Dodaj do ulubionych

MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!!

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 01:08
W najnowszym wydaniu miesięcznika "Press" podano jak głosowały poszczególne 95
redakcji na dziennikarza roku. To, że wygrał waldemar Milewicz, to wiedziałem,
ale oto jak głosowano w Gazecie Wyborczej w Bydgoszczy. 1. Waldemar Milewicz
TVP, 2. Wojciech Jagielski GW, 3. Mariusz Max Kolonko TVP, 4. (UWAGA !!!!!!)
Marcin Kowalski GW Bydgoszcz, 5 Dorota Gawryluk Polsat. Według Tych cudaków z
GW Bydgoszcz kolega Marcin jest w czołowce dziennikarzy tego kraju. Co o tym
sądzicie ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Demio Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.zapid.com 18.01.02, 09:40
      Może się nie znam na dziennikastwie, ale kojarzę nazwisko Kowalski z reportazem o sparaliżowanym
      człowieku, który porozumiewał się z rodziną mruganiem. Dla mnie klasa. Gdybym miał wymieniać
      teksty z GW, które zrobiły na mnie ostatnio największe wrażenie, to ten byłby z pewnoscią na liście.
      Bardziej dziwi mnie wybór Milewicza na Dziennikarza Roku. Facet robi to, co każdy rasowy reporter tv
      robić powinien. To nie on jest super, ale reszta jest cieniutka. Chyba nawet sam o tym mówił (za co
      go szanuje)
      • Gość: wodorski Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 11:47
        czy słyszeliście jak pięknie śmieje się koń???
        Swoją drogą - ja i mój koń uważamy, że najlepszym dziennikarzem roku i w ogóle
        jest Joanna Bujakiewicz :))))))))))))))))))
    • Gość: Miłosz Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 17:49
      Uważam, że dziennikarze GW mają pełne prawo do swobodnej oceny pracy innych
      dziennikarzy. Trzeba uczciwie przyznać, że p.Marcin Kowalski podejmuje trudne i
      niewygodne dla wielu tematy, które znajdują swoje miejsce w nakładzie nie tylko
      regionalnym. Porównanie skazanego na sukces korespondanta telewizyjnego z tych
      obszarów świata na, które jest zwrócona uwaga wszystkich ludzi z dziennikarzem
      regionalnej GW jest niemożliwe ( a to właśnie sugeruje autor chytrze wywołujący
      problem ). Nie ma jednak odrębnego konkursu dziennikarskiego dla korespondetów
      wojennych ( czy ilość odniesionych ran to miara sukcesu ? ), innego dla
      korespondentów zagranicznych i innego dla pozostałych dziennikarzy. Dlatego
      zauważenie młodych przechodzących pełną drogę rozwoju zawodowego dziennikarzy
      jest dla mnie zjawiskiem godnym pochwały. Tak nawiasem mówiąc nie wiem czy
      wystąpienie p. M. Kowalskiego w tzw. sprawie "mogileńskiej" nie wymagało
      większej odwagi niż stanie przed kamerą na tle amerykańskich bombardowań w
      bezpiecznej odległości. Miary kwalifikacji do nominowania w różnych rocznych
      ocenach bywają różne. Jednak i w tym przypadku autor wywołujący
      temat "dziennikarza roku" nie zapomniał o starej polskiej tradycji "nie
      wychylania sie" i "równania do szeregu".
      • de_long Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! 18.01.02, 18:05
        O co chodzi z tym Kowalskim? Niech sobie nominują kogo chcą.
        Jak gość jest dobry, to niech go nagradzają.
      • Gość: Gizmo Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 22:49
        Gość portalu: Miłosz napisał(a):

> Dlatego
        > zauważenie młodych przechodzących pełną drogę rozwoju zawodowego dziennikarzy
        > jest dla mnie zjawiskiem godnym pochwały. Tak nawiasem mówiąc nie wiem czy
        > wystąpienie p. M. Kowalskiego w tzw. sprawie "mogileńskiej" nie wymagało
        > większej odwagi niż stanie przed kamerą na tle amerykańskich bombardowań w
        > bezpiecznej odległości. Miary kwalifikacji do nominowania w różnych rocznych
        > ocenach bywają różne. Jednak i w tym przypadku autor wywołujący
        > temat "dziennikarza roku" nie zapomniał o starej polskiej tradycji "nie
        > wychylania sie" i "równania do szeregu".

Nie mogę spokojnie czytać tych bzdur. Red. Kowalski przechodzi "pełną drogę
        zawodowego rozwoju", ale niestety kosztem innych dziennikarzy. Większość jego
        materiałów jest w dużej części bezczelnie zerżnięta z artykułów publikowanych w
        inowrocławskim wydaniu Expressu Bydgoskiego. Od dłuższego czasu obserwuję taką
        dziwną kolejność zdarzeń - danego dnia ukazuje się w EB materiał np. o
        mogileńskich gangsterach, a już następnego to samo (ale inaczej) jest na
        lokalnych stronach GW. Podpis oczywiście inny, ale zdania podobne. Tak było i z
        gangsterami, i z inowrocławskimi przygodami lokalnych polityków, a mojej miary
        goryczy dopełnił ostatni przypadek powielenia materiału o pseudo-korupcji
        inowrocławskich działaczy AWS.
        Tak trzymać Panie Redaktorze - pańscy przełożeni zapewne inowrocławskich gazet
        nie czytają.

• Gość: Miłosz Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 23:26
          Proszę o wyjaśnienie skuteczności tej przykładowo wymienionej publikacji w
          zmuszeniu organów ścigania do wykonania własnej roboty. Chyba nawet te zbóje
          się połapały, kto im może zaszkodzić, skoro próbowali się dobrać do tego
          redaktora. A może te wredne zbóje nie czytali EB. Z EB to chyba co innego
          kojarzą.
    • Gość: Kowal Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.01.02, 19:28
      Ty, Kowalski! Powiedz lepiej kto stoi za Twoimi tekstami. Ja wiem, że
      niejaki "Głuchy" robi wszystko, by Cie wypromować i ...ośmieszyć. Jak Ci parę
      osób założy po kilka spraw w sądzie, ten sam "Głuchy" spuści Cie jak wodę w
      kiblu i znajdzie następnego - zdolnego i obiecującego. Popytaj jak to było z
      Kopciem, Bujaszką, Wróblem i Kunachem. Teraz Czajka i Ty się nabieracie. Miej
      jaja i na łamach tego dodatku przyznaj jak to naprawdę jest?
      A "Głuchemu" powiedz, że w najbliższym czasie wróbelki zaśpiewają coś
      interesującego. A to się skrzypek z Torunia zdziwi.
      • Gość: mko Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: 10.10.65.* 21.01.02, 09:48
        Nie zamierzałem zabierać głosu w tym wątku, ale zostałem do tego zmuszony przez niejakiego
        �Gizmo�, który wprowadza forumowiczów w błąd.
        �Gizmo� stwierdził, że: � dziwną kolejność zdarzeń - danego dnia ukazuje się w EB materiał np. o
        mogileńskich gangsterach, a już następnego to samo (ale inaczej) jest na lokalnych stronach GW.
        Podpis oczywiście inny, ale zdania podobne. Tak było i z gangsterami, i z inowrocławskimi
        przygodami lokalnych polityków, a mojej miary goryczy dopełnił ostatni przypadek powielenia
        materiału o pseudo-korupcji inowrocławskich działaczy AWS�.
        Wyjaśniam:
        1.Pierwszy materiał o mogileńskich gangsterach - jak to określił Gizmo - nie ukazał się w EB, a w
        Gazecie Wyborczej, wydaniu ogólnopolskim na kolumnach reportażowych: tyt. �Cena strachu�, data
        13.III.2001.. Po tym artykule kilkanaście innych tytułów - poczynając od lokalnych gazet z EB na czele, a
        kończąc na zachodnich tygodnikach - opisało sprawę Damiana K. i moją (grupa groziła śmiercią nie
        tyle mi, co mojej rodzinie).
        2. �Materiał o pseudo-korupcji inowrocławskich działaczy AWS� - jak to określił Gizmo - ma swój
        początek nie w artykule EB, który faktycznie ukazał się dzień wcześniej niż w GW, ale w artylule mojego
        autorstwa jeszcze za czasów kiedy pisałem w IKP. To ja ujawniłem, że istnieją plany budowy stacji BP
        przy ul. Marcinkowskiego w Inowrocławiu, a następnie pilotowałem tą sprawę: jako jedyny dziennikarz
        przesiadując godzinami na zebraniach samorządu osiedla �Stare Miasto� i wsłuchując się w głos
        protestujących mieszkańców.
        Kontrowersyjne porozumienie pomiędzy radnymi AWS a koncernem(opublikowane w EB dzień
        wcześniej niż w GW) zostało zawarte w starostwie powiatowym: nie ma w tym więc żadnej tajemnicy,
        każdy dziennikarz ma prawo do niego dotrzeć, tak też i ja zrobiłem.
        Pozdrawiam. Marcin Kowalski
        • Gość: koleś Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 23:56
          O cześć redaktorze Kowalski. Widzę zaglądasz na forum, to powiedz mi czy
          planujecie z red. Czajkowską przeprosić Gąsiorka za pomówienia związane z
          komendantem Kocińskim. Nie neguję karygodności poczynań dilera Mercedesa z
          Brzozy, ale przy okazji sprawy komendanta zrobiliście z niego sprzedawczyka,
          wspólnika włamania i diabli wiedzą co jeszcze. Ciekawe, czy masz jaja i jestes
          w stanie na łamach swojej gazety napisać, że wprawdzie Gąsiorek to podejrzany o
          przestepstwo wyłudzenia, ale jesli chodzi o twoje i Czajkowskiej podejrzenia
          związane z Kocińskim minęły sie z prawdą. No jak masz jaja, czy nie
          odpowiedzialny za słowo redaktorze.???
          • Gość: Kowal Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.01.02, 19:42
            Pamiętasz Kowalski jak zaczynałeś karierę ? Ja wiem, że Ci jest przykro, że nie
            ukończyłeś żadnych studiów. Trudno! Masz jeszcze pewnie jakieś szanse na jakąś
            pedagogikę. Przyda się może kiedyś. A, zapomniałbym bym, gadałeś z "Głuchym".
            Ustaliliście już komu następnemu ...przyszyjecie buty? Nie bierzcie jednak do
            tego "Czajki", bo taki trójkąt z gruntu jest już podejrzany. Jeśli zaś chodzi o
            skrzypka z Torunia, to ma trochę kłopotów. Nie cierpi śpiewających wróbelków i
            gruszek (ulęgałek) niekoniecznie na wierzbie. Ty "Głuchy" pewnie jesteś taki
            sam, bo zauważylem, że na Twojej chałupie też już nie ma żadnego wróbla czy
            sikorki. Powystrzelałeś je pewnie z procy. Pa! Odezwę się wkrótce!
            • Gość: XYZ Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydg.gazeta.pl 01.02.02, 19:19
              . A, zapomniałbym bym, gadałeś z "Głuchym".
              > Ustaliliście już komu następnemu ...przyszyjecie buty? Nie bierzcie jednak do
              > tego "Czajki", bo taki trójkąt z gruntu jest już podejrzany. Jeśli zaś chodzi o
              >
              > skrzypka z Torunia, to ma trochę kłopotów. Nie cierpi śpiewających wróbelków i
              > gruszek (ulęgałek) niekoniecznie na wierzbie. Ty "Głuchy" pewnie jesteś taki
              > sam, bo zauważylem, że na Twojej chałupie też już nie ma żadnego wróbla czy
              > sikorki. Powystrzelałeś je pewnie z procy. Pa! Odezwę się wkrótce!
              Ty Kowal chyba jestes nienormalny. Bredzisz coś od rzeczy o jakichś wróbelkach, sikorkach, gruszkach,
              skrzypku z Torunia, ktorym jest podobno Wenderlich. Jak masz coś ciekawego do powiedzenia to wal
              prosto z mostu i nie ściemniej.
              Ezop się znalazł.
              • Gość: Kowal Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 19:00
                Kowalski! Baczność! Spocznij! Wystąp z szeregu! Mówię tak do Was Kowalski, bo
                jesteście żołnierzem, żołnierzem majora Głuchego. Generalnie jesteście Kowalski
                dobrym żołnierzem, bo wykonujecie wszystkie rozkazy bezbłednie. I za to
                dostaniecie medal, jak na froncie. Tyle, że porozmawiajcie z weteranami, co im
                dzisiaj z tej blachy? A teraz do rzeczy! W najbliższym czasie stworzę rubrykę
                poświęconą wyłacznie majorowi. To dopiero jest postać. Jego ...kolesie już ręce
                zacierają z radości. A material jest nie byle jaki. Zaczniemy rzecz jasna od
                początków kariery w GW i przegranych wszystkich procesach w sądzie. Ten ostatni
                jest wyjątkowo bolesny!
                • Gość: kowal Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.02.02, 19:40
                  XYZ,ja Kowal, zapewniam cie, że jestem jak najbardziej normalny. Co mam walnąć
                  to walnę w swoim czasie. Co się tak niecierpliwisz??????????? Skrzypek, co to
                  od czasu do czasu donosił coś Głuchemu i jego kolegom, to już wie, że popełnił
                  błąd życia. Sprawa się wydała i inny donosiciel (jak to u donosicieli bywa)
                  donióśł gdzie trzeba, że Skrzypek się z ekipą z GW zadał, a ideologicznie nie
                  powinien. Jak wyląduje na wygnaniu, np na placówce w drugorzędnym kraju, to się
                  pewnie zdziwicie, a ja wam "Kowal" mówię dzisiaj, że to może nastąpić już w
                  niedalekiej przyszłości. Cóż, rodzina bydgosko- toruńska traci loty i to po
                  trosze przez Głuchego. On był taki naiwny, że uwierzył w obietnice Skrzypka ,
                  że mu załatwi pracę w innym miejscu medialnym. A co ten skrzypek może, ostatnio
                  coraz mniej !!!! Ciekawe, z czyich pieniędzy zapłacą redaktory za przegrany
                  definitywnie w zeszłym tygodniu proces przed sądem ostatecznym w Gdańsku. 15
                  000 złotych plus odsetki, całkiem nieźle, ofiary z GW. niebawem będą musiały
                  gambeciarze poinformować o tym na swoich łamach. Ha Ha Ha !!!!!!!! W końcu
                  przyjdzie czas na procesy, w których będą sądy karać finansowo, a nie tylko
                  wydrukowaniem nagany, to w końcy redaktory typu czajka, czy kowalski sie
                  opamietają!!!!!!!!!! Największe były by jaja, jak taki aferzysta Gąsiorek, by
                  złożył pozew przeciwko tym cudakom o zniesławienie przy okazji sprawy z
                  komendantem policji. Srednio rozgarnięty prawnik wygrywa to bez trudu.
                  Wyobrażacie sobie Wyborczą płacącą Gąsiorkowi za zniesławienie. To była by
                  gratka. Tak więc drogi XYZ, czekaj i bądź cierpliwy, zajrzyj czasami na tą
                  stronę, to dowiesz się na pewno ciekawych rzeczy.
        • Gość: Hejen Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.pl 06.02.02, 16:26

> 2. ?Materia? o pseudo-korupcji inowroc?awskich dzia?aczy AWS? - jak to
          okres´li?
          > Gizmo - ma swój
          > pocza˛tek nie w artykule EB, który faktycznie ukaza? sie˛ dzien´ wczes´niej
          niz˙ w G
          > W, ale w artylule mojego
          > autorstwa jeszcze za czasów kiedy pisa?em w IKP. To ja ujawni?em, z˙e
          istnieja˛ p
          > lany budowy stacji BP
          > przy ul. Marcinkowskiego w Inowroc?awiu, a naste˛pnie pilotowa?em ta˛
          sprawe˛: jak
          > o jedyny dziennikarz
          > przesiaduja˛c godzinami na zebraniach samorza˛du osiedla ?Stare
          Miasto? i ws?uchu
          > ja˛c sie˛ w g?os
          > protestuja˛cych mieszkan´ców.
          > Kontrowersyjne porozumienie pomie˛dzy radnymi AWS a
          koncernem(opublikowane w EB
          > dzien´
          > wczes´niej niz˙ w GW) zosta?o zawarte w starostwie powiatowym: nie ma
          w tym wie˛c
          > z˙adnej tajemnicy,
          > kaz˙dy dziennikarz ma prawo do niego dotrzec´, tak tez˙ i ja zrobi?em.
          > Pozdrawiam. Marcin Kowalski

Ja jestem autorem artykulu na temat owej pseudokorupcji inowroclawskich
          dzialaczy prawicowych i tak jakos glupio mi sie zrobilo, gdy to teraz czytam.
          Bo wychodzi na to, ze to tak latwo dotrzec do tematu. Zadzwoni sie tylko na
          centrale do starostwa i oni od razu odpowiedza na pytanie "co nowego?" -
          "A panie radni Szwagrzyk i Bieniek tutaj jakies negocjacje prowadza o
          odszkodowaniu od inwestora".
          Tak jednak nie bylo. Kosztowalo mnie troche chodzenia, aby wycisnac cos z
          urzednikow na temat tego porozumienia a i tak zaden nawet nie zajaknal sie
          na temat odszkodowania. Ja te informacje zdobylem wlasnymi kanalami i
          wiem, ze niemozliwym jest aby uzyskac ja dzwoniac po prostu.
          Najbardziej zabolalo mnie to, ze kolega Kowalski napisal pozniej w swoim
          materiale (ktory okazal sie nie dzien pozniej, ale dwa dni pozniej), ze "on
          dotarl do dokumentow". Gdyby nie moja publikacja, nie wiedzialby nawet, ze
          takie porozumienie istnialo.
          Co do sprawy "Dacha", to on ja zaczal, to prawda. A ja nigdy nie napisalem,
          ze "publikacji Expressu" i nigdy nie odwazylbym sie tego napisac.
          Bo ja wiem, co to przyzwoitosc. W srodowisku dziennikarskim powszechne
          jest czerpanie z tematow wykrytych przez kogos i dobrze, bo kazdy, kto
          orientuje sie w pracy dziennikarza wie, ze trudno objac wszystko.
          Wydaje mi sie jednak, ze kolega Kowalski przekroczyl pewna granice. Nie
          chce polemizowac dalej na ten temat. Prpobowalismy wyjasnic to sobie
          przez telefon. Nie udalo sie. Moze nawet bym tego nie pisal, gdyby nie to, ze
          znow okazuje sie, ze ktos przypisuje sobie rzecz, w ktorej cala czarna robote
          odwalilem ja.
          Wybaczcie za dlugie wynuzenia, ale troche boli, gdy czyta sie takie rzeczy.
          Jaroslaw Hejenkowski - Express Inowroclawski

• Gość: wodorski Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 16:36
            > Ja jestem autorem artykulu na temat owej pseudokorupcji inowroclawskich
            > dzialaczy prawicowych i tak jakos glupio mi sie zrobilo, gdy to teraz czytam.
            > Bo wychodzi na to, ze to tak latwo dotrzec do tematu. Zadzwoni sie tylko na
            > centrale do starostwa i oni od razu odpowiedza na pytanie "co nowego?" -
            > "A panie radni Szwagrzyk i Bieniek tutaj jakies negocjacje prowadza o
            > odszkodowaniu od inwestora".
            > Tak jednak nie bylo. Kosztowalo mnie troche chodzenia, aby wycisnac cos z
            > urzednikow na temat tego porozumienia a i tak zaden nawet nie zajaknal sie
            > na temat odszkodowania. Ja te informacje zdobylem wlasnymi kanalami i
            > wiem, ze niemozliwym jest aby uzyskac ja dzwoniac po prostu.
            > Najbardziej zabolalo mnie to, ze kolega Kowalski napisal pozniej w swoim
            > materiale (ktory okazal sie nie dzien pozniej, ale dwa dni pozniej), ze "on
            > dotarl do dokumentow". Gdyby nie moja publikacja, nie wiedzialby nawet, ze
            > takie porozumienie istnialo.
            > Co do sprawy "Dacha", to on ja zaczal, to prawda. A ja nigdy nie napisalem,
            > ze "publikacji Expressu" i nigdy nie odwazylbym sie tego napisac.
            > Bo ja wiem, co to przyzwoitosc. W srodowisku dziennikarskim powszechne
            > jest czerpanie z tematow wykrytych przez kogos i dobrze, bo kazdy, kto
            > orientuje sie w pracy dziennikarza wie, ze trudno objac wszystko.
            > Wydaje mi sie jednak, ze kolega Kowalski przekroczyl pewna granice. Nie
            > chce polemizowac dalej na ten temat. Prpobowalismy wyjasnic to sobie
            > przez telefon. Nie udalo sie. Moze nawet bym tego nie pisal, gdyby nie to, ze
            > znow okazuje sie, ze ktos przypisuje sobie rzecz, w ktorej cala czarna robote
            > odwalilem ja.
            > Wybaczcie za dlugie wynuzenia, ale troche boli, gdy czyta sie takie rzeczy.
            > Jaroslaw Hejenkowski - Express Inowroclawski
            >

Szanowna Redakcjo Gazety

W swoim dążeniu do prawdy, opublikujecie - mam nadzieję - w jutrzejszym wydaniu
            ten nowy wątek. Nie wierzę, by Was było na to nie stać.
            Pozdrawiam:))

• Gość: Ciekawa Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydg.gazeta.pl 31.01.02, 11:58
        Gość portalu: Kowal napisał(a):

> A "Głuchemu" powiedz, że w najbliższym czasie wróbelki zaśpiewają coś
        > interesującego. A to się skrzypek z Torunia zdziwi.
        Kto to jest u licha �skrzypek z Torunia� i co ma go wkrotce zdziwic? To bardzo intrygujace.
        • Gość: muzyk Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 00:46
          Gość portalu: Ciekawa napisał(a):

> Gość portalu: Kowal napisał(a):
          >
          > > A "Głuchemu" powiedz, że w najbliższym czasie wróbelki zaśpiewają coś
          > > interesującego. A to się skrzypek z Torunia zdziwi.
          > Kto to jest u licha �skrzypek z Torunia� i co ma go wkrotce zdziwic? To bardzo
          > intrygujace.

Ciekawe, kto zacz ta Ciekawa? Nie jestem pewny, ale pamiętam skrzypka, który w
          czasach studiów na WSP, grywał w zespole "Spółka z Zaułka". Potem przeniósł się
          do Torunia. Teraz wpada czasami do Bydgoszczy, aby jako stateczny poseł SLD
          czasami cos otworzyć lub zaszczycić imprezę swoją obecnością. Ot i wsio !
          • Gość: jk Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.02.02, 23:42
            Jezus Maria, Kowalski bój się boga. Zajrzałem na jutrzejszą stronę i zobaczyłem
            artykuł o Olszewskim i zdjęciu z komórką. To żart, czy ta gazeta zupełnia
            schodzi na psy ? W końcu pracujesz w poważnej gazecie. Ciekawy jestem, czy
            Michnik i szefowie warszawscy wiedzą co wy robicie z tego dodatku. Mam
            prenumeratę i to od wielu lat, ale chyba z niej zrezygnuję, powiadamiając o
            tym wydawcę. Nad podobnym krokiem zstanawia sie moich dwóch znajomych. Nie wiem
            czy sam wymyślasz takie tematy, jak ten o Olszewskim, czy sterują tobą
            szefowie? Kiedyś na frontach wielu wojen wysyłano żołnierzy do beznadziejnych
            zadań w imię dziwnych celów .Ty mi tych żołnierzy przypominasz, drogi chłopcze.
            Mieliście serial o Nowaku, to, że chłop przez was nie popełnił sepuku w miejscu
            publicznym to cud. Teraz ośmieszacie się z tym Olszewskim. I nie chodzi o
            meritum, czy senegalczyk ma rację czy nie. Tylko, takimi artykułami, jak ten
            dzisiejszy kompletnie tracicie wiarygodność i zaufanie do was, przynajmniej z
            mojej strony. Całe szczęście, że ta wyborcza nie składa sie tylko z waszej
            części, bo nakład pewnie w mieście wracał by do was z powrotem w komplecie.
            Jezus Maria, opamiętaj się ty i co niektórzy twoi współpracowmnicy. WSTYD !!!!
            • Gość: XYZ Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydg.gazeta.pl 03.02.02, 12:45
              Gość portalu: jk napisał(a):

>
              > Mieliście serial o Nowaku, to, że chłop przez was nie popełnił sepuku w miejscu
              >
              > publicznym to cud.
              Tak ci żal Nowaka? Ciekawe czemu. Przecież to zwyczajny oszust, który nie ma nawet odrobiny
              przyzwoitości. Gdyby się przyznał od razu do winy, nie byłoby o czym gadać. W koncu każdemu zdarza się
              zrobic coś głupiego. A on idzie w zaparte!
              Taki parszywy los zgotował sobie na własne życzenie. Nie zasługuje nawet na odrobinę współczucia.
              Pamiętaj, Nowak to cwaniak! Nie broń cwaniaka!.
              Niestety, twoja opinia nie jest odosobniona. Wiele osób uważa, że �Gazeta� wyrządziła Nowakowi
              krzywdę. Ale to świadczy jedynie o tym, jak bardzo jesteśmy zdemoralizowanym społeczeństwem.
              Etos uczonego? Autorytet profesora? Co to jest, jakieś bzdury, powiesz.
              Zastanow sie nad tym. Nie żałuj oszustow, jeżeli oni nie sami nie żałują tego co zrobili i nie próbują
              odkupić swojej winy. Nowak uważa, że jest niewinny!!!
              Tylko moralny daltoniasta nie widzi, że to obrzydliwa postawa, zasługująca na potępienie.
              Jak ty wychowujesz swoje dzieci? Zgadzasz się na to, żeby cię okłamywały? Jeśli tak to współczuję im.
              Pomyśl co z nich wyrośnie.
              Jeśli nie wyczulisz ich na takie drobiazgi, będą postępowały tak jak Nowak.
              Zachęcam do refleksji.

• Gość: jk Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.02.02, 20:36
                XYZ, jasne , że potępiam Nowaka, wiadomo, że czyn jest niegodny. Tylko, postawa
                Gazety też mi nie pasuje. Gnębienie gościa do siódmego pokolenia wstecz nie
                przystoi poważnej bądź co bądź GW. Od potępiania i wyroków, a także wykonywania
                kary, są odpowiednie służby. Gazeta ma relacjonować, a nie pilnować, by gościa
                wykończyć psychicznie na całe życie. I tyle, drogi xyz !
                • Gość: XYZ Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydg.gazeta.pl 04.02.02, 12:08
                  Drogi jk!
                  Znowu ty jednak nic nie rozumiesz. Dziennikarstwo nie polega wyłącznie na realcjonowaniu, ale także
                  pilnowaniu przestrzegania prawa. Gdyby nie upór �Gazety�, Nowak nadal siedziałby sobie w WSP
                  (dziś w Akademii Bydgoskiej) jak u pana Boga za piecem. Może zostałby nawet rektorem, bo nikomu
                  w uczelni nie zależało na tym, żeby sprawie nadać jakikolwiek tok. Lawina decyzji ruszyla dopiero, gdy
                  falszerstwem Nowaka zainteresowała się �Gazeta�.
                  Pzdr
                  • Gość: jk Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.02, 12:46
                    drogi xyz
                    nie przesadzajmy, nowaka prawa pozbawienia możliwości wykonywania pracy
                    wychowawczej na dwa lata pozbawił sąd, a nie gazeta. i tak powinno być. już w
                    starożytnosci obowiązywała zasada domniemanej niewinności. sąd i tylko sąd może
                    ferować wyroki, a nie chłopaki z dziewczęta z GW> pozdrawiam
                    • Gość: wyborca Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.02.02, 23:40
                      Ty, szeregowy Kowalski ! Nie jest wam głupio, co kolega po fachu pisze z
                      Inowrocławia ??? Nie wiem komu wierzyć, ale jak was znam, to koleś z Ina nie
                      łże, więć powinno być Ci głuio, pismaczku!!!!!!!!!!!!
                      • Gość: mat76 Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.02.02, 15:37
                        :::::))))))KTOŚ TU WCZEŚNIEJ NAPISAŁ, ŻE JEDEN Z DZIENNIKARZY RŻNIE PUBLIKACJE
                        Z INNYCH GAZET. JEST JESZCZE KLIENT Z REDAKCJI SPORTOWEJ (TEN MA MOCNE PAPIERY
                        DOPIERO:::)BORAKIEWICZ WOJCIECH SIĘ NAZYWA. RAZ ZAWARŁ WYPOWIEDZI Z JEDNEGO Z
                        TEMATÓW FORUM W SWOIM ARTYKULE, PRAWIE TAK JAKBY Z KIMŚ WYWIAD PRZEPROWADZAŁ
                        (CAŁE SZCZĘSCIE DLA NIEGO, ŻE BYŁY TO SŁOWA ZGODNE Z PRAWDĄ, BO DZIŚ WIDZĘ, ŻE
                        NAPISAŁOBY SIĘ TAM GŁUPOTY I TEŻ BY DAŁ TO DO DRUKU JAKO SWOJE:::)))DRUGA JEGO
                        PRZYPADŁOŚĆ TO ARTYKUŁ O ŚP ANDRZEJU BROŃCZYKU. NIEWIELE SIĘ RÓŻNIĄCY OD
                        ARTYKUŁU Z EB SPRZED KILKU LAT. NO TO FAKTYCZNIE CIEKAWY OBRAZ BRACI
                        DZIENNIKARSKIEJ Z GW SIĘ WYŁANIA, PAN KOWALSKI, PANI CZAJKOWSKA...ITD
                        • Gość: zawisza Re: MARCIN KOWALSKI - DZIENNIKARZEM ROKU !!! IP: *.cps.pl 13.02.02, 23:21
                          Róbcie to,co ja czynię z Gazetą Wyborczą: nie czytajcie tego dwuznacznie
                          moralnego pisma programowo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka