kamisa7
01.03.11, 22:00
...że start miała fajny, ale od jakiegoś czasu, jakby jej pary zabrakło. Pracuję w domu i widzę ją z dzieckiem, a ostatnio mała nie za dobrze na nią reaguje rano, gdy przychodzi. Jest miła, grzeczna, troskliwa, bardzo mi pomaga( rano od razu leci do prasowania), ale sądzę, że chyba z racji wieku ponad 70 lat nie bardzo ma do moich dzieci siłę. Starsza , z którą rzadko się widuje szybko ją odrzuciła, ale to młodszą miała się opiekować. Namiętnie włącza jej tv, niewiele poza układanką puzzli, ciastoliną i farbami ma jej do zaoferowania. Kiedyś wyszła z małą na mróz bez czapki(o zgrozo!), ale choć założyła kaptur. Jekby z letka bezmyślna. Jakoś nie widzę jej z dwójką( 3 i 4 latka) na placu zabaw w upał, latem... Jest u nas od stycznia, ale teraz wychodzą jakieś takie kwiatki( wyszła z mała na spacer i poszła ...do siebie do domu( zadzwoniłam na stacjonarny i odebrała). Nie wiem jak mam to zrobić, nie chcę jej urazić, bo to starszy człowiek, chyba chciałabym dla mojej córci poszukać młodszej niani. Tylko jak to rozegrać? Co jej powiedzieć?