Dodaj do ulubionych

Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gostka?

25.12.07, 21:19
Boże, nie zaglądałam jakiś czas, patrzę dziś - a tu zaśmiecone całe
forum. Facet pisze sam do siebie i sam sobie odpowiada, jako pro-
bydgoszcz - daję głowę.
Albo go zignorować, jeśli się nie da przegonić.
Pozdrawiam i życzę Forumowiczom na Nowy Rok dużo szczęścia i
porządku na forum :)
Obserwuj wątek
    • pro_bydgoszcz Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 25.12.07, 21:40
      Wypraszam sobie!

Sa Święta- daj spokój z ta nenawiścią!

Proszę wymyśl jakiś pomysł na bydgoszcz zanim następnym razem
      zaczniesz pisać bzdury!

Pozdrawiam!
    • byd-gostek Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 25.12.07, 21:58
      gliceryna napisała:

> Boże, nie zaglądałam jakiś czas, patrzę dziś - a tu zaśmiecone całe
      > forum. Facet pisze sam do siebie i sam sobie odpowiada, jako pro-
      > bydgoszcz - daję głowę.
      > Albo go zignorować, jeśli się nie da przegonić.
      > Pozdrawiam i życzę Forumowiczom na Nowy Rok dużo szczęścia i
      > porządku na forum :)

Dosłownie ręce opadają widząc coś takiego. Dlaczego w Tobie aż tak wiele złej
      woli? A poza tym, co to w ogóle znaczy określenie "przegonić stąd"? Twoje
      prywatne forum, że z taką pewnością chcesz decydować co ma się dziać na tych
      łamach? A w dodatku po co wzniecać jakąkolwiek awanturę?

Zatem, wyjaśniam; nie jestem trollem, nie pisuję sam do siebie, a jedynie
      zamieściłem (JEDNORAZOWO i po raz pierwszy) serię moich pomysłów, które miałem
      nadzieję że będą tu dyskutowane. Bo jak Ty sobie to wyobrażasz; że to forum jest
      dobre tylko do narzekań i nieustannych ataków na władze miasta, TVB, GW,
      Torunia, i wszystkiego innego co się rusza? Otóż nie! Każdy ma prawo tu się
      udzielać i nic Ci do tego jakie wątki kto tutaj zakłada. Natomiast to co teraz
      robisz to jest zwykłe świństwo, bowiem wciągasz w to jeszcze innego bogu ducha
      winnego forumowicza.

A moje pomysły postanowiłem zamieścić właśnie tutaj z tego względu, iż tu zawsze
      pełno jest wątków poruszających sprawy naszego miasta, kolejni dyskutanci w
      wielu postach ujawniali i udowadniali swoje przywiązanie do Bydgoszczy więc
      sądziłem, że i tym razem do wymiany opinii się dołączą. Cóż, jak na razie nie
      jest z tym najlepiej, więc i tak owe wątki "spadają" w dół, a zatem być może
      wkrótce przestaną Cię już tak bardzo kłuć w oczy.
    • pamelus Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 25.12.07, 22:22
      A ja polecam definicję trollingu. Warto dowiedzieć się, co oznacza dane słowo, zanim się go użyje.

pl.wikipedia.org/wiki/Trolling
      Ja tu niczego takiego nie widzę. Koleś prestrzega zasad netykiety, pisze ciekawie i na temat, wypowiedzi popiera sensownymi argumentami i nikogo nie atakuje. A że pisze dużo? Kto powiedział, że nie wolno? Widocznie ma głowę pełną pomysłów.

Nie zachowujmy się jak stetryczałe dziady i nie reagujmy alergicznie na każdą nowość. Dziękuję.
      • byd-gostek Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 25.12.07, 22:48
        pamelus napisał:

> A że pisze dużo? Kto powiedział, że nie wolno?

Serdeczne dzięki za poparcie, bo już powoli powątpiewam w sens tego co robię, kiedy napotykam ataki i oskarżenia o trollizm.
        A piszę dużo nie dlatego, że lubię, albo że chcę się wykazać, ale głównie dlatego, iż teksty w poszczególnych wątkach są wyjątkami z
        gotowych opracowań, które nie tylko na tym forum mają być prezentowane. Dlatego też każdy pomysł poprzedzony jest, przyznaję, nieco przydługawym wstępem, ale za to oszczędzi to w przyszłości niepotrzebnego strzępienia języka, wyjaśniając za każdym razem o co chodzi.
        A tak na marginesie - doczekałem się od Ciebie pochwały, sądzę więc, że przynajmniej część z tych pomysłów przeczytałeś - dlaczego zatem nie wyrazisz swojej opinii w każdym z danych wątków?
        Proszę, nie myśl, że to z mojej strony nachalność czy podstęp w celu nakłonienia Ciebie do podbijania wątków, ale to raczej zachęta, gdyż każdy głos w dyskusji jest cenny.
    • gliceryna Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 26.12.07, 23:07
      Ten dureń znów się mnoży w nickach. Analityk z Koziej Wólki.
      Podpowiedzieć ci, jak masz się rozładować? Z tym, że ten sposób
      wymaga odrobiny męskości - to może nie działać...
      • byd-gostek Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 26.12.07, 23:50
        gliceryna napisała:

> Ten dureń znów się mnoży w nickach. Analityk z Koziej Wólki.
        > Podpowiedzieć ci, jak masz się rozładować? Z tym, że ten sposób
        > wymaga odrobiny męskości - to może nie działać...

Czy to chodzi o mnie? Jeśli tak, to wypraszam sobie te wyzwiska. Oj, musisz mieć trudny charakter. Zastanawiające jednak jest to, skąd w Tobie tyle bezinteresownej zawziętości. Czy naprawdę w moich postach jest coś złego, czy może posądzasz mnie o "mnożenie nicków"?
        Mogę Cię więc uspokoić, trafiasz kulą w płot, bo takich chwytów nie stosuję.
        Jeżeli uznasz to za stosowne, to bardzo Cię proszę odpowiedz mi, ale bez inwektyw. No i wytłumacz słowo "analityk", jeśli łaska.
        • keny_1 Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 27.12.07, 00:00
          byd-gostek.
          Zgadzam sie z toba nie wiem kto jest tym trollem ale wiem nie
          Ty.Tylu pisze z Bydgoszczy ale nikt na temat.Przepraszam za
          wczesniejsze posty ale masz racje.
          • byd-gostek Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 27.12.07, 00:03
            keny_1 napisał:

> byd-gostek.
            > Zgadzam sie z toba nie wiem kto jest tym trollem ale wiem nie
            > Ty.Tylu pisze z Bydgoszczy ale nikt na temat.Przepraszam za
            > wczesniejsze posty ale masz racje.

Nie ma sprawy, absolutnie o nic się nie gniewam. Do wszystkiego potrzebna jest
            zgoda.
            Wesołego Po Świętach.
          • leszek21 Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 27.12.07, 00:03
            A może ten troll to jeden z pomysłów ekipy Dombrowicza?
            Wykonany do spółki np. z Eskadrą? Poziom pomysłów podobny.
            • byd-gostek Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 27.12.07, 00:13
              leszek21 napisał:

> A może ten troll to jeden z pomysłów ekipy Dombrowicza?
              > Wykonany do spółki np. z Eskadrą? Poziom pomysłów podobny.

Zaraz, zaraz. Bo teraz to już się całkiem pogubiłem. To w końcu o jakiego trolla
              chodzi, o jakim nicku?
              Bo jeśli chodzi o serię wątków pn "Pomysły na Bydgoszcz", to jest to moja
              robota. Ale ja występuję wciąż pod tą samą ksywą i niczego nie ukrywam.
              Natomiast jeśli chodzi o poziom tych pomysłów, to przecież zawsze można je
              skrytykować i po krzyku. To właśnie po to jest.
              A z Eskadrą ani z panem D. w zmowie nie jestem.
              • morbus_neglecticus Ech... "Wszystkowiedzący"... 27.12.07, 00:45
                Z niesmakiem spoglądam na tego typu posty. Ze zgrozą też stwierdzam, iż mają
                najwyższą "odpowiadalność" i zazwyczaj są bardzo wysoko. Panie i Panowie, "NIE
                KARMIĆ TROLLA"! To naprawdę nie jest suche hasło. Dla kogoś, kto pisze takie
                "bzdury" najgorszą sprawą jest BRAK ZAINTERESOWANIA. Znudzi się, poleci gdzie
                indziej. Takie... samooczyszczanie się społeczności ;)

---
                Co do kooooolejnych "pomówień" i "zgadywanek"...
                Czy Wam naprawdę nie wstyd? Skąd w Was taka pewność, iż ten i tamten jest kimś w
                "REALu"? A może jest dostęp do adresów IP, tylko coś przeoczyłem przy
                rejestracji? /Pamiętam, iż dawniej były one widoczne/

Niespecjalnie się przyglądałem ewolucji forum GW, ale... zauważalny dla mnie
                jest fakt, iż fora Bydgoszcz i Toruń są jednymi z naprawdę nielicznych (są
                inne?), gdzie NIEZBĘDNA jest rejestracja.

Widocznie "dla niektórych" to za mało. Domysłów nie ma końca, a DOBRE IDEE są
                już w zarodku tępione. "Sodoma i Gomora"!

Jeśli to jest aż tak konieczne, to proszę, niech forum GW "Bydgoszcz" i
                najlepiej też dla równowagi i pewności od razu "Toruń" wprowadzi jako pierwsze
                OBOWIĄZKOWĄ rejestrację OSOBISTĄ w Redakcjach GW. Za okazaniem Dowodu
                Tożsamości, najlepiej jeszcze z Paszportem, gdyby taki forumowicz chciał
                wyjechać (i oczywiście "niezbędna niezbędność" - podpis obojga rodziców i wiek
                minimalny 65 lat, opinia księdza proboszcza itp.). Najlepiej jeszcze niech wisi
                przy każdym poza imieniem i nazwiskiem zdjęcie, adres zamieszkania (bądź
                kserokopia dowodu osobistego), numer telefonu (by ponawrzucać jeszcze werbalnie
                forumowiczowi)... Oczywiście jeszcze moderacja, cenzura... Dobra, dość tych
                złośliwości, to nie przystoi...

A i tak pewno z takimi rejestracjami znajdzie się jeszcze paru, którzy powiedzą,
                iż forumowicz X współpracuje z talibami bądź inny tej wagi trolling.

Proponuję, by nie kontynuować tego postu, lecz zająć się np. pomysłami
                byd-gostka bądź jakimkolwiek innym konkretnym tematem. Wesołych!
            • bromberg1 Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 27.12.07, 22:47
              Wydaje mi się, że właśnie tak jest.
    • ka_zet Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 27.12.07, 10:08
      Czy wyście już wszyscy na głowę poupadali?
      Przychodzi człowiek, pisze spójnie, zgłasza pomysły konstruktywne (niezależnie
      od ich jakości i tego czy się komuś osobiście podobają czy nie), a wy od razu
      widzicie w nim trolla?

Nie rozumiem. Uważacie że można tylko marudzić na [tu wstawić któryś z czterech
      na krzyż dyżurnych tematów]?
      • weltire Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 27.12.07, 10:51
        > Nie rozumiem. Uważacie że można tylko marudzić na [tu wstawić
        któryś z czterech
        > na krzyż dyżurnych tematów]?

Odpowiem ci tak, jak myślę, chociaż nie za wszystkich. Otóż każdy,
        kto tu siedzi dłużej niż miesiąc (a w moim przypadku to już chyba
        czwarty rok, dokładnie nie napiszę dlatego, że nie mam pamięci do
        dat) zauważy, że wątki "negatywne" zyskują o wiele większą
        poczytność od tych "pozytywnych". Gdy temat informuje np. o jakimś
        sukcesie, potrafimy zdobyć się tylko na wymuszone "gratuluję" lub
        standardowe "tak trzymać!", a wątek szybko spada w dół. Próby
        podtrzymania wątłej dyskusji sprawiają wrażenie sztucznych zabiegów
        desperata, walkowerem oddając dobre chęci składamy ziarnko do
        ziarnka wizerunek, którego nie chcemy. Każda próba wciągnięcia w
        tryby rozmowy buntującej się przeciw fatalizmowi dialektyki kończy
        na mieliznach, co spycha na margines i na pewno rodzi frustrację.

No, ale żeby nie wyjść na samochwałę pozwolę sobie zauważyć, że
        jakoś tak bezwiednie chyba większość wpisuje się w ten chór uskarżeń
        i ogólnej mitręgi, który przesłania skutecznie wszystko, co miłe i
        pożyteczne. Jeśli ktoś szuka przykładu, niech włączy pierwszą z
        brzeu tivi (a tam, jak się rzekło, atrakcyjność newsu
        mierzą "trupokilometrami;)
        Szkoda, że nie mamy w nawyku stosowania samospełniających się
        przepowiedni do spraw dobrych i chwalebnych. Wtedy byłoby i lżej na
        sercu, i lepiej na co dzień, a nie tylko od święta.
      • byd-gostek Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 27.12.07, 12:14
        ka_zet napisał:

> Czy wyście już wszyscy na głowę poupadali?
        > Przychodzi człowiek, pisze spójnie, zgłasza pomysły konstruktywne (niezależnie od ich jakości i tego czy się komuś osobiście podobają czy nie), a wy od razu widzicie w nim trolla?
        > Nie rozumiem. Uważacie że można tylko marudzić na [tu wstawić któryś z czterech na krzyż dyżurnych tematów]?<

Dzięki ka_zet, że się odezwałeś, bo już nie wiedziałem jak dalej mam udowadniać, że się nie jest wielbłądem. I sorry, jeśli sprawiłem jakiś kłopot.
        Lubię zaglądać na to forum, być na bieżąco z wszelkimi lokalnymi sprawami, więc wiem co nieco co tu "w trawie piszczy". A ponieważ tutaj aż roi się od wątków, w których dyskutuje się na tematy związane z Bydgoszczą, jej rozwojem, pomysłami na przyszłość, problemami, itd., to również postanowiłem się dołączyć, zamieszczając serię wątków "Pomysły na Bydgoszcz" - i zapewniam, w dobrej wierze.

Jednakże, szalenie zastanawiające jest to, iż zazwyczaj największym zainteresowaniem cieszą się te wątki, w których można komuś dokopać, skrytykować, wyszydzić, wykpić, poprawić swe własne ego lub przeforsować swoją "jedynie słuszną" opinię. I wówczas w trakcie takich dyskusji pełno jest różnorakich zdań, zbawiennych pomysłów, "wytycznych" dla władz i poszczególnych osób, a dane wątki długo nie schodzą ze szczytu forum. Wtedy "burza mózgów", propozycje, krytyki, itd...
        I choć trzeba przyznać, że wiele z nich jest naprawdę sensownych i konstruktywnych, to jednak cóż z tego wynika? Wszystko powoli ginie w ogólnym "szumie" tego forum, wątki z czasem tracą popularność, spadają w dół i wtedy najlepsze nawet pomysły giną prawie niezauważone.
        Lecz kiedy zebrać to wszystko razem "do kupki" i podać niemalże jak na tacy do przedyskutowania, to raptem pojawiają się oskarżenia, wyzwiska i drwiny - a w najlepszym wypadku pomijanie milczeniem danego tematu i niebranie udziału w wymianie zdań. A przecież seria wątków "Pomysły na Bydgoszcz", to nie jest li tylko wynik moich własnych przemyśleń i obserwacji (także i marzeń), ale jakby kompendium tego wszystkiego, co się na tym forum dzieje już od wielu lat - w różnych formach te pomysły już tu zaistniały, niewyrażone, rzecz jasna, w takiej formule jak zrobiłem to ja, ale jednak w jakiś sposób sugerowane, opisywane innymi słowami, inaczej wyartykułowywane, więc de facto można uznać, że duża ich część jest NASZĄ WSPÓLNĄ, wypracowaną przez wiele lat uczestnictwa na tym forum inicjatywą!
        Ja to tylko jakoś razem zebrałem, opracowałem, dodałem wiele swoich pomysłów, uszczegółowień i sugestii, ale jednak trzon jest raczej nasz wspólny!

Zresztą, najlepszym dowodem jest fakt, że sama idea została podchwycona przez forumowicza o nicku pro_bydgoszcz, który w bardzo rzetelny sposób do tego podszedł, wykazał się super-inicjatywą, w bardzo inteligentny sposób rozwijał każdą myśl, a i nawet opracował fajną sondę, za co serdecznie mu dziękuję.
        Pozdrawiam i przepraszam za zbyt długi post.

• bydgosta Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 27.12.07, 19:45
          "Zresztą, najlepszym dowodem jest fakt, że sama idea została podchwycona przez
          forumowicza (to chyba`nie po polsku - przyp. bydgosta) o nicku pro_bydgoszcz,
          który w bardzo rzetelny sposób do tego podszedł, wykazał się super-inicjatywą, w
          bardzo inteligentny sposób rozwijał każdą myśl, a i nawet opracował fajną sondę,
          za co serdecznie mu dziękuję" - pisze BYD-GOSTEK.

A ja się pytam jak mam zagłosować, skoro żadna z propozycji nie przypadła mi do
          gustu. A tak na marginesie dlaczego strona o nazwie:
          www.propartner.go.pl
          umieszczana jest na serwerach niemieckich (Gunzenhausen) przez Amsterdam, by
          odtczywać ją w Białymstoku? Nie prościej poprosić pana prezydenta Grześkowiaka,
          by wszystkie propozycje znalazły swoje miejsce na oficjalnej stronie Urzędu
          Miejskiego. Nie sądzę, by nasz nowy, przesympatyczny niezwykle, no i przystojny
          do bólu wiceprezydent miał coś przeciwko temu?
          • byd-gostek Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 27.12.07, 20:02
            bydgosta napisał:
            > A ja się pytam jak mam zagłosować, skoro żadna z propozycji nie przypadła mi
            do gustu.<

Nie wiem co Ci poradzić, bo nie ja tę sondę stworzyłem. Mam jednak nadzieję, że
            pro_bydgoszcz się wkrótce odezwie.

A przy okazji pytanie; skoro ujawniłeś, że żaden z tych pomysłów Ci się nie
            podoba, to znaczy, że najprawdopodobniej je najpierw przeczytałeś. Zatem, czy
            nie mógłbyś wpisać swoich krytycznych uwag w każdym z poszczególnych wątków lub
            choćby w kilku z nich? Ot, nawet krótko, żeby było wiadomo co jest w tych
            propozycjach złego.
            Wiem, trochę to nachalne, przepraszam za to, ale jednak zachęcam.
          • pro_bydgoszcz Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 28.12.07, 11:39
            Człowieku!

1)Nie chcesz nie głosuj!

2)Nie rozmawaim z bydgoskimi malkontentami az do m,omentu kiedy sami
            czegoś koonstruktywnego dla miasta nie wymyśla!

3) Co Ci do tego gdzie ta strona jest zarejestrowana... Poświęciłem
            swoją prywatną domene, wyrzuciłem z niej całą treść i wstawiłem
            sonde? Czy to żle ze zrobiłem to dla dobra projektu?

4) Proszę o wiecej miłości dla miasta a mniej podejrzen... Wszystkim
            nam to dobrze zrobi!
            • byd-gostek Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 28.12.07, 16:22
              pro_bydgoszcz napisał:
              > 4) Proszę o wiecej miłości dla miasta a mniej podejrzen... Wszystkim
              > nam to dobrze zrobi!

Uff... Aż czasami wiarę można stracić, większość postów to krytyka. I znamienne, że nie samych pomysłów, ale JEDYNIE FAKTU odezwania się na tym forum, "że zaśmiecam", itd. I nawet Tobie "się dostaje" za mnie. Ciekawe. Sorry za to.
              Ale najśmieszniejsze jest to, że paradoksalnie dyskusja się zawiązuje w wątku, w którym postulowano przegnanie mnie, nie zaś tam gdzie byłaby ona najbardziej na miejscu, czyli w poszczególnych "Pomysłach..."
              Tamte wątki zresztą w większości już spadają w dół, toteż problem sam się rozwiąże.
              Ale to jednak dziwne, że tak mało osób chce zabrać głos.
              • pro_bydgoszcz Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 28.12.07, 16:34
                Specyfika tego miejsca... Tylko sie przypadkiem nie zrażaj!

jeśli pamietasz nasza rozmowę o Potopie, to list do Stowarzyszenia
                jest juz na ukończeniu. Pracuje jeszcze tylko nad zakończeniem.
                Jeśli jestes zainteresowany podeślę Ci go na mail jak będzie gotowy
                i określisz czy zechcesz złożyc pod nim także swój podpis.

Pozdrawiam!
                • arcaniss czteroglowy_smok 28.12.07, 21:01
                  A moja propozycja dla:

byd-gostka,
                  pro-bydgoszcz,
                  tahitanczyk,
                  morbus_neglecticus,

jeden wspólny nick: - czterogłowy_smoczek.

• byd-gostek Re: czteroglowy_smok 28.12.07, 21:16
                    arcaniss napisał:

> A moja propozycja dla:
                    >
                    > byd-gostka,
                    > pro-bydgoszcz,
                    > tahitanczyk,
                    > morbus_neglecticus,
                    >
                    > jeden wspólny nick: - czterogłowy_smoczek.

Mylisz się. Tak nie jest. Doprawdy, szkoda słów.
                    Ale jak lubisz prowokacje, to dodaj jeszcze; muvon, ser84, krysmat, gliceryna, marcia torres, keny, i jeszcze wiele innych. Bo to wszystko to ja...
                    Daj spokój.
                  • krysmat Re: czteroglowy_smok 28.12.07, 22:06
                    arcaniss napisał:

> A moja propozycja dla:
                    >
                    > byd-gostka,
                    > pro-bydgoszcz,
                    > tahitanczyk,
                    > morbus_neglecticus,
                    >
                    > jeden wspólny nick: - czterogłowy_smoczek.
                    >
                    A moze mnie tez dolaczysz do tego smoka bo popieram Byd-gostka .Tu
                    mowilem ja krysmat
                    P.S bydgostek nie lam sie wpisami palantow twoje pomysly sa godne
                    uwagi i fajne.Sorry za moj jezyk ale z chamami trzeba po chamsku
                • byd-gostek Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 28.12.07, 21:12
                  pro_bydgoszcz napisał:

> Specyfika tego miejsca... Tylko sie przypadkiem nie zrażaj!
                  > jeśli pamietasz nasza rozmowę o Potopie, to list do Stowarzyszenia
                  > jest juz na ukończeniu. Pracuje jeszcze tylko nad zakończeniem.
                  > Jeśli jestes zainteresowany podeślę Ci go na mail jak będzie gotowy
                  > i określisz czy zechcesz złożyc pod nim także swój podpis.
                  > Pozdrawiam!

Nie sądzę żebyś musiał się fatygować z przesyłaniem mi tego listu, bo przecież
                  jest to wyłącznie Twoja inicjatywa i ewentualna zasługa za zaangażowanie w tę
                  sprawę. Dlatego też głupio bym się czuł w roli niejako "zatwierdzacza",
                  składając swój podpis. To by jednak trochę trąciło "oficjałką", czyż nie?
                  Poczułbym się niezręcznie. Ale oczywiście, z czystej ciekawości, chciałbym
                  poznać jego treść, więc podaję kontakt; xxyxxyz@onet.eu

Szczerze się cieszę, że podjąłeś temat mojego pomysłu i dalej działasz w tej
                  sprawie. Duże dzięki.
                  A przy okazji refleksja; napisałeś "nie zrażaj się", ale prawdę mówiąc pewnych
                  rzeczy nie mogę zrozumieć. Na przykład w sondzie, którą tu zamieściłeś, oddano
                  już ponad 150 głosów na część moich pomysłów, natomiast w poszczególnych wątkach
                  cisza. Zbyt dużo wpisów nie ma i raczej nie zapowiada się wielkie zainteresowanie.
                  Owszem, zgoda, nie uzurpuję sobie prawa bycia "pępkiem tego forum" w okresie
                  zamieszczenia tych kilkunastu pomysłów - broń Boże nie mam takich marzeń - ale
                  zadziwia mnie fakt zażartych dyskusji prowadzonych przez internautów w wielu
                  wątkach dotyczących spraw bydgoskich, nierzadko z pełną gamą "kuchennej łaciny",
                  a tymczasem na temat tych pomysłów rzadko kto zabiera głos.
                  • baldrik Nie rzecz w głupich grających wodotryskach... 28.12.07, 21:51
                    Mozna z każdego wiekszego europejskiego miasta ukraśc po jednym
                    pomysle i zrobi sie ich sto, albo wiecej...Nie o to chodzi czym
                    upiększac chory układ śróódmieścia, tylko jak go przebudować...Żeby
                    centrum miasta miało swój zwarty, jednorodny i atrakcyjny,
                    turystyczno - wolnoczasowy charakter...Bo na razie i tak, jak
                    zawsze, to jest kicha...!10 lat wyrzucano kwiaciarki z tymi ich
                    małymi kiblami z rynku...O czym tu w ogóle mówic? Co z Długą? Czemu
                    Dworcowa to syf? Co jeszce robi ten pomnik na rynku.. bolesny i
                    historycznie wazny, ale zupełnie rujnującyklimat tego miejsca?
                    Dlaczego całe centrum, łacznie z Gdańską jest o 10 tak puste, jak
                    łby urzędasów...czemu gwarantujacy przyszłe rozwój miasta jako
                    wielkiej metropolii nie następuje w kierunku Torunia, a Torunia w
                    kierunku Bygoszczy...tam byłoby miejsce nie tylko na wielkie
                    hipermarkety, ale i na pola golfowe,inne tereny kulturalno, sportowo
                    rekreacyjne, cokolwiek, chocby na Las Vegas...To są zasadnicze
                    pytania. A nie gdzie pieprznąc szlaczek...
                  • niebieski.kapturek Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 28.12.07, 23:56
                    pewnych
                    > rzeczy nie mogę zrozumieć. Na przykład w sondzie, którą tu
                    zamieściłeś, oddano
                    > już ponad 150 głosów na część moich pomysłów, natomiast w
                    poszczególnych wątkac
                    > h
                    > cisza. Zbyt dużo wpisów nie ma i raczej nie zapowiada się wielkie
                    zainteresowan
                    > ie.

Odpowiem Ci za siebie: Święta :)) To zostawia mało czasu na pisaninę
                    na forum - po prostu czas spędza sie w innych miejscach, niż przy
                    biurku - i Bogu dzięki! To samo pewnie dotyczy czasu na rozmyślanie
                    nad odpowiedziami na głosy w dyskusji - głos w sondzie można oddać
                    szybko i bezboleśnie - pewnie stąd ten wynik. Inna rzecz, że wiele
                    osób tylko czyta to forum, nie odzywając się (prawie) wcale - może
                    to oni głosowali? (swoją drogą, dopiero przeglądam wątki po przerwie
                    i do ankiety jeszcze nie dotarłem - nojego gosu tam na razie nie ma).

Druga sprawa - ta zadziwiająco ostra krytyka ze strony niektórych
                    forumowiczów. Miesiące czytania tego forum nauczyły mnie szczególnej
                    wrażliwości na liczne nicki babbika (nie jestem pewien, kim jest
                    taki gliceryna...), ale sądzę, ze w tym przypadku może chodzić o coś
                    innego: być może rację mają ci, którzy twierdzą, że to forum to
                    miesce pogadanek urzędników z B i T. No, a Ty włazisz tu z jakimiś
                    koncepcjami, do których trzeba by się odnieść, a nie daj Bóg jeszcze
                    coś w realu z nimi zrobić - no groza po prostu!!!

Nie przejmuj się i rób swoje - sporo ludzi to czyta :)
                    • byd-gostek Re: Nie da się przegonić stąd tego trolla byd-gos 29.12.07, 18:59
                      niebieski.kapturek napisał:

>Inna rzecz, że wiele osób tylko czyta to forum, nie odzywając się (prawie) wcale - może to oni głosowali?

No właśnie, sam znam kilka takich osób.

> ale sądzę, ze w tym przypadku może chodzić o coś
                      > innego: być może rację mają ci, którzy twierdzą, że to forum to
                      > miesce pogadanek urzędników z B i T.<

Możliwe, żeby im się chciało korzystać z takiego szczególnego "pośrednictwa" jak forum GW?

> Nie przejmuj się i rób swoje - sporo ludzi to czyta :)<

Dzięki za opinię - i oczywiście za zainteresowanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka