE O TRASIE Z NIEMIECKIM ZESPOŁEM "VULVA
                    INFERNA" (NIE ZNAM ŁACINY ALE TO CHYBA BY BYŁO "PIEKIELNA C..A" CZY
                    JAKOŚ TAK")

HE, HE.
                    • sauber1 Re: CZARNA LISTA 21.09.07, 15:57
                      bzyku654321 napisała:

> EJ SAUBER TY TO BYŚ SIĘ TYLKO MĄDRZYŁ. NOWAK NOWAKIEM (KTO BIERZE
                      > GO NA POWAŻNIE, NO POWIEDZ KTO???) A BESATT BESATTEM

Jak nachodzi mnie ochota na powagę, to na pogrzeb i nie ważne kogo sobie idę, a
                      tu na forum raczej w rozrywkowych celach czasem zaglądam, o tak zdecydowanie
                      lubię takie zajefajne odjazdówki, dzięki stary ;)))
                    • hornad1 Re: CZARNA LISTA 21.09.07, 16:23
                      Hej Bzyku ales sie tego bessata uwzial, ale troche racji masz fakt metal
                      metalowi nie rowny, tak jak katolik katolikowi i tak jak czlowiek czlowiekowi no
                      coz tak to juz jest.... mnie tak naprawde nie interesuje satan, Bog ci dobrzy
                      aniołowie czy tez ci zli, raczej w swojej miernej tworczosci (HORNAD) staram sie
                      poakzac za pomoca tzw. metafor kim jest czlowiek, ukazac ta oblude ktora w nas
                      drzemie i probowac ja zwalczac a to jak inni rozumia te teksty, to juz wiadomo
                      ilu słuchajacych tyle interpretacji, tak samo pewnie tez jest z vaderem
                      behemothem i innymi, wiadomo sa kapele o ktorym tylko chodzi o szerzenie
                      nienawisci, kultu zla ale to nie tylko w metalu jest takie zjawisko, przeciez
                      neonazistowskie kapele ska tez sie z tym nie kryja, w ogole te organizacje tak
                      naprawde bardzo dobrze sie maja i jakos nie znalazł sie jakis tam NOWAK zeby je
                      zwalczac a dlaczego?.... przeciez niedługo okaze sie ze to Polacy budowali
                      obozy... jeszcze raz mowie, wierze w to co wierze, mowie to co mowie i zaden
                      facet ze sceny nie przekona mnie do tego zeby zabijac, wiadomo muzyka metalowa a
                      szczegolnie black to jest zajebiste show i chyba tylko jakis narwany dzieciak
                      zacznie wierzyc w diabelskie moce artystow wystepujacych na scenie, chociaz
                      pewnie i takie dzieciaki sa... hmmmm ciezki temat
                      • bzyku654321 Re: CZARNA LISTA 25.09.07, 09:14
                        hornad1 napisał:

> Hej Bzyku ales sie tego bessata uwzial, ale troche racji masz fakt
                        metal
                        > metalowi nie rowny, tak jak katolik katolikowi i tak jak czlowiek
                        czlowiekowi n
                        > o
                        > coz tak to juz jest.... mnie tak naprawde nie interesuje satan,
                        Bog ci dobrzy
                        > aniołowie czy tez ci zli, raczej w swojej miernej tworczosci
                        (HORNAD) staram si
                        > e
                        > poakzac za pomoca tzw. metafor kim jest czlowiek, ukazac ta oblude
                        ktora w nas
                        > drzemie i probowac ja zwalczac a to jak inni rozumia te teksty, to
                        juz wiadomo
                        > ilu słuchajacych tyle interpretacji, tak samo pewnie tez jest z
                        vaderem
                        > behemothem i innymi, wiadomo sa kapele o ktorym tylko chodzi o
                        szerzenie
                        > nienawisci, kultu zla ale to nie tylko w metalu jest takie
                        zjawisko, przeciez
                        > neonazistowskie kapele ska tez sie z tym nie kryja, w ogole te
                        organizacje tak
                        > naprawde bardzo dobrze sie maja i jakos nie znalazł sie jakis tam
                        NOWAK zeby je
                        > zwalczac a dlaczego?.... przeciez niedługo okaze sie ze to Polacy
                        budowali
                        > obozy... jeszcze raz mowie, wierze w to co wierze, mowie to co
                        mowie i zaden
                        > facet ze sceny nie przekona mnie do tego zeby zabijac, wiadomo
                        muzyka metalowa
                        > a
                        > szczegolnie black to jest zajebiste show i chyba tylko jakis
                        narwany dzieciak
                        > zacznie wierzyc w diabelskie moce artystow wystepujacych na
                        scenie, chociaz
                        > pewnie i takie dzieciaki sa... hmmmm ciezki temat

NO CIĘŻKI TEMAT I CHCIAŁEM COŚ JAK TY POWIEDZIEĆ. NO I MOŻE SIE
                        UDAŁO.
                        JA TAM METAL LUBIE ALE TAKICH GOŚCI JAK Z TEGO BESATTA TO NIE ZA
                        BARDZO. TO JEST CH....A I MROK!!!
                        W D...IE NA PÓŁCE POL LEWEJ STRONIE (BALLADA O JANUSZKU). TAK JAK I
                        TE NEONAZI.
                        NIECH Z TYMI PALANTAMI NOWAK WALCZY CHYBA NIKT NIE BĘDZIE MIAŁ NIC
                        NAPRZECIWKO CO???
                        • hornad1 Re: CZARNA LISTA 25.09.07, 15:37
                          no tak ;), miło powiadomić, iż znow rozpoczelismy proby tym razem w
                          Osiecinach i wciaz szukamy basisty i jeszcze jednej gitary ale cos
                          ciezko z tym, gdyby ktos chciał sprobowac moze sie do mnie zglosic
                          przez to forum, wpasc na probe posluchac zapraszam bardzo
                          chetnie.Takze bzyku jak kogos masz :) to dawaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka