rypcumpypcum 12.09.07, 10:56 "Kierowca przy pomocy przypadkowego rowerzysty pozbierał elementy i odjechał." To znaczy, że ten rowerzysta był narzędziem tego kierowcy?! Chyba raczej "z pomocą"!! Rany Boskie... redaktorze... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
patriota_lokalny I to jest wiarygodność prasy? 15.09.07, 21:09 Czyli kierowca tak zabezpieczył metal, że ten mu sie rozsypał na największym skrzyżowaniu w mieście, zaś po rozsypaniu się bagażu przypadkowy rowerzysta mu pomógł pozbierać wszystko i nieniepokojony przez policję odjechał z miejsca? Swoją droga dziwi mnie, że "Gazeta" mając siedzibę jeden przystanek dalej nie zdążyła podesłać fotoreportera. Pewnie dlatego, że cała informacja pochodzi od jakiegoś czytelnika, a dziennikarz ani nie był na miejscu, ani nie kontaktował się w tej sprawie z policją. Czyli wniosek z tego płynie taki, że każdy może zadzwonić teraz na służbową komórkę, a redakcja te niesprawdzone informacje zamieści... Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: I to jest wiarygodność prasy? 15.09.07, 21:22 Tak informacja pochodzi od czytelnika Dawida Gulczyńskiego czyli forumowicza o nicku zonc. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota_lokalny Re: I to jest wiarygodność prasy? 15.09.07, 21:26 Myślałem, ze to dziennikarz "Gazety", a w tekście nie było niczyich wypowiedzi, dlatego napisałem, że autor nie powołał się na źródła. Odpowiedz Link Zgłoś
karun Re: I to jest wiarygodność prasy? 15.09.07, 23:41 od kiedy jagiellonow jest najwieksze??i jaka miara mierza? wielkoscia to fordonskie jest wieksze , przepustowoscia?to tez bym sie klocil czy fordonskie nie ejst wieksze :/ Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: I to jest wiarygodność prasy? 16.09.07, 09:05 Grunwaldzkie tez jest niczego sobie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lumpbizkit Re: I to jest wiarygodność prasy? 16.09.07, 12:35 kujawskie jest chyba jeszcze większe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
intervention Re: I to jest wiarygodność prasy? 16.09.07, 13:09 lumpbizkit napisał: > kujawskie jest chyba jeszcze większe ;) I do tego kwadratowe:))) Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: I to jest wiarygodność prasy? 16.09.07, 12:30 karun napisał: > od kiedy jagiellonow jest najwieksze??i jaka miara mierza? > wielkoscia to fordonskie jest wieksze , przepustowoscia?to tez bym > sie klocil czy fordonskie nie ejst wieksze :/ chodziło pewnie o to że Jagiellonów to centralne, najbardziej zatłoczone rondo, autor notatki nie znał tego słowa albo "miał je na końcu języka" :) Odpowiedz Link Zgłoś
zonc Re: I to jest wiarygodność prasy? 16.09.07, 13:56 > Czyli kierowca tak zabezpieczył metal, że ten mu sie rozsypał na największym > skrzyżowaniu w mieście, zaś po rozsypaniu się bagażu przypadkowy rowerzysta mu > pomógł pozbierać wszystko i nieniepokojony przez policję odjechał z miejsca? Panowie wkładali to we 2 (jeden za początek tego elementu, drugi za koniec). Wątpię, że przy załadunku wyglądało to inaczej. A co do przyjazdu reportera Gazety. Napisałem im o tym pół godziny po wydarzeniu, gdy było już pozamiatane :) Ciężko cofać czas... Policja natomiast na pewno ma zapis wydarzenia na kamerach z ronda. Powinna ukarać kolesia za stwarzanie niebezpiecznej sytuacji na drodze. Czemu nie pojawiła sie na miejscu i czy się nie pojawiła po fakcie - nie wiem. Na marginesie: gdybym rzucił w Twój jadący samochód np. krzesłem. Myślisz, że Tobie coś by się stało? przecież jedna osoba byłaby w stanie z 20 krzeseł zebrać z ronda w 2 minutki i uciec. Tak samo z tamtym materiałem było. Mógł przy odrobinie pecha kogoś zabić ;\ Odpowiedz Link Zgłoś