Dodaj do ulubionych

Jeszcze będzie tu Potop

IP: 62.244.143.* 26.12.03, 22:18
Odbudowa Potopu to pomysl, ktory wszyscy bydgoszczanie powinni poprzec
rekami i nogami. Mamy szanse przywrocic temu miastu odrobine swietnosci
sprzed lat. To, co kiedys bylo symbolem i wizytowka, moza sie nia stac i
dzis. Mam nadzieje, ze dzielo wlacza sie lokalne vipy i media. Te ostatnie
moglyby zadzialac razem tworzac wielka machine reklamowa na rzecz Potopu;
moze przyspieszyloby to prace.
Odbudowa Potopu, 2 spichrzy nad Brda, przepudowa Mostowej, rewitalizacja
Wyspy Mlynskiej. W przyszlosci moze odbudowa gmachu teatru i przebudowa
Rynku... To miasto moze stac sie perelka. Tylko musza znalezc sie ludzie,
ktorym zalez. Mnie zalezy!
Obserwuj wątek
    • Gość: wnuczka Re: Jeszcze będzie tu Potop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.03, 18:02
      Aż mi dech zaparło czytając, że ma powstać Potop to wspaniały pomysł.Ja go
      wprawdzie już nie pamiętam,bo urodziłam się 7 lat po wojnie, ale moja rodzina
      mieszka w Bydgoszczy od początku 1900 r. i bardzo często słyszałam o tym
      Potopie i oglądałam masę zdjęć.Życzę pomysłodawcą aby się udało.Mój dziadek i
      pradziadek Rubenau bardzo się wśród aniołków ucieszą.Niech wam się UDA
      ZACZNIJCIE JUŻ ZBIERAĆ fundusze dołoże sama, jestem im coś winna
      • Gość: raca Re: Jeszcze będzie tu Potop IP: *.smart.polish / 212.244.167.* 15.01.04, 18:38
        Pruski pomnik w Pruskim miescie????
        • ispan Re: Jeszcze będzie tu Potop 15.01.04, 22:48
          Gość portalu: raca napisał(a):

> Pruski pomnik w Pruskim miescie????

A pruska Luczniczka ci nie przeszkadza?
          • Gość: Jurgac Re: Jeszcze będzie tu Potop IP: 212.122.214.* 23.01.04, 18:35
            Chyba wszyscy poszaleliście. Dzieciaki chodzą głodne do szkół w dziurawych
            butach. Coraz więcej bezdomnych zbiera po śmietnikach. Eksmituje się całe
            rodziny na bruk, umierają ludzie bo nie stać ich na wykupienie lekarstw a Wam w
            głowie kolejne pomniki. Nie oczekujcie aby ci ludzie zajeli głos na forum bo to
            dla nich nierealne. Prawda, że sfotografowanie się na tle odbudowanego pomnika
            może pomóc w kampanii samorządowej czy innej a pomoc ubogim to taki banał i
            taki niemedialny.
            • radca Re: Jeszcze będzie tu Potop 23.01.04, 19:03
              Gość portalu: Jurgac napisał(a):

> Chyba wszyscy poszaleliście. Dzieciaki chodzą głodne do szkół w dziurawych
              > butach. Coraz więcej bezdomnych zbiera po śmietnikach. Eksmituje się całe
              > rodziny na bruk, umierają ludzie bo nie stać ich na wykupienie lekarstw a Wam
              w
              >
              > głowie kolejne pomniki. Nie oczekujcie aby ci ludzie zajeli głos na forum bo
              to
              >
              > dla nich nierealne. Prawda, że sfotografowanie się na tle odbudowanego
              pomnika
              > może pomóc w kampanii samorządowej czy innej a pomoc ubogim to taki banał i
              > taki niemedialny.

- masz racje

radca
            • Gość: Zenek Re: Jeszcze będzie tu Potop IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.01.04, 23:36
              Jak dowiedzialem sie z prasy i strony internetowej www.potop.bydgoszcz.pl ,
              odbudowa fontanny zajmuje sie stowarzyszenie a nie miasto.
              Tak wiec jest to inicjatywa spoleczna pewnej grupy mieszkancow Bydgoszczy.
              Kazda inicjatywa ma szanse powodzenia tyklo wtedy, gdy uzyska szerokie poparcie.
              Mysle ze przyszlosc pokaze czy stowarzyszenie takie poparcie uzyska.
              Zdaje sobie sprawe ze wielu Bydgoszczan nie ma dostepu do internetu i nie
              zabierze glosu na forum tak jak my to robimy. Wszyscy jednak maja praktyczna
              mozliwosc okazania swojego poparcia czy tez dezaprobaty, poprzez wlaczenie sie
              lub nie.
              Aby nie wypowiadac sie za innych, bo nie mam do tego prawa, chce zaprezetowac
              moje zdanie. Ja osobiscie popieram idee odbudowy fontanny.
              Jesli chodzi o pomoc dla najbiedniejszych to jestem zdania ze jest to zadaniem
              wladz i nas wszystkich ktorym sie lepiej powodzi. Skladanie wszystkiego na
              wladze miejskie czy panstwowe jest bezdusznym egoizmem. Istnieje dostatecznie
              wiele organizacji ktore mozemy finansowo wspierac, lub bezposrednio pomagac
              potrzebujacym. Jesli nie ma pan, panie Jurgac, zaufania do istniejacych
              organizacji, moze pan znalezc podobnie myslacych i zalozyc stowarzyszenie pomocy
              biedniejszym obywatelom Bydgoszczy. Idea bardzo szczytna i zapewne znajdzie
              szerokie poparcie. Jesli do tego dojdzie to chetnie ja popre.
              Na zakonczenie chce jedynie podkreslic ze to czy fontanna „Potop” zostanie
              odbudowana czy tez nie, nie zmieni sytuacji materialnej jego mieszkancow. Mimo
              wszystko jestem przekonany ze wielu z tych w ktorych imieniu pan sie wypowiadal
              poprze odbudowe fontanny.
              Nie odbierajmy nikomu prawa do samodzielnego okreslenia swoich pogladow.
              Niech nasze slowa i poglady poparte beda czynami. Nie jacys ONI, to my osobiscie
              powinnismy reagowac.
        • Gość: Zenek Re: Jeszcze będzie tu Potop IP: *.dip0.t-ipconnect.de 20.01.04, 19:19
          Bydgoska fontanna "Potop" w miescie Bydgoszczy.
          Uwazam ze Bydgoszcz nie ma powodu wstydzic sie swojej przeszlosci.
          • Gość: rynkowo Re: Jeszcze będzie tu Potop IP: *.proxy.aol.com 22.01.04, 02:16
            miasto przeszlosci wstydzic sie nie powinno,a do calosci odbudowy nalezy tez
            dolaczyc odbudowe Zawiszy i pozytywnego nastawienia wszystkich mieszkancow,
            szczegolnie na niwie duchowej.to wszystko pozytywnie nastawi wszystkich do
            nadchodzacej przyszlosci.
            • Gość: Jurgac Re: Jeszcze będzie tu Potop IP: 212.122.214.* 23.01.04, 18:49
              Faktycznie przyszłość jawi się świetlana. Marmurowe wystroje banków mamy już
              prawie na każdej centralnej ulicy, brakuje jeszcze tylko pomników i zapanuje
              wielka ogólna szczęśliwość. Po co środki przeznaczać na nowe miejsca pracy dla
              młodzieży która wegetuje po ukończeniu wymarzonych szkół co miało sie przełożyć
              na dobrą pracę. Przynajmniej będa mieli na co popatrzeć.
              • radca Re: Jeszcze będzie tu Potop 23.01.04, 19:10
                Gość portalu: Jurgac napisał(a):

> Faktycznie przyszłość jawi się świetlana. Marmurowe wystroje banków mamy już
                > prawie na każdej centralnej ulicy, brakuje jeszcze tylko pomników i zapanuje
                > wielka ogólna szczęśliwość. Po co środki przeznaczać na nowe miejsca pracy
                dla
                > młodzieży która wegetuje po ukończeniu wymarzonych szkół co miało sie
                przełożyć
                >
                > na dobrą pracę. Przynajmniej będa mieli na co popatrzeć.

- bieda az piszczy, ale pomnik za miliardy budowac ?

radca
            • radca Re: Jeszcze będzie tu Potop 23.01.04, 19:07
              Gość portalu: rynkowo napisał(a):

> miasto przeszlosci wstydzic sie nie powinno,a do calosci odbudowy nalezy tez
              > dolaczyc odbudowe Zawiszy i pozytywnego nastawienia wszystkich mieszkancow,
              > szczegolnie na niwie duchowej.to wszystko pozytywnie nastawi wszystkich do
              > nadchodzacej przyszlosci.

- odbudowa Zawiszy nie ma na mnie wplywu - absolutnie
              tak samo rowniez jak odbudowa Polonii

radca

ps. a POTOP bedzie - jak bedzie coraz wiecej biedy i glodujacych
              • Gość: zonc Re: Jeszcze będzie tu Potop IP: *.awacom.pl 24.01.04, 00:31
                czyli ty przeciw fontannie??
                • Gość: Zenek Re: Jeszcze będzie tu Potop IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.01.04, 23:54
                  Mam niejasne wrazenie ze pan radca nie jest zwolennikiem odbudowy fontanny "Potop".
                  <<<<<<< bieda az piszczy, ale pomnik za miliardy budowac ?

ps. a POTOP bedzie - jak bedzie coraz wiecej biedy i glodujacych
                  radca >>>>>>>

Mam nadzieje ze wymagania pana radcy nie zostana spelnione i bez biedy i glodu
                  uda sie odbudowac fontanne.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka