Dodaj do ulubionych

Trojan w gg

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 10:14
Zainstalowalam wlasnie nowa wersje gg (7.6) i okazalo sie ze pod ten program
podppiety jest Trojan.Czy wy tez macie ten sam problem?I czy ta wersja nadaje
sie do uzytkowania?
Obserwuj wątek
    • Gość: gg Re: Trojan w gg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 10:26
      Przede wszystkim spraw sobie dobrego antywirusa, bo gdybys miała(miał) dobrego antywirusa to nawet byś tego nie ściągnął (ła).
      • Gość: Justa Re: Trojan w gg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 10:30
        Wlasnie dzieki antywirowi nie sciagnelam tego programu do konca. Teraz robie
        skanowanie dyskow.
    • Gość: ada Re: Trojan w gg IP: 212.160.86.* 04.11.06, 10:29
      moze akurat ci sie tak stało ja tez mam gg 7,6 i jestem z niego bardzo
      zadowolona.to przypadek
      • Gość: cham Re: Trojan w gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 10:35
        ja mam nortona i mi nic nie wykryło? skąd sciagałas?
        • Gość: gg Re: Trojan w gg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 10:58
          sprawdź czy nie zainstalował ci ktoś archiwgg do przeglądania twoich rozmów,
          ten plik czasami antywirus pokazuje jako trojana.
          • Gość: Ilka Re: Trojan w gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 11:56
            A jak to sprawdzić? Gdzie to się zapisuje?
            • Gość: lolek Re: Trojan w gg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:09
              Ja sciagasz "gg" z oficijalnej stronki gadu-gadu.pl to nie ma szans zeby tam byl wirus. LOL
              • Gość: NiCKO Re: Trojan w gg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:09
                nawwet jak sciągam z oficjalnej strony instalke to i tak ma trojana, to
                dziadostwo wywaliło mi numer i nic do mnie nie dociera ani nic nie moge wysłać
                czy to jest odwracajne jak cos to napiszcie bede wdzięczny
            • Gość: gg Re: Trojan w gg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:41
              w pliku gadu-gadu, archiwumgg
    • Gość: piekna Re: Trojan w gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:32
      a ja mam avasta i mi skądś przelazł koń trojański:( aktualnie jest w
      kwarantannie. hm...co z tym fantem zrobić?
      • Gość: ingl ti Re: Trojan w gg IP: *.range86-135.btcentralplus.com 04.11.06, 16:58
        wyjatkowy pech!sciagnelam niedawno i bezproblemowo-cala rodzina tez nie dostala
        wirusa
        • karoola0 Re: Trojan w gg 04.11.06, 17:02
          u mnie to samo trojan!!!!
          niewiem jak to mozliwe..a jednak;/
          • Gość: ingl ti Re: Trojan w gg IP: *.range86-135.btcentralplus.com 04.11.06, 17:03
            bo piszesz posty bez glebszej tresci na forum-ot czemu!hi hi
            • Gość: Ewa Re: Trojan w gg IP: *.trustnet.pl 04.11.06, 19:14
              Trojany próbują podesłać przypadkowi rozmówcy podający się za byłych znajomych.
              Miałam już 2 takie przypadki. Wybierają przypadkowe osoby, których GG jest
              ustawione jako "dostępny" a następnie rozpoczynają rozmowę pod byle pretekstem.
              Po kilku zdaniach podsyłają linka zapraszającego np. do obejrzenia zdjęć,
              którego nie wolno klikać, bo kryje się pod nim trojan. Uważajcie.
            • Gość: Arek Re: Trojan w gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:15
              U mnie też trojan jak byk. Antyviren go wykrył. Ściągałem za strony gg. Trzeba
              uważać.
    • Gość: iza Re: Trojan w gg IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.06, 13:53
      u mnie takze podczas instalowania programu gg pojawia sie trojan. czy jest to
      grozne? mam bardzo dobry program antywirusowy antivir guard.
      czy tak jak kolega wczesniej wspomnial, jest to mozliwe, ze ktos moze czytac
      badz podlaczyc sie do rozmow jakie w danej chwili prowadze??
      jak to sprawadzic? a w najlepszym wypadku jak skasowac to swinstwo???

dziekuje
      pozdrwaiam
      • Gość: oxoplast Re: Trojan w gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 21:48
        Na trojany i wirusy polecam stronę www.searchengines.pl tam jest forum a w nim
        dział o bezpieczeństwie w sieci. Dokladnie wam tam spece wyjasnia jak uporac sie
        z trojanami i wirusami
      • lookas.prv.pl Re: Trojan w gg 05.11.06, 23:28
        Najnowsza instalacja GG jest wolna od wirusów i trojanów - to fałszywy alarm.

Wg zapewnień pracowników GG program instalacyjny próbuje zamknąć poprzednią
        wersję GG przed instalacją nowej i antywirusy traktują to jako próbę ataku
        jakieś trojana/wirusa.

To dotyczy tylko problemów wykrywania trojana/wirusa podczas instalacji! Gdy
        ostrzeżenie wyskakuje podczas normalnego użytkowania to nie ma żartów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka