Gość: €uropejka IP: *.dip.t-dialin.net 06.11.03, 10:47 Znacie to miasto blizej? Chodzi mi o doswiadczenia i przezycia osobiste, badz relacje znajomych. Jak mozna zyc na 2640 m n.p.m.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marina2 Re: Bogota 06.11.03, 10:53 można i to miło wbrew temu co pisza i pokazujaw tv jest tam dla przeciętnego człowieka bezpiecznie.Czasem trzęsienia ziemii ;).Jakies konkretne pytania? Wybierasz się?M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Bogota IP: *.dip.t-dialin.net 06.11.03, 11:02 marina2 napisała: > można i to miło wbrew temu co pisza i pokazujaw tv jest tam dla przeciętnego > człowieka bezpiecznie.Czasem trzęsienia ziemii ;).Jakies konkretne pytania? > Wybierasz się?M Bezpiecznie, ale chyba tylko w tych "lepszych" dzielnicach ;) Mowisz, ze czasami strzasa ludzi w doliny, jednak prawie 6 milionow narodu jakos sie trzyma :)) Jak czesto zdarzaja sie takie trzesienia? W ogole interesuje mnie codzienne zycie w Bogocie, mozesz cos opowiedziec? :) Czy sie wybieram, to sie jeszcze obaczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: Bogota 06.11.03, 11:42 Słuchaj jak masz jakies konkretne pytania daj priva, a skontaktuje Cię z kims kto tam baaaaardzo długo mieszka i pracuje .Odczucia dot bezpieczenstwa : Dworcowa i Gdańska są bardziej niebezpieczne niz Bogota.Trzęsienia ziemi się nie sa zbyt częste ale jak wiadomo nie do końca przewidywalne.A i polecam ciuchy indiańskie zwłaszcza swetry .M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Bogota IP: *.dip.t-dialin.net 06.11.03, 11:54 marina2 napisała: > Słuchaj jak masz jakies konkretne pytania daj priva, a skontaktuje Cię z kims > kto tam baaaaardzo długo mieszka i pracuje .Odczucia dot bezpieczenstwa : > Dworcowa i Gdańska są bardziej niebezpieczne niz Bogota.Trzęsienia ziemi się > nie sa zbyt częste ale jak wiadomo nie do końca przewidywalne.A i polecam > ciuchy indiańskie zwłaszcza swetry .M Dzieki :) haha, jak mnie zdruci z wierchow, to przynajmniej w ladnym swetrze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Bogota IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 10:53 a skad takie zagadkowe pytanie oswiadczyl ci sie jakis (z) bogoty i nie wiesz czy przyjac oswiadczyny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Bogota IP: *.dip.t-dialin.net 06.11.03, 10:56 Gość portalu: Ted® napisał(a): > a skad takie zagadkowe pytanie > oswiadczyl ci sie jakis (z) bogoty i nie wiesz czy przyjac oswiadczyny? no wlasnie miotam sie (przepraszam za slowo), czy warto rozwodzic sie dla tylu metrow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cygne Re: Bogota IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 11:23 Widzisz euro jacy Ci mężczyźni nietaktowni :) Przecie gdyby sie oświadczył taki (z)bogaty, to na pewno załączyłby info nt warunków życia i euro nie musiałaby rozpytywać w tak wąskim towarzystwie:)) Myśle, ze po prostu Bydgoszcz przegrała z Bogotą co jest zrozumiałe:) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Bogota IP: *.dip.t-dialin.net 06.11.03, 11:37 Gość portalu: cygne napisał(a): > > Widzisz euro jacy Ci mężczyźni nietaktowni :) > Przecie gdyby sie oświadczył taki (z)bogaty, to na pewno załączyłby info > nt warunków życia i euro nie musiałaby rozpytywać w tak wąskim towarzystwie:)) > Myśle, ze po prostu Bydgoszcz przegrała z Bogotą co jest zrozumiałe:) > > pozdr. Bogotego to jo mom tera, tu chodzi tylko o pytanie, czy warto sie tak wznosic ;) Bydgoszcz nigdy nie przegra z Bogota :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Bogota IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 11:38 no jesli masz do wyboru tak znane (nawet na wegrzech) i piekne miasto jak bydgoszcz i bogote to faktycznie problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Bogota IP: *.dip.t-dialin.net 06.11.03, 11:58 Gość portalu: Ted® napisał(a): > no jesli masz do wyboru tak znane (nawet na wegrzech) i piekne miasto jak > bydgoszcz i bogote to faktycznie problem ha!, nigdy nie myslalam, ze w drodze z Monachium do Bydgoszczy Bogota stanie mi na drodze :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Bogota IP: 217.97.147.* 06.11.03, 12:06 Oj Ojro Wspominałaś, że Twojego lubego przenoszą w ramach restrukturyzacji, ale myślałem, że w obrębie EREFIUNU? Globalizacja to jednak potęga ;-) Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Bogota IP: *.dip.t-dialin.net 06.11.03, 12:10 Gość portalu: Gall napisał(a): > Oj Ojro > > Wspominałaś, że Twojego lubego przenoszą w ramach restrukturyzacji, ale > myślałem, że w obrębie EREFIUNU? > Globalizacja to jednak potęga ;-) > > Pozdrawiam > Gall Gall, pamietasz, mowilam tez, ze sie lancuchem do plotu albo legne plackiem przed garazem ;) Tak, globalizacja to potega... problemow :) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Bogota IP: 217.97.147.* 06.11.03, 12:58 A teraz to rozumiem, ten garaż to w Bogocie ? To strasznie długa droga do auta (a ja narzekam na swoje 300m). Jak już nabedziesz ładny sweterek (bogoty we wzory) to nam go bogoto w szczegóły opisz. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
bogotta Re: Bogota 06.11.03, 15:10 onlusia napisała: > zmienisz swojego nicka?, będzie do kitu proba gieneralna:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Bogota IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.11.03, 15:33 A może : BOGOTO EURO a biedny dolar niech sobie sam radzi Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Bogota IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.03, 09:29 Gość portalu: Gall napisał(a): > A może : > BOGOTO EURO > > a biedny dolar niech sobie sam radzi > > Pozdrawiam > Gall Gall, nick mi sie bardzo podoba, nie bedzie potrzebny, ja sie stad nie ruszam i juz :)) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Bogota IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.11.03, 10:45 > Gall, nick mi sie bardzo podoba, > nie bedzie potrzebny, ja sie stad > nie ruszam i juz :)) > pozdr. Ojro, ale jakieś wczasy w Bogocie, by się przydały ;-) Mhm, sam zacząłem się zastanawiać. Nie, odejdź ta myśli nieczysta, moja lista jest długa i nie mogę jej już poszerzać (ograniczenia budżetowe i czasowe). Choć w sumie sprawa budżetu byłaby chyba załatwiona (mają tam towary (sypkie, białe), które można sprzedać z wielokrotnym zyskiem, no i przy okazji sporym ryzykiem). Stop. Powiedziałem precz, Szatanie. Nie kuś wiecej. Pozostanę przy swojej liście. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Bogota IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.03, 19:52 Gość portalu: Gall napisał(a): > > Ojro, ale jakieś wczasy w Bogocie, by się przydały ;-) ooo, wczasy, tak, jak najbardziej, jednak dluzszy pobyt odpada. Gall, nie wiem czy pamietasz, ja niedawno dopiero rozpakowalam kartony i znow mam w swiat? - Nie! :) > [...] mają tam towary (sypkie, białe), które można sprzedać z wielokrotnym zyskiem, no i przy okazji sporym ryzykiem). > jejku, prochy Ci po glowie chodza?! Jak Cie zamkna, to przy ladnej pogodzie kratka w oknie bedzie rzucala cien na podloge i bedziesz mogl sobie pograc w szachy, aaaa, paczki tez Ci bede przynosic :) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSG T. Swintuch z Guayaquil IP: *.fidnet.com 08.11.03, 11:01 Hej, Europejko! Czytam ze Ty stary bywalec na forach Gazety; ja zadzialalem z doskoku, zaintrygowany Bogota. Wiec masz przewage. OK. Wiec to bedzie Bogota. Proponuje wiec spotkanie w hotelu Tequendama. Przyjde z olejkiem do opalania. Teraz zadanie "rozwojowe" dla Ciebie. Sprawdz w jakies encyklopedii co to jest: (1) El Dorado i (2) Tequendama. Museo del Oro juz Ci podaruje (tym razem). TSG Ps. 1. Cuzco (Peru) = Inkowie 2. Zamiast Hamburga mozesz sprobowac Berlin lub Frankfurt (ale nie lec(cie)z Frankfurtu (am Main) do Bogoty z Avianca)!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: T. Swintuch z Guayaquil IP: *.dip.t-dialin.net 08.11.03, 11:34 Gość portalu: TSG napisał(a): > Hej, Europejko! Czytam ze Ty stary bywalec na forach Gazety; ja zadzialalem z > doskoku, zaintrygowany Bogota. Wiec masz przewage. > OK. Wiec to bedzie Bogota. Proponuje wiec spotkanie w hotelu Tequendama. > Przyjde z olejkiem do opalania. A co Ty tak skaczesz po Ameryce Pd., widze, ze mozesz byc wszedzie naraz :) > Museo del Oro juz Ci podaruje (tym razem). tyle zlota chcesz mi podarowac?! - tak od razu? :)) > > Ps. > 1. Cuzco (Peru) = Inkowie > 2. Zamiast Hamburga mozesz sprobowac Berlin lub Frankfurt (ale nie lec(cie)z > Frankfurtu (am Main) do Bogoty z Avianca)!! Berlin i Frankfurt tez za daleko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSG T. Swintuch z Guayaquil IP: *.fidnet.com 09.11.03, 17:13 Przepraszam, mialem wychodne.... To co z tym El Dorado i z Tequendama? Natepny etap to Nueva Granada i Bolivar? TSG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: T. Swintuch z Guayaquil IP: *.dip.t-dialin.net 09.11.03, 17:27 Gość portalu: TSG napisał(a): > Przepraszam, mialem wychodne.... przezylam, ufff :)) > To co z tym El Dorado i z Tequendama? > Natepny etap to Nueva Granada i Bolivar? > TSG zadne El Dorado, nie jade, tu mi dobrze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSG Re: T. Swintuch z Guayaquil IP: *.fidnet.com 09.11.03, 17:32 To chyba bede musial ten olejek do opalania wylac do toalety? W koncu w Bogocie nie bardzo sie przyda ..... Powodzenia i uciechy gdziekolwiek jestes. Hofheim/Taunus? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: T. Swintuch z Guayaquil IP: *.dip.t-dialin.net 09.11.03, 17:57 Gość portalu: TSG napisał(a): > To chyba bede musial ten olejek do opalania wylac do toalety? jeszcze nie wylewaj (es ist noch nicht aller Tage Abend) :) > Powodzenia i uciechy gdziekolwiek jestes. Hofheim/Taunus? pozdr. z Bawarii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSG Re: T. Swintuch z Guayaquil IP: *.fidnet.com 09.11.03, 19:29 Odwiedze Cie wiec jak przyjade tam odbierac nowe BMW ....noch nicht Polen is verloren!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSG Bogota IP: *.fidnet.com 07.11.03, 01:05 > Znacie to miasto blizej? Znamy, znamy > Chodzi mi o doswiadczenia i przezycia Obfite ... > Jak mozna zyc na 2640 m n.p.m.? Swietnie. Wieczna wiosna (primavera eterna), nie ma sezonow jako ze roznice temperatur sa niewielke; zimy nie ma (to bliskosc rownika) Na Altiplano jeszczce wyzej a nikt nie spada, Sprawdz wysokosc Potosi (przez 300 lat najwieksze miaso w obu Amerykach; zrodlo polowy Hiszpanskiego srebra) Oruro, czy LaPaz. W Kolumbii sa miejsca duzo ladniejsze niz Bogota. Sprawdz Cartagena (de Indias), Medellin, Santa Marta, inne miejsca. Albo jedz do Tyrona Nat'l Park i opalaj sie na golasa z Niemcami. TSG Ps. Ciekawostka: Kolumbia exportuje rocznie kolo USD 500 millionow kwiatow (cietych). Nie wiem gdzie jestes ale jesli w Ameryce to idz do kwiaciarni i zobacz skad maja te kwiaty! W tym kraju wszystko rosnie, wlaczajac najlepsza na swiecie kawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Bogota IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.03, 09:50 Gość portalu: TSG napisał(a): > > Swietnie. Wieczna wiosna (primavera eterna), nie ma sezonow jako ze roznice > temperatur sa niewielke; zimy nie ma (to bliskosc rownika) oooooo, to klimat dla mnie; czyz moze byc lepiej, wieczna wiosna, extra! > > Na Altiplano jeszczce wyzej a nikt nie spada, Sprawdz wysokosc Potosi (przez > 300 lat najwieksze miaso w obu Amerykach; zrodlo polowy Hiszpanskiego srebra) > Oruro, czy LaPaz. Na takich wysokosciach oddycha sie trudno, jesli w ogole mozna zlapac troche powietrza w pluca; (mowie o przybyszach). Quito, ktore mnie zawsze b.interesowalo, tez nalezy do "wyzszych" miast, a La Paz jest chyba najwyzej polozona stolica? (mowie z pamieci, wiec moze sie nie zgadzac) Moze dlatego Inkowie maja szersze stopy? :) > > W Kolumbii sa miejsca duzo ladniejsze niz Bogota. Sprawdz Cartagena (de > Indias), Medellin, Santa Marta, inne miejsca. Albo jedz do Tyrona Nat'l Park i > opalaj sie na golasa z Niemcami. na golasa? - ooo!, ale dlaczego akurat z Niemcami? :))) > > TSG > > Ps. Ciekawostka: Kolumbia exportuje rocznie kolo USD 500 millionow kwiatow > (cietych). Nie wiem gdzie jestes ale jesli w Ameryce to idz do kwiaciarni i > zobacz skad maja te kwiaty! W tym kraju wszystko rosnie, wlaczajac najlepsza > na swiecie kawe. Do Ameryki pieszo?, hm... troche, daleko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSG Bogota: El Dorado IP: *.dynamic.umr.edu 07.11.03, 15:19 No, to cos tam jendak wiesz jak slyszalas o Quito, etc. Moze tez o Guayaquil? Stamtad leci / plynie sie na Galapagos ... Kilka uwag: >oooooo, to klimat dla mnie; czyz moze byc lepiej, wieczna wiosna, extra!< Dla niektorych to jesien (nie ma roznicy!) >Na takich wysokosciach oddycha sie trudno, jesli w ogole mozna zlapac troche powietrza w pluca< mozna sobie pomoc pijac mate de coca; poza tym wszystko robi sie tak samo >La Paz jest chyba najwyzej polozona stolica? (mowie z pamieci, wiec moze sie nie zgadzac)< Srodmiescie La Paz lezy w dolinie; przedmiescia sa duzo wyzsze; cos jak Szwederowo tylko wyzej. Na poziomie jeziora Ticicaca. >Moze dlatego Inkowie maja szersze stopy?< Incovie to Cuzco. Tez Altiplano, wysoko. I nikt nie spada (chyba ze kogos zrzuca!) >> opalaj sie na golasa z Niemcami.<< >na golasa? - ooo!, ale dlaczego akurat z Niemcami?< Pewno dla tego ze maja Euro i ze ich tam pelno. W koncu jestes Europejka .... W ostatecznosci mozesz sie poopalac ze mna Tylko daj znac kiegy przyjezdzasz. Bilet kupuj do Barranquilla. Spotkamy sie w hotelu El Prado .... >Do Ameryki pieszo?, hm... troche, daleko< no dobrze, to sprawdz w Hamburgu, choc nie gwarantuje.... TSG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Bogota: El Dorado IP: *.dip.t-dialin.net 07.11.03, 17:55 Gość portalu: TSG napisał(a): > No, to cos tam jendak wiesz jak slyszalas o Quito, etc. Moze tez o Guayaquil? > Stamtad leci / plynie sie na Galapagos ... Ty sobie tu ze mnie nie zartuj;) Po pierwsze poznalam pare osob z Quito i innych miast bylego terytorium Inkow (autochtonow), a po drugie Ameryka Pd., historia Inkow itp. byly kiedys moja pasja > mozna sobie pomoc pijac mate de coca; poza tym wszystko robi sie tak samo< albo zuc liscie :)) > Incovie to Cuzco. > ???? > W ostatecznosci mozesz sie poopalac ze mna Tylko daj znac kiegy przyjezdzasz. > Bilet kupuj do Barranquilla. Spotkamy sie w hotelu El Prado ....< TSG = Ty Swintuchu (z) Guayaquil! > no dobrze, to sprawdz w Hamburgu, choc nie gwarantuje.... < do Hamburga tez mi za daleko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSG El Dorado IP: *.dynamic.umr.edu 07.11.03, 18:44 jaki tam swintuch? I do tego z Guayaquil!!! Normalny czlowiek! A musze wiedziec wczesniej zebym dazyl wyslac gdzies zone .... TSG Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSG Ale jaja .... IP: *.fidnet.com 09.11.03, 17:11 ... jak helmy pomniemieckie .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: El Dorado IP: *.dip.t-dialin.net 09.11.03, 17:22 Gość portalu: Yo napisał(a): > ale jaja a ladnie to tak podprowadzac komus IP?! :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Bogota IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 13:14 Ojro Coś Cię ostatnio wywiało z foroom. A może jednak ta Bogota. Jeśli tak to pamiętaj, że dopominałem sięo opis sweterka. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSG Colombia IP: *.dynamic.umr.edu 14.11.03, 15:03 Niniejszym zaswiadczam ze nie ma jej jeszcze ani w Bogocie ani w Guayaquil. T. Swintuch (z) Guayaquil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Colombia IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.03, 11:19 Gość portalu: TSG napisał(a): > Niniejszym zaswiadczam ze nie ma jej jeszcze ani w Bogocie ani w Guayaquil. > T. Swintuch (z) Guayaquil No, nie ma jej jeszcze, ale jak przyjedzie, to bedzie miala na nosie okulary sloneczne z literkami €, a po czym bedzie mogla poznac Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSG Tequendama IP: *.fidnet.com 15.11.03, 15:27 >>a po czym bedzie mogla poznac Ciebie<< Czekam w barze, w holu hotelu Tequendama, z kieliszkiem aguardiente w prawej rece. Ubrany w sweterek z alpaca; w lewej rece olejek do opalania. Daj znac kidy przyjezdzasz: musze wszystko przygotowac! PS. sweterki lepsze w Peru; najlepsze z alpaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Tequendama IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.03, 18:07 Gość portalu: TSG napisał(a): > >>a po czym bedzie mogla poznac Ciebie<< > > Czekam w barze, w holu hotelu Tequendama, z kieliszkiem aguardiente w prawej > rece. Ubrany w sweterek z alpaca; w lewej rece olejek do opalania. Daj znac > kidy przyjezdzasz: musze wszystko przygotowac! ok, Tequendama to gdzies w Am.Pd., nie? a sweterek z alpaki nosisz tylko Ty - wiesz, zebym Cie rozpoznala :) > > PS. sweterki lepsze w Peru; najlepsze z alpaca. Dlaczego najlepsze w Peru? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Bogota IP: *.dip.t-dialin.net 15.11.03, 11:43 Gość portalu: Gall napisał(a): > Ojro > Coś Cię ostatnio wywiało z foroom. > A może jednak ta Bogota. > Jeśli tak to pamiętaj, że dopominałem sięo opis sweterka. > Pozdrawiam > Gall Gall, przeciagi przeziebiaja mi czasami dusze i wtedy nie chce mi sie pisac :) O sweterku pamietam, a jakze!, jednak, jak mowilam, nie gilga mnie Bogota, nawet gdybym miala byc tam bogota, za daleko od Polski :( Ciebie tez ostatnio troche malo tutaj; co, mam sama reprezentowac 2-ke, taki jestes? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gall Re: Bogota IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.11.03, 09:32 > Ciebie tez ostatnio troche malo tutaj; co, mam > sama reprezentowac 2-ke, taki jestes? > pozdrawiam Zoncik ostatnio się mocniej uaktwynił i mamy reprezentanta. A mnie mniej, bo pracy więcej, a w dodatku uczyć się muszę (sam się przymuszam). Ostatnio też kaszel mnie męczy. Wątki też mniej ciekawe (za rzadko i za krótko tu bywam i nie rozumiem tej walki z adminem, a i wielonickowcy też mi się plączą). No i jesień, cholera jasna niezbyt dobrze wpływa na ludziska. Ale niebawem Święta, a potem to już wiosna. Podejrzewam, że niedługo ruszą się wątki świateczne i będzie przyjemniej. Pozdrawiam Gall Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Bogota IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.03, 11:24 Gość portalu: Gall napisał(a): > Zoncik ostatnio się mocniej uaktwynił i mamy reprezentanta. > > A mnie mniej, bo pracy więcej, a w dodatku uczyć się muszę (sam się > przymuszam). Ostatnio też kaszel mnie męczy. > > Wątki też mniej ciekawe (za rzadko i za krótko tu bywam i nie rozumiem tej > walki z adminem, a i wielonickowcy też mi się plączą). ja tez tej walki nie rozumiem i nie wiem, o co chodzi, jednak widac, ze chec wyzywania jest silniejsza od kulturalnego zachowania forum jest w stadium kryzysu, watki staly sie za slodkie, i mnie odechcialo sie pisac, moze w ogole zaniecham, w kazdym razie bardzo ogranicze swoja aktywnosc, chyba ze pojawi sie wiecej osob Twojego pokroju i ciekawsze tematy, a ja klocic i wyzywac sie nie lubie, w ordynarnosci jakos nigdy nie moglam doszukac sie metody na zaspokojenie swoich emocji, czy osiagniecie satysfakcji. Poza tym brakuje Wiecha (nie ma z kim sie posmiac), Beat gdzies sie zaszyla, a i cygne przechodzi faze powaznosci, eeee, to nie to, co bylo kiedys ;) > > No i jesień, cholera jasna niezbyt dobrze wpływa na ludziska. haha, byle do wiosny :) > > Ale niebawem Święta, a potem to już wiosna. > Podejrzewam, że niedługo ruszą się wątki świateczne i będzie przyjemniej. > > > Pozdrawiam > Gall serdeczne pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
cygne Toruń, Toruń....:)) 17.11.03, 13:44 Gość portalu: €uropejka napisał(a): > Poza tym brakuje Wiecha (nie ma z kim sie posmiac), Beat > gdzies sie zaszyla, a i cygne przechodzi faze powaznosci, > eeee, to nie to, co bylo kiedys ;) Euro jestes niezastapiona i niczego nie ograniczaj o zaniechaniu to nawet mowy być nie może. Widzisz, my Torunianie (Wiech, beat, no i Ty:)) staramy sie jak mozemy, bez nas to forum w ogóle straciłoby wartość:)) pozdrawiam Cie serdecznie > > No i jesień, cholera jasna niezbyt dobrze wpływa na ludziska. > > haha, byle do wiosny :) > > > > Ale niebawem Święta, a potem to już wiosna. > > Podejrzewam, że niedługo ruszą się wątki świateczne i będzie przyjemniej. > > > > > > Pozdrawiam > > Gall > > serdeczne pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Toruń, Toruń....:)) IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.03, 14:43 cygne napisała: > Gość portalu: €uropejka napisał(a): > > > > Poza tym brakuje Wiecha (nie ma z kim sie posmiac), Beat > > gdzies sie zaszyla, a i cygne przechodzi faze powaznosci, > > eeee, to nie to, co bylo kiedys ;) > > Euro jestes niezastapiona i niczego nie ograniczaj o zaniechaniu to nawet mowy > być nie może. a moze ja sie po prostu przeniose do Torunia? :) a moze trzeba poczekac do lata? a moze stalam sie zbyt wymagajaca? a moze sie myle, ale tak plasko jeszcze nigdy nie bylo na forum, moim zdaniem (jestem od konca lutego) ja i tak do rozmow ostatnio nic nie wnosze, bo musialabym brzydkie wyrazy powtarzac po kilka razy (jak Boy-Zelenski :))) ....a na dodatek zrobil mi sie pryszcz na nosie, musi cos pewnie ze mnie wychodzi?! ;) > Widzisz, my Torunianie (Wiech, beat, no i Ty:)) staramy sie jak mozemy, bez nas > > to forum w ogóle straciłoby wartość:)) > > pozdrawiam Cie serdecznie > a wiesz, Cygne, wyliczylam pare osob i nie zauwazylam, ze wszyscy sa torunianami, wot, przypadek? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
cygne Toruń ! Toruń.! 17.11.03, 16:31 Gość portalu: €uropejka napisał(a): > > a moze ja sie po prostu przeniose do Torunia? :)--->koniecznie! > a moze trzeba poczekac do lata? ---> chyba tak, cierpliwie:) > a moze stalam sie zbyt wymagajaca?---> to też mozliwe > a moze sie myle, ale tak plasko jeszcze nigdy nie bylo > na forum, moim zdaniem (jestem od konca lutego)----> było, było > ja i tak do rozmow ostatnio nic nie wnosze, bo musialabym > brzydkie wyrazy powtarzac po kilka razy (jak Boy-Zelenski--->nie krępuj się:) > ....a na dodatek zrobil mi sie pryszcz na nosie, musi cos > pewnie ze mnie wychodzi?! ;)------> o matko, może to odra:) > a wiesz, Cygne, wyliczylam pare osob i nie zauwazylam, > ze wszyscy sa torunianami, wot, przypadek? po prostu wymieniłaś tych -naj, -naj:)) stąd moja nazwa tematu:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Toruń ! Toruń.! IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.03, 14:02 cygne napisała: > Gość portalu: €uropejka napisał(a): > > > > > a moze ja sie po prostu przeniose do Torunia? :)--->koniecznie! *juz to uczynilam :) > > a moze trzeba poczekac do lata? ---> chyba tak, cierpliwie:) *trzeba duzo cierpliwosci, by sie jej nauczyc, tja... > > a moze stalam sie zbyt wymagajaca?---> to też mozliwe *a to chyba moze na pewno lepiej niz gorzej, co? ;) > > a moze sie myle, ale tak plasko jeszcze nigdy nie bylo > > na forum, moim zdaniem (jestem od konca lutego)----> było, było *ale nie za moich czasow; chociaz, tak, za moich czasow - bo teraz :) > > ja i tak do rozmow ostatnio nic nie wnosze, bo musialabym > > brzydkie wyrazy powtarzac po kilka razy (jak Boy-Zelenski--->nie krępuj > się:) *namawiasz do niecnych zachowan? ;) > > ....a na dodatek zrobil mi sie pryszcz na nosie, musi cos > > pewnie ze mnie wychodzi?! ;)------> o matko, może to odra:) *odre przechodzilam :) a moze to z degustacji takie rozniste produkty uboczne przemiany materii ze mnie wychodza, tylko jaka to materia? ;) > > > a wiesz, Cygne, wyliczylam pare osob i nie zauwazylam, > > ze wszyscy sa torunianami, wot, przypadek? > > po prostu wymieniłaś tych -naj, -naj:)) > stąd moja nazwa tematu:) *tematowi nie mowie nie ;) > > pozdrawiam pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
cygne Re: Toruń ! Toruń.! 18.11.03, 15:25 Gość portalu: €uropejka napisał(a): > > > a moze ja sie po prostu przeniose do Torunia? :)--->koniecznie! > *juz to uczynilam :) > > > a moze trzeba poczekac do lata? ---> chyba tak, cierpliwie:) > *trzeba duzo cierpliwosci, by sie jej nauczyc, tja... ---pewnie wszyscy mamy depresję jesienna, tylko każdy sobie radzi inaczej:) > > > a moze stalam sie zbyt wymagajaca?---> to też mozliwe > *a to chyba moze na pewno lepiej niz gorzej, co? ;) --czy ja wiem, zależy czego kto sie po takim forum spodziewa, czy jakichs szczególnych doświadczeń intelektualnych, czy po prostu kontaktu z lubianymi ludźmi:)) > > > a moze sie myle, ale tak plasko jeszcze nigdy nie bylo > > > na forum, moim zdaniem (jestem od konca lutego)----> było, było > *ale nie za moich czasow; chociaz, tak, za moich czasow - bo teraz :) ---było, ale teraz stało sie może trochę nudne, zwłaszczaa dla 'niezaangażowanych':) > > > ja i tak do rozmow ostatnio nic nie wnosze, bo musialabym > > > brzydkie wyrazy powtarzac po kilka razy (jak Boy-Zelenski--->nie k > rępuj się:) > *namawiasz do niecnych zachowan? ;) ---nie, ale jak masz taką potrzebe to przez ogrodek chociaż można powiedzieć co się myśli, powiedziec swoje zdanie > > > ....a na dodatek zrobil mi sie pryszcz na nosie, musi cos > > > pewnie ze mnie wychodzi?! ;)------> o matko, może to odra:) > *odre przechodzilam :) --ja nie, ale już sie zaszczepiłam, więc czuję się bezpieczna:) > a moze to z degustacji takie rozniste produkty > uboczne przemiany materii ze mnie wychodza, > tylko jaka to materia? ;) --no wiesz zalezy jaką materie dopuszczasz do swojego organizmu, żeby sobie tam (i się) przemieniały do woli, a raczej do uzyskania produktów:) > > po prostu wymieniłaś tych -naj, -naj:)) > > stąd moja nazwa tematu:) > *tematowi nie mowie nie ;) czyli, ze Toruń górą :) pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Toruń ! Toruń.! IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.03, 18:21 cygne napisała: > Gość portalu: €uropejka napisał(a): > >> > > > a moze trzeba poczekac do lata? ---> chyba tak, cierpliwie:) > > *trzeba duzo cierpliwosci, by sie jej nauczyc, tja... > ---pewnie wszyscy mamy depresję jesienna, tylko każdy sobie radzi inaczej:) Jesli zastosuje sie do rady Ephraima Kishona, tzn. usiade przy kominku, wtule sie w fotel, na nogi poloze welniany kocyk, do reki wezme ksiazke i przeczytam, ze komus jest zimno, i konsekwencja tego bedzie podwyzszenie mojego zadowolenia z trzaskajacego w kominku ognia - to czy bede zlosliwa? (Kishon twierdzi, ze to wzmaga samozadowolenie) :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TSG Tequendama IP: *.dynamic.umr.edu 15.11.03, 18:42 Hotel (ze zdjeciem): www.ichotelsgroup.com/h/d/ic/1/en/hd/BOGHA Pozostaje tylko wypelnic okienka ... Ze sweterkiem tez wyjdzie: tu wszyscy nosza smokingi wiec bede widoczny. Moga mnie nawet ne wpuscic; no ale jak dam napiwek ... Zeby wykorzystac olejek trzeba bedzie poleciec to Tyrona, przez Barrnaquilla (moja preferencja: Hotel El Prado www.expedia.com/pub/agent.dll? qscr=dspv&itty=new&from=m&htid=18560&htsd=&flag=m&cadu1=1 O sweterkach. Najlepsze sa z vicuna (to "n" to hiszpanskie "ni" z kreseczka). Vicunas zyja tylko w Peru / Boliwii / Ekwadorze. W Peru wybor wiekszy i ceny nizsze ..... T. Swintuch z Quayaquil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Tequendama IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.03, 11:57 Gość portalu: TSG napisał(a): > Hotel (ze zdjeciem): > www.ichotelsgroup.com/h/d/ic/1/en/hd/BOGHA > Pozostaje tylko wypelnic okienka ... dla mnie hotel odpada, bo jak przyjade, to mam gdzie mieszkac :) za zdjecia, dziekuje, ladne :) > Ze sweterkiem tez wyjdzie: tu wszyscy nosza smokingi wiec bede widoczny. Moga > mnie nawet ne wpuscic; no ale jak dam napiwek ... a co to, w sweterku chcesz isc ze mna na kolacje?! > Zeby wykorzystac olejek trzeba bedzie poleciec to Tyrona, przez Barrnaquilla > (moja preferencja: Hotel El Prado www.expedia.com/pub/agent.dll? > qscr=dspv&itty=new&from=m&htid=18560&htsd=&flag=m&cadu1=1 trzeba koniecznie wykorzystac ten olejek? ja przyjade w bayrische Tracht, bys mnie poznal, w sukience z zapaska, to sie wyroznie z otoczenia :))) > > O sweterkach. Najlepsze sa z vicuna (to "n" to hiszpanskie "ni" z kreseczka). > Vicunas zyja tylko w Peru / Boliwii / Ekwadorze. W Peru wybor wiekszy i ceny > nizsze ..... > > T. Swintuch z Quayaquil te sweterki z alpaki sa sliczne, ale gryza niemilosiernie :) pozdr. Ojro Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola T Swintuch z Guayaquil 18.11.03, 15:41 Znowu mialem wychodne .. W miedzyczasie zalozylem nowy nick .... ZA DARMO!! >>te sweterki z alpaki sa sliczne, ale gryza niemilosiernie :)<< Gryza, gryza, ale dzieki temu sie ludzie ciekawie wierca :). W ostatecznosci mozesz miec cos z vicuna: www.bonnydoonalpacas.org/vicunas.htm Czytam ze Ty dla Bogoty stracona, nawet jak byn wlozyl lederhosen to nie przebije Torunia. Moze Buenos Aires bylo by ciekawsze? Argentynczycy to jak Ty i ja: mowia po hiszpansku, maja paszporty wloskie, mysla ze sa Anglikami a zachowuja sie jak Francuzi. Hasta luego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: T Swintuch z Guayaquil IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.03, 18:42 starypierdola napisał: > Znowu mialem wychodne .. > W miedzyczasie zalozylem nowy nick .... ZA DARMO!! czy dlatego, ze za darmo, dostales tylko taki brzydki nick?! :)))) > >>te sweterki z alpaki sa sliczne, ale gryza niemilosiernie :)<< > > Gryza, gryza, ale dzieki temu sie ludzie ciekawie wierca :) zeby tylko wierca, drapia sie tez, a to juz nie wyglada ciekawie, ba, skojarzenia sa wowczas inne :))) . W ostatecznosci > mozesz miec cos z vicuna: nie znam tej welny, tez gryzie? ;) > Czytam ze Ty dla Bogoty stracona, nawet jak byn wlozyl lederhosen to nie > przebije Torunia. jeszcze nic nie wiadomo ;) Moze Buenos Aires bylo by ciekawsze? Argentynczycy to jak Ty > i ja: mowia po hiszpansku, maja paszporty wloskie, mysla ze sa Anglikami a > zachowuja sie jak Francuzi. haahaaha, nie mowie po hiszpansku, nie mam wloskiego paszportu, mysle, ze jestem Szwedka, a zachowuje sie, jak Wloszka - nie wpuszcza mnie do Buenos Aires!! ;) > > Hasta luego! (czy to od niem. hasten? :)))))) bis demnächst Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Buenos Aires? 18.11.03, 21:49 >>nie mowie po hiszpansku, nie mam wloskiego paszportu, mysle, ze jestem Szwedka, a zachowuje sie, jak Wloszka - nie wpuszcza mnie do Buenos Aires!! <<< Potrzebne Ci jest szersze spjrzenie. Mowisz po polsku, masz niemicki paszport, myslisz ze jestes Szwedka i zachowujesz sie jak Wloszka - nie jest zle; wspaniala konkurnecja dla Argentynczykow! Ja tez pasuje, choc mam gorzej: mowie po polsku, mam paszport australijski, mysle ze jestem Amerykaninem a zachowuje sie jak Kolumbijczyk. Upsss.... Wyglada ze wspolny mianownik to mowienie po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Machu Picchu??? IP: *.dip.t-dialin.net 18.11.03, 22:40 starypierdola napisał: (Ten Swintuch z G... byl ladniejszy :))) > Potrzebne Ci jest szersze spjrzenie. mi starczy Ojropejskie :)) > Mowisz po polsku, masz niemicki paszport, nie tylko ;) > Ja tez pasuje, choc mam gorzej: mowie po polsku, mam paszport > australijski, mysle ze jestem Amerykaninem a zachowuje sie jak Kolumbijczyk. dlaczego gorzej? - masz przeciez szersze horyzonty, nie? a jak zachowuje sie Kolumbijczyk? z Australii to Ci troche daleko do Machu Picchu :)) > > Upsss.... > > Wyglada ze wspolny mianownik to mowienie po polsku. Kto wyglada, gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Nie, nie Machu Picchu 20.11.03, 01:08 Na wszelki wypadek pojechalem zobaczyc co i jak. Do Cuzco jest ok. Lataja amerykanskie samoloty (Made in the USA). Stamtad kilka godzin (w jedna strone) kolejka waskotorowa. Internet konczy sie w Cuzco (a i tam nie bardzo laczy). Do tego w MP przewodnicy na strajku, demonstruja i odganiaja. Wiec nie warto. Ze zlosci i zalosci spilem sie pisco. Wiec co: Buenos Aires? A moze Bariloche? Tam wlasnie wiosna w pelni!!! Odpowiedz Link Zgłoś