Dodaj do ulubionych

Oświadczenie po badaniu

07.01.08, 20:38
www.radziejowkujawski.vgh.pl/news.php?readmore=448
Oświadczenie bardzo interesujące.
Jednak zastanawia mnie jedno, a mianowicie, policja dokonując
kontroli trzeźwości u kierowcy prosi o dmuchanie w balonik,a czy
dokonując kontroli trzeźwości u burmistrza trzeba było pozbawiać go
kilku ml krwi, jakże błękitnej krwi?
Czy był jakiś znajomy w labolatorium, a może na izbie przyjęć?
Obserwuj wątek
    • gu-tek Re: Oświadczenie po badaniu 07.01.08, 22:38
      zorro73 napisał:"policja dokonując kontroli trzeźwości u kierowcy prosi o
      dmuchanie w balonik,a czy dokonując kontroli trzeźwości u burmistrza trzeba było
      pozbawiać go kilku ml krwi"
      Pozwolisz zorro73, że zacytuje ci jedną z paremii prawniczych: "Ignorantia iuris
      nocet. - nieznajomość prawa szkodzi" Chodzi o to, że każdy ma prawo odmówić
      dmuchania w alkomat i poddać się badaniu krwi na zawartość alkoholu. Burmistrz z
      tego prawa skorzystał, podejrzewam, że miało to związek z ewentualnymi uwagami
      takich osób jak Ty. Znalazłyby się zaraz osoby, które podważyłyby skuteczność
      dmuchania podejrzewając policjantów o jakąś zmowę z burmistrzem. Pobrana krew na
      zawartość alkoholu jest niepodważalnym dowodem w sądzie, a wysnuwanie teorii
      spiskowych o znajomych laborantach w Laboratorium Kryminalistycznym KWP jest
      nieuprawnione i nie na miejscu. niepozdrawiam
      • zorro73 Re: Oświadczenie po badaniu 08.01.08, 14:10
        W takim układzie po co to całe oświadczenie. Przytoczę tutaj takie
        dość popularne dziś powiedzenie: "TŁUMACZĄ SIĘ TYLKO WINNI".
        Wydaje mi się,że badanie na trzeźwość tańsze będzie dmuchając w
        alkomat niż robiąc to badanie jak to ładnie gu-tek napisałeś w
        labolatorium kryminalistyki. Może się mylę?
        Burmistrz szuka oszczędności, ale niech zacznie od siebie.
    • your_wielkibrat Re: Oświadczenie po badaniu 07.01.08, 23:06
      zorro dej spokój
    • axe_3 Re: Oświadczenie po badaniu 08.01.08, 09:56
      Ja myślę, że burmistrz Stagnacja Bezradność chyba lubi towarzystwo
      rosłych umundurowanych mężczyzn. Wygląda wtedy tak poważnie i
      dostojnie. Bo czy to wstyd być wyprowadzonym z urzędu w asyście
      policjantów?
      Niemożliwe jest chyba aby jakiemuś biedakowi upuścili krwi by
      wystąpił w zastępstwie burmistrza Stagnacja Bezradność. Nawet jeśli
      szefem laboratorium w radziejowskim szpitalu jest zaufany radny.
      Z kolei, czy dmuchnięcie w alkomat w obecnośći zainteresowanego
      Bogdana N. zakończyłoby wszelkie dyskusje? Z pewnością natychmiast.
      Boże, chroń Radziejów!
      • manson3 Re: Oświadczenie po badaniu 08.01.08, 11:56
        Wydaje mi się iż nasz kochany burmistrz miasta Radziejów, nie jest
        osobą wiarygodną chociażby po tej aferze z bronią palną co każdy z
        nas szarych obywateli dostał by ostro po głowie, a tutaj sprawa się
        dobrze nie otworzyła a już zamknęła – po takim incydencie niestety
        ale badanie krwi na poziom alkoholu to pestka dla tak potężnego
        człowieka.

Ludzie Urzędu Miasta radziajów raczej moim skromnym zdaniem do
        niczego ciekawego się nie nadają zważywszy na to iż znajomych teraz
        się spotyka minimum 200 km od kochanego radziejowa,
        Urzędnicy poprzez swój egoizm i zachwyt powoduję że to miasto TONIE
        samo w sobie a „szatan się już dawno stąd wyprowadził”
        Szkoda że takie piękne miasteczko nie reprezentuje sobą nic i trzeba
        uciekac jak najdalej za chlebkiem, a chyba nie po to wybraliśmy
        naszych czcigodnych urzędników, słowo „Działanie” dla dobra
        społeczeństwa niestety jest im obce.
        • bzyku654321 Re: Oświadczenie po badaniu 08.01.08, 12:37
          A TO CI HISTORYJA! DOBRE!
          • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 08.01.08, 13:47
            bzyku654321 napisała:

> A TO CI HISTORYJA! DOBRE!

Jak nie chleba to igrzysk ...
            Ale też, czy należy zawsze dziwić się niektórym ludziom, że są żadni wrażeń,
            krwi i cudzej krzywdy???
            • jerryone1 Re: Oświadczenie po badaniu 08.01.08, 15:20
              wybaczyli Olkowi, wybaczą i Baryłce:)...jak coś się znajdzie:).
              Myślę, że to nie był zwykły mieszkaniec Radziejowa, tylko agent CBA
              przebrany za mieszkańca, szkoda że wcześniej sam z nim nie pił,
              byłaby historia rodem z IV RP...rządny afery:).

Zachowanie niektórych ludzi skłania do myślenia...
              • zorro73 Re: Oświadczenie po badaniu 08.01.08, 16:13
                Do tej otaczającej nas szarej zakłamanej rzeczywistości rządzących
                naszym miastem pasują słowa Goodkinda:" Ludzie są głupi: podaj im
                odpowiednie wytłumaczenie, a niemal we wszystko uwierzą. Są głupi,
                więc uwierzą w kłamstwo, bo chcą, żeby to była prawda, lub dlatego,
                że się obawiają, iż to może być prawda. Mają w głowach mnóstwo
                wiadomości, faktów, przekonań — przeważnie fałszywych, ale uważają,
                że to wszystko prawda. Ludzie są głupi. Rzadko widzą różnicę między
                kłamstwem a prawdą, lecz wierzą, że zawsze odróżniają jedno od
                drugiego, więc tym łatwiej ich oszukać".
                • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 08.01.08, 18:39
                  zorro73 napisał:

> W takim układzie po co to całe oświadczenie. Przytoczę tutaj takie
                  > dość popularne dziś powiedzenie: "TŁUMACZĄ SIĘ TYLKO WINNI".
                  > Wydaje mi się,że badanie na trzeźwość tańsze będzie dmuchając w
                  > alkomat niż robiąc to badanie jak to ładnie gu-tek napisałeś w
                  > labolatorium kryminalistyki. Może się mylę?
                  > Burmistrz szuka oszczędności, ale niech zacznie od siebie.

Przyznam dość specyficznie myślisz zorro73, a jakby Ciebie ktoś oskarżył i nie
                  ważne o co, to co byś milczał??? Nigdy nie wiadomo co komu pisane, licho nie
                  śpi, ormo czuwa, daj też innym zarobić...
                  "Jak tam było, tak tam było, ale jakoś było - jeszcze nigdy tak nie było, żeby
                  jakoś nie było" - cytat z Szwejka ...
                  • zorro73 Re: Oświadczenie po badaniu 08.01.08, 19:28
                    Dziś nad sobą niedba gwieździstego nie zobaczysz, a co do tego prawa
                    moralnego w tobie to nie wiem, wiem jednak, że czegos takiego
                    brakuje naszemu miastu a wszczególności kierownictwu.
                  • wsk18 Re: Oświadczenie po badaniu 08.01.08, 22:21
                    A tyle było o wybaczaniu,święta a tu człowieka z biura wyciągają
                    co innego gdyby siedział za kółkiem,a to czy ktoś dmucha czy jego
                    dmuchają to nie ma znaczenia w końcu to władza i to władza
                    • bzyku654321 Re: Oświadczenie po badaniu 09.01.08, 08:03
                      DMUCHANIE CZASEM MA SENS
                      • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 09.01.08, 08:21
                        bzyku654321 napisała:

> DMUCHANIE CZASEM MA SENS

A szczególnie jak sie po tym jeszcze trzy godziny nogi trzęsą, ale należy uważać
                  • axe_3 Re: Oświadczenie po badaniu 09.01.08, 09:55
                    Gdybym miał do wyboru dmuchnąć w alkomat lub być wyprowadzonym w
                    asyście policji z miejsca pracy, wybrałbym badanie alkomatem.
                    Jak to mówią, "co wolno wojewodzie, to nie tobie smrodzie".
                    I tak jesteśmy postrzegani przez burmistrza Stagnację Bezradność.
                    Jako zbędne smrody na prywatnym folwarku Świętej Trójcy.
                    I sauber1 ma podobne podejście jak cała miejska władza:
                    > "Jak tam było, tak tam było, ale jakoś było - jeszcze nigdy tak
                    nie było, żeby
                    > jakoś nie było" - cytat z Szwejka ...
                    Byle się kręciło i korytko było pełne, co?
                    I wciąż Stagnacja Bezradność, Małostkowość Pieniactwo.

P.S. Ale burmistrz z pewnością zna bajkę o Tymitunie. A wy??
                    • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 11.01.08, 09:54
                      axe_3 napisał:

>... Byle się kręciło i korytko było pełne, co?
                      > I wciąż Stagnacja Bezradność, Małostkowość Pieniactwo.
                      > P.S. Ale burmistrz z pewnością zna bajkę o Tymitunie. A wy??

Od samego początku, coś mi tu nie pasowało w tej informacji, całe to zajście
                      jakieś takie znane z ubiegłorocznych zachowań wielkich polityków. To czy ktoś
                      pił, czy nie? widzę, że nie jest ważne? tylko ważne by kogoś ośmieszyć,
                      dokuczyć, pokazać wyższość wpływów. Dziwię się bardzo panu Bogdanowi Nowakowi,
                      że nie może sie pogodzić z faktem iż jego stanowisko prezesa RTBS przejął pan
                      Stefan Śpibida. Jak ja bym szedł na emeryturę to serce by mi rosło, na samą
                      myśl, że ktoś to poprowadzi lepiej, że trafia to w odpowiednie fachowe ręce. O
                      ludzka pazerności...??? Ale to jest tylko moje zdanie wysądowane z tych
                      szczątkowych informacji zamieszczonych w mediach i nikt z nim zgadzać nie musi
                      się. Jaki piękny jest ten świat oczyszczony z alkoholu i rozpusty ....
                      • bzyku654321 Re: Oświadczenie po badaniu 11.01.08, 12:10
                        CIEKAWA SPRAWA. CWIERKAJĄ JUZ O NIEJ W STOLICY WOJEWÓDZTWA:

www.express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=799&NrSection=80&NrArticle=8878
                        5&IdTag=18
                      • manson3 Re: Oświadczenie po badaniu 11.01.08, 12:35
                        Seuber1 czy ty czasem nie jesteś jednym z tych co siedzą przy
                        szefie, bo takie konfidenckie zaaranżowane masz myśli?

No cóż Pan Burmistrz to niebagatelna wielki człowiek, i oczywiście
                        jak najbardziej niewinny, bo przecież to głowa Grodu, człowiek o
                        wielkim sercu i potężnych wpływach co to nie jedną rzecz potrafi
                        załatwić dla „swoich” przyjaciół, szkoda tylko że troszkę zapomniał
                        o społeczeństwu którym włada, a winien im dać wile a co dał???, to
                        iż przy takich rządach ewakuacja z radziejowa – została obowiązkowa!,

Z niecierpliwością na rozwiązanie tej sprawy z bronią palna, czy w
                        radziejowie mamy do czynienia z „Wild West”?? Szeryf miasta może
                        sobie strzelać??? Tu mamy zapewne doczynienia z porządnym
                        obywatelem, wręcz przykładem dla innych???

„Fakt Burmistrz nie wielbłąd pić musi!”

„Tylko kilka razy byłem w domu u Pana Śpibidy” – no fakt ja tez w
                        swoim życiu tylko kilka razy byłem na imprezie Pana Z, X, (i nawet
                        kiedyś udało mi się zarzygać cały srocz, ale to tylko raz;)- bardzo
                        elokwentne wytłumaczenie. Oj te radziejwskie stanowiska i układy.
                        A biedny wykształcony radziejowianin przez takich panów musi zasuwać
                        w biedronce, tułać się za robotą po świecie.

W radzijeowie liczą się tylko UKŁADY nie masz to spierd…..

....................................................................
                        „Hej czy nie wiecie nie macie władzy na świcie, Hej czy nie wiecie
                        nie macie władzy na świcie…”

• magda330 Re: Oświadczenie po badaniu 11.01.08, 13:25
                          manson, a czy Ty nie wiesz, że najciemniej pod latarnią?
                          Też tak myślę , że ,,urząd'' ma tu swojego człowieka ;)
                          • bzyku654321 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 11.01.08, 13:44
                            PISZĄ O TYM DOSŁOWNIE WSZĘDZIE. W TORUŃSKICH "NOWOŚCIACH" TEŻ. JAK
                            KTO CHCE TO NIECH ZOBACZY www.nowosci.com.pl

"miasteczko podszyte wódką"
                            Radosław Rzeszotek, Piątek, 11 Stycznia 2008

Burmistrz Radziejowa zasłynął najpierw jako zazdrosny mąż
                            wymachujący bronią, a ostatnio z racji dość swobodnego zachowania,
                            przypominającego występ Kwaśniewskiego na uniwersytecie w Kijowie.

- Zostałem potraktowany gorzej niż śmieć, po prostu niegodnie -
                            mówi Bogdan Nowak, który ma bogate doświadczenie w administracji
                            samo-rządowej. - Znam burmistrza od lat i nie wiem, dlaczego tak ze
                            mną postąpił. / Fot. Radosław Rzeszotek
                            Kiedy Bogdan Nowak, były prezes Radziejowskiego Towarzystwa
                            Budownictwa Społecznego, odchodził z końcem 2007 r. na emeryturę,
                            miał nadzieję na święty spokój. Zamiast tego został posądzony o
                            próbę wyłudzenia odprawy emerytalnej. Wychwalający go dotąd na
                            sesjach Rady Miasta burmistrz dołożył jeszcze swoje oskarżenie - o
                            długotrwałe pijaństwo w pracy. Bogdan Nowak poszedł na wojnę. Z
                            pomocą córki - starszego inspektora toruńskiej Państwowej Inspekcji
                            Pracy.

Ani złotówki?

W Radziejowie ludzie wiedzą wszystko o wszystkich. Plotki w 7-
                            tysięcznym miasteczku roznoszą się błyskawicznie. Te, które mówią o
                            burmistrzu Sławomirze Bykowskim, są jak świeże bułeczki. Gdy zatem w
                            sylwestra w Urzędzie Miasta zjawił się patrol policji z alkotestem,
                            pół miasta trąbiło, że burmistrz ma kłopoty.

- Zostałem potraktowany gorzej niż śmieć, po prostu niegodnie - mówi
                            Bogdan Nowak, który ma bogate doświadczenie w administracji
                            samorządowej. - Znam burmistrza od lat i nie wiem, dlaczego tak ze
                            mną postąpił. Mogę się tylko domyślać, że chodziło mu o moje
                            stanowisko, które zamierzał przekazać swojemu faworytowi.

Kilka miesięcy przed przejściem na emeryturę Bogdan Nowak uszkodził
                            staw kolanowy. Po kilkumiesięcznym zwolnieniu lekarskim nigdy już
                            nie wrócił do pracy na stanowisku prezesa RTBS (firma podległa
                            Urzędowi Miasta). Na jego miejsce Sławomir Bykowski powołał swojego
                            znajomego, Stefana Śpibidę. Kiedy Bogdan Nowak 31 grudnia przyszedł
                            po odbiór świadectwa pracy i należne mu ekwiwalent za urlop oraz
                            odprawę emerytalną, usłyszał, że nie dostanie ani złotówki.
                            Dlaczego? Bo nie.

- Mogę występować jako pełnomocnik ojca. Nie zamierzam przechodzić
                            obojętnie obok takiej niegodziwości. Dopełnię wszelkich starań, żeby
                            ta sprawa została do końca wyjaśniona - zapowiada Magdalena
                            Noskowska / Fot. Radosław Rzeszotek
                            W obronie Nowaka stanęła jego córka, Magdalena Noskowska, która jest
                            inspektorem pracy: - Nie mam najmniejszej wątpliwości, że złamano
                            podstawowe prawa pracownicze mojego ojca - twierdzi. - Jednak nie
                            mogę występować w tej sprawie jako inspektor PIP, ponieważ nie chcę
                            mieszać mojego urzędu w tę sprawę ani firmować jej moim
                            stanowiskiem, żeby to nie zostało wykorzystane przeciwko mojemu
                            ojcu. Znam się jednak na przepisach i nie mogę pozwolić, żeby tak
                            traktować kogokolwiek. Z wykształcenia jestem prawnikiem i mogę
                            występować jako pełnomocnik swojego ojca. Nie zamierzam przechodzić
                            obojętnie obok takiej niegodziwości. Dopełnię wszelkich starań, żeby
                            ta sprawa została do końca wyjaśniona.

Kontrola trzeźwości

Magdalena Noskowska zadzwoniła do burmistrza Radziejowa informując
                            go o - jej zdaniem - nieprawnych działaniach prezesa RTBS. Zamiast
                            obietnicy zajęcia się sprawą usłyszała, że jej ojciec od kilku
                            miesięcy przychodził do pracy pijany i nawet dziś był pod wpływem
                            alkoholu. Dlatego też powinien zostać zwolniony z pracy przynajmniej
                            pół roku temu.

- Kiedy dowiedziałem się o tym oskarżeniu, poszedłem na policję
                            przebadać się alkomatem - dodaje Bogdan Nowak. - Nie jestem
                            abstynentem, ale pijany do pracy nie chodzę. Chciałem mieć czarno na
                            białym, że burmistrz rzucił oszczerstwo. Poprosiłem też, żeby
                            policjanci przebadali stan trzeźwości pana burmistrza. Byli trochę
                            zdziwieni, ale przystali na moją prośbę.

Bykowski odmówił poddania się badaniu alkomatem, zażądał badania
                            krwi. W asyście policji przewieziony został do miejscowego szpitala,
                            gdzie pobrano mu krew do analizy.

- Czy byłem trzeźwy? Jeszcze nie wiem, bo wyników nie ma - wyjaśnia
                            burmistrz Radziejowa. - Ale mogę być pewien siebie. Nie piłem, to
                            wiem na pewno. Nie wiem, o co panu Nowakowi chodziło. Wyszła chyba z
                            niego natura ormowca. Co do pana Śpibidy mogę stwierdzić, że nie
                            jest moim przyjacielem. W ciągu ostatnich kilku lat tylko kilka razy
                            byłem u niego w domu.

Na językach

Sławomir Bykowski zanim zwyciężył w wyborach samorządowych,
                            prowadził piekarnię w sąsiednim Dobrem. Do dziś cieszy się tam
                            opinią osoby bardzo wpływowej. Nie zaszkodziła mu nawet szeroko
                            opisywana przez lokalną prasę sprawa awantury z udziałem jego żony,
                            kierownika piekarni i samego burmistrza.

Do zajścia doszło w czerwcu 2004 r. Nietrzeźwy kierownik piekarni
                            spotkał się z burmistrzem w Radziejowie. Doszło między nimi do
                            karczemnej awantury, której przyczyną miało być zwolnienie z pracy
                            kierownika. Świadkami kłótni byli mieszkańcy ulicy Polnej, którzy na
                            widok krzyczącego burmistrza wychylali się z okien. Z ich relacji
                            wynika, że burmistrz był zazdrosny o zażyłe kontakty swojej żony z
                            kierownikiem piekarni.

Awantura z Radziejowa przeniosła się do Dobrego. Na dziedzińcu
                            piekarni doszło do kolejnej ostrej wymiany zdań. W pewnym momencie
                            Sławomir Bykowski miał wyciągnąć broń i oddać kilka strzałów. Ktoś z
                            pracowników piekarni wezwał policję. Okazało się, że kierownik
                            piekarni był nietrzeźwy, a burmistrz strzelał ślepakami. Sprawa
                            trafiła do prokuratury, jednak nie doczekała się finału przed
                            sądem. - Nie było żadnej strzelaniny, proszę nie narażać się na
                            śmieszność - tak dziś tę sprawę komentuje Bykowski. - To zamierzchła
                            przeszłość.

Podczas obchodów rocznicy bitwy pod Płowcami (miejscowość pod
                            Radziejowem) w ub.r. Bykowski także znalazł się w kłopotliwej
                            sytuacji. Według świadków, miał niezbyt elegancko zachować się wobec
                            pewnej kobiety, której towarzysz stanął w jej obronie. Miało dojść
                            do szarpaniny. Policja nie interweniowała. Z kolei w ostatniego
                            sylwestra burmistrz miał zachować się podobnie jak A. Kwaśniewski
                            podczas odczytu dla studentów w Kijowie. Składając życzenie
                            noworoczne mówił nieco od rzeczy w sposób wskazujący, że tego
                            wieczoru na pewno bawił się świetnie. Na pytania o używanie alkoholu
                            burmistrz Radziejowa nie odpowiada.

- Za rządów pana Bykowskiego w Radziejowie zbyt wiele rzeczy i spraw
                            ma podtekst alkoholowy - mówią mieszkańcy miasteczka. - Można się
                            domyślać, z czego to wynika. Ale na pewno nie przynosi to sławy
                            naszemu miastu.

ZNOWU JESTEŚMY SŁAWNI. MY RADZIEJOWIANIE. MÓWI SIĘ O NAS W
                            WOJEWÓDZTWIE! W BYDGOSZCZY, W TORUNIU...

• magda330 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 11.01.08, 14:46
                              www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=702&NrSection=80&NrArticle=
                              88797&IdTag=405
                              oryginał, żeby nie było, że bzyku sam wymyślił :)
                              • magda330 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 11.01.08, 14:49
                                www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=702&NrSection=80&NrArticle=88797&IdTag=405
                                • zorro73 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 11.01.08, 17:23
                                  To przykre, że o naszym miasteczku czytają w całym województwie
                                  tylko o samych wpadkach, nieudolnościach, smrodzie, bródzie i
                                  ubustwie i libacjach alkoholowych.
                                  Czyż nie przyjemnie było by zobaczyć artykuł w prasie pt. "Radziejów
                                  cieszy się z nowo oddanego basenu", albo "Nowa hala sportowo-
                                  rekreacyjna w Radziejowie".
                                  I tak pewnie pozostanie jeszcze przez kolejne dwa lata i miejmy
                                  nadzieje tylko dwa lata.

Co do Saubera1 to z całą pewnością bliski współpracownik szefa
                                  (niebo gwiździste he he he.....)

• sauber1 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 11.01.08, 17:36
                                    Ludzie siedzą w samolocie na lotnisku i czekają na pilotów. Przychodzą z
                                    godzinnym opóźnieniem. Jeden z psem przewodnikiem drugi z białą laska. Ludzie
                                    przerażeni no ale nic. Samolot kołuje na pas startowy rozpędza się. 500m do
                                    końca pasa 400, 300, 200m.
                                    Ludzie krzyczą: Startujcie! Startujcie !!!!! Samolot wystartował podwozie się
                                    schowało. Jeden pilot mówi do drugiego:
                                    - Jak kiedyś nie krzykną to się rozbijemy!
                                    • zorro73 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 11.01.08, 17:52
                                      If you want to make God laugh, tell him about your plans.
                                      — Woody Allen
                                  • magda330 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 11.01.08, 19:17
                                    Bardzo przykre, że plotki lecą szybko i daleko.
                                    Wspomniałeś o libacjach alkoholowych, to przypomina mi zabawę w głuchy telefon.
                                    Sauber1 bliski współpracownik szefa?
                                    A dlaczego by nie? Ktoś musi szefowi drzwi otwierać...
                                    • sauber1 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 11.01.08, 19:37
                                      magda330 napisała:

> ..A dlaczego by nie? Ktoś musi szefowi drzwi otwierać...

Tak, taka jesteś cwana? Jak wszyscy to i Ty huzia na Józia, tak???
                                      A patrząc z drugiej strony, to pieniążki nie śmierdzą i chyba nikomu -prawda?
                                      • manson3 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 11.01.08, 20:35
                                        sauber1 A ja cię przez chwilę uważałem za inteligentnego człowieka,
                                        widać omylna szeroko była ta chwila,

Pewnie ostroooo Śsieszzzzzzzzzzzzzzzzzz CYCUCHA, to Śsijjjjj dalej
                                        tylko uważaj, abyś i ty przypadkiem się nie zatruł tym mleczkiem, co
                                        ci tak łatwo spływa.

• wsk18 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 11.01.08, 21:41
                                          Sauber zwalniam cię!!! nie będziesz mi tu trunków podbierał
                                        • magda330 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 11.01.08, 22:59
                                          w myśl powiedzenia:
                                          pokorne ciele dwie matki ssie :))))))))))
                                          dobre, to mi się podoba co napisałeś
                                          • sauber1 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 11.01.08, 23:28
                                            I żeby mi czasem nie było że rozmydlam temat, a dla ulotnej chwili przyjemności
                                            czasem warto wiele, a może i więcej ...:)))
                                            • manson3 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 12.01.08, 01:01
                                              Sauber1 - oj podejrzewam, że jesteś jednym z Paziów Króla, tzw
                                              (przydupasem, co to go wielbić będzie i chwalić za 600 zł, lub jakiś
                                              staż - bo Rdaziejowska polityka pracy na takowych przedsięwzięciach
                                              się opiera, A Król wybiera stażystów i pracowników ze swych
                                              podwładnych zaczynając od szlachty kończąc na chłopach, co to dla
                                              przykładu społeczeństwa trzeba dać jednostce wiarę w staż na okres
                                              kilku miesięcy;(
                                              Czy nie uważacie że w tym radziejówku to już wystarczy takich
                                              ceregieli!
                                              p.s

Ten Radziejowski portal to ŚCIEMA i to jak mocno cenzurowana,
                                              normalnie PRL-, który i tak z Grodu R nigdy się nie wydostanie,

Pozdrawiam Wszystkich Urzędasów tych uczciwych i tych "mnieju..."

„WEŹTA SIĘ DO ROBOTYYYYYYYY!!!!”
                                              • sauber1 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 12.01.08, 02:26
                                                manson3 napisał:

> Sauber1 - oj podejrzewam, że jesteś ...

Czy ja wiem??? Ale nie Ty tylko tak myślisz, nawet "WIELCY MOŻNI WŁADNI" tego
                                                świata podobnie kombinują, masz coś z tego???
                                                • sauber1 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 12.01.08, 02:37
                                                  > Sauber zwalniam cię!!! nie będziesz mi tu trunków podbierał

A z Tobą WSKA bym się bardzo chętnie napił, pal diabli dzikie zakazy, pod
                                                  warunkiem że za za załatwienie deszczu zaległe postawisz. Mślę, że pamiętasz,
                                                  nie wyślizgniesz mi sie ptaszku, lubię w ludziach poczucie humoru, a kamiennych
                                                  twarzy dla pozorów, wręcz nie cierpię i mam ku temu powody ...
                                                  • bzyku654321 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 12.01.08, 11:44
                                                    TAKIE RZECZY MAJĄ MIEJSCE NIESTETY WSZĘDZIE. JAK W TEJ HISTORII I ŻE
                                                    WSZĘDZIE ZNAJDZIE SIĘ JAKIŚ KONFIDENT CO TO BRATA SIĘ Z LUDNOŚCIĄ I
                                                    POPISUJE W TEN CZY INNY SPOSÓB BU WZBUDZIĆ JEJ PODZIW I ZDOBYĆ
                                                    ZAUFANIE. NIEKIEDY SĄ TO DZIAŁANIA NIEUDOLNE. WYSTARCZY
                                                    PRZECZYTAĆ "PRZYGODY DOBREGO WOJAKA SZWEJKA" JAROSŁAWA HASZKA. TAM
                                                    WSZYSTKO TO OPISANO JUZ DAWNO TEMU.
                                              • lihmal Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 12.01.08, 12:41
                                                Do Manson3.
                                                Tak łatwo Ci przychodzi obrażanie ludzi. Mam na myśli urzędników. Ja znam wielu uczynnych i profesonalistów na dodatek. Zdażaja się czarne owce jak w każdym zawodzie. Nie podoba mi się że nasze miasteczko jest obsmarowywane w gazecie i że dzieją się tu alkoholowe ekscesy, ale to nie powód, aby szkalować wszystkich urzędników. Troszkę umiaru.
                                                To że organizuje się fikcyjne nabory do pracy to fakt (polecam stronę starostwa powiatowego BIP gdzie duzo "konkursów" było...). To ze dużo ludzi uciekło z miasta to też fakt. No ale nie wszyce tu znajdą robotę.
                                              • magda330 Re: MIASTECZKO PODSZYTE WÓDKĄ 12.01.08, 23:05
                                                manson3 napisał:

>Sauber1 - oj podejrzewam, że jesteś jednym z Paziów Króla

Paź Króla i błękitna krew?
                                                może sobie atramentu dodał :))))))
                                                i gumowe uszy do podsłuchiwania??????

>Ten Radziejowski portal to Ściema i to jak mocno cenzurowana

przy każdym wątku policjant

manson3, zachowujesz się jakbyś był Błaznem Króla
    • andreas077 Re: Oświadczenie po badaniu 12.01.08, 23:18
      zorro73 napisał:

> www.radziejowkujawski.vgh.pl/news.php?readmore=448
      > Oświadczenie bardzo interesujące.

No ok. a to jak byś teraz nazwał???
      www.nowosci.com.pl/look/nowosci/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=6&NrIssue=702&NrSection=80&NrArticle=88797&IdTag=38
      • zorro73 Re: Oświadczenie po badaniu 13.01.08, 10:58
        Główny bohater tego reportażu w osobie Sławomira B to osoba, która
        bardzo często popada w konflikty z osobami ze swojego otoczenia.
        Pewnie już niedługo dowiemy się o kolejnych interesujących
        incydentach z udziałem pana Sławomira B. Czekam na to z
        niecierpliwością.
        • magda330 Re: Oświadczenie po badaniu 13.01.08, 11:51
          magda330 napisała:

>Sauber1 bliski współpracownik szefa?
          >A dlaczego by nie? Ktoś musi szefowi otwierać drzwi.

Sauber1 otwiera drzwi nie tylko Królowi miasta ale także jego podwładnym i
          kłania im się nisko, widziałam na własne oczy :-)))))))))))
          • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 13.01.08, 11:57
            Ale po co wypisywać bzdety i to w takim uroczystym dniu, jutro dzień powszedni,
            taki nowy ...
            • magda330 Re: Oświadczenie po badaniu 13.01.08, 12:08
              sauber1 napisał:

> Ale po co wypisywać bzdety i to w takim uroczystym dniu, jutro dzień powszedni,
              > taki nowy...

W każdej plotce jest coś z prawdy
              Nowy dzień , nowe problemy... albo i stare wrócą????
              :-)
          • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 13.01.08, 12:15
            magda330 napisała:

> magda330 napisała:
            >
            > >Sauber1 bliski współpracownik szefa?
            > >A dlaczego by nie? Ktoś musi szefowi otwierać drzwi.
            >
            > Sauber1 otwiera drzwi nie tylko Królowi miasta ale także jego podwładnym i
            > kłania im się nisko, widziałam na własne oczy :-)))))))))))

A to jak widzę musisz pracować w urzędzie? Fakt, czasem jak tam wchodzę i ktoś
            za mną to z czystej grzeczności drzwi przytrzymam, ale też się zdarza że i
            otworzę komuś, a co w tym złego??? och ta kujawska "życzliwość" ... :)))
            • zorro73 Re: Oświadczenie po badaniu 13.01.08, 12:46
              Champignon management: pracowników należy traktować jak pieczarki:
              - trzymać w ciemnym pomieszczeniu,
              - od czasu do czasu obrzucić gównem,
              - jak któryś wystawi łeb - uciąć!
              • magda330 Re: Oświadczenie po badaniu 13.01.08, 15:51
                Społeczeństwo polskie choruje na ,,podejrzliwość''i ,,głód sensacji''
                a to w wielkim formacie:

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9556065&rfbawp=1200235440.826
                • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 13.01.08, 19:38
                  nie dajmy się zwariować w świecie absurdów:)))
                  pl.youtube.com/watch?v=5J0l9rrjCP8&feature=related
                  • zorro73 Re: Oświadczenie po badaniu 13.01.08, 19:58
                    Trzech żuli uzbierało trochę grosza na butlę samogonu. Kupili. Ręce
                    im się trzęsą z podniecenia.
                    - Nie niosę, kufa, rozbiję... - mów pierwszy, Patryk.
                    - Mnie tak ręce latają, że upuszczę - dodaje drugi, Mateusz.
                    Trzeci, Norbert wziął flaszkę i... wypadła mu, rozbijając się
                    totalnie. Pierwszy zaczął rwać włosy; drugi napierdziela łbem w mur.
                    A winowajca wsadził ręce w kieszenie i stoi. Po godzinie się
                    uspokoili.
                    - Kurde, Norbert, ale ty masz nerwy - mówi Patryk do żula-
                    rozbijaki. - My rwiem włosy z głów, walimy łbem o ścianę a ty taki
                    spokojny...
                    A Norbert wyciąga ręce z kieszeni, a w każdej dłoni urwane jądro.
                    - Echhh... każdy przeżywa po swojemu....

ps. Ciekawe jak z jajami u Sławomira B?

• sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 13.01.08, 21:42

Człowiek potrafi każde nieszczęście swoje przypisać czyjejś winie -Friedrich Hebbel
                      • magda330 Re: Oświadczenie po badaniu 13.01.08, 22:32
                        O ,jak ładnie, miło i kulturalnie
                        Błoto zamieniło się w złoto ;)
                        • bzyku654321 Re: Oświadczenie po badaniu 14.01.08, 09:25
                          JA NIE WIEM JAK TY MAGDA ALE JA TO SOBIE LUBIE NA ROZNYCH PRZYDUPASóW POPATRZEć.
                          CZASEM TO LEPSZY JEST FILM NIZ NP. TAKIE "ZEZOWATE SZCZESCIE" PISZCZYK TO MAłY
                          PIKUS W POROWNANIU Z NIEKTORYMI POSTACIAMI Z RZECZYWISTOSCI.

ALE I TAK BOHATEREM NUMER JEDEN OSTATNICH DNI JEST IMC PALIKOT. TO JEST GOSC!!!
                          • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 14.01.08, 10:11
                            bzyku654321 napisała:

>... ALE I TAK BOHATEREM NUMER JEDEN OSTATNICH DNI JEST IMC PALIKOT. > TO JEST
                            GOSC!!!

Myśli o nowoczesnym biznesie i ówczesne symbole ???
                            Bez uzasadnionych wątpliwości zapewne "Mo 1" :)))
                          • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 14.01.08, 10:17
                            Często nieodzowna jest ta siła przebicia, by otrzymać poklask ogółu
                            geralt.blox.pl/2006/11/Janusz-Palikot-pionek-w-rekach-politykow.html
                            • magda330 Re: Troska czy pomówienie 14.01.08, 10:52
                              Troska o zdrowie Prezydenta czy nikczemne pomówienie?
                              palikot.blog.onet.pl/2,ID282457565,RS1,index.html
                              Sam Palikot też ma problemy , ale innej natury...
                              • bzyku654321 Re: Troska czy pomówienie 14.01.08, 13:34
                                JA Z TYM PALIKOTEM TO TAK TYLKO WYSKOCZYŁEM BO MI SIĘ JEGO WYRAZ
                                TWARZY PODOBA I NAZWISKO. OD KIEDY GO TYLKO UJRZAŁEM. ALE TRZYMAJMY
                                SIĘ TEMATU. BYŁO PRZECIEŻ O NARUSZENIU PRZEPISÓW PRAWA PRACY,
                                NIEŚMIERTELNYM ZJAWISKU "BYCIA PRZYDUPASEM" ORAZ O WÓDCE. TRZYMAJMY
                                SIĘ TEMATU PROSZĘ PAŃSTWA NIE WYBIEGAJMY W BOK.
                                • sauber1 Re: Troska czy pomówienie 14.01.08, 14:10
                                  Bzyku jak najbardziej słuszna uwaga :)))
                                  Ale też zawsze są dwa wyjścia, w najgorszym przypadku można... i tym bardziej,
                                  że nic taki gest nie kosztuje - prawda?
                                  wiadomosci.wp.pl/kat,1329,wid,9558352,wiadomosc.html?rfbawp=1200315632.511&ticaid=152d7
                                • magda330 Re: Troska czy pomówienie 14.01.08, 14:27
                                  bzyku654321 napisała:

> JA Z TYM PALIKOTEM TO TAK TYLKO WYSKOCZYŁEM BO MI SIĘ JEGO WYRAZ
                                  > TWARZY PODOBA I NAZWISKO. OD KIEDY GO TYLKO UJRZAŁEM. ALE TRZYMAJMY
                                  > SIĘ TEMATU. BYŁO PRZECIEŻ O NARUSZENIU PRZEPISÓW PRAWA PRACY,
                                  > NIEŚMIERTELNYM ZJAWISKU "BYCIA PRZYDUPASEM" ORAZ O WÓDCE. TRZYMAJMY
                                  > SIĘ TEMATU PROSZĘ PAŃSTWA NIE WYBIEGAJMY W BOK.

Bzyku, teraz zachowałeś się jak wspomniany Palikot,

>JA Z TYM PALIKOTEM TO TAK TYLKO WYSKOCZYŁEM

My wszyscy tylko tak...
                                  Cały czas trzymamy się tematu, te dwa przypadki mają wiele wspólnego,
                                  Palikot też jest czyimś Paziem i usłużnie otwiera drzwi, nie bardzo sobie z tego
                                  zdając sprawę.
                                  Tylko czekać kto kogo w naszym Radziejowie będzie przepraszał,
                                  chyba, że jesteśmy na niższym poziomie kulturalnym niż ludzie
                                  w stolicy?
                                  Pozdrawiam wszystkich ,,przydupasów'', trzymajcie się cieplutko :))))
                                  a Ciebie bzyku szczególnie, tak mało Cię tu widać.
                                  • bzyku654321 Re: Troska czy pomówienie 14.01.08, 14:48
                                    NIE MAM CZASU MAGDA ALE SIE POPRAWIE. POZDRO!!!

TRZYMAJMY SIE TEMATU!!!
                                    • magda330 Re: Troska czy pomówienie 14.01.08, 14:57
                                      bzyku654321 napisała:

> NIE MAM CZASU MAGDA ALE SIE POPRAWIE. POZDRO!!!
                                      >
                                      > TRZYMAJMY SIE TEMATU!!!

Bzyku miałam zamiar coś tu Ci napisać, ale byłoby to nie w temacie;)
                                      • bzyku654321 Re: Troska czy pomówienie 14.01.08, 15:39
                                        NIE ZALUJ SOBIE I PISZ. PRZYMKNIEMY OKO JEDEN RAZ. JAK WAZNA SPRAWA TO TZREBA
                                        PISAC I JUZ.
                                        • magda330 Re: Troska czy pomówienie 14.01.08, 15:57
                                          bzyku654321 napisała:

> NIE ZALUJ SOBIE I PISZ. PRZYMKNIEMY OKO JEDEN RAZ. JAK WAZNA SPRAWA TO TZREBA
                                          > PISAC I JUZ.

Przeczytaj uważnie jeszcze raz,
                                          nie napisałam, że ,,wszystkim'' :)
                                          • bzyku654321 Re: Troska czy pomówienie 15.01.08, 08:41
                                            OK!!! KUMAM CZACZE! ALBO JAK TO MŁODZIEŻ TERAZ MAWIA "KMINIE"!!!
                                            • magda330 Re: Troska czy pomówienie 15.01.08, 10:49
                                              bzyku654321 napisała:

> OK!!! KUMAM CZACZE! ALBO JAK TO MŁODZIEŻ TERAZ MAWIA "KMINIE"!!!
                                              :-)
                                            • magda330 Re: Troska czy pomówienie 16.01.08, 16:11
                                              bzyku654321 napisała:

> OK!!! KUMAM CZACZE! ALBO JAK TO MŁODZIEŻ TERAZ MAWIA "KMINIE"!!!

:) no i właśnie o to chodziło.
                                              Pozdrawiam
    • jawanda Re: Oświadczenie po badaniu 15.01.08, 09:28
      Pan Palikot to postać dziwna (pewnie chciałby,aby mówiono o nim,że ma
      charyzmę,ale nic z tego),nawet nie kontrowersyjna.Moim skromnym zdaniem chciałby
      za wszelką cenę,aby się o nim mówiło.Wedle zasady,nie ważne jak byleby tylko
      coś.Całe jego działania w ostatnich czasach są śmieszne i niepoważne,tak nie
      powinien zachowywać się polityk dużej partii.
      Nie wiem jak z jego stanem umysłu,dla mnie to głupi,śmieszny,niepoważny szczyl.
      Jego absolutnym przeciwieństwem jest pan Niesiołowski,rzutki,inteligentny z
      zawsze trafioną ripostą.
      • magda330 Re: O różnych politykach 15.01.08, 10:47
        Dokładnie tak, Palikot robi wszystko aby go było widać.
        Nie potrzebne są aż tak mocne słowa, przymiotniki go określające.
        Może powiem tak: jeżeli ktoś ma twardy grunt pod stopami
        ( nie mylić ze stabilnym ),to pokazuje, że ma wszystkich gdzieś
        łącznie z głową państwa, czyli prezydentem. Może znieważać, wyśmiewać,
        bo chroni go ,,moc pieniędzy''.
        Koty zawsze spadają na cztery łapy.
        Czy Palikot zawsze będzie miał takie bezpieczne lądowanie ?
        • magda330 Re: O różnych politykach 16.01.08, 00:20
          magda330 napisała:

>Koty zawsze spadają na cztery łapy
          >Czy Palikot zawsze będzie miał takie bezpieczne lądowanie?

Okazuje się , że tak
          wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=9564559&rfbawp=1200438788.209
          • pd15 Re: O różnych politykach 16.01.08, 11:36
            Oj chyba nie bardzo, bo we wtorek ptokuratura rozpoczęla
            sprawdzanie czy Palikot na swoim blogu nie obrazil Prezydenta.
            Nasuwa się pytanie o przyjazne (w domyśle dla Palikota) państwo...
            Czy komisja, której przewodniczy ww nie zajmie się przypadkiem
            prześwietlaniem prokuratury?
            • bzyku654321 Re: O różnych politykach 16.01.08, 11:56
              ANO OBACZYM!
              • sauber1 Re: O różnych politykach 16.01.08, 12:48
                Jak się ma taką kasę, można pojechać praktycznie po każdym, takie zasady
                kapitalizmu, a drugiego miliona, czy nawet więcej można pozyskać zgodnie z
                literą prawa, przy dużej przychylności "niebios", a czasem i człowieka...
                Lądowanie zależy też wiele od lotniska szczęścia i umiejętności, ale jak to się
                ma do odejścia na emeryturę jakiegoś tam prezesa stroniącego niby od alkoholu,
                nie mam pojęcia???
                Ale też jest to bardzo zdumiewające, tyle grandy o ewentualne wypicie
                przysłowiowej lampki szampana dla zachowania narodowej tradycji. Jednak należy
                przyznać że to dobra forma rozrywki, a szczególnie dla zabicia czasu z nudów,
                no i statystyki też są są bardzo ważne w nawiązaniu do ładnego wywodu wcześniej
                zamieszczonego tu na tym forum w innym też nie mniej sensacyjnym temacie.
                • pd15 Re: O różnych politykach 16.01.08, 13:28
                  > tyle grandy o ewentualne wypicie przysłowiowej lampki szampana
                  dla zachowania narodowej tradycji.
                  Granda niepotrzebna, jeno kto mieczem wojuje od miecza ginie.
                  • sauber1 Re: O różnych politykach 16.01.08, 13:38
                    pd15 napisała:

> Granda niepotrzebna, jeno kto mieczem wojuje od miecza ginie.

Tak zdecydowanie od miecza, ale czasem bywa że i od pochwy ;)))
                    • bzyku654321 Re: O różnych politykach 16.01.08, 15:22
                      ANO SAUBER POWIEDZIAŁEŚ CO WIEDZIAŁEŚ I PRAWDĘ OZNAJMIŁEŚ. DUŻO
                      FAJNYCH CHŁOPAKÓW GINIE NIE TYLKO OD MIECZA ALE I OD POCHWY. TOĆ
                      PRAWDA.

PD - PRZECZYTAJ UWAŻNIE. TU NIE CHODZIŁO O TRADYCYJNĄ LAMPKĘ
                      SZAMPANA LECZ O NARUSZENIE PRZEPISÓW PRAWA PRACY ORAZ JAKBY
                      ZNIEWAŻENIE (NAZWANIE "WCIĄŻ PIJANYM"). TRADYCJI NIKT TU CHYBA NIE
                      CHCIAŁ SZARGAĆ. PRZYNAJMNIEJ JA TAK TE PRASOWE SENSACJE ZROZUMIAŁEM
                      • sauber1 Re: O różnych politykach 16.01.08, 16:35
                        bzyku654321 napisała:

> ...PD - PRZECZYTAJ UWAŻNIE. TU NIE CHODZIŁO O TRADYCYJNĄ LAMPKĘ
                        > SZAMPANA LECZ O ...

Gdyby dziś zrobić wybory na burmistrza Radziejowa, to niejaki pan Bogdan N.
                        miałby zdecydowane zwycięstwo, taka wolu ludu, albo wielkie mniemanie o swojej
                        wartości jako jednostki, bardzo stroniącej od alkoholu i nie tylko na
                        prezesowskim fotelu. A czyjeś ponad dychę dochody ludzi bardzo bolą. Ale co tu
                        dużo mówić, wszyscy się doskonale znamy, każdy inwestuje by zwróciło sie z
                        korzyścią, mnie to nie dziwi, czasem lepiej też jest się zastawić szafą. Głosu
                        bym nie oddał, jak dla mnie to szkoda czasu. Nie wiem bzyku, czy też potrafisz
                        napisać to co widzisz, czy tylko tak by komuś sprawić przyjemność i broń Boże
                        nie narazić sie tym co na to z góry patrzą, a inwigilacja netu wielka, duży może
                        więcej, a stare układy silne nadal...
                        • bzyku654321 Re: O różnych politykach 16.01.08, 19:25
                          O CZYM TY GĘGASZ DOPRAWDY NIE KUMAM ZDEKA?

JA NATOMIAST O TYM O CZYM W EXPRRESIE BYDGOSKIM NAPISALI A JA
                          PRZECZYTAŁEM.
                          • sauber1 Re: O różnych politykach 16.01.08, 20:58
                            bzyku654321 napisała:

> ...
                            > JA NATOMIAST O TYM O CZYM W EXPRRESIE BYDGOSKIM NAPISALI A JA
                            > PRZECZYTAŁEM.

W sumie to to samo tam powielono. Czasem prasa coś podaje byśmy wyciągali
                            wnioski, własnym okiem coś dostrzegli, porównując doszukiwali się wygodnej
                            prawdy, może czegoś więcej? Mógłbym nic nie pisać, albo lakonicznie tylko puste
                            słowa typu: "czy Ty strzelasz czy do Ciebie strzelają jeden huuuk" ...
                            • bzyku654321 Re: O różnych politykach 17.01.08, 08:55
                              NO WIDZISZ JAKI TY MĄDRY I łADNY CHŁOPIEC JESTEŚ! OLEJU W GŁÓWCE BOZIA NIE
                              POSKĄPIŁA JAK WIDAĆ.
                              • sauber1 Re: O różnych politykach 17.01.08, 10:37
                                Skoro tak uważasz???
                              • magda330 Re: O różnych politykach 17.01.08, 12:41
                                bzyku654321 napisała:

> NO WIDZISZ JAKI TY MĄDRY I łADNY CHŁOPIEC JESTEŚ! OLEJU W GŁÓWCE BOZIA NIE
                                > POSKĄPIŁA JAK WIDAĆ.

Szkoda,że nierówno dzielili olejem, może miał jakiś większy
                                przydział ;)
                                bzyku, Ty też chyba dwa razy stałeś kolejce :)))
                                Pozdro!!!
                                • sauber1 Re: O różnych politykach 17.01.08, 12:51
                                  magda330 napisała:

>.... Szkoda,że nierówno dzielili olejem, ...

To jest bez większego znaczenia, bywało czasem i tak, że Kowal zawinił, a Cygana
                                  powiesili...
                                  • sauber1 Re: O różnych politykach 17.01.08, 13:00
                                    bzyku654321 napisała:

> NO WIDZISZ JAKI TY MĄDRY I łADNY CHŁOPIEC JESTEŚ! OLEJU W GŁÓWCE BOZIA NIE
                                    > POSKĄPIŁA JAK WIDAĆ.

Bzyku, jakbym był na prawdę taki mądry, jak mi sie czasem wydaje, to bym tu nie
                                    siedział, tylko gdzieś na ciepłych wyspach bawił, a może nie chcę tego i tu być
                                    wolę??? :)
                    • pd15 Re: O różnych politykach 17.01.08, 14:06
                      sauber1 napisał:
                      > Granda niepotrzebna, jeno kto mieczem wojuje od miecza ginie.
                      > Tak zdecydowanie od miecza, ale czasem bywa że i od pochwy ;)))
                      Czasem to nawet i w pochwie...
                      • sauber1 Re: O różnych politykach 17.01.08, 14:29
                        pd15 napisała:

> Czasem to nawet ...

Ale ja tylko miałem na myśli, że na niejednego nie ma sensu dobywać miecza, a
                        opakowaniem tylko :)))
                      • magda330 Re: O różnych politykach 17.01.08, 15:16
                        :))) dobre
                        Nic bardziej nie pokazuje człowieka niż jego własne słowa :)
            • wsk18 Re: O różnych politykach 17.01.08, 19:53
              Oj!wydaje mi się że Radziejów dał się wrobić w jałową dyskusyję
              czyt.temat zastępczy podobnie jak cały kraj.Ktoś miał taki cel by
              odwrucić uwagę od ważniejszych spraw. ktoś kiedyś powiedział"ludzie
              myślcie to nie boli"
              • magda330 Re: O różnych politykach 17.01.08, 20:55
                wsk18 napisał:

> Oj!wydaje mi się że Radziejów dał się wrobić w jałową dyskusyję
                > czyt.temat zastępczy podobnie jak cały kraj.Ktoś miał taki cel by
                > odwrucić uwagę od ważniejszych spraw. ktoś kiedyś powiedział"ludzie
                > myślcie to nie boli"

Jak widzę też się dałeś w to wciągnąć, mów o co chodzi, będzie
                Ci lżej jak się z nami podzielisz info.
              • kamikadze76 Re: O różnych politykach 18.01.08, 11:12
                Racja....Napisze Horoskop dla urodzonych 01.01.65 a wtedy będzie wiadomo kto
                ...miał jakiś cel... Osoby takie są wyjątkowo abominacyjne. Zawsze się ślinią.
                Udają przed Tobą przyjaciela, ale tylko po to, żeby cię okraść lub oszukać a
                praktycznie jedno i drugie. I jeszcze ci żonę zbałamucą szczególnie gdy masz
                żonę spod znaku byka. Gdy już nie mają kogo oszukać to od samego siebie pożyczą
                stówę i nigdy nie oddadzą. Kłamią nawet wtedy gdy mówią "dobranoc". Podobne
                cechy: Hitler, Goebbels, Pinochet, Stalin, Lenin, Bin Laden i Pol Pot. Pozdro!
                • sauber1 Re: O różnych politykach 19.01.08, 14:21
                  kamikadze76 napisała:

>... Gdy już nie mają kogo oszukać to od samego siebie pożyczą
                  > stówę i nigdy nie oddadzą. ...

A co w tym złego? tacy zawsze mają większą siłę przebicia, szybciej cele
                  osiągają, społecznie awansują, duży może więcej, cel uświęca środki, a do
                  podatków płacenia ludzi nie brakuje ... gwiazdy widzą dużo ...
            • sauber1 Re: O różnych politykach 30.01.08, 21:18
              pd15 napisała:

> Oj chyba nie bardzo, bo we wtorek ptokuratura rozpoczęla
              > sprawdzanie czy Palikot ...

Ale podsunęliście temat, to ciekawy sposób na życie i zrobienie dobrego interesu
              i jeszcze ta darmowa reklama CBA, wróży wielki sukces, może i "preziem"
              zostanie? Czasem to tylko przerost ambicji, a często to właśnie furtka do
              sukcesu i dla innych wrożec do naśladowania ...
              wiadomosci.onet.pl/1465994,2677,1,0,1,kioskart.html
    • gu-tek Re: Oświadczenie po badaniu 21.01.08, 14:11
      No i wszystko jasne. Cytat z www.radziejowkujawski.vgh.pl/news.php
      "Dziś w rozmowie telefonicznej z młodszym inspektorem- Sławomirem Lewandowskim z
      KPP w Radziejowie (ok. godz. 11.15) nasza redakcja uzyskała informacje o wyniku
      próbki krwi pobranej 31 grudnia 2007 r Burmistrzowi Miasta Radziejów-
      Sławomirowi Bykowskiemu
      Według informacji uzyskanych nam przez funkcjonariusza Policji wynik ten wynosi
      0,00 promila zawartości alkoholu we krwi.
      Jak nas poinformowano do czasu zakończenia procedur, nie będziemy mieli
      możliwości wglądu do dokumentów potwierdzających ten fakt. Jednakże pragniemy
      zapewnić wszystkich czytelników, iż jeżeli uda nam się dotrzeć do "wyniku"
      badania- zamieścimy skan ww. dokumentu na naszym portalu".

Swoją drogą ten "funkcjonariusz" to nie byle kto, tylko I Zastępca Komendanta
      Powiatowego Policji w Radziejowie, więc nie może być mowy o jakichś przekłamaniach.
      • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 21.01.08, 15:21
        gu-tek napisał:

> No i wszystko jasne. Cytat z <a
        href="www.radziejowkujawski.vgh.pl/news.php"
        target="_blank">www.radziejowkujawski.vgh.pl/news.php</a>
        > "Dziś w rozmowie telefonicznej z młodszym inspektorem- Sławomirem
        > Lewandowskim z KPP w Radziejowie (ok. godz. 11.15) nasza redakcja
        > uzyskałainformacje o wyniku próbki krwi pobranej 31 grudnia 2007 r
        > Burmistrzowi Miasta Radziejów-Sławomirowi Bykowskiemu ...

> Swoją drogą ten "funkcjonariusz" to nie byle kto, tylko I Zastępca
        > Komendanta Powiatowego Policji w Radziejowie, więc nie może być
        > mowy o jakichś przekłamaniach.

Raczej nie powinno, to wydaje się być bardzo wiarygodne źródło.
        • bzyku654321 Re: Oświadczenie po badaniu 22.01.08, 08:50
          Swoją drogą ten "funkcjonariusz" to nie byle kto, tylko I Zastępca
          > > Komendanta Powiatowego Policji w Radziejowie, więc nie może być
          > > mowy o jakichś przekłamaniach.

SKORO WĄTPLIWOŚCI ROZWIEWA FUNKCJONARIUSZ KTÓRY WEDLE GU-TKA "BYLE
          KIM NIE JEST" TO CHYBA SPRAWĘ MAMY WYJAŚNIONĄ.

WÓDKI NIE BYŁO. JEŚLI JUŻ SIĘ KOMUŚ TAK WYDAWAŁO TO WIDOCZNIE JAKOM
          ATRAPE WIDZIAŁ.

KONIEC I BOMBA KTO CZYTAŁ TEN TROMBA.

TEN WICIO GOMBROWICZ TO MIAŁ POWIEDZONKA
          • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 22.01.08, 15:41
            Nie obawiaj się nieprzyjaciół - w najgorszym wypadku zabija cię; Nie obawiaj się
            przyjaciół - w najgorszym wypadku zdradzą cię; Obawiaj się tych obojętnych: to z
            ich milczących błogosławieństw wynika wszystko zło świata.

Bruno Jasieński
            • bzyku654321 Re: Oświadczenie po badaniu 22.01.08, 15:46
              TO TEGO CO Z BUTEM W BUTONIERCE PARYŻ PALIŁ... CO NIE???
              • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 22.01.08, 15:58
                bzyku654321 napisała:

> TO TEGO CO Z BUTEM W BUTONIERCE PARYŻ PALIŁ... CO NIE???

Tak, Bzyku :)))
                • bzyku654321 Re: Oświadczenie po badaniu 23.01.08, 11:25
                  HE, TYLKO CO ON MA DO TEGO ZDARZENIA I TEGO ARTYKUłU TEN BRUNO CO??? TEGO NIE
                  KMINIE.
                  • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 23.01.08, 12:05
                    "Ukryte poczucie potęgi bywa nieskończenie rozkoszniejsze niż jawna władza" —
                    Fiodor Dostojewski
                    • manson3 Re: Oświadczenie po badaniu 23.01.08, 19:19
                      Sauber czy ty taki jesteś naprawdę czy tylko udajesz "może więcej
                      własnych myśli" - to twe podszywanie sie jest niezmiernie nudne;)

Oj te Sheriff Radziejowa - wiele ci musiał dać, ze swej stodoły, a
                      tak poaztym uważam, że w BADANIE alkomatem Wodza powinno sie badać
                      kilka razy dziennie, o nieznanej mu porze itp. no, ALE jak się jest
                      Sheriffem to się raczej nie da "Władza absolutna"
                      I oczywiście winno się też badać jego kompanów, w ten sam sposób;)

Gratuluję Sherifowi pokazu sylwestrowego udowodnił chłopina, iż
                      niebagatelną ma siłę w głosie, i potrafi orędzie wygłosić w każdych
                      warunkach (żenada)

Cóż Sherifffff postać NIETYKALNA, więc szkoda czasu na rozpatrywanie
                      czegokolwiek związanego z tym człowiekiem

Cieszcie się radziejowiacy (ziomlae), że macie tak potężnego
                      człowieka za Wodza, czekam tylko aż da wam coś więcej nić tylko
                      bezsensowne afery,
                      i BRAK PERSPEKTYWY JUTRA!!!!!!!

pozdrooo...

p.s

Sauber jeszcze jeden nie twój cytat a puszczę pawiowa, pozatym
                      skromność i pokora to równie ważne cechy człowieka;) – nie zapominaj
                      o nich;)
                      • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 23.01.08, 19:39
                        manson3 napisał:

> Sauber jeszcze jeden nie twój cytat a puszczę pawiowa, pozatym
                        > skromność i pokora to równie ważne cechy człowieka;) – nie zapominaj
                        > o nich;)

Takie uwagi to możesz kierować matce, a ode mnie wara!!!
                        • manson3 Re: Oświadczenie po badaniu 24.01.08, 07:21
                          Sauber - puste są czyjeś słowa, lepiej pisać jak i mówić swoimi własnymi;)
                          • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 24.01.08, 12:12
                            manson3 napisał:

> Sauber - puste są czyjeś słowa, lepiej pisać jak i mówić swoimi własnymi;)

Tak masz rację manson3, najgłośniejszym echem odbijają się puste słowa, ale tu
                            raczej nie o to chodzi i dziś z pewnych względów nie pora by o tym mówić ...
                        • bzyku654321 Re: Oświadczenie po badaniu 25.01.08, 09:45
                          sauber1 napisał:

> manson3 napisał:
                          >
                          >
                          > > Sauber jeszcze jeden nie twój cytat a puszczę pawiowa, pozatym
                          > > skromność i pokora to równie ważne cechy człowieka;) – nie zapomina
                          > j
                          > > o nich;)
                          >
                          > Takie uwagi to możesz kierować matce, a ode mnie wara!!!

OJ SAUBER SAUBER. MAMUSIE MENSONA TO ZOSTAW W SPOKOJU I INNE MAMUSIE TAKżE.
                          MATCE NALEżY SIE MIłOSC I SZACUNEK A TY KIERUJESZ DO MATKI Z GłUPOTAMI... WSTYDź
                          SIE CHłOPIE. TO NIE NA MIEJSCU JEST.
                          • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 25.01.08, 14:37
                            bzyku654321 napisała:

> ...WSTYDŹ SIE CHłOPIE. TO NIE NA MIEJSCU JEST.

Bzyku Ty już duży chłopczyk - prawda?
                            Może łatwiej będzie Ci tak zrozumieć???
                            Aforyzm jest ostatnim ogniwem długiego łańcucha myśli.
                            "Śmierć jednostki to tragedia - milion zabitych to tylko statystyka" - Iosif
                            Wissarionowicz Dżugaszwili

PS. Myślę że na ten czas ów temat został wyczerpany i nie ma sensu niczego na
                            siłę??? "Życie jest komedią dla tych, którzy myślą i tragedią dla tych, co
                            czują" - Horace Walpole. I tyle :)))
                          • kamikadze76 Re: Oświadczenie po badaniu 27.01.08, 18:20
                            sauber1 wyznaje zasadę ;Jak nie młotkiem go to pałką.....zabrakło mu rzeczowych
                            argumentów,t teraz atakuje poniżej pasa...WSTYD....
                            • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 28.01.08, 15:16
                              kamikadze76 napisała:

> sauber1 wyznaje zasadę ;Jak nie młotkiem go to pałką.....zabrakło
                              > mu rzeczowych argumentów,to teraz atakuje poniżej pasa...WSTYD....

A czego Tu sie za mnie wstydzisz, nie rozumiem??? Dwóch dorosłych ludzi
                              wymieniło poglądy na temat alkoholu i na koniec dali się przebadać, by nie było
                              niedomówień, chyba to bardzo elegancko? A co dalej, to już nie masz problem. My
                              tu poplotkowaliśmy, pogdybaliśmy sobie na tym prywatnym forum, ale jakie ma to
                              znaczenie, że ktoś na kogoś powiedział, że ewentualnie mógł być pijany? Na dobrą
                              sprawę to jeden drugiego nawet nie musi przepraszać, nie ma o co, a tym bardziej
                              my patrzący na to z boku. Myślę sobie czasem, super że tu ktoś zerknie okiem i
                              napisze jedna setną z tego co byłby gotów ...
    • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 29.01.08, 18:44
      zorro73 napisał:

> <a href="www.radziejowkujawski.vgh.pl/news.php?readmore=448"
      target="_blank">
      > Oświadczenie bardzo interesujące.

Owszem Zorro73 i nie mniej niż to:
      www.radziejowkujawski.vgh.pl/news.php?readmore=489
      Burmistrz w dzisiejszym swoim wywodzie mówi, że Nowak naraził jego i
      współpracowników na szykany i pomówienia o rzekomym spożywaniu alkoholu w
      pracy. red. Rzeszotek posunął się o kilka kroków i bez zastanowienia swoje
      "dzieło" dla Nowaków zatytułował „Miasteczko podszyte wódką”, a i ja jako
      mieszkaniec od tamtej pory czuję się niezgorzej, nawet zmuszony jestem
      skrzętnie ukrywać miejsce swojego pobytu, wiadomo jak ludzie dziś reagują ... ,
      choć w duszy dumny jestem że dane mi jest być w tym historycznym grodzie. Myślę
      że przy okazji też i nas wszystkich prawych mieszkańców na łamach prasy
      publicznie ten ktoś powinien przeprosić, bez wnoszenia do sądu. Ale czy takich
      na skromny gest jest stać zawsze w epoce gdzie bezpodstawne pomówienia
      codziennością???
      • piccobello Re: Oświadczenie po badaniu 30.01.08, 18:23
        Powinniśmy zakończyć te nudną gadkę bo przecież jest kwit urzędowo
        poświadczony na to, że Burmistrz Miasta Radziejowa był trzeźwy.
        Koniec i kropka! Przecież żaden doktór znajomy albo laborant mu krwi
        po znajomości nie odalkoholizował zakładając jak twierdzą złośliwi,
        że spożywał jednak alkohol (bo ludność miasta radziejowa twierdzi że
        jednak spożywał a to przemówienie mu nie wyszło noworoczne z tego
        powodu właśnie).
        Był czysty "od czystej" i chciał to udowodnić własną krwią. I zrobił
        to i macie niewierni Tomasze.
        Trzeba tez pamiętać że teraz to nie tak łatwo te krew oszukać bo
        badania krwi "wypitych" przeprowadza sie w Bydgoszczy w Akademii
        Medycznej którą rządzi prof. dr. Ś. co to słynie z tego, że na żadne
        sfałszowania czy podmianki nie pozwala.
        A na koniec. Teren był dobrze strzeżony. Jeden radiowóz policyjny
        stał już pod szpitalem kiedy pana Burmistrza tam wieziono drugim
        radiowozem a funkcjonariusze zabezpieczali teren aby wszystko stało
        się zgodnie z prawem. Więc jak radiowóz przyjechał to pewno
        funkcjonariusze z tego pierwszego zadbali już o to by nie było
        żadnych czynności, które można by postrzec jak próby ingerencji w te
        krew.
        A potem wiadomo igiełka strzykawka Pani pielęgniarka za parawanem
        zrobiła swoje przekazała ampułkę z krwią funkcjonariuszom i tyle.
        Widziałem to wszystko poza pobraniem bo akurat wtedy badałem sobie
        jak co jakiś czas Kał i Mocz.
        • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 21.02.08, 15:31
          piccobello napisała:

> Powinniśmy zakończyć te nudną gadkę bo przecież jest kwit urzędowo
          > poświadczony na to, że Burmistrz Miasta Radziejowa był trzeźwy.
          > Koniec i kropka!

No i bardzo dobrze, że sie wszystko wyjaśniło, choć od samego początku wyglądało
          to na rodzinne wzmagania wywołania zamieszania ...
          www.radiopik.pl/go.php/wiadomosci/z_regionu/art4292.html
          Ok zakończył się już temat, ale warto zwrócić uwagę na to, z jaką łatwością
          można komuś uprzyjemnić żywot, a czasem dokopać ...
          • bzyku654321 Re: Oświadczenie po badaniu 22.02.08, 09:04
            O TO ABY ZATRIUMFOWAŁA PRAWDA JAK PISZE PICCO ZADBAŁA GŁOWNIE
            MIEJSCOWA POLICJA, KTÓREJ NALEŻĄ SIE WYRAZY UZNANIA. ABY NIE DOSZŁO
            DO JAKIEGO FAŁSZU FUNKCJONARIUSZE ZROBILI TAK: "Teren był dobrze
            strzeżony. Jeden radiowóz policyjny stał już pod szpitalem kiedy
            pana Burmistrza tam wieziono drugim radiowozem a funkcjonariusze
            zabezpieczali teren aby wszystko stało się zgodnie z prawem. Więc
            jak radiowóz przyjechał to pewno
            funkcjonariusze z tego pierwszego zadbali już o to by nie było
            żadnych czynności, które można by postrzec jak próby ingerencji w te
            krew".
            JAK TAK ZABEZPIECZONO TEREN I SPRAWE TO ZGADZAM SIE ŻE NIE MA
            ŻADNYCH WĄTPLIWOŚCI I MUCHA NIE SIADA! A CZYNNOŚCI OPERACYJNE JAK
            WIDAĆ PRZEPROWADZONO NA MEDAL.
          • wsk18 Re: Oświadczenie po badaniu 25.02.08, 21:17
            sauber1 napisał:

> Ok zakończył się już temat, ale warto zwrócić uwagę na to, z jaką
            łatwością
            > można komuś uprzyjemnić żywot, a czasem dokopać ...
            Okazało się że to nie monarcha pił,a petent,ale woda na młyn poszła
            • bzyku654321 Re: Oświadczenie po badaniu 26.02.08, 07:56
              ALE O JAKIM PETENCIE MOWA??? CO???
              • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 26.02.08, 22:03
                bzyku654321 napisała:

> ALE O JAKIM PETENCIE MOWA??? CO???

Posłuchaj jak ważne jest zaufanie czasem, ale bez uzasadnionych wątpliwości to
                tylko prawdopodobnie petent, jakby nie patrzył ...(słuchał)
                www.radiopik.pl/gfx/radiopik/files/drozdzia/dzienniki/polskie_radio_pik__radziejow.mp3
                • bzyku654321 Re: Oświadczenie po badaniu 27.02.08, 07:55
                  O CHOLERKA!!! ALE EMPETRÓJECZKA!!!
            • kamikadze76 Re: Oświadczenie po badaniu 27.02.08, 15:01
              co ty za głupoty piszesz wsk18 - petent tez nie pił....a nie tylko wątpliwego
              tronu monarcha...
              a woda na młyn poszła dzięki burmistrzowi...po co oskarżał Nowaka o to że
              przyszedł pijany po świadectwo pracy jak burmistrz go nie widział ????? czy to
              przystoi władzy tak kłamać i kłocić ludzi...wygłupił się to i Nowak pewnie się
              wkurzył, że burmistrz takie głupoty opowiada...
              • sauber1 Re: Oświadczenie po badaniu 27.02.08, 17:08
                kamikadze76 napisała:

> co ty ...

Tak kamikadze76 masz zupełną rację. Jak to mawiał Ignacy Krasicki - "Prawdziwa
                cnota krytyk się nie boi"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka