Dodaj do ulubionych

majteczki treningowe

04.04.12, 13:16
dziewczyny,
czy Wasze pociechy korzystały z majteczek treningowych?
możecie polecić jakieś konkretne (czyt. sprawdzone)?
Obserwuj wątek
    • anel_ma Re: majteczki treningowe 04.04.12, 13:57
      nie
      co to jest?
      • bbuziaczekk Re: majteczki treningowe 04.04.12, 14:35
        A nie moga byc te z Pampersa majtki treningowe ? co sa dla chlopcow i dla dziewczynek ?
        Ewenutalnie sa jeszcze zwykle materialowe ktore w kroku majacerate, sa dosc drogie ale sa daremne!!!!! Kupilam mlodemu 2 pary i jeslio sie posikal to one i tak przemakaly tak samo jak zwykle majtki. Widocznie sa tylko do popuszczania przez dziecko a nie do posikania.
        Ja polecam te zwykle jednorazowe z Pampersa, rozrywasz boki i wyrzucasz.
        • bbuziaczekk Re: majteczki treningowe 04.04.12, 14:37
          Takie mielismy ale nie polecam allegro.pl/majtki-treningowe-do-nauki-siusiu-bambinomio-13-16-i2223996210.html
          Chyba ze dziecko tylko popuszcza i potem leci szybko do wc. Inaczej nie polecam.
          • camel_3d Re: majteczki treningowe 04.04.12, 14:57
            a ja polecam chinski wynalazek smile))

https://gfx.lumisfera.pl/media/photos/11993/234761.5.jpg
    • mikams75 Re: majteczki treningowe 04.04.12, 17:26
      nie mialam i za bardzo nie wiem po co takie majtki sa.
      • malinowa_krowa Re: majteczki treningowe 05.04.12, 12:44
        właśnie dlatego pytam.
        czy warto w nie inwestować.
        te z lepszych jakościowo materiałów są drogie.
        pieluchomajtki odpadają. dobrze chłoną, a przecież nie o to chodzi "trenując" sikanie. wink
        dzięki za odpowiedzi.
        chyba jednak odpuszczę.
        • bbuziaczekk Re: majteczki treningowe 05.04.12, 12:49
          Odpusc!
          Zaopatrz sie w wieksza ilosc zwyklych majtek i rajstop (puki jest chlodno) i niech dziecko sobie sika w te majtki smile a ty przebieraj po 10 razy na dzien, tak jest najlepiej. Tez tak robilam. A latem biegal w samych majtkach. Pampers jedynie na wyjazdy i wyjscia i drzemki. Potem na drzemki juz nie zakladalam, potem na wyjscia i potem na wyjazdy (zawsze bralam zapasowe ubrania)
          • truscaveczka Re: majteczki treningowe 05.04.12, 13:20
            IMO treningowe są fajne, bo kałuż mniej, a dziecko czuje, że ma mokro. Zawsze można połówkę pieluchy tetrowej w zwykłe gatki wetknąć, przemoknie, ale nie będzie kałuży.
    • thomanka Re: majteczki treningowe 05.04.12, 14:47
      Majtki treningowe nie zastąpią pieluchy. One bardziej nadają się jak dziecko popuści, jeśli się zsika to nie ma możliwości aby nie przeciekły. Synek używał tych zalinkowanych Bambino, ale tylko na wyjścia i wtedy, gdy sprawę sikania na nocnik miał już opanowaną w miarę ok. Właśnie w razie jakby popuścił.
    • plain-vanilla Re: majteczki treningowe 05.04.12, 16:02
      Kupiłam kilka par takich majteczek z ceratą w środku, tylko do używania w domu. Zero kałuż i siki nie lądowały na wykładzinie. Jak synek się zsikał, to były mokre oczywiście, bo o to właśnie chodziło, żeby czuł, że ma mokro w majtach. Chodził tak przez kilka minut. Po 4 dniach robił już siku do nocnika. Miał wtedy równo 2 lata i 6 mies. Nie polecam Pampersów ani innych pieluch treningowych, bo w nich dziecko nie ma mokro, więc nie będzie rozumiało, że ma sikać na nocnik.
      • haneczka9 Re: majteczki treningowe 05.04.12, 19:23
        a jakiej firmy są takie gatki z ceratką i gdzie je mozna nabyć ?
        ja też kupiłam raz takie niby majtki ale taka pileucha i to nie zdaje egzaminu ponieważ jak napisałas dziecko nie kuma ,że ma mokro więc na nic moje wysiłki smile
        • bbuziaczekk Re: majteczki treningowe 05.04.12, 19:53
          np takie jak podalam wyzej w poscie allegro.pl/majtki-treningowe-do-nauki-siusiu-bambinomio-13-16-i2223996210.html
          Mozna jeszcze kupic takie ale z kolorowymi obrazkami tylk oze drozsze.
          • bbuziaczekk Re: majteczki treningowe 05.04.12, 19:55
            Jeszcze sa takie allegro.pl/kompl-10x-pieluszki-wielorazowe-pul-minkee-bambus-i2247226903.html ale nie wiem czy one sie tez do treningowych zaliczaja ale pewnie w nich tak samo mokro jak w tetrze
          • haneczka9 Re: majteczki treningowe 06.04.12, 16:41
            dzieki wielkie mam nadzieję ,że nam też pomogą w nauce smile
            pozdrawiam
    • mia-mao Re: majteczki treningowe 07.04.12, 22:24
      o-mamo.pl/2010/01/majtki-treningow/
      te brązowe w paski miałam
      bardzo porządne, cena tylko taka...około 50 zł 2 lata temu
      ale nie przeciekało jakoś tragiczne nawet przy normalnym sikaniu
    • joalma Re: majteczki treningowe 08.04.12, 09:33
      ja pod pampersy zakładam synkowi normalne majteczki z jakąś aplikacją i mówię żeby jej nie posikał. on sobie ogląda, bardzo mu się podoba, że ma misia, myszkę czy koparkę na majtkach. wysadzam co jakieś 40 min i za każdym razem jak majtki są suche bardzo chwalę, bijemy brawo i krzyczymy hura. jak są mokre to zmieniam na inne i już. ma 22 miesiące i wie po co się siada na nocniku, myślę że jakieś 2/3 siuśków i 50% kupek trafia do nocnika. ćwiczymy też w wannie przy kąpieli, mówię mu żeby się wysikał i patrzał jak leci wink mały to uwielbia i cieszy się niesamowicie wink od jakiegoś tygodnia ma fisia na punkcie Dory i Diego (ulubione bajki) więc mu powtarzam ileś razy dziennie jak sobie rozmawiamy, że Dora i Diego robią siku i kupkę do nocniczka a nie do pampersa. a on mi poważnie odpowiada, tak tak, Dora sika do nocnika, michał sika do nocnika wink
      majteczek treningowych nie kupowałam bo mam wrażenie że one wychodzą drożej niż zwykłe pampki.
    • wanielka Re: majteczki treningowe 08.04.12, 23:44
      ja nie miałam treningowych - kupiłam po prostu większą ilość zwykłych majtek bawełnianych i jak młody popuścił albo posikał to zakładałam świeże tłumacząc, że sika się do nocnika a nie w majtki. po 3-4 dniach wiedział o co chodzi, sikał i robił kupę na nocnik. nie zakładałam też pampka na drzemkę. nie wydałabym tyle kasy na kilka dni nauki wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka