Gość: alina IP: 216.104.228.* 30.07.01, 19:50 najlepsze miejsca na wagary: w miesiacach letnich: Wenecja, wszystkie parki, plaża w Smukale w miesiącach zimowych: McDonald, kawiarnia w Palacu Młodzieży i ...czytelnia i bilblioteka na Starym Rynku. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Chewie Re: gdzie chodzi się na wagary IP: 216.104.228.* 30.07.01, 19:54 Wagary - to chyba slaby temat na wakacje? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pikuś Re: gdzie chodzi się na wagary IP: 216.104.228.* 30.07.01, 19:59 Nie uwierzycie, ale dwa razy zdarzyło mi się iść na wagary do piwnicy we własnym bloku. Po prostu już nie miałem dokąd pójść. Brałem klucz. Kradłem wino sąsiadowi z piwnicy obok. Piłem, zawijałem się w dywan i spałem. Stres był tylko jak ktoś do piwnicy schodził, bo mógł zuważyc, że na moich drzwiach kłódki nie ma i wejść do środka. A wtedy mógłby zobaczyc wystającą z dywanu głowe... minus piwnicy, to mało miejsca, przeciąg i zimno (dlatego zawijałem się w dywan). Polecam, spróbujcie. Kiedyś też chodziłem z kumplem na wagary do lasu za Wzgórzami Szybowników w Fordonie, Zbieraliśmy grzyby. Raz poszedłem sam, i się strasznie przestraszyłem, jak szukając grzybów natrafiłem na jakiś pentagram ułożony z kamycczków na mchu i krzyż ustawiony do góry nogami pod drzewem tuz obok. Nie polecam. Gdzie jeszcze byłem na wagarach. Jak na wiosnę zaczynały się sparingi żużlowców, to co roku z kumplami jeździliśmy do Torunia. Też było fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: gdzie chodzi się na wagary 02.08.01, 22:00 Na wagary ? nad Wisle. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: gdzie chodzi się na wagary IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 22:10 Ja chodziłam do "Bielawki" ale już nie istnieje. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: gdzie chodzi się na wagary 02.08.01, 22:12 Gość portalu: sonia napisał(a): > Ja chodziłam do "Bielawki" ale już nie istnieje. Szkoda. To chyba musiala byc GLINIANKA ? radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: gdzie chodzi się na wagary IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 23:01 Bez złośliwości proszę rzeczniku. Sekretarzowi szacunek się należy. Bielawka to była taka knajpka na Asnyka w Bydgoszczy. Już jej nie ma. Robiło się "kwestę" w szkole, żeby na cos tam starczyło. Na ogół był to chyba gin z tonikiem i fasolka po bretońsku. Mieszanka okrutna, ale nam smakowało. Piękne czasy... Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: gdzie chodzi się na wagary 02.08.01, 23:15 Przepraszam sekretarza. Lecz ja skojarzylem nazwe z czesciä Bydgoszczy-Bielawkami.Szybko "pobieglem myslä"-co by tam bylo? No i dlatego takie pytanie. Zle intencje nie byly zamierzone. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Re: gdzie chodzi się na wagary IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 23:19 Przeprosiny przyjęte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thomek Re: gdzie chodzi się na wagary IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.01, 23:07 Thomek miał ten komfort, że mógł zostać w domu. Wszyscy wychodzili do pracy a ja zostawalem sobie w domciu. Pamietam, gdy chodzilem do 7 klasy i byłem sam w mieszkaniu,oczywiście powinien być w szkole, zacząłem bawić sie ogniem (tzn. male miotacze ogniem z old spice''a,murzynki z zapałek,itp)i... prawie spaliłem dom. Przez około 5 minut było na moim balkonie naprawdę gorąco-dosłownie i w przenośni. Na szczęscie dwa-trzy wiadra wody wystarczyły by ugasić moje małe ognisko. Od czasu tamtej przygody chodziłem do miasta lub jechałem z kumplami poza Bydgoszcz. Ta druga opcja po pewnym czasie stała się nudna ponieważ nie mieliśmy pomysły co by tu jeszcze zwiedzić w najbliższej okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONK Re: gdzie chodzi się na wagary IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 15:02 Myslecinek, ale raczej tylko wiosna, tez zoo - te rejony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kicikoci Re: gdzie chodzi się na wagary IP: 10.10.70.* 03.08.01, 15:39 Myslecinek przez caly rok! (Jak planowalem wagary zima, to zadziwialem rodzine skrupulatnie starannym ubiorem, choc zazwyczaj buntowalem sie przeciw szalikowi i czapce) Ludzie! Para saren napotkanych zima w glebi lasu (kolo stacji Rynkowo), albo ta cisza w obsypanym sniegiem lesie, gdy sie maszeruje duktem do Rynkowa z Ludwikowa, lub w okolicach stawow - powyzej osrodka edukacji ekologicznej. Bajka! (35 postow do 5000) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ochman Re: gdzie chodzi sie˛ na wagary IP: 194.203.162.* 03.08.01, 15:56 wagary 88-92 1. absolutny no.1 to brzeg Brdy pod opera 2. tor kartingowy na Bartodziejach (2 mozliwosci: sam tor i brzeg Brdy) 3. Myslecinek 4. parki 5. Skalki przed I LO (chociaz tam raczej niebezpiecznie) 6. Wszystkie knajpy z bilardem (wtedy nowoscia). Od Niedzwiadka, przez MPiK po Zawisze (w tym ostatnim byla bardzo tania wodka) 7. Piwniczna 8. Hades lub radiowezel w I LO - wyjatkowo niebezpiecznie, tylko w sytuacjach krytycznych 9. Inne szkolki np. LO II, Kolejowka 10. Las na Glinkach 11. (poczatek lat 90-tych) Jurand na Chodkiewicza 12. Niezliczona ilosc prywatnych domow Tylko tyle pamietam, od tamtego okresu uplynal juz kawal czasu... Odpowiedz Link Zgłoś