coooler1 05.12.08, 22:14 Gwoli ścisłości... to nie są pierwsze lofty w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
najlepszy-miecio Taaa, a jakie piękne otoczenie! 05.12.08, 23:06 Czym tu się podniecać? Byłem, widziałem - nawet za dopłatą bym tam nie zamieszkał. Przez płot sąsiadują z jakimś złomowiskiem, tuż obok strasznie głośno przejeżdżające tramwaje, wokół ruiny na Toruńskiej, po ciemku lepiej pieszo tam się nie zapuszczać - strata portfela i zębów gwarantowana. Ale piszą, że to "najlepsza lokalizacja w mieście" :-) Co z tego, że mieszkanie ładne, skoro za oknem Bronx? Odpowiedz Link Zgłoś
mannis Re: Taaa, a jakie piękne otoczenie! 06.12.08, 03:00 Po jednej stronie tory tramwajowe, po drugiej baraki w których ludzie palą w piecach czym popadnie, z trzeciej strony zniszczone kamienie i dość ruchliwa ulica Toruńska, a z czwartej strony za 2-3 lata powstanie most i droga prowadząca na Wzgórze Wolności. Zjazd ślimakiem na Toruńską jest planowany niemal pod oknami domów, no i nawet ci z wyższych pięter będą mieli widok na estakadę i jeżdżące samochody. Co do samego budynku pokazanego na zdjęciu, to współczuję mieszkańcom od strony placu zabaw, który jest niemal pod oknami (a te zaczynają się metr od powierzchni ziemi). Odpowiedz Link Zgłoś
fanfaroni Bydgoskie lofty już prawie sprzedane 06.12.08, 11:56 Lokalizacja zupełnie nieciekawa, sąsiedztwo z ruchliwą ulicą do bani no i cena m2 zupełnie nie warta zastanowienia sie nad kupnem. Za te pieniądze można by zamieszkać w bardziej przyjaznym i cichym sąsiedztwie w domku bliźniaku a kto wie czy nawet nie domu wolnostojącym Odpowiedz Link Zgłoś
czarw Re: Bydgoskie lofty już prawie sprzedane 06.12.08, 13:04 Medycy beda mieli blisko do Jurasza, gdy powstanie w poblizu nowy most. Odpowiedz Link Zgłoś
mikkiss Re: Bydgoskie lofty już prawie sprzedane 06.12.08, 21:52 Gwarantuję, że większość tych nowych właścicieli nie wie, że powstanie ta nowa przeprawa i estakada przy okanach. Developer pokazywał wizualizację ze budynek prawie stoi przy Brdzie,wątpię aby informował o planowanej inwestycji już od wielu lat. Życzę w przyszłości miłego mieszkania :)) ps. zawsze mogą tam powstać gabinety lekarskie, jak prawie sami lekarze zamieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
u-widz Re: Bydgoskie lofty już prawie sprzedane 08.12.08, 08:21 Chyba jednak pierwsze, bo te mieszkania w biurowcu po Famorze trudno nazwać loftami. Tym niemniej po wybudowaniu mostu będzie to koszmarna lokalizacja i nie warta żadnych pieniędzy. Ciekawe, jaki będzie koszt ogrzania tych pomieszczeń (ściany niedocieplone - cegła, a pomieszczenia wysokie). Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Bydgoskie lofty już prawie sprzedane 08.12.08, 20:30 u-widz napisał: > Chyba jednak pierwsze, bo te mieszkania w biurowcu po Famorze trudno nazwać lof Chyba jednak nie pierwsze. Nie chodziło mi o te w Famorze, bo to jeszcze nie jest skończoną inwestycją. Poza tym krążą opinie, że w budynku po Famorze nie ma być mieszkań, tylko biura. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
u-widz Re: Bydgoskie lofty już prawie sprzedane 09.12.08, 08:17 A gdzie są pierwsze? Nie słyszałem o innych. Inwestycja w budynku Po Pralchemie wstrzymana (choć trudno tutaj chyba trudno byłoby mówić o loftach, ale przyjmijmy rozumienie sensu largo) i nie wiem czy młyn na Okolu to lofty. Co do Famoru - mieszkania (ok. 50). Nigdy nie wróżyłem dobrze tej inwestycji, a w obecnych czasach będzie jeszcze trudniej. Ciekawe jak sprzedadzą się mieszkania po BFM na Jagiellońskiej. Ogólnie, pomysł z adaptacją starego wieżowca wiąże się z dużym ryzykiem. No chyba, że cena będzie atrakcyjna. Tym niemniej wydaje się, że w perspektywie 10-20 lat najbardziej udanymi inwestycjami w nieruchomości będą atrakcyjne plomby w Centrum. A wracając do tematu - wizualizacja osiedla była manipulacją - zatajono linię tramwajową. Osiedle ładnie zrobiono i nie przesadzałbym z otoczeniem, porównanie z Londynkiem to nadużycie. Tym niemniej tak bliskie sąsiedztwo linii tramwajowej oraz w perspektywie - mostu (choć pewnie należałoby użyć słowa kładki - tylko po jednym kierunkowym pasie ruchu) dyskwalifikują w moich oczach ten projekt. Odpowiedz Link Zgłoś
magda_m76 Bydgoskie lofty już prawie sprzedane 08.12.08, 18:06 byla, widziałam. NIE POLECAM!!! w stanach czesto lofty sa w dziwnych i nie zawsze bezpiecznych miejscach, ale płaci się za nie mniej niż za apartamenty a te bydgoskie mają beznadziejnie wysoką cenę. Okolica fatalna, jedna z gorszych w bydzi zaraz po londynku, z jednej strony głośny tramwaj z drugiej okna właścicieli zwykłych mieszkań i plac zabaw dla dzieci a o barakach i głosnej toruńskiej nie wspomnę. Ciekawe kiedy zaczną pękać mury tak jak to ma miejsce we wszystkich nowszych budynkach po drugiej stronie toruńskiej (pękają tam ściany od tirów i natężenia ruchu). no i jeszcze ta estakada i most za 2-3 lata. To sie nazywa potrafic utopić kasę.....kiczowate mieszkanie na slamsowatym osiedlu z widokiem na autostradę....el dramat !!!! p.s. ciekawe jak ogrzeją te stare zapleśniałe i nieocieplone mury, które deweloper się szczyci, że tylko wyczyścił ;) Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Bydgoskie lofty już prawie sprzedane 08.12.08, 20:32 co do okolicy inwestycji to się z tobą zgadzam, ale bywa, że takie osiedle powoduje, że okolica także zacznie się zmieniać. Narazie póki co nie zazdroszczę widoku na te baraki, ale być może szybko to się zmieni, bo jakby nie patrzeć to okolica tamta szybko się zmienia. "Slamsowate osiedle" to jednak nie jest. Inwestycja Arkady mi się podoba. Bloczki wyszły im ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
lodowa.live Bydgoskie lofty już prawie sprzedane 10.12.08, 06:44 ciekawe z kad lekarze maja kase.przecież tak mało zarabiaja. Odpowiedz Link Zgłoś
bartdab Re: Bydgoskie lofty już prawie sprzedane 10.12.08, 20:04 lekarze nie zarabiaja malo. Tzn malo zarabia lekarz zaraz po studiach, ale tak jest wszedzie na swiecie ! W Polsce lekarze duzo zarabiaja ale rowniez duzo pracuja i nie ma co ukrywac - 70 h tygodniowo to nie wakacje. Ja mysle ze nalezy im sie dobra pensja, oczywiscie za dobra prace !!! Odpowiedz Link Zgłoś