Dodaj do ulubionych

PKP zaczyna dbać o pasażerów

29.11.07, 20:06
Mam nieodparte wrażenie ,i zapewne nie tylko ja ,że pomyśl
wdrożenia forsowanego przez Marszałka Całbeckiego połączenia tzw.
Bit-City jest uszczęśliwianiem na sile spoleczenstwa.Panie
Marszałku ,czy myśląc o skomunikowaniu kolejowym Torunia i
Bydgoszczy ,pomyślał Pan chociasz przez chwile ,że torowisko jest w
stanie rozsypki!!!.Aby to przedsięwzięcie miało racje bytu ,to musi
byś konkurencyjne dla transportu kołowego ,a w obecnych
uwarunkowaniach ,to dobry rowerzysta wyprzedzi Pana Bit-City----
Oszczędź Pan wstydu!!.
Obserwuj wątek
    • hens PKP zaczyna dbać o pasażerów 29.11.07, 23:40
      Rzadko jezdże pociągami; 1,5 miesiąca temu jechałem z Bydgoszczy do Białowieży.
      - połączenie z dwoma przesiadkami proponowane przez PKP. Bilet kupiony w kasie w
      BYD.i co usłyszałem po wyjezdzie z Warszawy : że bilet mam nie ważny, bo to są
      linie,jakieś nie wiem, nie pamiętam ,jakieś regionalne.Konduktor chciał wymusić
      na mnie wykupienie dodatkowego biletu za 30 zł plus coś za jego wypisanie. Szlak
      mnie trafił i z nim troche "pojechałem " wymawiając mocno RRRRRRRRR
      podziałało.Takie COŚ nie powinno mieć miejsca, ja jeden obcy, przygladający się
      tubylcy, i rozeżlony egzekutor lokalnych linii regionalnych.
      To nie regionalne koleje tylko REGIONALNY BURDEL
      • wiwix Re: PKP zaczyna dbać o pasażerów 30.11.07, 01:21
        obecnie średnia szlakowa z Bydgoszczy do Torunia wynosi 60km/h. Jeżeli nie
        zmodernizujemy torowiska do 120-140km/h to myśle ze bedzie to wielki niewypał. W
        Anglii z Coventry do Londynu (150km) jedzie sie godzine. U nas 50km tez jedziemy
        godzine. Czas należy skrócić do 35-45minut.
        Pozdrawiam
      • kell99 Re: PKP zaczyna dbać o pasażerów 30.11.07, 01:36
        Uhm. Jezeli korzystales z Kolei Mazowieckich, a miales bilet PR na cala trase,
        to niestety mial racje i wg mnie troche chamsko zwalac wlasna niewiedze na osobe
        wykonujaca swoje obowiazki. Moze nastepnym razem powinienes zastanowic sie i
        poszperac 5 minut w rozkladzie jazdy, albo udac sie z pretensjami do kasjerki.

Moze nastepnym razem mandat troche Ciebie przystopuje. Pewnie niedlugo bedziesz
        mial okazje potrenowac, bo wszystko wskazuje, ze wchodzacy od grudnia prywaciarz
        i PKP nie dogadaja sie co do wspolnego biletu.
        • hens Re: PKP zaczyna dbać o pasażerów 30.11.07, 10:37
          Nie interesuje mnie to!
          Bilet zakupiony w kasie w Bydgoszczy z oznaczeniem Bydgoszcz-Białowieża
          ,Białowieża-Bydgoszcz 502 km w jedną stronę
          i nie jest to żadnym chamskim jak twierdzisz wyczynem z mojej strony
          Szczytem chamstwa jest kwestionowanie,ważności biletu.
          Ja kupując bilet ZAWARŁEM umowę z PKP, a jego przedstawicielem jest kasjer.Ja
          płacę a PKP wywiązuje się z umowy i mnie przewozi.
          Nie interesuje mnie to jakie to są koleje,i kto się na kogo wypiął.
          .....To są polskie koleje!!!
          A ja kupiłem bilet na polskim dworcu,za polskie złotówki.
          • rypcumpypcum Ciekawa teoria 30.11.07, 11:31
            Według tej teorii, to kupując bilet w Polskim Expressie na przejazd z Bydgoszczy
            do Warszawy (w polskiej kasie, za polskie złotówki), równie dobrze ma on
            obowiązywać w Komfort Busie?
            W końcu jedzie (chyba) tą samą trasą i trwa to podobnie długo.
            • hens Re: Ciekawa teoria 30.11.07, 12:00
              Jaki komfort Bus .......Ranczo Teksas Arizona, po wyjeżdzie z warszawy
              centralnej i 10 min jazdy,przy stadionie stał 45 min bo lokomotywa padła.A
              bilety od Wa-wy były z miejscówkami ot co.A ostatnie 80km to takim tramwaikiem
              kolebiącym się na szynach jakby g..o omijał na drodze.
              • rypcumpypcum Re: Ciekawa teoria 30.11.07, 12:11
                Hmmm... W sumie to ZUPEŁNIE zmieniłeś temat. :)))
                • kell99 Re: Ciekawa teoria 30.11.07, 15:24
                  rypcumpypcum napisał:

> Hmmm... W sumie to ZUPEŁNIE zmieniłeś temat. :)))

Mogl jechac samochodem i narzekac, ze drogi do niczego i wszedzie korki:) To
                  troche przerazajace, ze teraz niewiedza jest wymowka na wszystkie problemy.
                  • wiwix pcc arriva i PKP dogadali sie co do jednego biletu 30.11.07, 18:09
                    wiec prosze nie wprowadzac ludzi w blad. i nie zmieniajcie tamatu. Trwa reforma
                    polskich kolei i za dwa-trzy lata kupujac 1 bilet bedziesz mogl jechac pociagami
                    4 przewoznikow. Obiecuje Ci to!
                    Pozdrawiam
                    • kell99 Re: pcc arriva i PKP dogadali sie co do jednego b 30.11.07, 18:18
                      Fakt, mozna - ale obecnie przejezdzajac odcinek np Inowroclaw-Tuchola masz 1
                      bilet i jedna stawke kilometrowa. W przypadku 2ch przewoznikow bedziesz mial 1
                      bilet, ale kilometry liczone oddzielnie, a przy taryfie w ktorej cena rosnie
                      wolniej wraz ze wzrostem odleglosci jest to spora roznica.

Np teraz jadac z Bydgoszczy do Radomia pociagami pospiesznymi placisz o jakies
                      10zl mniej niz jadac do Wawy pospiesznym i dalej osobowym (w tym przypaku masz
                      2ch przewoznikow - tak tez jest tez w przypadku PR i IC). Za 4 lata to bedzie
                      1000km nowych linii na 300km/h :) 4 lata temu tez mialo tak byc...

Jezeli pasazer bedzie musial oddzielnie zaplacic za Inowroclaw-Bydgoszcz i
                      Bydgoszcz-Tuchola, to zaplaci sporo wiecej.
                      A o tym, by bylo inaczej jeszcze nie slyszalem - wyprowadz mnie z bledu - w tym
                      przypadku bede Tobie za to wdzieczny,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka