gamciaa 09.10.04, 12:32 co daje w prezencie na chrzciny siostrzenicy ojciej chrzestny?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gamciaa Re: prezent na chrzciny 11.10.04, 18:08 łańcuszek ??? czy bardziej prezent który przyda się "od razu"(ubranka???) Cos praktycznego czy raczej na przyszłość??? macie jakis doświadczenia w tej materii ??? Odpowiedz Link Zgłoś
karinka17 Re: prezent na chrzciny 11.10.04, 19:25 moja córcia dostała łańcuszek z serduszkiem i uważam, że to byl strazł w 10! Będzie to pamiątka dla niej na całe życie, a praktyczna rzecz jest tylk odla rodziców, aby ich odciążyc z jakiś wydatków. Z kolei od znajomej córcia dostała malowaną na zamówienie ikonę! Jestem za pamiątką! Odpowiedz Link Zgłoś
gamciaa Re: prezent na chrzciny 11.10.04, 22:01 dzięki karinka, chyba faktycznie ten łańcuszek to dobry pomysł) Odpowiedz Link Zgłoś
desire.et Re: prezent na chrzciny 11.10.04, 22:24 ja jako chrzestna podarowalam dziecku zloty lancuszek z aniolkiem strozem na pamiatke. Moje dziecko dostalo swego czasu np obrazek z aniolem strozem (srebrna ikonka), a jesli chodzi o "praktyczne" rzeczy, chrzestny zalozyl mu ubezpieczenie, z tego co wiem, bedzie mu na nie wplacal do 18 r.z. synka.. z tzw pamiatek chrztu sw mozna teraz kupic np srebrne lyzki(grzechotki) z grawura na zamowienie,biblia dla dzieci lub pismo sw, dzieci czesto dostaja rowniez pieniadze... Odpowiedz Link Zgłoś
wiewioreczka3 Re: prezent na chrzciny 18.10.04, 09:55 no coz, czrzestny kupuje swiece na chrzest, powinien dac "pare groszy", no i jaks pamiatke np. ksiazeczke do chtu. pozdrawiam ps: lancuszek to dobry pomysl, ale zanim dziecko go zalozy to mozecie o nim zapomniec. mysle,ze i tak wszystko zalezy od mozliwosci finansowych. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś