Dodaj do ulubionych

PĘPUSZEK U NIEMOWLAKA

IP: *.* 27.02.02, 13:38
CZEŚĆ!!! Mam problem z pępuszkiem mojej 7 tygodniowej córeczki, nadal nie jest do końca wygojony. Lekko ropieje. Nie jest zaczerwieniony. Poradżcie, jak było u waszych dzieci???
Obserwuj wątek
    • Gość: Urszula Re: PĘPUSZEK U NIEMOWLAKA IP: *.* 27.02.02, 19:24
      Ponieważ maluszek jest malutki ja bym jak najprędzej poszła do pediatry. Myślę, że przyczyna jest w zbyt powierzchownym (delikatnym) przemywaniu pępuszka. Jak wiesz to miejsce musi być dobrze osuszane i dezynfekowane. A dla własnego spokoju i dobra córeczki pokaż to lekarzowi. Na pewno jeżeli malutka nie jest niepokojąca w swoim zachowaniu to nic złego się nie dzieje. Pozdrawiam Ula
      • Gość: guest Re: PĘPUSZEK U NIEMOWLAKA IP: *.* 27.02.02, 22:59
        Zgadzam się z Ulą.Ale chciałam Wam napisać o czymś.Otóż synek mojej sąsiadki chodził z pępkiem do ósmego :ouch: miesiąca życia! Mama nie kwapiła się z nim do lekarza. Na szczęście małemu nic nie było.:hellou:ikasia
        • Gość: guest Re: PĘPUSZEK U NIEMOWLAKA IP: *.* 28.02.02, 11:36
          Elu, mojej małej pępuszek też się źle goił. Połozna kazała mi iść do pediatry, ale lekarz zalecił tylko przemywanie pepuszka spirytusem /zamiast brudzącym fioletem/ rozrobionym z wodą. Trzeba przemywać kilka razy dziennie. Pomogło. Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka