Dodaj do ulubionych

BPP to czysta fikcja

31.07.07, 07:23
Z dzisiejszego artykułu w Gazecie Pomorskiej wynika że Bydgoski Park
Przemysłowy to czyta wirtualna fikcja.... nie ma tam podstawowej
infrastruktury ... wody, pradu, łaczności, dróg,... a na teren wybrany przez
i pod fabryke niemieckiego inwestora trzeba wejść przez ściśle chronioną
brame Zachemu. I tak mi się wydaję, że nici z tego biznesu. Inwestor czeka
podobno do wrzesnia ... a ile twaja same procedury administracyjne, żeby
puscic wodę podprowadzić kolektor sciekowy, .... Sąsiedni gminy i
miasta "biorą" nas w cuglach. Więc może lepiej nie epatować się tak mocno BPP
bo tylko pusty piekny sosnowy las. Reklama ... a w środku ... zgniły
batonik ... hihihihihihh. Wstyd
Obserwuj wątek
    • johny.byd Re: BPP to czysta fikcja 31.07.07, 13:00
      Jak zwykle to co możliwe i normalne w innych miastach u nas jest niemożliwe do
      zrealizowania. To już zdaje się 5 rok kadencji KD a w Parku nic sie nie dzieje -
      pomimo wcześniejszych obietnic. No ale skoro prezydent nie życzy sobie
      inwestorów w Bydgoszczy, bo przez nich trzeba inwestować w infrastrukture to
      mamy, tak jak jest.
      "Prowadzimy bezpośrednie rozmowy z Eneą, KPEC i MWiK, którzy są w trakcie
      opracowywania projektów zaopatrzenia terenu BPP w niezbędną infrastrukturę. Pod
      koniec sierpnia powinien powstać wstępny harmonogram wykonania tych prac."
      Dziwne, że znowu nikt nie pomyślał o tym wcześniej. poprzedni prezes Parku
      szukał inwestorów i co chciał im zaproponować jak tam nic nie ma? Coś mi sie
      wydaje, że kolejna inwestycja przejdzie nam koło nosa. I taki marazm jeszcze
      jakieś 3 lata :/
      • mudah Re: BPP to czysta fikcja 31.07.07, 15:08
        > jakieś 3 lata :/

Skad ten optymizm? Przecietny bydgoszczanin nie ma pojecia o problemach parku
        (nie interesuje go to, nie wie, ma to gdzies) i tenze przecietny Bydgoszczanin
        zaglosuje na nasza maskotke bo: ladne kwiatki na rondach, taka inteligentna
        twarz (haha zaslyszane z zycia:)) bo inni moga byc gorsi. :)

ps. Ja po soltysie juz nieczego sie nie spodziewam ale co robia nasi
        dziennikarze? Zajeci lizaniem .... ?
    • adico7 Re: BPP to czysta fikcja 31.07.07, 16:01
      ...a juz myslalem ze to znowu wina Torunia...

W kazdym razie zycze Wam zeby ta inwestycja sie udala,
      wole zeby powstala w naszym okregu niz gdzies we Wroclawiu...

Powodzenia
    • michutor ciekawe gdzie... 31.07.07, 18:24
      ciekawe gdzie sa teraz ci wszyscy ktorzy twierdzili ze lokalizacji Sharpa w
      Lysomicach jest przekretem. Wszak wspanialy park przemyslowy wraz z doskonala
      kadra czeka na nich w BYdzi. Znow zycie pokazuje ze bydgoszczanie to w wiekszosc
      krzykacze.
      • mudah Re: ciekawe gdzie... 31.07.07, 19:49
        > kadra czeka na nich w BYdzi. Znow zycie pokazuje ze bydgoszczanie to w
        wiekszos
        > c
        > krzykacze.

Wow. Pokrzyczalbyc sobie o przekretach bydgoskich? :) Nie mam pojecia jakim
        jestes fizykiem ale .... lepiej zajmij sie fizyka. Cos Twoja forma spada.

Co do "Torunskiej Doliny Krzemowej" nie mialem zludzen od samego poczatku i
        orgazmu nie dostawalem jak twoj pobratymiec bobik do ktorego coraz bardziej sie
        zblizasz w sposobie myslenia.

ps. Mialem przyjemnosc a raczej nieprzyjemnosc ogladac fabryki Sharpa i paru
        pokrewnych w Chinach, tam dopiero jest dolina. :)
        • gracz_nr_1 link do tego artykulu 31.07.07, 20:30
          pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070731/REGION/70730065
        • michutor Re: ciekawe gdzie... 01.08.07, 11:12
          mudah napisała:

>
          > Wow. Pokrzyczalbyc sobie o przekretach bydgoskich? :) Nie mam pojecia jakim
          > jestes fizykiem ale .... lepiej zajmij sie fizyka. Cos Twoja forma spada.
          >

niczym prawdziwy polonus przejmujesz sie trescia a nie forma. polecam czasami
          troche krytyki. nieomylny.

> Co do "Torunskiej Doliny Krzemowej" nie mialem zludzen od samego poczatku i
          > orgazmu nie dostawalem jak twoj pobratymiec bobik do ktorego coraz bardziej sie
          >
          > zblizasz w sposobie myslenia.

Ty zblizasz sie do nieomylnej lozy bydgoskich forumowiczow.

> ps. Mialem przyjemnosc a raczej nieprzyjemnosc ogladac fabryki Sharpa i paru
          > pokrewnych w Chinach, tam dopiero jest dolina. :)

ja powiem tak: lepsza jakas praca niz zadna, lepsza fabryka niz jej brak. zdaje
          sobie sprawe ze tylko inwestycja w podobny kompleks wraz z zapleczem
          badawczo-rozwojowy, a moze rowniez finansowo-rachunkowym wywolalaby u nie orgazm.

jak wiekszosc forumowiczow z b. twoje zachowanie przypomina mi zachowanie
          murzynow w Ameryce. chcialem TYLKO zauwazyc ze nie jestescie tacy ja myslicie a
          Ty juz atakujesz mnie personalnie. czyzbys, pomimo, wielu wyjazdow nie byl w
          stanie scierpiec krytyki pod adresem Bydgoszczy?
          • mudah Re: ciekawe gdzie... 01.08.07, 14:07
            > ja powiem tak: lepsza jakas praca niz zadna

Alez oczywiscie, ze tak. Czy gdzies napisalem, ze to zle iz powstal Sharp z
            przyleglosciami? Jak najbardziej dobrze, wskazuje tylko absurdalnosc teori
            o "Lysomickiej Dolinie Krzemowej" :)

> jak wiekszosc forumowiczow z b. twoje zachowanie przypomina mi zachowanie
            > murzynow w Ameryce.

A jak sie zachowuja murzyni w Ameryce?

>TYLKO zauwazyc ze nie jestescie tacy ja myslicie a

No popatrz, a wiec przyznajesz sie do rozumowania Kalego vel Babika: WY vs MY.
            Naprawde dolujesz, kiedys mozna bylo z Toba porozmawiac, dzisiaj zostalo
            oszolomstwo babikowe.

Co mam o Tobie myslec kiedy czytam kwiatki w stylu: "Znow zycie pokazuje ze
            bydgoszczanie to w wiekszosc
            krzykacze."

Haha, "Znow zycie pokazuje, ze torunianie to w wiekszosci zakomplesieni
            histerycy" jako komentarz do babikowej czy Twojej tworczosci? Nie, bo ani Ty
            ani tym bardziej bobik nie reprezentujecie torunian tylko siebie.

Co jeszcze masz do powiedzenia na temat BBP poza zlosliwosciami?

• davoo Re: ciekawe gdzie... 01.08.07, 17:57
              mudah napisała:

> No popatrz, a wiec przyznajesz sie do rozumowania Kalego vel Babika: WY vs
              MY.

brawo, mudah. oby tylko ta gorliwosc w wylapywaniu powszechnych na forach
              generalizacji, nadmiernych(zeby nie powiedziec prymitywnych) uproszczen
              poznawczych tyczyla tez tworczosci ziomkow z tego samego pueblo. bo wiesz-
              akurat 'torun' i 'torunczycy' jako byt magiczny, jednomyslny, grozny i
              wszechwladny niczym literacki motyw sokola powraca raz po raz w watkach i
              postach wiekszej czesci twoich ,,ehm wspolforumowiczow. a nieskromnie zaznacze,
              ze ta pozostala jeszcze garstka bywalcow torunskiego forum, niezaleznie od
              swoich przekonan, swiatopogladu tudziez wrodzonej badz nabytej takiej czy innej
              dawki lokalnego patriotyzmu dosc jednomyslnie babika i jego kolejne efemeryczne
              klony z lekka traktowala (z lekka z buta, zaznacze). bo na nic innego ow
              jegomosc nie zasluzyl. o kuroslipie, naszym neobabbiku szkoda sie wypowiadac,
              zaskakujace jak duzo atencji potraficie mu poswiecac.
              i co martwi-na forum naszych kolezanek i kolegow z bydgoszczy niestety w.w.
              jegomoscie traktowani sa jak wytrychy, dzieki ktorym po sasiedzkim miescie,
              wujku samo zlo, pojezdzic bezkarnie sobie mozna. no strasznie cisnieniowcy w
              tej mikropsolecznosci. "no bo kuroslip czyli torunczycy mowia,,,,. no a jak nie
              mowia to na pewno mysla,,," :) tjaa
              co do meritum watku- prawda jest, ze gdy pojawil sie na lysomickich polach
              sharp, na forum bydgoskim opinie o kulisach inwestycji krazyly m.in. takie,
              jaka przytoczyl michutor. i moze jednak warto byloby uderzyc sie we wlasna
              piers? moze o to michutor apeluje w kontekscie problemow, z jakimi boryka sie
              do dnia dzisiejszego bpp (skrotu nei pomylilem)? nie znajdzie sie taki, ktory
              odszczeka inwektywy, ktorymi obrzucal - od owczesnego marszalka po cala
              spolecznosc torunia jako winnych wyboru takiej, a nie innej lokalizacji:).
              troche obciach. moze wiec, mudah, nie ma sie co napuszac i na
              wzmiankowanej 'formie' michutora fiksowac?
              a ze cristal park to nie rzadna 'dolina krzemowa' i ze nijak sie ma do
              inwestycji w chinach?? wybacz, ale banalna konstatacja. opinie tych, ktorzy
              wierza w magie tego porownania badz sie nim posluguja- pomija sie wyrozumialym
              milczeniem. z pierwsza 'grupa'- babikiem/kuroslipem nie dyskutuje sie z zasady,
              z druga, na ogol dziennikarzami- bo tej takie przemalowane okreslenia uchodzic
              winny plazem, nikt przeciez nie kompromituje sie wybuchajac swietym oburzeniem
              na zestawienia domyslne w nazwach 'wenecji bydgoskiej' czy przedwojennej
              bydgoszczy- "malego berlina". no nie?
              • mudah Re: ciekawe gdzie... 01.08.07, 18:21
                > no nie?

No tak.

ps. Moje zale wobec Michutora winikaja raczej z tego, ze nigdy go nie
                zaliczalem do tego samego grona co Babik czy nasza kurka i spodziewalem sie
                czegos wiecej akurat po nim. :).
            • michutor Re: ciekawe gdzie... 01.08.07, 19:02
              mudah napisała:

>
              >
              >
              > >TYLKO zauwazyc ze nie jestescie tacy ja myslicie a
              >

> Co mam o Tobie myslec kiedy czytam kwiatki w stylu: "Znow zycie pokazuje ze
              > bydgoszczanie to w wiekszosc
              > krzykacze."
              >
              > Co jeszcze masz do powiedzenia na temat BBP poza zlosliwosciami?
              >
              >

Ja tez sie zawiodlem na Tobie. Jak krytyczne uwagi w strone Bydgoszczy
              przyjmujesz jako zlosliwosci, to szkoda czasu aby z Toba rozmawiac. Zgadzam sie
              ze to zdanie moze brzmiec fatalnie, ale czasami warto sie zastanowic na jego
              geneza. Otoz w czasie poszukiwan miejsca pod ta ionwestycje bydgoscy forumowicze
              obrazali i wysmiewali torunskich, twierdzac ze NIE ma realnych podstaw
              utworzenia strefy w Lysomicach. Po zaklepaniu decyzji przez wladze pojawily sie
              oskarzenia ze to przekret Achramowicza i jego podwladnych i jak inwestor NIE
              MOGL zainwestowac w BPP. Teraz wychodzi prawda o BPP i wszyscy schowali glowy w
              piasek a Ty atakujesz mnie o ww zdanie.

Pozdrawiam

ps. sorrki, ale jestem bardzo zajety i nie mam zbytnio czasu odpisywac.
              • mudah Re: ciekawe gdzie... 01.08.07, 19:14
                OK, powiedzmy, ze to ja mialem zly dzien. :)
    • coooler1 dombrowicz won!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.08.07, 02:01
      DOMBROWICZ WON Z TEGO MIASTA!!!!!!!!
      • gracz_nr_1 Re: dombrowicz won!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 01.08.07, 20:01
        To nie wina tylko Dombrowicza ale calego zarzadu miasta!
        • kuroslip [...] 01.08.07, 22:09
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka