lannntana 25.08.11, 23:09 Mamy,poradźcie,proszę. Mój synek idzie w tym roku do przedszkola,jakie spodnie najlepiej zakładać-sztruksowe,dżinsowe a może dresowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sabka22 Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 25.08.11, 23:14 Dresowe zdecydowanie bo najwygodniejsze,podpowiem Ci że ja w zimę nakładałam leginsy młodemu czarne i na to spodnie ocieplane a w przedszkolu tylko ściągałam te cieplejsze spodnie tym samym obyło się bez zbędnego przebierania a leginsy pełniły rolę rajstopek w mrozy. Odpowiedz Link Zgłoś
kunnegunnda Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 25.08.11, 23:22 geee, co za problem. dresowe, albo miekkie dzinsowe- w przedszkolach goraco Odpowiedz Link Zgłoś
q_fla Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 26.08.11, 00:24 Najlepiej krótkie spodenki, oczywiście bez rajstop - w sali jest ok. 20*C. Odpowiedz Link Zgłoś
tyssia Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 26.08.11, 06:48 deela napisała: > niebieskie Najlepiej dresowe Odpowiedz Link Zgłoś
kasia111177 Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 26.08.11, 07:43 Wygodne i cienkie. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 26.08.11, 07:47 miękkie na gumce, nie muszą to być ani dżinsy ani sztruksy ani dresowe, ważne, żeby na gumce i wygodne były . Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 26.08.11, 21:26 koza_w_rajtuzach napisała: > miękkie na gumce, nie muszą to być ani dżinsy ani sztruksy ani dresowe, ważne, > żeby na gumce i wygodne były . A bez gumki to od razu musza byc niewygodne? Moje dziecie ma zwykle jeansowe lub sztruksowe spodenki i zwykle jeszcze z paskiem bo mu z tylka zjezdzaja i sobie jakos radzi Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 27.08.11, 09:18 > A bez gumki to od razu musza byc niewygodne? Pewnie nie muszą być niewygodne , choć moje dzieciaki mają wszystkie spodnie na gumce. Jakoś mimo wszystko nie lubię sztruksów i jeansów dla dzieciaków, ale wiem, że też wygodne mogą być . Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d najtansze:))) 26.08.11, 08:58 bo bedziesz i tak musiala je regularnie prac i wyrzucac))) ja kupuje w H&M bo po tym co dzieci robia w ogrodziei i w przedszkolu "zestaw" spodni zmieniam co meisiac..nawet sie tego doprac nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: najtansze:))) 26.08.11, 09:12 > bo bedziesz i tak musiala je regularnie prac i wyrzucac))) E, to zależy od przedszkola np. w przedszkolu mojej córki wychodzą tylko jak jest ciepło, sucho i to nie zawsze.. Ogólnie tych wyjść w ciągu roku to co najwyżej 10 jest (nie liczę lata, bo wtedy moja córka nie chodzi do przedszkola). We wrześniu nie wychodzą, bo dzieci się muszą zaaklimatyzować, w październiku już jest za zimno.. w marcu zaczynają wychodzić jak jest sucho, ciepło, bezdeszczowo i słońce świeci. Mojej córce jeszcze nigdy nic w przedszkolu się nie wybrudziło ani nie zniszczyło, więcej już jej się brudzi i niszczy jak jest ze mną. Odpowiedz Link Zgłoś
pamplemousse1 Re: najtansze:))) 26.08.11, 10:08 a to ciekawe? a jak argumentują to, że nie wychodzą? że dzieci się pobrudzą? Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: najtansze:))) 27.08.11, 09:24 nie argumentują tego. Podejrzewam, że może nie chce im się tyle dzieciaków ubierać, szczególnie, że już we wrześniu połowa grupy ubiera rajtuzy pod spodnie, a w październiku ta liczba wzrasta do jakichś 97% (masakra), a nie są to małe grupy. Może boją się też, że rodzice będą mieli pretensje jak dzieciaki sobie przemoczą buciki czy się wybrudzą. Moja córka i tak ma zawsze dwa razy dziennie spacer, do przedszkola pieszo i z przedszkola pieszo, więc zawsze to coś ). A zerówkowicze wychodzą dużo częściej . Odpowiedz Link Zgłoś
abigail83 Re: najtansze:))) 26.08.11, 10:27 Ogólnie tych wyjść w ciągu roku to co najwyż > ej 10 jest We > wrześniu nie wychodzą, bo dzieci się muszą zaaklimatyzować, w październiku już > jest za zimno.. w marcu zaczynają wychodzić jak jest sucho, ciepło, bezdeszczow > o i słońce świeci. Padłam. A tak to siedzą w środku, z nosami do szyb przyklejonymi? do czego się aklimatyzują we wrześniu? napisz koniecznie, co to za przedszkole, żeby można było łukiem szerokim omijać Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: najtansze:))) 26.08.11, 10:41 > E, to zależy od przedszkola np. w przedszkolu mojej córki wychodzą tylko jak je > st ciepło, sucho i to nie zawsze.. no to u nas wychodzaq codziennie...chyba ze pada... jezeli nie pada..to nie zaleznie od tego jak jest wychodza pobrykac po ogrodzie. Zima tez Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: najtansze:))) 26.08.11, 15:12 u nas wychodza nawet jak pada a obowiazkiem rodzicow jest dac odpowiednie ogumowane ciuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa Re: najtansze:))) 26.08.11, 12:30 > E, to zależy od przedszkola np. w przedszkolu mojej córki wychodzą tylko jak je > st ciepło, sucho i to nie zawsze.. Ogólnie tych wyjść w ciągu roku to co najwyż > ej 10 jest (nie liczę lata, bo wtedy moja córka nie chodzi do przedszkola). We > wrześniu nie wychodzą, bo dzieci się muszą zaaklimatyzować, w październiku już > jest za zimno.. w marcu zaczynają wychodzić jak jest sucho, ciepło, bezdeszczow > o i słońce świeci. Ło matko. Współczuję serdecznie! U nas na szczęście dzieciaki wychodzą codziennie, oprócz dni gdy leje cały dzień albo mróz powyżej 10 stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: najtansze:))) 26.08.11, 21:30 camel_3d napisał: > bo bedziesz i tak musiala je regularnie prac i wyrzucac))) > ja kupuje w H&M bo po tym co dzieci robia w ogrodziei i w przedszkolu "zestaw" > spodni zmieniam co meisiac..nawet sie tego doprac nie da. A to zalezy chyba od dziecka jak sie bawi...jak czytam o tych dziurach, brudach i spodniach ktore trzeba wyrzucac to przezywam szok...bo ja do tej pory to jedyne wyrzucanie jakie robie to do czarnego wora, bo wyroslo. Jak do tej pory to jedna dziura za caly 4.5 letni zywot, cala reszta spokojnie doprana bez zadnych plam Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d bron boze dresowe! 26.08.11, 08:59 chyba ze ty tez do pracy w dresach chodzisz, a dresy to u was stroj wyjsciowy. Lepsze sa sztruksowe.. dres tylko na sport Odpowiedz Link Zgłoś
upartamama a dlaczego nie dresowe??? 26.08.11, 09:07 obserwowałam od jakiegoś czasu dzieci wracające z przedszkola i 90% chłopców chodzi w dresowych spodniach, dziewczynki w leginsach (rzadko widziałam w spódniczkach, chyba że jesienią na rajstopy). Sama kupiłam synowi kilka par dresowych spodni. Jeszcze mam zamiar odwiedzić decathlon bo reklamowali jakieś dresy po 40 zł Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: a dlaczego nie dresowe??? 26.08.11, 09:29 dresy dresom nierówne. Także uważam, że dziecko powinno chodzić do przedszkola ubrane ładnie, schludnie, tak jak i potem do szkoły itd., ale przedszkole to nie praca, nie obowiązuje ubranie eleganckie i można również ładnie ubrać w dresy . Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: a dlaczego nie dresowe??? 26.08.11, 10:46 > można również ładnie ubrać w dresy . no niektorzy dorosli tez sie ladnei w dresy do pracy ubieraja Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: a dlaczego nie dresowe??? 27.08.11, 09:37 > no niektorzy dorosli tez sie ladnei w dresy do pracy ubieraja Naprawdę tak źle dresy Ci się kojarzą? A cóż złego choćby w takich spodniach www.lindex.com/Archive/ProductImages/6595/6595191/S0000006608939_F_W40_20110725133643.jpg albo w takich www.lindex.com/Archive/ProductImages/6587/6587011/S0000006598301_F_W40_20110617090625.jpg Spodnie dresowe to nie muszą być jakieś bure, smutne spodnie z lampasami po bokach. Do pracy też raczej nie zakłada się jakichś kolorowych bluzek z autkiem, smokiem czy czymś innym tego pokroju, a dzieciom do przedszkola takie się często nakłada.. No chyba, że Twój syn w koszuli chodzi czy w czymś tego pokroju. Moje dzieciaki noszą spodnie na styl tych na górze, córka oprócz tego ma mnóstwo legginsów i moim zdaniem to ubiór odpowiedni na podwórko, na miasto, do przedszkola czy do cioci w odwiedziny. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: a dlaczego nie dresowe??? 26.08.11, 10:45 upartamama napisała: > obserwowałam od jakiegoś czasu dzieci wracające z przedszkola i 90% chłopców ch > odzi w dresowych spodniach, no..bo to wlasnie Polska ) Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: a dlaczego nie dresowe??? 26.08.11, 19:29 Wiesz, ja nie widzę powodu, żeby sobie jakieś kompleksy sztruksami leczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: bron boze dresowe! 26.08.11, 09:35 rany julek-przedszkole to praca i obowiązuje strój wyjściowy...padłam. A możesz przybliżyć na jakie to dyscypliny sportowe wypada przedszkolakowi te dresy założyć? Wracając do tematu daj takie w jakich dziecku wygodnie i jakie mu najłatwiej samodzielnie ściągać i zakładać. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: bron boze dresowe! 26.08.11, 10:48 a to twoje dziecko nie ma w przedszkolu zajec sportowych? u nas sa i wtedy dzieci same si eprzebieraja w stroje sportowe... niektore maja spodnie dresowe inne krotkie... ale poza sportem to raczej dresowych nie zobaczasz.. nie obrazajac nikogo..jadac do PL wlasnie widzi si ena ulicach mase takich elegantow w dreasach na ulicach..bo wygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: bron boze dresowe! 26.08.11, 15:19 ale o jakim sporcie ty mówisz w przypadku trzylatka? zajęcia ruchowe? przecież w przedszkolu takie na okrągło... na gimnastyce korekcyjnej ćwiczą w krótkich spodenkach-w dresie by się ugotowały... Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia bo zajecia sportowe 26.08.11, 15:21 to sa tylko wtedy jak dzieci maja je na specjalnej sali ze specjalnym nauczycielem. inaczej sie nie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: bo zajecia sportowe 26.08.11, 15:32 ciociacesia na sali by dresu nie potrzebowały...dlatego pytam co za sporty uprawiają trzylatki do których włożyć dres trzeba i wypada... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: bron boze dresowe! 26.08.11, 15:54 slonko1335 napisała: > ale o jakim sporcie ty mówisz w przypadku trzylatka? o zwyklym.. WF... moze u ciebie nie ma.. u nas jest raz w tygodniu 40 minut. Bieganie, skakanie, wsponanie sie, czoplganie, cwiczenia z rownowaga..itd... i do tego trzeba miec stroj sportowy.. a nei zwykle ubranie przedszkolne... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: bron boze dresowe! 26.08.11, 16:21 u nas jest raz w tygodniu 40 minut. > Bieganie, skakanie, wsponanie sie, czoplganie, cwiczenia z rownowaga..itd. to niemieckie trzylatki nie robią tego cały czas tylko 40 minut tygodniowo??? widzisz polskie mają tak na okrągło jak nie śpią i tu jest pewnie pies pogrzebany.... Co robią dzieci w niemieckim przedszkolu w pozostałym czasie? rysują cały dzień? Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: bron boze dresowe! 26.08.11, 17:02 W niemieckich przedszkolach panuje model a'la hitlerjugend Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: bron boze dresowe! 27.08.11, 09:45 > W niemieckich przedszkolach panuje model a'la hitlerjugend to i tak lepsze niz polski motel chloporobotniczy... Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: bron boze dresowe! 27.08.11, 09:59 lepsze? 40 minut biegania i skakania tygodniowo jest lepsze? proszę cię... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: bron boze dresowe! 27.08.11, 21:47 > lepsze? 40 minut biegania i skakania tygodniowo jest lepsze? proszę cię... chyba za malo wiesz o tym czym jest dla dzieci zorganizowana zabawa... w sumie czemu ludzie chodza na fitens? przecie caly dzien sie ruszaja.. dziwne nei? no prosze cie... Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: bron boze dresowe! 27.08.11, 22:08 Jest czas na zabawe zorganizowana i na zabawe wolna, bardzo wazna z punktu widzenia rozwoju dziecka. Dziecko nie musi i nie moze miec zorganizowanego 100% czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: bron boze dresowe! 27.08.11, 22:15 A ludzie chodza na fitnes bo ruch ktory maja na codzien nie jest wystarczajacy po prostu. Ja chodze na fitnes i z dziecmi do parku wiec mam porownanie: ruch, ktory serwowaly mi dzieci kiedy byly nieco mniejsze (w tej chwili juz sie tak na mnie nie wyzywaja bo maja swoje towarzystwo) jest porownywalny do niektorych zajec aerobowych w klubie. A poniewaz na te zajecia chodzi sie w dresie to nie widze powodu dla ktorego nie mialabym ubrac w dresy siebie i dzieci do wspolnego wybiegania sie. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: bron boze dresowe! 27.08.11, 22:55 no i wlasnie talego u mlodego w przedszkolu jest raz w tygodniu 40 minut ZORGANIZOWANEGO sportu... w dresach Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: bron boze dresowe! 28.08.11, 06:55 A to tylko do zorganizowanych zajec sportowych zaklada sie dres? Pierwsze slysze. To ze regularnie uczestnicze w zajeciach zorganizowanych przez klub w ktorym mam abonament nie oznacza ze poza tym nic juz nie robie. Wedlug ciebie bieganie, marsze, chodzenie po gorach, granie w pilke, wspinanie sie , jezdzenie rowerem to co jest? I owszem ruszam sie na codzien i nie zawsze dres zakladam. Nie zakladam kiedy ide spacerkiem po chleb lub wybieram sie rowerem do parku ale juz kiedy mam do przejscia 15 km marszem lub wycieczke rowerow to dres. I tak samo dzieci, w przedszkolu poza zajeciami zorganizowanymi maja po 3-4 godziny INTENSYWNEGO ruchu dziennie, to wiecej niz polowa czasu ktory tam spedzaja a do intensywnego ruchu czy chcesz dres jest odpowiednim strojem. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: bron boze dresowe! 28.08.11, 11:41 my tu rozpatrujemy kwestie sportu w zlobku, a nie twojego biegania po parku...sama mozesz sobie toples biegac.. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: bron boze dresowe! 28.08.11, 22:09 Nie udawaj ze nie rozumiesz. To ty twierdziles, ze w przedszkolu dres wypada tylko na zorganizowane zajecia sportowe. A zajecia sportowe sa nie tylko zorganizowane. > ama mozesz sobie toples biegac.. Nie musze, w dresie mi jest wygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: bron boze dresowe! 28.08.11, 08:20 a jaką różnicą jest czy skakanie, czołganie się, bieganie jest zorganizowane czy nie odnośnie ubioru do tychże czynności? jak dziecko skacze i biega samo to nie może być ubrane tak samo jak to nad którym ktoś stoi i każe mu robić dokładnie to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: bron boze dresowe! 28.08.11, 11:42 taka jak malowanie w domu i uczenie sie z mama literek, a chodzenei do szkoly i robienie tego samego. to sie nazywa praca zespolowa. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: bron boze dresowe! 28.08.11, 20:57 czyli że dres można tylko jak sie w drużynie biega, skacze i wspina a samodzielnie już nie? to ci ciekawostki od camela, zwłaszcza że na rower chciałeś ubierać a nie pisałeś nigdzie że to drużynowo...a wiesz, że w tym przedszkolu to dzieci najczęściej to jednak nie same robią tylko w zespole czyli, że według ciebie jednak dres jak najbardziej...oj zapętliłeś się biedaku.... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d slonko.. 27.08.11, 09:47 a powesz mi..czemu w szkolach jest WF? Przeciez podczas przerw dzeici biegaja, szaleja, sa na dworzu.. = czy ty wogole logicznie potrafisz myslec? rozumiem, ze u was w przedszkolach zajecia ruchowe (czy rytmika) odbywaja sie w pelnym ubraniu... a..no tak zapomnialem..dresy dzeici juz maja zalozone..nie musza sie przebierac.. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: slonko.. 27.08.11, 09:52 a potem po tej 5-10 minutowej przerwie 45 minut siedzą na tyłku w ławce. Po powrocie do domu nad lekcjami i przed komputerem, naprawdę nie widzisz różnicy miedzy przedszkolem a szkołą? i trzylatkiem a ośmio/dziewięciolatkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: slonko.. 27.08.11, 09:54 tak owszem rytmika odbywa się w ubraniu-dokładnie takim w jakim dziecko jest na sali przedszkolnej Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: slonko.. 27.08.11, 21:48 ...niezle... > tak owszem rytmika odbywa się w ubraniu-dokładnie takim w jakim dziecko jest na > sali przedszkolnej Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: slonko.. 28.08.11, 16:10 No jak to- aktywność ruchowa wyłącznie w dresie! Jak nie ma dresu, to dziecko ma grzecznie siedzieć i się nie pocić i nie brudzić. Widać Camel nie wie, że w PL w przedszkolu dzieci bawią się aktywnie przez cały dzień... W sumie to usprawiedliwia dresy, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
przeciwcialo Re: slonko.. 31.08.11, 18:19 Zajecia ruchowe dzieci odbywaja w spodenkach krótkich i koszulkach, czesto na bosaka. Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: bron boze dresowe! 26.08.11, 21:28 > Bieganie, skakanie, wsponanie sie, czoplganie, cwiczenia z rownowaga..itd... Cos takiego, moi chlopcy robia to wszystko i jezcze wiecej rowniez poza wf. W takim razie dres chyba nie powinien nikogo dziwic. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: bron boze dresowe! 27.08.11, 09:49 > Cos takiego, moi chlopcy robia to wszystko i jezcze wiecej rowniez poza wf. W t > akim razie dres chyba nie powinien nikogo dziwic. czyli do szkoly tez beda w dresach chodzili? bo na przerwach tez biegaja i sie bawia? fajnie... Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: bron boze dresowe! 27.08.11, 10:17 Wlasnie, na przerwach beda gonic a reszte siedziec w lawce. W tej chwili gonia wiekszosc czasu a w przerwach siedza na tylku. Proporcje jakby sie zmienia. Nie wiem czemu mieszac do przedszkola kosciol, szkole i imieniny cioci. Przedszkole to jest przedszkole i ubiera sie w stroj odpowiedni do sposobu spedzania tam czasu. Zmieni sie sposob spedzania czasu zmieni sie tez stroj. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: bron boze dresowe! 27.08.11, 10:29 właśnie jest zupełnie nielogiczne co piszesz camel. Według Ciebie na bieganie, skakanie, wspinanie się dres sie zakłada, no więc non stop biegającemu, wspinającemu się i skaczącemu trzylatkowi sie dres zakłada bo to właśnie robią przez 90 procent czasu w przedszkolu, przynajmniej w tym do którego chodzą moje dzieci, no chyba że na wspominane przez siebie 40 minutowe skakanie i bieganie zakładasz swojemu spodnie w kancik???nie moja wina, że w waszym przedszkolu dzieci mogą to robić tylko 40 minut tygodniowo. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: bron boze dresowe! 02.09.11, 18:07 slonko1335 napisała: > ale o jakim sporcie ty mówisz w przypadku trzylatka? zajęcia ruchowe? przecież > w przedszkolu takie na okrągło... na gimnastyce korekcyjnej ćwiczą w krótkich > spodenkach-w dresie by się ugotowały... Oj o profesjonalnym sporcie przed sniadaniem jak w wojsku skoro swit Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: bron boze dresowe! 26.08.11, 10:47 Zaściankowe podejście, w stylu: teraz już nie jestem ze wsi to noszę sztruksy. Wybacz, ale najbogatrze społeczeństwa świata mają wysokie umiłowanie do dresów- fakt, że Jucy C. albo Dior - ale dresik dobry na każdą okazję Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: bron boze dresowe! 26.08.11, 10:50 a jakis to spoleczenstwa maja to umilowane do dresow? Rosja chyba Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d aha 26.08.11, 10:55 mieszkam w Niemczech (czyli jedno z bogatszych spoleczenstw)..i tu dresy sa wylacznie strojem do sportu... Aha..w Dzielnicach z nizinami splecznymi na ulicach widuje sie czasem dresy jako spstroj wyjsciowy... Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: aha 26.08.11, 21:39 camel_3d napisał: > Aha..w Dzielnicach z nizinami splecznymi na ulicach > widuje sie czasem dresy jako spstroj wyjsciowy... Podpisze sie...w dresach chadzaja niziny spoleczne - bo im musi byc wygodnie spieprzac jak cos zwina czy skakac przez ploty Nawet tych w dresach a uprawiajacych sporty latwo odroznic od dresowych nizin spolecznych bo zwykle dresy roznia sie w zaleznosci od uprawianej dyscypliny sportowej a juz na pewno od dresu nizin. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz Re: bron boze dresowe! 26.08.11, 14:29 USA, UK kotek oraz szeroko pojęte kraje skandynawskie. A Niemcy org. mają wielkie zamiłowanie do nagości, więc raczej gajerów na co dzień nie uświadczysz Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: bron boze dresowe! 26.08.11, 15:56 leneczkaz napisała: > USA, UK kotek oraz szeroko pojęte kraje skandynawskie. jezu.. to dla ciebie uSA jest wytyczna kultury?? i weldug ciebie tan kraj ma dobrobyt?? wlasnie maja duzo problem yfinansowe z wyplacalnoscia... no tak..to faktycznie.. gratuluje... bylas w usa czy tylko seriale ogladasz? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: bron boze dresowe! 26.08.11, 15:56 > więc raczej gajerów na co dz > ień nie uświadczysz jak sie bywa tylko na budowie i w aldim to faktycznie..moglas nie widziec.. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: bron boze dresowe! 26.08.11, 19:28 No popatrz- a u mnie w przedszkolu zalecają dresy, legginsy, rajstopy. Wszystko, co miękkie, wygodne i na gumie, żeby się łatwo w toalecie zdejmowało Zresztą ładny, welurowy dres dziewczęcy w niczym nie ustępuje estetycznie jeansom (w chłopięcychy mam mniejsze doświadczenie póki co...). A ja do pracy nie chodzę ani w dresie, ani w jeansach... Z kolei w domu zdecydowanie wolę legginsy, spodnie z dzianiny, nawet dres niż jenasy i sztruksy- wygoda jest wręcz nieporównywalna. Odpowiedz Link Zgłoś
silje78 Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 26.08.11, 10:06 najlepiej dresy, ale cienkie. jak jest ciepło to spodenki. odradzam sztywne jeansy, sztruksy. dla mnie przedszkole to "drugi dom", dziecko ma być ubrane czysto, wygodnie i ładnie, przynajmniej na wejściu bo przy odbieraniu to już różnie bywa Odpowiedz Link Zgłoś
maricaq4 Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 26.08.11, 10:43 wygodne czyli dresowe Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 26.08.11, 10:50 sa tez spodnie z materialu...tez cienkie.. i lepiej niz drechy wygladaja. Odpowiedz Link Zgłoś
linkap_wawa Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 26.08.11, 11:08 Camel -co ty sie tak do tych dresow... ty masz chyba jakies traumatyczne wspomnienia z lat 80-90 kiedy to hitem byly sztuczne szeleszczace stroje z polyestru... albo dresy addidasa z trzema paskami... moje dziecko ma i dzinsy i sztruksy i takie z cienkiego materialu i z grubego ale najbardziej swobodnie czuje sie w spodniach wlasnie a la dresowych ( z grubszej badz cienszej bawelny) - z bardzo prostej przyczyny - sa elastyczne a poza tym takie spodnie najlatwiej mu samemu zdjac i zalozyc. I to jest chyba oczywiste, ze bede ubierac go do przedszkola w taki stroj, w ktorym mu najwygodniej. Szczegolnie na poczatku kariery przedszkolnej. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 26.08.11, 11:16 linkap_wawa napisała: > Camel -co ty sie tak do tych dresow... ty masz chyba jakies traumatyczne wspomn > ienia z lat 80-90 kiedy to hitem byly sztuczne szeleszczace stroje z polyestru > ... albo dresy addidasa z trzema paskami... dresy beda zawsze dresami... czy z bawelny czy z czegos innego. To nie jest stroj ani do przedszkola, ani do szkoly, ani do pracy.. to jest stroj do sportu...chociaz niektzy lubia caly czas na sportowo chodzic )) tak, mam awersje do dresow i do innych zachowan, ktore kojarza mi sie z chloporobotnicza klasa... Odpowiedz Link Zgłoś
linkap_wawa Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 26.08.11, 11:26 ej no.. trzeba isc z postepem czasu, miec otwarty umysl i porzucic precz dawne uprzedzenia.. bo klasy chloporobotniczej juz dawno nie ma, a w dzisiejszych czasach burakiem moze byc kazdy nawet ten ktory na codzien chodzi w garniturze... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 26.08.11, 11:33 ee..ja nie napisalem, ze mam awersje do ludzi, ze wzgeldu na ich stan konta..tylko napisalem ze mam awersje to niektorych zachowan, a niestety zachowania te spotykane sa i u bogatych (glownie dorobkiwiczow) i u biednych.... Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 26.08.11, 21:05 A to dziecko w dresie zachowuje się inaczej, niż dziecko w bojówkach? Ech, Camel... Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 27.08.11, 00:20 Dla mnie bojowki do spotnie w Laty..a nie brazowe spodnie... > A to dziecko w dresie zachowuje się inaczej, niż dziecko w bojówkach? Ech, Came > l... Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia bojwki to spoddnie z kieszeniami 27.08.11, 07:54 wielkimi a nie jakiegos konkretnego koloru, sa i w kwiatki i rozowe Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: bojwki to spoddnie z kieszeniami 27.08.11, 09:48 to te brazaowe spodnie maja wielkie kieszenie? ty chyba o tym myslalas.. www.solostocks.pl/img/bojowki-meskie-141050n0.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 28.08.11, 16:13 W łaty to moro albo kamuflaż. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: i jeszcze dla chlopca: 26.08.11, 11:34 obrzydliwe..jak dla debili z gangu w NYC)) sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia o matko 26.08.11, 11:40 spaczony chyba jestes jakis wez ty lepiej podaj przyklad obrazkowy co masz na mysli dla chlopca i dziewczynki Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: o matko 26.08.11, 11:48 dla chlopca: images.mytoys.com/intershoproot/eCS/Store/de/images/186/57/1865704-n.jpg www.meandi.se/Upload/Images/2010/vt_10/112301_individ.gif www.mountine-kindermode.com/images/product_images/popup_images/1542_0_burberry_baby_jungen_hose_kariert.jpg img1.classistatic.com/cps/bln/110602/172r5/85916em_23.jpeg images.mytoys.com/intershoproot/eCS/Store/de/images/202/41/2024160-n.jpg niestety u zbrankami dla dzeiwczynke u mnie na bakier. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia dla mnie nieporozumienie 26.08.11, 11:52 ani to ladne, ani wygodne, ani praktyczne. dzinsy to przeciez stroj chloporobotniczy, a bojówki sa ble i fuj Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: dla mnie nieporozumienie 26.08.11, 12:01 ciociacesia napisała: > ani to ladne, ani wygodne, ani praktyczne. a tam gdzies byly bojowki lub jeansy? ciekawe ciekawe.... Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia pierwsze to byly bojowki 26.08.11, 12:06 z dzinsu w dodatku i wez spodnie w krate? jak punk rockowiec z polowy lat 80tych Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia drugie to tez dzins przeca 26.08.11, 12:09 nie lubie takich spodni i dla dzieci ponizej lat 6-7 i juz Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: pierwsze to byly bojowki 26.08.11, 12:09 mnie sie kojarza bojowki z czyms laciatym..no ale skro to bojowki.. to wole bojowki i w kratke niz drechy... sory... Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia ale ze ty wolisz 26.08.11, 12:17 to wiem od pierwszego maila, tylko nie wiem czemu swoja traume chcesz wszystkim w okolo narzucic? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: ale ze ty wolisz 26.08.11, 12:52 ja bym to raczej nazwal niechecia do sposcizny po demoludach... Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: pierwsze to byly bojowki 02.09.11, 18:20 camel_3d napisał: > mnie sie kojarza bojowki z czyms laciatym..no ale skro to bojowki.. > to wole bojowki i w kratke niz drechy... sory... bojowki to rodzaj kroju a nie kolor,moga byc i nawet czerwone,ale o odpowiedznim kroju. Odpowiedz Link Zgłoś
alizee44 Re: o matko 26.08.11, 12:36 img1.classistatic.com/cps/bln/110602/172r5/85916em_23.jpeg o maatkkooo!!..z całym szacunkiem ....co to za spodnie, jak z wiejskiej kapeli podwórkowej.. i to są odpwoedznie spodnie dla chłopca????????.. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia mi sie kojarzy z obciachowymi 26.08.11, 12:40 starymi klipami dth no ale kazdy ma swoje zboczonko. camel dresy i krotkie wlosy Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: mi sie kojarzy z obciachowymi 26.08.11, 12:46 Hyhy, jeszcze lujówkę założyć, w rękę mandolinę, pobrzdąkać zakazane piosenki i powojenna Warszawa jak się patrzy Odpowiedz Link Zgłoś
alizee44 Re: mi sie kojarzy z obciachowymi 26.08.11, 12:58 a Ty Camel odbierając swoje dziecko z przedszkola to pewnie w garniaku zasuwasz co by ludzie nie pomysleli , ze z klasy chłopskorobotniczej jestes...grunt to co o Tobie ludzie pomyślą: Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: mi sie kojarzy z obciachowymi 26.08.11, 13:04 a ty myslisz, ze kazdy pracuje na budowie? Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia ty naprawde masz jakis problem 26.08.11, 13:09 masz cos do chlopow, robotnikow, chloporobotnikow czy pracownikow budów? do zupy ci naplul jaki? dziewczyne odbil? Odpowiedz Link Zgłoś
alizee44 Re: ty naprawde masz jakis problem 26.08.11, 13:17 człowiek bez garnituru to chłop, robol itp..hehehhe kompleksy Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: ty naprawde masz jakis problem 26.08.11, 15:57 > masz cos do chlopow, robotnikow, chloporobotnikow czy pracownikow budów? do zup > y ci naplul jaki? dziewczyne odbil? nie lubie ich mentalnosci.. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia ich to znaczy jakiej? 26.08.11, 16:06 konkretnie jakiewj mentalnosci pracownikow budowy nie lubisz? Odpowiedz Link Zgłoś
siisiiii Re: mi sie kojarzy z obciachowymi 26.08.11, 13:27 a masz coś do ludzi pracujących na budowie? cóż, nie wszyscy mogą pracować w biurach. sorry, ale straszny burak z ciebie (stwierdzam nie tylko po tym wątku...) Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: mi sie kojarzy z obciachowymi 26.08.11, 15:58 > a masz coś do ludzi pracujących na budowie? cóż, nie wszyscy mogą pracować w bi > urach. sorry, ale straszny burak z ciebie (stwierdzam nie tylko po tym wątku... > ) a masz cos do ludzie nie pracujacych na budowie? nie wszytscy przeciez musza prawda..? Odpowiedz Link Zgłoś
siisiiii Re: mi sie kojarzy z obciachowymi 26.08.11, 20:07 ja nie mam nic do ludzi pracujących gdziekolwiek, nie obchodzi mnie czy ktoś sprząta kible czy zarządza wielką firmą. i nie oceniam w przeciwieństwie do Ciebie ludzi po tym jakie mają ubranie. może mi się coś nie podobać więc sama nigdy sobie ani mojemu dziecku tego nie założę ale nie twierdzę że jak ktoś nosi dresy to jest gorszy. wielki pan dorobkiewicz z wielkiego Berlina się znalazł co na co dzień w garniaku chodzi żeby ludzie podziwiali jaki to bogaty jest. Odpowiedz Link Zgłoś
futro.1 Re: mi sie kojarzy z obciachowymi 26.08.11, 21:11 camel, ty krawaciarzu! Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: mi sie kojarzy z obciachowymi 27.08.11, 00:23 siisiiii napisała: > ja nie mam nic do ludzi pracujących gdziekolwiek, nie obchodzi mnie czy ktoś sp > rząta kible czy zarządza wielką firmą. i nie oceniam w przeciwieństwie do Ciebi > e ludzi po tym jakie mają ubranie. a ja tak, czemu? bo schludnie i zadbanie moze ubrac sie kazdy, nie zaleznie od stanu konta... Oczywiscie mozna tez isc na latwizne..i dziecko w dresy pakowacv..a cos porzadnego tylko "na niedziele"... Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: mi sie kojarzy z obciachowymi 27.08.11, 00:36 W dresie tez czlowiek moze sie prezentowac schludnie tak samo jak moze wygladac szmatlawo w dzinsach. W dres sie ubiera bo jest stosowny do okazji a ze dziecko ma bardzo duzo okazji do noszenia dresu to tym lepiej dla niego. Odpowiedz Link Zgłoś
leneczkaz :D hahahah 26.08.11, 14:23 Wiesz co.. Mój mąż jest CEO i jego normalny strój do pracy to polo i jeansy lub inne spodnie średnio eleganckie. Uwierz mi.. Przemawia przez Ciebie taka właśnie klasa chłoporobotnicza. Gdybyś był naprawdę na wysokim stanowisku to byś miał głęboko gdzieś konwenanse (chyba, że spotkanie jest stricte biznesowe- to wtedy gajery, norma). Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: :D hahahah 26.08.11, 15:59 leneczkaz napisała: > Wiesz co.. Mój mąż jest CEO a ja jestem MOTVP... i co to ma do rzeczy? CEO... ladny skrot angielski to sobie moze tez Henie majacy sklep z kaloryferami napisac.. Odpowiedz Link Zgłoś
stypkaa To nie są dobre spodnie dla początkującego przed- 26.08.11, 12:38 szkolaka Pomijając to czy mi się takie spodnie podobają czy nie, to wszystkie zalinkowane (chyba, bo na jednych nie bardzo widać, a nie chce mi się powiększać) mają guziki, i jak się domyślam - suwak. U nas pierwsze co Panie powiedziały to, żeby strój był jak najłatwiejszy do założenia przez samo dziecko, bo od początku uczą dziecko samodzielności. A więc spodnie - tylko na gumkę. Żadnych guzików, suwaków etc. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: To nie są dobre spodnie dla początkującego pr 26.08.11, 12:54 wszystkie te spodnie maja od spodu (w pasie) wszyte gumki, tak zeby dziecko moglo je sciagnac bez rozpinania guzikow i suwakow. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: To nie są dobre spodnie dla początkującego pr 26.08.11, 21:09 Tyle tylko, że żeby te spodnie zdjąć bez rozpinania- muszą być w pupie luźne. Za to guma- ściągnięta, żeby same nie zjechały w trakcie zabawy. Efekt jest taki, że robi sie nieestetyczny balon na biodrach, za to w pasie jest pościągana buła. Nic ładnego. Kupiłam mojej małej takie jeansy i leżą po prostu brzydko. Ładne, dopasowane jeansy czy sztruksy- trzeba rozpinac i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: To nie są dobre spodnie dla początkującego pr 27.08.11, 22:57 jakbys kupila dobrej formy to by nie wygladaly jak balon. Mlody ma w zasadzie wsyzstkie spodnie na tej zasadzie i nie przypominaja balonu. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: To nie są dobre spodnie dla początkującego pr 28.08.11, 16:16 Taaa, to tylko 5-10-15 Tak, wiem, żadna rewelacja i badziew. Ale na portki za stówę mnie nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
futro.1 Re: To nie są dobre spodnie dla początkującego pr 26.08.11, 15:57 bo od początku uczą dziecko samodzielności. A więc s > podnie - tylko na gumkę. Żadnych guzików, suwaków etc. nosz kurna też mi samodzielność. mój 2latek właśnie nauczył się obsługi suwaka i zaczyna przygodę z guzikami Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia brawo! 26.08.11, 16:08 moja 3 latka wlasnie opanowala kontrole nad zwieraczami. i ja jej zycia utrudniac nie zamierzam, bo dostaje szalu jak ktos jej chce pomoc w kibelku, bo ona jest duza i wszystko musi sama Odpowiedz Link Zgłoś
futro.1 Re: brawo! 26.08.11, 17:09 to po jaką cholerę dzieci ida do przedszkola? bawić się mogą przecież w domu wydawało mi się że przedszkole ma uczyć ale widocznie tylko mi się wydawało Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia chyba ci sie wydawalo 26.08.11, 17:11 brawo bylo bez ironii. moja zamki wprawdzie obsluguje ale od niedawna. uczyc to sie dzieci maja w szkole. w przedszkolu (o 3 latku mowimy) maja sie socjalizowac, bawic i miec opieke kiedy rodzice sa w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
futro.1 Re: chyba ci sie wydawalo 26.08.11, 19:59 > brawo bylo bez ironii. przeinterpretowałam w przedszkolu (o 3 latku mowimy) maja sie so > cjalizowac, bawic i miec opieke kiedy rodzice sa w pracy no tak, ale jakaś nauka samodzielności też powinna występować a jedna czy dwie panie przedszkolanki raczej nie są w stanie nauczyć obsługi suwaka czy zapinania guzików 20kilku dzieciaków; naciągnąć portki na gumce to 3latek powinien umieć z zamkniętymi oczami a może to ja mam zbyt wygórowane wymagania. uczyć to się dzieci powinny przede wszystkim w domu a dopiero później w szkole Odpowiedz Link Zgłoś
futro.1 Re: chyba ci sie wydawalo 26.08.11, 20:02 sprostowanie - panie przedszkolanki mogą asystować dziecko przy ubieraniu się ale nie ubierać Odpowiedz Link Zgłoś
ciociacesia masz bardzo wygorowane wymagania 26.08.11, 20:05 albo patrzysz pod katem swojego dziecka. moje umie opowiadac bajki ale potrzebuje miec otwartye oczy zeby zdjac i zalozyc spodnie. no i nie bez znaczenia sa okolicznosci w jakich dzieci zdejmuja spodnie w przedszkolu - najczesciej po to zeby zrobic siusiu, wiec szybkosc operacji jest nie bez znaczenia, bo w zabawie czesto sie zapominaja i zostawiaja kibelek na ostatnia chwile Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: o matko 02.09.11, 18:18 camel_3d napisał: > rel="nofollow">www.mountine-kindermode.com/images/product_images/popup_images/1542_0_burberry_baby_jungen_hose_kariert.jpg > rel="nofollow">img1.classistatic.com/cps/bln/110602/172r5/85916em_23.jpeg > rel="nofollow">images.mytoys.com/intershoproot/eCS/Store/de/images/202/41/2024160-n.jpg > > niestety u zbrankami dla dzeiwczynke u mnie na bakier. Bo camel woli ubierac syna w pizame a nie dres,tu UU takie w krate to najczesciej spodnie od pizamy ,lub podszewka do prochowca,cudnie. Odpowiedz Link Zgłoś
linkap_wawa Re: i jeszcze dla chlopca: 26.08.11, 11:54 Camel - ja oczywiscie nie zamierzam dyskutowac z twoim gustem - bo kazdy jakis ma i kropka. Ale za zalinkowanym zdjeciu jest chlopak w dresach wlasnie i ja osobiscie uwazam ze wyglada bardzo ok, czysto, schludnie - jest zreszta w spodniach z opisywanego przez ciebie H&M... www.hm.com/pl/product/91618?article=91618-A Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d ??? 26.08.11, 12:02 ktore zdjecie to chlopak w dresach??? i co ma do tego H&M? To ze maja w ofercie dresy, nie znaczy ze musze je kupowac i do przedszkola zakladac. Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: ??? 26.08.11, 12:16 Na zalinkowanym przez linkap_wawa, nie przez ciebie. A te twoje spodnie w kratę to z Gangiem Olsena mi się kojarzą. Są okropne. W życiu nie ubrałabym syna w taką kratkę. Te beżowe ujdą ale na pewno nie na cały dzień do przedszkola. Przedszkole to nie praca i nie obowiązuje w nim ścisły dress code. No chyba, że w przedszkolu twojego syna obowiązuje. Chyba, że masz parcie na to aby dziecko przede wszystkim "wyglądało" a nie czuło się dobrze i wygodnie. Moi będą chodzić w t-shirtach i spodenkach/legginsach/dresach. Dżinsy/sztruksy i inne spodnie z paskami, guzikami i zamkami to mogę im ubrać na jakieś wyjście. A i to zawsze mam w pogotowiu coś wygodniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: ??? 26.08.11, 12:20 dres code nie obowiazuje, ale dzieci w dresach nikt nie posyla... wole gang olsena niz ganz z NYC >Chyba, że masz parcie na to aby dziecko > przede wszystkim "wyglądało" a nie czuło się dobrze i wygodnie. moze wygladac i czuc sie dobrze... > Moi będą chodzić w t-shirtach i spodenkach/legginsach/dresach. No..miwoe, ze pokolenie chloporobotnicze... wyglad nie ma znaczenie... Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: ??? 26.08.11, 12:35 Ewidentnie masz jakiś kompleks "chłoporobotniczy". Jesteś pierwszym pokoleniem z wyższym, czy co? Wtedy zrozumiem twoją niechęć do tej klasy i chęć odcięcia się od niej. Ale jak to się mówi w Polsce - "chłop ze wsi wyjdzie, ale wieś z chłopa - nigdy". Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: ??? 26.08.11, 12:33 agazagie napisała: > Moi będą chodzić w t-shirtach i spodenkach/legginsach/dresach. ??? Spodenki tzn. szorty owszem, w pogodne, cieple dni, ale legginsy dla chlopcow to w zadnej ofercie nie widzialam i przyznam, ze zadnego chlopca w takim stroju tez nie widzialam. Bardzo popularnym strojem dla chlopcow w polskich przedszkolach sa rajstopy o krotkie spodnie na wierzch przyznam ze to specyficzne, by nie powiedziec komiczne przebranie w moim odczuciu. Odpowiedz Link Zgłoś
agazagie Re: ??? 26.08.11, 12:42 Ja nic nikomu nie muszę udowadniać i nie mam parcia aby moje dzieci siedziały w piaskownicy w najnowszych kolekcjach YSL czy Diora. Jak gdzieś wychodzimy - ubrane są "wyjściowo", do zabawy ubrane są wygodnie. Przedszkole to miejsce zabaw a nie pracy i nie obowiązuje sztywny ubiór. W starszych klasach podstawówki (powiedzmy tak od III-IV) można już dzieci ubierać "wyjściowo" ale przedszkolaki? Dzieci, które największy kontakt mają z podłogą/ziemią? A ty po domu chodzisz w spodniach na kant i szpilkach? Odpowiedz Link Zgłoś
najma78 Re: ??? 26.08.11, 12:54 agazagie napisała: > A ty po domu chodzisz w spodniach na kant i szpilkach? Nie chodze w dresach. Odziez i obuwie sportowe zakladam tylko w celach spotowych tzn. uprawiania sportu. Inne buty posiadam na fitness a inne na spacer w parku a jeszcze inne do pracy, na wyjscie do restauracji czy klubu nocnego. Widuje takich, ktorych strojem codziennym jest pizama, chodza w niej wszedzie, bo im wygodnie i taki jest trend w srodowisku w ktorym zyja ale czy to oznacza, ze jest to ogolnie przyjety stroj dzienny na kazda okazje? Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: ??? 26.08.11, 21:39 Nie rozumiem po co sie doszukiwac analogii z pizama. Dla mnie to co robia dzieci w przedszkolu przynajmniej przez polowe czasu, ktory tam przebywaja podpada pod uprawianie sportu dlatego uwazam, ze dres jest bardzo odpowiednim strojem. Odpowiedz Link Zgłoś
hanalui Re: ??? 26.08.11, 21:51 franczii napisała: > Dla mnie to co robia dziec > i w przedszkolu przynajmniej przez polowe czasu, ktory tam przebywaja podpada > pod uprawianie sportu dlatego uwazam, ze dres jest bardzo odpowiednim strojem. Pewnie to samo dzieci robia u cioci na imieninach, na weselu u mamy kuzynki, nawet idac do kosciola najchetniej by to samo robily a jakos dziwnym trafem nikt na te okazje dzieci w dresy nie ubiera Odpowiedz Link Zgłoś
franczii Re: ??? 26.08.11, 22:04 Tylko ze do cioci na imieniny ida na godzine a nie na 6. Poza tym u cioci na imieninach czy na weselu nie grzebia w pichu, nie doja kozy, nie sadza roslinek, nie wspinaja sie bo nie ma gdzie. Moga sie co najwyzej na posadzce wytarzac. Odpowiedz Link Zgłoś
alizee44 Re: spodnie:)takie kupuje.. 26.08.11, 12:16 allegro.pl/hm-spodnie-dresowe-zielen-116-5-6lat-i1761376023.html allegro.pl/hm-rewelacyjne-spodnie-jeans-116-i17526993 czy Chłopcy wyglądają na klasę chłoporobotniczą???? Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: spodnie:)takie kupuje.. 26.08.11, 12:24 > czy Chłopcy wyglądają na klasę chłoporobotniczą???? jakbys im ogolila jeszcze na polska modle glowki na 2 mm to na 100% z chin np Odpowiedz Link Zgłoś
futro.1 Re: spodnie:)takie kupuje.. 26.08.11, 16:19 o bejsbolu w garści zapomniałeś można jeszcze założyć chłopakowi spodnie dużo za duże tak żeby w kroku wisiały do kolan moda polska... Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: dres rzadzi! 26.08.11, 15:27 calkiem fajne te spodnie dla dziewczynek, wcale nie wygladaja jak dresy sportowe a sa wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
alizee44 Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 26.08.11, 11:08 ja mojemu synkowi ubieram dresowe spodenki właśnie do przedszkola gdyż są po prostu wygodne ale tez mam kilka par spodenek z cienkiego jeansu szyte na wzór własnie dresowych(typu guma w pasie + gumki przy kostkach)...Wyglądaję super i są tak samo jak dresowe wygodne Odpowiedz Link Zgłoś
camel_3d Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 26.08.11, 11:20 a ja bym dziecku, ani do szkoly, ani do przedszkola nie zalozyl niczego co jak dresy wyglada. U nas wszytskie dzieci chodza normalnie ubrane..dresy tylko na sport. Spodnie z gumka nie musza wygladac zaraz jak dresy...a moga byc rownie wygodne. Mlody mial tylko bawelniane dresy w zlobku..ale kiedy wychodzilem, zawsze byl przebierany w wyjsciowe ubranie. Odpowiedz Link Zgłoś
kanga_roo Re: Jakie spodnie do przedszkola?? 26.08.11, 11:33 mój starszak nigdy w dresie do przedszkola nie chodził. po pierwsze, większość dresowych spodni ma sztuczne dodatki, które powodują, że spodnie są nieprzyjemne w dotyku, bardzo ciepłe i do tego mają skłonność do mechacenia. i przyczepiają się do nich paprochy. opcjonalnie - wypychają się na siedzeniu i kolanach. po drugie, są mniej odporne, niż sztruksy, jeansy czy choćby spodnie płócienne na przetarcie - a przedszkolne wykładziny (typu: ulica z samochodami, lub inne dziecięce wzory) to niestety najtańsze wersje, do tego bardzo odporne na ścieranie. niszczą odzież jak papier ścierny, u nas przetarte jeansy były na porządku dziennym, dresów/legginsów bym chyba nie nadążyła kupować. no i po trzecie wreszcie, przy tak dużej rotacji ubrań, najlepiej sprawdzają się ciuchy z second-handów, chybabym zbankrutowała, gdybym miała kupować co chwila nowe. no, albo zabroniła dziecku sie bawić, to też jest wyjście Odpowiedz