nat-26 07.05.08, 13:27 Proszę o radę. Moja córeczka ma 2,5 latka. Czy jest jakaś bezpieczna metoda na usunięcie woskowiny z uszu dziecka? Samo płukanie wodą nic nie daje a patyczki są za grube. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamamamba Re: Higiena uszu dziecka. 07.05.08, 13:31 myc tylko malzowine uszna ZEWNETRZNA, od urodzenia, to co wycieka. zadnych patyczkow tam nie pchaj! niezdrowe! Odpowiedz Link Zgłoś
aurita Re: Higiena uszu dziecka. 07.05.08, 13:34 Patyczkami ABSOLUTNIE nie wolno. Jest taki preparat _cerumen_ ktory podobno rozpuszcza woskowine ale trzeba lezec/stac z pochylona glowa kilka minut...mi sie nigdy nie udalo wiec dziecku nawet nie probowalam Odpowiedz Link Zgłoś
mamaigiiemilki Re: Higiena uszu dziecka. 07.05.08, 13:41 dokładnie, myje sie na zewnatrz, nie w środku; Odpowiedz Link Zgłoś
2006oliwia Re: Higiena uszu dziecka. 07.05.08, 14:13 Kup wosk w aptece i zakraplaj kilka kropli do każdego ucha (tak mi doradzila laryngolog i pediatra). Wosk sam wypłynie. Odpowiedz Link Zgłoś
akado Re: Higiena uszu dziecka. 07.05.08, 14:43 Ja stosuję patyczki do uszu dla dzieci - są bezpieczne, bo mają zgrubienie które nie pozwala patyczka włożyć za daleko. Do tej pory patyczki wystarczają u nas. Jeżeli u Ciebie nie wystarczają, to spytaj pediatry co zrobić w tej sytuacji, na pewno coś poradzi Odpowiedz Link Zgłoś