Dodaj do ulubionych

Odchody psie!!!!Promenada

IP: 80.54.168.* 03.04.06, 14:08
Może by sie ktoś zaiteresował psimi odchodami na Promenadzie!!!Przeciez to
jest straszne!!!Nie ma jak pospacerować a właściciele psów tego nie
robią.Właśnie wczoraj byłam świadkiem jak wyszedł sobie pan z pieskiem rasy
Dog a ten swoja potrzebę oddania Kału zrobił na środku alejki spacerowej!Brrr
straszne!Są od tego pola,woreczki do sprzątania a poza tym sprzataczki które
tez mają za to płacone!!
Obserwuj wątek
    • fiooona Re: Odchody psie!!!!Promenada 03.04.06, 15:44
      no sprzątaczkom to raczej nie płacą za sprzątanie psich g***n, tym powinni
      zając się własciciele swoich piesków...
      • Gość: Ja Re: Odchody psie!!!!Promenada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:03
        Witam!! Na wstępie napisze ze tez mam psa, ale te kupy są okropne choć można
        napisać że nawozrą trawę , .ale psów jest dużo...wiec powinny być jakieś
        miejsca gdzie pieski mogłyby załatwiać swoje potrzeby...bo nie wyobrażam
        sobie śmigać z kupka po całych alejach etc;// teraz pewnie poleca na mnie
        wrzutki ze to mój pies i moja sprawa etc Wydaje mi sie ze skoro tak wielu osobą
        to przeszkadza to trzeba zainwestować w kosze na smieci... fajnie by było
        gdyby każdy wyrzucał kupy swoich pupilów...nio ale u nas sie to chyba nie
        przyjmie...juz widze miny ludzi na ulicy jak biorę kupe mojego psa;/ trzeba
        zrobić tak żeby to było naturalne, najlepszym rozwiązaniem byłoby co 1000m
        jakieś kosze na śmieci z woreczkami...na pieski w końcu płacimy... a jak już
        woreczki nie to chociaż same kosze żeby można było to gdzieś wywalić..
        Pozdrowienia dla wszystkich właścicieli psów :))
        • Gość: Gosc Re: Odchody psie!!!!Promenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:14
          Psie odchody (zwlaszcza mlodych psow) maja grozne dla czlowieka larwy pasozytow.
          Zakazaja sie najczesciej dzieci poprzez dotyk np.trawy czy kamienia.
          Z tym nie ma zartow!
          • Gość: Gosc Re: Odchody psie!!!!Promenada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.06, 23:21
            Toksoplazmoza - toxoplasmosis

Toksoplazmoza to zoonoza czyli choroba odzwierzęca wywoływana jest przez
            pierwotniaka (kokcydie) Toxoplasma gondi, który pasożytuje wewnątrzkomórkowo,
            często atakuje makrofagi oraz neutrofile, ale także komórki narządów
            miąższowych, mięśnia sercowego, ośrodkowego układu nerwowego oraz siatkówkę i
            naczyniówkę oka, usadawia się charakterystycznie na jednym z biegunów
            zasiedlanej komórki. Po dostaniu się do organizmu, rozprzestrzenia się po
            organizmie za pośrednictwem układu krwionośnego i limfatycznego. Zasiedla różne
            tkanki i narządy (wątroba, mózg, serce, płuca i inne), może powodować
            powstawanie w nich ognisk martwicowych, czemu towarzyszą gorączka i powiększenie
            węzłów chłonnych.

Podobne larwy tylko pod inna nazwa występują u psów.
            Głównie psimi odchodami zarazaja sie ludzie gdyz koty w wiekszosci wykopuja
            dolek zanim zrobia kupke a potem starannie zakopuja.
            Pieski sa niestety w modzie a sprzatanie ich kupek niestety nie.
            I chyba nigdy nie bedzie w Polsce modne.Wiec chorowity narod bedzie jeszcze
            bardziej chorowal.A czy wiecie ze Polska jako jedyny kraj w Europie zuzywa
            najmniej mydła?
            • Gość: DO GOŚCIA Re: Odchody psie!!!!Promenada IP: *.ar.wroc.pl 07.04.06, 19:58
              Nie ośmieszaj się !!!!!!!!!!!!!!! Piszesz kompletne głupoty !!!!!!!!!
              Najlepsze jest "podobne larwy ..........." hahaha....... Chyba byś dostał Nobla
              jakbyś odkrył larwę Toxoplasma gondi.
              I teraz najważniejsze:
              NIE MA MOŻLIWOŚCI ZARAŻENIA SIE TOKSOPLAZMOZĄ OD PSA !!!!!!!!!! Prędzej od kota,
              ale też nie jest to taka prosta sprawa. Myjcie ludzie poprostu częściej ręce !!!
      • Gość: otak Re: Odchody psie!!!!Promenada IP: 80.51.57.* 03.04.06, 23:13
        Właściciele psów powinni jak najbardziej sprzątać po swoich pieskach.Ale
        bardziej irytuje mnie zachowanie dwunożnych istot zwanych o jakże
        dumnie ,,człowiekiem,,.Tenże człowiek tłucze na chodnikach butelki po wypitych
        różnych napojach ,rozrzuca śmieci gdzie popadnie,pety po papierosach są
        wszędzie,charcha flegmą i,,szczy,,w miejscach publicznych bez żadnego
        skrępowania nie mówiąc już o tym jakim bogatym w przekleństwa słownictwem się
        posługuje-też publicznie.Ale to nam jakoś nie przeszkadza bo nikt nie zwraca
        na to uwagi tak jak na te psie odchody.Mówi sie ogólnie że jest brudno ale kto
        ten brud produkuje to już nie. Żeby nie te psy to by tak czyściutko było.....
    • Gość: ciekawy Tytuł wątku jest nazbyt wyzywający IP: 212.87.244.* 03.04.06, 23:35
      Szczególnie niemiłe wrażenie robią te !!!!!!!!! czyżbyś miała kogoś n a myśli?
      stałem się nazbyt cenzorski,już chyba wiem dlaczego.
      • Gość: autor Re: Tytuł wątku jest nazbyt wyzywający IP: 80.54.168.* 07.04.06, 18:28
        nie wiem dlaczego jednak nikt nie czyta tych tekstów.Przeciez powinni się za to
        wziąść.Odp.na pytanie.Sprzątaczki maja za to płacone jeśli właściciel psa płaci
        kase do spółdzielni.Pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka