dorotadu 25.09.05, 10:31 niemowlętom od zmierzonej temp odejmuje sie 0.5 stopnia. do jakiego wieku tak sie robi? mała ma 38.2 i nie wiem czy odjac te 0.5 stopnia czy jest juz za duza - ma prawie 3 lata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agagor2 Re: dziecko a temperatura 25.09.05, 10:34 a mi się zawsze wydawało, że pół stopnia odejmuje się w przypadku mierzenia temp. w pupie . Jak mierzysz pod paszką to nie odejmujesz Odpowiedz Link Zgłoś
dorotadu Re: dziecko a temperatura 25.09.05, 10:50 he he może masz racje moja mała ostatnio miała gorączkę jako niemowle i moze cos pokreciłam Odpowiedz Link Zgłoś
annasumowska Re: dziecko a temperatura 25.09.05, 13:03 a ja kupilam taki termometr elektroniczny na czolo taki jak uzywaly pieegniarki w szpitalu po urodzeniu dziecka. casami uda mi sie zmierzyc a czasami nie bo ciazko synka utrzymac w spokoju jak mu cos jezdzi po czole. Odpowiedz Link Zgłoś
antonina_74 Re: dziecko a temperatura 25.09.05, 15:04 Odejmujesz jak mierzysz w pupie lub w buzi od temp. mierzonej pod pachą nic się nie odejmuje. Odpowiedz Link Zgłoś