Dodaj do ulubionych

Specjal zamiast tradycyjnego Kujawiaka

24.07.07, 21:39
Po zamknięciu Browaru Kujawiak Grupa Żywiec przystąpiła do kolejnego etapu
działania, a właściwie etapu niszczenia wszystkiego co związane z bydgoskim
kujawiakiem. Rozpoczęła się właśnie kampania Specjala, który nigdy dotychczas
nie był tak powszechnie w Bydgoszczy promowany - bardziej w Toruniu.
Już dziś na miejscach reklamowych poprzednika wiszą nowe bilboardy z
hasłem "Specjal dobrze widziany w Bydgoszczy"

A przecież obiecywano, że marka Kujawiak nie zniknie z naszego rynku, cóż
prawda jednak jest inna.
Obserwuj wątek
    • patriota_lokalny Ja Zywca nie piję 24.07.07, 21:43
      Tak samo Heinekena, Warki i wszystkich ich innych piw. Nawet wody mineralnej z
      żywca nie ruszę. Co prawda decyzji właściciele koncernu już nie cofną, ale niech
      odczują ekonomicznie swój błąd.
      • jasnygwint1 Re: Ja Zywca nie piję 24.07.07, 22:46
        szkoda Kujawiaka. choc prawde mowiac niewiele po nim zostalo. Produkcja przeniesiona,pan w tradycyjnym kapeluszu zniknal. No coz,zostalo tylko wspomnienie: przyjaciele,wyspa mlynska,kujawiak
        • blockk Re: Ja Zywca nie piję 24.07.07, 22:56
          ja rowniez nie biore tego czegos co jest zwiazane z heineken do ust...
          zobaczycie co za shit zwisnie na stadionie polonii..rece opadaja..
      • tytt Re: Ja Zywca nie piję 25.07.07, 09:35
        polecam cisowiankę!

nastepnie ostromecką choc marketing tej firmy to ciężka komuna. ale woda
        smaczna.
      • oliwianin to samo zrobili w Gdansku. 25.07.07, 21:33
        To samo zrobili z historycznym browarem z tradycjami w Gdansku. Ja tez juz zywca
        nie pije od tamtego czasu, Heinekena tez staram sie nie, choc czasem sie lamie..
        Kupujac browar mieli tu zainwestowac, kupili maszyny, kore wkrotce przeniesli do
        Lezajska. Niestety Gdansk przegral proces z browarem. Dobrze ze obok Gdanska
        znajduje sie wysmienity, lokalny browar w Bielkowku, gdzie robia wysmienite piwa
        Kozlak i Zywe. Oby nigdy nie wpadl w sidla wielkich koncernow.
        • patriota_lokalny Do Oliwianina 25.07.07, 22:23
          Jak wobec tego gdańszczanie podchodzą do napojów żywca? Jesteś wyjątkiem, czy
          więcej osób bojkotuje markę? I czy ja dobrze Cię zrozumiałem, że miasto Gdańsk
          wytoczyło proces koncernowi?
          • oliwianin Re: Do Oliwianina 26.07.07, 00:05
            Tak, miasto przegralo proces bo podobno Zywiec znalazl furtke w umowie, ktora
            byla zawarta za poprzednich kadencji. Niestety, przynajmniej wsrod moich
            znajomych jestem raczej odosobniony, znawcy i wielbiciele piwa byc moze
            bojkotuja, ale przecietny mieszkaniec miasta, a tym bardziej przyjezdny np
            student nie ma pojecia o sprawie, nie pamieta juz Heveliusa, ktore z reszta
            chyba jest produkowane ale w Lezajsku czy gdzie indziej. A juz na pewno nikt nie
            bojkotuje w pubie gdzie kroluje tylko Heineken i Zywiec. Sam czasem skusze sie
            na Heinekena, ktore po pogoszeniu sie Carlsberga niestety bardzo mi smakuje.
            Swoja droga skoro likwiduja Kujawiaka (nie raz pilem, bedac w miasteczkach w
            okolicy Bydgoszczy widzialem mnostwo reklam i parasoli z ta marka) oznacza to ze
            jest to obmyslana polityka pozbywania sie konkurencji poprzez wykup i likwidacje.

www.browarwrzeszcz.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=392&Itemid=270
            www.innyswiat.most.org.pl/14/browar.htm
            Polecam wspomniany browar Bielkowko i piwo Zywe (nie mylic z Zywcem),
            niepasteryzowane, wazne 5 tygodni.
            • patriota_lokalny Dombrowicz szkodzi Bydgoszczy 26.07.07, 18:17
              U nas w Bydgoszczy likwidacja zakładu pracy wywołała oburzenie wśród mieszkańców
              i smakoszy napoju z pianką:
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=53834892&a=53848749
              Podobnych wątków było w tym okresie dużo więcej, jednak władze miasta początkowo
              w ogóle nie włączyły się w negocjacje związkowców z szefostwem żywca, nie
              wspominając o oddawaniu sprawy do sądu. Późniejsze ich działania można nazwać
              symulacją działań...
              Pomimo porażki na sali sądowej chylę głowę przed władzami Gdańska, że choć
              przegrały, to walczyły o miejsca pracy w ich mieście. To pokazuje jak przestrzeń
              świetlna dzieli Dombrowicza od dobrego włodarza miasta. Pozdrawiam.
    • bromberg1 Specjal zamiast tradycyjnego Kujawiaka 25.07.07, 10:07
      Tego można było się spodziwać.
      W przyszłym roku sponsorem klubu Polania będzie Specjal, a może Warka, a może
      nikt.

Tak właśnie niszczy się lokalne społeczności, zabiera się ich tożsamość
      niszcząc między innymi lokalne produkty, mam nadzieję, że bydgoszczanie nie
      będą wspierali producenta kupując jego piwa.
      Górale mają oscypka, a my? nawet nie kujawiaka.

Heineken w Polsce tez się nie przyjął skoro ma raptem 4% udziałów w rynku.
      • blockk Re: Specjal zamiast tradycyjnego Kujawiaka 25.07.07, 11:43
        cieszy mnie to niezmiernie..oby spadlo ponizej 1%
        jada na zywcu i tyle...i zamykaja browar po browarze ktory kupuja....
        • sympatyk32 Re: Specjal zamiast tradycyjnego Kujawiaka 25.07.07, 20:49
          Chłopaki lepiej niech zniknie z rynku ta podroba naszego starego kujawiaka,sami nam go obrzydzili,wiec lepiej niech ta nazwa zniknie z rynku ,żywiec na aut
    • weltire Re: Specjal zamiast tradycyjnego Kujawiaka 25.07.07, 20:58
      Ostatnio wypiłem 3 żywce i miałem po nich kaca, nie wiem, czego do nich dodają,
      naprawdę zrobiło mi się kiepsko.
      Ja także już pożegnałem się z żywcem, to samo z wodą mineralną (za mało
      minerałów!).
      zamiast tego polecam kryniczankę :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka