Gość: Gall IP: 217.97.147.* 04.09.03, 09:59 Kontynuujemy dalej swoją prywatę ? Jeżeli tak, to jak tam remont? Stare budownictwo Hmm. Jesli o mnie chodzi to tylko i wyłącznie (pierwszym meblem była u mnie drabina). Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: €uropejka Re: Ahoj Europejko IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.03, 12:56 Gość portalu: Gall napisał(a): > Kontynuujemy dalej swoją prywatę ? > Jeżeli tak, to jak tam remont? > Stare budownictwo Hmm. Jesli o mnie chodzi to tylko i wyłącznie (pierwszym > meblem była u mnie drabina). > Pozdrawiam > Gall Hi, Gall z ta prywata to sie nie chce narazac, juz ostatnio sie narazilam... My nie mamy jednej budowy, tylko dwie!!!! Jedna to wlasnie stare budownictwo w centrum Monachium, a druga - domeczek (mowie tak, bo jest taki tyci)na obrzezach miasta; i jest co robic, zadanie na cale zycie. Wiechu mowil, ze mam farbe zmienic na ekologiczna, hm..... A ty cos remontujesz? Chyba juz masz teraz wiecej mebli, wiesz samam drabina nie starczy do komfortu zycia ;) pozdr. z budowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gut Re: Ahoj Europejko IP: *.ssmb.com 04.09.03, 14:26 Gość portalu: €uropejka napisał(a): > Hi, Gall > z ta prywata to sie nie chce narazac, juz ostatnio sie narazilam... > My nie mamy jednej budowy, tylko dwie!!!! Jedna to wlasnie stare > budownictwo w centrum Monachium, a druga - domeczek (mowie tak, > bo jest taki tyci)na obrzezach miasta; i jest co robic, zadanie > na cale zycie. > Wiechu mowil, ze mam farbe zmienic na ekologiczna, hm..... > A ty cos remontujesz? > Chyba juz masz teraz wiecej mebli, wiesz samam drabina nie > starczy do komfortu zycia ;) > pozdr. z budowy ojro drogie to ty cigle jeszcze nad swoim gniazkiem pracujesz ??? cos konca nie widac tego remontu a zima za pasem !!! a widac juz osniezone szczyty w oddali czy moze jeszcze jest zielono i fioletowe krowki milki ciagle sie pasa ??? pozdrowionka, gucio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Ahoj Europejko IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.03, 10:32 Gość portalu: gut napisał(a): > > > ojro drogie to ty cigle jeszcze nad swoim gniazkiem pracujesz ??? > cos konca nie widac tego remontu a zima za pasem !!! a widac juz > osniezone szczyty w oddali czy moze jeszcze jest zielono i fioletowe > krowki milki ciagle sie pasa ??? > pozdrowionka, > gucio Hi, Gucio, pewnie, ze jeszcze pracuje, jak my byc ladnie, to trzeba. Ty tu nie krytykuj, tylko kup sobie Blaumann, czy jak to sie nazywa, pedzel w torbe i przyjezdzaj pomagac!!!!! Wszedzie jeszcze zielono, ale czuje sie w powietrzu jesien, w nocy zimno, czasami tylko 2°C, a krowki u mnie sie nie pasa, chyba ze kupie sobie jakas kozke, bo nikt nie chce u nas kosic trawy; tak, niejedna koza by sobie u nas boki zaokraglila. A ty sie nie len, tylko odrob zalegla poczte ;) Czas na szkole to sobie troche odpoczniesz, nie? € Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Ahoj Europejko IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.09.03, 14:36 Aktualnie przeżywam remont w miejscu pracy (papiery mam na podłodze), a w domu to tylko drobiazgi. Powinien być większy w jednym pokoju, ale już mi się nie chce. Zawsze jestem wykończony. Nie fizycznie, bo do większych robót to się nie nadaję (jestem zbyt wymagajacy jeśli chodzi o jakość), a psychicznie - ustawiczną wojną z majstrami (odrębny watek mógłby być poświęcony właśnie anegdtotom z tzw. fachowcami, co mogłoby później posłużyć za scenariusz filmowy. Wierzę bowiem, że każdy z foroomowiczów mógłby dorzućić kilka historyjek). A tak w ogóle to już w przyszłym tygodniu wybieram się na urlop i tylko czekam na tą chwilę. Pozdrawiam Gall (lecę do roboty, bo przed urlopem muszę się wyrobić) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Ahoj Europejko IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.03, 10:24 Gość portalu: Gall napisał(a): > Aktualnie przeżywam remont w miejscu pracy (papiery mam na podłodze), a w domu > to tylko drobiazgi. Powinien być większy w jednym pokoju, ale już mi się nie > chce. Zawsze jestem wykończony. Nie fizycznie, bo do większych robót to się nie > > nadaję (jestem zbyt wymagajacy jeśli chodzi o jakość), a psychicznie - > ustawiczną wojną z majstrami (odrębny watek mógłby być poświęcony właśnie > anegdtotom z tzw. fachowcami, co mogłoby później posłużyć za scenariusz > filmowy. Wierzę bowiem, że każdy z foroomowiczów mógłby dorzućić kilka > historyjek). > > A tak w ogóle to już w przyszłym tygodniu wybieram się na urlop i tylko czekam > na tą chwilę. > > Pozdrawiam > Gall > (lecę do roboty, bo przed urlopem muszę się wyrobić) O, jaki dlikatny, nie nadaje sie do robot! ;) Ja tez jestem bb dokladna i wymagajaca. Pamietam jak uzeralam sie z firma, ktora robila u nas fasade - skonczyli, zwalili cale rusztowanie w ogrodzie i powiedzieli, ze w poniedzialek przyjada to zelastwo zabrac. Poniedzialek, wtorek.....w czwartek zadzwonilam (moj maz "klotni" z firmami nie lubi!) i powiedzialam, ze jak jutro do 12-tej nie sprzatna, zorganizuje im transport i zwale to wszystko przed ich firma, oczywiscie na ich koszt! Na drugi dzien juz o 6-tej mnie obudzili, tak halasowali w ogrodku! Eh, znam dosyc takich historyjek uzerania sie z firmami ;) A ty mieszkasz w starym budownictwie? Nie zawracam ci wiecej glowy, zdradz jeszcze, gdzie sie wybierasz na urlop? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Ahoj Europejko IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 05.09.03, 12:31 > O, jaki dlikatny, nie nadaje sie do robot! ;) > Nie delikatny, a samokrytyczny i tej wersji będę się trzymał ;-) > A ty mieszkasz w starym budownictwie? Tylko i wyłącznie. Pomieszczenia poniżej 3m wys. mnie nie interesują (w domu i w pracy). > Nie zawracam ci wiecej glowy, zdradz jeszcze, gdzie sie wybierasz na urlop? Mam nadzieję, że będzie ciepło, plaże piaszyczta, a alkohole, mhm .... Muszę już przestać, bo za bardzo się rozmarzyłem, a tu praca wre. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Ahoj Europejko IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.03, 13:27 Gość portalu: Gall napisał(a): > > > O, jaki dlikatny, nie nadaje sie do robot! ;) > > > Nie delikatny, a samokrytyczny i tej wersji będę się trzymał ;-) a trzymaj sie, trzymaj :) > > > A ty mieszkasz w starym budownictwie? > > Tylko i wyłącznie. Pomieszczenia poniżej 3m wys. mnie nie interesują (w domu i > w pracy). > > > Nie zawracam ci wiecej glowy, zdradz jeszcze, gdzie sie wybierasz na urlop > ? > > Mam nadzieję, że będzie ciepło, plaże piaszyczta, a alkohole, mhm .... Muszę > już przestać, bo za bardzo się rozmarzyłem, a tu praca wre. > > Pozdrawiam > Gall To ladnie pracuj; zycze ci milego wypoczynku. Ja dopiero chyba na poczatku listopada odwiedze moje miasto, tez juz sie rozmarzylam, ajejej... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gut Re: Ahoj Europejko IP: *.sbi.com 05.09.03, 13:55 Gość portalu: €uropejka napisał(a): > Hi, Gucio, pewnie, ze jeszcze pracuje, jak my byc ladnie, to trzeba. > Ty tu nie krytykuj, tylko kup sobie Blaumann, czy jak to sie nazywa, > pedzel w torbe i przyjezdzaj pomagac!!!!! > Wszedzie jeszcze zielono, ale czuje sie w powietrzu jesien, w nocy > zimno, czasami tylko 2°C, a krowki u mnie sie nie pasa, chyba ze kupie > sobie jakas kozke, bo nikt nie chce u nas kosic trawy; tak, niejedna koza > by sobie u nas boki zaokraglila. > A ty sie nie len, tylko odrob zalegla poczte ;) > Czas na szkole to sobie troche odpoczniesz, nie? > € ojrus poczta odebrana i bedzie napewno zreplajowana tylko ze ostatnio pozno cos do domu wracam wiec ... a do tego jutro gramy z islandia, wiec jak wyjde na mecz to moge do konca tygodnia nie wrocic ;-)))))))), ale odpisze pewnikiem. kozke mowisz ... a fioletowe kozy tesz macie takie jak krowy milki ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Ahoj Europejko IP: 217.97.147.* 09.09.03, 08:40 Cholerka, nigdy nie mów nigdy słusznie prawią. Wczoraj musiałem trochę podmalować kuchnię. Zatem publicznie nie bedę już oświadczał, że nie biorę się za prace remontowe. Pozdrawiam Gall PS Czyżby mnie intuicja myliła, ale czy nasze Europejka to trochę się o collegium iuridicum nie otarła ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Ahoj Europejko IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 10:34 Gość portalu: Gall napisał(a): > Cholerka, nigdy nie mów nigdy słusznie prawią. > Wczoraj musiałem trochę podmalować kuchnię. > Zatem publicznie nie bedę już oświadczał, że nie biorę się za prace remontowe. > Pozdrawiam > Gall > PS Czyżby mnie intuicja myliła, ale czy nasze Europejka to trochę się o > collegium iuridicum nie otarła ? Eeeee, a ja nie wiem, czy dalej malowac? Firma mojego meza ulega wlasnie restrukturyzacji, cos tam gadaja o Sztokholmie, moze Mannheim, lepiej nie slucham...., ja sie stad nie ruszam!!! A skad takie podejrzenia? Prawo? Odpowiem - pudlo! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Ahoj Europejko IP: 217.97.147.* 09.09.03, 10:57 Ops Zmyliło mnie to "in spe" oraz "conditio sine qua non". Z collegium też bezbłędny strzał. Ale nadal mam wątpliwości. Co do przeprowadzek, to cyba w Sztokholmie byłoby więcej księgarni i bibliotek niż w Manheim. A remontu to jużie masz w połowie rozgrzebanego ? Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Ahoj Europejko IP: 217.97.147.* 09.09.03, 11:02 Cholerka nie dojrzałem tego znaczka dwuznaczka ;) Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Ahoj Europejko IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 11:15 Gość portalu: Gall napisał(a): > Ops > Zmyliło mnie to "in spe" oraz "conditio sine qua non". > Z collegium też bezbłędny strzał. > Ale nadal mam wątpliwości. > > Co do przeprowadzek, to cyba w Sztokholmie byłoby więcej księgarni i bibliotek > niż w Manheim. > > A remontu to jużie masz w połowie rozgrzebanego ? > > Pozdrawiam > Gall Te uzyte przeze mnie slowa lacinskie o niczym nie swiadcza, zna je pewnie kazdy ksztalcacy sie w swoim zyciu czlowiek. Z Collegium tez bezbledny strzal? Nie rozumiem. Ja sie z Monachium nie ruszam!!!! Co mi po Sztokholmie, jak nie znam jezyka, a nie chce mi sie uczyc trzeciego germanskiego jezyka. A w Mannheim juz kiedys mieszkalam. ;) Niezbyt ciekawe miasto. Ja zostaje tutaj, nawet gdybym miala sie zabarykadowac w domu! Remont w domeczku zaczelismy w maju i jest jeszcze duzo do zrobienia, ale najpierw konczymy mieszkanie w Monachium ;) To moze ty cos zdradzisz o swoim zawodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Ahoj Europejko IP: 217.97.147.* 09.09.03, 11:38 > > Te uzyte przeze mnie slowa lacinskie o niczym nie swiadcza, > zna je pewnie kazdy ksztalcacy sie w swoim zyciu czlowiek. > Mam wątpliwości, a zwłaszcza w wiedzy dot. pisowni. >Niezbyt ciekawe miasto. Nie wiem, a ile tam jest mieszkanców ? > Ja zostaje tutaj, nawet gdybym miala sie zabarykadowac w domu! Proponuję łańcuchy. Widziałem jak to robią ekolodzy na drzewach;) > To moze ty cos zdradzisz o swoim zawodzie? Ja zawodzę cyferkami również;0 Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Ahoj Europejko IP: *.dip.t-dialin.net 09.09.03, 18:58 Gość portalu: Gall napisał(a): > > > > Te uzyte przeze mnie slowa lacinskie o niczym nie swiadcza, > > zna je pewnie kazdy ksztalcacy sie w swoim zyciu czlowiek. > > Mam wątpliwości, a zwłaszcza w wiedzy dot. pisowni. hm...., przeciez inaczej ich pisac nie mozna, czyz nie? > > >Niezbyt ciekawe miasto. > Nie wiem, a ile tam jest mieszkanców ? Mannheim ma ok.300 000 mieszkancow, jest jedynym miastem w Niemczech, ktore zamiast ulic i nazw ma tzw. kwadraty, np. C4, G7, J5 etc., jest ich 144 w centrum, bo dalej od centrum sa normalne nazwy ulic. Wiesz po Monachium, kulturalnej stolicy Niemiec, zadne inne miasto nie wchodzi w gre, jesli chodzi o mieszkanie tam, nawet Berlin. > > > Ja zostaje tutaj, nawet gdybym miala sie zabarykadowac w domu! > > Proponuję łańcuchy. Widziałem jak to robią ekolodzy na drzewach;) ..albo poloze sie plackiem przed garazem, a w tym czasie wyniosa mi meble ;) > > > To moze ty cos zdradzisz o swoim zawodzie? > > Ja zawodzę cyferkami również;0 > > Pozdrawiam > Gall Gall, dlaczego piszesz "rowniez"? Ja z zawodu nie mam doczynienia, mowiac ogolnie z cyferkami, choc czasami i to sie zdarzalo ;) A ty, jesli masz wyksztalcenie stricte techniczene, to jednak drzemie w tobie rowniez dusza humanisty, tak mysle ;) A lubisz czytac? Zakladam, ze tak, wiec co czytasz? pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Ahoj Europejko IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 08:37 > Powiem tak, jakby zrobić test tych zwrotów wśród absolwentów wyższych uczelni, to jestem przekonany, że wynik oscylowałby w granicach 15 % poprawnych odpowiedzi. > Mannheim ma ok.300 000 mieszkancow, jest jedynym miastem w Niemczech, > ktore zamiast ulic i nazw ma tzw. kwadraty, np. C4, G7, J5 etc., jest ich > 144 w centrum, bo dalej od centrum sa normalne nazwy ulic. > Wiesz po Monachium, kulturalnej stolicy Niemiec, zadne inne miasto > nie wchodzi w gre, jesli chodzi o mieszkanie tam, nawet Berlin. Ciekawe, nie wiedzialem o tej numeracji. Czy to może wyni tego, ze miasto było zburzone podczas dywanowych nalotów i odbudowując to przyjęto system quasi amerykański? > ..albo poloze sie plackiem przed garazem, a w tym czasie wyniosa > mi meble ;) > A niech sobie biorą, byleby miejsce ocalić. > > Gall, dlaczego piszesz "rowniez"? Również - zabieg celowy, gdyż nie tylko, literki również się zdarzają. A lubisz czytac? Zakladam, ze tak, wiec co czytasz? A to długa droga ewolucji Dawniej, w wieku szczenięcym historia i tylko historia w olbrzymich ilościach. Na koniec to juz specjalizacja - tak jak u każdego chłopaka - druga wojna światkowa, lecz w Azji. Potem political fiction też sporo, co jednak obecnie wydaje się dziecinadą. Kolejny etap to fantasy i s-f. Obecnie ograniczona do polskich autorów (polecam A. Brzezińską i Ziemkiewicza). Teraz z namiętnością oddaję się różnorodnej literaturze. Jesli chodzi o humor to pasuje mi T. Berger, a z innych to Wyndham (zaczęło się od jego Dnia Tryfidów), Balard. Jak chcę coś krwiozerczego to Puzo i jego nieśmiertelny Ojciec Chrzestny i s-ka. Generalnie mam duże zaufanie do serii wydawniczej KAMELEON i spokojnie można się oddawać lekturze. Obecnie mozna kupić książki z tej serii w tzw. taniej książce, co pozwala na niezłą ucztę w dokonywaniu zakupów. Lubię, choć w Polsce uważa się że to lektura dla półinteligentów i ludzie wstydzą się czynić takie wyznania, a więc powtarzam bez wstydu - lubię Łysiaka. A to, że ma na pienku z MIchnikiem, po którym popłynął w Najlepszym i GW go ignoruje, dodaje tylko smaczku. No jeśli obraz literatury ma być pełen, to dużo miejsca zajmuje mi też cykl pt. Polscy autorzy dzieciom. Pozdrawiam Gall > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc KONIEC Z PRYWATĄ... IP: *.awacom.pl 10.09.03, 16:37 to foooroom nie Czat więc dokładam swoje 3 Ojro ;-))): Dla mnie największym zabytkiem w moim domu jest mój PC.. do muzeum z nim!! Nowego chceee ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Re: KONIEC Z PRYWATĄ... IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 10.09.03, 16:43 Gość portalu: zonc napisał(a): > to foooroom nie Czat więc dokładam swoje 3 Ojro ;-))): Dla mnie największym > zabytkiem w moim domu jest mój PC.. do muzeum z nim!! Nowego chceee ;-)) To wygląda, jak korespondencja @ ;) Zaczęłam czytać, ale poczułam się, jak jakiś intruz i więcej tego nie zrobię ;P Wszystkiego dobrego i cichutko polecam rozważenie opcji przejścia na @ (najpierw musicie sobie jednak założyć konta na GW, jak widzę ;P) Pozdrawiam @ll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Ahoj Europejko IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.09.03, 16:54 Witajcie Udało nam się przez 6 dni. Uważam, że to sukces, bo liczyłem na mniej. Cios nam zadał uczeń dwójeczki i chwała mu za to. Czy wcześniej komuś udało się osiągnąć taki rezultat? Lisiczko, Tobie również należą się podziękowania. O.K., przywołani do porządku, kończymy (chyba się ze mną zgodzisz Ojro). Choć teraz nasuwa mi się kusząca myśl: A Wy co sobie lubicie poczytać? Moje preferencje znacie (dodam tylko, że dzisiaj kupiłem Ziemiańskiego Achaję - nie znam tego autora, a Wy?) Pozdrawiam Gall Jutro wdepnę na foroom ostatni raz przed urlopem. Nie mogę się doczekać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Ahoj "równi i równiejsi" ;P IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 10.09.03, 17:01 Ja kiedyś pofolgowałam sobie niewinnie, spontanicznie z Lokatorem na ogóle i od razu mi sie oberwało ;( ;) Ba! NAM! Jednak są równi i równiejsi na tym foroom ;) Pozdrawiam @ll, a Was szczególnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane . IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 10.09.03, 17:04 Uchowaliście się, bo foroom żyje teraz przyszłością akademicką Bydzi ;P Swoją drogą dobrze, że wreszcie znalazł się jakiś temat godny tego miejsca, nie sądzicie? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń dwójeczki sorrrrrrrkiiii IP: *.awacom.pl 10.09.03, 18:35 sorrki Galll za cios... gadajcie dalej... nikt nie czyta ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Re: sorrrrrrrkiiii IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 10.09.03, 18:37 Szkoda, że tu nie ma licznika odwiedzin ;P Sorki, już mnie nie ma ;) Pozdrawiam @ll Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: . IP: 217.97.147.* 11.09.03, 09:16 Faktycznie, dzięki foroom istnieje mozliwość wymiany poglądów nt. perspektyw bydgoskich uczelni. Ja jednak już osobiście jestem trochę tym tematem zmęczony, bo już parokrotnie ucinaliśmy sobie na ten temat dyskusję. Razem z niejakim Michem stawalismy w szranki p-ki Finowi (oczywiście wypowiedzi było znacznie więcej). Oni nadal walcza, a ja jużpasuje, bo nic wiecej nie mam do dodania. Zoncu, czemu zmieniłeś nicka. Moje określenie nie było uszczypliwe. Jak wiesz razem z Ojro jesteśmy po dwójeczce i stąd pozwoliłem sobie na to okreslenie. No a tak wogóle to chyba przestraszyliście Ojro, bo nie wtraciła swoich trzech centów. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: . IP: *.dip.t-dialin.net 11.09.03, 09:35 Gość portalu: Gall napisał(a): > Faktycznie, dzięki foroom istnieje mozliwość wymiany poglądów nt. perspektyw > bydgoskich uczelni. > > Ja jednak już osobiście jestem trochę tym tematem zmęczony, bo już parokrotnie > ucinaliśmy sobie na ten temat dyskusję. Razem z niejakim Michem stawalismy w > szranki p-ki Finowi (oczywiście wypowiedzi było znacznie więcej). > > Oni nadal walcza, a ja jużpasuje, bo nic wiecej nie mam do dodania. > > Zoncu, czemu zmieniłeś nicka. Moje określenie nie było uszczypliwe. Jak wiesz > razem z Ojro jesteśmy po dwójeczce i stąd pozwoliłem sobie na to okreslenie. Gall, Zonc zmienil nicka, bo sie mnie wystraszyl ;) Juz mu nieraz grozilam, ze jak nastepnym razem wpadne do Bydgoszczy, to go porzadnie przez kolano przeloze! Niech sie uczy i nam wstydu nie przynosi :)) > > No a tak wogóle to chyba przestraszyliście Ojro, bo nie wtraciła swoich trzech > centów. Ja nie wtracam swoich trzech centow, jak watek staje sie "non grata" albo ja "persona".. ;) Zycze ci milego urlopu, kiedy wracasz? > > Pozdrawiam > Gall pozdrawiam rowniez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: . IP: 217.97.147.* 11.09.03, 09:55 Wątek nie jest non grata, tylko jego treść. Tej wersji się trzymam. A co urlopu, to założyłem nowy wątek, lecz odpowiadając wprost - dwa tygodnie bedę się obijał (jak mi dzieci pozwolą). Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś