Dodaj do ulubionych

NIECH ŻYJĄ NIEROBY

14.07.07, 19:18
SAUBER DOBRZE MYŚLI ZABRAĆ BOGATYM CIĘŻKO CHARUJĄCYM BIZNESMENOM A DAĆ TYM
CO NIC NIE ROBIĄ TYLKO SIEDZĄ NA KOMPIE I GLĘDZĄ BEZ SENSU . NIECH NIE
INWESTUJĄ BOGACI NIE PŁACĄ PODATKÓW WSZYSCY ZDECHNIJMY Z GŁODU
Obserwuj wątek
    • sauber1 Re: NIECH ŻYJĄ NIEROBY 14.07.07, 19:59
      sisi76 napisał:

> SAUBER DOBRZE MYŚLI ZABRAĆ BOGATYM CIĘŻKO CHARUJĄCYM BIZNESMENOM A DAĆ TYM
      > CO NIC NIE ROBIĄ TYLKO SIEDZĄ NA KOMPIE I GLĘDZĄ BEZ SENSU . NIECH NIE
      > INWESTUJĄ BOGACI NIE PŁACĄ PODATKÓW WSZYSCY ZDECHNIJMY Z GŁODU

Słuchaj Sisi, sauber co myśli to czasem tu napisze, poczytaj. Ale też dziwne to
      trochę że pielęgniarki nazywasz nierobami?, a może to mnie tak nazwałaś?, może
      chcesz bym Ci w czymś bezinteresownie pomógł?
      • sisi76 Re: NIECH ŻYJĄ NIEROBY 14.07.07, 21:53
        ja nie mówię żeby nie dawać pielęgniarkom ale żeby nie zabierać fryzjerce BMW
        i dać je pielęgniarce bo to co robimy tojest nasz wybór najlepiej jeśli pomoże
        się stwożyć nowe miejsca pracy i rozwinąć przedsiębiorcy aby mogł zapłacić
        większy podatek , to dopiero to można dać pielęgniarce
        • sauber1 Re: NIECH ŻYJĄ NIEROBY 14.07.07, 23:23
          sisi76 napisał:

> ja nie mówię żeby nie dawać ...

Sisi a po co tu szukać rozwiązań na chłopski rozum, jesteśmy już w upragnionym
          raju, wystarczy zobaczyć jak to wygląda u sąsiadów, myślę że tam nikt nikomu
          nieodbiera, a raczej wszyscy starają się żyć na człowieka godnym poziomie.
          A jak co bardziej władni i możni tego świata dają w zamian za coś milionowe
          łapówki, to też pewnie czynią to po cichu i nikomu nie jest przykro...
    • herkus-monte Re: NIECH ŻYJĄ NIEROBY 15.07.07, 12:40
      Przypomne tylko ze budzet panstwa nie zyje tylko z przedsiebiorcow. Najwieksze
      wplywy ma z podatku VAT a wiec z statystycznego Kowalskiego.
      • herkus-monte Re: NIECH ŻYJĄ NIEROBY 15.07.07, 12:52
        Kolejnym we wplywach jest podatek CIT a nastepnie PIT. Ale tylko dla tego iz
        grupa ludzi z 3 skali podatkowej to oszusci rozliczajacy sie na Szeszelach.
        O czym to swiadczy?
        Ano o tym ze lumpenprzedsiebiorcy - ci z najwyzszej polki to zwykli aferzysci.
        Dlatego popieram podatek katastrany ktory opodatkuje ujawni zrodla majatku a
        nie dochodu.
        Z rezta podatek dochodowy jest najwiekszym zrodlem zniewolenia jaki mozna sobie
        wyobrazic.
    • herkus-monte Re: NIECH 15.07.07, 12:41
      Przypomne tylko ze budzet panstwa nie zyje tylko z przedsiebiorcow. Najwieksze
      wplywy ma z podatku VAT a wiec z statystycznego Kowalskiego.
    • sauber1 Re: NIECH ŻYJĄ NIEROBY 15.07.07, 14:07
      sisi76 napisał:

> ...ZABRAĆ BOGATYM CIĘŻKO HARUJĄCYM BIZNESMENOM, A DAĆ TYM
      > CO NIC NIE ROBIĄ ...

Nie trzeba im zabierać i tak wydadzą sami, szkoda że nie wpływają te wartości
      to do wspólnej kasy. A jak nie zechcą, zawsze można dać im nie do odrzucenia
      propozycję, a drugiej strony na "HY" biednemu kwiaty , jak wazonu nie ma???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka