Dodaj do ulubionych

Mierzenie temperatury...

IP: *.* 28.08.02, 11:29
Czy ktoś mógłby mi przypomnieć ile kresek odejmuje się od temp. mierzonej w pupie? I jak to zrobić, żeby nie było gwałtownych protestów ze strony dziecka??? - Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: heldom Re: Mierzenie temperatury... IP: *.* 28.08.02, 12:45
      Witaj,Od temperatury mierzonej w pupie odejmujemy 5 kresek. Moja Helenka zawsze protestowała chociaż dbałam o "poślizg" (Linomag, itp.) Odkąd skończyła 1,5 roku mierzymy jej po pachą. Pozdrowienia, Dominika
    • Gość: ez Re: Mierzenie temperatury... IP: *.* 28.08.02, 13:42
      5 kresek ja smaruję oliwką końcówkę termometru
    • Gość: olaz Re: Mierzenie temperatury... IP: *.* 28.08.02, 15:20
      Może nie całkiem odpowiem na Twoje pytanie, ale w sprawie protestów ...Jeżeli tylko kogoś stać to polecam termometr do mierzenia temperatury w uchu. Bez protestów, błyskawicznie i nawet nie trzeba budzić chorego maluszka by zmierzyć mu temperaturę.Pozdrawiam Ola
      • Gość: mono Re: Mierzenie temperatury... IP: *.* 30.08.02, 12:42
        Ja natomiast polecam tańszy termometr elektroniczny. Mierzymy w pupie około pół minuty. Taki termometr kosztuje około 20 zł.Pozdrawiam
    • Gość: *rubina Re: Mierzenie temperatury... IP: *.* 02.09.02, 16:55
      Ja rowniez polecam termometr elektroniczny.Zawsze mierzylam malej temperature jak lezala na pleckach ale wygodniej jest o wiele jesli maluch lezy na boczku i ma podwiniete nogi do gory. Bynajmniej u nas jest mniej protestow !Misia
    • Gość: Kryszka Re: Mierzenie temperatury... IP: *.* 03.09.02, 09:08
      Psychologowie specjalizujący się w psychologii dziecięcej zdecydowanie odradzają mierzenie temperatury w pupie, wszelkiego rodzaju lewatywy obywające się przy zdecydowanym proteście dziecka, otwieranie na siłę buzi dziecka w celu na przykład mycia dziąseł niemowlaka. Nazywają to "gwałtem". Myślę, że warto się nad tym zastanowić.PozdrawiamK.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka