da.killa 30.12.03, 01:10 Mój numer jeden - podwójny album Outkast "Speakerboxxx/The Love Below". Jestem pod duuużym wrażeniem... da.killa Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krotoss Re: Płyta roku 30.12.03, 01:14 też jestem pod wrażeniem pomysłowości duetu-mieli się rozpaść a tu taki pomysł- jeden CD a dwa style. Czarno-biało :) Może też zagłosuję, jak w końcu dorwę cały krążek i przerobię, dlatego na razie wstrzymam się z głosem. Pozdrawiam da.kulturę ;) (tylko jej nie kill'aj :p) Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: Płyta roku 30.12.03, 01:20 krotoss napisał: > też jestem pod wrażeniem pomysłowości duetu-mieli się rozpaść a tu taki > pomysł - jeden CD a dwa style. Czarno-biało :) Etam - kolorowo! outkast.com/ > Może też zagłosuję, jak w końcu > dorwę cały krążek i przerobię, dlatego na razie wstrzymam się z głosem. Naprawdę niesamowita rzecz. Mają chłopaki naprawdę talent. (a "Hey ya!" to najgorszy kawałek na tych krążkach) > Pozdrawiam da.kulturę ;) (tylko jej nie kill'aj :p) Pozdrówka da.killa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milak Re: Płyta roku IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 04.01.04, 17:35 Massive Attack - "100th Window" pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: Płyta roku IP: *.awacom.pl 04.01.04, 19:46 Zdecydowanie MICHAŁ WIŚNIEWSKI - "Spooko Panie Wiśniewski" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: Płyta roku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.04, 22:52 Chris Botti A Thousand Kisses Deep BzW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zinek Re: Płyta roku IP: *.iweb.pl 09.01.04, 00:45 Piotr Anderszewski " Fryderyk Chopin.Ballady,mazurki ,polonezy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zinek Re: P.S. Płyta Roku IP: *.iweb.pl 09.01.04, 00:51 A z muzyki rockowej "Rush in Rio" Odpowiedz Link Zgłoś
ochman Re: Płyta roku 13.01.04, 01:15 The Darkness - Permission to Land Powiew swiezego rockowego powietrza, pierwsza od lat kapela grajaca swietna zywiolowa muze. Ale sposrod innych dobrychh plyt w zeszlym roku pierwsze miejsce daje jej tekst o dawaniu w zyle: "My mamma wants to know Where I'm spending all my dough Honey, all she does is nag, nag, nag But I won't apologise I'd inject into my eyes If there was nowhere else to stick my skag All I want is brown And I'm going into town Shooting up as soon as I'm back My friends have got some good shit All I want is some of it Gimme, gimme, gimme that smack Well I've ruined nearly all of my veins Sticking that fucking shit into my arms Oh, oh, oh, oh, oh, oh, oh Givin' up, givin' up givin' a fuck" I to wszystko zaspiewane wesolym, zywiolowym falsetem Justina Hawkinsa. Moj no. 1 :-))) _____________ 파블 오크만스키 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zinek Re: Płyta roku IP: *.iweb.pl 13.01.04, 02:59 A nie kojarzy ci sie Ochman to z Guns'n Roses? Mi lekko tak. Posłuchaj gitar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapok Re: Płyta roku IP: *.radiopik.pl / 217.96.13.* 13.01.04, 13:19 ja wolę granie trochę bardziej skupine, a Darknes to muzyczny, obrzydliwu kicz, tu Outkast jest trzy razy wyzej nad tym Darknes. jak można tak bezczelnie odgrzewać jakieś stare muzyczne zgrywy. Darkness to porażka roku. Tego co lubię najbardziej nie napiszę tutaj, bo po tym co proponujecie, nie ma nawet sensu, a przed wyobraźnią Outkast, chylę czoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kapok Re: Płyta roku IP: *.radiopik.pl / 217.96.13.* 16.01.04, 12:11 Hmm, z której strony rozpocząć. np. Frederico Galliano, albo Deadbeat, Kit Clayton, Andrew Pekler, Jasiu Jelinek, Carl Craig, Amon Tobin, Herbert - starczy, to ci bardziej znani. Jak chcecie napiszę również o trzech najlepszych płytach polskich w tym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zinek Re: Do Kapoka IP: *.iweb.pl 16.01.04, 13:24 No nie wszystkich znam ale Amon Tobin I Carl Craig ok.Ten drugi to jesli sie nie myle przedstawiciel nowego brzmienia z Detroit.No i ok.Choc ja nie słucham za bardzo.Wole The Orb i to z wczesniejszych czasów jak juz.Polecam płyte Orblivion.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zinek Re: Płyta roku IP: *.iweb.pl 13.01.04, 13:38 Napisz,napisz.Znam wszystko.Zobaczymy co cie tak porusza. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Płyta roku 15.01.04, 02:49 Ha miski tak sie zachwycacie jakims tam Outcastem a kto tak na prawde sluchal korzeni rapu np. Public Enemy, EPMD, NWA, RUN DMC (stare plyty)?? Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: Płyta roku 16.01.04, 15:20 ivica napisał: > Ha miski tak sie zachwycacie jakims tam Outcastem a kto tak na prawde sluchal > korzeni rapu np. Public Enemy, EPMD, NWA, RUN DMC (stare plyty)?? Ha misiek, przecież Outkast to nie rap, a hip-hop :) da.killa Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Płyta roku 16.01.04, 15:56 ha misiek :))) ja tak przekrojowo, wszak hip-hop wywodzi sie z rapu :) Odpowiedz Link Zgłoś
#kasia Re: Płyta roku 16.01.04, 20:15 Darkns dla mnie jest nie do zniesienia.. Outkast na dluzsza mete tyz nie, jako przerywnik dosc przyjemne i porywajace.. zgadzam sie, wyobraznia outkast jest baaardzo fajna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zonc Re: Płyta roku IP: *.awacom.pl 16.01.04, 22:22 hmmm a wy "miśki" jaka różnice widzicie między HH a RAPem??? I czy kiedyś go słuchaliście?? Słuchacie?? (ciekawość) Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Płyta roku 17.01.04, 08:36 Rapu tak. ale to bylo dawno dawno temu, jak ty misku jeszcze byles matutkim miskiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: Płyta roku 17.01.04, 19:24 Gość portalu: zonc napisał(a): > hmmm a wy "miśki" jaka różnice widzicie między HH a RAPem??? Jo misiek! Oficjalnie polscy hiphoperski twierdzą, że różnica jest taka, że hip-hop to kultura (skate, grafitu, ciuchy), a rap to muzyka będąca częścia tej kultury. Ale ja mam to gdzieś i bliższe jest mi zagramaniczne (hamerykanske) rozgraniczenie, że rap jest agresywniejszy i prostszy, a hip-hop jest melodyjniejszy, bogatszy, ze śpiewanymi chorusami itd. Po prostu IMHO hh ma bliżej do r'n'b niż rap. > I czy kiedyś go słuchaliście?? Słuchacie?? (ciekawość) Jasne że tak :) Najbardziej wchodzą mi brytolscy i hamerykańscy hihphoperzy, chociaż dobrze zrobionym rapem nie pogardzę. Z polskawych hh i r mało co trawię (Fisza właściwie tylko i co nieco Paktofoniki). A moim numero uno w tych klimatach jest Missy Elliot. Narty ziomalu. da.killa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Płyta wszech czasow IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.04, 12:24 Dla mnie najlepsza plyta jest "Desire" Boba Dylana, a na tej plycie szczegolnie "Isis" i "Joey", w tym wypadku nie zgadzam sie ze zdaniem, ze The Times They Are A-Changin´ ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zinek Re: Płyta wszech czasow IP: *.iweb.pl 18.01.04, 12:50 Płyta wszechczasów dla mnie ,tzn płyta która najbardziej kocham to Led Zeppelin 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Płyta wszech czasow IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.04, 13:21 Gość portalu: zinek napisał(a): > Płyta wszechczasów dla mnie ,tzn płyta która najbardziej kocham to Led > Zeppelin 2. oooooo, ktos tez tego slucha? :) Uwielbiam tez Led Zeppelin, mam CD "Remasters" - najwieksze hity, super!, a "Since I´ve been loving you" sluchalam juz chyba 284756483920498587 razy i nie mam dosyc ;-) Co jest na Twojej plycie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zinek Re: Płyta wszech czasow IP: *.iweb.pl 18.01.04, 13:35 Whola Lotta Love,Heartbreaker,Moby Dick,Thank You,Lemon song,What is and should never be,Bring it on home,Livin loving maid,Ramble on-nie w takiej kolejnosci.A Whola lotta love zrobione na 3 dzwiekach,nie zestarzało sie,nie traci myszka.Cała płyta piekna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zinek Re: Płyta wszech czasow IP: *.iweb.pl 18.01.04, 13:38 a since ... jest tak przejmujace ze jestem bezradny,Jimmy Page to mój ulubiony gitarzysta-mam nawet bootlegi i muzyke do zyczenia smierci 2. W studiu dawał pokaz przepieknej inwencji i techniki,na zywo ta technika szwankowała,ale In Trough of the Door-cała płyte kupiłem dla sola gitary,pieknego-w In the Evening :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Płyta wszech czasow 18.01.04, 13:46 taaa supe z tej płyty jest również Thanks you.....po prostu wiemy co dobre :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Płyta wszech czasow IP: *.dip.t-dialin.net 18.01.04, 19:43 zinek napisal: > [...] cała płyte kupiłem dla sola gitary,pieknego-w In the Evening :))) < wlasnie przed chwila posluchalam sobie "In the evening", "Thanks you", Immigrant song", "Black dog"; w ogole Led Zeppelin mozna na okraglo sluchac i nigdy nie bedzie tracic myszka :-) Od paru miesiecy szukam "Changes" Black Sabbath (CD)i nie moge znalezc, mam to na zwyklej plycie, ale popsul mi sie adapter :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [B]B Re: Płyta wszech czasow IP: *.avaya.com 27.02.04, 11:28 > Od paru miesiecy szukam "Changes" Black Sabbath (CD)i nie moge > znalezc, mam to na zwyklej plycie, ale popsul mi sie adapter :( Oryginalnie znajduje sie na Black Sabbath vol 4. Poza tym w Polsce dostepna jest na dwuplytowym skladaku "rock ballads" w doborowym towarzystwie Led Zeppelin, Deep Purple, The Doors i pomniejszych. I moc slow: Changes I feel unhappy I feel so sad I lost the best friend That I ever had She was my woman I loved her so But it's too late now I've let her go I'm going through changes I'm going through changes We shared the eve's We shared each day In love together We found a way But soon the world Had its evil way My heart was blinded Love went astray I'm going through changes I'm going through changes It took so long To realize That I can still hear Her last goodbyes Now all my days Are filled with tears Wish I could go back And change these years I'm going through changes I'm going through changes Jak Black Sabbath, to przede wszystkim ich:... "Paranoid"!!! To jeden z genialniejszych krazkow, w dziejach muzyki.O ile mnie pamiec nie zawodzi swego czasu byl to metalowy krazek roku. Skoro lubisz "changes" polubisz i "Planet caravan" z plyty "Paranoid". Najefektowniejszy jest "Jack the Stripper/Fairies Wear Boots" zamykajacy plyte (8 utwor) BzT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uro Re: Płyta wszech czasow IP: *.dip.t-dialin.net 27.02.04, 23:07 Gość portalu: [B]B napisał: > Oryginalnie znajduje sie na Black Sabbath vol 4. > Poza tym w Polsce dostepna jest na dwuplytowym skladaku "rock ballads" w > doborowym towarzystwie Led Zeppelin, Deep Purple, The Doors i pomniejszych.< Dzieki [B]B, przede wszystkim za tekst Changes, jest rzeczywiscie bardzo poruszajacy dusze ;-) Piosenke juz zdobylam, tzn. dostalam w prezencie, mam ja w kompie i czesto slucham. Black Sabbath mam podwojna CD "The best of B.S.", sa tam wszystkie najwazniejsze utwory, oprocz Changes. DzT Odpowiedz Link Zgłoś
ivica Re: Płyta wszech czasow 18.01.04, 13:41 hmmm płyta wszechczasów.... a mozna kilka :) ok ogranicze sie do trzech: Pink Floyd "The Wall" Roger Waters "Amused to Death" i Soundgarden "Superunknown" Odpowiedz Link Zgłoś
wsn Re: Płyta wszech czasow 18.01.04, 14:58 o, takich wrzechczasow to kilka, na razie dwie mi wpadly do glowy: gnr 'use your illusion 2', nirvana 'nevermind', radiohead (no, ta pierwsza, z ''creep') oraz 'ok computer', faith no more 'king for a day...', 'albuum of the year'... no, wiecej niz dwie mi wyszlo ;) ale jeszcze wiele, wiele innych ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zinek o imageu gitarzysty IP: *.iweb.pl 18.01.04, 20:23 Poza tym Page z fajka w zebach był podobno seksualnym szokiem dla kobiet w 1969 roku.Beatlesi spiewali Hey Jude az pojawił sie nagle pierwowzór image'u wszystkich soft metalowych zespołów.Do dzis nie moge oprzec sie wrazeniu ze JPerry chce byc troszke takim Jimmy Pagem,ale Perry jest zdolny i nie kopiuje bezczelnie-wiec mu wybaczam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ochman Darkness 20.01.04, 11:58 Nie wiem jakie Wam Darkness wyrzadzil straty moralne ale z powyzszych postow widze ze musi duze :-))) Oczywiscie ze chlopaki nie odkrywaja swoja muzyka Ameryki, ale maja niezly warsztat i przede wszystkim poczucie humoru. Odnosi sie to do stylu, a wlasciwie mieszanki stylow jaka graja, image'u i co oczywiste (przynajmniej dla mnie) tekstow. I nikt mi nie powie, ze w epoce boybandow i kapel traktujacych siebie i swoja muzyke smiertelnie powaznie, nie jest to powiew swiezego powietrza. I Kapok - wyjmij sobie korek brachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: The Moody Blues IP: *.dip.t-dialin.net 22.01.04, 19:28 pamietam byla taka swietna plyta, ktora ta grupa nagrala z Londynska Orkiestra, byl tam piekny utwor "Nights In White Satin"; ja mam tylko Greatest Hits, nie wiem niestety jak nazywala sie ta plyta, zna ja ktos z Was? Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk Re: The Moody Blues 22.01.04, 20:24 Days Of Future Passed,chyba na tej płycie to było.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sator_arepo Re: Album roku 04.02.04, 13:17 Trochę nakłamię, bo 2 albumy, ktore dla mnie zdominowaly rok 2003 sa w istocie produkcjami z 2002. Coz - mam spozniony zaplon. 1. Audioslave ''Audioslave'' Powrot wiary, ze moj ukochany Pearl Jam nie zostal juz jedynym reliktem ostrego gitarowego grania, nieskazonego maniera wplatania chorusow, elektroniki i rapu. Skrzyzowanie poweru Rage Against Machine z poetycka swiadomoscia Chrisa Cornella (i jego swietnym glosem) - odkrylem to cudenko w polowie ub. roku i wciaz nie moge sie tym nacieszyc. 2. Johnny Cash ''The Man Comes Around'' Bylo w tym cos z komentarza Wojciecha Manna: ''Swoim zupełnie niepotrzebnym odejściem Johnny Cash sprawił wielu ludziom przykrość, a ponadto, jak to było w moim przypadku, dopiero jego brak uświadomił mi, jak dalece był, kiedy żył.'' Eksplozja prezentacji w telewizji wideo ''Hurt'' miala zwiazek ze smiercia Casha. Przejmujacy film uswiadomil mi, ze gdzies tam w swiecie, krotko przed smiercia Johnny Cash zostawil ostatnia plyte, swiadectwo gorzkich, i dumnych zarazem rozliczen z zyciem. Po prostu ciarki przechodza przez plecy ile razy obcuje teraz z tymi utworami. Pewnie tez za sprawa pozamuzycznych wrazen: Cash z ''Hurt'' to zupelnie inny czlowiek niz ten, ktorego widzielismy (wydaje sie - niedawno) w Sopocie. To memento dla wszystkich, ktorzy juz maja chyba blizej niz dalej do konca... To masa nadziei, ze moze gdy przyjdzie ten moment kazdy z nas bedzie mial wiecej dumy z tego jak zyl, niz zalu do siebie, ze cos przegapil... Muzycznie tez wielka rzecz. Chocby za sprawa ''Hurt'' - tak wyraziscie i soczyscie odmiennego niz pierwowzor Nine Inch Nails... -------------------------------- Powyzej toczyla sie rozmowa nt. Led Zeppelin. Wrzuce moje trzy grosze: sam najbardziej kocham najmniej doceniona, pół-folkową ''trójkę''. ''Gallows Pole'' z LZ3 moge sluchac na okraglo. Trwa ta milosc - dla mnie - ok. 20-22 lat :) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
da.killa Re: Płyta roku 10.02.04, 07:38 Miałem rację: serwisy.gazeta.pl/muzyka/1,21329,1904947.html :) Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Płyta roku 27.02.04, 12:06 aj co podajesz stare newsy? ;) Na pewno, jak się dowiedziałeś o tej nominacji, to siedziałeś cały czas i preparowałeś ten wątek, zamiast poinformować tu o newsie od razu! ;P Odpowiedz Link Zgłoś