dyziek_o
20.08.16, 08:37
.......jest jeszcze w naszej armii paru oficerów nie pozbawionych resztek honoru.....!
Cyt:
Zwrot medali "Za Zasługi dla Obronności Kraju"
mjr rez. Sławomir Jankowski
Szanowny Panie Ministrze - piszę ten list do Pana, gdyż jako oficer Wojska Polskiego czuję się w obowiązku zareagować na to, czego dokonuje Pan na zajmowanym stanowisku.
Przyznanie złotego medalu "Za Zasługi dla Obronności Kraju" Pana rzecznikowi, Panu Bartłomiejowi Misiewiczowi, uważam za kpinę z nas wszystkich, którzy otrzymali te medale wcześniej, podczas swojej służby wojskowej.
Podczas mojej ponaddwudziestodwuletniej służby wojskowej otrzymałem takie medale (brązowy i dwa srebrne) od poprzednich Ministrów Obrony Narodowej. Teraz zwracam je Panu, gdyż straciły dla mnie jakąkolwiek wartość. Poza tym zdaje się, że Pan Misiewicz takich jeszcze nie otrzymał - więc przydadzą się Panu, żeby tak zasłużonemu dla obronności Polski pracownikowi Pana ministerstwa, mógł Pan skompletować wszystkie "kolory" tego odznaczenia.
Z wyrazami szacunku.
wyborcza.pl/1,95891,20565239,zwr ... kraju.html
Koniec cytatu.
Tyle, że to kropla w morzu dziadostwa jakie w obecnych "siłach zbrojnych" się usadowiło.
Czego jednak wymagać od kadry oficerskiej gdy politycy odpowiedzialni za tę dziedzinę
są jacy są.....................!
Kupa śmiechu z przewagą tego pierwszego.
Dyzio.