Dodaj do ulubionych

Książka do poduszki

07.05.10, 20:25
A może: Vargas Llosa "Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki"...
Obserwuj wątek
    • Gość: JAn Re: Książka do poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.10, 22:26
      Ja obstawiam "Stary człowiek i morze" :D
      • marekpiec.zabrze Re: Książka do poduszki 08.05.10, 20:08
        Czasami rzeczywiście stary człowiek nadal MOŻE :-)
        • chilli-and-vanilla Re: Książka do poduszki 09.05.10, 22:00
          ostatnio czytam wprawdzie głównie przewodniki szukając inspiracji do kolejnych
          wypraw, ale do poduszki polecam "Piąta strona świata" Kutza
          • kielonek-online Re: Książka do poduszki 10.05.10, 00:31
            Do poduszki butelka wódki i stare, dobre wierze Tuwima.
    • Gość: mol Re: Książka do poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.10, 00:20
      Umberto Eco -Imię Róży.......
      • mieszkam_w_zabrzu Re: Książka do poduszki 19.05.10, 20:23
        To jest książeczka dla braciszka Wilhelma co najwyżej :)
        • kielonek-online Re: Książka do poduszki 20.05.10, 00:11
          Może dzieła Karola Wojtyły?
          Do poduszki jak znalazł.
          • Gość: jaaaa Re: Książka do poduszki IP: 83.238.28.* 20.05.10, 15:15
            program wyborczy naszej pani Prezydent
            • Gość: lol Re: Książka do poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.10, 22:22
              Ale pewnie jemu nie chodzilo o bajki...
              • kielonek-online Re: Książka do poduszki 20.05.10, 23:58
                Czyli sieciowy rozkład jazdy pociągów.
    • Gość: muchozol Re: Książka do poduszki IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.10, 21:29
      Proponuję do poduszki BIAŁĄ KSIĘGĘ KATASTROFY W SMOLEŃSKU. Już po
      nas jadą...
      • kielonek-online Re: Książka do poduszki 30.05.10, 22:24
        Mało interesujące.
        • macie-jow Re: Książka do poduszki 11.06.10, 20:28
          Różne rzeczy ludzi interesują. Ja np. czytam właśnie Detektyw Diamond i
          zagadka zamkniętego pokoju. Peter Lovesey się szczególnie nie popisał
          niestety... Ale i tak polecam!
          • kielonek-online Re: Książka do poduszki 11.06.10, 23:17
            Biesy Dostojewskiego po pewnej ilości alkoholu są przecudne.
    • ronin301 Re: Książka do poduszki 14.06.10, 16:35
      harry potter
      • kielonek-online Re: Książka do poduszki 14.06.10, 23:41
        Ile masz lat?
    • ronin301 Re: Książka do poduszki 17.06.10, 11:50
      a do poduszki tak wogole to najlepsza jest flaszka
      • kielonek-online Re: Książka do poduszki 17.06.10, 20:09
        Bezsprzecznie masz rację, ale poczytać przy flaszce też można.
      • Gość: muchozol Re: Książka do poduszki IP: 91.123.209.* 25.06.10, 20:24
        Flaszka i... igraszka.
        • kielonek-online Re: Książka do poduszki 25.06.10, 23:58
          A potem dzieciarnia z zespołem alkoholowym.
          • Gość: pati z Gliwic Re: Książka do poduszki IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 28.06.10, 20:01
            No to trzeba uważać :-)
            • z_rokitnicy Re: Książka do poduszki 14.07.10, 21:17
              A co polecacie do czytania?
              • macie-jow Re: Książka do poduszki 28.07.10, 20:27
                "Magician". Raymond E. Feist. Ale w oryginale!
                • kielonek-online Re: Książka do poduszki 28.07.10, 21:35
                  N. Davies "Europa", troszeczkę grubaśne, ale napisane z polotem i
                  niezwykle ciekawe.
                  Do czytania obowiązkowo flaszeczka.
                  • marekpiec.zabrze Re: Książka do poduszki 08.08.10, 00:01
                    Jesteś konserwatystą?
                    • kielonek-online Re: Książka do poduszki 08.08.10, 00:12
                      Jestem alkoholikiem z liberalnym odchyleniem
                      • marekpiec.zabrze Re: Książka do poduszki 15.08.10, 20:18
                        Lepiej być liberałem z konserwą w lodówce niż tradycjonalistą z pustym brzuchem
                        • kielonek-online Re: Książka do poduszki 15.08.10, 21:00
                          Konserwa to mało, flaszka jest jeszcze potrzebna.
                          • Gość: pati z Gliwic Re: Książka do poduszki IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 16.08.10, 20:58
                            Ja wolę jednak czytać. Dziś np. "Dobranoc panie Holmes". Carole Nelson
                            Douglas. Niezłe
                            • Gość: knorr Re: Książka do poduszki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.10, 21:23
                              kucharska:)
                              • kielonek-online Re: Książka do poduszki 16.08.10, 22:41
                                Kucharska przed snem?
                                To bardziej szkodliwe od słodkiej wódki.
                                Zamiast paciorka poczytaj Dawkinsa.
                                • chilli-and-vanilla Re: Książka do poduszki 17.08.10, 21:35
                                  nieeee kucharska przed snem to samobójstwo, chyba że bez zdjęć, bo jak się
                                  naoglądam tych zdjęć z takim pysznym jedzonkiem to potem mi burczy w brzuchu i
                                  nie mogę zasnąć :)
                                  • Gość: ala Re: Książka do poduszki IP: *.stk.vectranet.pl 30.08.10, 23:13
                                    O tak polecam.''Bog urojony''.Warto przeczytac.
    • magdalena33m Re: Książka do poduszki 17.08.10, 00:05
      Do poduszki to się przykłada głowę, a nie książkę. Dużo wygodniej
      • z_rokitnicy Re: Książka do poduszki 24.08.10, 21:18
        Nie dla książki :)
        • kielonek-online Re: Książka do poduszki 24.08.10, 21:22
          Skąd ten uśmiech?
        • magdalena33m Re: Książka do poduszki 28.08.10, 12:48
          Jak do tej pory moim książkom wystarczały regały i nie słyszałam
          żadnych zażaleń, zostawię więc poduszkę dla siebie:)
          • z_rokitnicy Re: Książka do poduszki 29.08.10, 21:26
            A co lubisz czytać? (a nie tylko wstawiać na regały)
            • magdalena33m Re: Książka do poduszki 30.08.10, 22:05
              Ksiazki przede wszystem odkkim. Najpierw czytam, potem odkladam na
              regal
              • kielonek-online Re: Książka do poduszki 30.08.10, 22:07
                "Ł" się popsuło?
              • magdalena33m Re: Książka do poduszki 30.08.10, 22:08
                Ksiazki przede wszystkim. Najpierw czytam, potem odkladam na regal.
                • kielonek-online Re: Książka do poduszki 30.08.10, 22:42
                  Jednak się popsuło, to przykre.
                  • Gość: pati z Gliwic Re: Książka do poduszki IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 31.08.10, 21:06
                    Straszne, że Cię to tak przeraża. Ale co Magda czyta? Co to znaczy "książki"?
                    Może jakiś przykład?
                    • magdalena33m Re: Książka do poduszki 03.09.10, 21:52
                      Tak, chwilowo się popsuły polskie znaki na klawiaturze. Wybacz że Cię w stan przedzawałowy przez to
                      wprawiłam.
                      • Gość: pati z Gliwic Re: Książka do poduszki IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 04.09.10, 20:31
                        A co z tymi książkami? Co czytasz?
                        • marekpiec.zabrze Re: Książka do poduszki 11.09.10, 20:57
                          Polecam dla tych co nie mogą zasnąć - "Zamek z piasku, który runął" Larssona
                          • chilli-and-vanilla Re: Książka do poduszki 12.09.10, 20:27
                            trylogia larssona jest super. tylko uwaga - wciąga!
                            • magdalena33m Re: Książka do poduszki 14.09.10, 19:07
                              np. Stephen King "Gra Geralda" mi sie podobało ostatnio, ale babski "dom nad rozlewiskiem " tez OK :)
                              • zalasami Re: Książka do poduszki 16.09.10, 12:08
                                Do jednej poduszki jesiennej "Kochałem ją" Anny Gavaldy. Tylko do jednej, bo to książka na jeden wieczór. Babska, francuska, miłosna - bardzo dobra pozycja. Zaraz wchodzi do kin jej adaptacja z Danielem Auteuil w roli głównej. Jestem bardzo ciekawa.
                                • Gość: ala Re: Książka do poduszki IP: *.stk.vectranet.pl 16.09.10, 13:29
                                  Pachnidlo, tylko Pachnidlo autorstwa Patricka Suskinda. Trudne, moze nie do poduszki, ale wspaniale.
                                  • kielonek-online Re: Książka do poduszki 16.09.10, 20:13
                                    Mroczne nieco.
                                    • piaf-onli Re: Książka do poduszki 16.09.10, 20:24
                                      Mroczne, ale ciekawe.Troche trudne, ale warte przeczytania i przemyslenia.
                                      • chilli-and-vanilla Re: Książka do poduszki 16.09.10, 22:44
                                        to dziwne ale czytając pachnidło podświadomie czułam opisywane tam zapachy... takie dziwne wrażanie
                                        • piaf-onli Re: Książka do poduszki 17.09.10, 20:08
                                          Dla odmiany na dzisiejszy wieczor i kilka nastepnych, proponuje Merde! chodzi po ludziach, autor Stephen Clark. Lekkie, latwe i przyjemne.

• chilli-and-vanilla Re: Książka do poduszki 17.09.10, 21:41
                                            jak ktoś się lubi pośmiać (dobre na jesienne smutki) - opowiadania Pilipiuka o Jakubie Wędrowyczu
                                            • z_rokitnicy Re: Książka do poduszki 17.09.10, 23:44
                                              Poseł Sekuła - biorąc pod uwagę kartki, które rozsyła z logo NSDAP - to chyba czyta głównie MEIN KAMPF Adolfa Hitlera!!! :)
                                              • Gość: ktos Re: Książka do poduszki IP: *.stk.vectranet.pl 22.09.10, 22:08
                                                Co propinujecie na dzisiejszy wieczor? Oczywiscie informacja ''z rokitnicy'' jest jakas durnowata.
                                                • piaf-onli Re: Książka do poduszki 27.09.10, 19:13
                                                  Czy juz wszyscy zapomnieli o ksiazkach na wieczor? Ja tak jakos, zatesknilalm za starym, poczciwym K. I. Galczynskim. Moze gdzies poczlapie razem z niesmiertelnym dorozkarzem.
                                                  • marekpiec.zabrze Re: Książka do poduszki 03.10.10, 23:28
                                                    A może Trudi Canavan - Głos Bogów? Naprawdę warto!!!
                                                  • chilli-and-vanilla Re: Książka do poduszki 04.10.10, 19:37
                                                    trudi canavan to ta od trylogii czarnego maga?
                                                  • magdalena33m Re: Książka do poduszki 05.10.10, 21:30
                                                    Jestem mile zaskoczona ilościa osób, które w ogóle czytają. Teraz nie tak łatwo o czytelników czegokolwiek poza czasopismami czy artykułami w internecie. Wstyd, zwatpiłam w społeczeństwo...
                                                  • piaf-onli Re: Książka do poduszki 05.10.10, 22:29
                                                    Nie napisalas Madziu, co Ty czytasz w tej chwili?
                                                  • chilli-and-vanilla Re: Książka do poduszki 06.10.10, 10:03
                                                    Lubię czytać, to jest moja ulubiona forma relaksu w okresie jesienno-zimowym. Właśnie zabieram się za "Kapuściński - non-fiction" :)
                                                  • piaf-onli Re: Książka do poduszki 06.10.10, 11:04
                                                    Ha ha, tez to czytam teraz.
                                                  • magdalena33m Re: Książka do poduszki 07.10.10, 21:41
                                                    Ja od miesiąca stoję w połowie 17 tomu sagi o ludziach lodu...nowa praca, wiecej obowiązków i aż wstyd się przyznać, że nie mam kiedy...mam nadzieję szybko nadrobić :)
                                                  • piaf-onli Re: Książka do poduszki 07.10.10, 22:06
                                                    Nadrabiaj dziewczyno.
                                                  • magdalena33m Re: Książka do poduszki 10.10.10, 00:03
                                                    Prosze Cie, to juz wstyd normalnie. ale sen tez potrzebny
                                                  • piaf-onli Re: Książka do poduszki 10.10.10, 11:08
                                                    Spij , a pozniej czytaj. Na dzisiaj polecam Edwarda Stachure . Sama radosc zycia. Mozna poczytac albo posluchac spiewu i muzyki.
                                                  • magdalena33m Re: Książka do poduszki 11.10.10, 19:19
                                                    Pewnie skorzystam jak tylko bede przytomna:)
                                                  • piaf-onli Re: Książka do poduszki 11.10.10, 22:07
                                                    Przytomniej i korzystaj. Zapewniam, ze warto.Stachura w interpretacji i z muzyka zespolu Stare Dobre Malzenstwo.
                                                  • Gość: abs Re: Książka do poduszki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.10.10, 22:48
                                                    To ty nie masz kłopotów z orgazmem?! ~ W takiej scenerii, to robi się nastrój i każdą dreszcze biorą, suty się prężą i ciary chodzą po warach...
                                                  • magdalena33m Re: Książka do poduszki 13.10.10, 21:21
                                                    a ja myślałam ze tu o książkach rozmowa??
                                • manaika7 Re: Książka do poduszki 12.10.10, 12:10
                                  zalasami napisała:

> Do jednej poduszki jesiennej "Kochałem ją" Anny Gavaldy. Tylko do jednej, bo to
                                  > książka na jeden wieczór. Babska, francuska, miłosna - bardzo dobra pozycja. Z
                                  > araz wchodzi do kin jej adaptacja z Danielem Auteuil w roli głównej. Jestem bar
                                  > dzo ciekawa.

Ja oglądałam film " Kochałem ją" na podstawie tej książki. Nie wiem jak książka bo nie czytałam ale film mnie po prostu urzekł. Historia daje do myślenia. Facet musi wybrać pomiędzy żoną, a kobietą z której się zakochał. Jakiego wyboru dokona? Czy wybór będzie słuszny?. Polecam.
                                  • macie-jow Re: Książka do poduszki 19.10.10, 20:15
                                    Coś dla koneserów. Raymond E. Feist. Magician... (wciąga jak cholera - jedyny mankament to wielkość druku)
                                    • magdalena33m Re: Książka do poduszki 20.10.10, 17:46
                                      W sensie ze druk jak na dokumentach to co pod * :)??
                                      • Gość: pipi Re: Książka do poduszki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.10.10, 22:43
                                        Wolę posłuchać czegoś wielkiego - chociażby Elvis Costello
                                        • piaf-onli Re: Książka do poduszki 22.10.10, 23:45
                                          Moze Cienie Purpury-Philipp Vandenberg.
                                          • marekpiec.zabrze Wypowiedzi Sekuły usypiają najlepiej 30.10.10, 22:28
                                            Jeśli ktoś miał okazję posłuchać posła S. gadającego z krzesłami, to zasypia od ręki... :-)
                                            • marcin_mikulczyce Sekuła knebluje forum 01.11.10, 00:21
                                              Ale bojówkarze Sekuły potrafią podnieść ciśnienie na forum. I dobrze, bo mobilizują normalnych internautów do sprzeciwu wobec takich metod jakie stosują ludzie Sekuły! Walczymy o wolność słowa w Zabrzu! Bo Sekuła chciałby zakneblować forum!
                                              • magdalena33m Re: Sekuła knebluje forum 01.11.10, 15:08
                                                kneblować forum? to niewykonalne
                                                • Gość: elf Re: Sekuła knebluje forum IP: *.stk.vectranet.pl 01.11.10, 21:06
                                                  Nie uda sie zakneblowac.
                                                  My mlodzi, my mlodzi
                                                  nam knebel nie zaszkodzi.
                                                  Wolamy,szukamy
                                                  prawde w sercu mamy.
                                                  • Gość: elf Re: Sekuła knebluje forum IP: *.stk.vectranet.pl 01.11.10, 21:07
                                                    Do poduszki wole ksiazke od polityki.
                                                  • magdalena33m ksiązki do poduszki 02.11.10, 21:41
                                                    no ja tez, ale rymy Ci ładnie wyszły elfiku, o ile Twoje
                                                  • Gość: elf Re: ksiązki do poduszki IP: *.stk.vectranet.pl 02.11.10, 21:48
                                                    Moje, moje Madziu, tak samo moje jak landrynki.
                                                  • marekpiec.zabrze Sekuła działa na sen 02.11.10, 22:49
                                                    Podobno rozdawane przed formalnym rozpoczęciem kampanii cukierki - sekułki (sprawę opisała Rzeczpospolita) dobrze działają na sen. Tylko nie pozwalają zasnąć pełnomocnikowi finansowemu, który nie wie teraz jak to rozliczyć...
                                                  • magdalena33m do poduszk 03.11.10, 19:46
                                                    Polecam poczytac wieczorem wszystkie druki małym druczkiem napisane, zaraz oczkom zachce sie spac. A co do rymów elfiku do jestem pod wrażeniem :D landrynki...:D
                                                  • piaf-onli Re: do poduszk 03.11.10, 21:10
                                                    Wiersz sie plecie,
                                                    wiersz sie snuje.
                                                    Wiersz podpowie,
                                                    poratuje.
                                                    Baw sie wierszem
                                                    opowiastka.
                                                    Baw radoscia,
                                                    nie namiastka.
                                                    No i napisalam rymy czestochowskie do poduszki. To w zamian za politykowanie.

• magdalena33m Re: do poduszk 04.11.10, 21:14
                                                    I lepiej sie czyta niz o polityce:)
                                                  • piaf-onli Re: do poduszk 04.11.10, 21:44
                                                    Ciesze sie, ze lepiej sie czyta. Mam sedecznie dosc krzykaczy politykujacych.
                                                  • magdalena33m Re: do poduszk 05.11.10, 20:16
                                                    Rymy, poezja, wszelka twórczosc mile widziana:)
                                                  • piaf-onli Re: do poduszk 05.11.10, 20:48
                                                    Wiersz juz mnie nie bawi
                                                    i piesn sie nie niesie.
                                                    Nadeszla teskonota,
                                                    smutek, bol - to jesien.
                                                  • chilli-and-vanilla Re: do poduszk 05.11.10, 22:06
                                                    ładne, szkoda że takie smutne
                                                  • piaf-onli Re: do poduszk 05.11.10, 22:40
                                                    Postaram sie napisac cos weselszego, jak przyjdzie wena.
                                                  • piaf-onli Re: do poduszk 06.11.10, 23:39
                                                    Przyszla i mam Papryczko. Cos weselszego.

Wczoraj smutno.
                                                    Dzis wesolo.
                                                    Tak sie kreci zycia kolo.
                                                    Radosc ?
                                                    Smutek !
                                                    Smutek?
                                                    Smiech !
                                                    Koncze pisac rymy czestochowskie, bo jak zwiedza sie forumowicze, to zycia nie bede miala i bede musiala wyniesc sie z forum.
                                                  • marekpiec.zabrze Re: do poduszk 07.11.10, 00:08
                                                    Piękne... :-)
                                                  • piaf-onli Re: do poduszk 07.11.10, 00:46
                                                    Usmiechaj sie Mareczku
                                                    i nie smuc sie, tak bardzo.
                                                    Daj spokoj politykom,
                                                    bo ludzie nimi gardza.

Tylko blagam,nie lacz mnie z zadnym politykiem.

• chilli-and-vanilla Re: do poduszk 07.11.10, 20:20
                                                    na uśmiech polecam "Powieść dla meżczyzn" Michala Viewegh :) ksiazka na jeden wieczór
                                                  • z_rokitnicy Za dużo polityków na tym forum 07.11.10, 20:21
                                                    Dojść już politykowania na forum. Ale pieca trzeba bronić, bo go zadepczą
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 08.11.10, 19:43
                                                    a wracając do książek polecam Chmielewską, szczególnie starsze pozycje, na poprawę nastroju jesiennego :)
                                                  • piaf-onli Re: Za dużo polityków na tym forum 08.11.10, 19:56
                                                    Nie lubie Chmielewskiej. Wole inne ksiazki.
                                                  • marcin_mikulczyce Re: Za dużo polityków na tym forum 11.11.10, 20:02
                                                    Bojówkarzom atakującym Redaktora Marka Pieca polecam wyjątki z dzieł Przewodniczącego Mao Tse-tunga. Pasują do waszych metod!
                                                  • marekpiec.zabrze Re: Za dużo polityków na tym forum 12.11.10, 20:21
                                                    Dobra lektura. Dla nich bardzo dobra. Mogą skonfrontować i swoje metody. I wiele mogliby nauczyć Chińczyków!
                                                  • Gość: zabrzanin Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.11.10, 23:31
                                                    Skandaliczne metody bojówkarzy! Panie Redaktorze - jesteśmy z panem!
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 13.11.10, 19:17
                                                    jesteśmy ale miało być o książkach do poduszki, które chyba maja pomagać zasnąć a nie przywoływac koszmary
                                                  • marekpiec.zabrze Re: Za dużo polityków na tym forum 13.11.10, 22:02
                                                    To prawda. Poseł Sekuła i jego bojówkarze, to jest koszmar tego forum...
                                                  • Gość: mowie panu, Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 13.11.10, 22:08
                                                    to jest koszmar z ul. Wiazow.
                                                  • marekpiec.zabrze Re: Za dużo polityków na tym forum 13.11.10, 22:10
                                                    Gorzej, bojówkarze to może być koszmar z ul. Dworcowej! :-)
                                                  • Gość: mowie panu, Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 13.11.10, 22:22
                                                    na Dworcowej jest wesolo. Baner wisi, jak wiesc niesie w internecie.
                                                  • marcin_mikulczyce Re: Za dużo polityków na tym forum 14.11.10, 20:49
                                                    Kabaret. A nie debata polityczna. Ale przynajmniej wesoło ;-)
                                                  • Gość: Panie Marcinie, Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 14.11.10, 21:10
                                                    w koncu dobry film mozemy tez obejrzec. Zadzwieczy nam Lajza Minelli, money, money i zrobi sie milej, milej.
                                                  • Gość: spostrzegawczy Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 15.11.10, 21:53
                                                    Dlaczego Pan Marek nic w tym miejscu nie napisal ?
                                                    Czy mu sil do walki braklo ?
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 15.11.10, 21:57
                                                    Cisza przed burzą...:D uwazajcie :)
                                                  • marekpiec.zabrze Re: Za dużo polityków na tym forum 16.11.10, 22:47
                                                    Bojówkarzom z Dworcowej już tryska intelekt uszami... Ale uszanujemy to jak zawsze :-)
                                                  • chilli-and-vanilla Re: Za dużo polityków na tym forum 17.11.10, 19:32
                                                    Mnie to już wnerwia, przecież każdy inteligenty człowiek widzi, że zwolennicy Sekuły robią kampanie na forum. Może jakiś program wyborczy by zaprezentowali zamiast tylko dyskredytować pozostałych kandydatów
                                                  • 1-smieszek Re: Za dużo polityków na tym forum 17.11.10, 20:07
                                                    Nie denerwuj sie. Nie warto.
                                                  • 1-smieszek Re: Za dużo polityków na tym forum 19.11.10, 10:19
                                                    Napiszcie wreszcie, co czytacie ?
                                                  • chilli-and-vanilla Re: Za dużo polityków na tym forum 19.11.10, 20:39
                                                    aktualnie czytam nadal Kapuściński non-fiction, bo miałam chwilową przerwę na inne pozycje książkowe :)
                                                  • 1-smieszek Re: Za dużo polityków na tym forum 19.11.10, 21:18
                                                    Bardzo wielu czyta teraz Kapuscienskiego.
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 21.11.10, 14:32
                                                    a ja raz na jakiś czas wracam do "Małego Księcia", by nie zapominać co ważne...
                                                  • Gość: pati z Gliwic Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 25.11.10, 20:24
                                                    A co jest ważne?
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 27.11.10, 21:13
                                                    odsyłam do "malego księcia" , nie bede tu książki przepisywac :)
                                                  • 1-smieszek Re: Za dużo polityków na tym forum 27.11.10, 21:56
                                                    Z Malego Ksiecia.
                                                    ''Na zawsze ponosisz odpowiedzialnosc za to co oswoiles''.
                                                  • Gość: pati z Gliwic Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 29.11.10, 18:45
                                                    Fajne :-)
                                                  • Gość: blokers Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.unknown.vectranet.pl 30.11.10, 10:51
                                                    przed snem tylko Muminki. cudowny świat, charakterki bohaterów. cudo!
                                                  • onyks-online Re: Za dużo polityków na tym forum 30.11.10, 10:58
                                                    Ach te Muminki. Cudowny swiat wyobrazni.
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 02.12.10, 00:52
                                                    tak śmieszku, to chyba najwazniejsze ...uwazać nalezy na to co sie oswaja, duza odpowiedzialnosc...czasem lepiej nie oswajac:)
                                                  • 1-smieszek Re: Za dużo polityków na tym forum 02.12.10, 01:03
                                                    Oj lepiej nie.Omijac szeroko i daleko :)

• 1-smieszek Re: Za dużo polityków na tym forum 02.12.10, 01:03
                                                    Oj lepiej nie.Omijac szeroko i daleko :)

• Gość: kielonek-online Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 02.12.10, 10:50
                                                    Wódkę piję i w czasie przerw w dostępie do sieci sąsiada czytam Grassa" Przy obieraniu cebuli"
                                                  • 1-smieszek Re: Za dużo polityków na tym forum 02.12.10, 18:26
                                                    Stary Ginter dobrze pisze.
                                                    Luski zdzierasz zeby prawde odslaniac, a moze o pojednaniu ludzi myslisz czytajac starego Gintera ?
                                                  • Gość: pati z Gliwic Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.95.89.140.gl.digi.pl 02.12.10, 20:31
                                                    Może po prostu czyta?
                                                  • Gość: zuzia Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 02.12.10, 23:10
                                                    Moze tylko czytac.
                                                    Czytam , mysle i analizuje tekst, a czasami odnosze do roznych sytuacji, ale to jest moj punkt widzenia.
                                                  • Gość: kielonek-online Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 02.12.10, 23:44
                                                    Niczego nie robię "po prostu"
                                                    Wszystko co czynię ma niezwykle wysoki stopień skomplikowania, nawet picie.
                                                  • 1-smieszek Re: Za dużo polityków na tym forum 03.12.10, 16:41
                                                    I tu sie z Toba zgadzam.
                                                  • mieszkam_w_zabrzu Re: Za dużo polityków na tym forum 06.12.10, 21:16
                                                    I kac może być skomplikowanym procesem (do przetrwania)
                                                  • Gość: kielonek-online Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 06.12.10, 23:08
                                                    Nie można do niego (kaca) dopuszczać.
                                                  • easyrider-net Re: Za dużo polityków na tym forum 07.12.10, 12:53
                                                    Nie mozna dopuszczac do moralnego i fizycznego.
                                                    Oba szkodza.
                                                  • macie-jow Re: Za dużo polityków na tym forum 08.12.10, 20:16
                                                    Trzeba więc ćwiczyć :-)
                                                  • chilli-and-vanilla Re: Za dużo polityków na tym forum 08.12.10, 21:35
                                                    zauważyłam, że jak rzadziej piję to nawet po dużej imprezie nie mam kaca ;P
                                                  • easyrider-net Re: Za dużo polityków na tym forum 08.12.10, 23:13
                                                    Cwicz macieju :)
                                                  • easyrider-net Re: Za dużo polityków na tym forum 10.12.10, 10:00
                                                    Dosyc zartow. Co czytacie do poduszki?
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 12.12.10, 00:14
                                                    "psychopaci sa wśród nas" ciekawa lektura
                                                  • Gość: kielonek-online Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 12.12.10, 00:38
                                                    Na dzisiaj flaszka, papierosy i Historia Hiszpanii.
                                                  • chilli-and-vanilla Re: Za dużo polityków na tym forum 13.12.10, 20:47
                                                    "dzisiaj narysujemy śmierć" - książka - reportaż którą trzeba przeczytać, przeżyć depresję po tej ksiażce (tudzież się upić) i zapomnieć o tym co się przeczytało, uprzednio wyciągając odpowiednie wnioski. tylko dla ludzi o mocnych nerwach :]
                                                  • Gość: kielonek-online Re: Za dużo polityków na tym forum IP: *.stk.vectranet.pl 13.12.10, 21:03
                                                    Upić można się bez czytania okropności, wyciągnąć odpowiednich wniosków bez picia nie sposób.
                                                  • easyrider-net Re: Za dużo polityków na tym forum 14.12.10, 00:23
                                                    Moze na koniec roku cos pogodnieszego do poduszki zaproponujecie.
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 15.12.10, 22:22
                                                    Coś z serii " jak wytrwać w noworocznych postanowieniach " :D
                                                  • easyrider-net Re: Za dużo polityków na tym forum 16.12.10, 10:19
                                                    Czy ktos realizuje takie postanowienia?
                                                    Czytanie takich ksiazek jest bez sensu, to jakies gledzenia nawiedzonych psychologow.
                                                    Zeby robic postanowienia na nowy rok, trzeba wiedziec co przyniesie nowy rok, a tego nie wie nikt.
                                                    Pozostaje zapytac sie wrozki:) ha ha
                                                  • magdalena33m Re: Za dużo polityków na tym forum 17.12.10, 22:41
                                                    Stawiasz wróżke nad psychologa ?
                                                  • easyrider-net Re: Za dużo polityków na tym forum 17.12.10, 22:55