emejkaa
03.02.14, 20:37
Witam,
bardzo proszę o pomoc... mój 4-miesięczny synek właśnie wyrasta z gondoli i poszukuję spacerówki, w której będzie mu wygodnie w chłodne dni... Obecnie mam wózek 2w1 Mutsy Transporter, wózek spisuje się świetnie, niestety ze względu na duże problemy z kręgosłupem będę musiała go wymienić na jeszcze lżejszy (mieszkam na 3cim piętrze bez windy i nie mam gdzie na dole zostawiać wózka). Spacerówka Mutsy Transporter to ok. 11 kg.
Nie poszukuję typowej "materiałowej" parasolki z wąskim siedziskiem - taką "zwykłą" parasolkę na letnie dni już mam (Cybex Onyx)... niestety nie nadaje się na teraz, bo jest za mało zabudowana...
Czego szukam w idealnej spacerówce dla mnie:
- waga do 9 kg (im mniej tym lepiej)
-duża, obszerna budka (jak w Navington Scooner, Cybex, Maclaren XLR), żeby dobrze chroniła przed ostrym wiatrem
- wygodne, spore siedzisko, aby starczyło synkowi na te 2 - 3 lata,
- regulowany podnóżek
- okienko w budce mile widziane
- możliwość zamontowania uniwersalnego śpiworka zimowego
Wszystkie te kryteria z tego co znalazłam spełnia Navington Scooner... Waham się jednak, ponieważ opinie w internecie na temat tego wózka są mieszane - część osób zachwala, część odradza... i sama nie wiem. Nie chciałabym wydać pieniędzy w błoto.
Będę wdzięczna za poradę - kupić Navingtona Scoonera czy może jest jeszcze jakiś inny wózek, który spełnia te kryteria?
Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam