torunianka55 05.03.11, 13:45 Mój 3 letni syn w środę dostał kroplę do ucha DICORTINEFF a dzisiaj jest sobota i nadal gorączka 38,1 czy to znaczy że lek nie działa , i czy to znaczy że niestety trzeba będzie podać antybiotyk doustnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwpal Re: Zapalenie ucha 05.03.11, 14:09 Tak, bo powikłania po zapaleniu ucha mogą być bardzo niefajne. W tej chwili bardzo rzadko leczy sie zapalenie ucha wyłacznie kroplami, najczęściej własnie antybiotykiem doustnym. Odpowiedz Link Zgłoś
misia33 Re: Zapalenie ucha 05.03.11, 14:10 a podałaś jakiś syrop przeciwzapalny typu Ibufen?? Nacieraj olejkiem kamforowym na zewnątrz, wygrzewać ucho żeby przeciągów nie było. MOżna spróbować Otinum do ucha. Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: Zapalenie ucha 05.03.11, 14:31 Moj przeszedl zapalenie ucha i dostal wlasnie te krople plus Angumentin ES. Dziwie sie, ze od razu nie podali Wam antybiotyku? A co do rozgrzewania ucha, to absolutniie tego nie polecam. Takie rozgrzewanie doprowadzic moze do zwiekszenia stanu zapalnego oraz namnozenia sie bakterii. Uwazaj, zeby nie zamoczyc tych uszu woda w trakcie mycia glowy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: Zapalenie ucha 05.03.11, 14:31 Bardzo możliwe że trzeba będzie podać antybiotyk doustny, chociaż u mojego obyło się bez kilkakrotnie. Dziecko ma jakąś infekcję? bo może temperatura nie jest z powodu ucha? ucho boli? to było typowe zapalenie czy ucho kataralne czy wysiękowe ucho ma? Odpowiedz Link Zgłoś
zjawa1 Re: Zapalenie ucha 05.03.11, 14:33 Moj nie mial kataru tylko czerwone gardlo. Dlatego sprawdz czy gardlo Twojego dziecka nie jest czasem podraznione? Z gardla czesto komplikuje sie sytuacja z uchem. Jesli jest czerwone, to zapetzluj je fioletem, lub chociaz psikni Tamtum. Odpowiedz Link Zgłoś
hellusia Re: Zapalenie ucha 05.03.11, 14:51 a ma katar? bo katar powoduje infekcje uszu, lub przytyka trąbkę, ja POLECAM wygrzewanie ucha, do skarpetki daj sól może być morska lub siemie lniane do mikrofali na 1,5 minuty i na ucho u nas to działa przy bólu ucha a my właśnie mamy zawsze zatkaną trąbkę, niestety do wrzesnia dziecko było leczone antybiotykiem ale trafiłam do cudownej Pani i od tego czasu już nie potrzebujemy antybiotyku Odpowiedz Link Zgłoś