malarztg 20.10.08, 15:57 Co sądzicie o tej galerii, klimacie itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sara Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.08, 16:37 Dla mnie totalny brak klimatu.I brudnawo tam. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Galeria "Inny Śląsk" 20.10.08, 23:19 Najlepsze lata ma może za sobą,ale ma garstkę wielbicieli,którzy pozostają jej wierni. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dadus27 Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.08, 23:58 Byłem tam raz. I więcej nie pójdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek nocą Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 01:10 Trzeba jednak przyznać,że swego czasu to miejsce cieszyło się sporą popularnością.Ale mijały lata,a w galerii nic się nie zmieniało. Jedynie zapach nikotyny przesiąkał coraz bardziej ściany tego lokalu.Dzisiaj miejsc,w których można posiedzieć jest sporo,a właściciele galerii nie robią zbyt wiele aby przyciągnąć ludzi do tej knajpki.Zimno,smrodliwie,kiepska muzyka,brak jedzenia,nieciekawe sanitariaty to cechy tego miejsca.Można tam za to spotkać kilku tarnogórskich dinozaurów,ktorzy lata świetności mają już dawno za sobą.Jeżeli pan Mazik nie ma zamiaru likwidować swojego"magicznego kąta"musi go szybko przwewietrzyć i radykalnie zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arleta Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.customers.d1-online.com 21.10.08, 12:16 marek noca chyba lekko przesadziles. Galeria ma swoj klmat, chyba ze jestes rzecywiscie w bardzo mlodym wieku to z pewnoscia nie masz pojecia jak tam jest. Po za tym zgadzam sie ze przychodza tam stali bywalcy od lat, alre czy to cos zlego?? jak ci zimno lub nie pasuje to ze nie ma jedzenia to idz gdzie indziej -proste!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feliks Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.08, 13:16 marek ma rację klimat i poziom mordowni gesowskiej ale w niej była przynajmniej galaretka z nóżek. jajeczko na twardo, i korniszony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkurzona Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.customers.d1-online.com 21.10.08, 13:42 Jak ci brakuje tego klimatu, to stworz go sobie sam w domu Kup sobie w Tesco sloik korniszonow, galarete, litr wodki i zapros jeszcze kielonka i bedzie napewno milo:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tosty były super.. Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.adsl.inetia.pl 22.10.08, 00:36 niestety, ale "lata świetności" minęły. Właściciel się postarzał i trochę "zgrzybiał". I niech mi nikt nie zarzuca, że nie wiem co piszę, bo wybił się na herbatach, które 18 lat temu nałogowo spijaliśmy, bo tam był "klimat". Teraz to po prostu... Po prostu nic mnie tam nie ciągnie i tyle. A szkoda, można było coś z tego zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator kultura Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.08, 14:09 Właściciele dużo robią, TYLKO ŻE NIE NA SWOIM PODWÓRKU ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TY2 Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 19:06 To miejsce jest już raczej skończone.Chyba,że coś w nim zmienią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielonek Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.08, 22:34 Tam też kiedyś wpadłem pod stół. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ugly Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.08, 11:56 Gdyby w Tarnowskich Górach wybuchła bomba atomowa, to po opadnięciu pyłów radioaktywnych na miejscu Galerii zebrałoby się z pewnością kilku stałych bywalców, którzy zasiedliby wokół kupki gruzu i szmądziliby po staremu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.stk.vectranet.pl 22.10.08, 16:03 zadne kupki tylko kupe gowna Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Galeria "Inny Śląsk" 22.10.08, 21:46 Przesada.Ten budynek jest skanalizowany. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baś Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 10:11 A ja tam czasami lubię sobie wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.stk.vectranet.pl 23.10.08, 21:18 Miejsce, w którym spotyka się od lat banda nadętych nic nieznaczących bufonów. Dobrze,że jest takie miejsce bo przynajmniej nie psuja atmosfery w innych lokalach. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Galeria "Inny Śląsk" 23.10.08, 23:23 Ty natomiast z pewnością jesteś kimś znaczącym. Ciekawe kim? 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pokoleniowiec Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.08, 01:05 Szkoda,że tam tak śmierdzi fajkami. Odpowiedz Link Zgłoś
moristg Re: Galeria "Inny Śląsk" 24.10.08, 07:11 Gość portalu: jogi napisał(a): > Miejsce, w którym spotyka się od lat banda nadętych nic nieznaczących bufonów. > Dobrze,że jest takie miejsce bo przynajmniej nie psuja atmosfery w innych lokal > ach. Powiedział co wiedział bywalec "Matrixa" pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.08, 01:20 Choc nie jestem wlascicielem, zapraszam do Galerii w niedziele na Dzień Kultury Żydowskiej. Szczegoly na stronie Tarnogorskiej Fundacji Kultury i Sztuki fundacjatg.art.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Galerii IŚ Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 05:19 Autor: malarztg - Co sądzicie o tej galerii, klimacie itp ? Autor: Gość: sara - Dla mnie totalny brak klimatu. I brudnawo tam. --saro , mnie drażni zapach dezodorantów, osobiscie wolę naturalne fremony , dłuzej przetrzymują próbe czasu . Autor: oryginal23 - Najlepsze lata ma może za sobą,ale ma garstkę wielbicieli,którzy pozostają --orginale 23, to zasada , małe takie klimatyczne miejsca maja cos co sie kocha , a jak sie kocha to nie szuka sie pryszczy. Stara miłość nie rdzewieje , ale trzeba ją wspólnie pielęgnować. Autor: Gość: dadus27- Byłem tam raz. I więcej nie pójdę. --daduś , to mi sie podoba taka postawa , każdy szuka swpjego klimatu :idea: Autor: Gość: marek nocą - Trzeba jednak przyznać,że swego czasu to miejsce cieszyło się sporą popularnością. Ale mijały lata,a w galerii nic się nie zmieniało. Jedynie zapach nikotyny przesiąkał coraz bardziej ściany tego lokalu. Dzisiaj miejsc,w których można posiedzieć jest sporo,a właściciele galerii nie robią zbyt wiele aby przyciągnąć ludzi do tej knajpki. Zimno,smrodliwie,kiepska muzyka,brakjedzenia, nieciekawe sanitariaty to cechy tego miejsca. Można tam za to spotkać kilku tarnogórskich dinozaurów, ktorzy lata świetności mają już dawno za sobą. Jeżeli pan Mazik nie ma zamiaru likwidować swojego"magicznego kąta"musi go szybko przwewietrzyć i radykalnie zmienić . --maku noca , marzysz , pan Mazik walczy na swój koszt i własny rachunek do ktorego nic nie dokładasz. Z siedzenia klienta w twardym kapitaliżmie nie ma nic, ino koszty. Jedna herbata to zysk 1 zł w robocie za godzine Twojej pracy płacą wiecej i jeszce masz urlop za który pracodawca zapłaci.. Autor: Gość: feliks - marek ma rację klimat i poziom mordowni gesowskiej ale w niej była przynajmniej galaretka z nóżek. jajeczko na twardo, i korniszony!!! --feliksie , a na ile galaretek kupić Cie stac dzisiaj ? na ile kromek chleba z zwykłym smalcem i ogórkiem ? Autor: Gość: wkurzona - Jak ci brakuje tego klimatu, to stworz go sobie sam w domu Kup sobie w Tesco sloik korniszonow, galarete, litr wodki i zapros jeszcze kielonka i bedzie napewno milo :) --wkurzona , brawo !!! Autor: Gość: tosty były super.. - niestety, ale "lata świetności" minęły. Właściciel się postarzał itrochę "zgrzybiał". I niech mi nikt nie zarzuca, że nie wiem co piszę, bo wybił się na herbatach, które 18 lat temu nałogowo spijaliśmy, bo tam był "klimat". Teraz to po prostu... Po prostu nic mnie tam nie ciągnie i tyle. A szkoda, można było coś z tego zrobić... --Gościu:tosty były super... masz szanse dorobić sie teraz na coka coli i pokazać własną inicjatywę. Autor: Gość: obserwator kultura Właściciele dużo robią, TYLKO ŻE NIE NA SWOIM PODWÓRKU ... --obserwatorze kultury , a co Ty san wniosłeś do tamtego miejsca ? i co sam zrobiłes dla kultury tego regionu ? Autor: Gość: TY2 To miejsce jest już raczej skończone. Chyba,że coś w nim zmienią. --Gościu TN2, z takimi ludzmi w większości jak TV2 , to napewno , raczej skończone. Autor: Gość: baś A ja tam czasami lubię sobie wejść. --baś , i to jest piękne !!! Autor: Gość: kielonek Tam też kiedyś wpadłem pod stół. --kielonek,napewno jak na krzywy ryj przyniosłeś w kieszeni swoją wódkę . Autor: Gość: Ugly Gdyby w Tarnowskich Górach wybuchła bomba atomowa, to po opadnięciu pyłów radioaktywnych na miejscu Galerii zebrałoby się z pewnością kilku stałych bywalców, którzy zasiedliby wokół kupki gruzu i szmądziliby po staremu... --Ugly,duch Sadama sie w Tobie odezwał. Autor: Gość: sa zadne kupki tylko kupe gowna --sa, każdy mierzy swoja miarką którą reperzentuje. Autor: oryginal23☺ Przesada.Ten budynek jest skanalizowany. --Orginale 23 , budynek jest lepiej przygotwany jak ludzie z tego korzystajacy. Autor: Gość: baś A ja tam czasami lubię sobie wejść. --baś, i tak trzeba. Autor: Gość: jogi Miejsce, w którym spotyka się od lat banda nadętych nic nieznaczących bufonów. Dobrze,że jest takie miejsce bo przynajmniej nie psuja atmosfery w innych lokalach. --Yogi, chyba obudziłeś sie z smu zimowego w pięknym parku Yelestone i walnąłęś flaszkę po naszych turystach Autor: Gość: pokoleniowiec Szkoda,że tam tak śmierdzi fajkam --Gościu , wyssałeś to mlekiem matki... czym skorupka za młodu naciągniree ... tym na starośc trąci. Gość: Karol Choc nie jestem wlascicielem, zapraszam do Galerii w niedziele na Dzień Kultury Żydowskiej. Szczegoly na stronie Tarnogorskiej Fundacji Kultury i Sztuki fundacjatg.art.pl/ --Karolu , to mily akcent wymiaru pojmowania kultury. Witam pozwoliłem sobie na kilka uwag .Miesztam kawałek drogi od Tarnowskich Gór .O galerii Inny Ślask i o panu Maziku słyszałem od przygodnych ludzi.Trafiłem tam kiedyś, dzięki dzięki EDFILOWI , rozmawiałem z panem Mazikie,moze nie pamięta. Wczoraj zadzwonił przyjaciel i wspomniał że ma tam trafić w tym miesiacu wspaniały artysta którego bardzo cenie.Być moze trafię w ten listpadowy wieczór tam. Stąd wizyta w temacie :Galeria Inny Ślask. Gratuluje uporu i pasjio prowadzenia na własny rachunek takiego mierjsca Panu Mazikowi. Tacy ludzie są saolą tej ziemi ktora szaremu zyciu dodaje smaku żeby to poczuć to trzeba to czuc. Nie każdy ma takie wrązliwe zmysły. Sam prowadzę nietypowy o podobnym wymiarze czasoprzesteni kosmicznych świat, Brakuje na węgiel i wiele innych luksusow , ale to co otrzymuje sie w zamian jest bezcenne. Spotkani indywidualisći daja taka siłe trwania której nie da erzac ajnegerstwa i plastikowego szpanu. Dlatego wolę od babci pierogi z szpyrkami jak u Matriksa kotlety schabowe z frytkami. Pozdrawiam fanów Galerii Inny Śląśk !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.08, 14:50 Masz kłopoty ze snem i marudzisz o 5 rano? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: __ants__ Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.stk.vectranet.pl 14.11.08, 16:23 > Wczoraj zadzwonił przyjaciel i wspomniał że ma > tam trafić w tym miesiacu wspaniały artysta którego bardzo > cenie. a możesz napisać co to za artysta ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uno Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.stk.vectranet.pl 14.11.08, 16:35 Werner Lubos Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Galeria "Inny Śląsk" 14.11.08, 20:54 Pan Werner jest artystą,który z niczego potrafi stworzyć nic. To wielka umiejętność. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shrek Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 18:41 Po świecie chodzą LUDZIE ,Ludziska i jeszcze TROLLE ,złośliwe, podstępne,żałosne. Żałosne ,bo z życia uczyniły WYŚCIG SZCZURÓW. i w całej tej pogoni pełnej draństwa nie dostrzegają jednego :roll: SZCZUR , NAWET GDY WYGRYWA WYŚCIG NADAL POZOSTAJE JEDYNIE SZCZUREM :idea: Odpowiedz Link Zgłoś
dzik0 Re: Galeria "Inny Śląsk" 15.11.08, 18:48 Lepiej być żywą świnią niż martwym lwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marucha Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 19:18 wolę żywego dzika :) niż świnie domową :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotka Huncwotka Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.stk.vectranet.pl 15.11.08, 21:37 Stworzyć nic - to żadna umiejętność. Spłodzić nic - to zaiste umiejętność... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: whiskas Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 21:49 A kto ciebie spłodził? Pewnie ktoś z takimi umiejętnościami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotka Huncwotka Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.stk.vectranet.pl 15.11.08, 22:23 A ten twój post, whiskas, to objaw syndromu pępka świata czy syndromu nieodciętej pępowiny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.stk.vectranet.pl 15.11.08, 22:31 sluchajcie, mialo byc o innym slasku a nie o was Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotka Huncwotka Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.stk.vectranet.pl 15.11.08, 22:33 No przecież mówimy o stałych bywalcach... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.08, 22:43 Werner Lubos kto to ? poeta czy malarz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matti Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.stk.vectranet.pl 15.11.08, 23:33 artysta kościelny, wmawiajacy lokalnie ze cos znaczy w sztuce, bo tu malo kto sie na niej zna Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Galeria "Inny Śląsk" 15.11.08, 23:40 Ja jestem człowiekiem renesansu,znam się na wszystkim(choć niedokładnie) 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfon Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: 83.1.78.* 16.11.08, 01:44 Panie 23 o Panu Lubosie moze nie jeden juz cos slyszal a o tobie niestety nikt. Boli ze jestes zerem ktory zyje tylko tym forum ? Zakompleksiony 50latek ktory w zyciu nic nie osiagnal ? Teraz napisz ze zostaniesz burmistrzem posmiejemy sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pani Pelagia Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 07:35 Ja jestem człowiekiem renesansu,znam się na wszystkim(choć niedokładnie) 23. A ja misszcz zmianowy :) ...sama pisałam .. hahahaha a wiec czy może zaprezentujesz Pan jakiego swojego ulubionego artystę ? może w galeri INNY ŚłĄSK na Pana koeszt. Myślę że Pan Mazik zgodzi się i poniesie koszty użyczenia lokalu. Spełnia się oczekiwanie a i ludziska zobaczą wysoki poziom imprezy dla przykadu. Moze w gablocie przed zakładem będą prezentowąć. a moze wyjdzie za zakładem , bo sie rozbudowywujemy . Może by jaki dobry deser na wrnisarzu pobliskiej lodziarmi zaserwować. pycha sama próbiowałam . Pozdrawiam i czekam na dobry przykład imprezy w Tarnowskich Górach Oryginał 23 zorganizował. Pelagia Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Galeria "Inny Śląsk" 16.11.08, 11:00 Informacja dla gfona.Nie jestem zerem,piszę wyraźnie,że jestem 23. Jeżeli o wielkości artysty świadczy ilośc ludzi,którzy o nim słyszeli to pan L jest artystą bardzo niewielkiego kalibru.Ja natomiast nigdy i nigdzie nie wspominałem o swoich artystycznych inklinacjach. Pelagię zawiadamiam,ze nie jestem filantropem i z własnych pieniędzy nie mam zamiaru niczego organizować.Szeroki gest pokażę wówczas gdy będę dysponował publicznymi pieniędzmi. Po to między innymi zostanę burmistrzem,a w przeciwieństwie do poprzedników otwarcie się do tego przyznaję. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Galeria "Inny Śląsk" 16.11.08, 11:03 PS.Nie mam kompleksów i 50 lat. Pozdrawiam. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfon Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: 83.1.78.* 16.11.08, 11:27 Ale zakompleksiony jestes i mieszkasz dalej z mamusia. Pozdrawiamy przyszlego burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Galeria "Inny Śląsk" 16.11.08, 11:33 Nie mieszkam na cmentarzu,a tam moja mama przebywa od kilku lat :( Za pozdrowienia dziękuję. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pelagia Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 11:59 Tak se kombiuję że wcale tyn Śląsk w Tarnowskich Górach nie jest inny Atmosfera zascianowa typowa gla naszego narodu. Cho anie Boże od samozwańców na kierowniczych stanowiskach. Demokracja przyszła i większoiść wybierze Tak se siede na ter rencie ze starego portfela i recę mnie swierzbią ood pracy przy tych bombkach . Wnuk na mszy to se moge posufrować po necie . postępowam i szybko sie uczę Więcej kabaretu w życiu. Maciej Zembaty już śpiewał.. najprzyjemniej w prosektorium jest na RANEM. Dorabiam se , jakoś trza żyć . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malarztg Powrót do tematu IP: *.domainunused.net 16.11.08, 12:14 Wróćmy ludzie bardziej do tematu, wątek nie jest poświęcony Pany Wernerowi Lubosowi, niemam tez nic przeciwko temu że osoba ta została tutaj w jakiś sposób wyłoniona, ale skupmy sie może bardziej jak już na temacie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jalu Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 12:39 W temacie więc napiszę,że galeria wymaga zdecydowanie przewietrzenia i ogrzania.Dotyczy to zarówno klimatu jak i klimaciku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 12:41 Inny Śląsk ---- www.tg.net.pl/afisz/galeria_17.htm to galeria sztuki współczesnej otwarta codziennie od 10.00 (w poniedziałki od 16.00). W galerii odbywają się wystawy sztuki współczensej, koncerty oraz rodne imprezy kulturalne. Dla zwiedzających otwarty jest także bar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotka Huncwotka Re: Powrót do tematu IP: *.stk.vectranet.pl 16.11.08, 14:07 Czy to będzie na temat, jeśli przypomnę, że pan Mazik juz ki8edyś chciał zostać radnym i startował w wyborach? Przerżnął w pięknym stylu. Bywalcy galerii przy urnach go zawiedli? A może nie jest to aż tak liczny i wpływowy elektorat, jak to się komuś zza baru wydawać może? A propos baru - czy pan Mazik już legalnie przedłużył swoją koncesję na sprzedaż alkoholu? Bo swego czasu miał z tym niejakie kłopoty i handlował alkoholem przez pewien czas bez zezwolenia... Nawet na łamach "Gwarka", pamiętam, jako odważny felietonista bardzo odważnie o swój prywatny bar z urzędnikami wojował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 15:31 Inny Śląsk - galeria sztuki znajdująca się w Tarnowskich Górach. Istnieje od roku 1990. Wystrój pomieszczeń jest dziełem Marka Wrońskiego oraz Wernera Lubosa. Właścicielem galerii jest Krzysztof Mazik ........................ Kawał historii 18 lat to już sukces.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotka Huncwotka Re: Powrót do tematu IP: *.stk.vectranet.pl 16.11.08, 16:13 Tiaaa... 18 lat... kawał historii, kawał życia... "Czy świat się wiele zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy wku...eni?" (Jonasz Kofta) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 16:48 o mała czastka historii Galerii Inny Ślaśk Henryk Waniek w galerii "Inny Śląsk" www.mmsilesia.pl/639/2008/2/9/henryk-waniek-w-galerii-inny-slask?districtChanged=true Aukcja Obrazów w Galerii Inny Śląsk www.mmsilesia.pl/meeting/2073/Aukcja+Obraz%C3%B3w+w+Galrii+Inny+%C5%9Al%C4%85sk.html Tarnowskie Góry kontra Kraków www.tg.net.pl/blog/adwent.php?show=12,10,2008 tarnowskiegory.blox.pl/html/1310721,262146,14,15.html?10,2007 jak dla Cebie Kotko 18 lat to starość io zgrzybiałość , to wspólczuję . Pamietajcie o ogrodach ... pl.youtube.com/watch?v=wpcj2Ye15L0 Jonasz Kofta.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotka Huncwotka Re: Powrót do tematu IP: *.stk.vectranet.pl 16.11.08, 17:03 Ech, 18 lat temu internetu jeszcze nie było, Waniek w galerii nie bywał, ale za to Walek bywał ;) Się bywało, się wie... ;) 18 lat dla kotki to nie starość ani zgrzybiałość, bo koty żyją siedem razy. Nawet te ogrodowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 17:16 ..no cóż są piękne historie z Galeri Inny Śląsk o których warto pisać .. pl.youtube.com/watch?v=oHbGP01Xnws Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotka Huncwotka Re: Powrót do tematu IP: *.stk.vectranet.pl 16.11.08, 17:24 Ale to już było i nie wróci więcej... pl.youtube.com/watch?v=fNU2Q7_s8TU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fam Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 17:43 dla wszystkich.. www.youtube.com/watch?v=J6Q1sLxdntA&NR=1 a póznie sztuka która tu miała gościć .. :) Pytanko czy śp.Franek Czempik wystawiał [race w GaLERIII INNY śLASK ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.Mazik Re: Powrót do tematu IP: 212.59.238.* 15.12.08, 00:55 Ś.p. Franiu w galerii"inny śląsk"miał dwie wystawy indywidualne. w roku 1991 i drugą na kilka miesięcy przed smiercią. Dokumentacja tych wystaw dostępna jest w kronikach galerii Ukłony. mazik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.08, 01:02 Niezdrowo tak późno chodzić spać panie M! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.Mazik Re: Powrót do tematu IP: 212.59.238.* 15.12.08, 01:38 Dla mnie to młoda godzina.Zamykam koło 1-szej, tak że w telewizji mogę już tylko podziwiać program "mango". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 17:26 Kiedyś może Galeria była ciekawym miejscem,jednak obecnie jest wiele przyjemniejszych miejsc,w których można posiedzieć i pogadać nie nasiąkając zapachem nikotyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 17:35 no cóżź.. Jasiu to robi świetnie prawdziwie.. www.youtube.com/watch?v=J6Q1sLxdntA&NR=1 i w tym jest sztuka .. :idea: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 17:40 To jest kicz,nie idea. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pelagia Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 17:53 To jest kicz,nie idea. To język plebsu , nie artysty :) więcej kultury Ewo :) Może wytłumaszczysz coo to znaczy kicz :) w kuszeniu jabłkiem mistrzyni wielkaś :) a miało być o sztuce , Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malarztg Re: Powrót do tematu IP: *.domainunused.net 16.11.08, 17:40 rodne imprezy hmmmmm, ciekawe to musze zobaczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artist Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 17:59 Drodzy internauci , sztuka to ciągła prowokacja . Może nawet odezawać się prokreacja . niezbadane są drogi barwy odczuwania . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hajer Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 18:08 www.youtube.com/watch?v=RwL7FhEfVlg ja lubia take szlagry. Tu je radocha , szpas i życie . Chyto samo rąki do malowania . Myni wadzenia a wiącyj roboty . Odpowiedz Link Zgłoś
messalina_only Re: Powrót do tematu 16.11.08, 18:02 Nie bardzo rozumiem o czym cała dyskusja.Kto lubi galerię pana Mazika niech tam sobie chodzi,kto nie chce nie musi. Dla mnie te klimaty już przebrzmiałe,u innych czas się zatrzymał i dobrze im z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artist Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 18:24 Szanowna Mesalino w tym tekscie zawarłas myśl jak i formę kulturalnej wypowiedzianej swojej opini. To cenię i stosumkach miedzyludzkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artist Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 18:32 Dla podniesienia rangi chwil może Bras w weselszej wersji :) www.youtube.com/watch?v=IkXH-HDQX6U Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homer Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 18:48 Ludność Tarnowskich Gór - 61 642 postów tu w tym temacie - 67 rekord Zainteresowanie kuturą niesamowite :) Więc nie zabijajcie a pomagajcie ja reaktywować. Wspierajcie dobymi pomysłami i życzliwoscią . Miłego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kielonek Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.08, 18:54 Masz rację Galeria to w końcu też miejsce picia,a picie to nasza kultura. Twoje zdrowie Homer,pisz ciąg dalszy przygód Odyseusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: homer Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 03:37 Nawet zdrowa żródlana woda w nadmiarze zaszkodzi. Kielonek jeden dla zdrowia . animuszu i polotu wyobrażni doda. " Był wyśmiewany i przebrany za starca. Wkrótce miały odbyć się zawody o rękę Penelopy, żony Odyseusza. Bohater też wziął w nich udział. Wygrał i został poznany przez innych. Powybijał zalotników i bitwa prawie się rozpoczęła. Nagle wtrąciła się Atena i kazała rozejść się wszystkim do domów. Między Odyseuszem a ludem Itaki nawiązał się sojusz." - między nocą a dniem - Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Powrót do tematu 17.11.08, 23:50 Czy galerię odwiedzają też nasi miejscowi literaci? 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manki Re: Powrót do tematu IP: *.stk.vectranet.pl 18.11.08, 01:49 w tym miescie nie ma literatow; tzn. sa ale na skale albo skalke tg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.08, 14:22 www.montes.pl/montes22/montes_17.htm www.tg.net.pl/afisz/teksty_6.htm kto szuka znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Powrót do tematu 21.11.08, 23:59 A ja lubię naszych literatów.Wielu z nich ma prawdziwy talent,którego naprawdę im zazdroszczę. Pozdrawiam tarnogórskich pisarzy i poetów. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uczeń Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 09:55 Jesteś Orginał na 123 fajereki. Dzięk w imieniu tej garstki Innego Śląska Prawdziwy poeta z głową w chmurach chodzi Dlatego mu zapach przyziemny nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soso Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.08, 16:43 W chmurach tytoniowego dymu u Mazika? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poeta Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.08, 20:02 Oj nisko te Twojej wysokosci chnury dosięgasz . Łokietek , cy cóś takiego miarowego ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manki Re: Powrót do tematu IP: *.stk.vectranet.pl 09.12.08, 21:26 ja nie pisalem ze chodzi o grafomanow; tych jest duzo (jak wszedzie) , zwlaszcza w okoloslaskich klimatch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.08, 18:21 Czy będą Andrzejki ? w Galerii Inny Śląsk ? Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Powrót do tematu 28.11.08, 21:48 Oczywiście.Będzie lanie wosku,lanie wody,odlewanie brązu i tradycyjne zalewanie pały w starym,dobrym towarzystwie. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karlik Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 10:55 Fanatstycznie a więc tradycja przedewszytkim zostaje utrzymana. Lepsze to jak nic , na starych przyjaciół można liczyć. Przecież tradycja całego tego z duszą Śląska to dawniejsze czasy. Jak czytam forum to dzisiaj niewielkie postępy czynicie. Choć komputery mocie i naukowo godocie . Za to uwielbiom co dawnej najbiedniejsi jadali i po ludzku gadali a i żyły se nie szlemowały. pl.youtube.com/watch?v=xBTmAT8kL5A Możno dzisiej se tam jej spróbuja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wizjoner Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.08, 13:51 Po wieczornych wróżbach z wylanego wosku -Polskie banki stanęły na głowie- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerda Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.08, 11:38 Św.Mikołaj w Galerii Inny Śląsk będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Powrót do tematu 03.12.08, 22:13 Pytanie należy skierować do świętego Mikołaja. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość niestrudzony Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 13:37 malarztg no i zobaczyłeś ? To podziel się fantazją dostrzeżoną w tym miejscu sztuki prawdziwej Innego Śląska . Brzmi to ciekawie a i czas przedświąteczny różnością imprez zadziwić może ciekawych . Odpowiedz Link Zgłoś
malarztg Re: Powrót do tematu 09.12.08, 15:55 Niestety nie mogę się podzielić z Tobą niczym nawet fantazją, ponieważ nie przekroczyłem jeszcze progu tego miejsca "sztuki prawdziwej" jak to określiłeś i niewiem czy się odważę, czytając powyższe opinie forumowiczów. Ale cieszę się że zrobiło sie przedświątecznie w tym miejscu, jak napisałeś, ale "zapachu świąt" to raczej trudno będzie przez dłłłuuuugiii czas w tym miejscu poczuć :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 17:21 No wieć fantazja jest od tego by się bawić na całego. Byłem tam choc z natury nie palącym . Wszystko zależy od nastawienia , Z racji inności wart wspierania a nie dobijania . musi być segregacja plastik do plastiku sztuka do sztuki , anioły do nieba a diaboły do piekła by się ta nom góra skrajności cuzamen nie spiekła.. Więc niech pachnie świętami dla fantazyji uroczej. Pozdrawiam świątecznie . Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Powrót do tematu 09.12.08, 17:48 Poukładany ten Twój świat,zupełnie nieartystyczny. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nemo Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 21:26 W moim podwodnym królestwie z bajki , najlepiej się czują dzieci Im żadna diabelska sztuczka do głowy nie wleci. Namawiam na spektakl , jednego z największych hitów powojennych tego teatru w którego historii jest kilka moich genów :) www.teatrlalek.wroclaw.pl/aktualnosci.php Uwielbiam " Dolinę Muminków " z "Kołysanką" Krystyny Prońko . Masz rację świat mój nieartystyczny i niepoukładany :) no cóz podróż 20.000 mil podwodnej żeglugi trwa wynurzam się by podładować akumulatory i podziwiać gwiazdy na niebie. Niedługo zobaczymy gwiazdę Betlejemską . Mam nadzieje ze nie obudzi to interesnych kosmitów i będą rakietami dymić by ją przysłonić :) w oczy ich razi swym blaskiem :) cdn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olnbh Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.08, 22:37 cdn? Oby nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 19:46 Sztuka która ociera się o TG Jerzy Hadyk www.hadyk.pl/bio.html Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Powrót do tematu 10.12.08, 21:10 To raczej dekorator niż artysta malarz. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papa Smerf Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.08, 22:58 Jak na kandydata na burmistrza to sztukę zrobisz jak obejmiesz stanowisko w TG tylko moich kamratów forować będziesz Orygina123 Wilk nie ma szans musisz go Gargamelem zastąpić :) No cóż szansa na fabrykę krasnoludków tuz tuż. No i obiecana praca dla mnie będzie - polrcałbym sobie stanowisko mistrza kontroli jakości . A wiec TG ma szansę zwergów stolicą zostać :) Na Krakowskiej zrobić aleję z nimi . Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Powrót do tematu 11.12.08, 17:36 Widzę,że jesteś prawdziwym koneserem sztuki i znasz się na rzeczy. Możesz zostać portierem w TCK. Przypomnij mi o tym gdy już będę burmistrzem.Na razie radź sobie sam. 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papa Smerf Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.08, 21:16 Nie mam mgr..a na portiera . Ale jak dasz średnią krajową chętnie nim zostanę :) Ciepło dobra kawa na śniadanko no i perspektywa uroczego burmistrza z preferencja sztuki prefabrykowanej to zaszczyt . Jak widać radzę sobie sam bez łaski pana kandydata. Popieram bezinteresownie , idee Galerii Inny Śląsk . Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Powrót do tematu 11.12.08, 21:22 Dostaniesz dwie średnie,ale kawa we własnym zakresie. Pasuje? 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papa Smerf Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 06:08 Przy takiej rozpuscie jak dla mich skromnych wymagań dołoże do kawy ciacho i masz kiedy chcesz gratis. Jeszcze dzieciom zasponsoruję w holu wystawę ich prac i fajne spotkania. Może jeszcze dobre lody z lodziarni , katarynkę z papugą Jak widzisz inwestując w e mnie inwestujesz w kulturę TG. Nie zapomniałbym o Galerii INNY ŚlĄSK bo od lodziarni to krok . Smerfne gratulacje za pozytywne reakcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Papa Smerf Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 06:18 Kiedyś za czasów dawnych Bacę chcieli przyjąc do partii. Więc zadano mu kilka pytań . ! Baco = jakby trzeba było dla nas oddać konia , oddołbyś ? TAK mówi Baca Baco = jakby dal nas trzeba było oddać kroe , oddalibyście ? TAK mówi Baca Baca = jany trza było oddać nom kozę oddalibyśćie ? Za Boga NIE !!! Np to co zWami jest ? konia i krowe oddalibyście bez zastanowienia. A kozę nie macie ochoty oddać ? Panie sekrretazru Kozę nie oddołbym no bo Kozę mom !!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
oryginal23 Re: Powrót do tematu 12.12.08, 19:55 Czyżbyś sadził,że dzielę skórę na niedźwiedziu? 23. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zajac Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.08, 21:51 Marzenia - gdzie Ty znajdziesz w TG niedżwiedzia ? Szybciej wilka lub barana ,rogi barana idzie podzielić ale ogona z wilka chyba nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.Mazik Re: Powrót do tematu IP: 212.59.238.* 15.12.08, 01:32 Dziękuję Państwu uprzejmie za wszelkie opinie wywołane tematem "inny śląsk".W miarę możliwości finansowych będę korzystał z cennych uwag.Nie sądzę jednak, że należy unowocześniać wnętrze; robić gładzie gipsowe,kłaść panele etc.Wielu moich gości ceni sobie wnętrze dopasowane do stylu XIX-wiecznej kamienicy. O tym, czy w danym dniu w galerii pali się tytoń, decydują goście. W "andrzejki" klienci rzucili hasło - nie palimy - i tak było do rana. Mam nadzieję,że powtórzymy ten manewr w sylwestra.Nie ukrywam,że lokal nie jest dla wszystkich.Prowadzę go z myślą o ludziach,dla których ważna jest sztuka, literatura,ambitna muzyka,którzy potrafia , pochylić się nad cudzą pracą, przynajmniej starają się ja zrozumieć.Zyczętego wszystkim z okazji zbliżających się świąt Krzysztof Mazik innyslask@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Powrót do tematu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.08, 11:13 Wytrwałości w realizacji pasji Galeri Inny Śląsk Wesołych Świąt 2008 i powodzenia w NOWYM 2009 ROKU życzę . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uno Re: Galeria "Inny Śląsk" IP: *.stk.vectranet.pl 14.11.08, 16:35 Werner Lubos Odpowiedz Link Zgłoś