Dodaj do ulubionych

(nie)Spanie 13msc Marcelinki :((((

22.06.05, 16:42
Czy roczne dziecko powinno już dobrze spać? Dobrze ,to dla mnie znaczy
przynajmniej 3 godziny pod rząd.
Moje wredne dzieckosmile, nie dość ,że nie przesypia nocy, to jeszcze ostatnio
budzi się co 20-30 min, tak że muszę do niej wstawać ze 20 razy .
Jestem wykończona, bo do tego wszystkiego od kilku dni jak przebudzi się nad
ranem(2,3) i wyczai,że jest jasno to potrafi nie spać do 6!
Wiem,że ten temat pewnie był już wiele razy poruszany, ale może macie dla
mnie jakieś świeże podpowiedzi.
Ja padam z nóg i chyba zacznę pić kawę w nocy, bo inaczej nie wiem jak
przetrwam dobę...
Pomóżcie jeśli możecie !

Ania i Marcelinka (10.05.2004)
Obserwuj wątek
    • moofka Re: (nie)Spanie 13msc Marcelinki :(((( 22.06.05, 17:38
      razem spijcie, to nie bedziesz wstawac smile
    • akseinga Re: (nie)Spanie 13msc Marcelinki :(((( 22.06.05, 18:26
      Może to jeszcze zęby ( trzonowe ), może faktycznie potrzebuje Twojej obecności .
      Możesz jej zrobić badanie moczu. Rozumiem,że jesteś wykończona, ale Twoje
      dziecko nie jest wredne poprostu musi być jakaś przyczyna złego spania .
      Pozdrawiam.
      • mamamarcysi Re: (nie)Spanie 13msc Marcelinki :(((( 22.06.05, 19:10
        ja wiem,że nie robi tego specjalnie! "Wredne dziecko" to żartobliwe określenie !
    • mama_eliza Re: (nie)Spanie 13msc Marcelinki :(((( 23.06.05, 15:05
      Witam
      Miałam podobny problem ze spaniem mojej córeczki, ale była młodsza: 4-5
      miesięcy.
      Potrafiła nie spać c a ł ą noc odsypiając trochę w dzień.
      Przyczyną było zakażenie układu moczowego. Po 10-dniowej kuracji antybiotykowej
      dziecko zmieniło się nie do poznania i chociaż do tej pory nie przesypia całej
      nocy (ma już 20 miesięcy), budząc się najczęściej raz (dwa) na karmienie
      (piersią) i na pewno nie należy do śpiochów (10 godzin na dobę, najwyżej) to
      jednak różnica jest ogromna.
      No i jak szły ząbki, to też budziła się co 30 min.

mama małego "nieśpiołka"
    • steffa Re: (nie)Spanie 13msc Marcelinki :(((( 23.06.05, 21:17
      Mój syn ma prwie trzy lata, a przespał w swoim życiu tylko 2 noce longiem....
      To, że dzieci lubią spać jest jakimś mitem wink Zaczynają lubić, gdy idą do
      szkoły, che che.
    • termio Re: (nie)Spanie 13msc Marcelinki :(((( 23.06.05, 21:20
      witam, miałąm podobny problem z snkiem z tym, że to było związane z karmieniem
      piersią. Był okres, że musiał się przyssać co 40 minut w nocy a wdzień robił
      sobie 6 godzinne przerwy, przestawił się biedak albo wyczuł, że w nocy leci
      lepsze. Zaczęłampodawac herbatkę, nie polecam, tez się budził, ale rzadziej.
      Natomiast po wprowadzeniu wody przestał się budzić, bo się nie opłacało!!!Jak
      miał 11,5 odstawił się sam i problemy się skończyły. nadmienię, że
      przechodziliśmy ostre zapalenie pęcherza i escherichię colii, leczona ponad 9
      miesięcy, wredna jakaś odmiana. Jęsli idą zęby robię tak kupuję w aptece
      chamomilla vulgaris CH9 i rozpuszczam w maleńkiej ilości wody po 5 kulek. POdaje
      je w odstępach co pół godziny, ale warunek, jeśli stan jest ostry. Najczęściej
      po tym się pogarsza, ale taka jest homeopatia, jeśli działa to jest jej objawem.
      Na następny dzień jak ręką odjął. Stosować do ustąpienia objawów. Rumianek
      działa też uspokajająco więc może warto spróbować. Metoda polecona przez moją
      mamę,farmaceutkę po kursie homeop. ze specajalizacją. Nie ma obaw przetestowane
      na włąsnym dziecku. Próbowałam wszystkiego melisalu, sedalii itp., itd, nawet po
      dipherganiewybudzał się ale to było przy okazji tej escherichii. Teraz śpi jak
      anioł, ma już prawei 2 lata, zcasami w nocy męczą go koszmary, wtedy ponoszę i
      spokój. Zmienił się ze spaniem nie do poznania, jak zastosowałam jedną drzemkę w
      ciągu dnia ok. 12.30 do max. 15.00 a potem o 19.15-30 kąpiel kaszka manna na
      mleku, bajka, czytenie, mycie ząbków pacierz, zmiana pieluchy i o 21.00 spanko,
      do 5.30 potem przenosi się do nas do łóżka, ale można pospać do 7.00. Pozdrawiam
      i życzę powodzenia, a no i regularne jedzenia i KONSEKWENCJA. P.S> Marcela cudne
      imię dla dziewczynki. Hej.
      • anka1 Re: (nie)Spanie 13msc Marcelinki :(((( 24.06.05, 08:13
        koniecznie przebadaj dziecko. nie tylko jak Dziewczyny radzily pod katem ukladu
        moczowego ale i poziomu cukru i neurologicznie.tak na wszelki wypadek. u mojej
        znajomej dopiero po badaniach okazalo sie dlaczego dziecko nie spi.
        • mag55 Re: (nie)Spanie 13msc Marcelinki :(((( 24.06.05, 09:11
          Wysłałam Ci na priva książkę Uśnijże wreszcie, może Ci trochę pomoże.
          • mamaadama2 Re: (nie)Spanie 13msc Marcelinki :(((( 27.06.05, 11:20
            Droga Mag! Czy mogłabys wysłac także mnie? Byłabym wdzięczna.
    • a.osa Re: (nie)Spanie 13msc Marcelinki :(((( 27.06.05, 12:15
      Jejku!!!!! Jak dobrze, ze nie jestem sama!!! Tak samo jestem wykonczona nocna
      wojna, syn 14 mies. budzi sie co godz, lub co 30 min.Koszmar, rzuca sie, nie
      mozna go na rekach uspokoic, steka, przewraca na rozna strony,. Podawalismy
      czopki uspokajajace Viburcol N (czy jakos Tam) i NIC! No poprostu nie dajemy
      juz rady, mocz ok.
      Do MAG 55, czy ja również moge liczyc na te ksiazke? Z góry dziekuje:
      osjoanna@interia.pl

• magmarmaj Re: (nie)Spanie 13msc Marcelinki :(((( 28.06.05, 15:05
      U mnie to samo. W nocy budzi się klika razy, później nie może zasnąć, rzuca się
      na łóżku. Z jednej strony cieszę się, że nie jestem sama, a z drugiej wszystkim
      Nam współczuję.
      Do Mag55:Czy ja też mogę liczyć na tę książkę: magmarmaj@gazeta.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka