Gość: Justa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 10:14 Zainstalowalam wlasnie nowa wersje gg (7.6) i okazalo sie ze pod ten program podppiety jest Trojan.Czy wy tez macie ten sam problem?I czy ta wersja nadaje sie do uzytkowania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gg Re: Trojan w gg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 10:26 Przede wszystkim spraw sobie dobrego antywirusa, bo gdybys miała(miał) dobrego antywirusa to nawet byś tego nie ściągnął (ła). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justa Re: Trojan w gg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 10:30 Wlasnie dzieki antywirowi nie sciagnelam tego programu do konca. Teraz robie skanowanie dyskow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ada Re: Trojan w gg IP: 212.160.86.* 04.11.06, 10:29 moze akurat ci sie tak stało ja tez mam gg 7,6 i jestem z niego bardzo zadowolona.to przypadek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cham Re: Trojan w gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 10:35 ja mam nortona i mi nic nie wykryło? skąd sciagałas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Trojan w gg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 10:58 sprawdź czy nie zainstalował ci ktoś archiwgg do przeglądania twoich rozmów, ten plik czasami antywirus pokazuje jako trojana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ilka Re: Trojan w gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 11:56 A jak to sprawdzić? Gdzie to się zapisuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Trojan w gg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:09 Ja sciagasz "gg" z oficijalnej stronki gadu-gadu.pl to nie ma szans zeby tam byl wirus. LOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NiCKO Re: Trojan w gg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.06, 19:09 nawwet jak sciągam z oficjalnej strony instalke to i tak ma trojana, to dziadostwo wywaliło mi numer i nic do mnie nie dociera ani nic nie moge wysłać czy to jest odwracajne jak cos to napiszcie bede wdzięczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gg Re: Trojan w gg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.06, 14:41 w pliku gadu-gadu, archiwumgg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piekna Re: Trojan w gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 15:32 a ja mam avasta i mi skądś przelazł koń trojański:( aktualnie jest w kwarantannie. hm...co z tym fantem zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingl ti Re: Trojan w gg IP: *.range86-135.btcentralplus.com 04.11.06, 16:58 wyjatkowy pech!sciagnelam niedawno i bezproblemowo-cala rodzina tez nie dostala wirusa Odpowiedz Link Zgłoś
karoola0 Re: Trojan w gg 04.11.06, 17:02 u mnie to samo trojan!!!! niewiem jak to mozliwe..a jednak;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingl ti Re: Trojan w gg IP: *.range86-135.btcentralplus.com 04.11.06, 17:03 bo piszesz posty bez glebszej tresci na forum-ot czemu!hi hi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Trojan w gg IP: *.trustnet.pl 04.11.06, 19:14 Trojany próbują podesłać przypadkowi rozmówcy podający się za byłych znajomych. Miałam już 2 takie przypadki. Wybierają przypadkowe osoby, których GG jest ustawione jako "dostępny" a następnie rozpoczynają rozmowę pod byle pretekstem. Po kilku zdaniach podsyłają linka zapraszającego np. do obejrzenia zdjęć, którego nie wolno klikać, bo kryje się pod nim trojan. Uważajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Trojan w gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 19:15 U mnie też trojan jak byk. Antyviren go wykrył. Ściągałem za strony gg. Trzeba uważać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Trojan w gg IP: *.dip.t-dialin.net 05.11.06, 13:53 u mnie takze podczas instalowania programu gg pojawia sie trojan. czy jest to grozne? mam bardzo dobry program antywirusowy antivir guard. czy tak jak kolega wczesniej wspomnial, jest to mozliwe, ze ktos moze czytac badz podlaczyc sie do rozmow jakie w danej chwili prowadze?? jak to sprawadzic? a w najlepszym wypadku jak skasowac to swinstwo??? dziekuje pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oxoplast Re: Trojan w gg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 21:48 Na trojany i wirusy polecam stronę www.searchengines.pl tam jest forum a w nim dział o bezpieczeństwie w sieci. Dokladnie wam tam spece wyjasnia jak uporac sie z trojanami i wirusami Odpowiedz Link Zgłoś
lookas.prv.pl Re: Trojan w gg 05.11.06, 23:28 Najnowsza instalacja GG jest wolna od wirusów i trojanów - to fałszywy alarm. Wg zapewnień pracowników GG program instalacyjny próbuje zamknąć poprzednią wersję GG przed instalacją nowej i antywirusy traktują to jako próbę ataku jakieś trojana/wirusa. To dotyczy tylko problemów wykrywania trojana/wirusa podczas instalacji! Gdy ostrzeżenie wyskakuje podczas normalnego użytkowania to nie ma żartów. ________________________ www.lookas.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś