Dodaj do ulubionych

Książka do poduszki

07.05.10, 20:25
A może: Vargas Llosa "Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki"...
Obserwuj wątek
    • Gość: JAn Re: Książka do poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 22:26
      Ja obstawiam "Stary człowiek i morze" :D
      • marekpiec.zabrze Re: Książka do poduszki 08.05.10, 20:08
        Czasami rzeczywiście stary człowiek nadal MOŻE :-)
        • chilli-and-vanilla Re: Książka do poduszki 09.05.10, 22:00
          ostatnio czytam wprawdzie głównie przewodniki szukając inspiracji do kolejnych
          wypraw, ale do poduszki polecam "Piąta strona świata" Kutza
          • kielonek-online Re: Książka do poduszki 10.05.10, 00:31
            Do poduszki butelka wódki i stare, dobre wierze Tuwima.
    • Gość: mol Re: Książka do poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 00:20
      Umberto Eco -Imię Róży.......
      • mieszkam_w_zabrzu Re: Książka do poduszki 19.05.10, 20:23
        To jest książeczka dla braciszka Wilhelma co najwyżej :)
        • kielonek-online Re: Książka do poduszki 20.05.10, 00:11
          Może dzieła Karola Wojtyły?
          Do poduszki jak znalazł.
          • Gość: jaaaa Re: Książka do poduszki IP: 83.238.28.* 20.05.10, 15:15
            program wyborczy naszej pani Prezydent
            • Gość: lol Re: Książka do poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 22:22
              Ale pewnie jemu nie chodzilo o bajki...
              • kielonek-online Re: Książka do poduszki 20.05.10, 23:58
                Czyli sieciowy rozkład jazdy pociągów.
    • Gość: muchozol Re: Książka do poduszki IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 21:29
      Proponuję do poduszki BIAŁĄ KSIĘGĘ KATASTROFY W SMOLEŃSKU. Już po
      nas jadą...
      • kielonek-online Re: Książka do poduszki 30.05.10, 22:24
        Mało interesujące.
        • macie-jow Re: Książka do poduszki 11.06.10, 20:28
          Różne rzeczy ludzi interesują. Ja np. czytam właśnie Detektyw Diamond i
          zagadka zamkniętego pokoju. Peter Lovesey się szczególnie nie popisał
          niestety... Ale i tak polecam!
          • kielonek-online Re: Książka do poduszki 11.06.10, 23:17
            Biesy Dostojewskiego po pewnej ilości alkoholu są przecudne.
    • ronin301 Re: Książka do poduszki 14.06.10, 16:35
      harry potter
      • kielonek-online Re: Książka do poduszki 14.06.10, 23:41
        Ile masz lat?
    • ronin301 Re: Książka do poduszki 17.06.10, 11:50
      a do poduszki tak wogole to najlepsza jest flaszka
      • kielonek-online Re: Książka do poduszki 17.06.10, 20:09
        Bezsprzecznie masz rację, ale poczytać przy flaszce też można.
      • Gość: muchozol Re: Książka do poduszki IP: 91.123.209.* 25.06.10, 20:24
        Flaszka i... igraszka.
        • kielonek-online Re: Książka do poduszki 25.06.10, 23:58
          A potem dzieciarnia z zespołem alkoholowym.
          • Gość: pati z Gliwic Re: Książka do poduszki IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 28.06.10, 20:01
            No to trzeba uważać :-)
            • z_rokitnicy Re: Książka do poduszki 14.07.10, 21:17
              A co polecacie do czytania?
              • macie-jow Re: Książka do poduszki 28.07.10, 20:27
                "Magician". Raymond E. Feist. Ale w oryginale!
                • kielonek-online Re: Książka do poduszki 28.07.10, 21:35
                  N. Davies "Europa", troszeczkę grubaśne, ale napisane z polotem i
                  niezwykle ciekawe.
                  Do czytania obowiązkowo flaszeczka.
                  • marekpiec.zabrze Re: Książka do poduszki 08.08.10, 00:01
                    Jesteś konserwatystą?
                    • kielonek-online Re: Książka do poduszki 08.08.10, 00:12
                      Jestem alkoholikiem z liberalnym odchyleniem
                      • marekpiec.zabrze Re: Książka do poduszki 15.08.10, 20:18
                        Lepiej być liberałem z konserwą w lodówce niż tradycjonalistą z pustym brzuchem
                        • kielonek-online Re: Książka do poduszki 15.08.10, 21:00
                          Konserwa to mało, flaszka jest jeszcze potrzebna.
                          • Gość: pati z Gliwic Re: Książka do poduszki IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 16.08.10, 20:58
                            Ja wolę jednak czytać. Dziś np. "Dobranoc panie Holmes". Carole Nelson
                            Douglas. Niezłe
                            • Gość: knorr Re: Książka do poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 21:23
                              kucharska:)
                              • kielonek-online Re: Książka do poduszki 16.08.10, 22:41
                                Kucharska przed snem?
                                To bardziej szkodliwe od słodkiej wódki.
                                Zamiast paciorka poczytaj Dawkinsa.
                                • chilli-and-vanilla Re: Książka do poduszki 17.08.10, 21:35
                                  nieeee kucharska przed snem to samobójstwo, chyba że bez zdjęć, bo jak się
                                  naoglądam tych zdjęć z takim pysznym jedzonkiem to potem mi burczy w brzuchu i
                                  nie mogę zasnąć :)
                                  • Gość: ala Re: Książka do poduszki IP: *.stk.vectranet.pl 30.08.10, 23:13
                                    O tak polecam.''Bog urojony''.Warto przeczytac.
    • magdalena33m Re: Książka do poduszki 17.08.10, 00:05
      Do poduszki to się przykłada głowę, a nie książkę. Dużo wygodniej
      • z_rokitnicy Re: Książka do poduszki 24.08.10, 21:18
        Nie dla książki :)
        • kielonek-online Re: Książka do poduszki 24.08.10, 21:22
          Skąd ten uśmiech?
        • magdalena33m Re: Książka do poduszki 28.08.10, 12:48
          Jak do tej pory moim książkom wystarczały regały i nie słyszałam
          żadnych zażaleń, zostawię więc poduszkę dla siebie:)
          • z_rokitnicy Re: Książka do poduszki 29.08.10, 21:26
            A co lubisz czytać? (a nie tylko wstawiać na regały)
            • magdalena33m Re: Książka do poduszki 30.08.10, 22:05
              Ksiazki przede wszystem odkkim. Najpierw czytam, potem odkladam na
              regal
              • kielonek-online Re: Książka do poduszki 30.08.10, 22:07
                "Ł" się popsuło?
              • magdalena33m Re: Książka do poduszki 30.08.10, 22:08
                Ksiazki przede wszystkim. Najpierw czytam, potem odkladam na regal.
                • kielonek-online Re: Książka do poduszki 30.08.10, 22:42
                  Jednak się popsuło, to przykre.
                  • Gość: pati z Gliwic Re: Książka do poduszki IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 31.08.10, 21:06
                    Straszne, że Cię to tak przeraża. Ale co Magda czyta? Co to znaczy "książki"?
                    Może jakiś przykład?
                    • magdalena33m Re: Książka do poduszki 03.09.10, 21:52
                      Tak, chwilowo się popsuły polskie znaki na klawiaturze. Wybacz że Cię w stan przedzawałowy przez to
                      wprawiłam.
                      • Gość: pati z Gliwic Re: Książka do poduszki IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 04.09.10, 20:31
                        A co z tymi książkami? Co czytasz?
                        • marekpiec.zabrze Re: Książka do poduszki 11.09.10, 20:57
                          Polecam dla tych co nie mogą zasnąć - "Zamek z piasku, który runął" Larssona
                          • chilli-and-vanilla Re: Książka do poduszki 12.09.10, 20:27
                            trylogia larssona jest super. tylko uwaga - wciąga!
                            • magdalena33m Re: Książka do poduszki 14.09.10, 19:07
                              np. Stephen King "Gra Geralda" mi sie podobało ostatnio, ale babski "dom nad rozlewiskiem " tez OK :)
                              • zalasami Re: Książka do poduszki 16.09.10, 12:08
                                Do jednej poduszki jesiennej "Kochałem ją" Anny Gavaldy. Tylko do jednej, bo to książka na jeden wieczór. Babska, francuska, miłosna - bardzo dobra pozycja. Zaraz wchodzi do kin jej adaptacja z Danielem Auteuil w roli głównej. Jestem bardzo ciekawa.
                                • Gość: ala Re: Książka do poduszki IP: *.stk.vectranet.pl 16.09.10, 13:29
                                  Pachnidlo, tylko Pachnidlo autorstwa Patricka Suskinda. Trudne, moze nie do poduszki, ale wspaniale.
                                  • kielonek-online Re: Książka do poduszki 16.09.10, 20:13
                                    Mroczne nieco.
                                    • piaf-onli Re: Książka do poduszki 16.09.10, 20:24
                                      Mroczne, ale ciekawe.Troche trudne, ale warte przeczytania i przemyslenia.
                                      • chilli-and-vanilla Re: Książka do poduszki 16.09.10, 22:44
                                        to dziwne ale czytając pachnidło podświadomie czułam opisywane tam zapachy... takie dziwne wrażanie
                                        • piaf-onli Re: Książka do poduszki 17.09.10, 20:08
                                          Dla odmiany na dzisiejszy wieczor i kilka nastepnych, proponuje Merde! chodzi po ludziach, autor Stephen Clark. Lekkie, latwe i przyjemne.

• chilli-and-vanilla Re: Książka do poduszki 17.09.10, 21:41
                                            jak ktoś się lubi pośmiać (dobre na jesienne smutki) - opowiadania Pilipiuka o Jakubie Wędrowyczu
                                            • z_rokitnicy Re: Książka do poduszki 17.09.10, 23:44
                                              Poseł Sekuła - biorąc pod uwagę kartki, które rozsyła z logo NSDAP - to chyba czyta głównie MEIN KAMPF Adolfa Hitlera!!! :)
                                              • Gość: ktos Re: Książka do poduszki IP: *.stk.vectranet.pl 22.09.10, 22:08
                                                Co propinujecie na dzisiejszy wieczor? Oczywiscie informacja ''z rokitnicy'' jest jakas durnowata.
                                                • piaf-onli Re: Książka do poduszki 27.09.10, 19:13
                                                  Czy juz wszyscy zapomnieli o ksiazkach na wieczor? Ja tak jakos, zatesknilalm za starym, poczciwym K. I. Galczynskim. Moze gdzies poczlapie razem z niesmiertelnym dorozkarzem.
                                                  • marekpiec.zabrze Re: Książka do poduszki 03.10.10, 23:28
                                                    A może Trudi Canavan - Głos Bogów? Naprawdę warto!!!
                                                  • chilli-and-vanilla Re: Książka do poduszki 04.10.10, 19:37
                                                    trudi canavan to ta od trylogii czarnego maga?
                                                  • magdalena33m Re: Książka do poduszki 05.10.10, 21:30
                                                    Jestem mile zaskoczona ilościa osób, które w ogóle czytają. Teraz nie tak łatwo o czytelników czegokolwiek poza czasopismami czy artykułami w internecie. Wstyd, zwatpiłam w społeczeństwo...
                                                  • piaf-onli Re: Książka do poduszki 05.10.10, 22:29
                                                    Nie napisalas Madziu, co Ty czytasz w tej chwili?
                                                  • chilli-and-vanilla Re: Książka do poduszki 06.10.10, 10:03
                                                    Lubię czytać, to jest moja ulubiona forma relaksu w okresie jesienno-zimowym. Właśnie zabieram się za "Kapuściński - non-fiction" :)
                                                  • piaf-onli Re: Książka do poduszki 06.10.10, 11:04
                                                    Ha ha, tez to czytam teraz.
                                                  • magdalena33m Re: Książka do poduszki 07.10.10, 21:41
                                                    Ja od miesiąca stoję w połowie 17 tomu sagi o ludziach lodu...nowa praca, wiecej obowiązków i aż wstyd się przyznać, że nie mam kiedy...mam nadzieję szybko nadrobić :)
                                                  • piaf-onli Re: Książka do poduszki 07.10.10, 22:06
                                                    Nadrabiaj dziewczyno.
                                                  • magdalena33m Re: Książka do poduszki 10.10.10, 00:03
                                                    Prosze Cie, to juz wstyd normalnie. ale sen tez potrzebny
                                                  • piaf-onli Re: Książka do poduszki 10.10.10, 11:08
                                                    Spij , a pozniej czytaj. Na dzisiaj polecam Edwarda Stachure . Sama radosc zycia. Mozna poczytac albo posluchac spiewu i muzyki.
                                                  • magdalena33m Re: Książka do poduszki 11.10.10, 19:19
                                                    Pewnie skorzystam jak tylko bede przytomna:)
                                                  • piaf-onli Re: Książka do poduszki 11.10.10, 22:07
                                                    Przytomniej i korzystaj. Zapewniam, ze warto.Stachura w interpretacji i z muzyka zespolu Stare Dobre Malzenstwo.
                                                  • Gość: abs Re: Książka do poduszki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.10.10, 22:48
                                                    To ty nie masz kłopotów z orgazmem?! ~ W takiej scenerii, to robi się nastrój i każdą dreszcze biorą, suty się prężą i ciary chodzą po warach...
                                                  • magdalena33m Re: Książka do poduszki 13.10.10, 21:21
                                                    a ja myślałam ze tu o książkach rozmowa??
                                • manaika7 Re: Książka do poduszki 12.10.10, 12:10
                                  zalasami napisała:

> Do jednej poduszki jesiennej "Kochałem ją" Anny Gavaldy. Tylko do jednej, bo to
                                  > książka na jeden wieczór. Babska, francuska, miłosna - bardzo dobra pozycja. Z
                                  > araz wchodzi do kin jej adaptacja z Danielem Auteuil w roli głównej. Jestem bar
                                  > dzo ciekawa.

Ja oglądałam film " Kochałem ją" na podstawie tej książki. Nie wiem jak książka bo nie czytałam ale film mnie po prostu urzekł. Historia daje do myślenia. Facet musi wybrać pomiędzy żoną, a kobietą z której się zakochał. Jakiego wyboru dokona? Czy wybór będzie słuszny?. Polecam.
                                  • macie-jow Re: Książka do poduszki 19.10.10, 20:15
                                    Coś dla koneserów. Raymond E. Feist. Magician... (wciąga jak cholera - jedyny mankament to wielkość druku)
                                    • magdalena33m Re: Książka do poduszki 20.10.10, 17:46
                                      W sensie ze druk jak na dokumentach to co pod * :)??
                                      • Gość: pipi Re: Książka do poduszki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.10, 22:43
                                        Wolę posłuchać czegoś wielkiego - chociażby Elvis Costello
                                        • piaf-onli Re: Książka do poduszki 22.10.10, 23:45
                                          Moze Cienie Purpury-Philipp Vandenberg.
                                          • marekpiec.zabrze Wypowiedzi Sekuły usypiają najlepiej 30.10.10, 22:28
                                            Jeśli ktoś miał okazję posłuchać posła S. gadającego z krzesłami, to zasypia od ręki... :-)
                                            • marcin_mikulczyce Sekuła knebluje forum 01.11.10, 00:21
                                              Ale bojówkarze Sekuły potrafią podnieść ciśnienie na forum. I dobrze, bo mobilizują normalnych internautów do sprzeciwu wobec takich metod jakie stosują ludzie Sekuły! Walczymy o wolność słowa w Zabrzu! Bo Sekuła chciałby zakneblować forum!
                                              • magdalena33m Re: Sekuła knebluje forum 01.11.10, 15:08
                                                kneblować forum? to niewykonalne
                                                • Gość: elf Re: Sekuła knebluje forum IP: *.stk.vectranet.pl 01.11.10, 21:06
                                                  Nie uda sie zakneblowac.
                                                  My mlodzi, my mlodzi
                                                  nam knebel nie zaszkodzi.
                                                  Wolamy,szukamy
                                                  prawde w sercu mamy.
                                                  • Gość: elf Re: Sekuła knebluje forum IP: *.stk.vectranet.pl 01.11.10, 21:07
                                                    Do poduszki wole ksiazke od polityki.
                                                  • magdalena33m ksiązki do poduszki 02.11.10, 21:41
                                                    no ja tez, ale rymy Ci ładnie wyszły elfiku, o ile Twoje
                                                  • Gość: elf Re: ksiązki do poduszki IP: *.stk.vectranet.pl 02.11.10, 21:48
                                                    Moje, moje Madziu, tak samo moje jak landrynki.
                                                  • marekpiec.zabrze Sekuła działa na sen 02.11.10, 22:49
                                                    Podobno rozdawane przed formalnym rozpoczęciem kampanii cukierki - sekułki (sprawę opisała Rzeczpospolita) dobrze działają na sen. Tylko nie pozwalają zasnąć pełnomocnikowi finansowemu, który nie wie teraz jak to rozliczyć...
                                                  • magdalena33m do poduszk 03.11.10, 19:46
                                                    Polecam poczytac wieczorem wszystkie druki małym druczkiem napisane, zaraz oczkom zachce sie spac. A co do rymów elfiku do jestem pod wrażeniem :D landrynki...:D
                                                  • piaf-onli Re: do poduszk 03.11.10, 21:10
                                                    Wiersz sie plecie,
                                                    wiersz sie snuje.
                                                    Wiersz podpowie,
                                                    poratuje.
                                                    Baw sie wierszem
                                                    opowiastka.
                                                    Baw radoscia,
                                                    nie namiastka.
                                                    No i napisalam rymy czestochowskie do poduszki. To w zamian za politykowanie.

• magdalena33m Re: do poduszk 04.11.10, 21:14
                                                    I lepiej sie czyta niz o polityce:)
                                                  • piaf-onli Re: do poduszk 04.11.10, 21:44
                                                    Ciesze sie, ze lepiej sie czyta. Mam sedecznie dosc krzykaczy politykujacych.
                                                  • magdalena33m Re: do poduszk 05.11.10, 20:16
                                                    Rymy, poezja, wszelka twórczosc mile widziana:)
                                                  • piaf-onli Re: do poduszk 05.11.10, 20:48
                                                    Wiersz juz mnie nie bawi
                                                    i piesn sie nie niesie.
                                                    Nadeszla teskonota,
                                                    smutek, bol - to jesien.
                                                  • chilli-and-vanilla Re: do poduszk 05.11.10, 22:06
                                                    ładne, szkoda że takie smutne
                                                  • piaf-onli Re: do poduszk 05.11.10, 22:40
                                                    Postaram sie napisac cos weselszego, jak przyjdzie wena.
                                                  • piaf-onli Re: do poduszk 06.11.10, 23:39
                                                    Przyszla i mam Papryczko. Cos weselszego.

Wczoraj smutno.
                                                    Dzis wesolo.
                                                    Tak sie kreci zycia kolo.
                                                    Radosc ?
                                                    Smutek !
                                                    Smutek?
                                                    Smiech !
                                                    Koncze pisac rymy czestochowskie, bo jak zwiedza sie forumowicze, to zycia nie bede miala i bede musiala wyniesc sie z forum.
                                                  • marekpiec.zabrze Re: do poduszk 07.11.10, 00:08
                                                    Piękne... :-)
                                                  • piaf-onli Re: do poduszk 07.11.10, 00:46
                                                    Usmiechaj sie Mareczku
                                                    i nie smuc sie, tak bardzo.
                                                    Daj spokoj politykom,
                                                    bo ludzie nimi gardza.

Tylko blagam,nie lacz mnie z zadnym politykiem.

• chilli-and-vanilla Re: do poduszk 07.11.10, 20:20
                                                    na uśmiech polecam "Powieść dla meżczyzn" Michala Viewegh :) ksiazka na jeden wieczór
                                                  • z_rokitnicy Za dużo polityków na tym forum 07.11.10, 20:21
                                                    Dojść już politykowania na forum. Ale pieca trzeba bronić, bo go zadepczą
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 08.11.10, 19:43
                                                    a wracając do książek polecam Chmielewską, szczególnie starsze pozycje, na poprawę nastroju jesiennego :)
                                                  • piaf-onli Re: Za dużo polityków na tym forum 08.11.10, 19:56
                                                    Nie lubie Chmielewskiej. Wole inne ksiazki.
                                                  • marcin_mikulczyce Re: Za dużo polityków na tym forum 11.11.10, 20:02
                                                    Bojówkarzom atakującym Redaktora Marka Pieca polecam wyjątki z dzieł Przewodniczącego Mao Tse-tunga. Pasują do waszych metod!
                                                  • marekpiec.zabrze Re: Za dużo polityków na tym forum 12.11.10, 20:21
                                                    Dobra lektura. Dla nich bardzo dobra. Mogą skonfrontować i swoje metody. I wiele mogliby nauczyć Chińczyków!
                                                  • Gość: zabrzanin Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.10, 23:31
                                                    Skandaliczne metody bojówkarzy! Panie Redaktorze - jesteśmy z panem!
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 13.11.10, 19:17
                                                    jesteśmy ale miało być o książkach do poduszki, które chyba maja pomagać zasnąć a nie przywoływac koszmary
                                                  • marekpiec.zabrze Re: Za dużo polityków na tym forum 13.11.10, 22:02
                                                    To prawda. Poseł Sekuła i jego bojówkarze, to jest koszmar tego forum...
                                                  • Gość: mowie panu, Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 13.11.10, 22:08
                                                    to jest koszmar z ul. Wiazow.
                                                  • marekpiec.zabrze Re: Za dużo polityków na tym forum 13.11.10, 22:10
                                                    Gorzej, bojówkarze to może być koszmar z ul. Dworcowej! :-)
                                                  • Gość: mowie panu, Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 13.11.10, 22:22
                                                    na Dworcowej jest wesolo. Baner wisi, jak wiesc niesie w internecie.
                                                  • marcin_mikulczyce Re: Za dużo polityków na tym forum 14.11.10, 20:49
                                                    Kabaret. A nie debata polityczna. Ale przynajmniej wesoło ;-)
                                                  • Gość: Panie Marcinie, Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 14.11.10, 21:10
                                                    w koncu dobry film mozemy tez obejrzec. Zadzwieczy nam Lajza Minelli, money, money i zrobi sie milej, milej.
                                                  • Gość: spostrzegawczy Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 15.11.10, 21:53
                                                    Dlaczego Pan Marek nic w tym miejscu nie napisal ?
                                                    Czy mu sil do walki braklo ?
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 15.11.10, 21:57
                                                    Cisza przed burzą...:D uwazajcie :)
                                                  • marekpiec.zabrze Re: Za dużo polityków na tym forum 16.11.10, 22:47
                                                    Bojówkarzom z Dworcowej już tryska intelekt uszami... Ale uszanujemy to jak zawsze :-)
                                                  • chilli-and-vanilla Re: Za dużo polityków na tym forum 17.11.10, 19:32
                                                    Mnie to już wnerwia, przecież każdy inteligenty człowiek widzi, że zwolennicy Sekuły robią kampanie na forum. Może jakiś program wyborczy by zaprezentowali zamiast tylko dyskredytować pozostałych kandydatów
                                                  • 1-smieszek Re: Za dużo polityków na tym forum 17.11.10, 20:07
                                                    Nie denerwuj sie. Nie warto.
                                                  • 1-smieszek Re: Za dużo polityków na tym forum 19.11.10, 10:19
                                                    Napiszcie wreszcie, co czytacie ?
                                                  • chilli-and-vanilla Re: Za dużo polityków na tym forum 19.11.10, 20:39
                                                    aktualnie czytam nadal Kapuściński non-fiction, bo miałam chwilową przerwę na inne pozycje książkowe :)
                                                  • 1-smieszek Re: Za dużo polityków na tym forum 19.11.10, 21:18
                                                    Bardzo wielu czyta teraz Kapuscienskiego.
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 21.11.10, 14:32
                                                    a ja raz na jakiś czas wracam do "Małego Księcia", by nie zapominać co ważne...
                                                  • Gość: pati z Gliwic Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 25.11.10, 20:24
                                                    A co jest ważne?
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 27.11.10, 21:13
                                                    odsyłam do "malego księcia" , nie bede tu książki przepisywac :)
                                                  • 1-smieszek Re: Za dużo polityków na tym forum 27.11.10, 21:56
                                                    Z Malego Ksiecia.
                                                    ''Na zawsze ponosisz odpowiedzialnosc za to co oswoiles''.
                                                  • Gość: pati z Gliwic Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 29.11.10, 18:45
                                                    Fajne :-)
                                                  • Gość: blokers Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.unknown.vectranet.pl 30.11.10, 10:51
                                                    przed snem tylko Muminki. cudowny świat, charakterki bohaterów. cudo!
                                                  • onyks-online Re: Za dużo polityków na tym forum 30.11.10, 10:58
                                                    Ach te Muminki. Cudowny swiat wyobrazni.
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 02.12.10, 00:52
                                                    tak śmieszku, to chyba najwazniejsze ...uwazać nalezy na to co sie oswaja, duza odpowiedzialnosc...czasem lepiej nie oswajac:)
                                                  • 1-smieszek Re: Za dużo polityków na tym forum 02.12.10, 01:03
                                                    Oj lepiej nie.Omijac szeroko i daleko :)

• 1-smieszek Re: Za dużo polityków na tym forum 02.12.10, 01:03
                                                    Oj lepiej nie.Omijac szeroko i daleko :)

• Gość: kielonek-online Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 02.12.10, 10:50
                                                    Wódkę piję i w czasie przerw w dostępie do sieci sąsiada czytam Grassa" Przy obieraniu cebuli"
                                                  • 1-smieszek Re: Za dużo polityków na tym forum 02.12.10, 18:26
                                                    Stary Ginter dobrze pisze.
                                                    Luski zdzierasz zeby prawde odslaniac, a moze o pojednaniu ludzi myslisz czytajac starego Gintera ?
                                                  • Gość: pati z Gliwic Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 02.12.10, 20:31
                                                    Może po prostu czyta?
                                                  • Gość: zuzia Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 02.12.10, 23:10
                                                    Moze tylko czytac.
                                                    Czytam , mysle i analizuje tekst, a czasami odnosze do roznych sytuacji, ale to jest moj punkt widzenia.
                                                  • Gość: kielonek-online Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 02.12.10, 23:44
                                                    Niczego nie robię "po prostu"
                                                    Wszystko co czynię ma niezwykle wysoki stopień skomplikowania, nawet picie.
                                                  • 1-smieszek Re: Za dużo polityków na tym forum 03.12.10, 16:41
                                                    I tu sie z Toba zgadzam.
                                                  • mieszkam_w_zabrzu Re: Za dużo polityków na tym forum 06.12.10, 21:16
                                                    I kac może być skomplikowanym procesem (do przetrwania)
                                                  • Gość: kielonek-online Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 06.12.10, 23:08
                                                    Nie można do niego (kaca) dopuszczać.
                                                  • easyrider-net Re: Za dużo polityków na tym forum 07.12.10, 12:53
                                                    Nie mozna dopuszczac do moralnego i fizycznego.
                                                    Oba szkodza.
                                                  • macie-jow Re: Za dużo polityków na tym forum 08.12.10, 20:16
                                                    Trzeba więc ćwiczyć :-)
                                                  • chilli-and-vanilla Re: Za dużo polityków na tym forum 08.12.10, 21:35
                                                    zauważyłam, że jak rzadziej piję to nawet po dużej imprezie nie mam kaca ;P
                                                  • easyrider-net Re: Za dużo polityków na tym forum 08.12.10, 23:13
                                                    Cwicz macieju :)
                                                  • easyrider-net Re: Za dużo polityków na tym forum 10.12.10, 10:00
                                                    Dosyc zartow. Co czytacie do poduszki?
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 12.12.10, 00:14
                                                    "psychopaci sa wśród nas" ciekawa lektura
                                                  • Gość: kielonek-online Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 12.12.10, 00:38
                                                    Na dzisiaj flaszka, papierosy i Historia Hiszpanii.
                                                  • chilli-and-vanilla Re: Za dużo polityków na tym forum 13.12.10, 20:47
                                                    "dzisiaj narysujemy śmierć" - książka - reportaż którą trzeba przeczytać, przeżyć depresję po tej ksiażce (tudzież się upić) i zapomnieć o tym co się przeczytało, uprzednio wyciągając odpowiednie wnioski. tylko dla ludzi o mocnych nerwach :]
                                                  • Gość: kielonek-online Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 13.12.10, 21:03
                                                    Upić można się bez czytania okropności, wyciągnąć odpowiednich wniosków bez picia nie sposób.
                                                  • easyrider-net Re: Za dużo polityków na tym forum 14.12.10, 00:23
                                                    Moze na koniec roku cos pogodnieszego do poduszki zaproponujecie.
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 15.12.10, 22:22
                                                    Coś z serii " jak wytrwać w noworocznych postanowieniach " :D
                                                  • easyrider-net Re: Za dużo polityków na tym forum 16.12.10, 10:19
                                                    Czy ktos realizuje takie postanowienia?
                                                    Czytanie takich ksiazek jest bez sensu, to jakies gledzenia nawiedzonych psychologow.
                                                    Zeby robic postanowienia na nowy rok, trzeba wiedziec co przyniesie nowy rok, a tego nie wie nikt.
                                                    Pozostaje zapytac sie wrozki:) ha ha
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 17.12.10, 22:41
                                                    Stawiasz wróżke nad psychologa ?
                                                  • easyrider-net Re: Za dużo polityków na tym forum 17.12.10, 22:55
                                                    Nie stawiam. Plota jednakowo.
                                                    Doskonale wiesz o co mi chodzilo. Ironia jest zbedna.
                                                  • z_rokitnicy Re: Za dużo polityków na tym forum 19.12.10, 20:58
                                                    Można postawić wróżce :-)
                                                  • mieszkam_w_zabrzu Re: Za dużo polityków na tym forum 20.12.10, 20:44
                                                    Wróżki lubią pić na sępa?
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 22.12.10, 16:57
                                                    hm...lub podstawic wróżce psychologa....ironii nie było easyrider :)
                                                  • easyrider-net Re: Za dużo polityków na tym forum 22.12.10, 18:06
                                                    Jezeli naprawde ironii nie bylo, to ciesze sie :)
                                                    Moze wrocimy do ksiazek.
                                                    Mam zamiar od nowa przeczytac ''Wilki'' Kirsta i prosze nie podejrzewac mnie o zlosliwosc.
                                                    A Wy co czytacie teraz ?
                                                  • Gość: pati z Gliwic Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 22.12.10, 20:06
                                                    Anne Perry - "Brama Zdrajców", nie tylko o szpiegowaniu :-)
                                                  • easyrider-net Re: Za dużo polityków na tym forum 22.12.10, 22:23
                                                    Ta pozycja umkela jakos mojej uwadze. Napisz cos wiecej o tym nie tylko szpiegowaniu.
                                                    Zainteresowalas mnie ksiazka.
                                                  • magdalena33m znów o książkach 25.12.10, 22:56
                                                    bez sensu wiedziec co się dzieje w ksiązce zanim się ją zacznie czytac:)
                                                  • easyrider-net Re: znów o książkach 25.12.10, 23:27
                                                    Nie mi chodzilo mi o streszczenie książki, a o któtką recnezję . To chyba ma sens.

• magdalena33m Re: znów o książkach 28.12.10, 23:01
                                                    hmm...byc moze:) ale recenzja bez streszczenia to sztuka:D
                                                  • easyrider-net Re: znów o książkach 28.12.10, 23:49
                                                    W recenzji mozna zasygnalizowac glowne watki i w kilku slowach scharakteryzowac bohaterow.
                                                    Ale dziekuje, co chcialam wiedziec nt. ksiazki juz wiem. Przeczytam, wydaje mi sie, ze powinna byc ciekawa.
                                                  • magdalena33m Re: znów o książkach 31.12.10, 00:31
                                                    Miłej lektury więc zycze:)
                                                  • easyrider-net Re: znów o książkach 31.12.10, 10:45
                                                    Dziekuje za zyczenia milej lektury:)
                                                    W lutym szykuje nam sie nowa ksiazka J.Grossa, ktora juz budzi emocje.
                                                    Trzeba bedzie przeczytac i samemu ocenic.
                                                  • marekpiec.zabrze Re: znów o książkach 01.01.11, 20:08
                                                    Tak jest najlepiej. Oprócz sexu, to "samemu" zazwyczaj wychodzi optymalnie
                                                  • magdalena33m Re: znów o książkach 03.01.11, 19:35
                                                    he he w sumie racja. co na dziś polecacie jeszcze z książek?
                                                  • magdalena33m Re: znów o książkach 17.01.11, 00:04
                                                    a co powiecie na bajki ? polecam "Lesne Głupki", dla dzieci, ale niektórych dorosłych tez może ta pozycja wyedukować :)
                                                  • jaspis-jaspis Re: znów o książkach 17.01.11, 00:26
                                                    Zdenerwowalo Cię moje dobranoc?
                                                    Cóz za zbieg okolicznosci. Pięknie wydaną bajeczkę parę dni temu czytałam maluchowi z rodziny. Opowiesc o milych, ciepłych,przyjaznych stworzonkach.
                                                    Przyjazne-:) dobranoc w tym miejscu. Myślę, że nie będzie tym razem zbyt złośliwej riposty.
                                                  • Gość: yoker Re: znów o książkach IP: *.stk.vectranet.pl 17.01.11, 21:58
                                                    Świetna rymowana bajka P. Strzałkowskej.
                                                    Wszyscy powinni przeczytać. Dorośli i dzieci.
                                                  • magdalena33m Re: znów o książkach 19.01.11, 15:37
                                                    absolutnie zadne dobranoc mnie nie zdenerwowalo :) to nie riposta zadna, a ksiązka fajna. Jestem szczerze pozytwnie zaskoczona, ze społeczeństwo czyta ta książkę :)
                                                  • Gość: yoker Re: znów o książkach IP: *.stk.vectranet.pl 19.01.11, 19:30
                                                    Dlaczego zaskoczenie?
                                                    Część społeczeństwa lubi czytać, zwłaszcza jak coś jest warte przeczytania. Mało tego stara się by dzieciaki zainteresować czytaniem.
                                                  • magdalena33m Re: znów o książkach 21.01.11, 21:03
                                                    tak, ostatnio wlasnie jestem tak mile zaskoczona, bo był moment ze wiele osób które spotykałam po prostu ma alergie na ksiązki, mam nadzieje ze to juz mija spoleczenstwu bo ksiązki nie da sie zastapic niczym :)
                                                  • jaspis-jaspis Re: znów o książkach 22.01.11, 10:27
                                                    Bywają dziwne ale alergie.
                                                  • jaspis-jaspis Re: znów o książkach 23.01.11, 18:08
                                                    Te alergie czasami bywają bardzo dziwne:)
                                                  • magdalena33m Re: znów o książkach 23.01.11, 23:06
                                                    Zgadza się.. :)
                                                  • net.kielonek Re: znów o książkach 23.01.11, 23:08
                                                    Uważam, że w przypadku kiedy rodzice nie czytają książek ich dzieci też nigdy książek czytały nie będą.
                                                    Inaczej jest z piciem. Wielu opojów miało niepijących rodziców.
                                                    Moi pili i czytali, ja piję i śpię.
                                                  • magdalena33m Re: znów o książkach 25.01.11, 22:24
                                                    NIekoniecznie, mnie nie czytano a zawsze czytac uwielbiałam :)
                                                  • jaspis-jaspis Re: znów o książkach 26.01.11, 10:24
                                                    Mnie czytano.
                                                    Jest to jedno z milszych wspomnień z dzieciństwa:)
                                                  • magdalena33m Re: znów o książkach 27.01.11, 22:09
                                                    Ja od kiedy poznałam literki czytam namiętnie, najczęsciej wieczorem wlasnie, i w związku z tym pojawiaja sie problemy z porannym wstawaniem :D
                                                  • jaspis-jaspis Re: znów o książkach 27.01.11, 22:58
                                                    Mnie też książka najlpiej''smakuje'' nocą i rano trudno wstać.
                                                  • magdalena33m Re: znów o książkach 30.01.11, 01:04
                                                    najlepiej sie wtedy czyta, nikt nie przeszkadza :)
                                                  • jaspis-jaspis Re: znów o książkach 30.01.11, 10:19
                                                    Co do czytania nocami jest zgoda.
                                                    Trochę przesadiłam tej nocy.
                                                  • marekpiec.zabrze Re: znów o książkach 31.01.11, 18:41
                                                    Ross King "Eksklibrys". Polecam nie tylko na wieczór...
                                                  • easyrider-net Re: znów o książkach 31.01.11, 19:24
                                                    Jeżeli polecasz, trzeba zainteresować się.
                                                  • magdalena33m Re: znów o książkach 01.02.11, 23:36
                                                    tak, i przeczytac:)
                                                  • jaspis-jaspis Re: znów o książkach 01.02.11, 23:50
                                                    Jak ktoś się zainteresuje, to powinien przeczytać.
                                                  • net.kielonek Re: znów o książkach 02.02.11, 20:13
                                                    Zaginione Królestwa N.Davies, pouczająca lektura, doskonała do nocnej szklanki wódki.
                                                    zdrówko!
                                                  • jaspis-jaspis Re: znów o książkach 02.02.11, 21:51
                                                  • jaspis-jaspis Re: znów o książkach 02.02.11, 21:53
                                                    Zauważyłam, że lubisz kisażki historyczne.
                                                  • net.kielonek Re: znów o książkach 02.02.11, 23:19
                                                    Tak.
                                                    Oraz sprośne, pornograficzne kawałki.
                                                  • jaspis-jaspis Re: znów o książkach 02.02.11, 23:39
                                                    Twoje sympatia do sprośności jest Twoją sprawą.
                                                    Nie rozumiem tylko dlaczego inforujesz o tym wszystkich?
                                                    Zadziwiasz mnie, ale tego nie będę uzasadniała dlaczego tak myslę.
                                                    Domyśl slę.

• net.kielonek Re: znów o książkach 03.02.11, 22:35
                                                    Jaspis.
                                                    Uprzejmie informuję, ze myślenie nie jest moją mocną stroną.
                                                    Wrodzona tępota i kretynizm po dziadku syfilityku robia swoje.
                                                    Wybacz, ale nie rozumiem Twoich wymagań wobec idioty.
                                                    Zdrowie rozumu!
                                                  • cypis.syn.rumcajsa Re: znów o książkach 03.02.11, 09:40
                                                    polecam Zwrotnik Raka, Czarną wiosnę i Zwrotnik Koziorożca - Henry Miller
                                                    soczysty język, paryska bohema, niemało erotyki.
                                                    coś dla Ciebie, Kielonku!

a ze sprośnych, ostrych pornograficznych kawałków Historię Oka Georges Bataille. ale to zdecydowanie nie jest pozycja dla wszystkich.

pozdrawiam
                                                    cypis
                                                  • Gość: Amadeo Re: znów o książkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 09:45
                                                    Opisz tą POZYCJĘ.
                                                  • cypis.syn.rumcajsa Re: znów o książkach 03.02.11, 21:01
                                                    jeśli już to mogę opisać TĘ pozycjĘ.
                                                  • jaspis-jaspis Re: znów o książkach 03.02.11, 09:59
                                                    Miłej lektury.
                                                  • Gość: Amadeo Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 23:34
                                                    Zaciekawiły mnie te starsze POZYCJE.
                                                  • chilli-and-vanilla Re: Za dużo polityków na tym forum 03.02.11, 20:56
                                                    no brzmi zachęcająco, szkoda że chwilowo nie mam czasu czytać tego co chcę :]
                                                  • Gość: janusz Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.unknown.vectranet.pl 03.02.11, 21:43
                                                    pójdziecie za takie czytanie do piekła !!!
                                                    do poduszki to modlitewnik grzesznicy :P
                                                  • Gość: Amadeo Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.11, 22:00
                                                    W ostateczności Nasz Dziennik,Gosc Niedzielny może byc ?
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 09.02.11, 22:46
                                                    Jak kto lubi, jedni sprosności inni biblię, byle sie potem dobrze spało :)
                                                  • Gość: Amadeo Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 22:51
                                                    Co do dobrego snu to wybieram ................ . Hm, to co każdy.
                                                  • jaspis-jaspis Re: Za dużo polityków na tym forum 09.02.11, 23:00
                                                    Wzruszył mnie Twój dramat rodzinny kielonku.
                                                    Nie odpisuj na ten post i ran nie rozdrapuj.
                                                    Pielęgnuj swój rozum i
                                                    zdrówko !
                                                  • Gość: Amadeo Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.11, 23:09
                                                    Zdrówko !
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 12.02.11, 20:18
                                                    tak wiec skoro juz o ksiazkach to zdrówko!
                                                  • jaspis-jaspis Re: Za dużo polityków na tym forum 12.02.11, 20:38
                                                    Zdrówko zdrówka :)
                                                  • Gość: Amadeo Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.11, 21:52
                                                    No, to z tym zdrówkiem wieczorek LITERacki będzi supi.
                                                    Zdrówko za zdrówko
                                                  • jaspis-jaspis Re: Za dużo polityków na tym forum 12.02.11, 22:02
                                                    Bedzie zdrowe czytanie ze zdrówkiem.
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 13.02.11, 22:24
                                                    Niezdrowe tylko dla oczu to czytanie nocą, tak więc za zdrowe oczka )
                                                  • jaspis-jaspis Re: Za dużo polityków na tym forum 13.02.11, 23:30
                                                    Dbam o oczka, najlepiej jak potrafię.
                                                    Myślę, że i Ty to robisz, podobnie jak wszyscy czytający.
                                                  • Gość: Amadeo Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.11, 00:37
                                                    Skromnie spytam co dziś jest zdrowe ?
                                                    Oczywiście pomijając zdrową zimną wódkę pitą za zdrowie.
                                                  • Gość: / Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 14.02.11, 10:34
                                                    Wszystko jest zatrute.
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 15.02.11, 23:09
                                                    W sumie racja...dzis zdrowie to wystepuje najczesciej w reklamie
                                                  • Gość: / Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 16.02.11, 10:37
                                                    W durnych reklamach wszystko jest cacy:)
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 18.02.11, 11:39
                                                    Piekne, wymuskane i radosne:) ludzie sie kochaja , dzieci sa grzeczne, idylla!
                                                  • jaspis-jaspis Re: Za dużo polityków na tym forum 18.02.11, 18:01
                                                    Nadzwyczaj cudowny świat.
                                                    Szkoda, że nieprawdziwy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka