Dodaj do ulubionych

nuna pepp zakochałam się

28.01.12, 13:37
Bardzo mi się spodobał ten wozeczek ale problem w nieregulowanym podnozku dziecko 7 miesięcy smile w związku z tym chyba nie nadaje się na główny wózek
Obserwuj wątek
    • sylki Re: nuna pepp zakochałam się 28.01.12, 13:42
      najnowszy model ma regulowany podnóżek takim jakby schodkiem
      www.matama.pl/produkt/opis/1357/nuna_pepp039_2012_kolor_emerald
    • saras-wati Re: nuna pepp zakochałam się 28.01.12, 13:43
      nowy model ma mieć podnóżek - nie wiem czy wystarczający, ale będzie to zmiana w modelach z 2012 rokusmile

też chyba sprawię sobie ten wózek, bo zauroczył mnie kolor emerald, jak nie lubię niebieskiego, to ten bardzo mi się spodobałwink
      • afroddytta Re: nuna pepp zakochałam się 28.01.12, 13:46
        Ta regulacja podnóżka wygląda jak nasza "hand made" w BJCM smile
        • olus22 Re: nuna pepp zakochałam się 28.01.12, 14:00
          Mi się podoba ten kolor raspberry kupię ją w kwietniu na wyjazd.
          • djulliet Re: nuna pepp zakochałam się 28.01.12, 16:44
            Śliczny ten Emerald, fajnie też wygląda Bisque- taki biszkopcik na kółkach. Nie wiem tylko jak z praktycznością tych z białym daszkiem- bardzo będą się brudzić?
      • saras-wati zdjęcia - tapicerka 14.03.12, 11:08
        Znalazłam zdjęcia, na których widać fakturę tapicerki. Bardzo mi się ona podoba, jest miła w dotyku i łatwa w utrzymaniu czystoścismile

http://img850.imageshack.us/img850/6131/p2190009.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img842.imageshack.us/img842/3208/p2190002u.jpg

http://img94.imageshack.us/img94/8639/p2190003g.jpg

• saras-wati Re: nuna pepp zakochałam się 13.02.12, 11:37
      I zdecydowałaś się na nunę? Ja coraz bardziej skłaniam się do jej zakupu, jako wózka do samochodu na teraz oraz wiosenno-letniego dla mojej wtedy 2,5 latkismile

Na 90% będzie emeraldsmile
      • saras-wati Re: nuna pepp zakochałam się 13.02.12, 11:37
        chyba, że ten biszkoptowy...tylko nie wiem, jak się czyści ten materiał?
        • m7-7 Saras 13.02.12, 12:08
          wysłałam maila na gazetowego smile
      • j.e.kaczmarek Re: nuna pepp zakochałam się 13.02.12, 12:00
        Ja czekam na nunę. Ma być jutro bądź pojutrze u mnie. Wahałam się pomiędzy kolorem emerald, a licorice i wybrałam w końcu ten drugi. Narazie wózek będzie nam służył tylko jako stelaż pod fotelik, a potem zobaczymy.
        • dziennik-niecodziennik Re: nuna pepp zakochałam się 13.02.12, 12:43
          czy bedziesz mogła napisac tutaj swoją opinię na temat wózka? bo sie przymierzam do kupienia, nie mam mozliwosci pomacać i nie wiem czy brac czy nie smile

nurtuje mnie pare rzeczy:
          - czy naprawde ten wózek jest tylko na gładkie nawierzchnie? moze ktos probowal jezdzic nim po drogach polnych, piasku, błotku? nie po wybitnych wertepach ale po powierzchniach trudniejszych niz asfalt?
          - ja mam niecałe 160, mąż trochę ponad 180, damy rade oboje wózek prowadzic? wiem ze rączka sie rozciąga, ale jak to w praktyce wygląda?
          - czy szczupłe i niewysokie roczne dziecko ma szanse przejezdzic w tym wózku jako jedynym do konca wózkowania (podejrzewam ze wózkowanie sie skonczy do konca jesieni, max za rok)?

kto ma nune niech pisze smile
          • saras-wati Re: nuna pepp zakochałam się 13.02.12, 13:21
            ja nuny nie mam, ale jeździłam wózkami z małymi kółkami po różnych nawierzchniach...np. ścieżki leśne, nieutwardzone drogi, ale takie ubite są przejezdnesmile Najgorzej jest po tzw. "kocich łbach", bardzo zniszczonych chodnikach, bo wtedy trzęsie.

po piasku, to im większe koła, tym lepiejsmile np. quest mi grzązł, a w tych samych warunkach techno jechałsmile

jesli jednak będziesz jeździła w trudnym terenie sporadycznie, to myślę, że przebolejeszwink
        • saras-wati Re: nuna pepp zakochałam się 13.02.12, 13:17
          no to koniecznie wrzuć zdjęcia i opisz wrażeniasmile
          • j.e.kaczmarek Re: nuna pepp zakochałam się 13.02.12, 14:13
            Tak zrobię smile. Mam nadzieję, że będzie ok, bo brałam w ciemno, nigdy nie widziałam go na żywo, a rozpatrywałam jeszcze Zappa i Senzza. No cóż zobaczymy. W tym tyg. muszę się wybrac z małym do lekarza, więc może będzie też okazja przetestować go na parkingu obok przychodni wink.
            • gkoz Re: nuna pepp zakochałam się 13.02.12, 23:09
              Czekam na opinie chociaż myślę że zakupie tylko niech zima się skończy
              • j.e.kaczmarek Re: nuna pepp zakochałam się 17.02.12, 12:24
                Zgodnie z obietnicą zdjęcia Nuny (zmieniłam jednak zdanie i wzięłam kolor emerald) w wątku zdjęcia naszych wózków. Wózeczek fajny, narazie jestem zadowolona, dość ciężki jak na takie maleństwo, dobrze wykonany, tapicerka dobrej jakości. Narazie będzie służył pod fotelik, później jak najmłodszy podrosnie to zobaczymy. Jak mójśredni syn (3 latek) wróci z przedszkola to zrobię jeszcze mu zdjęcie w wózku i wrzucę do galerii.
                • saras-wati Re: nuna pepp zakochałam się 17.02.12, 12:31
                  a ja też drepczę od okna do okna, bo kurier wiezie mój, również emeraldsmile
                  • j.e.kaczmarek Re: nuna pepp zakochałam się 17.02.12, 12:42
                    Znam ten ból smile. Ja się jeszcze dziś doczekałam prezentu (od chrzestnych mojego dziecia) w postaci Joolza, już sobie czeka na złożenie smile
    • saras-wati Jest i moja:) 17.02.12, 12:52
      Przyjechałabig_grin Jest tak śliczniutka!!! Oczywiście zdjęcia będą, co tylko chcecie! Pytajcie, a ja się cieszębig_grin
      • dziustynka Re: Jest i moja:) 17.02.12, 13:01
        wow hehe no jestem pod wrażeniem Saras Twojej powiększającej się floty!
        brakuje mi zdjęć real z podniesionym podnóżkiem, więc po proszę
        dwa warianty: podniesiony podnóżek+pozycja leżąca/pozycja siedząca
        • saras-wati Re: Jest i moja:) 17.02.12, 13:08
          Moja flota należy do skromniejszych na tym forumsmile Tylko ja jestem straszna papla i tak publicznie się cieszę, hihibig_grin

Przede wszystkim to jestem zaskoczona jakością materiałów - zresztą Lucyna o tym pisała, że jak na stosunkowo tani wózek, to są naprawdę świetne. Tapicerka jest bardzo miła w dotyku!

Zaraz postaram się zrobić jakieś zdjęcie na szybkosmile Oczywiście nie muszę mówić, ze testy terenowe odbędą się dopiero, jak śniegi zejdą. Na razie będzie to wózek zakupowysmile
          • dziustynka Re: Jest i moja:) 17.02.12, 13:16
            oo właśnie, strzel proszę fotkę złożonego wózka, najlepiej vs jakiś hmmm no np bee+ czy mp tour, jeśli go jeszcze masz smile
          • dziustynka Re: Jest i moja:) 17.02.12, 20:51

• dziustynka Re: Jest i moja:) 17.02.12, 20:53
            Ale co do ceny, się nie zgodzę, bo jednak tani nie jest. Gdyby byl jakiś bardziej znanej marki, spokojnie kosztowałby z 1000.ale 659 to nie jest mało, jak za taki wózek lekki.
            • saras-wati Re: Jest i moja:) 17.02.12, 21:39
              a widziałaś, w jakiej cenie mają leżaczki dla dzieci? ciekawa jestem czy w innych krajach to znana firma? aż z ciekawości poszukam jutrowink

dziustynka, ale mam wrażenie, że teraz tanich wózków jest coraz mniejsad jednak zeszłoroczne modele są w atrakcyjnych cenach...

szkoda, że u nas nie ma takich dużych przecen wózków, jak np. w USA sad
      • gaga-sie Re: Jest i moja:) 17.02.12, 13:23
        Ale radość! Ja mam taka samą, jak rozpakowuję nowy wózek i nowe butywink
      • m7-7 Re: Jest i moja:) 17.02.12, 13:40
        Hehe, widze nie doczekałaś się zdjęć na zywo, nie wytrzymałas i kupiłas smile
        Moje tez dzis przyszły smile Chyba wszystko przez te sniegi, bo miały przyjsc juz wczoraj smile
        • lukkoye Re: Jest i moja:) 17.02.12, 15:49
          piszcie piszcie jak wrażenia,bo ja cały czas myślę nad jakimś dodatkiem na wiosnęsmile
          Póki co nasuwa mi się jedno pytanie: Czy ten wózek nadaje się dla wysokich osób? Ja mam ok 175cm mąż ok 185cmsmile
          • saras-wati Re: Jest i moja:) 17.02.12, 16:34
            ma regulowaną rączkęwink ale obawiam się, że tak wysokie osoby nie byłyby zadowolone z codziennego użytkowania nuny - to taki mały i kosmiczny wózekbig_grin
        • saras-wati Re: Jest i moja:) 17.02.12, 16:32
          no nie doczekałam się!! zwłaszcza, że ostatnio mnie z tymi wózkami nosi, bo czuję, że kres wózkowania na horyzoncie niedługo się pojawisad

ale jest i światełko nadziei - mała zrezygnowała z drzemki domowej na rzecz spacerowejsmile
          • pomilak1 Re: Jest i moja:) 17.02.12, 16:49
            ooo Saras super że ją maszsmile ja też sobie na nunkę polujęsmile tylko nie wiem który kolorsmile baaardzo mi się podobasmile ale chyba poczekam do wiosny z zakupemtongue_out
            pisz jak sie prowadzi i podbija bo tego jestem baardzo ciekawasmile
            • saras-wati Re: Jest i moja:) 17.02.12, 17:44
              Podbija nie najgorzej - wygląda na taki wózek, który w ogóle nie podbija, ale nie jest źle, Te kółka trochę dziwne - kosmoswink

Wsadziłam Sonię i na wiosnę lato będzie oksmile Siedzisko jest całkiem szerokie, głębokie(23cm), a na pewno głębsze niż w maclarenie. Oparcie nie jest wysokie, ale chyba od standardu nie odbiega?

Śliczny wózek, generalnie żałuję, że dopiero teraz się na niego zdecydowałam, bo na krótkie wypady jest świetny(mam nadzieję!), bardzo płaski po złożeniu i można go ciągnąć za sobąbig_grin
              • pomilak1 Re: Jest i moja:) 17.02.12, 21:54
                Saras nie kuśsuspicious
        • saras-wati m7-7 17.02.12, 16:34
          i jak wrażenia? teraz, jak mam niebieską w domu, to zastanawiam się czy malinowa też jest taka ładna?
          • gkoz Re: m7-7 17.02.12, 18:48
            A jak ten podnozek? Budka bardzo mała?
            • saras-wati Re: m7-7 17.02.12, 19:17
              położę dziatwę spać i zamieszczę zdjęciasmile Jak mi się oczywiście uda, bo ostatnio imageshack nie chciało mi przepuścić foteksad No, ale wtedy będę prosić o pomoc.

• dziennik-niecodziennik Re: m7-7 17.02.12, 19:43
                czekam również! smile
          • m7-7 Re: m7-7 17.02.12, 21:50
            Hej, no ja niestety musiałam odpakować niebieska, tam byla faktura. malinowej jeszcze nie rozkładałam - nie bardzo mi sie chce ten karton naruszać ale zobaczymy... bo mnie troche kotci aby choc kolorek zobaczyc.
            Powiem ze jestem mile zaskoczona wykonaniem - bardzo porzadny materiał (a to wnętrze budki...cudowny w dotyku smile )
            Jeśli chodzi o prowadzenie - sprobowałam po pokoju i jest fajne.
            Po wczesniejszych opisach myslałam ze siedzisko jest mniejsze, ale posadziłam synka i nawet miejsca sporo (oczywiscie bez zimowych ubran itp) Dla małej dzidzi - tak 7-8 m-cy będzie jeszcze wygodniejszy.
            Jeśli chodzi o podnozek.... no cóż spodziewałam się czegoś lepszego po tych reklamach że jest (na poczatku nie mogłam go znaleźć... hihi).
            cena może i nie jest niska (679 pln) ale za nietuzinkowy wygląd trzeba niestety zapłacić
            Podsumowując - Nuna jest wg mnie idealną propozycją na letnie wycieczki, samochodowe i samolotowe) oraz buszowanie po supermarketach smile

Nie ma nic piękniejszego od szczerej radości dziecka smile
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2974408,2,1,DSC-0028.html
            • gaga-sie Re: m7-7 23.02.12, 12:28
              Widziałam Nunę taniej, ale poza wykonaniem nie podbiła mojego serca. Może dlatego,że mam 1,5 roczniaka i wydaje mi się,że wózek dla niego byłby już ledwo, ledwo. Dla mnie to taki wózek samolotowy, trochę jak walizka na kółkach.
      • saras-wati Re: Jest i moja:) 17.02.12, 20:22
        Mala całkiem fajnie siedzi - tzn. siedzisko jest całe pod pupą, kończy się w zgięciu kolan, a stopy podparte na podnóżkusmile Fajnie to wygląda. Oczywiście w kombinezonie i śpiworze, to nie wyglądałoby dobrze.
        • dziennik-niecodziennik Re: Jest i moja:) 17.02.12, 20:33
          fotki! fotki! fotki! smile
    • saras-wati zdjęcia 17.02.12, 20:36
      http://img841.imageshack.us/img841/268/p2170003a.jpg

http://img21.imageshack.us/img21/4232/p2170005m.jpg

z podnóżkiem
      http://img855.imageshack.us/img855/1365/p2170007.jpg

i bez podnóżka
      http://img18.imageshack.us/img18/992/p2170008z.jpg

• saras-wati Re: zdjęcia złożony 17.02.12, 20:40
        http://img26.imageshack.us/img26/3606/p2170016s.jpg

z bee+
        http://img844.imageshack.us/img844/4580/p2170021.jpg

http://img842.imageshack.us/img842/231/p2170024.jpg

http://img813.imageshack.us/img813/5623/p2170027.jpg

• saras-wati Re: zdjęcia z rozłożonym oparciem 17.02.12, 20:44
          Stwierdzam, że oparcia rozkładane jednym pociągnięciem suwaka są supersmile Chyba sobie buggstera kupiębig_grin

http://img59.imageshack.us/img59/3280/p2170009e.jpg

http://img834.imageshack.us/img834/563/p2170009.jpg

http://img823.imageshack.us/img823/1797/p2170013.jpg

i budkę można głęboko naciągnąć, ale wg mnie średnio to wygląda:

http://img546.imageshack.us/img546/1415/p2170006.jpg

• dziustynka Re: zdjęcia złożony 17.02.12, 20:48
          Już to chyba pisalam - czemu oni mi to robią?! smile taki kolor ah, wtedy prawie byłam zdecydowana na żółtą a teraz candy bar voll mi stoi, musiałbym volo sprzedać, w sumie volo zawsze jeszcze zdaze kupić... A jaki nuna ma rozstaw kół? Tzn od krańca do ktanca kółka?
      • gkoz Re: zdjęcia 17.02.12, 21:05
        Sliczny ten wozeczek ale zastanawiam się czy za 700 zł nie kupię czegoś praktyczniejszego dla 8 miesięczniaka
        • gkoz Re: zdjęcia 17.02.12, 21:19
          Ten podnozek mi spać nie daje, nie wiem czy to nie pic fotomontaz sad co zrobić jak w tym przedziale cenowym ma najciekawszy disign
          • saras-wati Re: zdjęcia 17.02.12, 21:34
            kup, potem sobie zmieniszsmile a może wybierz model 2011 - był teraz w bardzo atrakcyjnych cenachsmile

dla mnie w ogóle podnóżki w tych lżejszych wózkach są takie, powiedzmy umownewink
            • gkoz Re: zdjęcia 17.02.12, 21:40
              Chyba pojadę do sklepu i przymierze młodego smile po ten podnozek to dla mojego malucha nie będzie pełnił swojej roli tak jak sobie wyobrażałam. Ale ten kolor jest piękny
              • pomilak1 Re: zdjęcia 17.02.12, 22:01
                Sras dzięki za tak fajne fotkismile kurcze troszkę inaczej sobie ten podnóżek wyobrażałamuncertain teraz nie wiem czy nie wziąć modelu 2011 bo w sumie różni się tym podnóżkiem i okienkiem w budce -to akurat dla mnie przydatne no ale, cena znowu bardziej przystępnatongue_out
                no i nadal nie wiem jakie kolor jeżeli 2011 to fiolet a jak 2012 to???no właśnie chciałabym zobaczyć ten malinowy w real fotkach tongue_out m7-7 liczę na Ciebiesmile tongue_out
                • m7-7 Re: zdjęcia 17.02.12, 22:06
                  No dobrze, niech Wam będzie smile Jutro lub w niedziele wyciągne z kartonu i zrobie foty malinowego smile
                  • lukkoye Re: zdjęcia 17.02.12, 22:29
                    śliczna ta niebieska nunasmile

gratuluję szczęśliwym posiadaczką zakupusmilesmile

pewnie teraz będzie mi się śnić big_grin
                • aga7-77 Re: zdjęcia 17.02.12, 22:31
                  Dziewczyny gratuluję zakupów smile
                  Saras - bardzo ładny kolorek wybrałaś smile Ja też myślałam, że ten podnóżek jednak będzie trochę fajniejszy, a jest taki ... umowny wink
                  Jak będzie Cię denerwowało stukanie kółek (mnie denerwowało) to polecam patent Berciuni z gumką do majtek - proste i genialne big_grin

Gkoz - ja szczerze mówiąc bym nuny jako jedynego wózka dla malucha nie chciała mieć, ale faktycznie najlepiej gdybyś mogła po prostu przymierzyć się do niego w sklepie.

Lukkoye - moim zdaniem to nie jest dobry wózek dla wysokich osób - ale to moje subiektywne odczucie, ja lubię mieć wysoko rączki.

Pomilak1 - chyba na Twoim miejscu wybrałabym nunę z 2011 roku, bo skoro ten podnóżek jest tylko taki bardziej symboliczny... A nunka z zeszłego roku jest na allegro za 499 zł i to już z folią przeciwdeszczową. No chyba, że jednak skuszą Cię kolorki z nowej kolekcji, bo są naprawdę super smile
                  • pomilak1 Re: zdjęcia 18.02.12, 09:27
                    Aga no właśnie najbardziej mi się podoba fiolet z 2011 tongue_out ale znowu to okienko w budzie w 2012tongue_out no i masz babo placek tongue_out trzeba się na coś zdecydowaćtongue_out
                    M7-7 to czekam na fotki smile
                    • aga7-77 Re: zdjęcia 18.02.12, 09:41
                      Dla mnie też ten fiolecik jest the best, na żywo jeszcze ładniejszy niż w necie - polecam big_grin
                      A czy to okienko to też nie jest takie bardziej symboliczne? Na zdjęciach wygląda na malutkie, muszą Ci dziewczyny podpowiedzieć, czy faktycznie dobrze dziecko przez nie widać.
    • melania1-0 Re: nuna pepp zakochałam się 17.02.12, 22:35
      dziewczyny poszperałam troche dzisiaj i znalazłam nową nune 2012 wszystkie kolory w bobo wózki za 598 zł i kupiłam a dokładnie to babcia kupiła mojej małej bo ja na inny juz sie zdecydowałam ,kupiła kolor bisque ten jasny ,może któras skorzysta z tej oferty sklepu
    • cortinka Re: nuna pepp zakochałam się 17.02.12, 22:49
      No i znowu myślę o Nunie smile Miałam już ją kupić w zeszłym roku, ale po zasiągnięciu opinii Forumek, doszłam do wniosku, że będzie jednak za ciasna dla mojego sporego dwulatka. Wydaje się strasznie wąska, czy takiemu dużemu dziecku będzie w niej wygodnie? Nie mówię o spaniu, ale o zwykłej jeździe z podniesionym oparciem.
      • saras-wati Re: nuna pepp zakochałam się 18.02.12, 07:34
        Mogę na spokojnie zrobić Ci jakieś zdjęcia i podesłać na priv. Wózek ma szerokość powiedzmy cebyxów. Dwulatkowi będzie wygodnie, ale pod warunkiem, że wiosną latem - bez tysiąca warstw ubrańwink
        • lukkoye Re: nuna pepp zakochałam się 18.02.12, 11:39
          a mogłabyś mi zrobić zdjęcie wózka z wysuniętą maksymalnie rączką? I jak z podnoszeniem wózka? Jest lekki? (chodzi mi o sam wózek,bo wiadomo że z pasażerem będzie różniebig_grin ) bo ja poszukuję właśnie takie lekkiego dodatkowego wózka na szybkie wypadywink
        • cortinka Re: nuna pepp zakochałam się 18.02.12, 21:42
          Saras, Nuny używałabym właśnie latem, więc odpadają wszelkiego rodzaju kombinezony, śpiwroki itd. Jeżeli mozesz, zmierz szerokość siedziska i prześlij napriva jakieś fotki (najchętniej z jakimś 2,5 latkiem w środku, żebym miała skalę porównawczą wink
          • saras-wati Re: nuna pepp zakochałam się 18.02.12, 21:47
            szerokość to ok. 31cm, ale ku tyłowi nie wiem czy się nie zwęża - zmierzę jutro dokładniesmile
    • lucyna_1980 Re: nuna pepp zakochałam się 18.02.12, 12:13
      Wchodzę .... i co widzę???
      Saras mam rozumieć że chciałaś kupić torbę, a że fajniej nie było to kupiłaś wózek? big_grin
      No tak w sumie był w cenie Petunii ..... big_grin big_grin big_grin
      Gratuluję udanego zakupy - będziesz zadowolona smile
      • saras-wati Re: nuna pepp zakochałam się 18.02.12, 17:05
        haha...no miałam kupić torbę, ale ta petunia taka droga...więc mam nunębig_grin

Lucyna, u mnie dojrzewanie do nuny trochę trwałowink Najpierw mi się nie podobała, potem wydawała się dziwna...następnie Ty ją kupiłaś i świetnie ją oceniłaś, a do tego ten fiolet bardzo mi się spodobałsmile od tamtej pory zaczęłam o niej myślećsmile

Naprawdę jestem pod wrażeniem, ona jest naprawdę fajna, starannie wykończona, materiały rewelacyjne. Super jest to siedzisko, takie sztywniejsze - nic się nie zapada, jak w parasolkach, nie wyciąga się. Pasy są idealnie rozmieszczone - nie siedzi się na nich ani nie opierawink Na wstępie daję jej bardzo dobrą ocenę w klasie wózków zakupowychsmile
    • saras-wati Re: nuna pepp - podbijanie 18.02.12, 17:00
      Muszę to napisać, bo dzisiaj cały dzień testowałam nunę(oczywiście w warunkach cieplarnianychwink) i jestem miło zdziwiona jej podbijanie. Wydawało mi się, że taka konstrukcja nie może dobrze podbijać. Jednakże ona podbija rewelacyjnie!! Zarówno z 2-latką, 3-latkiem, jak i wyrośniętą 5-latką(z nią najgorzej, nie mniej nie było źle!). To chyba kwestia tej ramy, podobnej IMO do scoonera, która sprężynuje.

W każdym bądź razie podbija dużo lepiej niż bee+wink
      • coco_rosie Re: nuna pepp - podbijanie 18.02.12, 18:00
        Potwierdzam, podbijanie robi warażenie wink
        • pomilak1 Re: nuna pepp - podbijanie 18.02.12, 19:55
          Saras nakręcasz mnietongue_out Mam prośbę o fotki okienka w budce w wolnej chwilismile jak ono jest umiejscowione, czy dobrze widać dziecko??
          kolor mi się bardziej podoba 2011 (fiolet) ale znowu to okienko by mi się przydało dla mojej małejuncertain
          • saras-wati Re: nuna pepp - podbijanie 18.02.12, 19:59
            Wózek mam w pokoju, w którym mała śpi...to okienko..hmm...dopóki o nie nie zapytałaś, to nie zauważyłam, że jestwink
            • saras-wati Re: nuna pepp - podbijanie 18.02.12, 20:02
              znalazłam zdjęcie z okienkiemwink

http://img824.imageshack.us/img824/6827/p2170031.jpg

• saras-wati Re: nuna pepp - podbijanie 18.02.12, 20:05
                średnio widać, ale tylko takie zdjęcie miałamsad
                • pomilak1 Re: nuna pepp - podbijanie 18.02.12, 21:48
                  Saras dziękismile czyli to bardziej taki "świetlik" tongue_outtongue_out kurcze no nie wiem który wziąć uncertain:/uncertain pomijam fakt że mi teraz taki wózek nie jest potrzebny tongue_outtongue_outtongue_out
    • saras-wati Re: nuna pepp - wymiary 19.02.12, 10:46
      Dla zainteresowanych, trochę pomierzyłamsmile

*siedzisko w najszerszym miejscu ma 33cm - zwęża się do oparcia i tam na samym końcu ma 26cm;
      *szerokość od rurki(jej wewnętrznej krawędzi) to 34cm;
      * rozstaw tylnych kół 55cm;
      * wysokość rączki 88-103cm;
      *wysokość oparcia 44cm;
      *szerokość w "plecach" na wysokości pasów naramiennych 25cm;
      *odległość siedziska do podnóżka 20cm;
      *odległość siedzisko do budki(kiedy jest rozłożona) 60cm
      • m7-7 Re: nuna pepp - real foto kolor raspberry 19.02.12, 12:15
        To ja dodaje obiecane fotki
        fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3035919,2,2,P1020968.html
        Mogę napisać tylko jedno - kolorek jest przecudowny!!! Ach jak szkoda ze nie mam córeczki bo na pewno bym go sobie zostawiła smile
        Zdjęcia niestety nie oddaja całego uroku, kiepska pogoda i kiepskie oświetlenie. Na żywo wygląda DUŻO lepiej.
        Bardzo polecam dla dziewczynek smile Można się zakochać w tym kolorku smile
        • pomilak1 Re: nuna pepp - real foto kolor raspberry 19.02.12, 12:31
          m7-7 baaardzo Ci dziękujęsmile rzeczywiście kolor cudnysmile hmmm chyba padnie właśnie na raspberry smilesmilesmile
        • saras-wati Re: nuna pepp - real foto kolor raspberry 19.02.12, 12:51
          Śliczny kolor!! Prawda, że to siedzisko jest super? Bardzo mi się ten wózek podoba!!
          • m7-7 Re: nuna pepp - real foto kolor raspberry 19.02.12, 13:18
            Tak to prawda.
            Swietnie się nim jeździ po mieszkaniu. I rama rzeczywiście "sprężynuje".
            Acha, zrobiłam eksperyment, wysunełam rączkę do pozycji najwyższej i kazałam m pojezdzić, powiedział że rączka jest nawet ciut za wysoko smile - a ma 186 cm wzrostu - to dla zobrazowania wysokości rączki.
            • dziennik-niecodziennik Re: nuna pepp - real foto kolor raspberry 19.02.12, 16:05
              czy mogłybyście jeszcze zobrazowac i opisac kosz na zakupy? smile mi sie wydaje on dosc mały jednak, mimo iz w wersji 2012 miał byc wiekszy niz w 2011...
            • lukkoye Re: nuna pepp - real foto kolor raspberry 19.02.12, 17:29
              smile bardzo przydatna informacja o tej rączcewink zastanawiałam się jak będzie się sprawdzał w użytkowaniu przez wysokie osobysmile
        • sylki Dziewczyny 19.02.12, 16:37
          Ja poproszę o fotki z dziećmi, pliiiiiiiis
          • m7-7 Re: Dziewczyny 19.02.12, 21:45
            No mam nadzieje że tutaj pomoże Saras smile
            Moje juz grzecznie spakowane w kartonikach czekają na swojego użytkownika/użytkowniczke wink
            • pomilak1 M7-7 19.02.12, 21:49
              Napisz mi proszę na priv jaka cena nunki dla forumki tongue_outtongue_out
              • agnes_nyc Re: M7-7 20.02.12, 07:57
                pomilak1 napisała:

> Napisz mi proszę na priv jaka cena nunki dla forumki tongue_outtongue_out

ja tez poprosze o cene dla forumki
            • saras-wati Re: Dziewczyny 19.02.12, 22:03
              ja już wysłałam, ale model krnąbrny byłsad
    • dziennik-niecodziennik Re: nuna pepp zakochałam się 23.02.12, 00:13
      dobra, właśnie nabyłam Nunkę Raspberry.
      teraz sie boje co to bedzie big_grin
      • to_me Re: nuna pepp zakochałam się 23.02.12, 01:05
        O jaaaaaa! smile Pierwsza w moim życiu spacerówka, która mi się bardzo bardzo podoba wizualnie! smile

Coś czuję, że gdy nadejdzie czas, to kupię ją bez względu na małe koła big_grin
      • kasica2929 Re: nuna pepp zakochałam się 03.04.12, 15:56
        Hej dziewczyny
        Macie już chwilę nunę, także ciekawa jestem czy nadal robi na Was takie dobre wrażenie ?

Dzis byłam ja oglądać w sklepie, jest wizualnie boska, skusiłam się i zamówiłam, jutro am dotrzeć, ale wciąż malutkim % zastanawiam się czy na pewno to wózek którego szukałam smile

Co prawda mi potrzebny wózek tylko na w razie bardzo długich spacerów, bo moja córka do wózka w ogóle już nie chce wchodzić, także zapewne więcej będzie w bagażniku niż z nami na spacerach smile
        • dziennik-niecodziennik Re: nuna pepp zakochałam się 03.04.12, 21:33
          kocham Nunkę. moje dziecko tez. moze sobie do wózka sama wchodzic i wychodzic, nie musze jej wsadzac i wyjmowac. jako iz nunka jest lekka Dzidka namiętnie sama ją próbuje pchac - a ze najwygodniej jej własnie w okolicach podnóżka rączki połozyc to wyobrax sobie jaki dają widok - wózek jadący tyłem a z nim dziecko zgięte wpół i zazarcie go pchające big_grin
          tylko turkocze naprawde bardzo. ja sie juz przyzwyczailam i mi nie robi, ale na poczatku mialam wrazenie ze wszyscy sie za mną oglądają z tego powodu. ale chyba jednak oglądali sie za wozkiem jako takim wink
          • kasica2929 Re: nuna pepp zakochałam się 04.04.12, 08:01
            Dziękuję Ci za informacje, mam nadzieję, ze moja miłosć do nuny będzie trwała do końca już wózkowania, czyli przez całe lato smile

Kurier już dzwonił, o 7 rano, ze przywiezie wózek około 12stej smile I gdyby nie fakt, że z taką informacją do mnie zadzwonił, pewnie bym była zła, że o takiej godzinie mnie budzi smile

Przeglądałam sobie jeszcze filmiki z nuną w roli głównej wink I czy mi sie dobrze wydaje, ze nuna z 2011 roku nie ma pozycji całkiem leżącej ? Bo ta z 2012 ma podwójne zamki i rozkłada się całkiem na płasko, a na filmikach z nuną z roku 2011 nie jest to pokazane.

• aga7-77 Re: nuna pepp zakochałam się 04.04.12, 08:56
              Nuna z 2011 r. ma już pozycję leżącą, ale wcześniejsze modele faktycznie miały tylko pozycję półleżącą.
              Życzę miłego użytkowania smile
            • aga_1980_31 Re: nuna pepp zakochałam się 04.04.12, 09:13
              Kasia miłego użytkowania smile Pozdrawiam Aga smile
              • kasica2929 Re: nuna pepp zakochałam się 04.04.12, 10:09
                Dzięki dziewczyny, a Tobie Agus za podesłanie linka, bo dzięki niemu zdecydowałam się na zakup smile
                • aga_1980_31 Re: nuna pepp zakochałam się 04.04.12, 10:41
                  Kasieńko nie ma sprawy cała przyjemność po mojej stronie smile
                  • kasica2929 Re: nuna pepp zakochałam się 05.04.12, 06:48
                    Moje pierwsze wrażenia, może komus się przydadzą smile

*Moja ponad 2 letnia córka w wózku miesci się bezproblemowo. Miejsca ma i na szerokosc i na długosć jeszcze bardzo dużo
                    *Pomimo ponad 8kg w ogóle nie odczuwa się tego ciężarku.
                    *Rewelacyjne wykonanie, wózek zarówno dla niskich jak i wysokich osób. Ja 170 mąż 180 i rączka całą rozsunięta nie musi być, córka starsza 160cm wzrostu i również dopasowała sobie rączkę.
                    *Pasy, ktos wspominał, że są krótkie, moje dziecko zapinane jest w pasach do połowy, także jak dla mnie pas jest długi
                    *Okienko podglądowe w budce ( umowne, raczej w ogóle nieprzydatne, mało przez nie widać )
                    *Dodatkowy podnózek, może dla maluszka jakis sens ma smile
                    *rozkładanie i składanie wózka bajka smile

Na tą chwilę mogę tylko napisać, że jak dla mnie jedynym mankamentem tego wózka są kółka, gdyby były piankowe, wydaje mi się, że wózek byłby idealny. I brak blokady przednich kół, bo nie znalazłam takiej możliwosci smile

Ja ogólnie zakochałam się w tym wózku, dla mnie jest Boski smile
                    • chce_bobo Re: nuna pepp zakochałam się 04.05.12, 10:40
                      a jaki masz kolor?
                      chciałlabym zobaczyć real foto nuny raspberry z 2012
                      nie odkochałam się więc biorę.

waham sie pomiędzy ww a czarnym z 2011. Podnóżek umowny więc na nim mi nie zależy jako tako. A rozkladanie na płasko chyba tylko w tych modelach z 2012?
                      • pomilak1 Re: nuna pepp zakochałam się 04.05.12, 11:10
                        poszukaj w galeri m7-7 ona chyba wklejała właśnie ten kolor smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka