kub-ma 11.05.10, 12:12 Strasznie mi przykro z tego powodu. Bardzo polubiłam jego grę, jeszcze ostatnio oglądałam go w TV4 na scenie w "Spadkobiercach". Za młody by umierać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 12:45 Od paru lat, na wzw typu c (o ile pamiętam). Mówił o tym - pamiętam świetne jego wystąpienie u Lisa. Od dłuższego czasu scenariusz "M jak miłość" był dostosowany do jego stanu zdrowia. Parę dni temu był odcinek z jego udziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 12:48 ogladalam, to teraz pewnie bedzie "musial" wyjechac i juz sie nie ujawni. a bylam ciekawa jak to sie rozwinie. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 12:54 straszne, bo ja zupelnie nei wiedzialam kto to jest. Nie ogladam zadnych "Spradkobiercow", "M jak milosc u mnie nie leci"... Twarz praktycznie obca... Co nie znaczy, ze mi nie szkoda czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 12:57 Grał też w wielu filmach, był etatowym twardzielem/czarnym charakterem polskiego kina. Odpowiedz Link Zgłoś
czar_bajry Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 13:02 straszne, bo ja zupelnie nei wiedzialam kto to jest. > Nie ogladam zadnych "Spradkobiercow", "M jak milosc u mnie nie > leci"... Twarz praktycznie obca... To może Ogniem i Mieczem oglądałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 13:15 czar_bajry napisała: > straszne, bo ja zupelnie nei wiedzialam kto to jest. > > Nie ogladam zadnych "Spradkobiercow", "M jak milosc u mnie nie > > leci"... Twarz praktycznie obca... > > To może Ogniem i Mieczem oglądałaś? Nie. Do ksiazki tez sie zmusilam Jeden wielki koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
mariolka55 Re: Zmarł Maciej Kozłowski 12.05.10, 19:01 straszne, bo ja zupelnie nei wiedzialam kto to jest. > Nie ogladam zadnych "Spradkobiercow", "M jak milosc u mnie nie > leci"... Twarz praktycznie obca... ale to nie był aktor serialowy seriale to tylko epizody świetny aktor strasznie mi go żal chorował tez na białaczkę Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 12:59 Ja seriali nie oglądam. Kozłowskiego zapamiętam z wielu ról, ale najbardziej Krzywonosa i z "Generała Nila". Świetny aktor i bardzo dobry człowiek. Wielka szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 13:25 No nie. Wielka strata to jakby ktos mial na swoim koncie role wybitna, nie wiem.. zapadl w umyslach, pamieciach ludzkich na wieki. Typu Holoubek w Dziadach Mickiewicza albo.. Stuhr w Seksmisji... (specjalnie pokazuje dwie skrajne kreacje). Czy my nie mammy sklonnosci do gloryfikowania osob zmarlych? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 13:27 Kozłowski był dobrym aktorem, który nawet w serialach umiał zagrać z duszą. Był też dzielnym człowiekiem. Czy to mało? Odpowiedz Link Zgłoś
studentszczecin Re: Zmarł Maciej Kozłowski 12.05.10, 17:46 [`] nekropolia.pl/kwatera/maciej-kozlowski-244 Odpowiedz Link Zgłoś
kingaolsz Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 13:29 chyba zartujesz... Mi ten aktor bardzo zapadl w pamiec, lubilam go, bo dobrze gral, bardzo przekonujaco - a ze byl aktorem drugiego/trzeciego planu to co? gorszy? kino takich tez potrzebuje zmarl czlowiek, czlowiek z talentem wiec moze warto poszerzyc swoj waski horyzont i przyjac do wiadomosci, ze ktos moze to uwazac za wielka strate ( przeciez nikt nie zmusza Cie do gloszenia tego samego) Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 13:37 To,ze ty pana nie kojarzysz,nie znaczy ze innym w pamięć nie zapadł. Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 14:53 Pewnie zapadl takim, ktorzy "ty" pisza z malej litery Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 15:18 Czy Gryzelda pisała do ciebie list? Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 15:48 Pouczasz innych, a masz byki w sygnaturce. Odpowiedz Link Zgłoś
krejzimama Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 19:17 Ty mała nie sil się na oryginalność bo kiepsko ci(celowo z małej) wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
cora73 Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 14:32 pl.wikipedia.org/wiki/Maciej_Koz%C5%82owski-- Chce przejsc przez zycie..... nie przebiec. Odpowiedz Link Zgłoś
madeleine.b Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 19:54 Ja dla samej kreacji Krzywonosa byłam 5 razy na "Ogniem i Mieczem" w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
lilka69 Re: Zmarł Maciej Kozłowski-na pustyni 11.05.10, 13:30 a dlaczego bardzo dobry czlowiek? Odpowiedz Link Zgłoś
na_pustyni Re: Zmarł Maciej Kozłowski-na pustyni 11.05.10, 13:42 A bo robił dobre rzeczy, którymi się nie chwalił. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 14:53 Piszą, że miał 53 lata, młody... Dla mnie jeden z przystojniejszych panów w średnim wieku Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 15:44 Szkoda, bo to smierc mocno przedwczesna. Fajny facet, z ról pamietam go szczegolnie z "Nic smiesznego". Czytałam kiedys wywiad - nie mial łatwego zycia, ale nie tracil pogody ducha i taki mi sie wlasnie wydawał- twardy, a jednoczesnie bardzo sympatyczny gosc. Odpowiedz Link Zgłoś
anek130 Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 17:25 też go lubiłam, mimo, ża nie nalezżł do przystojniaków, obiektywnie rzecz biorąc, to jednak miał coś w sobie fascynującego jako mężczyzna. NIech spoczywa w pokoju... Ania Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 17:38 Lubiłam go, bardzo mi przykro, tym bardziej, że moja mama jest na to samo chora ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
ywwy Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 21:06 Zmarł ciekawy i sympatyczny człowiek, aktor, który swoje pierwsze kroki stawiał na deskach w Poznaniu.Kiedy to było... Myślałam, że dłużej pożyje... Odpowiedz Link Zgłoś
piegowata9 Re: Zmarł Maciej Kozłowski 11.05.10, 21:30 Całkiem niedawno oglądałam Jego rozmowę Hołownią. Kozłowski w wyjątkowy sposób opowiadał o swojej chorobie, a ja w myślach życzyłam Mu, by miał siły walczyć jak najdłużej... Odpowiedz Link Zgłoś