Dodaj do ulubionych

klapki na basen dla roczniaka?

13.08.12, 15:54
Witam,
Chodzimy z naszą 13 miesięczną córeczką na basen. Od mniej więcej dwóch tygodni mała sama chodzi no i mam problem. Nie chce w szatni być na rękach albo siedzieć; robi awanturę, żeby ją postawić na nóżki i puścić wolno. A tam jest mokro i pomijam nawet kwestię higieny, ale ona nie chodzi jeszcze dobrze i na bosaka ślizgałaby się niemiłosiernie; nawet dorosły mógłby na tych kafelkach wybić sobie zęby. Niestety nie widziałam nigdzie klapek, bucików plastikowych czy czegokolwiek, co w takiej szatni na mokrą podłogę mogłabym jej ubrać - rozmiar 20. Są tylko dla większych dzieci. Jak Wy sobie radzicie?
Obserwuj wątek
    • maja.london888 Re: klapki na basen dla roczniaka? 13.08.12, 16:01
      możesz jej kupić kroksy (crocs) albo klapki na basen, na allegro duży wybór
    • matka_karmiaca Re: klapki na basen dla roczniaka? 13.08.12, 16:01
      Niechodzącej pewnie bym nie puściła, niech sobie wrzeszczy, lepiej, żeby się darła, niż żeby się wywaliła w takie szatniowe basenowe błocko (chyba że macie jakiś super higieniczny basen i bezpieczne szatnie bez kantów).
      Moja zaczęła chodzić w wieku 10 miesięcy, a na basenie puściłam ją na podłogę dopiero jak miała z półtora roku, jak nie więcej (chociaż, fakt, nie domagała się za bardzo).
      Zakładam jej klapeczki typu Crocsy (oczywiście nieoryginalne, 120 zeta za klapeczki nie dam), kupiłam rozmiar 23 jak był jeszcze za duży, ale na allegro widzę nawet i 20.
    • jbielu Re: klapki na basen dla roczniaka? 13.08.12, 16:04
      decathlon
      od rozmiaru 18/19
      www.decathlon.com.pl/PL/nataslap-junior-108836973/
      • mysz1978 Re: klapki na basen dla roczniaka? 13.08.12, 16:07
        ja dla dwulatka kupilam crocsy i sprawdzily sie super smile
        klapki niby tez mogl miec, ale jakos wolalam crocsy. Niekoniecznie oryginalne oczywiscie wink
      • bbuziaczekk Re: klapki na basen dla roczniaka? 13.08.12, 16:21
        Albo kup takie butki do wody. Podeszwa jest gumowa a gora bucika materialowa (tak ja kstroj kapielowy cos takiego) np cos takiego www.entliczek.pl/c/buty_i_skarpety_do_wody-205/

albo

allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=buty+do+wody+dla+dzieci
        My mamy cos takiego jak te 2 pozycje od konca.
        Kupione w Daichmanie
    • dzoaann Re: klapki na basen dla roczniaka? 13.08.12, 16:27
      moja nosila klapki w stylu clogsow, ze zwyklego marketu.
    • afro.ninja Re: klapki na basen dla roczniaka? 13.08.12, 16:46
      Deichmann ma w ofercie plastikowe buciki w malych rozmiarach. a jak tam juz nie ma to allegro.
    • iliri Re: klapki na basen dla roczniaka? 13.08.12, 17:48
      warto śledzić ofertę Lidla. Miewają buciki typu crocsy, ale zamiast paska z tyłu jest gumka, więc noga jest stabilniejsza. U nas właśnie one najlepiej sie sprawdziły, jak mała zaczynała chodzić. Niestety bywaja tylko od czsu do czasu.
    • mruwa9 Re: klapki na basen dla roczniaka? 13.08.12, 18:10
      w crocsach i klapkach ledwo chodzace dziecko szybciej sobie zrobi krzywde, niz na bosaka, na czworakach.

• una_mujer Re: klapki na basen dla roczniaka? 13.08.12, 22:37
        No właśnie tego się obawiam... Ale skarpety do wody, które polecił ktoś powyżej, powinny się sprawdzić. Dzięki serdeczne!!
        • justysialek Re: klapki na basen dla roczniaka? 13.08.12, 23:53
          Mój syn w tym roku miał basen dmuchany i oczywiście zaraz po wejściu się wywrócił. Pomogły zwykłe skarpetki antypoślizgowe wink
    • cotti Re: klapki na basen dla roczniaka? 14.08.12, 08:25
      Na basenie w sklepiku zazwyczaj mają klapki nawet dla małych dzieci - zwłaszcza na tych basenach, które prowadzą szkoły pływania dla maluszków smile np. w Muszelce na Targówku smile
      • pudelek09 Re: klapki na basen dla roczniaka? 15.08.12, 22:31
        crocsy sa w 5-10-15 po 9.99zl,od 18 czy 19 rozmiaru
    • bartekkunak Re: klapki na basen dla roczniaka? 08.09.14, 15:05
      Jakikolwiek sklep internetowy z klapkami dziecięcymi. Ja np mam przyjemność ostatnio kupować wszystko dla dziecka w sklepie Asport-Junior tutaj masz klapki w pożądanych przez Ciebie rozmiarach:
      www.asport-junior.pl/k/27/klapki-basenowe-dla-dzieci/
      • una_mujer Re: klapki na basen dla roczniaka? 09.09.14, 15:28
        Moje dziecko ma już 3 lata, a problem klapek dawno rozwiązany.
        WYciąganie starych wątków dla reklamy swojej firmy nazywa się chyba trollingiem?
    • camel_3d takie? 08.09.14, 15:26
      mlody mial cos takiego....
      w internecie mozna kupic.

https://cdn.baby-direkt.de/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/1/7/174797xl-100252979.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka