Dodaj do ulubionych

A jednak........

20.08.16, 08:37
.......jest jeszcze w naszej armii paru oficerów nie pozbawionych resztek honoru.....!

Cyt:
Zwrot medali "Za Zasługi dla Obronności Kraju"
mjr rez. Sławomir Jankowski

Szanowny Panie Ministrze - piszę ten list do Pana, gdyż jako oficer Wojska Polskiego czuję się w obowiązku zareagować na to, czego dokonuje Pan na zajmowanym stanowisku.
Przyznanie złotego medalu "Za Zasługi dla Obronności Kraju" Pana rzecznikowi, Panu Bartłomiejowi Misiewiczowi, uważam za kpinę z nas wszystkich, którzy otrzymali te medale wcześniej, podczas swojej służby wojskowej.

Podczas mojej ponaddwudziestodwuletniej służby wojskowej otrzymałem takie medale (brązowy i dwa srebrne) od poprzednich Ministrów Obrony Narodowej. Teraz zwracam je Panu, gdyż straciły dla mnie jakąkolwiek wartość. Poza tym zdaje się, że Pan Misiewicz takich jeszcze nie otrzymał - więc przydadzą się Panu, żeby tak zasłużonemu dla obronności Polski pracownikowi Pana ministerstwa, mógł Pan skompletować wszystkie "kolory" tego odznaczenia.

Z wyrazami szacunku.

wyborcza.pl/1,95891,20565239,zwr ... kraju.html

Koniec cytatu.

Tyle, że to kropla w morzu dziadostwa jakie w obecnych "siłach zbrojnych" się usadowiło.
Czego jednak wymagać od kadry oficerskiej gdy politycy odpowiedzialni za tę dziedzinę
są jacy są.....................!
Kupa śmiechu z przewagą tego pierwszego.
Dyzio.
Obserwuj wątek
    • taniarada Re: A jednak........ 20.08.16, 10:15
      Dyzma zmień sobie kraj .Bo tu ci się źle żyje .Ciągle jęczysz i narzekasz .Zabierz tych godnych oficerów i wyjedźcie na Kamczatkę .Ci godni oficerowie gdyby byli w Turcji ,szli by pod ścianę .W Polsce prawdziwej demokracji.Można pyskować ,maszerować ,obrażać rząd ,Kaczyńskiego i prezydenta.I oddawać medale.I powoływać się ciągle na gazetkę Michnika.
    • storima Re: A jednak........ 20.08.16, 11:37
      Dyziu,
      jest już watek na ten temat.
      Pisz proszę już w tych otwartych tematach.
      Łatwiej będzie się do nich odnosić na forum
      niż latać po wątkach czy otwierać nowe.

Pozdrowienia:)

forum.gazeta.pl/forum/w,55,162195823,162195823,Za_zaslugi_dla_obronnosci_kraju_.html
    • dyziek_o Re: A jednak........ 20.08.16, 14:36
      Słusznie "storima" zauważył, że jest już wątek na temat w/w.
      Ja nie zauważyłem.
      Prośba wobec tego do admina, by przeniósł mojego posta we własciwe miejsce.........plissssss!
      Dyzio.
    • storima Re: A jednak........ 20.08.16, 16:53
      Dyziu,
      czasy kiedy opiekun forum przeglądał watki się skończyły.
      Administracja czyta wpisy sygnalizowane koszem do usunięcia.

Są tu na forum eksperci od systematycznie utrzymywanej korespondencji z administracją.
      Pisali nie raz o tym na forum. Nawet gdzieś w zeszłym tygodniu.
      Może podzielą się swymi pomocnymi uwagami?
    • taniarada Re: A jednak........ 20.08.16, 21:10
      Koniec świata .Jest kara .Jest nagroda.Jednak dyzio się kogoś obawia.I to jest natchnienie dla jego dalszych tematów.Zawsze był mało rozgarnięty .
      ←Praktyka Ludzie bezdomni
      Tom I
      Swawolny Dyzio
      Stefan Żeromski. Polecam bo mało jest tu inteligentnych .Mózgi wypalone Wyborczą .Ale stormia mnie zaskoczył pozytywnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka