Dodaj do ulubionych

Do władz w Blachowni

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 07:47
1.Jak długo jeszcze w Blachowni będą zakłócane niedzielne popołudnia wiejską
muzyką z amfiteatru????????????Nie każdy chce słuchać ryków znad stawu, które
mimo zamkniętych okien wdzierają się do uszu.Może pan N.przeniesie scenę koło
swojego domu?????????????????
2.Czy wy nie wstydzicie się ulicy Kościuszki?Dlaczego nic się nie robi z tą ulicą?
3.Kiedy skończy się monopol na sklepy spożywcze i powstanie jakaś konkurencja
dla śmierdzącego plusa, w którym w lato wyłączane są chłodnie?
4.Kiedy wróci MPK. a może gmina będzie dopłacać do biletów tym, którzy muszą
kupować teraz 2 bilety?Kiedy zostanie sprawdzony stan techniczny pekasów
jeżdżących do Blachowni, którym z rur wydobywają się tony spalin?

Obserwuj wątek
    • Gość: i28 Re: Do władz w Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 09:17
      1. Tak długo jak tylko w Blachowni ostaną się resztki kulturalnego życia - czyli
      do czasu kiedy ludzie twojego pokroju wezmą się za rządzenie tą mieściną.
      2. Kościuszki to ulica powiatu - więc zanim zaczniesz skomleć dowiedz się
      chociaż do kogo!!
      3. Monopol na sklepy spożywcze ?? Masz mnóstwo małych sklepów spożywczych i
      jedyne co możesz uzyskać to likwidacja plusa.
      4. MPK nie wróci bo się na was wypięło. Jak ta smutna prawda do Ciebie nie
      dociera to musisz udać się do specjalisty. Dlaczego nie krzyczałeś jak jeździło
      MPK o stan techniczny. A jeździli sprzętem który nadawał się od wymiany ( stąd
      też między innymi MPK drogą marketingową pożegnała Blachownię).
      Ogólnie pozdrawiam i zachęcam do zmiany podejścia z "Wszystko mi się należy" na
      "Co tu zrobić żeby było lepiej"
      • Gość: rurka Re: Do władz w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 09:29
        Po to wybraliśmy władze Blachowni, by skierowały pismo do powiatu o remont
        drogi. Czy ci ludzie pilnują własnych interesów czy interesu gminy? Chcieliby,
        by mieszkańcy załatwiali za nich sprawy, które są ich obowiązkiem, a oni tylko
        pieniążki do kieszeni co miesiąc by ładowali. Tu na forum władza ukazuje swoją
        kulturę, (patrz post powyżej) oraz w innych miejscach np. proponując Jackowi
        Chudemu zbieranie psich odchodów, ale pokazywać się z nim to każdy jest chętny,
        by zyskać sympatię mieszkańców.
        Blachownia pozazdrościła częstochowskim alejom wycia z megafonów i zakłóca ciszę
        mieszkańców muzyką do kotleta, trwoniąc pieniądze na lewo i prawo.
        Biedronki nie będzie, wiadomo dlaczego, mimo, że pan Jacek już od dłuższego
        czasu zabiegał o nią.Będzie za to coraz więcej dziur w ulicach i decybele
        wiejskiej muzyczki nawet po 22ej.
        Byle do następnych wyborów.
        • Gość: i28 Re: Do władz w Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 09:46
          Nie jestem przedstawicielem władzy :-). Polityka nie dla mnie :-)
          Nie wiem kim jest pan Jacek Chudy ale jakąś propagandę sobie robi na forum
          spostrzegłem :-) Pewnie chce się dobić na stołek w przyszłej kadencji :-). Co do
          zgłoszenia władz remontu drogi to już dawno poszło i z tego co wiem niebawem
          starostwo zacznie takowy. Ale jak zwykle Blachownianie wiedzą lepiej czy ktoś
          coś zgłaszał .....
          Wy myślicie że starostwo ma tylko jedną Blachownię i nie ma ważniejszych opcji
          :-). Otóż nie - jest was w powiecie więcej :-) dużo więcej :-). A procedury
          urzędowe nie trwają kilka dni tylko miesiącami. Nie podoba się taki stan rzeczy
          to trzeba na Wiejską się wybrać i starać coś pozmieniać.
          Co do psich odchodów to jak ktoś ma psa i po nim nie sprząta jest burakiem ale
          to przypadłość nie tylko Blachowniańska. Ja bym proponował aby policja wlepiała
          mandaty po 300 zł za brudzącego psa.
          Co do muzyki do kotleta to kwestia gustów.
          • Gość: korekdoucha Re: Do władz w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 10:08
            właśnie kwestia gustu dlatego powinno sie tak odbywać, żeby nie zakłocac nikomu
            ciszy.
            niech sobie pan władca blachowni przeniesie te koncerty pod swoj dom, tak jak
            linie mpk 33(niby takie zle mpk było, ale kolo jego domu jeździ)
            stop obrażaniu mieszkańców blachowni przez władze!
            • Gość: i28 Re: Do władz w Blachowni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.07, 10:34
              A ty dalej nic nie rozumiesz.
              Nie ma amfiteatru przy domu pana władcy jak by był to pewnie by tam zrobił
              koncert :-). Nie znam go dobrze ale pewnie by poświęcił te dwa weekendy żeby
              ludzie się mogli pobawić :-).
              A MPK nie było złe tylko dalej nie dociera do was że MPK nie chce Blachowni.
              Wychodzi im z obiegu ponad 10 autobusów bo są już za stare i nie nadają się do
              jazdy to zamiast kupować nowy tabor, podziękowali Blachowni :-). A jak by tak
              władza się zgodziła na MPK 300% ceny to byście w Blachowni mieli 3 razy wyższe
              opłaty bo budżet nie jest z gumy :-). Ale nie dalej ciężko pojąć i nie ma to jak
              klepać bezsensownie że to władze umyślnie zrezygnowały z MPK :-)
              I nie wiem kto z władz obraża mieszkańców :-) Kolejny pusty frazes.
    • Gość: Ja Re: Do władz w Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 16:13
      Jesteście normalnie jakąś bandą wiecznie nie zadowolonych ludzi. Nic tylko Jacek
      Chudy, a kto to taki ten Chudy????? Jak taki wielki człek czemu nie startował w
      tych wyborach, a nie teraz tu się wszyscy uzewnętrzniacie. Jak sie nic nie
      działo w Blachowni to pisali wszyscy "nic się tu nie dzieje, taki amfiteatr mamy
      i nic..."Jak coś sie dzieje to wam teraz hałas przeszkadza. Kurcze ludzie wy
      jesteście jacyś chyba nienormalni, ciągle psy wieszacie na wszystkim, nie
      dociera do was ze trzeba bylo zrezygnowac z MPK i wiele innych rzeczy. A te MPK
      było bardziej smrodliwe jak PKS więc nie piszcie tu glupich farmazonow. W Cisiu
      juz droge zrobili, pomalu zrobia wszedzie, ale wy nie potraficie czekac tylko
      klapac tymi jadaczkami, bo wam to sie wszystko nalezy na już. Szkoda ze
      wczesniej takich glupot nie wypisywaliscie na poprzednia wladze i nie
      rzadaliscie wielu rzeczy. Jak jest syf w plusie to zbierzcie sie do kupy i
      napiszcie do sanepidu i do dyrekcji i jeszcze dalej, a nie wymyslacie wladzy,
      albo niech wam J.CH napisze, wasz idol. Tak w ogole to powinni zlikwidowac wasza
      gmine i dolaczyc was do czestochowy, po za tym ze dostalibyscie te swoje MPK to
      mielibyscie wielki g...no jak np. Dzbow, Stradom itp. gdzie boczne uliczki nawet
      asfaltu nie maja, ale to jest czestochowa. Na przyszle wybory to wy zostancie
      wladza z J.CH na czele i zobaczymy co zrobicie. Powodzenia
    • Gość: Biedronka Re: Do mieszkanców Blachowni IP: *.adsl.inetia.pl 20.08.07, 16:14
      Nic do was nie dociera.Jesteście burakami i tyle.
      Nic wam się nie podoba.Są imprezy nad zalewem? Są i jest źle.
      Nie byłoby, tez byłoby źle, bo nic się nie robi.
      To była już chyba trzecia edycja Jurajskiegonatarcia.
      Po tych poprzednich nie było jakoś tyle niechęci.
      Tak bardzo chcecie Biedronki? Dziwię sie wam.
      Pracowałam kiedyś w takowej na A.Krajowej. SYF.
      Często jeżdżę do Blachowni , bo ma tam rodzinę i bardzo dobrze jeździ mi się PKS-em.
      A po swoim piesku, to powinien każdy posprzątać.
      A jak wam się nie podoba, to startować w wyborach i uzdrowić , to co chore.Albo
      iść do wyborów i wybrać porządnie, ale jak frekwencja 20%??
      ALE WY UMIECIE TYLKO NARZEKAĆ.
      Pozdrawiam serdecznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka