kina1 31.10.06, 11:25 Od jakiego wieku zabiarałyście dziecko na sanki? Jakie są najlepsze dla malutkich dzieci. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
syriana Re: Od kiedy sanki? 31.10.06, 11:29 najlepsze są z oparciem dziecko musi stabilnie siedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
miirabelka Re: Od kiedy sanki? 31.10.06, 11:38 Tu jest wątek na temat sanek, może znajdziesz coś ciekawego: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=583&w=32348414&v=2&s=0 W zeszłym roku kupiłam sanki z tej strony, którą jedna z dziewczyn poleciła mi w tym wątku. Sanki są bardzo fajne, dokupiliśmy też w akcesoriach "oparcie z popychaczem", naprawdę polecam - popychanie sanek jest dużo wygodniejsze od ciągnięcia. ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ Odpowiedz Link Zgłoś
miirabelka Re: Od kiedy sanki? 31.10.06, 11:45 dodam jeszcze, że co do wieku to tak naprawdę nie ma znaczenia, jeśli dziecko jest małe i nie potrafi jeszcze siedziec to można je położyc na sankach, solidnie je przedtem zawijając, żeby nie zmarzło no i nie spadło - widziałam jak tak niektórzy spacerują kiedy jest np.duży śnieg i trudno przejechac wózkiem. Jak siedzi niepewnie to dobrze jest kupic sanki z oparciem, ale odkręcanym. ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ • ♥♥ Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Od kiedy sanki? 31.10.06, 11:55 Najmłodszy miał 5 miesięcy jak spadł śnieg po którym można było jeździć. Tata dorobił do zwykłych, długich sanek "barierkę" prawie naokoło sanek i młody tak sobie jeździł spięty z sankami starszego brata i ciągnięty przez psa. Pod śpiworek na sankach położyłam skórę z barana żeby było ciepło. Z wózka o ile był śnieg niewiele zimą młody korzystał. Odpowiedz Link Zgłoś
a.lenard Re: Od kiedy sanki? 31.10.06, 12:41 moja mała ma teraz rok i siedem miesięcy. Zeszłej zimy próbowałam ją wozić na sankach z oparciem, w spiworku, ale poprostu zasypiała. Tej zimy nie zasnie napewno ( bo już nie śpi na spacerach), nawet nie wiem czy usiedzi na sankach, bo wszędzie jej pełno. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Od kiedy sanki? 31.10.06, 15:56 Mysle ze skoro niemowlat nie powinno sie wozic rowerem to na sankach tez, niby snieg jest gladki ale nigdy nie wiadomo na co najada sanki wiec ryzyko wystapienia syndromu wstrzasnietego dziecka jest spore. Odpowiedz Link Zgłoś
maryniaa25 Re: Od kiedy sanki? 31.10.06, 19:26 Mój synuś miał ok. 8 miesięcy - tylko że ja na sankach (szerokich i bardzo stabilnych) montowałam fotelik samochodowy. Maluszek był przez dłuższy czas w bezruchu, więc aby nie zmarzł dokupiliśmy śpiworek. Odpowiedz Link Zgłoś