Dodaj do ulubionych

Sparringpartner

14.08.24, 09:44
W kontekście ostatniej spartakiady we Francji dowiedziałem się o istnieniu osobistych sparringpartnerów. Czytałem, że kopacz Rolando wozi ze sobą osobistego fryzjera i kosmetyczkę, ale żywy worek treningowy to już wyższy stopień osobliwości.
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: Sparringpartner 14.08.24, 09:50
      Dlaczego? W sportach walki ćwiczenia sparringowe to ważny element przygotowań. MOżna zapytać ilu takich pojechało czy to u nas czy w innych krajach ale zdecydowanie więcej widze w tym sensu niż w bukowaniu biletu dla trzeciego wiceprezesa związku.
      • krwawy.lolo Re: Sparringpartner 14.08.24, 09:55
        No niestety, mnie się to kojarzy z przysłowiowym chłopcem do bicia, niezależnie od zasadności. tongue_out
        • bistian Re: Sparringpartner 14.08.24, 10:01
          krwawy.lolo napisał:

> No niestety, mnie się to kojarzy z przysłowiowym chłopcem do bicia, niezależnie
          > od zasadności. tongue_out

Przecież ten partner wcale nie musi być słabszy. Może występować w innej wadze i być silniejszym od nas, wtedy to my jesteśmy chłopcem do bicia. wink
          • krwawy.lolo Re: Sparringpartner 14.08.24, 10:18
            Nie chodzi mi o sparringpartnera w ogóle. Termin znam od dziecka. Mnie śmieszy partner osobisty, zabierany z bagażem podręcznym na zawody. smile
            • azalee Re: Sparringpartner 14.08.24, 11:01
              A osobisty trener czy fizjoterapeuta tez cie tak smiesza? Bo to jakby ta sama kategoria.
              • krwawy.lolo Re: Sparringpartner 14.08.24, 11:14
                Zdążyłem przywyknąć, choć i to uważam za fanaberie.
    • mondaymorning1987 Re: Sparringpartner 14.08.24, 09:52
      Bez przesady, że zaraz worek, dobry sparring partner to taki, który ma umiejętności podobne do zawodnika😆
    • bistian Re: Sparringpartner 14.08.24, 10:00
      Nie wiesz, że można mieć kilku sparingpartnerów? smile
      Bokserzy tak mają, będziesz walczył z leworęcznym, to ćwiczysz z leworęcznym. Będziesz walczył z gościem, który kopie jak koń w MMA, to bierzesz do treningu takiego partnera.
    • abria Re: Sparringpartner 14.08.24, 10:42
      mogl wieczorem wyjsc na ulice Paryza, tam by znalazł multum sparingpartnerow
    • hermenegilda_zenia_is_back Re: Sparringpartner 14.08.24, 10:57
      Instytucja stara jak świat, termin kojarzy się z boksem, ale przecież w innych dyscyplinach, np w tenisie bardzo popularny. W sumie zrozumiałe tam, gdzie walczy się 1na 1, że masz kogoś na podobnym albo nawet wyższym poziomie do symulacji realnych warunkow współzawodnictwa. Zrozumiałe też, że nie są to osoby, z którymi potem walczysz, czyli inni zawodnicy z twojej dyscypliny albo bezpośredni konkurencji bo częste potyczki pozwalają „ nauczyć się” przeciwnika i go rozgryźć.
      Dziwi mnie zdziwienie, biednych nie stac na wlasnego zakontaktowanego sparingpartnera , ale bogatych, odnoszących sukcesy sportowców - oczywiście że tak
    • ichi51e Re: Sparringpartner 14.08.24, 11:17
      Przecież to nie jest tak że sparingpartner daje się okładać tylko po prostu ćwiczy z toba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka