Dodaj do ulubionych

szukamy winnych

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.12.01, 17:25
"chcielismy dobrze ale nam nie wyszlo bo ..."

no wlasnie, juz za niecaly rok lesio miller bedzie musial wskazac dlaczego mu
nie wyszla naprawa finansow panstwa
jak myslicie kto bedzie temu winny

tylko bez latwizny prosze-zadnych masonow, zydow i cyklistow
Obserwuj wątek
    • krotoss Re: szukamy winnych 21.12.01, 10:52
      A eskimosi moga byc??? A tak serio to winni sa to proste: ZLODZIEJE!!!!!
      okradajacy nasze panstow i udajacy ze chca cos naprawic-z jednej strony
      sklejajac a z drugiej lamiac.

KroTosS
    • Gość: fin Re: szukamy winnych IP: *.atr.bydgoszcz.pl 21.12.01, 11:12
      Gość portalu: TedŽ napisał(a):
      > "chcielismy dobrze ale nam nie wyszlo bo ..."
      > no wlasnie, juz za niecaly rok lesio miller bedzie musial wskazac dlaczego mu
      > nie wyszla naprawa finansow panstwa

Hej, Ted. Czy Twoj post to wynik przemyslen po artykule w NIE? :)))
      Gdy przeczytałem w GW streszczenie tego artykułu, także zapragnąłem go przeczytać. Urban to
      kawal drania, ale jednoczesnie bardzo indeligentny facet. Z tego, co było w GW, artykuł Urbana
      jest bardzo dobry i trafia w sedno.
      Ja mam nadzieję, ze ta naprawa finansow państwa da jednak jakies efekty i Miller nie będzie
      musial się tak bardzo tłumaczyć.
      Pozdr
      • Gość: Ted® Re: szukamy winnych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 13:01
        Gość portalu: fin napisał(a):

>
        > Hej, Ted. Czy Twoj post to wynik przemyslen po artykule w NIE? :)))
        > Gdy przeczytałem w GW streszczenie tego artykułu, także zapragnąłem go przeczyt
        > ać. Urban to
        > kawal drania, ale jednoczesnie bardzo indeligentny facet. Z tego, co było w GW,
        > artykuł Urbana
        > jest bardzo dobry i trafia w sedno.

nie czytalem, post wynika z kampanii przeciw RPP

> Ja mam nadzieję, ze ta naprawa finansow państwa da jednak jakies efekty i Mille
        > r nie będzie
        > musial się tak bardzo tłumaczyć.
        > Pozdr

optymista z ciebie, juz od kilku lat tajemnica poliszynela jest stan finansow
        panstwa (pierwszy bauc sie odwazyl, nie wiem czy to odwaga czy glupota)
        za rok, w zaleznosci od sytuacji politycznej, bedziemy mieli
        -wariant 'optymistyczny' (tzn. hokus-pokus w ksiegowosci, jak bywalo przed
        baucem) i informacja, ze jest lepiej; lub
        -wariant 'pesymistyczny', "chcielismy dobrze ale przez ... nam sie nie udalo'

a praktycznie, jesli polityka belki sie nie zmieni, albo sie nie zmieni belki -
        nie moze byc lepiej
        • Gość: fin Re: szukamy winnych IP: *.atr.bydgoszcz.pl 21.12.01, 15:02
          > a praktycznie, jesli polityka belki sie nie zmieni, albo sie nie zmieni belki -
          > nie moze byc lepiej

Belka jeszcze nie zdążył się "wykazać". Ani in plus ani in minus. Ja natomiast jestem
          zdecydowanym zwolennikiem wywalenia Balcerowicza. Uważam, że ma on wielkie zasługi w
          doprowadzeniu do tak fatalnego stanu gospodarki.

A w sprawie sytuacji finansowej za rok. Wszystko zależy od tego, czy w Polską gospodarkę uda się
          tchnąć trochę życia. Jesli się nie uda, i wzrost gospowarczy będzie taki, jak przewidują dzisiaj
          eksperci, to rzeczywiscie, umarł w butach (ale może się uda, nie znasz "bajki o łodzi"?? :))) ).
          Pozdr
          • arthip Re: szukamy winnych 21.12.01, 15:27

> Belka jeszcze nie zdążył się "wykazać". Ani in plus ani in minus. Ja natomiast
            > jestem zdecydowanym zwolennikiem wywalenia Balcerowicza. Uważam, że ma on
            >wielkie zasługi w doprowadzeniu do tak fatalnego stanu gospodarki.
            > A w sprawie sytuacji finansowej za rok. Wszystko zależy od tego, czy w Polską g
            > ospodarkę uda się
            > tchnąć trochę życia. Jesli się nie uda, i wzrost gospowarczy będzie taki, jak p
            > rzewidują dzisiaj
            > eksperci, to rzeczywiscie, umarł w butach (ale może się uda, nie znasz "bajki o
            > łodzi"?? :))) ).
            > Pozdr

Balcerowicz można nie lubić ale trudno odmówić mu zasług w reformowaniu
            gospodarki. Fale kryzysu dotykają nawet najbardziej rozwinięte kraje.
            Jakoś trudno dziś docenić wielkie zasługi innych zajmujących to stanowisko, np.
            SLD-owskiego ministra finansów - Kołodko.
            Zobacz jak świat ocenia Balcerowicza, a jak Kołodkę, Belkę, Kaczmarka itd.

Co do SLD i Belki - schemat podobny. Zawsze muszą naprawiać coś po kimś, łatać
            dziury itd. I najlepiej zabrać lub zamrozić, ograniczyć (zasiłki, podatki, urlopy
            macieżyńskie i wychowawcze, opodatkować oszczędności itd.).
            To i tak dobrze kiedyś ich przodkowie ideologiczni zabierali kamienice, fabryki i
            ziemię w ramach nacjonalizacji.
            Czy znasz przykłady rynkowej gospodarki komunistycznej (Korea, Kuba, Chiny ...)?
            Komunista zawsze musiał coś zabrać kapitaliście by mógł z nim walczyć.
            Dzisiejsze SLD to łagodni spadkobiercy myśli komunistycznej więc ich podejście do
            gospodarki jest właśnie takie. Dlatego nie przeceniałbym geniuszu pana Belki.
            • Gość: Ted® Re: szukamy winnych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 15:33
              pomijajac watek ideologiczny, tak jak arthip nie przecenialbym 'geniuszu' belki
              a wbrew temu co piszesz fin belka zdazyl sie juz wykazac- in minus
              • Gość: fin Re: szukamy winnych IP: *.atr.bydgoszcz.pl 21.12.01, 16:17
                Gość portalu: arthip napisał(a):
                > Balcerowicz można nie lubić ale trudno odmówić mu zasług w
                > reformowaniu gospodarki.

Fakt, mial wielkie zaslugi, ale to było 11 lat temu (reforma gospodarcza za Mazowieckiego). A
                teraz ma klapki na oczach. Jako minister finansów w rządzie Buzka popelnił mnóstwo błędow, ze
                słynnym "schładzaniem gospodarki" na czele. Jak dzisiaj wyglądałaby gospodarka, gdyby
                Balcerowicz zamiast "chłodzić" starał się utrzymać wzrost gospodarczy, do którego doprowadził
                Kołotko (ponad 6%, dzisiaj można o tym tylko pomarzyć).

> Zobacz jak świat ocenia Balcerowicza, a jak Kołodkę, Belkę, Kaczmarka itd.

Swiat chwali go za reformę 1990 roku, i ja się z tym zgadzam. A poza tym nie interesuje mnie,
                co mówi swiat, swiatu nie zależy na dobru Polski, to jest nasz interes. A Zachód może go chwalić,
                bo nie na ich tyłkach wyczynia te eksperymenty gospodarcze, tylko na naszych.

> pomijajac watek ideologiczny, tak jak arthip nie przecenialbym 'geniuszu' belki
                > a wbrew temu co piszesz fin belka zdazyl sie juz wykazac- in minus

'geniuszu' belki, he, he, także nie przeceniam, po prostu czekam na to, co zrobi z wydawaniem
                opinii (pogrzebałem w pamieci i jakos nie mogę natrafić na cos, co już Belka zdążył schrzanić).
                Pozdr
                • arthip Re: szukamy winnych 22.12.01, 11:48
                  Jeżeli nie możesz doszukać się w pamięci co Belka schrzanił - to pewno nic
                  jeszcze nie zdążył. Na Balcerowicza narzekasz po 11 latach, a na Belkę chcesz
                  po 3 m-cach?
                  Pamiętaj jednak, że to p. Belka:
                  - zamroził progi podatkowe,
                  - opodatkował oszczedności i lokaty bankowe,
                  - skrócił urlopy wychowawcze i macieżyńskie,
                  - obciął dodatki socjalne,
                  - zlikwidował ulgi dla emerytów i studentów,
                  - itd itd. Szczególnie uderzył w sprawy socjalne.
                  Jednocześnie coś dziwnie jemu i Kaczmarkowi idzie "grubszy biznes" np.kupowanie
                  gazu z Norwegi i Rosji równolegle (jakoś bliżej do Rosji mają), a że Kaczmarek
                  w radzie nadzorczej u Gudzowatego i satelitach Gazpromu robił - to przypadek.
                  Ten sam Kaczmarek w dniu swojego odejścia od władzy przed 4-laty - podpisał
                  (tłumacząc się, iż pracuje do końca!) kontrakt z Izraelem na rakietę dla
                  polskiego śmigłowca Huzar. Oczywiście nikt poza nim tej rakiety nie widział -
                  do dziś jest w fazie prototypu itd, itd.
                  Elita SLD-owska geniuszy biznesu?
                  Świat chwali Balcerowicza, a ich nie - może świat się nie zna na gospodarce
                  albo jest to dowód cynizmu imperialistów?
                  Kiedyś stonkę nam zsyłali, a teraz ślepi pozostają na SLD-owskich geniuszy
                  gospodarki i przeciętniaków wychwalają ?

Z argumentach o gaciach na tyłku trudno mi się w tym momencie fin z Tobą
                  zgodzić.

PS.
                  . Kołodko - zapisł się głównie w pamięci przewałem z tą swoją chałupką w
                  sękocińskim lesie i książką, którą obdarowany M.Jackson określił "Science
                  fiction" - "Polska 2000".

. Hania Gronkiewicz została v-ce prezesem EBOR dlatego bo to sprawa
                  polityczna! :)))
                  Imperialiści paskudni. Niedługo Leppera szefem Komisji Europejskiej zrobią.
                  • Gość: fin Re: szukamy winnych IP: *.atr.bydgoszcz.pl 22.12.01, 15:24
                    arthip napisał(a):
                    > Pamiętaj jednak, że to p. Belka:
                    > - zamroził progi podatkowe,
                    > - opodatkował oszczedności i lokaty bankowe,
                    > ....

To wszystko prawda. Ale te 80-90 mld potencjalnego deficytu, ktory zostawił poprzedni rząd, to
                    była kwota niemożliwa do sfinansowania w żaden sposób i ciąć bylo trzeba.

> Jednocześnie coś dziwnie jemu i Kaczmarkowi idzie "grubszy biznes" np.kupowanie
                    > gazu z Norwegi i Rosji równolegle (jakoś bliżej do Rosji mają), a że Kaczmarek
                    > w radzie nadzorczej u Gudzowatego i satelitach Gazpromu robił - to przypadek.

SLD wspiera Gudzowatego, a tzw. prawica "pompuje" pieniądzę w Kulczyka. Niestety, tak nam
                    się udała ta nasza "demokracja"

> Świat chwali Balcerowicza, a ich nie - może świat się nie zna na gospodarce
                    > albo jest to dowód cynizmu imperialistów?

Jesli wierzysz, że Zachód chce "naszego" dobra a nie "swojego", to jestes jeszcze bardzo, bardzo
                    młody (wiem, bo także wiele lat temu myslałem, że ich oceny są obiektywne, potem poznalem to
                    trochę "od srodka" i straciłem złudzenia).

> . Kołodko - zapisł się głównie w pamięci przewałem z tą swoją chałupką w
                    > sękocińskim lesie i książką, którą obdarowany M.Jackson określił "Science
                    > fiction" - "Polska 2000".

No i wykresami, których dziesiątki pokazywal przy każdej sposobnosci (ciekawe, to samo
                    zauważyłem ostatnio u Balcerowicza he, he)

> Imperialiści paskudni. Niedługo Leppera szefem Komisji Europejskiej zrobią.

Spokojna głowa, Lepper ma "własne zdanie", a takich to oni na ważne stanowiska nie
                    proponują. A imperialisci nie są paskudni. Dbają po prostu o swoje interesy a nie o nasze (i to jest
                    moim zdaniem normalne)

Jesli ktos odniósł wrażenie, że popieram SLD i bronię Millera, to jest to wrażenie mylne. W
                    wyborach nie głosowałem na nich, a od strony "moralnej" przegrali u mnie, gdy z uporem przez
                    wiele dni twierdzili, że to pani Labuda kłamie, a Kaucz mówi prawdę.
                    Na gospodarce znają się jednak znacznie lepiej niż ich poprzednicy i mam nadzieję, że ich
                    rządy będą dla Polski o wiele korzystniejsze, niż tego palanta Buzka i jego kliki.
                    Pozdr
                    • Gość: Ted® Re: szukamy winnych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.12.01, 17:14

> arthip napisał(a):
                      > > Pamiętaj jednak, że to p. Belka:
                      > > - zamroził progi podatkowe,
                      > > - opodatkował oszczedności i lokaty bankowe,
                      > > ....
                      >
                      >
                      > To wszystko prawda. Ale te 80-90 mld potencjalnego deficytu, ktory zostawił pop
                      > rzedni rząd, to
                      > była kwota niemożliwa do sfinansowania w żaden sposób i ciąć bylo trzeba.
                      >

deficyt zostawily wszystkie poprzednie rzady (w tym sld, ktory tak dobrze sie zna
                      na gospodarce;)
                      kazdy dokladal po troche, a jak zblizal sie koniec roku metoda przestawiania
                      slupkow w ksiegowosci deficyt sie 'cudownie'zmniejszal, dopiero bauc mial odwage
                      to ujawnic

> Jesli ktos odniósł wrażenie, że popieram SLD i bronię Millera, to jest to wraże
                      > nie mylne. W
                      > wyborach nie głosowałem na nich, a od strony "moralnej" przegrali u mnie, gdy z
                      > uporem przez
                      > wiele dni twierdzili, że to pani Labuda kłamie, a Kaucz mówi prawdę.
                      > Na gospodarce znają się jednak znacznie lepiej niż ich poprzednicy i mam nadzie
                      > ję, że ich
                      > rządy będą dla Polski o wiele korzystniejsze, niż tego palanta Buzka i jego kli
                      > ki.
                      > Pozdr

oj, fin dales sie nabrac na marketing polityczny, wszystkie dotychczasowe ekipy
                      gospodarcze w rzadzie pochodza dokladnie od tej samej malpy
                      roznica polega nie na poziomie wiedzy ale na metodzie prezentowania jej w mediach,
                      i tu rzeczywiscie obecna 'sprawia wrazenie, jakby sie lepiej znala
                      • arthip Re: szukamy winnych 23.12.01, 00:18
                        Ekipa Lesia Milera jest o tyle ciekawa co pełna tupetu.
                        On sam jako lojalny członek władz PZPR wbrew prawu dewizowemu kilka lat
                        temu "pod pazuchą" wywoził coś ok. 1 mln $ dla towarzyszy z KPZR.
                        Pózniej został ministrem spraw socjalnych i współczuł bardzo bezrobotnym i
                        biednym, a w geście pomocy rozdawał im kuroniowe zupki I zasiłki.
                        Teraz "zaciska pasa" i "obcina" co się da - bo gospodarce brakuje gdyż
                        poprzednia ekipa majątek narodowy roztrwoniła (też coś może do kolesi z ZSRR
                        wywoziła ?).
                        Co najgorsze taka działalność zjednuje mu nawet zwolenników ("rozsądny
                        elektorat" ;) ) - gość jest cool ! Mądry ekonomista. Laureat (tak jak Kołodko
                        Belka i Kaczmarek ) wielu m-narodowych nagród, wielokrotni doktoraci honoris
                        causa licznych światowych uniwersytetów, na których czekają posady w EBOR itd,
                        A Lesio zaczynał tak mało obiecująco - jako gość po zawodówce, sekretarzyna POP
                        PZPR u szwaczek w Żyrardowie. No ale szkoła nauk społeczno-politycznych przy KC
                        PZPR czyni cuda. Dziś Lesio wyuczony ekonomista wyśmiewa wiedzę Balcerowicza.
                        Zdolny facio! Na prezydenta go! (POWAŻNIE !!!).
                      • Gość: fin Re: szukamy winnych IP: *.atr.bydgoszcz.pl 24.12.01, 12:57
                        > deficyt zostawily wszystkie poprzednie rzady (w tym sld, ktory tak dobrze sie z
                        > na na gospodarce;)
                        > kazdy dokladal po troche, a jak zblizal sie koniec roku metoda przestawiania
                        > slupkow w ksiegowosci deficyt sie 'cudownie'zmniejszal,

Ted, owszem, każdy rząd cos tam "pod dywanik" wmiatał, żeby księgowo wszystko wyglądało
                        jako-tako. Ale mi nie chodzi o księgowosć. Księgi, to fajna rzecz dla ksiegowych (bo z tego żyją).
                        Dla mnie liczy się to, jak funkcjonuje gospodarka. Mam o tym (tak mi się przynajmniej wydaje)
                        pewne pojęcie, bo od 91 roku w większym lub mniejszym stopniu "w tym siedzę". I, jak ja to
                        widzę, tak fatalnej sytuacji, do której doprowaził Buzek i jego 40000 "fachowców" z AWS oraz
                        polityka finansowa Balcerowicza jeszcze nie było. Korupcja, zadłużenie państwa (zewnętrzane,
                        ale teraz już przede wszystkim wewnętrzane-efekt ostatnich 12 lat, którego nie da się zwalić na
                        "komunę"), bardzo mała ilosc inwestycji przemysłowych. Sprawia, że deficyt i zadłużenie będą
                        rosły i kolejne rządy będą miały coraz gorszą sytuację. Jedyna szansa, żeby to zatrzymać to
                        rozpędzenie gospodarki. Ekonomia jest nauką, gdzie co ekspert, to inne zdanie. Ale po pewnym
                        czasie można ocenić, czy jakies dzialania przyniosly dobry skutek. I moim zdaniem dzialania,
                        które podjął Balcerowicz w ostatnich 4 latach przyniosly skutki fatalne, zarżnęły gospodarkę.

> dopiero bauc mial odwage to ujawnic

I to mu się chwali, że mial chociaż odwagę przyznać, że "jego" rząd doprowadził finanse
                        państwa do katastrofy. Postąpił jak prawdziwy ekonomista a nie jak polityk. Też ma u mnie za to
                        duży plus.

> oj, fin dales sie nabrac na marketing polityczny, wszystkie dotychczasowe ekipy
                        > gospodarcze w rzadzie pochodza dokladnie od tej samej malpy
                        > roznica polega nie na poziomie wiedzy ale na metodzie prezentowania jej w media
                        > ch, i tu rzeczywiscie obecna 'sprawia wrazenie, jakby sie lepiej znala

Spoko, spoko Ted. Za stary jestem, żebym się dał nabrać na jakies "marketingi". Widziałem, jak
                        działała gospodarka za czasów Kołotki, i widzę, jak działa teraz, po 4 latach Buzka. Ja postępuję
                        zgodnie z zasadą "po efektach a nie po gadaniu ich poznacie". Gospodarcze efekty działań
                        poprzednich rządów SLD-PSL były według mnie dobre (ponad 6% wzrostu) a obecne efekty
                        Balcerowicza i jego następcy są wręcz żałosne (wzrost 1,5 - 2%, rosnące bezrobocie, brak
                        inwestycji przemysłowych, duża ilosc "inwestycji" spekulacyjnych, krótkoterninowych, które mogą
                        zniknąć w ciągu kilkunastu dni, powodując niewypłacalnosć Polski i totalny krach gospodarki).
                        Miejmy nadzieję, że tak źle nie będzie, cała nadzieja w obecnym rządzie :)))
                        Pozdr
    • Gość: kz Re: szukamy winnych IP: *.studio.net.pl 21.12.01, 15:41
      Czukcze i Syngalezi.
      Oraz abstynenci i niepalący.
      • Gość: Ted® Re: szukamy winnych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 15:53
        Gość portalu: kz napisał(a):

> Czukcze i Syngalezi.
        > Oraz abstynenci i niepalący.

uff, dzieki ci, to znaczy ze jestem niewinny
    • Gość: NYY Re: szukamy winnych IP: *.proxy.aol.com 21.12.01, 15:52
      Czy pamieta ktos manewr dokonany przez prez. Hoovera? Stany mialy kryzys ,
      dziura w finansach panstwowych , przy ktorej nasza dziurka to dziura w zebie.
      Hoover wtedy drastycznie OBNIZYL podatki, zwiekszajac jeszcze bardziej luke w
      budzecie. Efektem bylo powstanie bowych firm, inwestycje, kretyty i boom w
      gospodarce.
      Czy widzicie analogie z postepowaniem naszego Millera? Otoz robi on dokladnie
      odwrotnie, sciaga z tych co jeszcze cos maja. Czy to ozywi gospodarke? :--))))
      A ja to sie nawet domyslam, dlaczego to Millerowa droga. Dlatego, ze
      wyksztalcil sie w Akademii Partyjnej, i stamtad pochodzi jego wiedza i pojecie
      o finansach i ekonomii.
      • ewka2001 Re: szukamy winnych 21.12.01, 15:59
        To ciekawe, co napisałeś o gospodarce USA.
        Ale nasi decydenci na to niestety nie pójdą , bo w nosie mają tzw Naród.
        A ja się boję, że i u nas zaczną dziać się takie rzeczy jak w Argentynie.
        Myślę, że niestety coraz bardziej staje sie to prawdopodobne.
        • Gość: Ted® Re: szukamy winnych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.12.01, 16:21
          nie kracz ewka bo tu miejsca brak na twe babskie lzy
        • Gość: NYY Re: szukamy winnych IP: *.proxy.aol.com 21.12.01, 16:26
          Taka jest prawda, Ewka. Do tego pozniej wprowadzono program sponsorowanych prac
          rzadowych dla bezrobotnych, m in przy budowach parkow.(Dzis ja jezdze tam na
          rower....)
          Ale do tego potrzeba czlowieka ktory rozumie wolny rynek. A Miller nie rozumie,
          bo wyrosl jako czerwony. A teraz udaje tylko rozowego.
          Wesolych swiat !!!
          Byrd2scum@aol.com
          • ewka2001 Re: szukamy winnych 22.12.01, 08:12
            No właśnie , a u nas brak sensownego pomysłu na prace interwencyjne dla
            bezrobotnych. I młodzi sprawni ludzie błąkają się bez celu w poczuciu
            kompletnej nieprzydatności.
            Teraz pada śnieg i aż się prosi o armię ludzi do oczyszczenia miasta. Miasto
            mogłoby im zapłacić jakąś symboliczną kwotę.W ten sposób wszyscy byliby
            zadowoleni. Ale kogo to o..... . Nasz Pan Prezydent miasta woli odsłaniać
            tablice pamiątkowe w szkołach , albo chandryczyć się z IKEĄ.
            • radca Re: szukamy winnych 22.12.01, 20:59
              Ewka 2001 nasunela mi pewna mysl.

Problem zatrudnienia bezrobotnych ? Otoz zauwazylem,ze bardzo wiele zatrudnia
              sie emerytow i rencistow.Szczegolnie zatrudnianie emyrytow-przeciez to sie
              kloci ze zdrowym rozsadkiem.W to miejsce powinni byc zatrudniani mlodzi ludzie.
              Natomiast emerytury winny tyle wynosic,aby starczylo na zycie w miare
              mozliwosci.Oczywiscie PRACE INTERWENCYJNE-powinien byc ustalony roczny fundusz
              i bylaby mozliwosc wykonania pewnych prac.Odslanianie tablic ? hm....?

radca
      • Gość: zoe Re: szukamy winnych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.12.01, 21:48
        Gość portalu: NYY napisał(a):

> Czy pamieta ktos manewr dokonany przez prez. Hoovera? Stany mialy kryzys ,
        > dziura w finansach panstwowych , przy ktorej nasza dziurka to dziura w zebie.
        > Hoover wtedy drastycznie OBNIZYL podatki, zwiekszajac jeszcze bardziej luke w
        > budzecie. Efektem bylo powstanie bowych firm, inwestycje, kretyty i boom w
        > gospodarce.
        > C odwrotnie, sciaga z tych co jeszcze cos maja. Czy to ozywi gospodarke? :--))))
        > A ja to sie nawet domyslam, dlaczego to Millerowa droga. Dlatego, ze
        > wyksztalcil sie w Akademii Partyjnej, i stamtad pochodzi jego wiedza i pojecie
        > o finansach i ekonomii.

zy widzicie analogie z postepowaniem naszego Millera? Otoz robi on dokladnie

kolego szanowny,o ile wiem , to Edgar Hoover byl szefem CIA i nie mogl miec
        wplywu na gospodarke USA.
        Pewnie ci sie pomylilo z Franklinem Delano Rooseveltem,(byl taki prezydent USA),
        ktory wprowadzil "New Deal".

A historia to podstawowy przedmiot w szkole podstawowej.

>
        • Gość: XXX Re: szukamy winnych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.12.01, 23:20
          Gość portalu: zoe napisał(a):

> kolego szanowny,o ile wiem , to Edgar Hoover byl szefem CIA i nie mogl miec
          > wplywu na gospodarke USA.
          > Pewnie ci sie pomylilo z Franklinem Delano Rooseveltem,(byl taki prezydent USA)
          > ,
          > ktory wprowadzil "New Deal".

> A historia to podstawowy przedmiot w szkole podstawowej.

Tak koleżanko zoe.I tam uczyli, że w latach 1929-1933 prezydentem USA był Herbert
          Clark Hoover.
          Życzę wspaniałych Świąt Bożego Narodzenia i pomyślności w Nowym Roku.

• Gość: zoe Re: szukamy winnych-do NYY IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.01.02, 22:53
            bije sie w piersi, faktycznie byl taki prezydent, ale to wlasnie on
            krytykowal "new deal" i ograniczal roboty publiczne, byl przeciwnikiem
            interwencji panstwa itd. ; typowy zwolennik free market i przeciwnik filozofii
            Keynes'a. trzeba bylo od razu powiedziec, że chodzi o Herberta Clarka a nie
            Edgara. wstydze sie i czerwienie. pozdrawiam, zoe
    • Gość: Ted® Re: szukamy winnych IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.01.02, 15:56
      no i mamy pierwszych winnych
      jak orzekl minister pol za nieprzejezdne drogi odpowiadaja kierowcy

balcerowicz musi odejsc:)
      • krotoss Re: szukamy winnych 06.01.02, 16:24
        Gość portalu: Ted® napisał(a):

> no i mamy pierwszych winnych
        > jak orzekl minister pol za nieprzejezdne drogi odpowiadaja kierowcy

Pewnie zapomnial dodac (lub ucieli w materiale filmowym) ze chodzi o kierowcow
        odsniezarek plugow snieznych i innego sprzetu do odsniezania ^_^

KroTosS

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka