Dodaj do ulubionych

Restauracja.Gdzie?

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 06.08.01, 17:57
Zapraszam gości na obiad do restauracji. Jaka byscie polecili? Wymagania:
1.pewien standart (goście Polacy,ale nie chcę dać ciała jako bydgoszczanin)
2.ceny dla ludzi ( a nie dla milionerów)
3.wiek gosci 30-40 lat
tylko powazne rady!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: jerzy Re: Restauracja.Gdzie? IP: 10.10.70.* 06.08.01, 18:01
      Musisz zabrać znajomych do Wenecji - wejście od Poznańskiej. To najlepsza bydgoska restauracja. Wystrój,
      widok na Brdę i wyspę Młyńska - będziecie pod wrażeniem. Gwarantuję.
    • Gość: zagrabek Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 18:12
      Restauracja Stary Port, ceny umiarkowane, dość bogaty jadłospis (uwaga kiepsko
      z winkiem) polecam na business lunch i spotkania towarzyskie.
    • Gość: Ochman Re: Restauracja.Gdzie? IP: 194.203.162.* 06.08.01, 18:28
      Zbyszko
      troche za Bydgoszcza (za Nowa Wsia)
      rewelacyjna golonka
    • Gość: Oti Re: Restauracja.Gdzie? IP: 194.204.138.* 06.08.01, 18:34
      A MOŻE GRILL W STOPCE ???
      • Gość: Thomek Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 20:03
        Grill w Stopce jest suuuuuper!
        Szczególnie karkówka z sosem czosnkowym. PYCHA!

Restauracja- polecam tą w Myślęcinku. Nazywa się chyba Pałac.
        • Gość: MONK Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 20:04
          Chcesz swietna atmosfera kosztem troche gorszego zarcia - Stary Port
          Chcesz najlepsze zarcie w Bydgoszczy - Sogo i Meluzyna
        • Gość: Jasio Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.sympatico.ca 06.08.01, 20:54
          Moze jakies namiary na Stopke?
          (wstyd mi ale czasami czlowiek jest
          taki durny, ze nawet nie wie gdzie stopka)
          • Gość: Thomek Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 06.08.01, 20:57
            Jakies 17km od Bydgoszczy. Kierunek Koszalin, Koronowo.
            • Gość: Jasio Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.sympatico.ca 08.08.01, 02:21
              Dzieki. W Niedziele pojade tam z rodzinka. Musze jakos wynagrodzic 3 miesiace
              nieobecnosci.
        • Gość: Baton Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 18:55
          TAK TAK TAK TAK TAK
          Stopka i karkowka z sosem czosnkowym sa NIE DO POBICIA!!!!
          A do tego jeszcze ogoreczek malosolny i buleczka.... mniam mniam... :-))))
          I takie danie, ktorym sie mozna najesc wyjdzie pewnie z 15 zlociszy..
    • Gość: sonia Re: Restauracja.Gdzie? IP: 200.5.1.* 07.08.01, 12:54
      Wszystkie propozycje są ok. Ale chyba na pierwszy raz najlepszy będzie jednak
      Stary Port. Wchodząc nie zapomnij o poczęstowaniu się jabłkiem (kosz przy
      wejściu)- przyda się coś do schrupania w oczekiwaniu na podanie posiłku.
      Bardzo lubię pieczone ziemniaki, które tam podają (zamiast frytek czy czegoś
      innego).
    • Gość: kasia Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.studio.net.pl 07.08.01, 13:05
      Stary Port ok.. ale na maly apetyt za wieksza kase... pochwalic trzeba wystruj
      swietny, sposob podania jedzenia tez (polecam nalesniki z jagodami).. z tym, ze
      jezeli goscie nie daj boze sa lakomczuchami to musisz sie nastwaic na zupke,
      danie glowne i deserek... a moze ja mam tak wielki apetyt??? stopka jest
      swietna pod warunkiem, ze masz samochod... piekna i na prawde pyszne
      jedzenie... nigdzie nie jadlam takiej karkoweczki...
    • Gość: vika Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 13:52
      Polecam kilka miejsc:
      Meluzyna - smacznie, gustownie nie najtaniej
      Stary Port - smacznie, konkretnie doprawione (na moje podniebienie pikantnie),
      ciekawy wystroj, jednym slowem miejsce warte zobaczenia i wyprobowania, ceny
      przyzwoite
      Chata Mysliwska w Osielsku - jedzenie pyszne (wszystko), ceny bardzo
      przyzwoite, czasami spory tlok i to jedyny minus tego miejsca

Zycze smacznego:)
      • Gość: Arek Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.08.01, 14:55
        Ja polecam rest. indyjską "Sogo" przy Dworcowej. Jedzonko pychota. Obsługa
        mogłaby być lepsza, ale to jedzonko...

pozdro
        Arek
        • Gość: benek Re: Restauracja.Gdzie? IP: 216.104.228.* 07.08.01, 18:47
          Slyszalem dobre zdania (mama sprawdzila) o Starym Porcie, ale nie bylem
          O Stopce, to ksiazki moznaby pisac. Podobno wypas, ale nie bylem
          Blizej niz do Stopki - w strone Gdanska - jest do chaty Mysliwskiej, gdzie tez
          jest grill i podobny klimat
          Jesli chiñszczyzna to Lotos (na Grodzkiej w ATR, ale tez na Mostowej pod
          mostem - troche malo miejsca (kilka 4-osobowych stolow i jeden wiekszy,
          wszystkie blisko siebie, za to ogromne porcje; warto wziac np. kurczaka w
          kokosie, czy na chrupko jedna porcje na pare kazdy sie naje, a ryz i sos podaja
          w osobnych naczyniach)
          Zastanawiam sie, czy byloby nietaktem zaprosic gosci do Greenwaya na Pomorska
          (zarcie wegetarianskie), ale ekskluzywne, wyszukane, smaczne i tansze niz
          chinszczyzna). Kotlety sojowe - jakby mi nie powiedzieli - moze troche
          przesadzam - ale stanowily swietny „zastepnik” mielonych
          • krotoss Re: Restauracja.Gdzie? 07.08.01, 21:33
            Tak Lotos jest super i te potrawy ze wschodu mniam mniam za 15zł (jak ostatnio
            bylem jakies 4 miesiace temu) mozna dostac tego polecanego kurczaka w kokosie
            Przez Benka ale ostrzegam ja w dwie osoby wyszedlem calkowicie syty tak ze
            nawet wieczorem nic nie ruszylem-jednym slowem polecam.

KroTosS
            • Gość: kasia Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.studio.net.pl 08.08.01, 09:15
              lotos na prawde jest super... wieczorem jest fajny klimacik... milosny... :-)
    • Gość: UFO Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.08.01, 21:24
      Polecam restaurację MAGNAT w Brodnicy.Mieści sie ona w hotelu o tej samej
      nazwie.Jest to dosyć daleko od Bydgoszczy, ale podróż można wykorzystać na miłą
      pogawędkę,a w hotelu można zanocować.Ceny znośne, jedzenie pyszne,wystrój
      wspaniały.Nie ma tam tłoku,lokal podzielony na przytulne kąciki.Jeśli ktos lubi
      tiule, świece,romantyczne firanki,lustra w zloconych ramach koniecznie powinien
      tam wstąpić.
    • rhemek Re: Restauracja.Gdzie? 07.08.01, 21:36
      zdecydowanie HOLLYWOOD ilestam Na GDANSKIEJ. Super opsluga, niskie ceny i
      smaczne jedzenie. Polecam.
    • rhemek Re: Restauracja.Gdzie? 08.08.01, 07:50
      W bydgoszczy jest niewiele tanich i dobrych restauracji. W wiekszosci mozna
      tylko stracic apetyt i kase.
      Pozdrawiam
      Rhemek
    • Gość: vika Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.08.01, 08:48
      Zapomnialam polecic moja ukochana chinszczyzne, a raczej wietnamszczyzne:)
      Kuchnia Sinha na Dworcowej (między dworcem PKP i ul. Krolowej Jadwigi, w bramie
      nad herbaciarnia. Jedzenie moim zdaniem o niebo lepsze od Lotosu (polecam zupe
      krabowa i kurczaka po pekinsku), porcje rowniez ogromne ceny minimalnie nizsze,
      wystroj mily i przesympatyczny kucharz - Wietnamczyk. Szczerze polecam:)
      • Gość: Arek Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.01, 18:00
        > Kuchnia Sinha na Dworcowej (między dworcem PKP i ul. Krolowej Jadwigi, w bramie
        > nad herbaciarnia. Jedzenie moim zdaniem o niebo lepsze od Lotosu (polecam zupe
        > krabowa i kurczaka po pekinsku), porcje rowniez ogromne ceny minimalnie nizsze,
        > wystroj mily i przesympatyczny kucharz - Wietnamczyk. Szczerze polecam:)

Niestety Sinha ostatnimi czasy bardzo obniżyła loty. Ostatnio byłem tydzień temu
        i to, co zastałem bardzo mnie zmartwiło. Brudne poplamione obrusy, brak
        przesympatycznego kucharza – Wietnamczyka, rosół z makaronem sojowym mętny i
        jałowy (a tak mi smakował), surówka z przywiędniętej białej kapusty (a kiedyś
        kapustka jakby świeżo szatkowana). I ostatnia rzecz: odmówiono mojej żonie porcji
        lunchowej. Po prostu normalna jest pond jej możliwości. Fakt było już z 1.5 h po
        czasie. Jednak nie raz tak zamawialiśmy (bywaliśmy tam raz w miesiącu, czasami
        częściej) i nigdy nie odmówiono.
        To wszystko spowodowało, że bardzo się Sinhy zniechęciłem.

Arek
        • Gość: vika Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.01, 11:21
          Gość portalu: Arek napisał(a):

> Niestety Sinha ostatnimi czasy bardzo obniżyła loty. Ostatnio byłem tydzień tem
          > u
          > i to, co zastałem bardzo mnie zmartwiło. Brudne poplamione obrusy, brak
          > przesympatycznego kucharza � Wietnamczyka, rosół z makaronem sojowym mętn
          > y i
          > jałowy (a tak mi smakował), surówka z przywiędniętej białej kapusty (a kiedyś
          > kapustka jakby świeżo szatkowana). I ostatnia rzecz: odmówiono mojej żonie porc
          > ji
          > lunchowej. Po prostu normalna jest pond jej możliwości. Fakt było już z 1.5 h p
          > o
          > czasie. Jednak nie raz tak zamawialiśmy (bywaliśmy tam raz w miesiącu, czasami
          > częściej) i nigdy nie odmówiono.
          > To wszystko spowodowało, że bardzo się Sinhy zniechęciłem.
          >
          > Arek

Strasznie smutno mi to czytac, nie bylam tam troche czasu i taka zmiana:(((
    • Gość: coma Re: Restauracja.Gdzie? IP: 64.124.150.* 08.08.01, 10:24
      Polecam knajpę w Tryszczynie przy drodze na Koronowo - prawdziwy skansen lat 70. Tam się nic nie zmieniło
      odkąd bylem tam pierwszy raz. Kto chce przypomnieć sobie gierkowskie klimaty, musi tam pojechać. Ceny
      przystępne, porcje - wielkie.
      • Gość: Greg Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.08.01, 11:15
        Zgadzam sie z wszystkimi wypowiedziami. Jednak jestem handlowcem i nie zaprosze
        swoich kontrachentów z innych krajów do jakiejś karczmy itp. Czesto chodze po
        bydgoskich restauracjach i osobiscie stwierdzam ze najlepszą obecnie
        restauracją jest " Gallery" na Starym Rynku.

Pozdrawiam.
        Gregory Johansson
    • rhemek Re: Restauracja.Gdzie? 08.08.01, 19:13
      Uzyskalismy dzieki wypowiedziom ciekawy przewodnik po okolicznych knajpach:):)
      • Gość: Karla Re: Restauracja.Gdzie? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.08.01, 22:28
        Chciałam przyłączyć się do opini Grega! Również mój charakter pracy nie pozwala
        mi na zaproszenie swoich pracodawców do (przepraszm ze brzydko to
        określam) "Byle" knajpy! Również stwierdzam że najlepszą knajpa która nie
        odbiega od standardów światowych jest "Gallery". Zgadzam się że nie należy ta
        restauracja do najtańszych, ale muszą być zachowany pewien poziom.
        Tak jak między hotelem 5-cio i 2-u gwiazdkowym. W jednym cena jest droższa niż
        w drugim, a różni ich jakość!

Dziękuje i pozdrawiam!!!
        Karolina Krauze
    • Gość: luj Re: Restauracja.Gdzie? IP: 10.10.70.* 14.08.01, 11:26
      Dla cornolia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka